|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
ale wy piszecie
my po obiedzie czyli ok 15 poszlismy do sasiadow i wlasnie wrocilismy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Karolca fajny wozek u mnie 34 tc
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-05 o 22:39 |
||
|
|
|
#752 |
|
Rozeznanie
|
hej!
karolca cieszę się, że masz już ten wózek z głowy ![]() a co do pieluszek ja kupiłam jedną paczkę tych 2-5 kg, do tego mam 1 paczkę bella happy 1 i 1 paczkę pampersów tych żółtych 1 gdzieś czytałam, że te huggisy są dosyć duże, ale sprawdzę dopiero po porodzie jak to z nimi rzeczywiście jest ![]() no a teraz już kazałam kupić TŻtowi pampersy 2 bo są w promocji w selgrosie od wtorku 56,15 zł za 108 szt. czyli wychodzą po jakieś 52 gr za szt. |
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Inaczej jest w mieście.. U mnie serio.. podwórko rozkopane.. chodniki masakryczne. te kółka by mi odpadły po jednym przejeździe ![]() Zamówiłam kolejny stanik do karmienia na e-bayu.. tym razem zupełnie gładziutki.. Jak będzie dobry, to zamówię jeszcze jeden .. 3 to chyba mi wystarczą, co? |
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje
mam nadzieję, że tak dalej będzie z tymi egzaminami, że wszystkie będą zaliczone. Cottonpuma trzymaj się kochana Karolca ale super, że się udało wózek kupić ![]() Co do pieluszek to ja mam jedno opakowanie tych new born 27 szt, 2-5kg. (kupiłam kiedyś na promocji co były z chusteczkami nawilżającymi i czapeczka do tego jeszcze była). Zia śliczny rożek Ja zjadłam kolację nie dawno, chwilę na neta i do spania, bo padnięta jestem. moje dziecko mi daje tak czadu w brzuchu, że mama wrażenie, że mi przez skórę za chwilę się przepcha jutro mamy kolędę dopiero a we wtorek wizyta
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
Karolca raczej bym wzięła paczkę 2-5 kg
A później to przecież można kupić większe...Ja jutro mam wizytę Może w końcu mała pokaże się od przodu Tylko żeby samochód odpalił....
|
|
#757 |
|
Zadomowienie
|
Zia fajny rożek...zdolniacha z Ciebie
Karolca super, że jestes zadowolona z wózka. Czekam na real foty ![]() Co do pieluszek to nie wiem jak Huggiesy 1 ale tak jak wczoraj pisalam 2 są porównywalne z Pampersami 1, tzn. są wyższe ale węższe. Wszystko zależy od tego jaki dzieciaczek będzie. Po lewej Huggiesy 2 (3-6 kg) Po prawej Pampki 1 (2-5 kg) |
|
|
|
#758 | ||||
|
Gang Iren
|
To nie nacieszylas sie za dlugo mama Popoludniu juz tylko chlapa byla,bo temp. +6 wiec stopnialo wszystko. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Super ci wyszedl rozek.Zdolniacha Cytat:
Dobranoc.
|
|
#759 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Witam poweekendowo. Oczywiście mam zaległości i zaraz troszkę nadrobię, ale do nauki siadać muszę. Jutro wielka chwila prawdy, a ja niewiele umiem ![]() Mam pytanie do Warszawianek czy któraś była może ostatnio w Factory na Ursusie, bo jutro ma być TŻ i nie wiem czy się wybrać tam na jakieś zakupy. Zawsze w Cocodrillo kupowałam fajne i tanie rzeczy chrześniakowi (zwłaszcza body lub buciki), ale nie wiem czy po Nowym Roku nic się nie zmieniło, głównie ceny... a tyle kilometrów tam gnać to też mi się nie chce na darmo ![]() Miłego dnia
|
#760 | |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Ja dzisiaj pobudkę miałam na pełnych obrotach, bo jak zwykle męża próbowała obudzić do pracy ale i on przysnął i ja i nagle wstaję a tu już 7.00, a on na 7.30 do pracy. Jak krzyknęłam, że już 7.00 to zerwał się na równe nogi i przerażony, że nie zdąży co sił biegał w pół śnie w poszukiwaniu ubrań Ach Ci faceci Co by oni bez nas zrobili ![]() Ja wczoraj poprasowałam ciuszki malutkiej i dopakowałam resztę rzeczy w torbę szpitalną. Jeszcze tylko muszę zakupić laktator ręczny, butelki większe i mniejsze, nakładki na piersi, no i myślę nad sterylizatorem i podgrzewaczem. Ale zimno dzisiaj... Strach wychodzić na dworek... A tu wypadałoby z moją psiną wyjść na spacerek Dzisiaj chyba jej odpuszczę, bo ostatnio to nawet siusiu nie chce na dworze robić, bo tak jej zimno. Hehe... Wydaje mi się że wszystkie yorki najchętniej to by w domu, pod kołderką siedziały ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
My do Warszawy mamy 100 km, ale lubimy sobie troszkę pojeździć na zakupki to tu to tam A w tygodniu zobaczę może coś u siebie w Płocku znajdę ciekawego, zwłaszcza pajacyki jakieś, bo najłatwiej się je zakłada noworodkowi No ale jak na razie nic mi się nie rzuciło w oczy
|
|
|
|
|
#761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choć nie ukrywam, że gdziekolwiek nie pójdę to jakoś nic mi się nie podoba
|
|
|
|
|
#763 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
mam od wczoraj taki twardy, nabity brzuch
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Piekny
No niestety.... ale jak urodze na poczatku marca moze to bedzie u mnie do kwietnia, wiec wtedy sie nia mam nadzieje naciesze ![]() ![]() Karolca, gratuluje zakupu wozka co do pampkow to ja mam z Pampers i Babydream(rossmann) same 1 poki co - mam zapas prawie 370 pampersow A dlaczego Cotton w szpitalu? Kurcze ja Was chyba nie nadrobie ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Z mama tez sledzilysmy ciagle wydarzenia dotyczace malej Madzi ... to straszne co sie stalo ... nie chce oceniac tej kobiety, w koncu tak naprawde nie wiadomo jak i co sie stalo .. mam tylko nadzieje, ze wyniki sekcji nie beda szokujace - bo jakos mam przeczucie ze to nie byl wypadek, obym sie mylila
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#765 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klask i:Cytat:
heheWlasciwie to w pewnym sensie byliśmy ,jeśli to tak mozna nazwać. Spędziliśmy tam kilka godzin,a dokladnie na Taorminie(przepiękne miejsce), gdyż byliśmy na Rejsie po Morzu Śródziemnym..i wlasnie jeden dzien był na Sycyli. Jednak po tym czasie stwierdzam, ze chciałabym tam pojechać raz jeszcze, cudowne miejsce Podobno czerwiec to najlepszy okres,aby tam jechac, bo jeszcze nie ma takich upałów i wielu turystówCytat:
Cytat:
, a termin mam wg OM na 18 marca![]() Ja sie przymierzam do walki z praniem/prasowanie w tym tyg..a co z tego wyjdzie zobaczymy Cytat:
![]() Zdjęcia przecudne..tez marzy mi sie maluszkowa sesja .potem w rameczke i na sciane...a jak Mlody będzie starszy to dostanie album![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzis bezmężna, rano wyprawiłam Go na delegacje. Oczywiscie nie obyło się bez trudności, bo pan taksówkarz nie mógł do nas trafic biedny T nawigował Go i ledwo zdąrzyli na lotnisko.My już po sniadaniu i w oczekiwaniu na natchnienie do sprzątania. Wczoraj Robert mnie troche przestraszył, bo bardzo niewiele sie ruszal. Wprawdzie ja cały dzien byłam na nogach w zwiazku z tym malowaniem etc...ale juz wieczorem dopadl mnie niepokoj,ze moze cos z Nim nie tak ;/. Cos tam popukał wieczorem i dopiero dzis po sniadaniu zaczyna "wypychanie" ufff.. Mam nadzieje,ze juz bedzie dokazywał,bo naprawde mnie to zaniepokoilo ,a jeszcze teraz jak siedze w domu sama...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||||
|
|
|
#766 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Ja właśnie na 2'gie śniadanie wsunęłam MAGNUM Mniami już od dawna za mną chodziło-a ja mam takie "zachcianki odroczone" czyli realizuje je dopiero jak mam okazje, nie muszę mieć natychmiast jakie to praktyczne.Dzisiaj żegnamy się z fenoterolem... trochę mam stracha. Ale jeszcze dzisiaj wezmę połowę dawki, no a jutro już nic... ewentualnie buscopan lub no-spe doraźnie. Zobaczymy co na to moja macica
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Trochę Was przez weekend zaniedbałam , ale najpierw nie było czasu siedzieć przy kompie a potem brak ochoty :/ Najpierw sobota sprzątanie i obiad . TŻ znów prezent zrobił kupując krajalnice , abym nie musiała się męczyć z krojeniem chleba Ostatnio coś lubi mi coś kupować. Wczoraj namawiał mnie na sweter http://allegro.pl/modowy-hit-tuniczk...827758.html(bo zauważyłam że nie dopinam się już na brzuszku w kurtce, a nie opłaca mi się kupować specjalnie nowej kurtki). Potem szliśmy na urodziny do szwagra. Impreza udana, pyszne jedzenie, tańce - nawet mój TŻ sam z siebie szedł tańczyć i mnie wyciągał więc troszkę sobie potańczyłam. No ale przyszedł czas na pożegnanie i ni stąd ni zowąd mega kłótnia. Tak więc kobieta na końcówce 7 miesiąca musiała szarpać się z facetem. Dobrze że była jego żona to dałyśmy radę. (szczerze to nawet nie wiem o co poszło ale tak to jest jak faceci są po wpływem %, chociaż pierwszy raz u nich widziałam coś takiego. Zawsze pili kulturalnie, imprezy bez kłótni...najwidoczniej taki dzień jakiś był )A jak w końcu przyszłam do domu ok.0.00 to nie umiałam spać z tych nerwów. Maluszkowi chyba się też to udzieliło bo był nad wyraz aktywny. A niedzielę spędziłam na odpoczynku. A jeszcze co mi się podobało na tych urodzinach. Szwagier puścił "żono moja" mój TŻ wziął mnie do tańca i zamiast śpiewać "nie ma takich jak nas dwoje" to śpiewał "nie ma takich jak nas troje" ![]() za dzisiejsze wizyty![]() idę trochę Was ponadrabiać
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Moj maz wczoraj wieczorem zrobil pyszna paste jajeczno-rybna, wiec zjadlam tyle ze zaraz pekne Dzis czekam na farbe i musze zafarbowac wlosy, bo odrost kilometrowy. ![]() Mała powodzenia dzis na wizycie o ktorej godzinie masz wizyte? ![]() ![]() evvcia a jaki masz jutro egzamin? Trzymam kciuki! ![]() Cytat:
|
|
#769 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() weekend wycięty z życiorysu w sobotę przywieźli nam szafę z ikei i trzedba to było poskładac jak przywieźli o 10 składac skonczyli o 21 potem sprzątanie układanie przenoszenie wrrr masakra.w Sobotę chyba się wybierzemy z tż na zakupy wyprawkowe w końcu znalazłam w okolicy świetny sklep http://www.viki.net.pl/ gdzie większosc rzeczy można kupic więc nie będzie lataniny od sklepu do sklepu mężu stwierdził żę wózek możemy wybrac kolor model itd a on pojedzie go kupic jak urodzę albo zamówi się go troszkę wcześniej- na sponsora czekamy - a nosidełko będziemy mieli od znajomego więc można zastanowic się nad takim rozwiązaniem . Na poczatlu chcieliśmy łóżeczko turystyczne ale okazalo się że znajomy da nam kojec-łóżeczko które chcemy dac do mojej mamy wiec w razzie jakiegoś wyjazdu weźmiemy te od mamy a do nas kupimy łądne drewniane teściowa się przyznała że musi się stopowac z zakupami bo nie wie jeszcze czy dziewczynka czy chlopiec będzie a już nakupiła ciuszków także w środę się dowie i może robic zakupy dalej tzn mam nadzieję że w środę się dowie też już bym chciała pewne wiedziec co noszę A w środę już nasze 7 USG trzęse portkami jak zawsze przed podglądaniem maluszka ale i nie mogę się doczekac i może w końcu dowiedziec czy będzie syn czy córa a teraz lecę ogarnąc forum i postarac się nadrobic weeekned
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
No to wrzucilam na @ kilka zdjec z naszego malowania weekendowego
![]() Jeszcze kwestia lamp,dywanów etc...ale to juz pikuś ...Najgorsza robota za Nami , mam nadzieje,ze Robert też będzie zadowolony
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż mieszkał na Ursusie i tam chodził na zakupy i mówił, że tam lepiej się obkupywał i były lepsze przeceny niż w innych centrach handlowych. Także wybierz się bo warto Mi kupił tam sweterek wełniany na ciąże co kosztował koło 100 zł a zapłacił 39 i jestem bardzo z niego zadowolona. Mojego synka ubrał w C&A bardzo ładne ciuchy i nie drogie. No i oczywiście są tam inne sklepy ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- No i mam dzisiaj wizytę o 13 Mam nadzieję, że mała da się pomierzyć ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Mój synek właśnie wymyślił żebyśmy się pobawili..... Suszarką do włosów. Od paru dni ma takie pomysły, że ze śmiechu mnie czasem brzuch boli
|
|
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana
zia śliczny rożek mała kciuki za wizyte Ja jeszcze jedną partie do prania mam oby teściowa juz mi body wiecej nie kupowała bo mam z 40 parz długim i z 30 z krótkim za to śpiochów tylko 6 6 kaftaników i z 15 pajacówW sobote zjadłam cały tort lodowy
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka przepiekna sypialnia i pokoik dla Roberta
Pewnie jestes wymeczona ale szczesliwa ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Roksape trzymam mocno kciuki za wizyte!
|
#774 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Robertowi na pewno też się spodoba ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Zia super rożek
, śliczny!karolca gratuluję zakupu wózka! ![]() Roksape trzymam kciuki za wizytę! nam samochód nie chce odpalic, właśnie mąż przyszedł wkurzony;/ mam nadzieję, że do wieczora mu się odmieni bo mamy sr (wczoraj tak było - rano nie odpalił, a potem bez problemu )Cytat:
Ja nie byłam w Ursusie daaawno, teraz kiepsko tam z dojazdem od mojej strony, także nie mogę pomóc.. |
|
|
|
|
#776 | |||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Obudzil mnie tradycyjnie ostatnio kaszel,zapchany nos i bol glowy ![]() Cytat:
Bo znam kilka osob z yorkami i wszystkie korzystaja. To chyba wygodne. Cytat:
Co do ruchow malucha,to np jak jestem w pracy prawie nigdy nie czuje,czasem cale 8 godz.A w domu non stop sie rusza.I wnioskuje,ze on nie lubi jak tam jestesmy.Tam jest zimno,glosnio,nie mam czasu glaskac brzuszka,nie mowie do niego.I on chce przespac to i wrocic szybko do domu. Cytat:
Ja mam wielki odrost,ale probuje skonczyc z farbowaniem,wiec chce zeby mi odrosly do naturalnego koloru.Moze szampony bede uzywac,ale juz nie chce farby.Zobaczymy czy mi sie to uda
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też tego dnia braliśy ślub tylko o trochę póniejszej godzinie, a w Taorminie spędziliśmy tydzień Pięknie tam jest - z pokoju mieliśmy widok na Etnę i morze.. ale fajnie się złożyło ![]() Mała też ma dziś wizytę? To trzymam mocno kciuki!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-06 o 11:00 |
|
|
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
No to witam poweekendowo
![]() Ale się dziwnie czuję nie idąc do pracy. Mąz mówi, że ja tak narzekam , narzekam.. a jak co do czego przychodzi, to tylko o pracy gadam...I że pracoholik ze mne ![]() ??Mój pies za to ze szczęścia wariuje.. Mamusia i tatuś w domu.. to jemu odbija.. piszczy, jęczy.. beczy.. Mam nadzieję, że jak małego do domku przyniesiemy, to się szybko przyzwyczai.. inaczej zwariujemy. Agggaa, ten filmik jest absolutnie prawdziwy. Po prostu pokazują jak jest.. |
|
|
|
#779 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry poniedziałkowo
![]() noc udana-przespana śniadanko zjedzone, bułeczka z serem, pieczarkami i pomidorkiem ii na deser galaretka z owocami![]() przymierzam sie teraz do gimnastyki. Jak po cwicze to szybciutko sałatke z krczakiem zrobie, pozniej porozbijami schabowe, posprzatam w kuchni i mozemy leciec na szkole rodzenia ![]() mam dośc tego zimna, dobija mnie to i przygnębia, czuje sie jak w wiezieniu nie mogąc isc na spacer. za wizyty dzisiejsze
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

my po obiedzie czyli ok 15 poszlismy do sasiadow i wlasnie wrocilismy 

klask i:
Tak więc kobieta na końcówce 7 miesiąca musiała szarpać się z facetem. Dobrze że była jego żona to dałyśmy radę. (szczerze to nawet nie wiem o co poszło ale tak to jest jak faceci są po wpływem %, chociaż pierwszy raz u nich widziałam coś takiego. Zawsze pili kulturalnie, imprezy bez kłótni...najwidoczniej taki dzień jakiś był )A jak w końcu przyszłam do domu ok.0.00 to nie umiałam spać z tych nerwów. Maluszkowi chyba się też to udzieliło bo był nad wyraz aktywny.
za dzisiejsze wizyty
6 kaftaników i z 15 pajaców
)