Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 14:09   #3961
alibany
Rozeznanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
łatwiej chyba bedzie po wprowadzeniu mleka dac zoltko, niz zmieniac mleko i wtedy zoltko.
No racja tylko cokolwiek to jest, ciekawe jak długo alergen będzie o sobie dawął znać:/
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:10   #3962
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Jaki nurofen dajesz? jakieś kropeki?

ale super minka!

Witam,
kolejna noc do Na pewno przez ząbki. Dzisiaj może dam jej przeciwbólowe na noc...
Aparaciki jak na razie super...tfu tfu odpukać
A tu pannica moja
piekna pannica i aparaciki tak niezauwazalne, ze obejrzalam zdjecie, zjachalam kilka postow nizej, patrze co dziewczynki pisza i hop do gorywiec ok. Najwazniejsze aby malej to ulatwilo zycie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sarce przebiły się obie dolne jedynki!!
Są tak z milimetr nad dziąsłami. W szoku jestem.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
My już po lekarzu....Jestem załamana
Mamy pepti, lekarka od razu stwierdziła, że to atopowe zmiany skórne, reakcja na mleko.....
Do tego skierowanie do neurologa, w związku z tym prostowaniem nóżek, napiętych stópek, mała jeszcze nie sprężynuje na nóżkach, eh jestem beznadziejna, że tak późno to dostrzegłam
ups czyli mialas dobre przeczucie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ile chce - nie ograniczam jej jakoś - w sumie może ze 4-5 chce jesć potem się nimi bawi

zdolne mamy dziewczyny

lece czytać

slicznotka a aparaciku prawie nie widac

super - podziekowałas mężowi za zamontowanie hustawki?

super

aaaaa czyli wychodzi na to że tylko moja panna bezzebna z lipcowych dzieci? wrrr

pycha obiadek bedzie miał Igorek

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

moja też blondi - nawet powiem że taka super hiper jasna blondi
blondyny nasze kochane. Ja tam nie mam parcia na te zeby (odlozone w czasie maudzenie Marysi), szwagierki malemu pierwsze wyszly jak mial 9 miesiecy
Cytat:
Moja z 5tego lipca i tez jeszcze bezzębna.....
co sie odwlecze to nie uciecze

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Mamy pierwszego maleńkiego ząbka!!!!

Dla wysztkich dzisiejszych solenizantow Sto Lat!!!!
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:13   #3963
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
łatwiej chyba bedzie po wprowadzeniu mleka dac zoltko, niz zmieniac mleko i wtedy zoltko.
ALIBANY ooo o właśnie o to mi chodziło

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:21   #3964
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
zmotywowałaś mnie, chociaż wiem co i jak to myślałm nie ma bata nie da rady, ale jak już się łamałam to myślałam kurka przecież niania potrafi to co mama nie da rady (ale to jest chyba tak, że jak mama widzi łezkę to się łamie i zaczyna nosić na rękach) teraz druga drzemka odłożyłam i zasnął bez płaczu

wiem jak to radość ja też mam podjarkę jak Żbik zje z apetytem

mój z czerwca a ząbka brak

a teraz klub!
no ja tez sie zmotywowalam przez nianie

Cytat:
gratuluje!!!!
Stary 2012-02-07, 14:25   #3965
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za miłe słowa....Mam nadzieję, że będzie ok po tym pepti....w ogóle teraz mam zagwostkę, rozmawiałam z moją dobrą koleżanką, która ma synka miesiąc starszego od Ali i jej synek dostał uczulenia na żółtko. podobne zmiany skórne jak ma Ala, po odstawieniu żółtka przechodzi.....może z góry założyłyśmy z lekarka, że skoro wprowadziłam MM i po tym się to zaogniło to od razu padło na mleko. A przecież żółtko też mała dostaje, co któryś dzień i może to po nim też się to zaognia ja już nic nie wiem....dam jej to pepti, przy okazji odstawię żółtko i zobaczymy, jak zejdą plamy, skóra wróci do normalności to spróbuje dać znowu normalne mleczko i jak nic nie będzie to dam żółtko i zobaczymy...
dlatego teraz nie daje zadnych deserkow i obiadkow, nie jem sama nic podejrzanego, zeby potem nie bylo że cos mala uczula a ja zrezygnuje z mleka. drugi dzien dostala MM z hippa. nic jej nie jest, dzis zjadla jakies 150 ml. czy jak daje raz dziennie to wysypie ja w razie jakiegos problemu?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:28   #3966
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Czekam, aż się mała obudzi i jadę do apteki. dziewczyny co polecacie z tych emolientów do kąpieli i smarowania?
Ja używam oilatum ale zamawiam na internecie bo taniej. Do kąpieli.
Oilan u mnie nie przeszedł, w ogóle nie czuć go było w wodzie, chodzi mi o dotyk.
A do smarowania Emolium. super jest.

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
No i stało się... klątwa powraca!!!!!! Strzeliła mi żarówka w łazience.. nastała ciemność

W takiej butelce daję Radkowi pić
http://www.mamabebe.pl/product-pol-1...ateksowym.html
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:33   #3967
zanetaa88
Zakorzenienie

Lili a jaki masz rozmiar smoczka aktualnie ?

Stary 2012-02-07, 14:36   #3968
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Sweet Ja nie wiem na co Ty jeszcze czekasz U mnie chrupek zawsze po deserku dostaje.
no ja tez nei wiem chyba na oklaski dzis dostanie chrupka albo takiego wafelka ryżowego

Cytat:
Mamy pepti, lekarka od razu stwierdziła, że to atopowe zmiany skórne, reakcja na mleko.....
Do tego skierowanie do neurologa, w związku z tym prostowaniem nóżek, napiętych stópek, mała jeszcze nie sprężynuje na nóżkach, eh jestem beznadziejna, że tak późno to dostrzegłam
nie jestes beznadziejna .... przeciez czlowiek nie jest nieomylny

bedzie dobrze dasz pepti i wszystko wroci do normy ze skórą....

ah a my wracamy jutro do glutenu po ostatniej probie nie bylo za dobrze mam nadziej ze teraz sie uda

Cytat:
pycha obiadek bedzie miał Igorek
no Igorek tak ale mama zje batona na obiad bo nic nie ma

Cytat:

Cytat:
Swoją drogą zapominam o żółtku w ogóle jakie ono ma znaczenie?
nie wie male wiem ze na poczatek sie daje połówkę żółtka a od 8 mc całe
jajko trzeba ugotować na twardo i wyjąć żółtko potem pokruszyc albo widelcem rozgnieść dodac do np. zupki i z tym żółtkiem ma dojść do wrzenia czyli sie zagotowac noi możńa jesc

Igor po obiedzie

ja tez zjadlam KITKAT'A

teraz Igi weranduje na balkonie a ja mam chwile wytchnienia

WYSYPKA ZNIKA!!!!!!!

SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 14:44   #3969
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
No i Dominik gratuluje oczywiście Sarce pierwszego ząbka!!!
Vice Versa ( czy jak to się pisze)
Sara aż pilot od tv porysowała tymi mini zębolami.

Alibany a jakby nie było reakcji uczuleniowej po hipp to nie żałowałabyś odstawienia od UU?
Sporo nas tu podaje pepti albo nutrę ( albo podawało).
Jak karmiłaś UU to jadłas nabiał? jak tak, a nie było wysypki- to raczej nie mleko

Gubię się w tych wszystkich zeznaniach, informacjach o Katarzynie W i całej sprawie.
Rutek zwołał konferencję na 18.30 z rodziną i tatusiem.
Stary 2012-02-07, 14:50   #3970
SweetAngel1984
Zadomowienie

Od poniedziałku w Lidlu TYDZIEŃ MALUSZKA

http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=sfekBp

kusi mne ita marchew i jabłka BIO

noi chusteczki patyczki itp itd.....oj trzeba zapsy bedzi zrobic
Stary 2012-02-07, 14:55   #3971
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik na tvn24 będzie ? Ja się też w tym gubię.

Stary 2012-02-07, 14:57   #3972
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

yes
Stary 2012-02-07, 15:11   #3973
mamad1
Zadomowienie

dla Sary i Emilie za ząbki!

Cytat:
Nie obwiniaj się! skąd miałaś wiedzieć, że coś jest nie tak. Może jednak okaże się, że wszystko w porządku

Cytat:
zmotywowałaś mnie, chociaż wiem co i jak to myślałm nie ma bata nie da rady, ale jak już się łamałam to myślałam kurka przecież niania potrafi to co mama nie da rady (ale to jest chyba tak, że jak mama widzi łezkę to się łamie i zaczyna nosić na rękach) teraz druga drzemka odłożyłam i zasnął bez płaczu
A jak wczesniej zasypiał? (Ja musiałaby,m wysłać dziadków gdzieś na parę dni, bo oni by nie przezyli takiego płaczu)

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Można po dwóch tygodniach wznowić laktację?
Tak tylko pytam dla siebie, ciekawam.
Mozna Poszukaj w google,np. http://www.edziecko.pl/szkolakarmien...armienia_.html

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
my dziś odwiedziliśmy moją pracę, Szymek oczywiście słał uśmiechy i był duszą towarzystwa
.
Niedługo pewnie zacznie łąmac damskie serca

Cytat:
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:13   #3974
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Nie wiem czy juz pisałam mój karate mistrz załmał kopniakiem szczebelek w łóżeczku

Cytat:
Moja z 5tego lipca i tez jeszcze bezzębna.....
Moja czerwcówka z jednym zębolem

Cytat:
Dziewczyny które mają NUBY GRYZAK do podawania pokarmu kupowałyście te siateczki na zmianę?
Wiecie o co mi chodzi?

Mam starter i zapasowe siatki, ale to jest obleśne. Raz dałam w tym banana fujjjj, trzeba tak zgniatać i wysysać przez tą siatke
Może jeszcze coś twardszego jej wsadze w to, ale generalnie to jeden z moich gorszych zakupów (zaraz za rożkiem )

Cytat:
o dzieki za info, zerkne sobie.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:19   #3975
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za miłe słowa....Mam nadzieję, że będzie ok po tym pepti....w ogóle teraz mam zagwostkę, rozmawiałam z moją dobrą koleżanką, która ma synka miesiąc starszego od Ali i jej synek dostał uczulenia na żółtko. podobne zmiany skórne jak ma Ala, po odstawieniu żółtka przechodzi.....może z góry założyłyśmy z lekarka, że skoro wprowadziłam MM i po tym się to zaogniło to od razu padło na mleko. A przecież żółtko też mała dostaje, co któryś dzień i może to po nim też się to zaognia ja już nic nie wiem....dam jej to pepti, przy okazji odstawię żółtko i zobaczymy, jak zejdą plamy, skóra wróci do normalności to spróbuje dać znowu normalne mleczko i jak nic nie będzie to dam żółtko i zobaczymy...

Czekam, aż się mała obudzi i jadę do apteki. dziewczyny co polecacie z tych emolientów do kąpieli i smarowania?
Bo skaza białkowa to taka ogólna nazwa i wcale nie musi dotyczyć mleka. Dziecko może tolerować mleko, a być uczulonym na coś innego. Chodzi o to, że mleko najczęściej uczula.
Ja mam emolium i jestem zadowolona. Oilatum soft też było ok, choć jest trochę droższe. Nie polecam oilanu.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

WYSYPKA ZNIKA!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Nie wiem czy juz pisałam mój karate mistrz załmał kopniakiem szczebelek w łóżeczku
Stary 2012-02-07, 15:28   #3976
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:

Moja czerwcówka z jednym zębolem

Mam starter i zapasowe siatki, ale to jest obleśne. Raz dałam w tym banana fujjjj, trzeba tak zgniatać i wysysać przez tą siatke
Może jeszcze coś twardszego jej wsadze w to, ale generalnie to jeden z moich gorszych zakupów (zaraz za rożkiem )

o dzieki za info, zerkne sobie.
hoho toz to silne dziewcze chyba wsrod naszych maluszkow powinna dostac czarny pas bo jeszcze zaden jej nie przebil

ja tej siatki nie kupowalam wogole bo dla mne ito tez obrzydliwe zreszta nie chcialabym zeby moje dziecko cokolwiek jadlo przez siatke

my prawie wrzesniowi ale tez bezzebni
Stary 2012-02-07, 15:41   #3977
marzena_S
Zadomowienie

Hej dziewczynki wczoraj wróciliśmy do Poznania, 1,5 dnia bez wizażu i widzę, że mam niezłe zaległości.
Byłam dzisiaj w sklepie ze zdrową żywnością i obkupiłam się w różne warzywa dla Hani- gotowanie papek czas zacząć, bo moja panna niebawem skończy 6 miesięcy.
Ile tam było różnych smakowitości , pół dni by można było tam spędzić oglądając co jest czym i do czego służy.
Kupiłam jeszcze kaszę jaglaną, bo pamiętam że coś o niej pisałyście i chlebek z żurawiną, ale to już dla mnie i tż.

eveewe, ty chyba pytałaś o leżaczek? Ja mam ten niebieski ze słoniami, jest fajny, Hania lubi w nim siedzieć, ale ma jedną istotną wadę. Konstrukcja jest metalowa i rysuje mi panele, więc z tego względu radziłabym kupić ten plastikowy.

Spadam na 125 str dalej nadrabiać gaduły.
Stary 2012-02-07, 15:41   #3978
aania_20
Zakorzenienie

Hello
Widzę że się dzisiaj ząbkowo zrobiło

Nikoś, Patryś, Lena i Wiktoria, buziaki!!!!

dzięki dziewczyny za kciuki (karolineee, beata, jacieeee, patik i nie wiem kogo jeszcze pominęłam ), na szczęście ja nie byłam po tej stronie zdającej więc luzik ale kciuki zawsze się przydają

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
rzuca się na niego wgryza jakby tydzien nie widział o to są i dowody
super

Cytat:
dlaczego tej Kasce W teraz zamazuja twarz w mediach??
bo jest podejrzana, więc nie można pokazywać
Cytat:
gratulacje!!!

Cytat:
będzie dobrze a AZS współczuję
Cytat:
gratulacje!
Cytat:
No i stało się... klątwa powraca!!!!!! Strzeliła mi żarówka w łazience.. nastała ciemność
strach się bać
Cytat:
buziole dla Was (z języczkiem)
hmmmmm ........ wzajemnie
Cytat:
Nie wiem czy juz pisałam mój karate mistrz załmał kopniakiem szczebelek w łóżeczku .

Ellika, i jak z aparatem? Szczerze mówiąc to nawet mało go widać na pierwszy rzut oka

SweetAngel, fajnie że wysypka znika

Adaś śpi więc chyba zrobię sobie kawę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:42   #3979
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Przeczytałam taki komentarz na forum onetu:
Cóż... Co najmniej połowa kobiet ma problemu z teściowymi i jest przez nie nieakceptowana, niektóre mają wręcz skrajnie ciężką sytuację, co widać nawet tu na naszym forum. I jakoś nie skłania ich to do robienia krzywdy własnemu dziecku To dla mnie nie jest żadnym usprawiedliwienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no i jak ty to robisz? uzywasz jakiejś pasty? podoba sie Tymkowi?

mam pytanie: czy któraś z Was orientuje się może czy ksiądz może pobłogosławić związek? chodzi mi o to, że ślub w Polsce który planujemy obwarowany jest niesamowitą papierologią i to doprawdy zniechęca. potrzebny jest nam tłumacz podczas uroczystosci, przy składaniu dokumentów, zaswiadczenie o zdolnosci do czynności prawnej itd... sęk w tym , że chcemy uniknąć wielkiego zamieszania i stresów z tym związanych i wziąśc ewentualnie ślub tu w UK w urzędzie stanu cywilnego, a w Polsce przy wszystkich przyjąć błogosłwieństwo od księdza. czy takie rzeczy się zdarzają? czy jest jakaś szansa na to?
Kupiłam taką silikonową nakładkę na palec i nią po prostu masuję te dwa zęby + dziąsełka. Pastę to chyba dopiero po roku można używać.

A co do księdza, to nie orientuję się konkretnie w takim przypadku jak Wasz, ale ogólnie takie coś jak błogosławieństwo związku jest. Mój brat cioteczny jest rozwiedziony, teraz ma drugą żonę, no i siłą rzeczy z nią kościelnego ślubu wziąć nie może. Ale że obije są religijni i im zależało, to kiedyś jakiegoś błogosławieństwa im ksiądz udzielił.

Cytat:
Napisane przez aania_20;3212383[COLOR=DarkGreen
][/COLOR]aaa...daj przepis, to coś dla mnie

Kawa wypita, zbieram się na uczelnię. Dziś tylko egzamin to mam nadzieję że szybko będzie : )
Przepis jest banalny: pierś rozbijasz lekko, doprawiasz, smażysz na patelni (bez panierki). Jak jest gotowa, kładziesz na nią plasterek ananasa i plasterek żółtego sera (z wyciętą dziurką, taką jak w tym ananasie), a w tę dziurkę jeszcze pakujesz łyżeczkę żurawiny lub borówek. Potem zapiekasz chwilę w piekarniku albo na patelni po przykryciem. I gotowe. I pyszne

Jak egzamin poszedł?

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Zanim reszta wstanie (na nogach tylko ja i Wiki - dzisiejsza jubilatka) troche poczytam. Tez bym jeszcze spalam, ale musialam umowic cala trojke do lekarza, a dostac sie z trojka na jedna godzine to niemal niemozliwe, wiec musimy isc do obcego lekarza.
Aga, ja Cię podziwiam!!!

Cytat:
O mamo! Padam na twarz, noc ojjj niedobra.. Hania tak naprawdę zasnęła dopiero po 4.. wcześniej wierciła się, kwiliła..

Ale bosko to wygląda.. sama bym się chętnie na taką wpakowała i leżała ile wlezie Tymuś śliczny chłopak
Współczuję
I dziękuję

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Patryk kończy dziś pól roku!!!
Kochany Patryczku STOOOOOOOOOO LAAAAAAAAAT

Cytat:
Brumek ale bombowa ta huśtawka. Taki duży "talerz". Inne wyobrażenie o niej miałam, zaskoczona jestem, podoba mi się.
Szkoda że u nas miejsca bardzo nie ma...
No, talerz Mi też się wydawało, że głupio będzie tak powiesić takie coś na środku salony, ale co tam! Radocha Tymka jest ważniejsza niż nieskazitelny salon

Cytat:
Huśtawka a wiecie, że huśtawka jest jednym z najbardziej rozwojowych "sprzętów"
moja siostra rehabilitantka tak mowi, że bujanie jest super dla pracy mózgu,
nawet takie samolociki na rękach w tył w przód w lewo prawo, ze to dobre
Fajnie to usłyszeć Nam to samo mówiła fizjoterapeutka na szkole rodzenia i polecał konktetnie tę, bo dzieć leży na płasko. WIęc nadaje się już dla noworodka.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-02-07 o 16:13
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 15:54   #3980
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
no i też jest fanem chleba,
rzuca się na niego wgryza jakby tydzien nie widział o to są i dowody
Boziu, jakie boskie zdjęcie

Cytat:
Brumku u nas to samo, noc niespokojna, slina i marudzenie. Jestem dzisiaj w pracy zgon.
Oj ja tez uwielbiam ale mama straszyla mnie salmonella.

AA i jest nadzieja, ze bedzie czworakowal, wczoraj dziwne wygibasy robil
Bardzo współczuję U nas dziś na szczęście spanie do 8, apotem do 10. 30

A tymi czworakami super Dopiero co się martwiłaś, a tu się okazuje, że nie ma czym

Cytat:
ja pizze robiłam na weekendzie w sobotę - wprawdzie nie z Brumkowego przepisu - ale pyszna wyszłą nie chwaląc się - Brumek - też przetestuje przy najbliższej okazji - jak mąkę kupię bo mi się skończyła
Dobry przepis na cisto do pizzy to skarb, więc nie zgub go, a najlepiej wpisz w wątku w Klubie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
i doczytałaś się czegoś ciekawego?
No, poczytałam Sporo o tym jest w necie.
np:
http://www.mamazone.pl/tv/film,5556,...iemowlaka.aspx
http://www.drogapozdrowie.pl/Zrosnie...nek,14356.html

Na huśtawce się nie przypina niczym. Po prostu trzeba pilnować. To nie jest taka "samodzielna" zabawka

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A z ząbkami Tymek idzie jak burza... Ja mam nadzieję, że u nas chwilowa przerwa będzie

Oball, widzę, musi być! Co do huśtawki... Fajna, ale ja bym się bała, że mi mała jakoś wyleci z niej
1. Też myślałąm najpierw, że może by tak kró†ką przerwę zrobił, ale z drugiej strony szybciej wyrosną, to szybciej przestanie się męczyć
2. Trzeba cały czas wtedy koło niego być. W każdej sekundzie, bo skoro umie się już obracać, to w każdej chwili może się obrócić aż na podłogę

Cytat:
A tu pannica moja
Jakie dyskretne A małej nie przeszkadzają póki co? Nie drapie się za uszkiem?

Cytat:

Mój mąż uwielbia tę aktorkę

Cytat:
A Tymek sam się przewraca na brzuszek?
Mogę pomarzyć, bo u nas nie ma gdzie nawet stolika na kawę postawić
Jak szalony Ostatnio to jego ulubione zajęcie. Nawet chwilę na pleckach nie uleży. Gorzej że potem nie potrafi wrócić do pozycji wyjściowej, więc jak się zmęczy to jest krzyk o pomoc

Cytat:

Niesamowite że obie na raz
Stary 2012-02-07, 16:15   #3981
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce zapeszać,
ale udało mi się dzisiaj udało.
Boże jaka jestem dumna z mojej córki.
Zjadła super dobrą pomidorową mamusi bez cukru !

Cytat:
Wspołczuję

Cytat:
super - podziekowałas mężowi za zamontowanie hustawki?
Podziękowałam mu już wcześniej. Na wyrost

Nikoś i Lenka - wszystkiego naj, naj, naj!!!

Cytat:
ja raczej odgryzionych kawałków ogólnie mam shizy bo boję się nawet jak on się zakrztusi piciem czy chluśnie mlekiem cały czas pamiętam córkę Ewy Błaszczyk.

Mój wujek 5 lat temu w Sylwestra zadławił się bigosem i zmarł. Brzmi jak najwiekszy absurd, ironia losu, ale to niestety prawda

Cytat:

Ale ząbkowy urodzaj dziś mamy

Cytat:
Justynka co do wypowiedzi , którą wstawiłaś to generalnie działa to na mnie jak płachta na byka
skąd ten człowiek który jej i jej rodziny nie zna ma takie info i wydaje opinie. Przecież to ona mogła nie lubić teściowej i nie chcieć byc z nią na Ty. Nie wiemy jakie były tam układy i wkurza mnie strasznie robienie z niej ofiary !!!
Tak jak piszesz nie wiadomo jakie konflikty nie usprawiedliwiają jej czynu.
Pytanie skoro miała tak źle i to ona taka jest biedna pokrzywdzona to czemu ma taki kiepski kontakt ze swoimi rodzicami ?? Zakładam,że tak jest bo jakoś nie wierzę,że gdyby było inaczej to matka by jej nie wspierała,nie apelowała jak teściowa o pomoc itd.
Tu ewidentnie było i jest bardzo źle ale ja mam nieodparte wrażenie ,że to wszystko zasługa Katarzyny W.
Zgadzam się.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

alibany - sorki że pytam, bo na pewno pisałaś, ale mi uciekło - jakie były dokładnie objawy azs u Was?

Cytat:

WYSYPKA ZNIKA!!!!!!!

Super

Cytat:
Twarda laska

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

dzięki dziewczyny za kciuki (karolineee, beata, jacieeee, patik i nie wiem kogo jeszcze pominęłam ), na szczęście ja nie byłam po tej stronie zdającej więc luzik ale kciuki zawsze się przydają
A, to Ty sie znęcałaś nad ludźmi!!!
Stary 2012-02-07, 16:17   #3982
Marina1
Zakorzenienie

Podczytuję Was, ale nie mam weny.
Ja już lepiej się czuję, za to maluch kaszle jak mały gruźlik. No ale dziś dopiero 3 dzień antybiotyku.
Dziękuję Wam za życzonka. Kocham Was. Wszystkie, bez wyjątku !

elika pozytywne zaskoczenie te aparaty - nie są beżowe ! Karola jest piękna. I Twoje podejście do tematu - mistrzowskie ! Całusy dla Was nasze dzielne kobietki!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-02-07 o 16:20
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:20   #3983
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Tylko dlatego że nie widzę takiej potrzeby. Nie zarzekam się że nie podam, ale kaszki dostarczają głównie węglowodanów- czyli kalorii- a mało wartościowych składników, więc wolę podawać w ich miejsce coś innego

pewnie kiedyś podam, ale wtedy kupię zwykłe, nie dziecięce
Dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Mamusie w UK ...gdzie chrzcilyscie maluszki?? My mielismy zamiar to zrobic na wielkanoc w pl ale chyba zrobimy w uk bo nas to taniej wyjdzie jak sciagniemy nasza rodzine.A nie chce mi sie jechac autem taki kawal drogi....
Ja chrzciłam Szymona w Polsce, ale tylko dlatego, że chrzciny robiliśmy we wrześniu, a do UK przyjechaliśmy w grudniu

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
z tego co napisalas to uwazam ze juz jestes perfekcyjna pania domu.....

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Madziulka_17 na moje oko świetnie sobie radzisz, nie dosc, ze mały taki mobilny, a Ty że ogarniasz cały dom, zupełnie rozumiem Twój brak sił. Z kaszkami nie pomoge, bo my jeszcze nie jestesmy na tym etapie.

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Madziulka my chrzcilismy Sophie w uk , na pl mszy , przylecieli tylko dziadkowie ,Bo rodzice chrzesni mieszkaja w uk. Male przyjecie na 12 osob bylo .
To nie ja pytałam tylko MoniaZ82

Cytat:
Witamy z rana!
Potem będę nadrabiać, ale muszę sie pochwalić, że
Patryk kończy dziś pól roku!!!

Najlepsze życzenia od nas dla rówieśnika Nikosia i dla Leny za 7 miesięcy!
dla Patryka i dołączam się do życzeń

Cytat:

Cytat:
Nie, nigdy nie zostawiłam Radka dłużej jak 20 min- pół godziny.
Nie mam głównie z kim, Tż w pracy, sama się Radkiem zajmuję.
Możemy sobie w tej sprawie rękę podać Nawet u ginekologa Szymon był ze mną...

Dzień dobry,

Mojego dziecka nie można zostawić samego nawet w leżaczku z przypiętymi pasami

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:33   #3984
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Wczoraj czułam tylko jedną jedynkę,
dzisiaj czuję już dwie

Nie chce zapeszać,
ale udało mi się dzisiaj udało.
Boże jaka jestem dumna z mojej córki.
Zjadła super dobrą pomidorową mamusi bez cukru !
Chyba wiem gdzie tkwi problem...
Zawsze dodawałam pietruszkę czy koperek jakiś czas jak warzywa się gotowały, a jak robiłam kalafiorową i dzisiaj pomidorową to dodałam na sam koniec i minutę gotowałam i ten smak jest bardziej wyrazisty.Mam nadzieję, że o to chodzi...
za ząbki i super, że w końcu posmakowały jej mamine przysmaki

Cytat:
będzie na pewno wszystko dobrze.. najważniejsze, że oceni to specjalista i w porę zacznie leczenie o ile będzie potrzebne.. nie jesteś beznadziejna!

Cytat:

Cytat:
yes
Kurde.. a ja nie mam tvn24

Cytat:
ma dziewczyna moc

Hania drzemie.. ciężki dzień.. w łazience egipskie ciemności.. na dodatek nie zrobiłam dzisiaj obiadu bo okazało się, że jednak nie mam ryby w zamrażarce to wszystko przez tą klątwę
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:33   #3985
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Mój wujek 5 lat temu w Sylwestra zadławił się bigosem i zmarł. Brzmi jak najwiekszy absurd, ironia losu, ale to niestety prawda
.
To straszne

Nataszka na polsat news też mogą nadawać.
Stary 2012-02-07, 16:37   #3986
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Hania drzemie.. ciężki dzień.. w łazience egipskie ciemności.. na dodatek nie zrobiłam dzisiaj obiadu bo okazało się, że jednak nie mam ryby w zamrażarce to wszystko przez tą klątwę
Pamiętaj, że zawsze może być gorzej życzę jednak by było tylko lepiej!
Stary 2012-02-07, 17:03   #3987
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
A, to Ty sie znęcałaś nad ludźmi!!!
a tam, zaraz znęcała jak ja taka łagodna jestem (aż za bardzo)
Cytat:
Przepis jest banalny: pierś rozbijasz lekko, doprawiasz, smażysz na patelni (bez panierki). Jak jest gotowa, kładziesz na nią plasterek ananasa i plasterek żółtego sera (z wyciętą dziurką, taką jak w tym ananasie), a w tę dziurkę jeszcze pakujesz łyżeczkę żurawiny lub borówek. Potem zapiekasz chwilę w piekarniku albo na patelni po przykryciem. I gotowe. I pyszne
dzięki, zrobię na pewno
przykra sytuacja z wujkiem
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Podczytuję Was, ale nie mam weny.
Ja już lepiej się czuję, za to maluch kaszle jak mały gruźlik. No ale dziś dopiero 3 dzień antybiotyku.
duuuuuuużo zdrówka!
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mojego dziecka nie można zostawić samego nawet w leżaczku z przypiętymi pasami
ojj...a co się stało?

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-02-07 o 17:04
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:06   #3988
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki wczoraj wróciliśmy do Poznania, 1,5 dnia bez wizażu i widzę, że mam niezłe zaległości.
Byłam dzisiaj w sklepie ze zdrową żywnością i obkupiłam się w różne warzywa dla Hani- gotowanie papek czas zacząć, bo moja panna niebawem skończy 6 miesięcy.
Ile tam było różnych smakowitości , pół dni by można było tam spędzić oglądając co jest czym i do czego służy.
Kupiłam jeszcze kaszę jaglaną, bo pamiętam że coś o niej pisałyście i chlebek z żurawiną, ale to już dla mnie i tż.

eveewe, ty chyba pytałaś o leżaczek? Ja mam ten niebieski ze słoniami, jest fajny, Hania lubi w nim siedzieć, ale ma jedną istotną wadę. Konstrukcja jest metalowa i rysuje mi panele, więc z tego względu radziłabym kupić ten plastikowy
.

Spadam na 125 str dalej nadrabiać gaduły.
wiesz co ja mam ten lezaczek z metalowa konstrukcja do 9 kg jest a moja tyle ma obecnie, nie wiem czy rysuje mi panele bo moje i tak porysowanelicytu je tem plastikowy bo dluzej Marysi posluzy
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:07   #3989
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Ja jakiś czas temu zauważyłam u mojej damy,
że jak coś robi to nabiera powietrza i je długo jak na takie dziecko trzyma.Nie raz muszę ją poklepać, aby się opamiętała.
Moja też ma podobną zabawę zamiast wypuszczać powietrze, ona je wciąga i mam podejrzenie, że wtedy jest na bezdechu, a przy tym wydaje jakieś dziwne skrzeczące dźwięki

Cytat:
Ja używam oilatum ale zamawiam na internecie bo taniej. Do kąpieli.

A do smarowania Emolium. super jest.
U nas podobnie - oilatum soft do kąpieli, a do smarowania emulsja specjalna z emolium. Natomiast emulsja do kąpieli z emolium kompletnie się u nas nie sprawdziła, bo zniknęła w tempie błyskawicznym - jest gęsta, oleista i niewydajna

Cytat:

WYSYPKA ZNIKA!!!!!!!

Super!

Cytat:
Rutek zwołał konferencję na 18.30 z rodziną i tatusiem.
Na jakim kanale?

Cytat:
Cytat:
yes
Już mam odpowiedź

Cytat:
no co Ty??!?!

My zaliczyłyśmy dziś nasz pierwszy raz z marchewką na pierwszy ogień poszły 3 łyżeczki, ale w sumie to za dużo powiedziane bo więcej było na buzi, rączkach, leżaczku, śliniaku i ubrankach (i bóg raczy wiedzieć, gdzie jeszcze ). Pierwsze wrażenia -coś tam pomemlała w buzi, krzywiła się niemiłosiernie aż ją wzdrygało zobaczymy, jak będzie jutro

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:12   #3990
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Jaki nurofen dajesz? jakieś kropeki?

ale super minka!

Witam,
kolejna noc do Na pewno przez ząbki. Dzisiaj może dam jej przeciwbólowe na noc...
A tu pannica moja
o taki http://www.nurofen.pl/dla_dzieci/zawiesina_doustna.php Jak się bardzo męczy to daj, ja tez się wzbraniałam, wczoraj jej dałam i noc spokojnie przespała. Więc poczuła ulge.
Elika pannica cudowna aparaty bardzo dyskretne

Cytat:

Cytat:
Będzie dobrze. DOstaniecie ćwiczenia i raz dwa pozbędziecie się wszystkiego.
My na Nutramigenie - w smaku jeszcze gorszy niż pepti

Cytat:

Ja dziś byłam w Lidlu, kupiłam na próbe pieluchy, rajtki mi się nie podobały, niby grube ale jakieś takie mdłe. Bodziaków nie oglądałam.

Obżarłam się okropnie dietetycznym gyrosem i wybywam zaras na aero troche spalić.

Jestem zachwycona tą emulsją po kąpieli emolium Agatka ma już dzisiaj lepszą skóre. A ja w rossie stojąc przy kaszkach dostałam doła, ze tyle fajnych mlecznych a ona nic.

Dziubku ja się zachłyśnięcia boje chyba nawet bardziej niż zadławienia. Ale większość matek się boi. Ja od razu jak się nadarzyła okazja poleciałam na kurs pierwszej pomocy dla dzieci do roku i większość mam mówiła to samo - najbardziej boją się zadławień.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości