|
|
#2551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III
Cytat:
Babcia wpadła w szał zakupowy??
|
|
#2552 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Współczuję napadu, straszne przeżyć takie zdarzenie. Dobrze, że Twojemu Tż nic się nie stało. Cytat:
Na wzdęcia spróbuj pić herbatę z kopru włoskiego. Czasem wzdęcia pojawiają się po róznych owocach. Cytat:
Na obiadek miałam pomidorową, po której zjadłam sobie ptysia. Dziś mam dużą ochotę na słodkie, Muszę się powstrzymać, nie ma co przesadzać. Mam juz 4 kilo +.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;88/st/20070417/n/Kaja/k/e2c9/age.png http://www.suwaczki.com/tickers/iv099vvj87icbg1b.png https://wizaz.pl/forum/album.php?u=42773 Edytowane przez buena Czas edycji: 2012-02-07 o 15:05 Powód: literówki |
|||
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Idę po rower... Umyć włosy, ogolić nogi i na usg
![]() Nie wiem czy się wyrobię |
|
|
|
#2554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2555 |
|
Wtajemniczenie
|
Soleilka- trzymam kciuki za wizytę
|
#2556 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jadłam kalafiorową u babci. TŻ od razu po pracy idzie do dentysty - nie wiem, czy będzie chciał jeść po nocach, bo dwie-trzy godziny pewnie nic nie będzie mógł tknąć. Także na razie nic nie robię - choć zjadłam hot-doga i mam jeszcze produkty na drugiego i czuję głód... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o tak!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2557 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula- obiecuje,że napiszę jak wróci. A w domu będzie gdzieś przed 17.
Z drugiej strony nie zdziwie się jak powie, że zapomniał pojechać albo był bardzo zmęczony .
|
#2558 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() Widzę, że sprawa L4 jest bardzo dyskusyjna - generalnie nie pochwalam naciągactwa. Mam koleżankę, która jak tylko dowiedziała się, że jest w ciąży to poszła na chorobowe. Ciąża nie była zagrożona, ona dobrze się czuła, ale dlaczego by nie wykorzystać odmiennego stanu. Poszła na długie L4 i tym sposobem postawiła pracodawcę pod ścianą i swoich współpracowników też - ktoś musi wykonywać za nią pracę, zanim znajdą kogoś na jej miejsce. Jak już mówiłam, ja na L4 jeszcze się nie wybieram - mimo, że gin bardzo chętnie dała by mi zwolnienie. Ale oczywiście każda robi jak uważa. Soleika i PaulaSHIN czy Wy nie możecie spać w nocy? Codziennie do późna buszujecie na wizażu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja sobie fundnę i czapeczkę i pewnie sesję Mam nadzieję, że główka dziecka zmieści się w taką A oprócz tego w domu też będziemy robić zdjęcia maluszka i pewnie będą ich miliony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochana, jak masz wątpliwości w tak ważnych sprawach to warto zadzwonić do lekarza. Nawet nie musi to być gin tylko położna. One znają się na tym bardzo dobrze i są w stanie wyjaśnić wszystkie Twoje wątpliwości. |
|||||
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
A moze do niego po prostu zadzwonic?
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula- koło 16 zadzwonie z przypomnieniem do mojego męża. A do mechanika to ja nawet nr nie mam niestety. Jak mój mąż dzisiaj przypadkowo zapomni do niego pojechać to wezme nr od niego z komórki. Bo on ma .
|
#2561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
asia665, z mechanikami tak jest. Jak nie da rady na czas, to niech się nie podejmuje ![]() Cytat:
42 dni?!? To może obejdzie się bez nowego dużego płaszcza! ![]() Cytat:
agunia82, ja rozumiem, że faceci tez są w ciąży, ale tak nie może być. To na pewno bardzo przykre. Mam nadzieję, ze rozmowami uda Wam się dojść do siebie |
|||
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, Mistrzyni - gratuluję udanych wizyt.
![]() I wielu z Was dziękuję za po mojej wczorajszej.Po powrocie spałam, a wieczorem nawet czytałam forum, ale zupełnie nie miałam siły nawet na to, żeby usiąść i coś napisać. Czasem tak odreagowuję stres. Wczoraj rano zadzwoniłam do endo i właściwie bardziej potwierdził, niż powiedział, że mam zwiększyć dawkę Euthyroxu z 75 na 100. Upewnił się tylko, czy taką mam i życzył wszystkiego dobrego. W poniedziałek będę miała wizytę i mam nadzieję, że nie wyznaczy mi kolejnej za 3 miesiące. ![]() U gina już po przyłożeniu głowicy widziałam, że dziecię kręci główką i macha rączkami, więc od razu się uspokoiłam. Teraz leżało główką w dół w taki sposób, że może mnie kopać w łożysko, ale później wyprostowało nóżki prosto na głowicę. ![]() Kilka dni temu martwiłam się kłuciem w miejscu, w którym mam łożysko, ale na szczęście nic się nie odkleja, a do szyjki daleko, więc jest bezpiecznie. Zmierzył główkę i długość kości udowej - BPD 4,3 cm, a FL 2,5 cm. Tętno miarowe, 144/min. Patrzyłam na te małe paluszki, buźkę, gimnastykę i... zapomniałam zapytać, czy już widać, kto tam sobie mieszka, czyli dowiem się dopiero 6 albo 15 marca! |
|
|
|
#2563 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że w wypadku nikt nie ucierpiał poważnie. My dwa lata temu mieliśmy wypadek- też nic się nie stało (oprócz samochodu do kasacji - ale do pikuś). Proroczego snu przed nie miałam ![]() Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy któraś z nas zna się na storczykach Ja mam w domu jakiegoś kaktusa, bo nie wymaga zbytniej opieki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nam szykuje się remont na wiosnę, ale mam obawy, że nie pójdzie tak ekspresowo ![]() Cytat:
A genetycznym się nie martw. Sądząc z niku masz 24l więc ze względu na wiek nie jesteśw grupie podwyższonego ryzyka, a i w rodzinie pewnie nie było żadnych poważnych chorób więc nie ma obaw. Za niedługo będziesz miała połówkowe to gon dokładnie zmierzy maleństwo i przekonasz się że wszystko jest w porządku ![]() Dobrze, że nic mu się wczoraj nie stało. I że w nic nie wjechał... |
||||||
|
|
|
#2564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie można za wiele wytrzymywać. Mam nadzieję, że teraz będą postępy. Nie ma nic trudniejszego do przejścia niż wychowanie - swoje tez przez to przeżyłam. Wiem, co mówię.Cytat:
Cytat:
Babcia wpadła chyba w szał - myślę, ze robi to, żebym ja za dużo nie wydała i żebym nie przepłaciła... Jednak trochę i tak kupię, bo to wielka przyjemność dla mnie. Sfocę je, jak odpocznę. Trochę pochodziłam po mieście: lekarz, urząd, sklep i naprawdę boli mnie kark, krzyż i trochę brzuch. Nie nadaję się na fitness, jak tu niektóre aktywne dziewczyny!
|
||||
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki nadrobie was niedlugo
teraz prosze 3majcie kciuki dostałam veny i zmykam pocwiczyc chwile na orbitreku a potem aerobik z plyta obym dala rade
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mam weny na pisanie. Za to mam wene by jesc
ide sobie pierogi zrobie chyba
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
nie ide robic pierogów. Bo doszłam do kuchni i mi sie odechcialo
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki raz jeszcze dziewczyny
![]() Cytat:
Mam chyba z pięć storczyków, teraz cztery mi kwitną jak szalone, nie robię przy nich nic, podlewam jak mi się przypomni, i to im najbardziej odpowiada haha.Trzeba tylko pamiętać, że one nie lubią bardzo silnego nasłonecznienia i częstego podlewania.
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faceci
|
|
|
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga znam ten rodzaj facetow...wierze, ze mu przejdzie- zobaczysz....moj mial chwile ( 4 mce!!!) zalamki w zeszlym roku i nic a nic nie pomagalo! napewno cieszy sie razem z Tobą, ale jezli tak sie wszystkim przejmuje...nie okazuje tego niestety
zobaczysz niedlugo wszystko sie zmieni!!! trzymam za Was kciuki.....
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2572 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dziękuje ale się najadłam nic mi się nie chce a pakowania c.d.
|
|||
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Humor mi się na szczęście poprawił-nie ma to jak sprzątanie i gotowanie
Bułeczki wyszły takie sobie-chyba je trochę za krótko piekłam Ale z dżemem są zjadliwe![]() I zupkę pyszną jarzynową ugotowałam Tż się nie odzywa, ale on nie może mieć włączonego tel w pracy więc czekam aż będzie miał jakąś przerwę... |
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Zjedz łyżeczką
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Jeszcze Wam nie powiedziałam najlepszego! W centrum naszego miasteczka pewna pani - raczej starsza niż młodsza - zatrzymała matkę z dzieckiem, mówiąc, że je za cienko ubrała, że tak nie może być, że szalik powinien mieć wyżej Podziwiam tą matkę bo nawet nawiązała rozmowę... Czy tym kobietom się wydaje, że jak są starsze, to również najmądrzejsze?! i do tego mają prawo prawić obcym morały. Współczuję jej synowej
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj zjadłam łyzeczką jagodowy ![]() dziewczyny!!!!!!!! słuchałam sobie przez stetoskop chciałam serduszko ale nie uslyszałam........ ale za to słyszałam takie puk puk i tarmoszenie : myslicie ze to moja dzidzia? aaaaaaa swędzi mnie cycek ![]() zaraz sie wkurze wezme szczotke i bede go czesac
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2577 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a który bierzecie magnez??byłam wczoraj w aptece i myślałam że oczopląsu dostane,różne nazwy ceny i pomyslałam że najpierw zapytam Was a potem kupie
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś tu dziś pisałyście dzisiaj, że polskie dzieci w UK można poznać po tym, że zawsze mają czapkę
![]() Coś w tym jest, bo większość tutejszych dzieci jest lżej ubrana niż powinny w taką pogodę jaką mamy teraz. Ja natomiast nie przesadzam i staram się ubierać dziecko odpowiednio do pogody właśnie. Za to w Polsce już się nasłuchałam, czemu dziecko nie ma czapki-był to bardzo gorący przełom maja i czerwca zeszłego roku. Ze mnie się lało, a życzliwe osoby (nikt z rodziny!) radziły, żeby małej założyć czapkę. W końcu kupiliśmy jej leciutki kapelusik ale bardziej po to żeby ją od słońca ochronić a nie dlatego, że dziecko ZAWSZE powinno mieć założoną czapeczkę. Tu na szczęście nikt nie zwraca w taki sposób uwagi i nie "radzi" jak ubierać czyjeś dzieci. |
|
|
|
#2579 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Kuruj się i odpoczywaj
Cytat:
![]() Ostatnio nasz samochód stał tydzień na warsztacie, a okazało się, że wystarczyło wymienić jakąś jedną uszczelkę. Na pewno mechanikom nie zajęło to zbyt dużo czasu... Cytat:
![]() Chociaż to pewnie amerykański program i przyszłe matki żrą tylko tłuste i nie zdrowe fast foody... Cytat:
Cytat:
Tu chyba chodzi o holter - takie profesjonalne urządzenie do monitorowania pracy serca. Moja sąsiadka jakiś czas temu miała założony. Cytat:
Pewnie jak by było coś widać to gin by powiedział. U nas jeszcze też nie wiadomo ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-02-07 o 16:17 |
||||||
|
|
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
http://kotlet.tv/blok-czekoladowy
zobaczcie jak smakowicie sie prezentuje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

A teraz to już po ptokach bo w czwartek zaczynam 18 tydzień... 

a do tego juz trzecia noc sni mi sie ze mąz mnie zdradza 

o tak!