Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-05, 22:37   #751
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

ale wy piszecie my po obiedzie czyli ok 15 poszlismy do sasiadow i wlasnie wrocilismy
Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
25 stron ...
Raczej nie nadrobię, zaglądam od czasu do czasu i melduję się w nowym wątku. Rano wiozę mocz na badania a we wtorek wizyta mam nadzieję, że zerkniemy co tam widać u Wiktora
ja we wtorek ide z moczem na badanie a co u mojego Wiktora dowiem sie w piatek
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Super, jeden z wiekszych zakupow i wydatkow juz za Toba Za co sie teraz zabierasz z listy wyprawkowej?

Ja ledwo sapie, pochlonelam sterte nalesnikow z prazonymi jablkami i syropem klonowym

Dzis skonczylam szyc rozek, wiec sie chwale
sliczny

Karolca fajny wozek

u mnie 34 tc

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-02-05 o 22:39
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 22:38   #752
mag_99
Rozeznanie

hej!

karolca cieszę się, że masz już ten wózek z głowy

a co do pieluszek ja kupiłam jedną paczkę tych 2-5 kg, do tego mam 1 paczkę bella happy 1 i 1 paczkę pampersów tych żółtych 1
gdzieś czytałam, że te huggisy są dosyć duże, ale sprawdzę dopiero po porodzie jak to z nimi rzeczywiście jest

no a teraz już kazałam kupić TŻtowi pampersy 2 bo są w promocji w selgrosie od wtorku 56,15 zł za 108 szt. czyli wychodzą po jakieś 52 gr za szt.

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 22:42   #753
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
gucia zdróweczka życzę!!! Kuruj się kochana i nie wychodź z łóżeczka, w końcu dziś niedziela
dołączam sie
Stary 2012-02-05, 22:52   #754
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mam pytanie
Lepeij kupić pieluszki 2-5 kg czy 3-6 kg? (jesli chodzi o Huggies Newborn)
http://huggies.☠☠☠☠☠☠.pl/catalog/group/03120101

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Podziel się babką

No ja na wsi nie mieszkam a w poblizu domu mam równe chodniki więc na początek może być. Ale i tak zamierzam kupić taki typowy wózek na spacery w terenie Ale to później.
Hehe chodź tu , to babkę dostaniesz
Inaczej jest w mieście.. U mnie serio.. podwórko rozkopane.. chodniki masakryczne. te kółka by mi odpadły po jednym przejeździe

Zamówiłam kolejny stanik do karmienia na e-bayu.. tym razem zupełnie gładziutki.. Jak będzie dobry, to zamówię jeszcze jeden .. 3 to chyba mi wystarczą, co?
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 22:54   #755
Karo89
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za gratulacje
mam nadzieję, że tak dalej będzie z tymi egzaminami, że wszystkie będą zaliczone.

Cottonpuma trzymaj się kochana

Karolca ale super, że się udało wózek kupić bardzo ładny jest

Co do pieluszek to ja mam jedno opakowanie tych new born 27 szt, 2-5kg. (kupiłam kiedyś na promocji co były z chusteczkami nawilżającymi i czapeczka do tego jeszcze była).

Zia śliczny rożek świetna robota

Ja zjadłam kolację nie dawno, chwilę na neta i do spania, bo padnięta jestem.
moje dziecko mi daje tak czadu w brzuchu, że mama wrażenie, że mi przez skórę za chwilę się przepcha

jutro mamy kolędę dopiero
a we wtorek wizyta no i na 99% zrobi mi w końcu usg, więc będą mogła pokukać na moją malutką. Może się dowiem jaka jest już duża

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:08   #756
Roksape
Zadomowienie

Karolca raczej bym wzięła paczkę 2-5 kg A później to przecież można kupić większe...

Ja jutro mam wizytę Może w końcu mała pokaże się od przodu

Tylko żeby samochód odpalił....
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-05, 23:13   #757
Flowerbombka
Zadomowienie

Zia fajny rożek...zdolniacha z Ciebie

Karolca
super, że jestes zadowolona z wózka.
Czekam na real foty

Co do pieluszek to nie wiem jak Huggiesy 1 ale tak jak wczoraj pisalam 2 są porównywalne z Pampersami 1, tzn. są wyższe ale węższe. Wszystko zależy od tego jaki dzieciaczek będzie.

Po lewej Huggiesy 2 (3-6 kg)
Po prawej Pampki 1 (2-5 kg)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1290082.jpg (47,5 KB, 38 załadowań)
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 01:48   #758
gosia261282
Gang Iren

Hej.Ja po pracy,a ze duzo nie napisalyscie to udalo mi sie nadrobic.Ciezki dzien za mna,ale lozeczko juz czeka

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Hej Kobietki, mama wlasnie pojechala

To nie nacieszylas sie za dlugo mama

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
gosia ale macie tam zime Super zdjecie super balwanek

Popoludniu juz tylko chlapa byla,bo temp. +6 wiec stopnialo wszystko.

Cytat:
Mam wózek
Babka go pięknie wyprała, pachnący, czysty, ze wszystkimi dodatkami, dokumentami, jest nawet karta gwarancyjna. Wózek ma 4 lata i jak na dwóję dzieci jaką przeżył, to stan faktycznie bardzo dobry. Gdzieś jakieś drobne zarysowanie na stelażu czy otarcie, ale takie rzeczy nie mają znaczenia.
Prowadzi się bardzo fajnie, lekko.
I powiem, że do bagażnika zmieścił się ledwo ledwo
No to super,ze jedno z glowy!

Cytat:
Pozdrowienia od Cottonpumy
Nie jest zadowolona ze szpitala. czuje się lepiej, ale nie trzymają jej diety cukrzycowej przez co pojawiają się ketony. zmienili leki.
Postara się nas czytać jak tylko będzie miała internet.
Rowniez dla niej pozdrowienia.No a szpitala wiadomo,nikt nie lubi.

Cytat:
Super, jeden z wiekszych zakupow i wydatkow juz za Toba Za co sie teraz zabierasz z listy wyprawkowej?

Ja ledwo sapie, pochlonelam sterte nalesnikow z prazonymi jablkami i syropem klonowym

O zjadlabym nalesniczki
Super ci wyszedl rozek.Zdolniacha

Cytat:
Mam pytanie
Lepeij kupić pieluszki 2-5 kg czy 3-6 kg? (jesli chodzi o Huggies Newborn)
http://huggies.☠☠☠☠☠☠.pl/catalog/group/03120101

Na pewno 1.Nawet duze dzieci od nich zaczynaja.

Dobranoc.
Stary 2012-02-06, 07:23   #759
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dzień dobry

Witam poweekendowo. Oczywiście mam zaległości i zaraz troszkę nadrobię, ale do nauki siadać muszę. Jutro wielka chwila prawdy, a ja niewiele umiem

Mam pytanie do Warszawianek czy któraś była może ostatnio w Factory na Ursusie, bo jutro ma być TŻ i nie wiem czy się wybrać tam na jakieś zakupy. Zawsze w Cocodrillo kupowałam fajne i tanie rzeczy chrześniakowi (zwłaszcza body lub buciki), ale nie wiem czy po Nowym Roku nic się nie zmieniło, głównie ceny... a tyle kilometrów tam gnać to też mi się nie chce na darmo

Miłego dnia

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 07:39   #760
Asika21
Rozeznanie

Hejka Ja dzisiaj pobudkę miałam na pełnych obrotach, bo jak zwykle męża próbowała obudzić do pracy ale i on przysnął i ja i nagle wstaję a tu już 7.00, a on na 7.30 do pracy. Jak krzyknęłam, że już 7.00 to zerwał się na równe nogi i przerażony, że nie zdąży co sił biegał w pół śnie w poszukiwaniu ubrań Ach Ci faceci Co by oni bez nas zrobili
Ja wczoraj poprasowałam ciuszki malutkiej i dopakowałam resztę rzeczy w torbę szpitalną. Jeszcze tylko muszę zakupić laktator ręczny, butelki większe i mniejsze, nakładki na piersi, no i myślę nad sterylizatorem i podgrzewaczem.
Ale zimno dzisiaj... Strach wychodzić na dworek... A tu wypadałoby z moją psiną wyjść na spacerek Dzisiaj chyba jej odpuszczę, bo ostatnio to nawet siusiu nie chce na dworze robić, bo tak jej zimno. Hehe... Wydaje mi się że wszystkie yorki najchętniej to by w domu, pod kołderką siedziały

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam poweekendowo. Oczywiście mam zaległości i zaraz troszkę nadrobię, ale do nauki siadać muszę. Jutro wielka chwila prawdy, a ja niewiele umiem

Mam pytanie do Warszawianek czy któraś była może ostatnio w Factory na Ursusie, bo jutro ma być TŻ i nie wiem czy się wybrać tam na jakieś zakupy. Zawsze w Cocodrillo kupowałam fajne i tanie rzeczy chrześniakowi (zwłaszcza body lub buciki), ale nie wiem czy po Nowym Roku nic się nie zmieniło, głównie ceny... a tyle kilometrów tam gnać to też mi się nie chce na darmo

Miłego dnia
O jakby coś ciekawego było, to ja z chęcią bym też tam zajrzała, ale pewnie w weekend My do Warszawy mamy 100 km, ale lubimy sobie troszkę pojeździć na zakupki to tu to tam A w tygodniu zobaczę może coś u siebie w Płocku znajdę ciekawego, zwłaszcza pajacyki jakieś, bo najłatwiej się je zakłada noworodkowi No ale jak na razie nic mi się nie rzuciło w oczy

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 07:54   #761
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
O jakby coś ciekawego było, to ja z chęcią bym też tam zajrzała, ale pewnie w weekend My do Warszawy mamy 100 km, ale lubimy sobie troszkę pojeździć na zakupki to tu to tam A w tygodniu zobaczę może coś u siebie w Płocku znajdę ciekawego, zwłaszcza pajacyki jakieś, bo najłatwiej się je zakłada noworodkowi No ale jak na razie nic mi się nie rzuciło w oczy
Jak macie w Płocku Pepco lub Textil Market to polecam - ja tam kupiłam pare bawełnianych i welurowych pajacyków naprawdę tanio (niektóre po 6-8zł) i z tego co słyszałam dobrze się piorą

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:02   #762
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Jak macie w Płocku Pepco lub Textil Market to polecam - ja tam kupiłam pare bawełnianych i welurowych pajacyków naprawdę tanio (niektóre po 6-8zł) i z tego co słyszałam dobrze się piorą
Pepco napewno jest, ale właśnie boję się kupować tam, żeby potem po pierwszym praniu nie było problemu. Ale chyba rzeczywiście podjadę i pooglądam. Za dużo jest tych sklepów z dziecięcymi ubraniami i człowiek nie może się zdecydować, gdzie pojechać Choć nie ukrywam, że gdziekolwiek nie pójdę to jakoś nic mi się nie podoba

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:10   #763
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Laseczki... dla tych co chcą zobaczyc DOKLADNIE jak wyglada zakladanie epiduralu to jest dobry filmik..

http://www.youtube.com/watch?v=buSIq...eature=related

To jest dokladnie to, co ja robię podczas wkladania epiduralu.

POP to spinal czyli wklucie do przestrzeni podpajęczynówkowej.. to stosuje się do cesarki..

Epidural to inaczej ZOP- przestrzeń zewnątrzoponowa

Inne igły, trochę inne dzialanie..

Aaa ja jeszcze od siebie mogę dodać, że czasem robię epidurale , gdy pacjentka leży na boku.
Ale nie każdy anestezjolog tak robi.. wielu z moich kolegów by tak nie zrobiło. Jest to chyba trochę trudniejsze i ja robię na boku tylko u szczupłych pacjentek.
trochę ten filmik przerażający...

Cytat:
Mam wózek
Babka go pięknie wyprała, pachnący, czysty, ze wszystkimi dodatkami, dokumentami, jest nawet karta gwarancyjna. Wózek ma 4 lata i jak na dwóję dzieci jaką przeżył, to stan faktycznie bardzo dobry. Gdzieś jakieś drobne zarysowanie na stelażu czy otarcie, ale takie rzeczy nie mają znaczenia.
cieszę się że jesteś zadowolona

mam od wczoraj taki twardy, nabity brzuch

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 08:55   #764
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Piekny
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To nie nacieszylas sie za dlugo mama
No niestety.... ale jak urodze na poczatku marca moze to bedzie u mnie do kwietnia, wiec wtedy sie nia mam nadzieje naciesze

Karolca, gratuluje zakupu wozka co do pampkow to ja mam z Pampers i Babydream(rossmann) same 1 poki co - mam zapas prawie 370 pampersow

A dlaczego Cotton w szpitalu? Kurcze ja Was chyba nie nadrobie

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Z mama tez sledzilysmy ciagle wydarzenia dotyczace malej Madzi ... to straszne co sie stalo ... nie chce oceniac tej kobiety, w koncu tak naprawde nie wiadomo jak i co sie stalo .. mam tylko nadzieje, ze wyniki sekcji nie beda szokujace - bo jakos mam przeczucie ze to nie byl wypadek, obym sie mylila
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 09:45   #765
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

No i dziś kończymy 36tc!! Już niedługo skończą się moje ciążowe męki i zjem sobie białą bułkę z czym tylko będę chciała i sernik, i naleśniki, i wszystkie te pyszności, o których ciągle piszecie

buziaczki
gratulacjeklask i:

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

chyba brałyśmy ślub tego samego dnia! a na Sycylii byliśmy z mężem w podróży poślubnej - Wy też?
4 czerwca 2011,14:00 hehe
Wlasciwie to w pewnym sensie byliśmy ,jeśli to tak mozna nazwać. Spędziliśmy tam kilka godzin,a dokladnie na Taorminie(przepiękne miejsce), gdyż byliśmy na Rejsie po Morzu Śródziemnym..i wlasnie jeden dzien był na Sycyli. Jednak po tym czasie stwierdzam, ze chciałabym tam pojechać raz jeszcze, cudowne miejsce Podobno czerwiec to najlepszy okres,aby tam jechac, bo jeszcze nie ma takich upałów i wielu turystów

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry)

ja zamierzam po porodzie uzywac balsamu takiego rozgrzewającego antycellulitowego z eveline, juz keidys stosowałam i wdg mnei jest skutecznya narazie smaruje oliwką a pazurki u stóp musze meic pomalowane na czerwono, tez jakies zboczenie
o tez sobie to chwalilam i zamierzam wrocic
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie odnosnie ubranek, czy wszystkie macie juz dzidziusiowe ubranka poprane i poprasowane? Bo ja nie chce zeby mi sie bez sensu kurzyly tylko a workow tych prozniowych nigdy nie kupowalam i nie bardzo wiem czy to dobre rozwiazanie
W koncu do porodu mam jeszcze 2,5 m-ca , troche czasu jeszcze jest.
Ale zaczynam czuc potrzebe doprowadzenia ubranek do stanu uzywalnosci
pociesze Cie,bo moje radosnie czekają w kartonie, a termin mam wg OM na 18 marca
Ja sie przymierzam do walki z praniem/prasowanie w tym tyg..a co z tego wyjdzie zobaczymy

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Hello! Zaczynamy dzisiaj 37 tydzień! Nie mogę uwierzyć że w następną niedzielę nasza córeczka będzie donoszona! Ja tym czasem chyba mam syndrom wicia gniazda... sprzątam, układam. Chyba hormony działają

Niezłe masz sny Po porodzie jeśli będziesz karmić piersią to będziesz musiała nadal-tak jak w ciąży zwracać uwagę na kosmetyki- i absolutnie nie stosować tych które mają za zadanie przenikać do głębszych warstw. Z tego co kiedyś się interesowałam to na 1 miejscu zakazanych w laktacji są właśnie te antycellulitowe preparaty-chyba że dla karmiących także cholercia trzeba będzie coś innego wykombinować dopóki maluch będzie na cycu.

...nie możesz po prostu zwrócić go do sklepu?

Dziewczyny... przesyłam linka który wczoraj nas z mężem rozczulił nas na maxa . Z tego względu że lubimy robić zdjęcia zamierzamy naszemu maluszkowi robić różne ciekawe i niestandardowe zdjęcia, bardzo podobają się nam właśnie sesje z maluszkami. Jak zobaczyłam te małe precelki takie słodziutkie i zdałam sobie sprawę że takie cudo mam w brzuszku i już za momencik zobaczę kto tam we mnie mieszka to normalnie juz nie możemy się doczekać zresztą zobaczcie same: http://racheljphotography.myfotojour...-photographer/
gratulacje z 37tc Ty już naprawde na finiszu
Zdjęcia przecudne..tez marzy mi sie maluszkowa sesja .potem w rameczke i na sciane...a jak Mlody będzie starszy to dostanie album

Cytat:
Wrzucilam na maila zdjecie.Musialam uwiecznic,ze zima zawitala i do Anglii,bo to nie czesty widok
ale tam u Was napadalo;] miłe rodzinne zdjecie, 3 cudne babeczki!

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
hej gaduly

ja sie tylko z wami witam niedzielnie i dalej ide zdychac w wyrku... bo mnie w nocy dopadlo jakies badziewie... gardlo boli, nos albo zatkany, albo cieknie, spac w nocy w ogole nie moglam i czuje sie ogolnie masakrycznie... dobrze, ze przynajmniej nie mam goraczki... ale i tak zmykam w kimono
kuruj sie kuruj i nie daj choróbsku!
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Hej Kobietki, mama wlasnie pojechala
a ja powoli biore sie za nadrabianie Was....
oo witaj jak tam po wizycie mamy? nagadalyscie sie?

Cytat:
Mam wózek
Karolca to super,ze udało się z tym wózkiem. Mozesz juz spac spokojnie
Cytat:

ale z Ciebie zdolniacha! kurcze kiedy mozna skladac zamówienia?

Ja dzis bezmężna, rano wyprawiłam Go na delegacje. Oczywiscie nie obyło się bez trudności, bo pan taksówkarz nie mógł do nas trafic biedny T nawigował Go i ledwo zdąrzyli na lotnisko.
My już po sniadaniu i w oczekiwaniu na natchnienie do sprzątania.

Wczoraj Robert mnie troche przestraszył, bo bardzo niewiele sie ruszal. Wprawdzie ja cały dzien byłam na nogach w zwiazku z tym malowaniem etc...ale juz wieczorem dopadl mnie niepokoj,ze moze cos z Nim nie tak ;/. Cos tam popukał wieczorem i dopiero dzis po sniadaniu zaczyna "wypychanie" ufff.. Mam nadzieje,ze juz bedzie dokazywał,bo naprawde mnie to zaniepokoilo ,a jeszcze teraz jak siedze w domu sama...
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:13   #766
ivonka7
Rozeznanie

Witajcie!
Ja właśnie na 2'gie śniadanie wsunęłam MAGNUM Mniami już od dawna za mną chodziło-a ja mam takie "zachcianki odroczone" czyli realizuje je dopiero jak mam okazje, nie muszę mieć natychmiast jakie to praktyczne.

Dzisiaj żegnamy się z fenoterolem... trochę mam stracha. Ale jeszcze dzisiaj wezmę połowę dawki, no a jutro już nic... ewentualnie buscopan lub no-spe doraźnie. Zobaczymy co na to moja macica
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:19   #767
Nikii89
Zakorzenienie

Witam
Trochę Was przez weekend zaniedbałam , ale najpierw nie było czasu siedzieć przy kompie a potem brak ochoty :/
Najpierw sobota sprzątanie i obiad . TŻ znów prezent zrobił kupując krajalnice , abym nie musiała się męczyć z krojeniem chleba Ostatnio coś lubi mi coś kupować. Wczoraj namawiał mnie na sweter http://allegro.pl/modowy-hit-tuniczk...827758.html(bo zauważyłam że nie dopinam się już na brzuszku w kurtce, a nie opłaca mi się kupować specjalnie nowej kurtki).
Potem szliśmy na urodziny do szwagra. Impreza udana, pyszne jedzenie, tańce - nawet mój TŻ sam z siebie szedł tańczyć i mnie wyciągał więc troszkę sobie potańczyłam. No ale przyszedł czas na pożegnanie i ni stąd ni zowąd mega kłótnia. W końcu jednego kłótnika zabrali do domu. Ale potem mój zaczął się kłócić z bratem. a zostaliśmy tam tylko Ja , TŻ, szwagier z żoną. Więc ja z tą żoną interwencja. Mojego wysłałam do domu, a sama zostałam aby chwilę pilnować aby szwagier za nim nie wyleciał i żeby się nie pobili. Tak więc kobieta na końcówce 7 miesiąca musiała szarpać się z facetem. Dobrze że była jego żona to dałyśmy radę. (szczerze to nawet nie wiem o co poszło ale tak to jest jak faceci są po wpływem %, chociaż pierwszy raz u nich widziałam coś takiego. Zawsze pili kulturalnie, imprezy bez kłótni...najwidoczniej taki dzień jakiś był )A jak w końcu przyszłam do domu ok.0.00 to nie umiałam spać z tych nerwów. Maluszkowi chyba się też to udzieliło bo był nad wyraz aktywny.
A niedzielę spędziłam na odpoczynku.

A jeszcze co mi się podobało na tych urodzinach. Szwagier puścił "żono moja" mój TŻ wziął mnie do tańca i zamiast śpiewać "nie ma takich jak nas dwoje" to śpiewał "nie ma takich jak nas troje"

za dzisiejsze wizyty
idę trochę Was ponadrabiać
Stary 2012-02-06, 10:30   #768
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka

Moj maz wczoraj wieczorem zrobil pyszna paste jajeczno-rybna, wiec zjadlam tyle ze zaraz pekne
Dzis czekam na farbe i musze zafarbowac wlosy, bo odrost kilometrowy.

Mała powodzenia dzis na wizycie o ktorej godzinie masz wizyte?

evvcia a jaki masz jutro egzamin? Trzymam kciuki!

Cytat:

piekny rozek a Ty zdolniacha jestes
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:36   #769
cziqua
Zadomowienie

witam
weekend wycięty z życiorysu w sobotę przywieźli nam szafę z ikei i trzedba to było poskładac jak przywieźli o 10 składac skonczyli o 21 potem sprzątanie układanie przenoszenie wrrr masakra.
w Sobotę chyba się wybierzemy z tż na zakupy wyprawkowe w końcu znalazłam w okolicy świetny sklep http://www.viki.net.pl/ gdzie większosc rzeczy można kupic więc nie będzie lataniny od sklepu do sklepu mężu stwierdził żę wózek możemy wybrac kolor model itd a on pojedzie go kupic jak urodzę albo zamówi się go troszkę wcześniej- na sponsora czekamy - a nosidełko będziemy mieli od znajomego więc można zastanowic się nad takim rozwiązaniem. Na poczatlu chcieliśmy łóżeczko turystyczne ale okazalo się że znajomy da nam kojec-łóżeczko które chcemy dac do mojej mamy wiec w razzie jakiegoś wyjazdu weźmiemy te od mamy a do nas kupimy łądne drewniane teściowa się przyznała że musi się stopowac z zakupami bo nie wie jeszcze czy dziewczynka czy chlopiec będzie a już nakupiła ciuszków także w środę się dowie i może robic zakupy dalej tzn mam nadzieję że w środę się dowie też już bym chciała pewne wiedziec co noszę A w środę już nasze 7 USG trzęse portkami jak zawsze przed podglądaniem maluszka ale i nie mogę się doczekac i może w końcu dowiedziec czy będzie syn czy córa a teraz lecę ogarnąc forum i postarac się nadrobic weeekned

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:36   #770
Mravka
Zadomowienie

No to wrzucilam na @ kilka zdjec z naszego malowania weekendowego
Jeszcze kwestia lamp,dywanów etc...ale to juz pikuś...Najgorsza robota za Nami, mam nadzieje,ze Robert też będzie zadowolony
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:44   #771
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Miłego dnia

Mój mąż mieszkał na Ursusie i tam chodził na zakupy i mówił, że tam lepiej się obkupywał i były lepsze przeceny niż w innych centrach handlowych. Także wybierz się bo warto Mi kupił tam sweterek wełniany na ciąże co kosztował koło 100 zł a zapłacił 39 i jestem bardzo z niego zadowolona. Mojego synka ubrał w C&A bardzo ładne ciuchy i nie drogie. No i oczywiście są tam inne sklepy

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

No i mam dzisiaj wizytę o 13 Mam nadzieję, że mała da się pomierzyć

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Mój synek właśnie wymyślił żebyśmy się pobawili..... Suszarką do włosów. Od paru dni ma takie pomysły, że ze śmiechu mnie czasem brzuch boli
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:44   #772
Madziara 26
Rozeznanie

witam z rana

zia śliczny rożek
mała kciuki za wizyte
Ja jeszcze jedną partie do prania mam oby teściowa juz mi body wiecej nie kupowała bo mam z 40 parz długim i z 30 z krótkim za to śpiochów tylko 6 6 kaftaników i z 15 pajaców
W sobote zjadłam cały tort lodowy

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:48   #773
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Mravka przepiekna sypialnia i pokoik dla Roberta sliczne kolorki!
Pewnie jestes wymeczona ale szczesliwa

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Roksape trzymam mocno kciuki za wizyte!
SZYMONEK

Stary 2012-02-06, 10:51   #774
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
No to wrzucilam na @ kilka zdjec z naszego malowania weekendowego
Jeszcze kwestia lamp,dywanów etc...ale to juz pikuś...Najgorsza robota za Nami, mam nadzieje,ze Robert też będzie zadowolony
Bardzo mi się podoba Robertowi na pewno też się spodoba

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

No i mam dzisiaj wizytę o 13 Mam nadzieję, że mała da się pomierzyć

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Mój synek właśnie wymyślił żebyśmy się pobawili..... Suszarką do włosów. Od paru dni ma takie pomysły, że ze śmiechu mnie czasem brzuch boli
Trzymam kciuki za wizytę
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 10:54   #775
lena_mi
Zakorzenienie

Zia super rożek, śliczny!

karolca gratuluję zakupu wózka!

Roksape trzymam kciuki za wizytę! nam samochód nie chce odpalic, właśnie mąż przyszedł wkurzony;/ mam nadzieję, że do wieczora mu się odmieni bo mamy sr (wczoraj tak było - rano nie odpalił, a potem bez problemu)

Cytat:
Dzień dobry

Miłego dnia
na pewno dasz radę! trzymam kciuki mocno, to chyba już ostatni egzam?
Ja nie byłam w Ursusie daaawno, teraz kiepsko tam z dojazdem od mojej strony, także nie mogę pomóc..
Stary 2012-02-06, 10:57   #776
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Obudzil mnie tradycyjnie ostatnio kaszel,zapchany nos i bol glowy

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość

Ale zimno dzisiaj... Strach wychodzić na dworek... A tu wypadałoby z moją psiną wyjść na spacerek Dzisiaj chyba jej odpuszczę, bo ostatnio to nawet siusiu nie chce na dworze robić, bo tak jej zimno. Hehe... Wydaje mi się że wszystkie yorki najchętniej to by w domu, pod kołderką siedziały
A nie uzywasz do swojego kuwety?
Bo znam kilka osob z yorkami i wszystkie korzystaja.
To chyba wygodne.

Cytat:

ale tam u Was napadalo;] miłe rodzinne zdjecie, 3 cudne babeczki!

Wczoraj Robert mnie troche przestraszył, bo bardzo niewiele sie ruszal. Wprawdzie ja cały dzien byłam na nogach w zwiazku z tym malowaniem etc...ale juz wieczorem dopadl mnie niepokoj,ze moze cos z Nim nie tak ;/. Cos tam popukał wieczorem i dopiero dzis po sniadaniu zaczyna "wypychanie" ufff.. Mam nadzieje,ze juz bedzie dokazywał,bo naprawde mnie to zaniepokoilo ,a jeszcze teraz jak siedze w domu sama...
Dziekuje!

Co do ruchow malucha,to np jak jestem w pracy prawie nigdy nie czuje,czasem cale 8 godz.A w domu non stop sie rusza.I wnioskuje,ze on nie lubi jak tam jestesmy.Tam jest zimno,glosnio,nie mam czasu glaskac brzuszka,nie mowie do niego.I on chce przespac to i wrocic szybko do domu.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hejka

Moj maz wczoraj wieczorem zrobil pyszna paste jajeczno-rybna, wiec zjadlam tyle ze zaraz pekne
Dzis czekam na farbe i musze zafarbowac wlosy, bo odrost kilometrowy.
O ja uwielbiam pasty.
Ja mam wielki odrost,ale probuje skonczyc z farbowaniem,wiec chce zeby mi odrosly do naturalnego koloru.Moze szampony bede uzywac,ale juz nie chce farby.Zobaczymy czy mi sie to uda
Stary 2012-02-06, 10:57   #777
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

4 czerwca 2011,14:00 hehe
Wlasciwie to w pewnym sensie byliśmy ,jeśli to tak mozna nazwać. Spędziliśmy tam kilka godzin,a dokladnie na Taorminie(przepiękne miejsce), gdyż byliśmy na Rejsie po Morzu Śródziemnym..i wlasnie jeden dzien był na Sycyli. Jednak po tym czasie stwierdzam, ze chciałabym tam pojechać raz jeszcze, cudowne miejsce Podobno czerwiec to najlepszy okres,aby tam jechac, bo jeszcze nie ma takich upałów i wielu turystów

my też tego dnia braliśy ślub tylko o trochę póniejszej godzinie, a w Taorminie spędziliśmy tydzień Pięknie tam jest - z pokoju mieliśmy widok na Etnę i morze..
ale fajnie się złożyło

Mała też ma dziś wizytę? To trzymam mocno kciuki!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-06 o 11:00
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:07   #778
anagat
Zadomowienie

No to witam poweekendowo
Ale się dziwnie czuję nie idąc do pracy. Mąz mówi, że ja tak narzekam , narzekam.. a jak co do czego przychodzi, to tylko o pracy gadam...I że pracoholik ze mne??

Mój pies za to ze szczęścia wariuje.. Mamusia i tatuś w domu.. to jemu odbija.. piszczy, jęczy.. beczy..

Mam nadzieję, że jak małego do domku przyniesiemy, to się szybko przyzwyczai.. inaczej zwariujemy.

Agggaa, ten filmik jest absolutnie prawdziwy. Po prostu pokazują jak jest..
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:23   #779
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry poniedziałkowo

noc udana-przespana śniadanko zjedzone, bułeczka z serem, pieczarkami i pomidorkiem ii na deser galaretka z owocami
przymierzam sie teraz do gimnastyki. Jak po cwicze to szybciutko sałatke z krczakiem zrobie, pozniej porozbijami schabowe, posprzatam w kuchni i mozemy leciec na szkole rodzenia

mam dośc tego zimna, dobija mnie to i przygnębia, czuje sie jak w wiezieniu nie mogąc isc na spacer.

za wizyty dzisiejsze

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-06, 11:27   #780
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
O ja uwielbiam pasty.
Ja mam wielki odrost,ale probuje skonczyc z farbowaniem,wiec chce zeby mi odrosly do naturalnego koloru.Moze szampony bede uzywac,ale juz nie chce farby.Zobaczymy czy mi sie to uda
Ty masz pewnie ladny kolorek naturalny, moj jest nieciekawy a kiedys mialam fajny kolor jak bylam mala jednak teraz juz nie i siwe wlosy tez sie pojawiaja wiec trzeba sie pokolorowac troszke
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości