Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 14:59   #2551
asia665
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Super! Pięknie widać maluszka!

Cześć!
Wróciłam z przychodni, gdzie założyli mi aparat, który przez dobę co pół godziny mierzy ciśnienie... Uciążliwe, ale mam nadzieję, że pożyteczne. Wolałabym, żeby nic niepokojącego jednak nie wyszło.

Dostałam od znowu babci ciuszki! Tym razem wytłumaczyłam jej, czego potrzebuje i kupiła o wiele ładniejsze niż ostatnio - zapłaciła złotówkę za każde! Niby ze szmateksu, ale wyglądają naprawdę jak nowe. Do tego je wyprała i wyprasowała - rewelacja!

Idę czytać, co tam napisałyście
Nawet nie wiedziałam ,że są takie aparaty do mierzenia.
Babcia wpadła w szał zakupowy??

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:04   #2552
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość

Ja w ogóle nie miałam genetycznego... A teraz to już po ptokach bo w czwartek zaczynam 18 tydzień...

Mi sie kiedys trzy dni pod rząd śnił ten sam sen, wychodziłam z klatki, z asfaltu wyłaniał się facet (strasznie wyglądał), mówił, że mnie zabije a potem mnie gonił. Sen zawsze zaczynał się i kończył w ten sam sposób. I okazało się, że był proroczy bo jakieś dwa tygodnie później zostałam napadnięta, całe szczęście jakimś cudem udało mi się uciec... Było to dla mnie traumatyczne przeżycie.

Teraz na TVN24 mówili, że jakiś środek czyszczący ale lekarz mówił, że nic jej się nie stało.

Mój tż miał wczoraj wypadek samochodowy... Dobrze, że jest świetnym kierowcą bo cudem uniknął zderzenia czołowego.... Boże... jeśli tak by się stało to już by go tu dziś nie było... Jestem strasznie roztrzęsiona...
Ja też nie miałam genetycznego. Mam nadzieję, że wszystko jest ok. Wizytę u gina mam w czwartek. Pewnie nie będzie usg, tylko słuchanie serduszka. Zawsze przed wizytą się martwię.
Współczuję napadu, straszne przeżyć takie zdarzenie.
Dobrze, że Twojemu Tż nic się nie stało.
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się zastanawiam co ze mną nie tak, wy jecie smażone, bigosy, kapusty i wam nic nie jest a ja ledwie cokolwiek zjem to mam takie wzdęcia że masakra Już nie wiem co mam jeść.

ostatnio to moje jelita to dobiłam chyba mlekiem, jako dziecko miałam skazę białkową, a potem niby już nic mi nie było. Ale nigdy nie piłam mleka bo mi nie smakowało. Więc ja mądra stwierdzilam, że teraz powinnam pić bo przecież ma dużo wapnia i białka, dostałam takie zatwardzenie i wzdęcia że wytrzymać nie mogłam. Mleko już odstawiłam ale wzdęcia dalej są, dzisiaj miałam taki atak w nocy że no-spa mnie uratowała.

Na dodatek w niedzielę i częsciowo wczoraj kuło mnie po lewej stronie brzucha i w prawej pachwinie. Strasznie się boję o dzidzię
Jutro mam wizytę u gina, ech strasznie się boję
Takie kłuci są normalne, nie przejmuj się.
Na wzdęcia spróbuj pić herbatę z kopru włoskiego. Czasem wzdęcia pojawiają się po róznych owocach.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Aguś, nie powinno.. Może zapytaj go na spokojnie czy jest coś co chciałby Ci powiedzieć, może ma jakiś żal, albo jakiś problem nawet niezwiązany z Tobą? Powiedz mu ze chciałabyś żebyście umilali sobie życie, bo życie i tak jest zbyt trudne i brutalne żeby jeszcze w najbliższym otoczeniu sobie utrudniać. Spróbuj nie okazywać pretensji tylko dociec przyczyn takiego zachowania (zwłaszcza jesli wcześniej był inny)
Dobrze napisane.

Na obiadek miałam pomidorową, po której zjadłam sobie ptysia.
Dziś mam dużą ochotę na słodkie, Muszę się powstrzymać, nie ma co przesadzać. Mam juz 4 kilo +.

Edytowane przez buena
Czas edycji: 2012-02-07 o 15:05 Powód: literówki
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:05   #2553
Soleilka
Zakorzenienie

Idę po rower... Umyć włosy, ogolić nogi i na usg

Nie wiem czy się wyrobię A oczywiście nikt inny z domu po rower nie pójdzie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:06   #2554
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

No chciałam jechać jutro ale mąż powiedział ,że nie bo pomyśli że jesteśmy natrętami . A jak on sam jedzie to nie jest ..
Z drugiej strony najpierw mówi że mamy go przyprowadzić koniecznie w środe,my szukamy lawety itd., a później mówi że nie ma czasu
Napisz koniecznie co maz powie jak wroci.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
teść się jakoś z nim za to rozliczył, dał mu węgiel za darmo, czy coś takiego, w każdym razie tak całkiem za darmo to nie było
Ja bym nic nie dala za taka robote...

Cytat:
Super! Pięknie widać maluszka!

Cześć!
Wróciłam z przychodni, gdzie założyli mi aparat, który przez dobę co pół godziny mierzy ciśnienie... Uciążliwe, ale mam nadzieję, że pożyteczne. Wolałabym, żeby nic niepokojącego jednak nie wyszło.

Dostałam od znowu babci ciuszki! Tym razem wytłumaczyłam jej, czego potrzebuje i kupiła o wiele ładniejsze niż ostatnio - zapłaciła złotówkę za każde! Niby ze szmateksu, ale wyglądają naprawdę jak nowe. Do tego je wyprała i wyprasowała - rewelacja!

Idę czytać, co tam napisałyście
Wow super urzadzenie! Pochwal sie ciuszkami

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:08   #2555
asia665
Wtajemniczenie

Soleilka- trzymam kciuki za wizytę

Jestem mamą

Stary 2012-02-07, 15:10   #2556
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
śniło mi sie dzis ze leciała mi krew i skrzepy a do tego juz trzecia noc sni mi sie ze mąz mnie zdradza
To pewnie przez zakaz Nie ma to jak sny w ciąży i nasza cudowna podświadomość.

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
My sie nie staralismy jeszcze o drugie dziecko Mialam zrobic przerwe od tabletek i zmienic je na inne.
Zabezpieczalismy sie. Po prostu ktorys "plemnik terminator" sie przemiescil Z TZ sie smiejemy, ze to byl wyszkolony specjalny agent
To będzie mega mądre dziecko!

Cytat:

Ale dziecko i tak przyjdzie na swiat wtedy, kiedy bedzie chcialo W koncu prawidlowo moze przyjsc od 38 do 42 tygodnia. Ale wydaje mi sie, ze raczej do 41 wywoluja, bo przeciez im dluzej czekaja tym bardziej zaczyna byc niebezpiecznie...
Moje 2 kolezanki tak trzymali. Od 40 tygodnia kazali sie zglaszac do szpitala co 2 dni. Duzo spacerowac, myc podlogi, okna, wysilac sie itd. Zeby mozliwe przyspieszyc akcje.
Po 10 dniach od terminu porodu wg OM należy się zgłosić do szpitala i wywołują.

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja jadłam kalafiorową u babci. TŻ od razu po pracy idzie do dentysty - nie wiem, czy będzie chciał jeść po nocach, bo dwie-trzy godziny pewnie nic nie będzie mógł tknąć.
Także na razie nic nie robię - choć zjadłam hot-doga i mam jeszcze produkty na drugiego i czuję głód...

Cytat:
co dzis gotujecie?? ja zupke szczawiowa i mam te pierogi jeszcze

powiem Wam ze moja grzywka po moim cięciu jakos lepiej sie układa i mi sie bardziej pdooba
Jesteś lepsza niż fryzjer!

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mam dziś straszny dzień a to dopiero 10

Nie mam na nic siły ani ochoty. Nawet pomysłu na obiad. Wypadałoby posprzątać, bo wkurzam się że mam bałagan ale nic z tym nie robię. Do tego pokłóciłam się z tż przez telefon o taką pierdołę, że wstyd.
Idę się schować pod kołdrę
Pogodzicie się i będzie milej niż bez kłótni

Cytat:
Treść usunięta
o tak!

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
ja dziś w dużo lepszym humorze, choróbsko się poddaje nareszcie
odzyskuje też apetyt, dobrze bo ostatnio to nawet schudłam a to w tym okresie chyba nie za dobrze, jak narazie mam 2-3 kg na plusie, zależnie od dnia no i dziś zaczęłam 19 tydz

dziękuje za miłe słowa kochane jesteście
To rewelacja! Same dobre wieści - chudnięciem chwilowym bym się nie martwiła.

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
heejj ! Wlasnie pozegnalam sie z czterema albo piecioma panami ktorzy beda nam robic remont wybralam podloge do kuchni i lazienki sciany nowe meble do kuchni i nowy kominek do tego wymienia nam nowy piecyk tzn teraz mam boiler ale dadza nam piecyk i nowe grzejniki ohhhhh jestem w niebie jestem mega przeszczesliwa remont zacznie sie lada dzien i przeciagu miesiaca bedzie zrobiony :p
Super! Od przyszłego tygodnia wuja będzie robić szafy u nas - jak już to będzie, to rozpakujemy się w końcu całkowicie i zaczniemy pokoik dla małej Rozumiem więc Twą radość

Cytat:
Mi sie kiedys trzy dni pod rząd śnił ten sam sen, wychodziłam z klatki, z asfaltu wyłaniał się facet (strasznie wyglądał), mówił, że mnie zabije a potem mnie gonił. Sen zawsze zaczynał się i kończył w ten sam sposób. I okazało się, że był proroczy bo jakieś dwa tygodnie później zostałam napadnięta, całe szczęście jakimś cudem udało mi się uciec... Było to dla mnie traumatyczne przeżycie.

Teraz na TVN24 mówili, że jakiś środek czyszczący ale lekarz mówił, że nic jej się nie stało.

Mój tż miał wczoraj wypadek samochodowy... Dobrze, że jest świetnym kierowcą bo cudem uniknął zderzenia czołowego.... Boże... jeśli tak by się stało to już by go tu dziś nie było... Jestem strasznie roztrzęsiona...
Masakra z napadem, no i wypadkiem. Opatrzność nad Wami czuwa!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:10   #2557
asia665
Wtajemniczenie

Paula- obiecuje,że napiszę jak wróci. A w domu będzie gdzieś przed 17.
Z drugiej strony nie zdziwie się jak powie, że zapomniał pojechać albo był bardzo zmęczony .

Jestem mamą

Stary 2012-02-07, 15:18   #2558
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cześć Mamusie
Widzę, że sprawa L4 jest bardzo dyskusyjna - generalnie nie pochwalam naciągactwa. Mam koleżankę, która jak tylko dowiedziała się, że jest w ciąży to poszła na chorobowe. Ciąża nie była zagrożona, ona dobrze się czuła, ale dlaczego by nie wykorzystać odmiennego stanu. Poszła na długie L4 i tym sposobem postawiła pracodawcę pod ścianą i swoich współpracowników też - ktoś musi wykonywać za nią pracę, zanim znajdą kogoś na jej miejsce.
Jak już mówiłam, ja na L4 jeszcze się nie wybieram - mimo, że gin bardzo chętnie dała by mi zwolnienie.
Ale oczywiście każda robi jak uważa.

Soleika i PaulaSHIN czy Wy nie możecie spać w nocy? Codziennie do późna buszujecie na wizażu

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
u mnie wszystko ok wizyta udana,lekarz powiedział żeby torbielą się nie martwić to czesto się zdarza i samo się wchłoniena następnej wizycie mam mieć wymaz.
Super cieszę się, że torbiel to nie jest powód do zmartwień

Cytat:
A to masz bardzo fajnie Ja nigdy w zawodzie nie pracowałam bo wszędzie gdzie pytałam chcą tylko z mgr dlatego dla samej siebie muszę teraz dać z siebie wszystko żeby to zdać. Marzyły mi się jeszcze podyplomowe bo wtedy już w ogóle nie musiałbym się martwic o robotę no ale nie wiem jak z tym będzie 6 tys za jedno podejście do egzaminu mnie przerasta finansowo
Pewnie mi umknęło, ale jeśli możesz to pochwal się co studiujesz. Ciekawa jestem co to za egzaminy za 6 tys... Może coś z prawem?

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Czapeczki sa przecudne... tez mnie kusza, ale skad wiadomo czy beda dobre? w koncu dzidziek moze miec główeczke lub porzadna głowe...
Ja sobie sesji robic nie bede bo jakos atrakcyjna sie nie czuje juz teraz a co dopiero potem, a dzidziusiowi sama bede robiła nom ja amatorka ale czasem cos mi sie uda np. tu http://www.digart.pl/praca/5908502/s...l#.TzBJ95f-obB albo tu http://www.digart.pl/praca/5780219/b...l#.TzBLs5f-obA fotografowałam mojego siostrzeńca chyba najgorzej nie wyszło... a jak bede miała swojego dzidzka w domu to porzadnie go wymecze i moze wyjda z 2zdjecia na 100
Nicki bardzo ładne zdjęcia
Ja sobie fundnę i czapeczkę i pewnie sesję Mam nadzieję, że główka dziecka zmieści się w taką A oprócz tego w domu też będziemy robić zdjęcia maluszka i pewnie będą ich miliony

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja niestety też muszę się pilnować ostro z kg..przy czym to nie moje widzimisię... tylko na dzień dobry miałam nadwagę,więc żeby sobie i dzidzi kuku nie zrobić muszę pilnować wagi...wiecie nadciśnienia, cukrzyce itp. itd. Jak do tej pory sobie luzowałam i waga stała, przez ostatni tydzień +1kg, trzeba zacząć uważać i odstawić bezwarunkowo słodycze rodzinka mi w tym nie pomaga, babcia dzisiaj mi wepchnęła puszkę ciasteczek maślanych, ale schowałam głęboko w szafce przed sobą
Nie ma to jak wsparcie rodziny... Moja ma jakieś dzikie przekonanie, że ciężarna ma jeść za dwoje. I to dosłownie...

Cytat:
Napisane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Pokaż wiadomość
A ja chciałabym się pochwalić moją radosną wiadomością...
Wczoraj byłam na ogromnie oczekiwanym USG i dziecko żyje także najgorsze ma już za sobą. Drugie już się wchłonęło, został po nim pusty pęcherzyk.
Maleństwo ma 42 mm i wielce się kręciło, machało nam rączkami... to było takie piękne... jak wyszłam z gabinetu to się popłakałam ze szczęścia. Załączam zdjęcia naszego szczęścia z boku, z przodu jak macha do nas rączką i od tyłu (bo straszna wiercipięta)
Super Niech maleństwo sobie rośnie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Nikt mi wczoraj nie odpisał ;-( a mam problem,. mam genetyczne dopiero za tydzień a z OM wychodzi mi inny termin niż z USG. boje się, że będzie za późno na te wszystkie pomiary. DO kiedy można robić USG genetyczne?
Kochana, jak masz wątpliwości w tak ważnych sprawach to warto zadzwonić do lekarza. Nawet nie musi to być gin tylko położna. One znają się na tym bardzo dobrze i są w stanie wyjaśnić wszystkie Twoje wątpliwości.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:19   #2559
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Paula- obiecuje,że napiszę jak wróci. A w domu będzie gdzieś przed 17.
Z drugiej strony nie zdziwie się jak powie, że zapomniał pojechać albo był bardzo zmęczony .
A moze do niego po prostu zadzwonic?

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:25   #2560
asia665
Wtajemniczenie

Paula- koło 16 zadzwonie z przypomnieniem do mojego męża. A do mechanika to ja nawet nr nie mam niestety. Jak mój mąż dzisiaj przypadkowo zapomni do niego pojechać to wezme nr od niego z komórki. Bo on ma .

Jestem mamą

Stary 2012-02-07, 15:27   #2561
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Hej mamusie Wczoraj wpadła do nas siostra tż i tak znikłam nagle, bo nie miałam siły o 23j. siadać do kompa. Ale wiecie co powiedziałam nieśmiało, że mam taaaką ochotę na karmi, że aż zła jestem i moje kochanie mi po to karmi poleciało ale byłam w szoku i do końca wieczorku banana miałam jakbym w totka wygrała
...bo jak masz takiego faceta, to nawet lepiej niż byś wygrała w totka!

asia665, z mechanikami tak jest. Jak nie da rady na czas, to niech się nie podejmuje

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Nie było mnie kilka dni i ciężko nadrobić kilkanaście stron, które tutaj naskrobałyście ale strasznie jestem ciekawa co pisałyście, więc pewnie wieczorkiem znajdę trochę czasu i poczytam
Ja nareszcie dotarłam do domu! Nawet nie wiecie jak mi było tego trzeba! Mojego TŻ, rodziny, domowej atmosfery. TŻ wygłaskał i wycałował brzuszek....sam powiedział, że jest już śliczny i okrąglutki
Jestem przeszczęśliwa! Pierwszy trymestr dobiega końca, czuję że mogę góry przenosić, tyle mam energii! No i im większa jest nasza Pociecha tym czuję się spokojniejsza o jej zdrowie

Nie wiem czy wiecie, ale już za 42 dni wiosna! Ja się nie mogę doczekać już słońca, ciepełka i niemarznięcia Pozdrawiam wszystkie Mamusie barrrrrdzo gorąco!
To super!
42 dni?!? To może obejdzie się bez nowego dużego płaszcza!

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Właśnie z kolegami to tak zawsze jest..

A ja jadę zaraz na przymiarkę suknie ślubnej
Super, daj znać, jak się podoba!

agunia82, ja rozumiem, że faceci tez są w ciąży, ale tak nie może być. To na pewno bardzo przykre. Mam nadzieję, ze rozmowami uda Wam się dojść do siebie
Stary 2012-02-07, 15:37   #2562
Maciejka__
Zakorzenienie

Karolina, Mistrzyni - gratuluję udanych wizyt.

I wielu z Was dziękuję za po mojej wczorajszej.
Po powrocie spałam, a wieczorem nawet czytałam forum, ale zupełnie nie miałam siły nawet na to, żeby usiąść i coś napisać. Czasem tak odreagowuję stres.

Wczoraj rano zadzwoniłam do endo i właściwie bardziej potwierdził, niż powiedział, że mam zwiększyć dawkę Euthyroxu z 75 na 100. Upewnił się tylko, czy taką mam i życzył wszystkiego dobrego. W poniedziałek będę miała wizytę i mam nadzieję, że nie wyznaczy mi kolejnej za 3 miesiące.

U gina już po przyłożeniu głowicy widziałam, że dziecię kręci główką i macha rączkami, więc od razu się uspokoiłam. Teraz leżało główką w dół w taki sposób, że może mnie kopać w łożysko, ale później wyprostowało nóżki prosto na głowicę.
Kilka dni temu martwiłam się kłuciem w miejscu, w którym mam łożysko, ale na szczęście nic się nie odkleja, a do szyjki daleko, więc jest bezpiecznie.
Zmierzył główkę i długość kości udowej - BPD 4,3 cm, a FL 2,5 cm. Tętno miarowe, 144/min.
Patrzyłam na te małe paluszki, buźkę, gimnastykę i... zapomniałam zapytać, czy już widać, kto tam sobie mieszka, czyli dowiem się dopiero 6 albo 15 marca!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:41   #2563
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Co do snów, też kiedyś nie wierzyłam za bardzo, ale kiedyś bardzo często śniło mi się, że uciekam i zbiegam po schodach, co wg senników oznacza uniknięcie niebezpieczeństwa. Jakoś kilka dni po ostatnim takim śnie byliśmy na ślubie u rodziny męża. Mieliśmy wracać samochodem z rodzicami pana młodego i teściami, ale że poczuliśmy się zmęczeni wróciliśmy wcześniej z kim innym. Teście wracali tak jak było planowane i mieli wypadek... trafili do szpitala, teściu z lekkimi zadrapaniami głowy, teściowa z mocno poobijanymi nogami. W najgorszym stanie była matka pana młodego (na szczęście przeżyła). Od tamtego czasu myślę, że coś może w tym być, chociaż nie wszystko mi się sprawdza.
Ja jestem bardziej sceptyczna - jakoś horoskopy, sny, wróżki itp. nie przemawiają do mnie... Może kiedyś to się zmieni.
Cieszę się, że w wypadku nikt nie ucierpiał poważnie.
My dwa lata temu mieliśmy wypadek- też nic się nie stało (oprócz samochodu do kasacji - ale do pikuś). Proroczego snu przed nie miałam

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
s
Mojemu koledze śniło się że zaginęło dziecko i zostało odnalezione w lesie - pasuje to do tej małej Madzi - ona została odnaleziona na obrzeżach parku.
Mówił mi że od czasu do czasu śni mu się coś co później się dzieje.
A nie jest to coś w rodzaju nadinterpretacji?

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
powiem wam ze nasz watek jest chyba jedynym na ktorym mozna pisac o wszystkim, i nikt sie nie czepia, na watku o brazowowlosych zadalam pytanie o dekoloryzacje to juz jedna zaczela sie czepiac ze na tym watku sie pisze tylko o brazowych wlosach hehe
juz mi sie tam nawet udzielac nie chce

Cytat:
Treść usunięta
Ciekawe czy któraś z nas zna się na storczykach Ja mam w domu jakiegoś kaktusa, bo nie wymaga zbytniej opieki

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie
ja dziś w dużo lepszym humorze, choróbsko się poddaje nareszcie
odzyskuje też apetyt, dobrze bo ostatnio to nawet schudłam a to w tym okresie chyba nie za dobrze, jak narazie mam 2-3 kg na plusie, zależnie od dnia no i dziś zaczęłam 19 tydz

dziękuje za miłe słowa kochane jesteście
Jeszcze troszkę i będziesz całkiem zdrowa

Cytat:
heejj ! Wlasnie pozegnalam sie z czterema albo piecioma panami ktorzy beda nam robic remont wybralam podloge do kuchni i lazienki sciany nowe meble do kuchni i nowy kominek do tego wymienia nam nowy piecyk tzn teraz mam boiler ale dadza nam piecyk i nowe grzejniki ohhhhh jestem w niebie jestem mega przeszczesliwa remont zacznie sie lada dzien i przeciagu miesiaca bedzie zrobiony :p
Rewelacja I zrobią wszystko w ciągu miesiąca
Nam szykuje się remont na wiosnę, ale mam obawy, że nie pójdzie tak ekspresowo

Cytat:

Ja w ogóle nie miałam genetycznego... A teraz to już po ptokach bo w czwartek zaczynam 18 tydzień...

Dobrze, że Tż nic się nie stało
A genetycznym się nie martw. Sądząc z niku masz 24l więc ze względu na wiek nie jesteśw grupie podwyższonego ryzyka, a i w rodzinie pewnie nie było żadnych poważnych chorób więc nie ma obaw. Za niedługo będziesz miała połówkowe to gon dokładnie zmierzy maleństwo i przekonasz się że wszystko jest w porządku

Cytat:
mój też miał wczoraj szczęście, było bardzo ślisko na drodze i nagle zapaliło się czerwone, zatrzymał się na środku skrzyżowania
kiedyś miał wypadek - strasznie to przeżyłam.
Dobrze, że nic mu się wczoraj nie stało. I że w nic nie wjechał...

Stary 2012-02-07, 15:42   #2564
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
,,oj iwoncia jak na przyszłą matke jestes bardzo jeszcze dziecinna i niedojrzala.. potem dzieci koncza jak Madzia z sosnowca.. w ciazy jestes a zadajesz głupie pytania czy baleyage mozna w ciąży robić.. czyli rozjasniaczem w ciąży .. przykre ale prawdziwe. "

takie cos mi napisala
jak bym ja spotkala to chyba na chwile terazniejsza bym jej oczy wydrapala taka zla jestem
co farbowanie wlosow ma do takich sytuacji jak z Madzia?
Nie przejmuj się Bzdura, aż szczęka opada.

Cytat:
dlatego od dzisiaj mam postanowienie przestać mu tak nadskakiwać, w sumie od wczoraj, jak głos na mnie podniósł. No bo ile można? Moja cierpliwość też kiedyś się kończy, teraz jego kolej żeby się wykazać.

Dzięki dziewczyny za wysłuchanie i wsparcie Jakoś tak człowiekowi lżej jak się wygada

Chce_byc_mama udanej wizyty
Dobra z Ciebie kobieta Nie można za wiele wytrzymywać. Mam nadzieję, że teraz będą postępy. Nie ma nic trudniejszego do przejścia niż wychowanie - swoje tez przez to przeżyłam. Wiem, co mówię.

Cytat:
blueberry88

to super jak ladne kupila
ja mam nadzieje jutro sie dowiem czy chlopczyk czy dziewczynka i zaczne powoli szalenstwo zakupowe
Czekamy z niecierpliwością na info!

Cytat:
Babcia wpadła w szał zakupowy??
Badanie nazywa się Holter RR.
Babcia wpadła chyba w szał - myślę, ze robi to, żebym ja za dużo nie wydała i żebym nie przepłaciła... Jednak trochę i tak kupię, bo to wielka przyjemność dla mnie.

Cytat:

Wow super urzadzenie! Pochwal sie ciuszkami
Sfocę je, jak odpocznę. Trochę pochodziłam po mieście: lekarz, urząd, sklep i naprawdę boli mnie kark, krzyż i trochę brzuch. Nie nadaję się na fitness, jak tu niektóre aktywne dziewczyny!
Stary 2012-02-07, 15:43   #2565
sas
Wtajemniczenie

Dziewczynki nadrobie was niedlugo teraz prosze 3majcie kciuki dostałam veny i zmykam pocwiczyc chwile na orbitreku a potem aerobik z plyta obym dala rade
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:45   #2566
prince_polo
Zakorzenienie

a ja nie mam weny na pisanie. Za to mam wene by jesc ide sobie pierogi zrobie chyba

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:47   #2567
prince_polo
Zakorzenienie

nie ide robic pierogów. Bo doszłam do kuchni i mi sie odechcialo

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-07, 15:48   #2568
agunia82
Zakorzenienie

Dzięki raz jeszcze dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Ciekawe czy któraś z nas zna się na storczykach Ja mam w domu jakiegoś kaktusa, bo nie wymaga zbytniej opieki
hehe codo storczyków, to moim zdaniem, jak i mojej znajomej specjalizującej się w botanice i storczykach, z nimi jak z kaktusami - im mniej się przy nich robi tym lepiej Mam chyba z pięć storczyków, teraz cztery mi kwitną jak szalone, nie robię przy nich nic, podlewam jak mi się przypomni, i to im najbardziej odpowiada haha.
Trzeba tylko pamiętać, że one nie lubią bardzo silnego nasłonecznienia i częstego podlewania.

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:51   #2569
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
A sama nie wiem, mąż jakiś dziwny jest ostatnio, nerwowy się zrobił i jakiś taki nieprzyjemny momentami jest, w pracy mnie wkurzają i ogólnie jakoś tak chyba hormony jeszcze do tego buzują i jest mieszanka wybuchowa, najchętniej bym się w jakiejś czarnej dziurze zaszyła...

W ogóle ja ostatnio staram się dla męża być bardzo miła, czasem jak to się mówi "skaczę" wokół niego, jak sobie robię herbaty czy coś do jedzenia, to pytam czy on też chce, a on mam wrażenie że mnie ma głęboko w d... Nie pyta w ogóle jak się czuje, czy nie mam na coś ochoty, a jak poprosiłam, żeby kawkę w niedzielę zrobił (jak ja po spacerze wcześniej zaproponowałam i zrobiłam herbatkę) to usłyszałam, że "on się czuje wykorzystywany". Wczoraj bez powodu głos na mnie podniósł. Co prawda potem przeprosił, ale jakoś tak powoli mam dość jego zachowania. Tak samo jak mu mówię, że czuję ruchy dziecka, to w sumie wzruszył ramionami i powiedział, że "no to ok", a jak raz mu powiedziałam, że jak rękę przyłoży to może poczuje też ruchy, to powiedział, że "jego to nie bardzo interesuje". Próbuję z nim gadać, zrozumieć co czuje, o co chodzi, ale jakiś taki mur napotykam, same odpowiedzi "nie wiem" dostaję. No chyba jednak to wszystko nie do końca tak powinno wyglądać

faceci
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:52   #2570
sas
Wtajemniczenie

Aga znam ten rodzaj facetow...wierze, ze mu przejdzie- zobaczysz....moj mial chwile ( 4 mce!!!) zalamki w zeszlym roku i nic a nic nie pomagalo! napewno cieszy sie razem z Tobą, ale jezli tak sie wszystkim przejmuje...nie okazuje tego niestety zobaczysz niedlugo wszystko sie zmieni!!! trzymam za Was kciuki.....
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:52   #2571
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
nie ide robic pierogów. Bo doszłam do kuchni i mi sie odechcialo
Stary 2012-02-07, 15:53   #2572
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
,,oj iwoncia jak na przyszłą matke jestes bardzo jeszcze dziecinna i niedojrzala.. potem dzieci koncza jak Madzia z sosnowca.. w ciazy jestes a zadajesz głupie pytania czy baleyage mozna w ciąży robić.. czyli rozjasniaczem w ciąży .. przykre ale prawdziwe. "

takie cos mi napisala
jak bym ja spotkala to chyba na chwile terazniejsza bym jej oczy wydrapala taka zla jestem
na głupote nie ma lekarstw,olej to i wogóle tam nie zaglądaj
Cytat:
no niestety w tym względzie wdał się w ojca w 100% (bo teściowa to by zatroszczyła się o kogoś na śmierć) i okazywać uczuć nie potrafi, a empatia to już w ogóle dla niego tylko jakieś obcobrzmiące słowo. Pracuję nad nim już 11 rok, i chyba całe życie jeszcze będę No cóż, jak to się mówi, "widziały gały co brały". I trzeba będzie tłuc do łba wszystko na nowo od początku. Gorzej tylko, że ja widzę, że on w ogóle stracił motywację, żeby się starać. Bo nawet jak powiem wprost, czego oczekuje, co może zrobić, to po tygodniu on o tym zapomina. A jak to się mówi - dla chcącego nic trudnego. Za pewny swego chyba się zrobił
Agunia popieram widocznie małżon potrzebuje "terapii wstrząsowej",może jak zobaczy że mu nie nadskakujesz i masz dość jego humorów to przemyśli wszystko i postara się zmienić.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Idę po rower... Umyć włosy, ogolić nogi i na usg

Nie wiem czy się wyrobię A oczywiście nikt inny z domu po rower nie pójdzie
czekamy na relację z usg
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Super cieszę się, że torbiel to nie jest powód do zmartwień
dziękuje

ale się najadłamnic mi się nie chce a pakowania c.d.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:56   #2573
hanjah
Zakorzenienie

Humor mi się na szczęście poprawił-nie ma to jak sprzątanie i gotowanie

Bułeczki wyszły takie sobie-chyba je trochę za krótko piekłam Ale z dżemem są zjadliwe
I zupkę pyszną jarzynową ugotowałam

Tż się nie odzywa, ale on nie może mieć włączonego tel w pracy więc czekam aż będzie miał jakąś przerwę...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:01   #2574
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Zjedz łyżeczką

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Jeszcze Wam nie powiedziałam najlepszego! W centrum naszego miasteczka pewna pani - raczej starsza niż młodsza - zatrzymała matkę z dzieckiem, mówiąc, że je za cienko ubrała, że tak nie może być, że szalik powinien mieć wyżej Podziwiam tą matkę bo nawet nawiązała rozmowę... Czy tym kobietom się wydaje, że jak są starsze, to również najmądrzejsze?! i do tego mają prawo prawić obcym morały. Współczuję jej synowej
Stary 2012-02-07, 16:03   #2575
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
super dawaj zdjecia;D
Cytat:
Treść usunięta
ja wczoraj zjadłam łyzeczką jagodowy

dziewczyny!!!!!!!!
słuchałam sobie przez stetoskop chciałam serduszko ale nie uslyszałam........ ale za to słyszałam takie puk puk i tarmoszenie : myslicie ze to moja dzidzia? juz tak złapałam ten stetoskop ze to nie moje ruchy palcami, i wstrzymałam oddech. I pyly puknięcia

aaaaaaa

swędzi mnie cycek
zaraz sie wkurze wezme szczotke i bede go czesac znaczy sie czochrac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-07, 16:09   #2576
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
mnie swedzi tez prawy i to bardzo swedzi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-07, 16:11   #2577
muminek82
Wtajemniczenie

Dziewczyny a który bierzecie magnez??byłam wczoraj w aptece i myślałam że oczopląsu dostane,różne nazwy ceny i pomyslałam że najpierw zapytam Was a potem kupie
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:14   #2578
hanjah
Zakorzenienie

Gdzieś tu dziś pisałyście dzisiaj, że polskie dzieci w UK można poznać po tym, że zawsze mają czapkę
Coś w tym jest, bo większość tutejszych dzieci jest lżej ubrana niż powinny w taką pogodę jaką mamy teraz.

Ja natomiast nie przesadzam i staram się ubierać dziecko odpowiednio do pogody właśnie.
Za to w Polsce już się nasłuchałam, czemu dziecko nie ma czapki-był to bardzo gorący przełom maja i czerwca zeszłego roku. Ze mnie się lało, a życzliwe osoby (nikt z rodziny!) radziły, żeby małej założyć czapkę. W końcu kupiliśmy jej leciutki kapelusik ale bardziej po to żeby ją od słońca ochronić a nie dlatego, że dziecko ZAWSZE powinno mieć założoną czapeczkę.

Tu na szczęście nikt nie zwraca w taki sposób uwagi i nie "radzi" jak ubierać czyjeś dzieci.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:15   #2579
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
a propo znowu jestem przeziebiona
Kuruj się i odpoczywaj

Cytat:
Ooo współczuje. Dzisiaj mój mąż jedzie znowu do tego mechanika co miał nam naprawiać samochód. Ma sprawdzić,czy coś zaczął w nim robić. Bo tak nas zwodzi,najpierw mówi żeby w środe koniecznie przyprowadzić mu samochód, bo on w czwartek rano zaczyna robote . A jak byliśmy u niego w piątek to powiedział,że no nie ma czasu i że naprawi do środy. Mąż wyjeżdża w sobote ,a ja się boję ,że zostane bez samochodu. Tzn wiecie wiem,że jak on pojedzie a ten mechanik nie odda nam samochodu to później sobie pomyśli,że równie dobrze może nam go naprawić w marcu. Żałuje,że nie jade z mężem do niego-bo ostatnio(w piątek) ich rozmowa wyglądała tak:
M-mechanik, A-mąż.
A: No cześć i jak tam mój samochód?
M: No widzisz A. mam kupe roboty.
A: No patrze właśnie,że jakoś więcej samochodów. A zacząłeś coś w nim robić?
M: A. nie miałem kiedy, sam wiesz jak jest, wszyscy dzwonią, proszą. Nie mam czasu nawet kanapki zjeść.
A: No tak,rozumiem.Ale naprawisz mi go chociaż do środy??
M: No postaram się, zadzwonie jak coś.
A: No dobra, masz mój nr?
M: Nie mam, ale jak coś to wezme od S.(ich wspólny kolega).
A: Dobra ,to będę czekał.

Ja na koniec powiedziałam że może A. zapisze mu swój nr telefonu ,zawsze to szybciej itd. To powiedział,że nie potrzebuje eh.
Ubawiłam się, ale w sumie cała sytuacja nie jest zabawna. Ah Ci mechanicy
Ostatnio nasz samochód stał tydzień na warsztacie, a okazało się, że wystarczyło wymienić jakąś jedną uszczelkę. Na pewno mechanikom nie zajęło to zbyt dużo czasu...

Cytat:
Słyszałyście o nowym programie na tlc "niesforne mamusie" - na reklamie pokazują "mamusie" które - palą, piją i objadają się fast foodami ciekawe co tam jeszcze pokażą
Oglądałam reklamę. Masakra. Nie wyobrażam sobie jak można pić alkohol w ciąży. O paleniu się nie wypowiadam bo i tak nie palę. Kilka fast foodów nie zaszkodzi. No bo jak żyć bez frytek od czasu do czasu
Chociaż to pewnie amerykański program i przyszłe matki żrą tylko tłuste i nie zdrowe fast foody...

Cytat:

takie cos mi napisala
Jak można takie głupoty wypisywać. Właśnie dla zdrowia dziecka pytasz o takie rzeczy.

Cytat:
dlatego od dzisiaj mam postanowienie przestać mu tak nadskakiwać, w sumie od wczoraj, jak głos na mnie podniósł. No bo ile można? Moja cierpliwość też kiedyś się kończy, teraz jego kolej żeby się wykazać.

Dzięki dziewczyny za wysłuchanie i wsparcie Jakoś tak człowiekowi lżej jak się wygada
Poczytałam o co pisałaś o małżu. Nie zdążyłam się wtrącić na bieżąco, ale fajnie, że jest Ci lepiej jak się troszkę wygadałaś

Cytat:
Tu chyba chodzi o holter - takie profesjonalne urządzenie do monitorowania pracy serca. Moja sąsiadka jakiś czas temu miała założony.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
U gina już po przyłożeniu głowicy widziałam, że dziecię kręci główką i macha rączkami, więc od razu się uspokoiłam. Teraz leżało główką w dół w taki sposób, że może mnie kopać w łożysko, ale później wyprostowało nóżki prosto na głowicę.
Kilka dni temu martwiłam się kłuciem w miejscu, w którym mam łożysko, ale na szczęście nic się nie odkleja, a do szyjki daleko, więc jest bezpiecznie.
Zmierzył główkę i długość kości udowej - BPD 4,3 cm, a FL 2,5 cm. Tętno miarowe, 144/min.
Patrzyłam na te małe paluszki, buźkę, gimnastykę i... zapomniałam zapytać, czy już widać, kto tam sobie mieszka, czyli dowiem się dopiero 6 albo 15 marca!
Super Pewnie jak by było coś widać to gin by powiedział. U nas jeszcze też nie wiadomo

Cytat:
Dzięki raz jeszcze dziewczyny
hehe codo storczyków, to moim zdaniem, jak i mojej znajomej specjalizującej się w botanice i storczykach, z nimi jak z kaktusami - im mniej się przy nich robi tym lepiej Mam chyba z pięć storczyków, teraz cztery mi kwitną jak szalone, nie robię przy nich nic, podlewam jak mi się przypomni, i to im najbardziej odpowiada haha.
Trzeba tylko pamiętać, że one nie lubią bardzo silnego nasłonecznienia i częstego podlewania.
Czyli storczyki też nadają się do mojej kaktusowej hodowli

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-02-07 o 16:17
Stary 2012-02-07, 16:16   #2580
ivoncia16
Wtajemniczenie

http://kotlet.tv/blok-czekoladowy

zobaczcie jak smakowicie sie prezentuje
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości