|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
no zrobili w czwartek ale juz jest sroda i nic,jestem wsciekla na ten szpital!! Jestem tu od czwartku a duphaston dopiero dostalam w piatek po poludniu. wogole maja mnie gdzies,chyba czekaja az sama poronie bo niewiem jak to inaczej nazwac... to taki h** przestalam krwawic i moga mnie w d*** pocalowac,nie dam sie wylyzeczkowac... jestem na oddziale ginekologicznym i codziennie czyszcza tu z poronien tylko ja sie utrzymalam najdluzej
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1533 |
|
Zadomowienie
|
uhuhu nie było mnie tu 3 dni, tzn czytałam, ale jakoś weny brakowało.
to teraz spróbuje jakoś ogarnąć to co wyczytałam ![]() Jeśli chodzi o to USG genetyczne u mojego lekarza to standardowe badanie (chodzi mi o przeziorność karkową NT) w pierwszej ciąży miałam robione pomiary choć nikt mnie wcześniej nie uprzedzał że w ogóle takie badania robią, lekarz po prostu bo USG podał wynik. Co do płci błagam o dziewczynke chociaż skoro tak błagam to pewnie będzie syn :Pjeśli mowa o cc to ja jestem skazana na 95% że będzie to cc, chciałabym mieć sn, ale niestety szanse znikome po poprzedniej cesarce. Boje się tylko tego że ciąża będzie musiała być rozwiązana wcześniej, bo nie wiadomo czy skóra wytrzyma w miejscu po cc, ponieważ juz w tym momencie, choć brzuszek powiekszył się bardzo malutko szew się rozchodzi ![]() Dziewczyny po znieczuleniu w kręgosłup byłam na nogach już po 8 godzinach i wtedy też walnełam pierwszego boba w wc okupiony bólem, ale jednak i już po tych 8 godzinach siedziałam na neonatologi z położną, która maltretowała moje cycki żeby wywołać laktacje, poszło szybko jakieś 10 minut ręcznego dojenia nie jest więc tak że po cesarce ma się kontakt z własnym dzieckiem 24 czy 48 godzin po.Oczywiście to zależy od organizmu i od woli, ja 8godzin po operacji musiałam przejść na własnych nogach oddział położniczy i patologii ciąży żeby zobaczyć swoje bliźniaczki bo leżały w inkubatorach na OITN. Fakt faktem po cc dochodzi się długo do siebie, po 4 dniach zdejmują szwy, i można spadać do domku, ale ja czułam dyskomfort, ciągnięcie do 6msc po cc, zresztą do tej pory (2 lata od zabiegu) kiedy dotykam blizny to ją "czuję" no i połóg 8 tyg się ze mnie lało jak z zarżniętej świni. o jakimkolwiek przytulaniu się nie było mowy przez dobre 4 miesiące, choć to chyba z własnego wyboru a nie z niemocy ![]() Teraz też się nie przytulamy, to już prawie 11tydz a my po 2razach, z tym że po ostatnim długo bolał mnie brzuch, więc wolę nie ryzykować.
|
#1534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
robili mi bete w czwartek 20 000 i w sob.rano 32000 ale mamy juz wtorek i nic,moze jutro sie zlituja i mi zrobia bo niewiem czy mam sie cieszyc czy plakac.Jestem nerwowa caly czas,prawie nic nie jem,zoladek mnie boli z tych nerwow.. Najgorsza jest niewiedza,a tak bym sobie chciala popatrzec na allegro na wozki itd..
|
|
|
|
#1536 |
|
Raczkowanie
|
HAJ mamusie!
Wszystko przeczytałam i przepraszam za mały bałagan na liście... co do płci to wszyscy "wróżą" mi syna i ja też tak czuję, ciekawe czy przeczucia się sprawdzą. A co do imienia to jak córka-Zuzanna a jak syn to Michał zielona
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze niech Twój tż z ordynatorem pogada co za mendy w tych szpitalachCytat:
gda -
|
|
#1538 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No dobrnęłam do końca. Wystarczy wyjść z parcy, dojść do domu a tu tyle napisane
Przebijemy lipcowo-sierpniowe ![]() Cytat:
I rzeczywiście w 1 trymestrze powinno się przytyć do 2 kilo.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Orbitrek, chyba nie za bardzo, ale mogę się mylić. Cytat:
Jezu mi też się nie chce. Wcześniej ze mnie taki erotoman był a teraz tylko kombinuję jak się wykręcić. A to głowa boli, a to plecy, a to brzuch... Wymyślam już żeby Tż-towi przykro nie było że nie mam na niego ochoty. |
||||||
|
|
|
#1539 |
|
Raczkowanie
|
Jagoda, pisałam do ciebie na PW, dopisz mnie proszę na wrzesień. Termin 8 września. Dziękuję.
|
|
|
|
#1540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko mam problem bo tą listę przerobiła bodajże Bafi ale nie jestem pewna i nie wiem jaką czcionką pisała, czy pogrubiała i to co ja dopisałam jest inne i tak dziwnie wygląda.
|
|
#1541 |
|
Raczkowanie
|
... ja też pisałam
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#1542 |
|
Rozeznanie
|
Ja też spotkałam się ze złym traktowaniem lekarzy w szpitalu. Trafiłam tam z silnymi bólami i krwawieniem. Byłam pewna że poroniłam. HCG zbadali mi tylko na wstępie. Z tym że o USG zadbali-zrobili 2 razy.
Następnego dnia zamiast sprawdzić poziom HCG, który po poronieniu znacznie spada, postawili diagnozę "podejrzenie ciąży pozamacicznej" na podstawie jakiegoś cienia w jednym z przydatków. Prosiłam żeby zrobili badanie raz jeszcze. Lekarz skłamał że HCG maleje dopiero po kilku tygodniach. Dobrze wiem że tak nie jest, zwłaszcza po poronieniu. Plan był taki: zrobią łyżeczkowanie a jak się okaże że HCG następnego dnia spadło - wtedy dopiero będzie dla nich jasne że to poronienie i dalszy zabieg (w przypadku ciąży pozamacicznej) nie będzie konieczny. Słyszałam tylko ciągle taka jest procedura... Wypisałam się na własną prośbę. Lekarze w☠☠☠☠*** za przeproszeniem. Jeden na dodatek na odchodnym groził mi śmiercią jeśli podejrzenie ciąży pozamacicznej okaże się prawdą i coś mi tam pęknie. Miałam niezły dylemat ale zaryzykowałam. Nie ukrywam że jechałam jak na szpilkach. Trafiłam do poleconego świetnego lekarza, który przyjął mnie w prywatnym gabinecie. Tylko spojrzał na wyniki HCG ze szpitala i powiedział że spokojnie mogę jechać do domu i się nie martwić(poziom HCG zbyt niski na ciążę pozamaciczną). A przed chwilą groziła mi śmierć Następnego dnia kazał mi zrobić badania i przyjść z nimi na konsultację. Oczywiście poziom HCG spadł drastycznie Dostałam tylko tabletkę żeby macica lepiej się oczyściła. Cieszę się że obyło się bez łyżeczkowania. Podobno w szpitalach kierują na nie nagminnie, często bez takiej konieczności. Dobrze zrobiłam. Z pewnych źródeł wiem również że nawet jeden z lekarzy tego szpitala po moim wyjściu stwierdził że podjęłam dobrą decyzję To już w ogóle jest jazda.Moja przyjaciółka po spapranym zabiegu łyżeczkowania ma zrosty i grozi jej bezpłodność. ![]() Zielona życzę Ci żeby wszystko się ułożyło i żebyś wróciła do domu szczęśliwa |
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Łyżeczkowanie po poronieniu to norma w naszych szpitalach.
Co do wagi, to zważyłam się teraz i waga bez zmian, ale zawsze ważę się rano, więc pewnie w ostateczności trochę mi spadło. A taka gruba się dziś czułam, ale to pewnie wina ubioru na cebulkę. Z jednej strony dobrze że z dużymi brzuchami będziemy latem chodzić, jakaś tunika czy sukienka i już a zimą masakra, ubierz się jak człowiek z wielkim brzuchem. |
|
|
|
#1544 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Byłam wczoraj na badaniu zarodek jest 8 mm. Lekarz powiedział ze jakiś 5 tydzień ale serduszka jeszcze nie ma. Jedyne zalecenie to brac folik. Następna wizyta za miesiąc czy to nie za poźno? I BHCG nie kazał robić
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
co innego jakbym byla w 7 miesiacu to pewnie by skakali kolo mnie bo to wiadome a tak to zostawiaja i niech poroni.. taka nasza Polska...
Poszlam sobie z kolezanka(rowniez zagrozona poronieniem) do baru szpitalnego,ona wziela banany,jablka,czekolady a ja hamburgera i sledzie... cos sie mi wydaje ze chlopak bedzie
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozumiem dlaczego nie powtarzają ... dość dziwne ale minęło 72h więc powinni powtórzyć .... wyslij małża do ordynatora niech z nim pogada
|
|
#1547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już przed ślubem się naczytałam (z czystej ciekawości i super sie ubawiłam wykluczającymi się dobrymi radami przynoszącymi szczęście; moja teściówka prawie na taczce chciała mnie wywieść bo zamiast pełnych ślubnych butów zamówiłam sobie taneczne sandałki z odkrytymi palcami - że synowi życie marnuję, bo nam szczęście przez te moje palce będzie uciekać; 2 lata po ślubie i nie zauważyłam, żeby coś uciekało; w totka tylko nie wygralismya propos chrztu dziecko wyrzucić przez okno, żeby z nim z domu nie wychodzić? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w kwestii płci, wolałabym dziewczynkę... zobaczymy, co pokaże usg... w którym tc juz powinno być widać na usg?
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Mąz w Madrycie,wroci dopiero w sobote.. no trudno poczekam do jutra,jak nie zrobia usg jutro to zaraz sie upomne,moze w koncu bedzie normalny obchod bo ostatnio lekarz wystawil łeb przez drzwi i zapytal tylko czy wszystko w porzadku..takie mamy wizyty.
|
|
|
|
#1549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
jejku co to za szpital ? Masakra ja leżałam dość długo, mieli już pewność że ciąża obumarła ale dalej robili badania, czekali na jakiś cud chyba ... Później ordynator przyszedł do mnie na rozmowę i zaczął od tego że niesprawiedliwością rządzi się życie .... we wtorek zapadła decyzja o odstawieniu leków w środę zrobiono kolejne badania i dopiero wówczas podano środki ... ogólnie nie mogę narzekać na nich chociaż wówczas byłam zła bo leżeć musiałam nic się po za usg i HCG nie działo .. zresztą oczekiwałam cudu więc ... no ale w każdym bądź razie beta u Ciebie rośnie, powinni ją powtarzać bo w pierwszych tygodniach jest wiarygodniejsza od usg
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.
Chciałam na wizytę umówić się na 11lutego (wtedy mijaja 3tyg. od odstatniej wizyty), ale okazało się, że lekarz wyjeżdża i może dopiero 22lutego bądź 25lutego. No więc umówiłam się na 25.. Ale czy to nie jest za późno? Bo to w sumie 5tygodni. Strasznie się zestresowałam .. Choć to też tak jest, że żadnych plamień ani bóli nie mam.. Więc chyba nic się nie stanie jak ten tydzień później pójdę?
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-02-07 o 16:14 |
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Konto usunięte
|
własnie obudziłam sie z popołudniowej drzemki,srasznie mnie wzieło
zielona idz do lekarza co ma teraz dyżur i żadaj żeby Ci zrobili usg i bete i już,nie cackaj się z nimi |
|
|
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, dziewczyny wy też tak macie z tymi upławami? tzn z ilością, u mnie masakra, rano wstane zrobie pare kroków i czuje jak się ze mnie leje, jakbym okres miała i najbardziej obfity jego dzień;/ wydzielina biała i dość gęsta w ciągu dnia strasznie dużo tego.
|
#1554 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Dwa dni ledwie mnie tu nie było i teraz 1,5h nadrabiania miałam rozwijamy się, rozwijamy...![]() My chcemy poznać płeć dziecka, chociaż też nie mam zamairu popadać w różowo-niebieski obłęd, bo dla mnie to jest obłęd, żeby dziecko tylko w jeden kolor stroić, no ale każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo, więc raczej nie komentuję postanowień koleżanek, bo to ich decyzja. Ja mam przeczucie na chłopca, ale jak będzie to się okaże. Przykro, że niektóre z nas muszą po szpitalach się tułać i znosić takie traktowanie, ja bym ich zaraz telewizją postraszyła, z własnego doświadczenia nie ciążowego, tylko zwykłego życiowego wiem, że to działa i wiele rzeczy raptem może być tak, jak powinno a nie na odwal jak zazwyczaj w naszym pięknym kraju. Witam również wszystkie nowo przyłączone mamusie i ich dzieciaczki-oby rosły zdrowo. Powoli przestaje się mieścić w spodnie, chociaż to śmieszne, bo na wadze ani kilograma na plusie, ale brzuchol mam mega, bo wzdęcia mi go wypychają. Mąż mi każe już iść na zakupy ciążowych ubrań, ale ja poczekam, aż się ociepli, bo teraz weny nie mam ani trochę przez ten ziąb no i szybko się męczę, więc wyprawa na zakupy odpada. Ochota na seks też u mnie spadła do parteru, ale mąż na razie nie narzeka i ja mu żadnych bóli nie wymyślam, tylko uczciwie tłumaczę, że na początku ciąży tak bywa i musimy to przetrwać oboje z nadzieją, że w II trymestrze będzie lepiej. Mdłości mam masakryczne, od rana do nocy - normalnie cały dzień mnie mdli a najbardziej jak robię się głodna, chociaż głodu właśnie nie czuję tylko rosnące mdłości. Jak na razie nie wymiotuję, ale i tak czuję się umęczona tym mdleniem nieustającym. Chyba wpisałam wszystko, co mnie zainteresowało z nadrobionej lektury ![]() AAAA jeszcze te zabobony, ja w ogóle nawet o takich rzeczach nie myślę i niczym się nie sugeruję, włączam pozytywne myślenie, żeby wszystko było oki i tyle i takie podejście polecam, bo wiele razy w życiu przynosiło mi super efekty. Pozdrawiam gorąco! ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Ja mam dużo upławów, zwłaszcza jak posiedzę i wstanę sobie to czuję, jak wypływa, ale ja zawsze tak miałam - lekarze mówią, że taki mój urok więc dla mnie to nic nadzwyczajnego---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Jeszcze taka myśl mnie naszła, czy już się smarujecie różnymi kosmetykami ujędrniającymi? ja już muszę, bo cycuchy swędzą niemiłosiernie a nie chcę później wyglądać jak poszatkowana kapusta
|
|
|
|
#1555 |
|
Konto usunięte
|
ja też mam spore upławy,takie białe,kremowe.może nie tak że się ciagle leje ale czasem czuje bardzo mokro i zakładam sobie wkładki higieniczne
jeśli chodzi o smarowanie to zwykłymi balsamami,oliwkami,wazeli na ale ujędrniającymi jeszcze nie.babcia mi poleciła żebym moczyła ręcznik w ciepłej wodzie i przykładala sobie na piersi i lekko masowała to nie bede miała rozstępów więc mam zamiar od dzis tak robić |
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
co do sexu w ciazy to ja jestem dobrym przykladem zeby sie wstzymac przez pierwszy trymestr bo ja wlasnie po sexie zaczelam plamic a pare dni po tem to juz krwotok i szpital..
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, spokojnie, nic się nie stanie.
Pomyśl sobie że zdarzają się przypadki że kobiety dowiadują się o ciąży w 20tygodniu i do tego czasu nie były u lekarza, więc głowa do góry
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
mnie tez mdli ale nie wymiotuje. niby nie chce mi sie jesc ale jak zaczny mdlic to musze szybko cos zjesc to przechodzi. do tego mi sie odbia i czuje jak by to spod piet szlo. meczace to to.
co do kremow to ja sie zwklym smaruje jak narazie. mam zakupione dwa ujedrniajace ale chche najpierw te zuzyc co mam, mam olejek z Q10 i z loreala balsam ujedrniajacy z collagenem. jak pojade do pl to pewnie slawetna mustelle zakupie. a mnie popoludniu tak zmoglo ze niedawno wstalam dopiero. na obiad robialam nalesniki ze szpinakiem i feta z sosem beszamelowym. tyle narobilam ze jeszcze bede to 3 dni jadla. mam opytanie co do mrozonych rzeczy: ten szpinak byl mrozony nic mu sie nei stanie jak go jutro w tych nalesikach w piekarniku podgrzeje?
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ze nic sie nie stanie i tak pierwsze usg oprocz zobacznie pecherzyka ginekolog bedzie chcial zobaczyc puls ktory rzadko pokazuje sie w 5 tygodniu tylko miedzy 6 a 8 tyg.
Zawsze mozesz isc przeciez do innego ginekologa zeby Cie zbadał. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- http://allegro.pl/darex-lancer-wozek...094905030.html niebieskie kola + capuccino |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

chociaż skoro tak błagam to pewnie będzie syn :P
pewnie mnie tu nawet nikt nie kojarzy
obecnie jestem w 6 tyg, objawów poza bolącymi (o) (o) zero - z synkiem też tak było

moze niech Twój tż z ordynatorem pogada

Przebijemy lipcowo-sierpniowe
I rzeczywiście w 1 trymestrze powinno się przytyć do 2 kilo.