|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
|
|
|
|
#3962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
wiec ok. Najwazniejsze aby malej to ulatwilo zycieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co sie odwlecze to nie uciecze ![]() ![]() Dla wysztkich dzisiejszych solenizantow Sto Lat!!!! |
||||
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje!!!!
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oilan u mnie nie przeszedł, w ogóle nie czuć go było w wodzie, chodzi mi o dotyk. A do smarowania Emolium. super jest. Cytat:
W takiej butelce daję Radkowi pić http://www.mamabebe.pl/product-pol-1...ateksowym.html |
||
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Lili a jaki masz rozmiar smoczka aktualnie ?
|
|
|
|
#3968 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis dostanie chrupka albo takiego wafelka ryżowego ![]() Cytat:
bedzie dobrze dasz pepti i wszystko wroci do normy ze skórą.... ah a my wracamy jutro do glutenu po ostatniej probie nie bylo za dobrze mam nadziej ze teraz sie uda ![]() no Igorek tak ale mama zje batona na obiad bo nic nie ma ![]() ![]() nie wie male wiem ze na poczatek sie daje połówkę żółtka a od 8 mc całe jajko trzeba ugotować na twardo i wyjąć żółtko potem pokruszyc albo widelcem rozgnieść dodac do np. zupki i z tym żółtkiem ma dojść do wrzenia czyli sie zagotowac noi możńa jesc ![]() Igor po obiedzie ja tez zjadlam KITKAT'A ![]() teraz Igi weranduje na balkonie a ja mam chwile wytchnienia WYSYPKA ZNIKA!!!!!!! |
||
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Vice Versa ( czy jak to się pisze
) ![]() Sara aż pilot od tv porysowała tymi mini zębolami. Alibany a jakby nie było reakcji uczuleniowej po hipp to nie żałowałabyś odstawienia od UU? Sporo nas tu podaje pepti albo nutrę ( albo podawało). Jak karmiłaś UU to jadłas nabiał? jak tak, a nie było wysypki- to raczej nie mleko Gubię się w tych wszystkich zeznaniach, informacjach o Katarzynie W i całej sprawie. Rutek zwołał konferencję na 18.30 z rodziną i tatusiem.
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
Od poniedziałku w Lidlu TYDZIEŃ MALUSZKA
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=sfekBp kusi mne ita marchew i jabłka BIO noi chusteczki patyczki itp itd.....oj trzeba zapsy bedzi zrobic |
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Patik na tvn24 będzie ? Ja się też w tym gubię.
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3973 | ||||
|
Zadomowienie
|
dla Sary i Emilie za ząbki!Cytat:
![]() Cytat:
A jak wczesniej zasypiał? (Ja musiałaby,m wysłać dziadków gdzieś na parę dni, bo oni by nie przezyli takiego płaczu )Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy juz pisałam mój karate mistrz załmał kopniakiem szczebelek w łóżeczku
![]() Moja czerwcówka z jednym zębolem Cytat:
Mam starter i zapasowe siatki, ale to jest obleśne. Raz dałam w tym banana fujjjj, trzeba tak zgniatać i wysysać przez tą siatke ![]() Może jeszcze coś twardszego jej wsadze w to, ale generalnie to jeden z moich gorszych zakupów (zaraz za rożkiem o dzieki za info, zerkne sobie. |
|
|
|
|
#3975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam emolium i jestem zadowolona. Oilatum soft też było ok, choć jest trochę droższe. Nie polecam oilanu. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tej siatki nie kupowalam wogole bo dla mne ito tez obrzydliwe zreszta nie chcialabym zeby moje dziecko cokolwiek jadlo przez siatke ![]() my prawie wrzesniowi ale tez bezzebni
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Byłam dzisiaj w sklepie ze zdrową żywnością i obkupiłam się w różne warzywa dla Hani- gotowanie papek czas zacząć , bo moja panna niebawem skończy 6 miesięcy.Ile tam było różnych smakowitości ![]() Kupiłam jeszcze kaszę jaglaną, bo pamiętam że coś o niej pisałyście ![]() eveewe, ty chyba pytałaś o leżaczek? Ja mam ten niebieski ze słoniami, jest fajny, Hania lubi w nim siedzieć, ale ma jedną istotną wadę. Konstrukcja jest metalowa i rysuje mi panele, więc z tego względu radziłabym kupić ten plastikowy. Spadam na 125 str dalej nadrabiać gaduły.
|
|
|
|
#3978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Widzę że się dzisiaj ząbkowo zrobiło ![]() Nikoś, Patryś, Lena i Wiktoria, buziaki!!!! ![]() dzięki dziewczyny za kciuki (karolineee, beata, jacieeee, patik i nie wiem kogo jeszcze pominęłam ), na szczęście ja nie byłam po tej stronie zdającej więc luzik ale kciuki zawsze się przydają super ![]() bo jest podejrzana, więc nie można pokazywać Cytat:
Cytat:
a AZS współczuję![]() gratulacje! ![]() Cytat:
![]() hmmmmm ........ wzajemnie Cytat:
Ellika, i jak z aparatem? Szczerze mówiąc to nawet mało go widać na pierwszy rzut oka ![]() SweetAngel, fajnie że wysypka znika ![]() Adaś śpi więc chyba zrobię sobie kawę
|
|
|
#3979 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cóż... Co najmniej połowa kobiet ma problemu z teściowymi i jest przez nie nieakceptowana, niektóre mają wręcz skrajnie ciężką sytuację, co widać nawet tu na naszym forum. I jakoś nie skłania ich to do robienia krzywdy własnemu dziecku To dla mnie nie jest żadnym usprawiedliwienie Cytat:
A co do księdza, to nie orientuję się konkretnie w takim przypadku jak Wasz, ale ogólnie takie coś jak błogosławieństwo związku jest. Mój brat cioteczny jest rozwiedziony, teraz ma drugą żonę, no i siłą rzeczy z nią kościelnego ślubu wziąć nie może. Ale że obije są religijni i im zależało, to kiedyś jakiegoś błogosławieństwa im ksiądz udzielił. Cytat:
Jak egzamin poszedł? Cytat:
Aga, ja Cię podziwiam!!!Cytat:
I dziękuję Kochany Patryczku STOOOOOOOOOO LAAAAAAAAAT Cytat:
![]() Cytat:
Nam to samo mówiła fizjoterapeutka na szkole rodzenia i polecał konktetnie tę, bo dzieć leży na płasko. WIęc nadaje się już dla noworodka.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-07 o 16:13 |
||||||
|
|
|
#3980 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A tymi czworakami super Cytat:
No, poczytałam np: http://www.mamazone.pl/tv/film,5556,...iemowlaka.aspx http://www.drogapozdrowie.pl/Zrosnie...nek,14356.html Na huśtawce się nie przypina niczym. Po prostu trzeba pilnować. To nie jest taka "samodzielna" zabawka Cytat:
![]() 2. Trzeba cały czas wtedy koło niego być. W każdej sekundzie, bo skoro umie się już obracać, to w każdej chwili może się obrócić aż na podłogę ![]() Jakie dyskretne A małej nie przeszkadzają póki co? Nie drapie się za uszkiem? ![]() Cytat:
Mój mąż uwielbia tę aktorkę ![]() Cytat:
Ostatnio to jego ulubione zajęcie. Nawet chwilę na pleckach nie uleży. Gorzej że potem nie potrafi wrócić do pozycji wyjściowej, więc jak się zmęczy to jest krzyk o pomoc ![]() Cytat:
Niesamowite że obie na raz
|
|
#3981 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Podziękowałam mu już wcześniej. Na wyrost ![]() Nikoś i Lenka - wszystkiego naj, naj, naj!!! Cytat:
![]() Mój wujek 5 lat temu w Sylwestra zadławił się bigosem i zmarł. Brzmi jak najwiekszy absurd, ironia losu, ale to niestety prawda ![]() ![]() Ale ząbkowy urodzaj dziś mamy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- alibany - sorki że pytam, bo na pewno pisałaś, ale mi uciekło - jakie były dokładnie objawy azs u Was? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was, ale nie mam weny. Ja już lepiej się czuję, za to maluch kaszle jak mały gruźlik. No ale dziś dopiero 3 dzień antybiotyku. Dziękuję Wam za życzonka. Kocham Was. Wszystkie, bez wyjątku ! elika pozytywne zaskoczenie te aparaty - nie są beżowe ! Karola jest piękna. I Twoje podejście do tematu - mistrzowskie ! Całusy dla Was nasze dzielne kobietki!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-07 o 16:20 |
|
|
|
#3983 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry, Mojego dziecka nie można zostawić samego nawet w leżaczku z przypiętymi pasami
|
|
#3984 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za ząbki i super, że w końcu posmakowały jej mamine przysmakiCytat:
![]() Kurde.. a ja nie mam tvn24 Cytat:
![]() Hania drzemie.. ciężki dzień.. w łazience egipskie ciemności.. na dodatek nie zrobiłam dzisiaj obiadu bo okazało się, że jednak nie mam ryby w zamrażarce
|
||||
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nataszka na polsat news też mogą nadawać.
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3987 | ||
|
Zakorzenienie
|
a tam, zaraz znęcała
jak ja taka łagodna jestem (aż za bardzo) ![]() Cytat:
![]() przykra sytuacja z wujkiem ![]() Cytat:
ojj...a co się stało?
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-02-07 o 17:04 |
||
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie wiem czy rysuje mi panele bo moje i tak porysowane licytu je tem plastikowy bo dluzej Marysi posluzy
|
|
|
|
|
#3989 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zamiast wypuszczać powietrze, ona je wciąga i mam podejrzenie, że wtedy jest na bezdechu, a przy tym wydaje jakieś dziwne skrzeczące dźwięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na jakim kanale? Już mam odpowiedź ![]() Cytat:
My zaliczyłyśmy dziś nasz pierwszy raz z marchewką na pierwszy ogień poszły 3 łyżeczki, ale w sumie to za dużo powiedziane bo więcej było na buzi, rączkach, leżaczku, śliniaku i ubrankach (i bóg raczy wiedzieć, gdzie jeszcze ). Pierwsze wrażenia -coś tam pomemlała w buzi, krzywiła się niemiłosiernie aż ją wzdrygało
|
||||
|
|
|
#3990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elika pannica cudowna Cytat:
![]() Cytat:
My na Nutramigenie - w smaku jeszcze gorszy niż pepti ![]() ![]() Ja dziś byłam w Lidlu, kupiłam na próbe pieluchy, rajtki mi się nie podobały, niby grube ale jakieś takie mdłe. Bodziaków nie oglądałam. Obżarłam się okropnie dietetycznym gyrosem i wybywam zaras na aero troche spalić. Jestem zachwycona tą emulsją po kąpieli emolium Dziubku ja się zachłyśnięcia boje chyba nawet bardziej niż zadławienia. Ale większość matek się boi. Ja od razu jak się nadarzyła okazja poleciałam na kurs pierwszej pomocy dla dzieci do roku i większość mam mówiła to samo - najbardziej boją się zadławień. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

lece czytać 

zębole
, bo moja panna niebawem skończy 6 miesięcy.
a AZS współczuję

zamiast wypuszczać powietrze, ona je wciąga i mam podejrzenie, że wtedy jest na bezdechu, a przy tym wydaje jakieś dziwne skrzeczące dźwięki