Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 13:45   #1531
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
kurcze, niech Ci zrobią to usg, przecież powinni od tego zacząć
no zrobili w czwartek ale juz jest sroda i nic,jestem wsciekla na ten szpital!! Jestem tu od czwartku a duphaston dopiero dostalam w piatek po poludniu. wogole maja mnie gdzies,chyba czekaja az sama poronie bo niewiem jak to inaczej nazwac... to taki h** przestalam krwawic i moga mnie w d*** pocalowac,nie dam sie wylyzeczkowac... jestem na oddziale ginekologicznym i codziennie czyszcza tu z poronien tylko ja sie utrzymalam najdluzej
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 13:49   #1532
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
no zrobili w czwartek ale juz jest sroda i nic,jestem wsciekla na ten szpital!! Jestem tu od czwartku a duphaston dopiero dostalam w piatek po poludniu. wogole maja mnie gdzies,chyba czekaja az sama poronie bo niewiem jak to inaczej nazwac... to taki h** przestalam krwawic i moga mnie w d*** pocalowac,nie dam sie wylyzeczkowac... jestem na oddziale ginekologicznym i codziennie czyszcza tu z poronien tylko ja sie utrzymalam najdluzej
Kochana robili Ci bete HCG ??? zażądaj aby zrobili Tobie usg jeżeli odmówią powołaj się na swoje prawa Bete powinni robic co 48h - 72h od momentu przyjęcia u mnie tak było, a usg co 3 dni
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:00   #1533
Sojka1990
Zadomowienie

uhuhu nie było mnie tu 3 dni, tzn czytałam, ale jakoś weny brakowało.
to teraz spróbuje jakoś ogarnąć to co wyczytałam
Jeśli chodzi o to USG genetyczne u mojego lekarza to standardowe badanie (chodzi mi o przeziorność karkową NT) w pierwszej ciąży miałam robione pomiary choć nikt mnie wcześniej nie uprzedzał że w ogóle takie badania robią, lekarz po prostu bo USG podał wynik.

Co do płci błagam o dziewczynke chociaż skoro tak błagam to pewnie będzie syn :P

jeśli mowa o cc to ja jestem skazana na 95% że będzie to cc, chciałabym mieć sn, ale niestety szanse znikome po poprzedniej cesarce. Boje się tylko tego że ciąża będzie musiała być rozwiązana wcześniej, bo nie wiadomo czy skóra wytrzyma w miejscu po cc, ponieważ juz w tym momencie, choć brzuszek powiekszył się bardzo malutko szew się rozchodzi
Dziewczyny po znieczuleniu w kręgosłup byłam na nogach już po 8 godzinach i wtedy też walnełam pierwszego boba w wc okupiony bólem, ale jednak i już po tych 8 godzinach siedziałam na neonatologi z położną, która maltretowała moje cycki żeby wywołać laktacje, poszło szybko jakieś 10 minut ręcznego dojenia nie jest więc tak że po cesarce ma się kontakt z własnym dzieckiem 24 czy 48 godzin po.
Oczywiście to zależy od organizmu i od woli, ja 8godzin po operacji musiałam przejść na własnych nogach oddział położniczy i patologii ciąży żeby zobaczyć swoje bliźniaczki bo leżały w inkubatorach na OITN.
Fakt faktem po cc dochodzi się długo do siebie, po 4 dniach zdejmują szwy, i można spadać do domku, ale ja czułam dyskomfort, ciągnięcie do 6msc po cc, zresztą do tej pory (2 lata od zabiegu) kiedy dotykam blizny to ją "czuję"
no i połóg 8 tyg się ze mnie lało jak z zarżniętej świni. o jakimkolwiek przytulaniu się nie było mowy przez dobre 4 miesiące, choć to chyba z własnego wyboru a nie z niemocy

Teraz też się nie przytulamy, to już prawie 11tydz a my po 2razach, z tym że po ostatnim długo bolał mnie brzuch, więc wolę nie ryzykować.
Stary 2012-02-07, 14:07   #1534
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Nawet przytulanko z mężulem zabronione. Nie wiem jak ja to wytrzymuje już miesiąc, a pewnie tak zostanie do końca ciąży.
No nic, dla dobra dzidzi będe żyć w celibacie chociaż to straaaasznie trudne jak mężul przeleci z gołą trąbą przed nosem
No u mnie też pani doktor powiedziała, żeby się wstrzymać z seksem skoro było plamienie... Ale wczoraj już nie wytrzymałam!!! Zresztą jaki jest sens tego powstrzymywania się, skoro ja np. mam co noc super-erotyczne sny, które nieraz kończą się orgazmem (!!! pierwszy raz w życiu tak mam!!!). I co wtedy? Przecież to właśnie o te skurcze macicy chodzi, że są szkodliwe... I co ja mam biedna zrobić?

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
zazdroszczę wysokiego libido. Ja nie mam przeciwwskazań, ale zupełnie mi się nie chce. Od kiedy jestem w ciąży to 2 razy się przytulaliśmy. Mężowi z tym niełatwo.
Ale to śmieszne, że niektóre kobiety zupełnie odrzuca od seksu, a niektóre stają się jakimiś nimfomankami... Ciekawe od czego to zależy...

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
hej dziewczynki dawno mnie tu nie było, ale jakoś trudno mi sie wbić, bo pędzicie jak szalone, a u mnie, praca, dziecko, 2 inne wątki pewnie mnie tu nawet nikt nie kojarzy od przyszłego tygodnia mam 2 tyg ferii to będę bardziej na bieżąco z wami ja na wizycie byłam w zeszły czawrtek, ale usg nie miałam, z resztą tylko na tym mi zależało, poszłam do zupełnie nie tej lekarki co chciałam - porażka. Normalną wizyt ę z usg mam dopiero 20 lutego, ale dzwonię codziennie do gina, może ktoś w międzyczasie zrezygnuje obecnie jestem w 6 tyg, objawów poza bolącymi (o) (o) zero - z synkiem też tak było
Robiłam betę 2 razy 27 stycznia i 31 stycznia, przyrost piękny, więc ciut sie uspokoiłam, może jutro skoczę znowu
A tu Cię zaskoczę, bo również Cię doskonale pamiętam I zazdroszczę OGROMNIE braku objawów...

Cytat:
Wiecie co, jak czytam jak w szpitalach się traktuje kobiety w takich sytuacjach, to mam ochotę kogoś zabić... Zero szacunku, zero troski, zero wrażliwości i współczucia! Czytałam tyle okropnych relacji kobiet po poronieniu ze szpitali, że nie mieści mi się to w głowie, że takie sytuacje mają miejsce!!!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:10   #1535
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Kochana robili Ci bete HCG ??? zażądaj aby zrobili Tobie usg jeżeli odmówią powołaj się na swoje prawa Bete powinni robic co 48h - 72h od momentu przyjęcia u mnie tak było, a usg co 3 dni
robili mi bete w czwartek 20 000 i w sob.rano 32000 ale mamy juz wtorek i nic,moze jutro sie zlituja i mi zrobia bo niewiem czy mam sie cieszyc czy plakac.Jestem nerwowa caly czas,prawie nic nie jem,zoladek mnie boli z tych nerwow.. Najgorsza jest niewiedza,a tak bym sobie chciala popatrzec na allegro na wozki itd..
Stary 2012-02-07, 14:14   #1536
jagoda9283
Raczkowanie

GG do jagoda9283

HAJ mamusie!
Wszystko przeczytałam i przepraszam za mały bałagan na liście...

co do płci to wszyscy "wróżą" mi syna i ja też tak czuję, ciekawe czy przeczucia się sprawdzą.

A co do imienia to jak córka-Zuzanna a jak syn to Michał

zielona
12.05.2012. (kościelny)
mama od 23.09.2012.
jagoda9283 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:19   #1537
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
ale powinni zrobić kolejne plus betę moze niech Twój tż z ordynatorem pogada co za mendy w tych szpitalach

Cytat:
robili mi bete w czwartek 20 000 i w sob.rano 32000 ale mamy juz wtorek i nic,moze jutro sie zlituja i mi zrobia bo niewiem czy mam sie cieszyc czy plakac.Jestem nerwowa caly czas,prawie nic nie jem,zoladek mnie boli z tych nerwow.. Najgorsza jest niewiedza,a tak bym sobie chciala popatrzec na allegro na wozki itd..
nie denerwuj się, to na pewno ci w niczym nie pomoże
gda -

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:47   #1538
tamlin111
Zakorzenienie

No dobrnęłam do końca. Wystarczy wyjść z parcy, dojść do domu a tu tyle napisane Przebijemy lipcowo-sierpniowe
Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
a jak z wasza waga? ja mam juz 1,5 kg + gdzies wyczytalam ze w 1 trymestrze odpowiednie przybranie kg to 2kg+
U mnie bez zmian z wagą, choć dziś czuję się strasznie ciężka I rzeczywiście w 1 trymestrze powinno się przytyć do 2 kilo.

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
z dalszych "testow" a propo plci to wyczytalam ze na dziewczynke to wystaje pempek (no ale to jak brzuchol jest juz duzy) a na chlopca jest wklesly. i jest cos z obraczka, ze jak wchodzi na palec to chlopczyk a jak nie to dziewczynka. ciekawe czy sie spradzaja takie "zabobony" ?
Ale jaja, że też ktoś w to wierzy

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
z tym jedzeniem to chyba nie do konca się sprawdza ja np na początku nie mogłam na słodycze patrzeć ( a zawsze uwielbiałam) a miałam zachcianki na śledzie i na ostre. Kilka dni później straszny miałam apetyt na słodkie właśnie a na kwaśne patrzeć nie mogłam później miałąm apetyt na wszystko na raz mna kwaśne i słodnie ale bardziej właśnie kwaśne zjadłam pół kilo kapusty kiszonej i jeszcze kapuśniak ugotowałam nazarłam sie a na drugi dzień jak widziałam kapuste to mnie na wymioty brało no i mam tak raz na kwasne raz na słodkie a podobno jak ma sie mieć chłopca to sie to czuje bardzo Jedna kolezanka mówi ze całą ciąże wiedziała ze będzie chłopak chociaż pożerała nutellę słoikami dosłownie! a na usg sie lekarz pyta jak pani myśli co to będzie? a ona chłopak na 100% wiem to a on mówize przeciez jeszcze nie powiedziałem to skąd pani wie? no i chłopak jest ja moze bede mieć bliźniaki jak bym miała sie jedzeniem sugerować

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

ja przytyłam 1,4 kg ale ja ogólnie jestem utyta więc ... musze ograniczyć ostro to zarcie ale czasem sie nie da.... dzisiaj w ramach zdrowej diety i z racji tego ze nie ide jednak do gibna ugotuje sobie ogórkową zupkę taką lajt
To samo pomyślałam czytając

Cytat:
Witam Was po dlugiej przerwie.
Jestem w szpitalu. W czwartek rano zaczelam mocno krwawic wiec pojechalam do szpitala,tam okazalo sie,ze odkleja sie kosmowka(lozysko) kolo plodu zauwazyla ginekolog dwa duze krwiaki. Leczenie odbywa sie duphastonem i lezeniem. W czwartek beta miala 20 000 a w sobote rano 32000.Jednakpare godzin pozniej wylecialy ze mnie 2 male skrzepy i od tego czasu przestalam krwawic.Zglosilam fakt lekarzowi,ale na usg do tej pory mnie nie wzial wiec tak sobie leze..
Trzymaj się kochana i nie daj się tam ignorować. Znieczulica jest nieraz straszna. Sama pracowałam w szpitalu, gdzie czekano aż sprawa sama się wyklaruje zamiast coś robić. Całe szczęście trwało to bardzo krótko.

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Witajcie! Gratuluje wszystkim przyszłym mamusiom! Wygląda na to że do Was dołącze... 1 lutego zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki... Szok, płacz i miliony myśli na sekundę! Test robiłam razem z mężem. On krzyczał "są dwie kreski!!!" a ja "nieeee! to niemożliwe, nic tam nie ma!!!" i się biedulek obraził za moją reakcje Chciałam dzidziusia, ale dopiero jak zobaczyłam dwie kreski to dotarło do mnie że to już się rozpoczęło, że nie ma odwrotu, że moje życie całkowicie się zmieni! To moja pierwsza ciąża i jestem kompletnie zielona, już panikuję czy będę umiała zając się dzieckiem i stąd ta panika po pierwszym teście. Kolejny test zrobiłam następnego dnia i wtedy już dwie kreseczki baaaaardzo mnie ucieszyły! Według kalkulatorów na stronkach jestem obecnie w 6 tygodniu a tp przypada na ok 8 października. To jak? Przygarniecie?
Mam na imię Aśka i mam 24 lata.
Dodam, że byłam wczoraj u mojej gin ale pielęgniarka która robi zapisy powiedziała, że przyszłam za wcześnie i mam uciekać do domu, a pierwszą wizytę mam na 21 lutego (chciała zapisać mnie na marzec ale bym nie wytrzymała).
Próbuje nadrobić watek ale jestem dopiero w połowie, smarujecie jak szalone

Aaaa i a propos ćwiczeń to wiecie coś na temat orbitreka w ciąży?
Witam i gratuluję
Orbitrek, chyba nie za bardzo, ale mogę się mylić.

Cytat:
No stres mam jak cholera,mieli mi zrobic usg dzis ale maja duzo przyjec... boje sie tych dwoch skrzepow ktore mi polecialy co to moglo byc...
Jednak dzis mialam takie mdlosci ze wymiotowalam,nie moge nic jesc,piersi mam duze i obolałe to moze jednak dzidzius zyje..
Nawet nie myśl że jest inaczej. Pozytywne myślenie to podstawa

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
zazdroszczę wysokiego libido. Ja nie mam przeciwwskazań, ale zupełnie mi się nie chce. Od kiedy jestem w ciąży to 2 razy się przytulaliśmy. Mężowi z tym niełatwo.
Jezu mi też się nie chce. Wcześniej ze mnie taki erotoman był a teraz tylko kombinuję jak się wykręcić. A to głowa boli, a to plecy, a to brzuch... Wymyślam już żeby Tż-towi przykro nie było że nie mam na niego ochoty.
Stary 2012-02-07, 14:50   #1539
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagoda9283 Pokaż wiadomość
HAJ mamusie!
Wszystko przeczytałam i przepraszam za mały bałagan na liście...

co do płci to wszyscy "wróżą" mi syna i ja też tak czuję, ciekawe czy przeczucia się sprawdzą.

A co do imienia to jak córka-Zuzanna a jak syn to Michał

zielona
Jagoda, pisałam do ciebie na PW, dopisz mnie proszę na wrzesień. Termin 8 września. Dziękuję.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:54   #1540
jagoda9283
Raczkowanie

GG do jagoda9283

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Jagoda, pisałam do ciebie na PW, dopisz mnie proszę na wrzesień. Termin 8 września. Dziękuję.
wiem kochana, już wpisałam

tylko mam problem bo tą listę przerobiła bodajże Bafi ale nie jestem pewna i nie wiem jaką czcionką pisała, czy pogrubiała i to co ja dopisałam jest inne i tak dziwnie wygląda.
12.05.2012. (kościelny)
mama od 23.09.2012.
jagoda9283 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:08   #1541
Enigmama
Raczkowanie

... ja też pisałam

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:15   #1542
Agnes!84!!
Rozeznanie

Ja też spotkałam się ze złym traktowaniem lekarzy w szpitalu. Trafiłam tam z silnymi bólami i krwawieniem. Byłam pewna że poroniłam. HCG zbadali mi tylko na wstępie. Z tym że o USG zadbali-zrobili 2 razy.
Następnego dnia zamiast sprawdzić poziom HCG, który po poronieniu znacznie spada, postawili diagnozę "podejrzenie ciąży pozamacicznej" na podstawie jakiegoś cienia w jednym z przydatków. Prosiłam żeby zrobili badanie raz jeszcze. Lekarz skłamał że HCG maleje dopiero po kilku tygodniach. Dobrze wiem że tak nie jest, zwłaszcza po poronieniu.
Plan był taki: zrobią łyżeczkowanie a jak się okaże że HCG następnego dnia spadło - wtedy dopiero będzie dla nich jasne że to poronienie i dalszy zabieg (w przypadku ciąży pozamacicznej) nie będzie konieczny. Słyszałam tylko ciągle taka jest procedura...
Wypisałam się na własną prośbę. Lekarze w☠☠☠☠*** za przeproszeniem. Jeden na dodatek na odchodnym groził mi śmiercią jeśli podejrzenie ciąży pozamacicznej okaże się prawdą i coś mi tam pęknie. Miałam niezły dylemat ale zaryzykowałam. Nie ukrywam że jechałam jak na szpilkach. Trafiłam do poleconego świetnego lekarza, który przyjął mnie w prywatnym gabinecie. Tylko spojrzał na wyniki HCG ze szpitala i powiedział że spokojnie mogę jechać do domu i się nie martwić(poziom HCG zbyt niski na ciążę pozamaciczną). A przed chwilą groziła mi śmierć Następnego dnia kazał mi zrobić badania i przyjść z nimi na konsultację. Oczywiście poziom HCG spadł drastycznie Dostałam tylko tabletkę żeby macica lepiej się oczyściła. Cieszę się że obyło się bez łyżeczkowania. Podobno w szpitalach kierują na nie nagminnie, często bez takiej konieczności. Dobrze zrobiłam. Z pewnych źródeł wiem również że nawet jeden z lekarzy tego szpitala po moim wyjściu stwierdził że podjęłam dobrą decyzjęTo już w ogóle jest jazda.
Moja przyjaciółka po spapranym zabiegu łyżeczkowania ma zrosty i grozi jej bezpłodność.
Zielona życzę Ci żeby wszystko się ułożyło i żebyś wróciła do domu szczęśliwa
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:22   #1543
tamlin111
Zakorzenienie

Łyżeczkowanie po poronieniu to norma w naszych szpitalach.

Co do wagi, to zważyłam się teraz i waga bez zmian, ale zawsze ważę się rano, więc pewnie w ostateczności trochę mi spadło. A taka gruba się dziś czułam, ale to pewnie wina ubioru na cebulkę. Z jednej strony dobrze że z dużymi brzuchami będziemy latem chodzić, jakaś tunika czy sukienka i już a zimą masakra, ubierz się jak człowiek z wielkim brzuchem.
Stary 2012-02-07, 15:26   #1544
clauddia87
Raczkowanie

Hej
Byłam wczoraj na badaniu zarodek jest 8 mm. Lekarz powiedział ze jakiś 5 tydzień ale serduszka jeszcze nie ma.
Jedyne zalecenie to brac folik.
Następna wizyta za miesiąc czy to nie za poźno? I BHCG nie kazał robić
clauddia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:28   #1545
zielona1911
Zakorzenienie

co innego jakbym byla w 7 miesiacu to pewnie by skakali kolo mnie bo to wiadome a tak to zostawiaja i niech poroni.. taka nasza Polska...
Poszlam sobie z kolezanka(rowniez zagrozona poronieniem) do baru szpitalnego,ona wziela banany,jablka,czekolady a ja hamburgera i sledzie... cos sie mi wydaje ze chlopak bedzie
Stary 2012-02-07, 15:41   #1546
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

nie rozumiem dlaczego nie powtarzają ... dość dziwne ale minęło 72h więc powinni powtórzyć .... wyslij małża do ordynatora niech z nim pogada
Stary 2012-02-07, 15:44   #1547
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
wszystkie moje kolezanki znajome i kobietki z rodziny które miały chłopców mialy pepek wystajacy
to jakies pierdoły przepraszam za okreslenie
znam jeszcze inne - nie wolno wiązac apaszek na szyi bo dizecko bedzie owiniete pepowina, nie wolno sie poparzyc i dotknac bo dziecko bedzie mialo znamie, nie patrzec na brzydkich ludzi bo dziecko bedze brzydkie - to jakies pierdoły totalne, az wstyd mi to powtarzać, jakies zacofanie normalnie

aa i zeby nie wychodzic z dzieckiem do chrztu z domu

p.s. ja na wage nrazie nie wchodze :P ale mnie z kolei od jedzenia odrzuca ... raczej...
uwielbiam takie przesądy już przed ślubem się naczytałam (z czystej ciekawości i super sie ubawiłam wykluczającymi się dobrymi radami przynoszącymi szczęście; moja teściówka prawie na taczce chciała mnie wywieść bo zamiast pełnych ślubnych butów zamówiłam sobie taneczne sandałki z odkrytymi palcami - że synowi życie marnuję, bo nam szczęście przez te moje palce będzie uciekać; 2 lata po ślubie i nie zauważyłam, żeby coś uciekało; w totka tylko nie wygralismy)
a propos chrztu dziecko wyrzucić przez okno, żeby z nim z domu nie wychodzić?

Cytat:

ja będę chodziła do klubu fitnes tego co chodziłam jak sie odchudzałam na zdrowy kręgosłup i na zajęcia dla ciężarnych i na oddechowe zajęcia takie coś jak joga kolezanka w ciąży jest i chodzi i bardzo sobie chwali
jeśli tylko gin pozwoli to od II trymestru na jakieś zajęcia chcę się zapisać + basen obowiązkowo

Cytat:
Witam Was po dlugiej przerwie.
Jestem w szpitalu. W czwartek rano zaczelam mocno krwawic wiec pojechalam do szpitala,tam okazalo sie,ze odkleja sie kosmowka(lozysko) kolo plodu zauwazyla ginekolog dwa duze krwiaki. Leczenie odbywa sie duphastonem i lezeniem. W czwartek beta miala 20 000 a w sobote rano 32000.Jednakpare godzin pozniej wylecialy ze mnie 2 male skrzepy i od tego czasu przestalam krwawic.Zglosilam fakt lekarzowi,ale na usg do tej pory mnie nie wzial wiec tak sobie leze..
zielona1911 strasznie mi przykro, że tak Was traktują. Mam jednak nadzieję, że wszystko będzie w porządku i szybciutko wrócisz do domu. A takich lekarzy to tylko do sądu trzeba byłoby podać... Robią co chcą i guzik ich pacjent obchodzi....
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Oj kurcze, współczuje stresu, ale to na pewno przez te krwiaczki miałaś krwawienie.
Duphaston i leżenie pomoże bo takie przypadki czytałam już i było wszystko w porządku, jesteśmy z Tobą.
Ja też leże od wczoraj cały czas w łóżku i gdzie tam myśli o ćwiczeniach. Nawet przytulanko z mężulem zabronione. Nie wiem jak ja to wytrzymuje już miesiąc, a pewnie tak zostanie do końca ciąży.
No nic, dla dobra dzidzi będe żyć w celibacie chociaż to straaaasznie trudne jak mężul przeleci z gołą trąbą przed nosem
też na seks nie mam żadnej ochoty i już nie wiem, jak to mężowi tłumaczyć, bo mi każdej nocy jęczy i męczy. No a co ja poradzę na ten strach, że coś będzie nie tak, tym bardziej, że już raz po przytulankach okropnie bolał mnie brzuch. No a bóle brzucha pojawiają się równiez w ciągu dnia, więc wolę nie ryzykować...

w kwestii płci, wolałabym dziewczynkę... zobaczymy, co pokaże usg...
w którym tc juz powinno być widać na usg?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:46   #1548
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

nie rozumiem dlaczego nie powtarzają ... dość dziwne ale minęło 72h więc powinni powtórzyć .... wyslij małża do ordynatora niech z nim pogada
Mąz w Madrycie,wroci dopiero w sobote.. no trudno poczekam do jutra,jak nie zrobia usg jutro to zaraz sie upomne,moze w koncu bedzie normalny obchod bo ostatnio lekarz wystawil łeb przez drzwi i zapytal tylko czy wszystko w porzadku..takie mamy wizyty.
Stary 2012-02-07, 15:55   #1549
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
też tak zawsze chciałam ale nie wiem czy wytrzymam zawsze chciałam aby niespodzianką była płeć ale tak myślę sobie ze nie dam rady tyle wytrzymać chociaaaż.... moeze dam radę jednak ? TŻ chce znac płeć bo mówi ze sie wszystko przygotuje wcześniej bedzie wiadomo czy różowe czy niebieskie ale ja nie zamierzam dziewczynki trzymać w różowym kokonie a chłopca w niebieskim. A teraz taki wybór ubranek i wszystkiego ze mozna kolory uniwersalne kupować białe zielone żółte prawda? no a sukieneczek takiemu maleństwu i tak kupować nie będę
hanula ja już widze jak TY wytrzymasz hehehe pewnie pierwsze pytanie to będzie - bliźniaki? syn ?

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Mąz w Madrycie,wroci dopiero w sobote.. no trudno poczekam do jutra,jak nie zrobia usg jutro to zaraz sie upomne,moze w koncu bedzie normalny obchod bo ostatnio lekarz wystawil łeb przez drzwi i zapytal tylko czy wszystko w porzadku..takie mamy wizyty.

jejku co to za szpital ? Masakra ja leżałam dość długo, mieli już pewność że ciąża obumarła ale dalej robili badania, czekali na jakiś cud chyba ... Później ordynator przyszedł do mnie na rozmowę i zaczął od tego że niesprawiedliwością rządzi się życie .... we wtorek zapadła decyzja o odstawieniu leków w środę zrobiono kolejne badania i dopiero wówczas podano środki ... ogólnie nie mogę narzekać na nich chociaż wówczas byłam zła bo leżeć musiałam nic się po za usg i HCG nie działo .. zresztą oczekiwałam cudu więc ... no ale w każdym bądź razie beta u Ciebie rośnie, powinni ją powtarzać bo w pierwszych tygodniach jest wiarygodniejsza od usg
Stary 2012-02-07, 16:13   #1550
colds
Zakorzenienie

Dziewczyny.
Chciałam na wizytę umówić się na 11lutego (wtedy mijaja 3tyg. od odstatniej wizyty), ale okazało się, że lekarz wyjeżdża i może dopiero 22lutego bądź 25lutego.
No więc umówiłam się na 25.. Ale czy to nie jest za późno? Bo to w sumie 5tygodni.
Strasznie się zestresowałam .. Choć to też tak jest, że żadnych plamień ani bóli nie mam.. Więc chyba nic się nie stanie jak ten tydzień później pójdę?

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-02-07 o 16:14
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:09   #1551
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
hanula ja już widze jak TY wytrzymasz hehehe pewnie pierwsze pytanie to będzie - bliźniaki? syn ?

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

jejku co to za szpital ? Masakra ja leżałam dość długo, mieli już pewność że ciąża obumarła ale dalej robili badania, czekali na jakiś cud chyba ... Później ordynator przyszedł do mnie na rozmowę i zaczął od tego że niesprawiedliwością rządzi się życie .... we wtorek zapadła decyzja o odstawieniu leków w środę zrobiono kolejne badania i dopiero wówczas podano środki ... ogólnie nie mogę narzekać na nich chociaż wówczas byłam zła bo leżeć musiałam nic się po za usg i HCG nie działo .. zresztą oczekiwałam cudu więc ... no ale w każdym bądź razie beta u Ciebie rośnie, powinni ją powtarzać bo w pierwszych tygodniach jest wiarygodniejsza od usg
jest to najwiekszy szpital w moim miescie,nie bede mowic jaki i gdzie bo jak ktos to przeczyta to jeszcze beda mnie gorzej traktowac
Stary 2012-02-07, 17:34   #1552
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

własnie obudziłam sie z popołudniowej drzemki,srasznie mnie wzieło

zielona idz do lekarza co ma teraz dyżur i żadaj żeby Ci zrobili usg i bete i już,nie cackaj się z nimi
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:32   #1553
Sojka1990
Zadomowienie

Kurcze, dziewczyny wy też tak macie z tymi upławami? tzn z ilością, u mnie masakra, rano wstane zrobie pare kroków i czuje jak się ze mnie leje, jakbym okres miała i najbardziej obfity jego dzień;/ wydzielina biała i dość gęsta w ciągu dnia strasznie dużo tego.
Stary 2012-02-07, 18:45   #1554
lidka0308
Zadomowienie

Witam dziewczyny!
Dwa dni ledwie mnie tu nie było i teraz 1,5h nadrabiania miałam rozwijamy się, rozwijamy...
My chcemy poznać płeć dziecka, chociaż też nie mam zamairu popadać w różowo-niebieski obłęd, bo dla mnie to jest obłęd, żeby dziecko tylko w jeden kolor stroić, no ale każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo, więc raczej nie komentuję postanowień koleżanek, bo to ich decyzja.
Ja mam przeczucie na chłopca, ale jak będzie to się okaże.
Przykro, że niektóre z nas muszą po szpitalach się tułać i znosić takie traktowanie, ja bym ich zaraz telewizją postraszyła, z własnego doświadczenia nie ciążowego, tylko zwykłego życiowego wiem, że to działa i wiele rzeczy raptem może być tak, jak powinno a nie na odwal jak zazwyczaj w naszym pięknym kraju.
Witam również wszystkie nowo przyłączone mamusie i ich dzieciaczki-oby rosły zdrowo.
Powoli przestaje się mieścić w spodnie, chociaż to śmieszne, bo na wadze ani kilograma na plusie, ale brzuchol mam mega, bo wzdęcia mi go wypychają. Mąż mi każe już iść na zakupy ciążowych ubrań, ale ja poczekam, aż się ociepli, bo teraz weny nie mam ani trochę przez ten ziąb no i szybko się męczę, więc wyprawa na zakupy odpada.
Ochota na seks też u mnie spadła do parteru, ale mąż na razie nie narzeka i ja mu żadnych bóli nie wymyślam, tylko uczciwie tłumaczę, że na początku ciąży tak bywa i musimy to przetrwać oboje z nadzieją, że w II trymestrze będzie lepiej.
Mdłości mam masakryczne, od rana do nocy - normalnie cały dzień mnie mdli a najbardziej jak robię się głodna, chociaż głodu właśnie nie czuję tylko rosnące mdłości. Jak na razie nie wymiotuję, ale i tak czuję się umęczona tym mdleniem nieustającym.
Chyba wpisałam wszystko, co mnie zainteresowało z nadrobionej lektury
AAAA jeszcze te zabobony, ja w ogóle nawet o takich rzeczach nie myślę i niczym się nie sugeruję, włączam pozytywne myślenie, żeby wszystko było oki i tyle i takie podejście polecam, bo wiele razy w życiu przynosiło mi super efekty.

Pozdrawiam gorąco!

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Ja mam dużo upławów, zwłaszcza jak posiedzę i wstanę sobie to czuję, jak wypływa, ale ja zawsze tak miałam - lekarze mówią, że taki mój urokwięc dla mnie to nic nadzwyczajnego

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Jeszcze taka myśl mnie naszła, czy już się smarujecie różnymi kosmetykami ujędrniającymi? ja już muszę, bo cycuchy swędzą niemiłosiernie a nie chcę później wyglądać jak poszatkowana kapusta
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:51   #1555
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

ja też mam spore upławy,takie białe,kremowe.może nie tak że się ciagle leje ale czasem czuje bardzo mokro i zakładam sobie wkładki higieniczne

jeśli chodzi o smarowanie to zwykłymi balsamami,oliwkami,wazeli na ale ujędrniającymi jeszcze nie.babcia mi poleciła żebym moczyła ręcznik w ciepłej wodzie i przykładala sobie na piersi i lekko masowała to nie bede miała rozstępów więc mam zamiar od dzis tak robić
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:53   #1556
zielona1911
Zakorzenienie

co do sexu w ciazy to ja jestem dobrym przykladem zeby sie wstzymac przez pierwszy trymestr bo ja wlasnie po sexie zaczelam plamic a pare dni po tem to juz krwotok i szpital..
Stary 2012-02-07, 18:54   #1557
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny.
Chciałam na wizytę umówić się na 11lutego (wtedy mijaja 3tyg. od odstatniej wizyty), ale okazało się, że lekarz wyjeżdża i może dopiero 22lutego bądź 25lutego.
No więc umówiłam się na 25.. Ale czy to nie jest za późno? Bo to w sumie 5tygodni.
Strasznie się zestresowałam .. Choć to też tak jest, że żadnych plamień ani bóli nie mam.. Więc chyba nic się nie stanie jak ten tydzień później pójdę?
proszę, uspokójcie mnie
Stary 2012-02-07, 19:03   #1558
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
proszę, uspokójcie mnie
Kochana, spokojnie, nic się nie stanie.
Pomyśl sobie że zdarzają się przypadki że kobiety dowiadują się o ciąży w 20tygodniu i do tego czasu nie były u lekarza, więc głowa do góry
Stary 2012-02-07, 19:09   #1559
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

mnie tez mdli ale nie wymiotuje. niby nie chce mi sie jesc ale jak zaczny mdlic to musze szybko cos zjesc to przechodzi. do tego mi sie odbia i czuje jak by to spod piet szlo. meczace to to.

co do kremow to ja sie zwklym smaruje jak narazie. mam zakupione dwa ujedrniajace ale chche najpierw te zuzyc co mam, mam olejek z Q10 i z loreala balsam ujedrniajacy z collagenem. jak pojade do pl to pewnie slawetna mustelle zakupie.

a mnie popoludniu tak zmoglo ze niedawno wstalam dopiero. na obiad robialam nalesniki ze szpinakiem i feta z sosem beszamelowym. tyle narobilam ze jeszcze bede to 3 dni jadla.

mam opytanie co do mrozonych rzeczy: ten szpinak byl mrozony nic mu sie nei stanie jak go jutro w tych nalesikach w piekarniku podgrzeje?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 19:22   #1560
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
proszę, uspokójcie mnie
pewnie ze nic sie nie stanie i tak pierwsze usg oprocz zobacznie pecherzyka ginekolog bedzie chcial zobaczyc puls ktory rzadko pokazuje sie w 5 tygodniu tylko miedzy 6 a 8 tyg.
Zawsze mozesz isc przeciez do innego ginekologa zeby Cie zbadał.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

piekny
http://allegro.pl/darex-lancer-wozek...094905030.html
niebieskie kola + capuccino
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości