Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 08:53   #2551
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

hej ! Ja wczoraj kupiłam laktator, ale coś nie chciał ściągać pokarmu, dopiero dziś jak miałam pierś pełną to zaczęłam, narazie mam 40ml.

Choć moja lala zjadła dzisiaj rano mm 90 ml ! Zawsze dawałam jej 60 ml, ale dalej szukała, więc postanowiłam zrobić więcej.

W nocy zamiast spać, to wolała się bawić.

Dziewczyny jak długo goiło Wam się krocze ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:24   #2552
mala_stopka
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

witajcie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
slicznie wyglądała

Pisaliście ostatnio o kobietach które nie wiedziały ze są w ciaży.
Latam sobie po forach i właśnie znalazłam wiadomość o kobiecie która o ciązy dowiedziała się w 33 tyg bo poszła do lekarza gdyż (UWAGA!!!) w jelitach pływa jej cysta....
o rety

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Wczoraj już ryczałam przy karmieniu bo tak mnie nawalały brodawki,masakra ,normalnie jak by mi igły w sutka wbijali,albo papierem ściernym pocierali.Niby mała dobrze łapie brodawkę ,więc nie wiem czemu mnie tak boli.Wysłaalm wczoraj męża o 21 po mm,ale jak już przyjechał to głodomor już nie chciał jesc ,a tak to non stop na cyckach.Nie wiem czy to jakiś skok rozwojowy czy co.Teraz karmię z nakładek i jest ciut lepiej,ale i tak mnie szczypią,mimo ,ze smaruję purelanem i bepanthenem,tyle ,ze nim nie lubię bo trzeba go zmywać,a było tak ,ze zdażyłam nałozyć i mała znowu już darła sie ,ze chce jeść.Aż wczoraj byłam już dla niej nie dobra i powiedziałam do niej czego się drzesz bo taka byłam już umęczona tym bolem.Straszne to ,ze chcesz nakarmić dziecko ,a przy tym straszni cierpisz.
ojej ale sie wycierpisz...
a moze odstaw mała od cyca na jeden dzien i podawaj jej twoje ale sciągniete mleczko? piersi troszke sie podgoja i bedzie lepiej
i ja polecam masc na sutki maltan, jest naprawde super i nie trzeba jej zmywac...

Mijus przykra sprawa...

Ania za egzamin

za mną nocka całkiem niezła, tyle tylko ze po wczorajszym caaaaałym dniu aktywności malej myslałam, ze padnie po kąpieli i jedzonku...a ona uparciuch nie...dopiero poszła spac o 24 za to podudka była dopiero o 4 i na szczeście ładnie poszła dalej spać i potem o 7:30 i tyle spania...

i dziękuję za komplementy dot. Iguni

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
mi dość długo się goiło... ale nie pamietam dokładnie ile... skleroza....
moze niech dziewczyny "na świeżo" się wypowiedzą
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:25   #2553
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Diablica u mnie żadnych objawów póki co. Już mnie to wkurza, bo dziś mamy już wtorek, a ciągle cisza :/ Może trochę bardziej mnie plecy bolą, ale to chyba nie ma nic wspólnego.

Ja pewnie jakoś dam znać na forum co się dzieje ze mną.

Nie chce w czwartek do szpitala na to wywołanie :/

Śniło mi się, że brałam udziałw jakimś programie kulinarnym i musiałam coś ugotować;D Przystawkę , danie główne i deser, haha i nie zrobiłam nic, a miałam na to 3 h. Ciągle coś mieszałam, potem to wyrzucałam, kiedy wszyscy juz skonczyli to ciągle biegałam po tej kuchni i nie wiedziałam co ugotować . Chciałam ugotować krem z groszku , ale nie było groszku takie głupoty mi się śnią.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-02-07 o 09:27
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:37   #2554
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Zosia jestem z Tobą Ja też w czwartek na wywołanie idę, będę myślami z Tobą Damy radę!
Stary 2012-02-07, 09:40   #2555
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
a mi coś niby kłuje i skurcze przepowiadające mam ale na razie nic się nie dzieje. Zastanawiam się w tymi wodami bo jak dzisiaj wstałam rano to majtki po bokach obok wkładki miałam wilgotne.... ale przez cały dzień nic ze mnie wypływa więc to chyba nie wody... mam nadzieję. Ostatnio chwaliłam się że dawno zgagi nie miałam i się znowu jędza pojawiła a do tego dzidzia po żebrach mnie kopie jak szalona byle do środy do ostatniego egzaminu a później to już mogę rodzić
Egzamin już nie długo...bo 10 się zbliża. Znam to uczucie bo sama właśnie kończę sesje. Mam 2 projekty do zrobienia do końca tygodnia i jakoś ciężko mi to idzie.
od 13.02 zaczyna mi się już OSTATNI semestr. mam zajęcia tylko dwa dni - wtorek środa... więc chyba damy radę z Hubikiem do czerwca i napiszemy już razem prace mgr

Trzymam kciuki za egzamin. A co studiujesz?
pozdrawiam

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
a ja dziś rozmawiałam z koleżanką która urodziła 29.01. a termin miała na 29.02. zaczęły odchodzić jej wody w piątek a urodziła w niedzielę dosyć szybko jej poszło i z małą oprócz tego że jest wcześniakiem jest ok. I wyobraźcie sobie że urodziła w niedzielę w czwartek wyszła do domu a w piątek dostała takiego krwotoku że masakra no i szybko do szpitala i okazało się że nie wyczyścili jej dobrze niby łożyska jej nie wyczyścili bo ponoć przy wcześniakach łożyska się nie urodzi i było z nią nie ciekawie straciła dużo krwi miała transfuzję i dopiero dzisiaj wyszła ze szpitala no po prostu kocham naszą służbę zdrowia
Dobrze ,że jej się nic nie stało. Bo mogło być nieciekawie.... że też w tych szpitalach czasem nie myślą...
Ja mam teramin porodu na 29 luty a sama się urodzilam 29 stycznia.... ale moja dzidzia się nie spieszy na świat. i chyba dobrze...
mam tylko problemy z przewracaniem się w nocy z boku na bok... jejku jak mnie wtedy tam na dole wszytsko boli...bo taka zdrentwiala jestem po spaniu w jednej pozycji kilka godzin.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:47   #2556
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Zoska niezłe te sny, ale wolałabym już takie niż jak mi się śni że wody mi właśnie odeszły, albo że robią mi ciągle KTG, zeschizuję chyba do tego 21 . Chociaż zastanawiam się czy nie iść dziś znów do szpitala, bo ciśnienie mi się dziwnie układa raz jest 120/80 a po 2 godzinach 145/115, Wkurza mnie że akurat ten mój gin jest na urlopie, ale w poniedziałek już wraca, może jednak dotrwam do tego czasu .

Widzę że dzieciaczki dają wam trochę w kość, ale tak szczerze powiedzcie, chyba lepiej mieć je już na zewnątrz, co?

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:47   #2557
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Ciężki poranek Pod moim oknem na placu zabaw zamarzł bezdomny Obudziły mnie migające światełka karetki...jak podeszłam do okna to jedną osobę odprowadzali do karetki, a drugiego przykryli workiem Strasznie to przykre! Mój tż już wogóle poszedł struty do pracy, bo on stara się zawsze bardzo pomagać takim ludziom....ach...

Może się spotkamy na oddziale? Jest to bardzo prawdopodobne
Mijuś, ale przykra sytuacja Was spotkała :/ nie wyobrażam sobie takiego widoku

A co do spotkania... Może być ciężko, bo ja cc będę miała jednak w dwójce, a nie w mswia...

dzień dobry
Został mi tydzień
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 09:50   #2558
dph
Rozeznanie

Dzień Dobry!
Wstawać szkoda dnia
Stary 2012-02-07, 10:12   #2559
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
hej ! Ja wczoraj kupiłam laktator, ale coś nie chciał ściągać pokarmu, dopiero dziś jak miałam pierś pełną to zaczęłam, narazie mam 40ml.

Choć moja lala zjadła dzisiaj rano mm 90 ml ! Zawsze dawałam jej 60 ml, ale dalej szukała, więc postanowiłam zrobić więcej.

W nocy zamiast spać, to wolała się bawić.

dosc dlugo, mysle ze ze 3 tyg, dopiero pare dni temu przestałam czuc jajikolwiek dyskomfort przy siedzeniu tylko ze ja bylam tez nacinana oprocz tego ze popekalam
Cytat:
Diablica u mnie żadnych objawów póki co. Już mnie to wkurza, bo dziś mamy już wtorek, a ciągle cisza :/ Może trochę bardziej mnie plecy bolą, ale to chyba nie ma nic wspólnego.

Ja pewnie jakoś dam znać na forum co się dzieje ze mną.

Śniło mi się, że brałam udziałw jakimś programie kulinarnym i musiałam coś ugotować;D Przystawkę , danie główne i deser, haha i nie zrobiłam nic, a miałam na to 3 h. Ciągle coś mieszałam, potem to wyrzucałam, kiedy wszyscy juz skonczyli to ciągle biegałam po tej kuchni i nie wiedziałam co ugotować . Chciałam ugotować krem z groszku , ale nie było groszku takie głupoty mi się śnią.
czekamy na info w takim razie i kciuki zeby cos sie ruszylo

no to jak nic powinnas wziac udzial w UGOTOWANYCH

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:30   #2560
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dzień dobry

Mała śpi(a raczej czuwa) koło mojego boku a ja z laptopem na kolanach.

Dziewczyny nierozpakowane, zyczę Wam takiego porodu jak przedwczoraj miała moja koleżanka z pracy. Była już po terminie 9 dni i wzięli ją na wywołanie ale rano dostała tylko żel a o piątej miała dostać oxy. Akcja rozpoczęła sie zanim dostała oxy i w sumie rodziła 3 h bez gazu, bez epiduralu, nie nacinali jej i też nie popękała. To jest jej 3 dziecko a ona sama ma 40 lat i mi pisała ze szpitala ze na stare lata sie rozkreca i teraz moze rodzić

Cytat:
Zewnętrzna rana zagoła się jakoś po 3 tyg a wewnętrzna...hm....w sumie to jeszcze tak do końca chyba ię nie zagoiła. Dyskomfortu już nie czuję, chyba ze długo siedzę w jednej pozycji, jak np. karmię małą

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

Widzę że dzieciaczki dają wam trochę w kość, ale tak szczerze powiedzcie, chyba lepiej mieć je już na zewnątrz, co?
Ja dzieciaczek jes grzeszny to sie cieszymy a się nadziera to lepiej jak by z powrotem wskoczył do brzucha
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:33   #2561
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja dzieciaczek jes grzeszny to sie cieszymy a się nadziera to lepiej jak by z powrotem wskoczył do brzucha
Jaka dyplomatyczna odpowiedź

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-02-07, 10:39   #2562
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Mijuś, ale przykra sytuacja Was spotkała :/ nie wyobrażam sobie takiego widoku

A co do spotkania... Może być ciężko, bo ja cc będę miała jednak w dwójce, a nie w mswia...

dzień dobry
Został mi tydzień
No to faktycznie się nie zobaczymy Podobno 2 teraz po remoncie to mega wypas
Stary 2012-02-07, 10:39   #2563
uska000
Zadomowienie

Witam moj Igorek po szczepieniu.. robilismy normalnym trybem i bednego 3 razy kuli

noi w 7tyg przytyl z 3510 do 5800 i urósl 9cm

a teraz ide bo glodomorra juz chce jesc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:45   #2564
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
No to faktycznie się nie zobaczymy Podobno 2 teraz po remoncie to mega wypas
wiesz co, ja w tej ciąży leżałam w dwójce już 3 razy. Nie mogę narzekać... (chociaż wolałabym rodzić w mswia). Jednak oni od początku kontrolują to moje spojenie, więc nie chcę na siłę zmieniać szpitala tylko na poród...
Stary 2012-02-07, 10:51   #2565
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry mamusie.
Moj maly terrorysta od 8. juz nie spi a zawsze byl spokoj do 10./11.
Lezy w koszyku kolo mnie i syczy, nie wiem co on dzis chce. Ma sucho, najedzony, a sie zlosci.

Moja rana krocza mnie prawie wcale nie bolala, bez porownania do pierwszego porodu, gdzie bylam nacinana a tym razem nie, tylko troszke peklam z zewnatrz. Mowie wam, przy nacieciu miesiac bolalo i do teraz mam twarda blizne a teraz nic nie bolalo, siadalam i chodzilam normalnie od poczatku. Teraz jestem 2 tyg po porodzie i wszystko ladnie zagojone, szwy sie rozpuscily i jest super.

Ania kciuki za egzamin.
No i trzymam kciuki za dziewczyny ktore ida na wywolanie, oby szybko poszlo

No a czy lepiej miec malucha w brzuszku czyna swiecie? Oczywiscie ze na swiecie

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Uska dla dzielnego Igorka. Ladnie przybiera
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:52   #2566
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ok. 2 tygodni

Cytat:
Dziewczyny nierozpakowane, zyczę Wam takiego porodu jak przedwczoraj miała moja koleżanka z pracy. Była już po terminie 9 dni i wzięli ją na wywołanie ale rano dostała tylko żel a o piątej miała dostać oxy. Akcja rozpoczęła sie zanim dostała oxy i w sumie rodziła 3 h bez gazu, bez epiduralu, nie nacinali jej i też nie popękała. To jest jej 3 dziecko a ona sama ma 40 lat i mi pisała ze szpitala ze na stare lata sie rozkreca i teraz moze rodzić
Kumpela mówiła, że trzecie dziecko, to już samo prawie wyskakuje

A inna koleżanka miała poród w 3 godziny od zera, przy czym tylko jeden skurcz party i maluszek na świecie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Witam moj Igorek po szczepieniu.. robilismy normalnym trybem i bednego 3 razy kuli

Ale pięknie Ci synuś rośnie
_________________________ _____
Cześć

Niedawno wyszła ode mnie koleżanka z prawie 2-letnim synkiem
Mówiła, że odlicza dni do mojego powrotu do pracy
Przyniosła ciuszki dla małego, a dla mnie witaminki i jakiś fajny żel pod prysznic

Nocka u nas dziś chyba jedna z gorszych o 22 młody dostał cyca, długo pił, usnął, ale po godzinie już przebudzony, pokimał chwilę i znów... a potem już nawet ładnie spał, ale ze mną w łóżku i mały cwaniak tak się rozpychał, że nad ranem leżałam z mężem na jednej połowie łóżka, a T. na drugiej

Zaraz się mały ssaczek przebudzi... głodny i zły
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2012-02-07 o 10:53
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 10:52   #2567
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

dla Małego

Powiedz mi uska, bo Ty miałaś planowaną cesarkę, prawda?przyjechałaś do szpitala rano, przed zabiegiem. Miałaś makijaż na sobie? Bo ja właśnie się zastanawiam, czy mogę pomalować rzęsy (hyhy, nie śmiejcie się ze mnie), czy byłaś w miarę wypoczęta po zabiegu? co z paznokciami? trzeba mieć zmyty lakier?jeśli tak, to chodzi o dłonie czy stopy?znieczulili Cię od pasa w dół?
Stary 2012-02-07, 11:02   #2568
kamusia178
Raczkowanie

dzien doberek

Ania - powodzenia na examie ;p

Cytat:
Dzień Dobry

Ciężki poranek Pod moim oknem na placu zabaw zamarzł bezdomny
BIEDACZEK

Cytat:
ja tez ide w czw na 8 polezec w szpitalu bo przeterminowana bede i tez nie chce podobno to boli bardziej niz zwykly porod ;(

Cytat:
Zosia jestem z Tobą Ja też w czwartek na wywołanie idę, będę myślami z Tobą Damy radę!
ja tez ja tez !!!

Cytat:
grzesznica

Cytat:

rosnie jak na drozdzach
i brawa za szczepionne

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
No a czy lepiej miec malucha w brzuszku czyna swiecie? Oczywiscie ze na swiecie
zazdraszczam a mojej niespieszno....

---------------------

bolał mnie w nocy z tyłu na dole caly kregoslup do 3 w nocy... myslalam ze to JUZ bo bolalo co 15 minut ale widocznie nie bo zasnelam a pod koldrą nic nie lezy wiec chyba nie urodzilam....
no i pojutrze do szpitala... i bede lezec i lezec .... ciekawa jestem jak to u mnie w szpitalu jest po ilu dniach wywołują.... CZUBASKU TY COS WIESZ ?? ech a najgorsze jest to ze ona ciagle rosnie... rozerwie mnie ;( pomarudzilam sobie, teraz moge porobic cos w domku moze sie rozszerze na dole
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:26   #2569
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Zaraz się mały ssaczek przebudzi... głodny i zły
prawdziwy Polak-jak glodny to zly

U nas temat tygodnia-dziewczyna urodzila przed szpitalem na -4 stopniowym mrozie bo.....nie mogli sie dostac do srodka do szpitala bo to bylo w nocy i drzwi byly zamkniete,
polozna wyszla na zewnatrz i odciela pepowine.
Zastanawiam sie czy to ona tak przeciagnela porod czy to oni ja zbywali ze jeszcze ma nie przyjezdzac
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:28   #2570
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Hehe moje sny to czasem tragedia.

Czekam i czekam i nic. Staram sie jak najwiecej ruszac, ale to nic nie daje. Schylam sie, ruszam, zginam, ale tylko kopniaka dostaje , bo chyba jej niewygodnie.

Czy oni musza wywolac poród? A nie można poczekać, aż samo sie zacznie? Bez wzgledu na to kiedy to sie stanie ? Bo na USG termin mi wskazywał 11 luty, a wczwartek będzie 9, więc może niech poczekają jeszcze

Dziś gotuję gulasz z dziczyzny , ciekawe co mi to wyjdzie.
Stary 2012-02-07, 11:29   #2571
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość

U nas temat tygodnia-dziewczyna urodzila przed szpitalem na -4 stopniowym mrozie bo.....nie mogli sie dostac do srodka do szpitala bo to bylo w nocy i drzwi byly zamkniete,
Zastanawiam sie czy to ona tak przeciagnela porod czy to oni ja zbywali ze jeszcze ma nie przyjezdzac
Łooo matko, masakra jakaś .

Kamusia ty idziesz do Rydygiera?

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-02-07, 11:29   #2572
dph
Rozeznanie

Cytat:

Stary 2012-02-07, 11:38   #2573
stubbornme
Zadomowienie

ech.. widzę nie tylko ja czekam jestem już dzień po terminie i nic...! niby dzień to mało ale naprawdę chciałabym już dołączyć do grona mamuś rozpakowanych...

czekam i czekam...
a tu ani skurczy przepowiadających ani nic... czasem twardnieje brzuch

dziewczyny wy też macie uczucie jakby sączących się wód? bo ja czasem tak... szczególnie jak nic nie robię, albo jak rano wstaję i tak od wczoraj... ale nie wydaje mi się aby to były wody (testy wykazują normalne ph, nie takie jak ponoć mają mieć wody)

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Hehe moje sny to czasem tragedia.

Czekam i czekam i nic. Staram sie jak najwiecej ruszac, ale to nic nie daje. Schylam sie, ruszam, zginam, ale tylko kopniaka dostaje , bo chyba jej niewygodnie.

Czy oni musza wywolac poród? A nie można poczekać, aż samo sie zacznie? Bez wzgledu na to kiedy to sie stanie ? Bo na USG termin mi wskazywał 11 luty, a wczwartek będzie 9, więc może niech poczekają jeszcze

Dziś gotuję gulasz z dziczyzny , ciekawe co mi to wyjdzie.
ja mam czekać do 16stego a termin mam na 6 niby i jak co to wtedy wywołanie porodu bo mam jeszcze sprawne łożysko i dużo wód (tak mówił gin)

stubbornme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 11:51   #2574
zoskasamoska
Wtajemniczenie

My po terminie 4 dni i cisza...

haha jeszcze tydzien temu broniłabym sie przed porodem rękami i nogami, a teraz po prostu chce mieć to już za sobą. I nie chce mi się czekać.
Stary 2012-02-07, 12:04   #2575
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
dzien doberek

Ania - powodzenia na examie ;p

BIEDACZEK

ja tez ide w czw na 8 polezec w szpitalu bo przeterminowana bede i tez nie chce podobno to boli bardziej niz zwykly porod ;(

ja tez ja tez !!!

grzesznica

rosnie jak na drozdzach
i brawa za szczepionne

zazdraszczam a mojej niespieszno....

---------------------

bolał mnie w nocy z tyłu na dole caly kregoslup do 3 w nocy... myslalam ze to JUZ bo bolalo co 15 minut ale widocznie nie bo zasnelam a pod koldrą nic nie lezy wiec chyba nie urodzilam....
no i pojutrze do szpitala... i bede lezec i lezec .... ciekawa jestem jak to u mnie w szpitalu jest po ilu dniach wywołują.... CZUBASKU TY COS WIESZ ?? ech a najgorsze jest to ze ona ciagle rosnie... rozerwie mnie ;( pomarudzilam sobie, teraz moge porobic cos w domku moze sie rozszerze na dole

Jak ja lezałam na ginekologii to tak szybko nie wywoływali, no chyba że były zielone wody....
Gadałam z kobietkami które były i tydzień po terminie.
Może się spotkamy bo ja tez mam wizyte w czwartek i moze zostane do porodu

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:12   #2576
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

Cytat:
ooo i ja chcę taki poród

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
Egzamin już nie długo...bo 10 się zbliża. Znam to uczucie bo sama właśnie kończę sesje. Mam 2 projekty do zrobienia do końca tygodnia i jakoś ciężko mi to idzie.
od 13.02 zaczyna mi się już OSTATNI semestr. mam zajęcia tylko dwa dni - wtorek środa... więc chyba damy radę z Hubikiem do czerwca i napiszemy już razem prace mgr

Trzymam kciuki za egzamin. A co studiujesz?
pozdrawiam.
a ja już po egzaminie dziękuję za kciuki teraz tylko jeszcze jutro ostatni egzamin i też zaczynam ostatni semestr. Studiuję Ekonomię. a bede miała tylkio 1 ćwiczenia i 4 wykłady więc myslę że dam radę to będziemy sie wspierać w pisaniu pracy bo ja póki co mam sam plan

Cytat:
oho ostro, pewnie mówili jej, że jeszcze jest czas i jeszcze nie rodzi...

Cytat:
Napisane przez stubbornme Pokaż wiadomość
dziewczyny wy też macie uczucie jakby sączących się wód? bo ja czasem tak... szczególnie jak nic nie robię, albo jak rano wstaję i tak od wczoraj... ale nie wydaje mi się aby to były wody (testy wykazują normalne ph, nie takie jak ponoć mają mieć wody)
też mi się czasami wydaje że mi się coś sączy szczególnie po nocy jak wstaję.
Stary 2012-02-07, 12:33   #2577
elunia25
Raczkowanie

Sebuś zasnął to mogę chwilke popisać, wczoraj byliśmy na sesji zdj i jak tylko dostanę zdj od razu pochwalę sie moim skarbem w klubiku
pozatym u nas chyba zaczął się pierwszy skok bo mały od wczoraj jest strasznie pobudzony, wczoraj też odkrył ze ma raczki i sa momenty że jak sobie nimi macha nad glówka to potrafi się ich nawet przestraszyc
mamusie czy u Was też był już skok i czy dłygo on trwał??

Uska za szczepienia my idziemy 14.02 i mam stracha, jak maly się po nich zachowuje spokojny jest czy raczej marudny??
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:50   #2578
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
ooo i ja chcę taki poród

a ja już po egzaminie dziękuję za kciuki teraz tylko jeszcze jutro ostatni egzamin i też zaczynam ostatni semestr. Studiuję Ekonomię. a bede miała tylkio 1 ćwiczenia i 4 wykłady więc myslę że dam radę to będziemy sie wspierać w pisaniu pracy bo ja póki co mam sam plan

Ja studiuje budownictwo w Poznaniu na Politechnice. Pisze tym razem ( bo inż pisałam sama) z kolegą ponieważ ostatnio mieliśmy podobne tematy itp i nasz promotor się zgodził. Przesiedziałam już w laboratorium i betonowaliśmy wiec trochę do naszych badan mamy zrobione.... jednym słowem kilka stron mamy

Damy radę podobno kobiety mające dzieci lepiej się organizują...
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 12:55   #2579
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Bolą mnie strasznie uda. Siedziałam na toalecie i jak wstawałam to myślałam, że sie zegne w pół, taki ból. Ponoć to dziecko obniżając się i główkę nakierowując do kanału rodnego uciska nerwy, może to jakiś zwiastun porodu. Oby, oby.
Stary 2012-02-07, 13:09   #2580
Lucy1111
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaaaaa, zaraz zwariuję!! nie mogę sobie poradzić z prasowaniem pościeli dla Małej!! taki h***y materiał, że szkoda gadać!! wyjdę z siebie i stanę obok... jak Boga kocham.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości