|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() W sprawia pampersów basenowych nie pomogę, bo nie byłam jeszcze z mała na basenie i na razie nie zamierzam póki się nie zrobi cieplej. No ja podejrzewam, że to jakaś alergia pokarmowa. Ale niestety moja pediatra to wyklucza. Mimo, iż wyniki badań wykluczyły wszelkie bakterie czy wirusy.. Marina1 strasznie współczuję, ale Igorkowi napewno szybko sie poprawi. Co do pieniędzy, nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem...
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
dla Jubilatów!Marina współczuję kolejnego chorowania. Piękne zdjęcia madziaranew i telik! Z wysypkami nie pomogę. My tez ciagle walczymy z jakimiś pojedynczymi suchymi plackami, suchą skórą Na temat teściowych się nie wypowiadam ![]() Jeśli chodzi o zupki, to mój zjada najwyżej pół małego słoiczka. Kleiku tez maksymalnie 50ml i zaraz wszystko poprawia UU. Nie zmuszę go, aby zjadł więcej U nas chyba ząbkowania ciag dalszy |
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez ząbkowanie, albo reakcja na mleko. Agata juz dziś zaliczyła trzy płacze, ale takie jakby ją coś bolało
Posmarowałam bobodentem i troche się uspokoiła.Patik tak jak mówi Marinka ugotuj jej ryżu do słoiczka, albo marchewke i pokrój w kostke, pomału U nas odwrotnie Agu nie chce ciapek, wczoraj jej zrobiłam, zeby było szybciej i odmówiła współpracy
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=iwonap79;32087051]
Cytat:
![]() ja się zaraziłam od Oliviera i mnie chrypa chwyta |
|
|
|
|
#3575 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bylam dzisiaj na zakupach.... o rany ale mi sie ciezko wozkiem jechalo.... ale dalysmy rade.....Slicznie wygladacie....... a Ty mamusiu jestes laska.... i to zdjecie w avku to tez Ty ?? To ja lepiej nie bede wstawiac swojego z Olivka.... ![]() Cytat:
Cytat:
co by to nie bylo .... przytulam...
|
|
#3576 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Maksiu, Zosiu, Sophie, Alu, Radku oraz dwa Filipy - Wszystkiego najlepszego dzieciaczki!!!
Cytat:
![]() Cytat:
nie pomogę, bo nam ledwo co widać ząbki.Cytat:
Cytat:
dobrze, że pojechałaś ![]() Dzień dobry a raczej dobry wieczór .U nas śpiewająco - niiiiic cieeekaaweegoo ![]() Zuzince widać kreseczkę na górnej wardze. Będzie szła górna jedyneczka. My mamy tydzień pod tytułem: obwożenie dzieci po lekarzach. Trzymajcie moooocno kciuki! Buziaki kochane
|
|
|
#3577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja na basen kupilam rossmanowskie i byly ok. i duzo tansze od hugissow |
||
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie jakie fajne przedstawienie:
http://dziecko.trojmiasto.pl/Afrykan...ra-n54920.html |
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
madziaranew
Moja na poczatku nie chciala obiadków grudkowanych, ale sie przemogla i je w kazdej postaci ![]() TZ wyslalam na poczte, bo cholewcia zle spisalam umowe z ciotka na samochody, zamiast na siebie to na TZ, a ja figurowalam jako wlasciciel. |
|
|
|
#3580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dorosly chlopak.... Cytat:
za raczkowanie.... to musi slodki widok... Cytat:
..... biedny pewnie sie meczy.... moze faktycznie to jest od powietrza.... oby bylo lepiej.... Lila i Madziaranew....... dla Waszych maluszkow za skonczone msce....
|
|
#3581 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przeglądałm k ze zdjęciami i powioem tak- mamy anjpiękniejsze dzieciaki świata! Dawidek- łoj slłodziak Kajol- Twój synek to jeden z piękniejszych dzieciaczków jakie kiedykolwiek widziałam!!! Marina o Tobie to ja już nie będę strzępić klawiatury- dżaga to samo Natka zawsze chciałąm być brunetką ech.... Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2012-02-05 o 19:33 |
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() slicznie.... No nadrobilam Was mamusie.... Witam Was wszystkie Widzialam temat tesciowych.... u mnie jest ojciec tz-a.... normalnie masakra.... sto pytan dot Olivki i jakis glupich zakazow... -a zakladasz jej rekawiczki? -a nie kladz jej na podloge bo zimno... -a podgrzewasz jej to jedzenie... - a nie trzymaj jej tak.... - albo zostawilismy mala w lezaczku i bylismy w kuchni a ona zaraz przy kuchni.... a on do niej " ojej zostawili dziecko same... ojej dziecko samo zostalo...." pomijam fakt ze nie uzywa jej imienia.... KU........ A ja mu na zlosc robie.... tzn jak wrocilam ze spaceru to zamiast wejsc z Olivka do domu to wzielam ja do ogrodu pokazac jej drzewko ( oczywiscie byla ubrana w kombinezonie ).. a niebo zeby zobaczyla.... a tesc widzialam juz chcial powiedziec zeby wejsc szybko do domu z nia.... A ostatnio szeptal do tz-a ze Olivka ma zimne dlonie.... obled...... Niech juz wraca..... nie ma to jak tesciowie.... To sie wygadalam....
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaZ nutra to nasz skrót od nutramigen- preparat melkozastępczy dla dzieci ze skazą i nietolerancją laktozy.
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Shira kupiłaś tą kasze kukurydzianą ? Ja dzisiaj Emilie podałam pierwszy raz, ugotowałam 2 łyżki dodałam pół słoiczka moreli i zjadła wszystko
mało tego musiałam otworzyć następny słoiczek ( pierwsze pół zjadła wczoraj) i dostała już same owoce i zjadła go prawie cały ale jestem dumna jak paw !Jutro w końcu ruszę z kaszą jaglaną. |
|
|
|
#3587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i pozdrawiam Kielce - mieszkałam tam pół roku 4 lata temu wysłała mnie firma, żeby otworzyć tam naszą placówkę prześliczny deptak. nic więcej nie widziałąm bo ostro pracowałąm, ale wspominam baaardzo miło ten czas- fajni, otwarci ludzieaaa! czy komuś udało się zdobyć kod na bebilon i ma do oddania? byłabym chętna ![]() iwona |
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, zawsze można liczyć na Wasze wsparcie -
A ja zaaplikowałam maluchowi już leki i śpi...Ale kaszle tak, np. teraz... Boże, nie słyszałam nigdy takiego kaszlu. Cytat:
![]() ale za to, jeśli chodzi o Natkę to się zgadzam. Nie mniej dziękuję za komplement ![]() Brunetką ? A ja blondynką, serio. zawsze możesz spróbować jakiegoś fajnego kolorku z gamy brązów albo czerni. ![]() Ja na początku też nie
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny możecie napisać mi z jakiej firmy macie krzesełka ?
Bo ja oglądam i nadal nie wiem co mam wybrać ![]() |
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko dziękuje bardzo w imieniu Gagatka
|
|
|
|
#3591 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
taka wredna jestem![]() [QUOTE=blondynkapoznan;320 88566] Cytat:
szybkiego powrotu do zdrowiaCytat:
za wychodzącego ząbka i trzymam mocno kciuki!Możesz napisać jak robisz tego murzynka? Hania śpi, ja poprasowałam, ogarnęłam kuchnię i w końcu można się zrelaksować ![]() Zdjęcie z serii "O kurcze, mamo! To Ty tu jednak jesteś?"
|
||||
|
|
|
#3592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obniżyłam dziś łóżeczko i smutno mi. Mała wygląda w nim teraz jak w więzieniu, a jak jeszcze śpi na boczku skulona.... nie wiem jakaś sentymentalna jestem. |
|
|
|
|
#3593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do sloiczkow bobovity po 6 miesiacu, Szymek tez ich nie je. marchewka jest dosc twarda i nie moze sobie z tym poradzic. Poczekaj troche i przerzuc sie na gerbera i Hippa. Maja rowniez kawalki ale miekciejsze i maluch daje sobie rade, a pozniej mozesz do bobovity wrocic. My jeszcze czekamy Ale maly wsuwa np. risotto z Hippa. UwielbiaCytat:
A w ogole nie napisalam wam prawda?? Ze maly ma dwa zeby i ze kroczy?? Niestey uparciuch wstaje, za wszystko chwyta aby sie podniesc a jak sie juz podniesie, to kroczy. Tzn. stawia kroki. Dzisiaj chwycil sie za balustrade lozeczka i tak sobie stal. Kurcze i pewnie nici z raczkowania. Ostatnia szansa w mojej siostrze jak przyjedzie, to go pouczy.
|
|
|
#3594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Naataaszkaa;3209198 3]Jejku, łapią się Was te choroby strasznie.. dużo zdrowia dla Igorka! Oj ja bym chętnie ubiła tą matkę Tż-ta.. taka wredna jestem![]() ha ha ha - moja to 120 kg zywej wagi, jakby mnie w starciu przygniotla to loooooooooo Cytat:
przepis na murzynka z parowaru Składniki: jajka [4 sztuki] cacao wedlowskie [2 łyżki] masło [½ kostki ok. 125g] cukier [½ szklanki cukru] mąka [1 szklanka] Przygotowanie: Cacao, cukier i masło mieszając rozpuścić w rondelku . Ostudzić mieszając od czasu do czasu. Dodać stopniowo żółtka i miksować, dodać mąkę i miksować. Ubić pianę z białek na sztywno z odrobiną soli. Na koniec dodać ubitą pianę z białek do masy czekoladowej . Przelać masę do pojemnika parowaru w którym robi się ryż taki bez dziurek Parować „piec” 40 minut na opcji „ryż”.
|
|||
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
zanetko my używamy od zawsze swimpersów i nie narzekam ,są ok.
Cytat:
Filip dostał jeden wspóly prezent - mega zestaw Lego Duplo z ciuchcią i jest wniebowzięty.. ![]() niestety swoją obecnością nie zaszczycili nas dziadkowie - teściowie ( ) i cherzestny - brat tżta no comment.. ale to już temat dłuższy
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
ja obnizylam w turystycznym i tez mi bylo smutno.
|
|
#3597 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A za przepis baardzo dziękuję http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...l?ticaid=6dde6 Ręce mi opadają co Ci ludzie robią...
|
||
|
|
|
#3598 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam rossmanowe Babydream http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydr...lywania,102354 Bardzo fajne i sporo tańsze niż Huggiesy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
Marina z Igim biedactwa, wracajcie szybko do zzdrowia.
Wszystkiego dobrego dla Agatki z okazji imienin. Ida ma czerwoną buzię, wygląda to jak powrót skazy. Przyznają pozwoliłam sobie w ostatnich dniach na odrobinę sera... ale odstawiłam jej moje mleko na dwa dni i nie widzę poprawy. Wydaje mi się, to może być coś innego. Pietruszka?? Poza tym martwi mnie to, że Kropka nie lubi kaszek. Na samym początku kukurydzianą jeszcze jadła, ale ryżowej nie chce, zawsze mało je, to samo jak jej dodam kaszki manny do mleka. Musze dodawać do owoców, żeby przebrnąć przez ekspozycję na gluten. Można coś na poradzić? Pewnie szukać jej ulubionego smaku? ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- To troszke mi lepiej, że nie jestem sama
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak latwo sie nie poddam.Moja ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Nataszka ręce opadaja!!!! nie bedzie konca swiata - my sie sami wykonczymy, a jak nie my to wariaci nas wykoncza |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

a powiedz co Ci intuicja mówi ?
Co do pieniędzy, nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem...

dla Jubilatów!

Posmarowałam bobodentem i troche się uspokoiła.

po całej nocy nie spania wyglądam jak zombie... I to nie moja córka nie dała mi spać
Od 3 dni mam taki apetyt, jakiego nie miał od 2 miesięcy
czasem chyba specjalnie mi dokucza i udowadnia, że to co robię przy małej jest złe i ona to robiła i zrobiłaby dużo lepiej.. przykre to jest.. 

zębole
ale jestem dumna jak paw !