Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 15:50   #2611
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Tż jak zaczeły się takie mrozy przygotował sobie drugi akumulator, który stoi grzecznie w domu tak na wszelki wypadek
u nas akumulator bardzo dużo waży i nie wiadomo czy to tylko akumulator czy paliwo w obiegu zamarzało...
Stary 2012-02-07, 15:55   #2612
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ciężki poranek Pod moim oknem na placu zabaw zamarzł bezdomny Obudziły mnie migające światełka karetki...jak podeszłam do okna to jedną osobę odprowadzali do karetki, a drugiego przykryli workiem Strasznie to przykre! Mój tż już wogóle poszedł struty do pracy, bo on stara się zawsze bardzo pomagać takim ludziom....ach...

Dzisiaj pełnia może coś się wydarzy
Ja już czekam do tego czwartku, już nie wierzę, że samo się coś ruszy
Chociaż nie ukrywam, że nadal próbuje ją wyganiać
Oj to bardzo przykre z tym bezdomnym, paskudna śmierć go spotkała o ile śmierć może nie być paskudna...
Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Widzę że dzieciaczki dają wam trochę w kość, ale tak szczerze powiedzcie, chyba lepiej mieć je już na zewnątrz, co?
Pewnie, że lepiej widok takiego malucha i tak wszystko wynagradza i sprawia, że, ja przynajmniej, się rozpływam jak na niego patrzę
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Został mi tydzień
Lucy no to odliczamy
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Nie chce w czwartek do szpitala na to wywołanie :/
Zosia trzymam kciuki żeby wszystko się samo rozwinęło
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Witam moj Igorek po szczepieniu.. robilismy normalnym trybem i bednego 3 razy kuli

noi w 7tyg przytyl z 3510 do 5800 i urósl 9cm

a teraz ide bo glodomorra juz chce jesc
dla Igorka, no no rośnie jak na drożdżach dobrze go karmisz Mamuśka
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:11   #2613
uska000
Zadomowienie

Cytat:
dziękować
a powiedz mi jeszcze, po jakim czasie od cięcia mogłaś nakarmić Maluszka sama?

oj tak poproszę
po zwazwniu polozyli mi na klatkea nawet pod szyje i kazali calowac bo zimno..
do karmienia dali mi 24h po ale on i tak nie chcial.. podobno dzieci po cesarce maja duzo wod i pelny zoladek

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:12   #2614
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Moja rana krocza mnie prawie wcale nie bolala, bez porownania do pierwszego porodu, gdzie bylam nacinana a tym razem nie, tylko troszke peklam z zewnatrz. Mowie wam, przy nacieciu miesiac bolalo i do teraz mam twarda blizne a teraz nic nie bolalo, siadalam i chodzilam normalnie od poczatku. Teraz jestem 2 tyg po porodzie i wszystko ladnie zagojone, szwy sie rozpuscily i jest super.
AgaMili dla twojego krocza
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Niedawno wyszła ode mnie koleżanka z prawie 2-letnim synkiem
Mówiła, że odlicza dni do mojego powrotu do pracy
Przyniosła ciuszki dla małego, a dla mnie witaminki i jakiś fajny żel pod prysznic

Nocka u nas dziś chyba jedna z gorszych o 22 młody dostał cyca, długo pił, usnął, ale po godzinie już przebudzony, pokimał chwilę i znów... a potem już nawet ładnie spał, ale ze mną w łóżku i mały cwaniak tak się rozpychał, że nad ranem leżałam z mężem na jednej połowie łóżka, a T. na drugiej

Zaraz się mały ssaczek przebudzi... głodny i zły
Hehe taki mały a już rządzi
Cytat:
Powiedz mi uska, bo Ty miałaś planowaną cesarkę, prawda?przyjechałaś do szpitala rano, przed zabiegiem. Miałaś makijaż na sobie? Bo ja właśnie się zastanawiam, czy mogę pomalować rzęsy (hyhy, nie śmiejcie się ze mnie), czy byłaś w miarę wypoczęta po zabiegu? co z paznokciami? trzeba mieć zmyty lakier?jeśli tak, to chodzi o dłonie czy stopy?znieczulili Cię od pasa w dół?
Szykuje nam się kolejna mis porodówki
Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
ja tez ide w czw na 8 polezec w szpitalu bo przeterminowana bede i tez nie chce podobno to boli bardziej niz zwykly porod ;(

bolał mnie w nocy z tyłu na dole caly kregoslup do 3 w nocy... myslalam ze to JUZ bo bolalo co 15 minut ale widocznie nie bo zasnelam a pod koldrą nic nie lezy wiec chyba nie urodzilam....
no i pojutrze do szpitala... i bede lezec i lezec .... ciekawa jestem jak to u mnie w szpitalu jest po ilu dniach wywołują.... CZUBASKU TY COS WIESZ ?? ech a najgorsze jest to ze ona ciagle rosnie... rozerwie mnie ;( pomarudzilam sobie, teraz moge porobic cos w domku moze sie rozszerze na dole

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
prawdziwy Polak-jak glodny to zly

U nas temat tygodnia-dziewczyna urodzila przed szpitalem na -4 stopniowym mrozie bo.....nie mogli sie dostac do srodka do szpitala bo to bylo w nocy i drzwi byly zamkniete,
polozna wyszla na zewnatrz i odciela pepowine.
Zastanawiam sie czy to ona tak przeciagnela porod czy to oni ja zbywali ze jeszcze ma nie przyjezdzac

Cytat:
Napisane przez stubbornme Pokaż wiadomość
ech.. widzę nie tylko ja czekam jestem już dzień po terminie i nic...! niby dzień to mało ale naprawdę chciałabym już dołączyć do grona mamuś rozpakowanych...

czekam i czekam...
a tu ani skurczy przepowiadających ani nic... czasem twardnieje brzuch
Eh dziewczyny pamiętam jak to było z tym przeterminowaniem, wiem, że łatwo się mówi, ale tylko spokoj może Was uratowac. Ja trzymam kciuki żeby u każdej obyło się bez wywoływania
Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Sebuś zasnął to mogę chwilke popisać, wczoraj byliśmy na sesji zdj i jak tylko dostanę zdj od razu pochwalę sie moim skarbem w klubiku
pozatym u nas chyba zaczął się pierwszy skok bo mały od wczoraj jest strasznie pobudzony, wczoraj też odkrył ze ma raczki i sa momenty że jak sobie nimi macha nad glówka to potrafi się ich nawet przestraszyc
mamusie czy u Was też był już skok i czy dłygo on trwał??
Czekamy na fotki.
U nas taki skok trwał dwa dni i dwie noce i była masakra
Cytat:
Bolą mnie strasznie uda. Siedziałam na toalecie i jak wstawałam to myślałam, że sie zegne w pół, taki ból. Ponoć to dziecko obniżając się i główkę nakierowując do kanału rodnego uciska nerwy, może to jakiś zwiastun porodu. Oby, oby.
Zosia jak nic to zwiastun porodu
Stary 2012-02-07, 16:18   #2615
elunia25
Raczkowanie

MissZuza chodziło mi o tzw. skoki rozwojowe u maluszków, u nas zaczął sie chyba pierwszy przez co Sebuś jest bardziej nerwowy ale i ciekawszy świata
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:26   #2616
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
to mi umknęło widocznie

aha. zapamiętam.
1)słuchać intuicji
2) nie dać sobie wejść na głowę
3) wziąć laktator, nakładki

aaa! a jakieś wymogi odnośnie gaci mieli? bo ja kupiłam te siateczkowe nie wiedząc, że będę miała cc. mogę ich używać?

jeszcze jedno mam pytanie. miałaś ciuszki dla Małej swoje? czy szpital Ci zapewnił? ręcznik, rożek, pieluchy tetrowe też swoje miałaś? czy nie trzeba tego brać z sobą?
gaci w ogole nie bierz bo nie wolno nosic, tak samo podklady na lozko i te bella. Tam daja taka lignine i tylko to mozna miec i chodzic z tym miedzy nogami bez gaci
Ja mialam ciuszki swoje ale jak ktos nie ma to daja. Jednak chyba lepiej swoje bo nie trzeba wolac jak uleje czy przesika. Pieluchy tetrowe tez mialam swoje, recznika nie trzeba bo oni wycieraja w pieluche rozka nie bralam
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:26   #2617
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilkę, nie mam czasu Was nadrobić bo mam już swojego Misia obok siebie

01.02.2012r o godzinie 23:25 urodził się Arturek ważył 2890g i mierzył 51 cm
jesteśmy najszczęśliwsi na świecie Nasz Misiu przyszedł na świat drogami natury
opis porodu na pewno tu zamieszczę ale teraz wpadłam tylko na chwilkę Wam o tym napisać trzymajcie się Kochane!

Gratulacje dla Wszystkim Mamuś rozpakowanych w ostatnich dniach
gratuluje dzielnej mamie
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hej a wiec makijaz mialam pelen paznokcie mozesz miec jak chcesz dostac zrypke;p najlepiej tipsy moj gin mi powiedzial na ostaniej wizycie ze zandych tipsow ani lakieru i na rekach i na nogach jezeli cesarka jest planowana znieczulenie w kregoslup super sprawa
Się wypiękniła
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Pani moze meliski ?
a lbo relanium
Stary 2012-02-07, 16:42   #2618
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
gaci w ogole nie bierz bo nie wolno nosic, tak samo podklady na lozko i te bella. Tam daja taka lignine i tylko to mozna miec i chodzic z tym miedzy nogami bez gaci
Ja mialam ciuszki swoje ale jak ktos nie ma to daja. Jednak chyba lepiej swoje bo nie trzeba wolac jak uleje czy przesika. Pieluchy tetrowe tez mialam swoje, recznika nie trzeba bo oni wycieraja w pieluche rozka nie bralam
wspaniale!! a jak długo? do dnia wypisu?

przepraszam, że tak Cię męczę, trzeba było się nie przyznawać, że leżałaś w dwójce

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość

a lbo relanium
ha ha ha tak źle ze mną nie jest
rzuciłam prasowanie w diabły... pościel i tak się wygniecie, nie?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 16:45   #2619
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
U nas cały czas akcja kupa mała niby pije wode i herbatki, ale nic nie idzie lepiej dzis jeszcze nie zrobila a dusila juz troche.
Kupilam czopki, i jak do wieczora nie pojdzie to zadzwonie do połoznej i jej wsadze
My też mieliśmy wczoraj taką akcję. Misiuń płakał dwie godziny, a ja razem z nim i skończyło się podaniem czopka, z tym, że pomogło mu już samo "wepchnięcie " i natychmiast czopek razem z kupką były na wierzchu. Dałam mu tylko 1/4 przeciętego wzdłuż.
TZ od wczoraj ma drugą zmianę i po raz pierwszy zmuszona byłam wykąpać Michasia sama. Dałam radę Michaś był grzeczniutki i zadowolony. Za to jak się sama kąpałam to po pięciu min musiałam biegiem z wanny wyskakiwać bo zaczął sie wrzask. Myślałam, ze się o własne nogi pozabijam
Stary 2012-02-07, 17:13   #2620
Anabellita
Zadomowienie

A u mnie sąsiad z naprzeciwka od soboty tłucze się z remontem i to będzie remont generalny bo mieszkanie jest zrujnowane po poprzednim włascicielu - pijaku... akurat teraz kiedy coraz bliżej do porodu Jak córa będzie już z nami a on będzie wiertarą napierniczał całymi dniami to chyba się pochlastam
Z jednej strony to się cieszę, że eksmitowali tego ochlaptusa bo wiecznie nam głowę zawracał - a to mu kawę zalej, a to wodu do miski wlej, a to drzwi od domofonu otwórz, to daj komórkę bo musi do córki zadzwonić (prądu, gazu i wody nie miał) a najczęściej to po kasę przyłaził bo na piwo nie miał (i tak nigdy nic nie dostał ale tyłek ciągle zawracał).

Mój madry TŻ wyskoczył dziś z tekstem ze jego mamusia w przyszłym tygodniu zamieszka z nami bo TŻ pracuje a w razie jak bym zaczęła rodzic to teściówka będzie przy mnie... a co ona mi pomoże... prawa jazdy nie ma, a zadzwonić po transport do szpitala sama potrafię, teściówka nie jest zła, ale nie chcę czuć się skrępowana we własnym mieszkaniu

Cytat:
gratulacje!

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:18   #2621
zoskasamoska
Wtajemniczenie

nawojka ojj obyś miała rację, że to oznaka zbliżającego się porodu.

TŻ pojechał pomagać światu jak zwykle. Ma komus tam pomóc drewno przywiezc skadyś, a to jest jakieś 40 km od nas i mam stracha, bo mu to zajmie jakieś 3 godziny, jak coś to jest zawsze pod tel. Już mu natłukłam do tej łeby, żeby nie pił ani jednego, bo to chyba dziś. Ale wiadomo, facet to facet i żadna babska gadanina go nie przekona.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:29   #2622
MMONIKA9
Wtajemniczenie

sory nie pocytowałam i niewie,m teraz kto o co pytał
a więc tak co do mycia buzki krochmalem tak myłam codziennie 3 razy rano w ciągu dnia i wieczorem
co do zaparć używam czopków glicerynowych lekarz powiedział ze nie są szkodliwe i jak mały 2-3 dni nie robi kupki to moge dać
u nas wystarczy samo włożenie czopka i już kupala wyskakuje
mały ostatnio strasznie marudny oryczany a mnie deprecha chwyta niewiem co on ma z tym katarem byłam wczoraj u lekarza bo mały juz ponad 2 tyg katar i się go pozbyć nie mogę woda+aspirator nie pomaga , lekarz kazał kupić nasiwin i te kropelki mu wkraplać do noska więc jak to nie pomoże to już nie wiem co dalej predzej ja chyba zwariuję od tych ryków wrzasków i marudzenia
co do szczepionek ja biorę 5&1

coś jeszcze miałam napisać i zapomniałam
Stary 2012-02-07, 17:30   #2623
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej mamusie

wracam do świata żywych

dziękuję za gratulacje z Wiktorkiem odzywać się nie odzywaliśmy tak długo bo z małym dopiero po 10 dniach wyszliśmy ze szpitala. Dostał infekcję z moich zielonych już wód płodowych i musiał brać antybiotyk. opis całego porodu opiszę w dłuższej wolnej chwili nadrobić nie dam rady ponad 30 stron

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:31   #2624
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaa, zaraz zwariuję!! nie mogę sobie poradzić z prasowaniem pościeli dla Małej!! taki h***y materiał, że szkoda gadać!! wyjdę z siebie i stanę obok... jak Boga kocham.

też mam taki h...y materisał najlepiej je prasować jak są mokre lub podczas prasowania pryskac je wodą
Stary 2012-02-07, 17:39   #2625
ultraradiola
Wtajemniczenie

aaa i oczywiście gratulacje dla wszystkich nowych rozpakowanych mamuś

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:45   #2626
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
też mam taki h...y materisał najlepiej je prasować jak są mokre lub podczas prasowania pryskac je wodą
Kochana, prasuję tylko i wyłącznie na mokro, a to i tak nic nie daje już se dałam spokój.

za Michasia, oby mu przeszło
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:49   #2627
czubasek20
Zakorzenienie

Teściowa sie na mnie obraziła

wreszcie mam spokój
Chyba dotarło do niej ze nie dam sobie wejsc na głowę

Zosia ja ból ud miałam przed ostatnią akcją kiedy wylądowałam w szpitalu, wtedy zaczęła mi się skracać szyjka i postępowało rozwarcie

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 17:53   #2628
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Kurde to może jednak serio coś się dzieje. Dobrze by było, bo do tego czwartku jest bliżej niż dalej.

A o co sie obraziła ? Moja chce przyjechać za tydzień na tydzień, już ja to widzę. Lubię ją, ona mnie chyba też, ale jest strasznie przemądrzała. Jeszcze moja mama dołączy do tego duetu to już to widzę co tu sie bedzie działo. Do tego Lilka już będzie, dwie najmądrzejsze babcie i ja po środku.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2012-02-07 o 17:55
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:03   #2629
czubasek20
Zakorzenienie

O to że wyszłam w trakcie rozmowy. Zaczęła gadać ze przeziebiłam sie bo chodze cienko Ubrana ale oczywiście to ze siostrzenice z którymi mieszkam mają zapalenie płuc a druga anginę to nie ma znaczenia no i w pewnym momencie tylko mruknęłam że nie chce mi się już tego słuchać i weszłam na górę.

Jeśli bedą Ci sie wpierniczać w wychowywanie dziecka ( Ty będziesz zapier..i sprzątać a babcie bedą zajmować sie małą) to szczerze współczuje. A jak jeszcze dołożą teksty ze to robisz źle i tamto to SIWY DYM.

Ja dziś z tz szaleje całą noc żeby już urodzić, wtedy zamkne się z tz w pokoju i wywieszę tabliczkę '' Groźny pies - NIE WCHODZIC''

Stary 2012-02-07, 18:04   #2630
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Łooo matko, masakra jakaś .

Kamusia ty idziesz do Rydygiera?
a czemu pytasz ?

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Jak ja lezałam na ginekologii to tak szybko nie wywoływali, no chyba że były zielone wody....
Gadałam z kobietkami które były i tydzień po terminie.
Może się spotkamy bo ja tez mam wizyte w czwartek i moze zostane do porodu
O MASaKRA bede tam tygodniami gnic ;/
od tego czw zaczynając, zostan bedziemy przynajmniej w wyborowym towarzystwie najlepiej do mojej sali traf
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:10   #2631
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ja tylko na chwilkę, nie mam czasu Was nadrobić bo mam już swojego Misia obok siebie

opis porodu na pewno tu zamieszczę ale teraz wpadłam tylko na chwilkę Wam o tym napisać trzymajcie się Kochane!

Gratulacje dla Wszystkim Mamuś rozpakowanych w ostatnich dniach
Szana gratulacje,może będziesz takim wabikiem na dziewczyny

Cytat:
U nas cały czas akcja kupa mała niby pije wode i herbatki, ale nic nie idzie lepiej dzis jeszcze nie zrobila a dusila juz troche.
Kupilam czopki, i jak do wieczora nie pojdzie to zadzwonie do połoznej i jej wsadze

Mamusie jak szczepicie swoje maluchy? My sie zastanawiamy miedzy 5w1 a 6w1
Aa i na bioderka to przed ukonczonym 6tyg czy po skonczonym?

Szana wkoncu sie coś ruszyło
Chyba te 5w1,ale najpierw muszę iśc do neurologa z małą bo ma drgawki,chociaz teraz już nie ma ich prawie w ogóle i wtedy bede wiedziała czy można podać w razie czego te nieskojarzone czy koniecznie skojarzone,tak powiedziała pediatra,a na bioderka idziemy jak Nikolcia będzie miała ponad 5 tyg

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
hej mamusie

wracam do świata żywych

dziękuję za gratulacje z Wiktorkiem odzywać się nie odzywaliśmy tak długo bo z małym dopiero po 10 dniach wyszliśmy ze szpitala. Dostał infekcję z moich zielonych już wód płodowych i musiał brać antybiotyk. opis całego porodu opiszę w dłuższej wolnej chwili nadrobić nie dam rady ponad 30 stron
Witaj ,biedactwa ale się wymęczyliście w tym szpitalu

Dziewczynki mogę powiedzieć ,ze karmi działa,wczoraj wypiłam ,a dziś mam ciagle pełne (.)(.),a wczoraj po kąpieli malucha zjadła z 2 (.)(.) po 0,5h na jeden i jeszcze sie darła,wiec dalismy pierwszy raz mm bo już wymiekłam bo przed kapiela tez ja karmiłam i wypiła 30ml tego mm,może wypiła by wiecej ,ale sie zakrztusiła i juz nie chciala,więc wylałam ,a po 10 min znowu głodna ,ale to possała 3 min i zasnęła i tak spala uwaga 5,5h aż mąż się denerwował i chciał ją wybudzic.Dziś za to mam tak pełne piersi ,ze chyba juz nie będzie trzeba mm,mam taka nadzieję ,bo męzowi wczoraj spodobało sie karmienie i dziś kilka razy chciał jej podać ,ale ja nie pozwoliłam ,bo po co skoro mam czym ją karmić.A i dziś dzwoniła teściowa i slyszałam jak mowi do męza ,ze moze mam mało mleka,albo słabe ,skoro mała budzi się co 0,5h,baba urodziła 4 dzieci ,a nie wie ,że mleko matki szybko się trawi w porównaniu do mm i może dlatego tak jest,tym bardziej ,ze mała possie 10 min i ma odpływ
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:12   #2632
czubasek20
Zakorzenienie

To wykurzaj małą
bede chciała zostac bo do Łodzi mam ponad 50 km a mąz piątek, sobotę i niedziele pracuje wiec nawet nie bede miała jak dojechać w razie czego....
Znając życie jak będą miejsca wolne to mnie ginka na oddział bez problemu położy

Stary 2012-02-07, 18:14   #2633
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cześć Mamusie
Ja tylko na chwileczkę, co prawda moja stokroteczka śpi ale mi cyce za chwile eksplodują więc czas podłączyć się pod dojareczkę.
A puki cio to podsyłam coś z pozdrowieniami
http://imageshack.us/photo/my-images/808/img0979v.jpg/
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:18   #2634
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:
To wykurzaj małą
bede chciała zostac bo do Łodzi mam ponad 50 km a mąz piątek, sobotę i niedziele pracuje wiec nawet nie bede miała jak dojechać w razie czego....
Znając życie jak będą miejsca wolne to mnie ginka na oddział bez problemu położy
musisz postękac ze cie boli wszystko hehe
kurcze nie wiem czy mi sie wody nie sączą...
jakos dziwnie... tylko ze podżólknione to jest i nie wiem czy to sluz czy wody...;/
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:19   #2635
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Ja tylko na chwileczkę, co prawda moja stokroteczka śpi ale mi cyce za chwile eksplodują więc czas podłączyć się pod dojareczkę.

Jakie śliczności

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
musisz postękac ze cie boli wszystko hehe
kurcze nie wiem czy mi sie wody nie sączą...
jakos dziwnie... tylko ze podżólknione to jest i nie wiem czy to sluz czy wody...;/
taki mam plan
zmień wkładke, połóż się, jak bedzie mokra to chyba wody.... i jazda do szpitala w końcu pelnia

Stary 2012-02-07, 18:26   #2636
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
rzuciłam prasowanie w diabły... pościel i tak się wygniecie, nie?
No no masz rację
Cytat:
TŻ pojechał pomagać światu jak zwykle. Ma komus tam pomóc drewno przywiezc skadyś, a to jest jakieś 40 km od nas i mam stracha, bo mu to zajmie jakieś 3 godziny, jak coś to jest zawsze pod tel. Już mu natłukłam do tej łeby, żeby nie pił ani jednego, bo to chyba dziś. Ale wiadomo, facet to facet i żadna babska gadanina go nie przekona.
Zosia nie pozostaje Ci nic innego jak tylko przywiązać tego chlopa swojego niesfornego do kaloryfera
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mały ostatnio strasznie marudny oryczany a mnie deprecha chwyta niewiem co on ma z tym katarem byłam wczoraj u lekarza bo mały juz ponad 2 tyg katar i się go pozbyć nie mogę woda+aspirator nie pomaga , lekarz kazał kupić nasiwin i te kropelki mu wkraplać do noska więc jak to nie pomoże to już nie wiem co dalej predzej ja chyba zwariuję od tych ryków wrzasków i marudzenia
Bidulek malutki żeby szybko wyzdrowiał
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
hej mamusie

wracam do świata żywych

Fajnie, że już w domku jesteście
Cytat:
O to że wyszłam w trakcie rozmowy. Zaczęła gadać ze przeziebiłam sie bo chodze cienko Ubrana ale oczywiście to ze siostrzenice z którymi mieszkam mają zapalenie płuc a druga anginę to nie ma znaczenia no i w pewnym momencie tylko mruknęłam że nie chce mi się już tego słuchać i weszłam na górę.
Ja dziś z tz szaleje całą noc żeby już urodzić, wtedy zamkne się z tz w pokoju i wywieszę tabliczkę '' Groźny pies - NIE WCHODZIC''
Lepiej zamknij teściową w kuchni i powieś jej tą tabliczkę na drzwiach
MissZuzia i co dobrego u Nikotynki? Skontaktowałaś się z nią?
No i Pearl się nic nie odzywa
Stary 2012-02-07, 18:29   #2637
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

kamusia, z tego co wiem odnośnie wywoływania to czekają od dnia terminu około 7-10 dni i jesli nic się nie dzieje zaczynają wywoływać. Mnie pytali się jak chcę rodzić, z powodu że miałam cc i rodziłam siłami więc dali wybór. Wybrałam naturalny poród, więc czekaliśmy i czekaliśmy.... jak najdzie mnie wena to opiszę swoje przeżycie z porodu.
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:30   #2638
kasiahexe
Zadomowienie

Gratulace nowym mamusiom

I trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki oby porób był tak szybki i przyjemy jak moj hihi

U nas jak narzie jest w miare dobrze tzn dni sa cudowne mała je cyca przez poł godziny a potem spi przynamniej 2.5 -3.5 ale w nocy to juz maskra najchetniej by spała z nami w łozku jak ja odkładamy do kołyski to ryk ://// i lulanie glaskanie bujanie ale nie wrrrrrrr a potem jestem nietomna w dzien :/

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

My mamy szczepienie 22. lutego ale nie wiem ile razy będą go kuć bo w Anglii chyba inaczej jest ze szczepionkami niż w PL. Ja idę na każde szczepienie na które przyślą mi skierowanie.

Marcyś śpi. Obiad nastawiony, zaraz położna przychodzi na ważenie, a potem moja mama na kawę.
O już smok się wierci w łóżeczku, zaraz będzie wołać
Tak wczesnie macie szczepienie ??? u nas musi dziecko miec przynajmniej 8 tygodni :// po 6 tygodniach jest check up a po 8 szczepionka dziwne to wszytko ://////

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 18:33   #2639
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Śliczna księżniczka
Stary 2012-02-07, 18:41   #2640
czubasek20
Zakorzenienie

Pisałam do Pear
Jeszcze nic sie nie ruszyło ale tz jest w domu wiec nie wchodzi na wizaż

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości