Półroczna Magda porwana w Sosnowcu! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 13:59   #2101
iga
Rozeznanie

GG do iga
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
dlatego dobrze,że w tym przypadku dojdą inne zarzuty,jak sprofanowanie zwłok,wprowadzenie w błąd policji i inne zarzuty.mam nadzieję,że matka odpowie adekwatnie do tego co zrobiła
zgadzam się, do tłumaczenia matki naprawdę mi daleko, choć widzę że wiele tu jej obrończyń (czego de facto kompletnie nie rozumiem i jest to dla mnie zadzwiwiajace), pomimo tego mam nadzieję że kara będzie BARDZO surowa, a argumenty o tym jaki to szok przyżyła kompletnie do mnie nie przemawiają - idąc tym tokiem myślenia co niektóre z Was WSZYSTKO można by tłumaczyć szokiem, WSZYSTKO.
Ale to oczywiscie moje zdanie także prosze się nie unosić zanadto.

Edytowane przez iga
Czas edycji: 2012-02-04 o 14:02
iga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:00   #2102
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Na filmie mówiła o kombinezonie i kocyku! I że wychodziła!
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:04   #2103
Delia N
Raczkowanie

Został jej postawiony zarzut nieumyślnego spowodowania śmierci, grozi jej kara od 3 msc, do 5 lat pozbawienia wolności, śmiech
Delia N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:06   #2104
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
każdy pisze co myśli - PRZECIEŻ BIEGLI NIE SIEDZĄ NA WIZAŻU I NIE SUGERUJĄ SIE TYM CO AŚKA NAPISALA

Ja się nigdzie linczować nie wybieram,nie wchodzę na ich profile. Nie interesuje mnie kto to i gdzie mieszka. Zwyczajnie interesuje mnie ta postawa,powody etc

PS Niedługo to już w ogóle nie będzie można się wypowiedzieć na temat jakiejkolwiek zbrodni - bo ten chory, ten pewnie też a ten mial ciężkie dzieciństwo etc
to jest kwintesencja moich spostrzeżeń z tego wątku.

Wypowiesz się - w tonie jak najbardziej kulturalnym i zdroworozsądkowym - zaciekłe obrończynie skrzywdzonej przez los i zapewne depresję poporodową mamuśki cię zjedzą. No bo nie mozna mieć swojego zdania. Nie można napisać, że nas oburza to co się stało, to my jesteśmy be, bo ośmielamy się pisać, że nic nie usprawiedliwia takiego czynu.
p.s. nawet jeśli doszło do wypadku/nieumyślnego spowodowania śmierci, to wybaczcie, ale chyba nieumyślnie nie przykryła zwłok gruzem?
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:06   #2105
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myrcella Pokaż wiadomość
mówiła, że po kąpieli, wzieła ją na ręce, owineła w śliski kocyk i jej wypadła Madzia i uderzyła głową o próg.
http://wiadomosci.wp.pl/title,Prokur...ddc6Postawiony zarzut może ulec zmianie, jednak Katarzyna W. nie będzie odpowiadać za złożenie fałszywych zeznań.
nie rozumiem, kłamała jak najęta i teraz co? nic jej za to nie zrobią.
,,Prokuratura zleciła badanie psychiatryczne Katarzyny W. W sobotę spodziewa się jego wstępnych wyników. Jest to ważne m.in. dla decyzji o tym, czy będzie wnioskować o aresztowanie podejrzanej.
Przesłuchanie Katarzyny W. trwało pięć godzin, do godz. czwartej nad ranem. Podejrzanej grozi do pięciu lat więzienia.
Wiadomo też, że sekcja zwłok Madzi odbędzie się w poniedziałek. Łączny wyjaśnił, że jest to spowodowane tym, że ciało znaleziono zamarznięte w bardzo niskiej temperaturze i z przyczyn medycznych nie można tej sekcji wykonać.''- wp.pl
A ile razy mam powtarzac, ze oskarzonego nie karze sie za falszywe zeznania, zatajanie i inne tego typu rzeczy? Oskarzony moze klamac bo ma prawo sie bronic.
Slyszalas kiedys zeby np mordercy wymierzyli kare x lat za morderstwo + np x miesiecy za skladanie falszywych zeznan? Bo ja takiego ewenementu nigdy nie slyszalam a prawie kazdy wyrok musialby sie tak konczyc bo malo ktory przestepca przyznaje sie od razu do winy. Zazwyczaj klamie zeby sie bronic.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:07   #2106
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iga Pokaż wiadomość
zgadzam się, do tłumaczenia matki naprawdę mi daleko, choć widzę że wiele tu jej obrończyń (czego de facto kompletnie nie rozumiem i jest to dla mnie zadzwiwiajace), pomimo tego mam nadzieję że kara będzie BARDZO surowa, a argumenty o tym jaki to szok przyżyła kompletnie do mnie nie przemawiają - idąc tym tokiem myślenia co niektóre z Was WSZYSTKO można by tłumaczyć szokiem, WSZYSTKO.
zgadzam się
Stary 2012-02-04, 14:07   #2107
6roove
Zakorzenienie

a dla mnie dziwne jest, że miejsce gdzie leżało ciało dziecko, nie jest w ogole zabezpieczone i kazdy moze sobie tam przyjsc,
przeciez moze byc tak, ze udzial w tym wszystkim braly osoby trzecie, co z ewentualnymi sladami itp.?
skoro matka wczesniej kręciła, to teraz tez moze kręcic, zresztą wyjdzie z sekcji.

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:08   #2108
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agrh Pokaż wiadomość
ci ludzie w miejscu gdzie znalezli ciało dziecka to porażka... przyszli tylko zeby pokazać się w kamerze , bo szum w tv o tym itd
Porażka to mało powiedziane, jedna z drugą, trzecim, dziesiątym filmiki i zdjęcia robią...

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:08   #2109
myrcella
BAN stały

ta morderczyni jest i tak niewiarygodna, więc to co ona mówi można między bajki włożyć.
myrcella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:09   #2110
Amani
Zakorzenienie

nigdy w życiu nie uwierze, że dziecko ubrane w kombinezon, które się wyślizgnęło dołem z kocyka upadło z wysokości mniejszej niż metr (nie sądzę, żeby Katarzyna była wyższa niż 165cm) upadło i od razu zginęło

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:09   #2111
My Life
Rozeznanie

A to o 17 to co tobędzie ? konferencja prokuratury?
My Life jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:10   #2112
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
a dla mnie dziwne jest, że miejsce gdzie leżało ciało dziecko, nie jest w ogole zabezpieczone i kazdy moze sobie tam przyjsc,
przeciez moze byc tak, ze udzial w tym wszystkim braly osoby trzecie, co z ewentualnymi sladami itp.?
skoro matka wczesniej kręciła, to teraz tez moze kręcic, zresztą wyjdzie z sekcji.
Ja też się zastanawiam po jaką cholerę ludzie (dzieci także tam zauważyłam) tam idą? Żeby pokazać się w TV?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:10   #2113
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Slady to sie zbiera (wszystkie!) w chwili gdy podchodzi sie do ciala bo pozniej juz pozostaja slady po obuwiu policjantow i inne tego typu. Wszystko juz jest zebrane
Stary 2012-02-04, 14:10   #2114
myrcella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
nigdy w życiu nie uwierze, że dziecko ubrane w kombinezon, które się wyślizgnęło dołem z kocyka upadło z wysokości mniejszej niż metr (nie sądzę, żeby Katarzyna była wyższa niż 165cm) upadło i od razu zginęło
ja też nie wierzę i żaden lekarz, który się wypowiadał w tej sprawie nie wierzy.
myrcella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:10   #2115
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie.
Widziałam relację z tego miejsca - dziwi mnie że nie zostało zabezpieczone, tak jakby każdy mógł tam teraz wejść. Ja roumiem potrzebę upamiętnienia tego dziecka, palenie zniczy, itp. bo wielu ludzi zaangazowało się emocjonalnie w tę historię, tylko czemu sam teren jest otwarty?
Stary 2012-02-04, 14:11   #2116
Madame Lockheart
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
zastanawiam się na ile jest polityki w tej sprawie.wieszają psy na Ruktowskim,podkreślają,że nie ma licencji detektywistycznej,że nie ma prawa przedstawiać się jako detektyw,ale nikt nie mówi o tym,ze dzięki niemu tak szybko poznaliśmy finał sprawy.
policja się wybiela,ale ciekawe,dlaczego nie przesłuchali matki pod takim kątem.ponoć podejrzewali
Kurcze, ja jakoś wierzę, że policję reprezentują ludzie bardziej rozgarnięci niż ci przedstawieni w serialu "13 posterunek" i bardzo szybko i tak poznalibyśmy prawdę. Matka na pewno była cały czas na ich celowniku. To, że każdy krok śledczych nie był przez nich nagrywany i pokazywany publicznie, nie znaczy, że tych działań nie było. I jeszcze ktoś napisał, że dobrze, że pokazno filmiki z "przesłuchań" Rutkowskiego i wyciagnieto różne fakty z życia prywatnego tych ludzi, bo dzięki temu poznaliśmy prawdę o matce. A ja sie pytam - po co im ta akurat prawda? Bo można teraz bez wątpliwości wytknąć palcem i czuć się usprawiedliwionym w swojej nienawiści?

I nie podoba mi się ferowanie wyroków juz nie tylko na matkę, ale i na ojca (czy jak wolą pisać ironicznie niektóre Wizażanki - "tatusia"). Ciekawe, że te same osoby, które chętnie postawiłyby teraz pomnik panu Rutkowskiemu, jakoś puszczają mimo uszu inne rzeczy, które mówił, tj.: matka nieumyślnie spowodowała śmierć, a ojciec nic nie wiedział.

Ja czekam na konkrety, sekcję i prawomocny wyrok.

I na koniec dodam - wyobrażenie dziecka przysypanego gruzem w tak ponurym miejscu mnie również bardzo zasmuciło, ale zasmuca mnie też los matki (przeszły i przyszły) i w ogóle całej tej rodziny.

Edytowane przez Madame Lockheart
Czas edycji: 2012-02-04 o 14:14
Madame Lockheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:11   #2117
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
A dziecko nie było ukryte gdzieś tam w środku tego budynku?
Stary 2012-02-04, 14:11   #2118
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Slady to sie zbiera (wszystkie!) w chwili gdy podchodzi sie do ciala bo pozniej juz pozostaja slady po obuwiu policjantow i inne tego typu. Wszystko juz jest zebrane
dzieki za odpowiedź
Stary 2012-02-04, 14:12   #2119
akisia
Zakorzenienie

Powinni ją (albo ich, jeśli ktoś jeszcze jest w to zamieszany) obciążyć kosztami prowadzenia poszukiwań. Bo to są ogromne pieniądze, a nie głupie żarty.
akisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:12   #2120
MrsStatham
Rozeznanie

GG do MrsStatham

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Ja też się zastanawiam po jaką cholerę ludzie (dzieci także tam zauważyłam) tam idą? Żeby pokazać się w TV?
Ciekawość tylko. Mam sąsiadów, którzy rowerami (!) jeżdżą na każdy wypadek drogowy, który się wydarzy na drodze krajowej przebiegającej przez naszą wioskę. Cała czteroosobowa rodzina! Nawet w deszczu i słońcu!
MrsStatham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:13   #2121
Nealinne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Też w to nie wierzę Już tu o tym pisałam więc się powtórzę ale nieraz rodzice dziećmi rzucali z całej siły o ściany a one przeżyły, więc jakim sposobem zwykły upadek miałby Madzię zabić...
Stary 2012-02-04, 14:19   #2122
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iga Pokaż wiadomość
co mnie obchodzi jej depresja i szok, nie wolno jej było tknąć dziecka.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:19   #2123
balletoevs
Zakorzenienie

Czemu was tak szokuje, że ludzie idą na miejsce gdzie znaleziono Madzię? To nie znaczy od razu, że chcą od razu zabłysnąć w TV. Widziałam, że na miejscu jest pełno zniczy, zabawek, przecież ludzie tak robią.. zbierają się na miejscu tragedii by upamiętnić jej ofiary.
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:20   #2124
Slodkaa
Zakorzenienie

Denerwuję mnie to czepianie się Rutkowskiego, to że nie może się posługiwać mianem detektywa itd. a tak na prawdę to dzięki niemu wszystko zostało rozwikłane, matka się przyznała... gdyby tylko i wyłącznie policja zajmowała się tą sprawą to pewnie matce by uszło wszystko na sucho.
I nie rozumiem dlaczego jak niby jej dziecko wyślizgnęło się z rąk to czemu w pierwszym odruchu nie zadzwoniła po policję, nie próbowała go ratować? To przecież jej dziecko...
Slodkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:20   #2125
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madame Lockheart Pokaż wiadomość
Kurcze, ja jakoś wierzę, że policję reprezentują ludzie bardziej rozgarnięci niż ci przedstawieni w serialu "13 posterunek" i bardzo szybko i tak poznalibyśmy prawdę. Matka na pewno była cały czas na ich celowniku. To, że każdy krok śledczych nie był przez nich nagrywany i pokazywany publicznie, nie znaczy, że tych działań nie było. I jeszcze ktoś napisał, że dobrze, że pokazno filmiki z "przesłuchań" Rutkowskiego i wyciagnieto różne fakty z życia prywatnego tych ludzi, bo dzięki temu poznaliśmy prawdę o matce. A ja sie pytam - po co im ta akurat prawda? Bo można teraz bez wątpliwości wytknąć palcem i czuć się usprawiedliwionym w swojej nienawiści?
Policja zamiast pytać matkę przeszukiwała teren. Znaleźliby dziecko, matka by popłakała jak to jej córeczkę zabili po uprowadzeniu i nie dostałaby wyroku.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:21   #2126
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nealinne Pokaż wiadomość
Też w to nie wierzę Już tu o tym pisałam więc się powtórzę ale nieraz rodzice dziećmi rzucali z całej siły o ściany a one przeżyły, więc jakim sposobem zwykły upadek miałby Madzię zabić...
Ja tez w to nie wierze... siedzac przed laptopem i nie bedac w takiej sytuacji.
Nadal nie wiemy co tam sie stalo i co kierowalo ta kobieta. Moglo byc tak, ze dziecko wypadlo, stracilo przytomnosc a matka w szoku stwierdzila, ze dziecko zabila.

Wszystko fajnie wyglada gdy sie siedzi przed kompem a inaczej wyglada gdy juz cos sie nam przytrafi.

I nie nie jestem obronczynia tej kobiety ale:
- nie jestem prokuratorem- wiec nie jestem osoba kompetentna do stawiania komukolwiek zarzutow, tym bardziej, ze nikt z nas nie zna wszystkich dowodow w sprawie
- nie jestem sedzia, zeby wydawac wyrok

no i nie jestem tez bieglym psychiatra, wiec nie moge stwierdzic czy byla poczytalna czy nie

Edytowane przez martynka89
Czas edycji: 2012-02-04 o 14:22
Stary 2012-02-04, 14:21   #2127
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
fajnie to tak atakować matkę, obrażać ją itd
ale należy przyjrzeć się całości, rodzina bez skazy na pewno nie była, ewidentnie widać że dziewczyna miała jakiś problem, nikt jej nie chciał pomóc, oddała dziecko na dwa tygodnie teściowej i była jakaś reakcja? ja od razu wysłałbym matkę do lekarza albo ją obserwował a tu nic takiego nie było, poza tym co ojciec przez te 2 tygodnie robił?
dziewczyna mogła po prostu pęknąć, dziecko płakało ona nie dawała sobie z nim rady, mąż może wolał grać na komputerze albo coś innego i może z nerwów rzuciła je na łóżko, lub coś takiego, mała zmarła i matka wpadła w panikę, wywiozła do parku i zostawiła, pewnie wyjdzie na jaw że mała miał ślad po uderzeniu lub uduszeniu i to mogłoby sugerować że doszło do wypadku, chciała uciszyć dziecko na swój sposób i wyszło jak wyszło.
ja z osądami bym się wstrzymał, bo jeszcze może wyjść że faktycznie matka miała problemy emocjonalne i one poniekąd mogły przyczynić się do tego, a i może wyjść że ktoś jej pomagał w tym wszystkim, a dużo wskazuje że mąż coś wiedział.
Zgadzam się... Poczekajmy na wyniki sekcji.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:21   #2128
preetamsingh
Zadomowienie

został postawiony jej zarzut nieumyślonego spowodowania śmierci - aresztowano ją?
Stary 2012-02-04, 14:23   #2129
Slodkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Policja zamiast pytać matkę przeszukiwała teren. Znaleźliby dziecko, matka by popłakała jak to jej córeczkę zabili po uprowadzeniu i nie dostałaby wyroku.
Slodkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-04, 14:26   #2130
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez akisia Pokaż wiadomość
Powinni ją (albo ich, jeśli ktoś jeszcze jest w to zamieszany) obciążyć kosztami prowadzenia poszukiwań. Bo to są ogromne pieniądze, a nie głupie żarty.
Aha, na pewno siedzieli sobie całą rodzinką, popijali herbatkę i śmieli się, że cała Polska przejmuje się losem ich martwego dziecka.
Weź pomyśl.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości