|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Julka tez czesto meczy brzuszek i nie wiem co z tym robic, mam ochote plakac razem z nim
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
coś się nie udało
|
|
#2823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() poród w terminie ?? ja tylko spirytusem robiłam pępek próbowaliście może rurek o takich http://www.medipartners.pl/ nam bardzo pomagały
|
|
|
#2824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
może chociaż ty urodzisz sama bo jak do tej pory w tym roku to tylko wywoływane były na wątku![]() Cytat:
mógł cię podnieść na duchu a nie dobić, tym bardziej że nie możesz absolutnie denerwować sięjak to dobrze że siostra mojego TŻ to trochę ma lewe ręce do gotowania i pieczenia a jej powinno być bardziej wstyd niż mi, bo jest rocznikowo 3 lata starsza ode mnie a w rzeczywistości to prawie 4 lata
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
pani- ja nie tak zazdrosna o samą siostre- jak o przywileje
Tz- przywiezie do pracy ciasto i powie, jak go będą pytać, że siostra piekła-ale wstyd!!! A tak powie- jak swojego chłopa znam. Pomyślą jeszcze, że w saeparacji żyje bo już ostatnio jak była impreza andrzejkowa to jako jedyny był sam - ja wtedy leżałam po szpitalu na początku ciąży... On nie rozumie, ze to dla mnie policzek. Ma dwie siostry- wiekiem zbliżone bardziej do moich Rodziców niż do mnie- więc mam wysoko postawioną porzeczką. Staram się dotrzymać im kroku - organizując np imprezy na ponad 20 osób z kilkoma ciepłymi daniami itp. i nie czuje się gorsza...mam poczucie, ze nadążam i nieźle mi wychodzi a dzisiaj poczułam się jakby było inaczej.... Nie wiem czy kontratak z oknami pomógł bo Tz rano wrócił z pracy, potem była ta niemiła wymiana zdań i pojechał do Teściowej (i siostrzyczek), wróci popołudniu. Najgorsze, że się pobeczałam a on się wkurza jak płacze i nigdy nie rozumie o co becze... Nita- nie ma sprawy- będzie i dla Was ciasto ![]() Czekam na siostrę (moją! ) jedziemy razem na zakupy bo sama sie nie ruszam, jeszcze po takim poranku...
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rurek nie próbowaliśmy, chyba bym się na razie bała. Kupy dziś nie było i przed jedzeniem wierzgał nogami i na chwilę się uspokajał i znowu to samo. Wydaje mi się, że brzuszek właśnie. Ale chwilę go ponosiliśmy i znowu do cyca to załapał i jadł i teraz ładnie w kołysce śpi. A brzuszek to wieczorami często go męczy. Teraz to nie wiem czy nie był bunt prze cycem, bo jeszcze mu się zdarza ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Zdjęcie piękne |
|
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko a dlaczego TŻ jeździ sam do rodzinnego domu a nie z tobą?? czy ty nie chcesz?? mój małż w ogóle nie chce sam jechać a czasami chciałabym, bo np tak jak w poprzednim tygodniu to codziennie tam byliśmy bo mamy niedaleko, tylko 2,5km
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
i Miki
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to oby szybko poszło
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Kij ma dwa końce. On się martwi o Ciebie, nie chce żeby Wam (Tobie i Kasi) było nie komfortowo.... bardzo przejmujesz się tym co ludzie pomyślą może będzie tak, że wpadną na good idea: "ale kocha żonę, dba o nią, nie chce obciążać w ciąży"?bo to tylko chłop jest! ![]() :brzyda l:pewnie że tak. chłopczyk czy dziewczynka? Natalia, boskie
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
alonka- ja jestem młodsza od siostry Tz o 15 lat
natalka- jaki cudny brzusio z dawnych czasów ![]() inutil- trzymamy kciuki za siostrę amilcia- bezbolesnego ściągania szwów Pierwszy raz słyszę o tych rurkach antykolkowych, to napewno bezpieczne? ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- pani- on właśnie taką good ideę mi rano przedstawił- tyle, że ja pamiętam jak na poczatku małżeństwa też była afera o ciasto do pracy, uparłam się- upiekłam sam i pamietam, że dumny był bo chłopakom smakowało a dzisiaj mi mówi, że on sobie nie przypomina, że ja mu ciasto piekłam do pracy.....
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
ale cudo
![]() Cytat:
![]() ajajaj zapomniałam pochwalić się że zdałam sobotni egzamin na 4 nie wiem czy to ja jestem taka mądra
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
chłopak
)Natalia Mikołaj boski no i jak urósł Ja widziałam takie rurki i zastanawiałam się czy nie kupić na wszelki wypadek http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p22480-Win...emowlat_10_szt |
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Haha! nogi każecie mi zaciskać, a mnie najwygodniej siedzieć w mega rozkroku
(oby mi tak nie zostało Alonka, ja mam na 14.02 wyznaczoną cesarkę, więc też sama nie urodzę. Natalia, czym ja Cię natchnęłam do tych wspomnień? Zdjęcie boskie Słodki ![]() Inutil, trzymam kciuki za siostrę! Oby szybko poszło Zeberko Tżowi pewnie chodziło o to, że w razie, gdyby coś Ci nie wyszło przy robieniu ciasta (co przecież najlepszym się zdarza ), abyś się nie denerwowała i nie stała nad kolejnym nie wiadomo jak długo, ot taki przejaw troski! Jestem pewna, że nie chciał być złośliwy Poprosił siostrę, by Ciebie wyręczyć (w końcu po akcjach z bólem brzucha miał prawo się wystraszyć. Dla nas wykazanie się w kuchni może być odstresowujące i całkiem przyjemne - dla facetów - ciężka, katorżnicza praca) A Ty ambitna kobieta, zosia samosia, dobra żona przejęłaś się tym aż tak bardzo ![]() Główka do góry Zrób to, co chciałaś, bez pytania i proszenia. Siostra niech zrobi drugi placek, skoro ją poprosił (od przybytku głowa nie boli ). I się tak nie denerwuj!!!!!!!! |
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w odwiedziny do Tesciowej mnie nie chce zabierać za często bo do niedawna z domu tylko wychodziłam do lekarza. Dzisiaj jadę na miasto ale Tz nie wie, pewnie nie pozwoliłby mi jechać bo martwiłby się o nas.
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
to nie było miłe
![]() ![]() fakt!
|
|
#2837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja taką rurkę mam z czech, po nią jechałam przed porodem pamiętacie ?Moja mama takie rurki też z czech przywoziła do nas i jak widać krzywdy nimi nie zrobiła. ulga dla maluszka w momencie i dla rodziców też Cytat:
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
mnie Eseska wczoraj natchnęła do czytania I części wątku
Hyhy, hasło Nity 7tyg od #, @ brak - co się dzieje? wywołuje u mnie śmiech Och, gdybyśmy wtedy wiedziały jak życie się potoczy
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy- kochana jestes
on dzisiaj zamierzał z siostrą gadać - nie wiem czy poruszy ten temat a ja -tak jak piszesz- swoje zamierzam zrobić Martwie się tylko, że w tych nerwach to mi faktycznie coś nie wyjdzie ![]() natalia- Mikołajek jest uroczy
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() będzie miał Julasek koleżkę ![]() Cytat:
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby ci rozkrok nie został
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
wątek Nity był the best!Cytat:
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
goście się zapowiedzieli na 16 idę dokończyć ogarnianie domu i obiad muszę dokończyć
podam dziś na deser gruszki z płatkami migdałów, miodem i cynamonem z lodami
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Ja taka niedoinformowana to się głupio zapytam: do zdejmowanie szwów też boli????
|
#2847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W pępuszku też miał krew, gazik spryskałam octeniseptem i delikatnie przetarłam. Po kąpieli przez jakiś czas też spryskiwałam pępuszek. Inutiltrzymamy kciuki za siostrę. Natalia zapalenie jamy ustnej objawia się tym, że dziąsła są bardzo czerwone, krwawią, nie wspomnę o niemiłym zapachu z ust, ropa itp. ehh... Może mały ma skok rozwojowy. Mój też lubi jak mu dziąsełka masuje. kunegunda tort wypasiony |
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
z ciekawości zajrzałam do 1 części, normalnie popłakałam się ze śmiechu po przeczytaniu postu nr 634
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ząbkowanie Nicoli też wspominam bardzo niemiło , jej jeden ząb dwa miesiace sie wyrzynał i ciągle płakała , uspokoiło się po dwóch latach . więc głowa do gory !!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#2850 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nita, Maksi - uspokoiłyście mnie z tą skórą i pępuszkiem Nita - niech Sylwunia rośnie dalej ![]() Cytat:
Ale mogłaby wpaść raz na jakiś czas ![]() Cytat:
Generalnie nie może kupki zrobić na raz tylko tak na raty i męczy się przy tym, kopie nogami, płacze jak Juluś ![]() Biedne maleństwa... ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- inutil - jak postępy porodu siostry? Trzymam kciuki ! Natalia - śliczne zdjęcia, Miki taki radosny
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-02-06 o 13:53 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

nie wiem co o tym mysleć... Przydałaby się jakaś fachowa porada ...

bidulek

. Wczorasj moj TZ obchodzil 31 urodziny, zrobuilam mu tort - pierwszy raz z lukru plastycznego , nie wyszedl mi perfekcyjny ale mina TZ poprostu boska 
mógł cię podnieść na duchu a nie dobić, tym bardziej że nie możesz absolutnie denerwować się

Zdjęcie boskie
Oby szybko poszło