Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 21:31   #4051
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Iustyna

Ide spać, zmęczona jestem.
Nie wiem co jutro na obiad, nic nie wymyśliłam...

Dobranoc
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:33   #4052
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
  • 4 bardzo dojrzałe banany (około 80 dag)
  • 25 dag mąki pszennej (ja dałam razową)
  • 22 dag cukru
  • 5 dag masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 5 dag posiekanych orzechów włoskich albo rodzynek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
Banany obrać, rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z dodawanymi kolejno: cukrem, mąką, jajkiem, solą i sodą. Masło roztopić, wlać do masy i wymieszać. Dodać orzechy lub rodzynki. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub bułką tartą. Ciasto bananowe należy piec około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C (patyczek wkłuty w upieczone ciasto powinien być suchy).

skopiowałam będę robic w sobotę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:40   #4053
ellika
Rozeznanie

Zaneta hmmm z galaretką?? jaki to przepis?
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:44   #4054
piwnooka77
Raczkowanie

Witam,

Dziękujemy wszystkim za gratulacje ząbka

Dla Lenki, Patryka i Nikosia
Dla Wiktorii wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
o to są i dowody
jaki fajny, a dzisiaj moja Helenka zaczęła robić podobną minkę. (marszczy nosek, mruży oczy

Cytat:
Aparaciki jak na razie super...tfu tfu odpukać
A tu pannica moja
jaka ona cudna, i taka słodka minka

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sarce przebiły się obie dolne jedynki!!
Są tak z milimetr nad dziąsłami. W szoku jestem.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

U mnie to samo idzie.
Wczoraj czułam tylko jedną jedynkę,
dzisiaj czuję już dwie
Jak ja karmię łyżeczką to czuję taką ostrość.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Mamy pierwszego maleńkiego ząbka!!!!

ale dzisiaj wysyp ząbków
a wiecie, Helence wczoraj się pojawił pierwszy i cieszę się ale z drugiej strony to tak trochę mi smutno bo to kolejna oznaka, że to moje dziecię tak szybko rośnie, tak za szybko... taka dorosła się robi...

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
kierowniczka gra dzis w totka
wcześnie zaczyna

A moja Helena jeszcze nie śpi i jakoś nie widzę, żeby była senna... łobuzuje.
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:44   #4055
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Zaneta hmmm z galaretką?? jaki to przepis?

podpinam się
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:47   #4056
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
pewnie że tak
Eee, to Ty miękka jesteś

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Mnie mija 6 dzień diety i mnie czokoholika, słodyczoholika itd. nie ciągnie do słodkiego
Zale zazdroszę. I chylę czoła

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
kierowniczka gra dzis w totka
Jak wygra, to sie Tymcio w bogatą pannę wżeni

Cytat:
Wygląda na to, że nic a nic, nie drapie, nie zaczepia, nie rusza, bawi sie tak samo jak przedtem
Fajnie. Takie maluchy to w mig sie do wszystkiego przyzwyczajają

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jednak cos zaczelam robic, wieczorkiem powstawiam suwaczki, nie wiem tylko ile dzis da rade: http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html w razie wątpliwości prosze na PW
Bomba! Będziemy Cię za niego po palcach u stóp całować

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Naprawdę nie grzejecie w mieszkaniu? Ile macie stopni?
Przez ten ostatni tydzień było 19-19,5, dziś podskoczyło do 20. A w pokoju Tymcia 18 stopni. Ale tam to specjalnie chłodzę i w zasadzie cały dzień okno jest otwarte, żeby na noc było chłodniej i rześko

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Teraz przypomniały mi się słowa lekarki jak rzuciłam hasło skaza to ona "że nie nazywają tego skazą tylko nietolerancja białka mleka krowiego", więc to może tłumaczyć, że jak spożywałam mleko takie w czystej postaci (do płatek/płatków/?) to była reakcja?? Sorrki, jesli piszę bzdury, ale jestem ciemna w tej kwestii i teraz wszystko analizuje, przetwarzam itd
No właśnie ja wiem, ze lekarze cesto tak radzą "ograniczyć nabiał". Ale specjaliści mówią że przy skazie/nietolerancji KAŻDA ilość mleka jest szkodliwa. I że albo można pić/jeść nabiał bez ograniczeń, albo wcale. Pośrednie stany nie istnieją, bo albo choroba jest, albo nie...

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mały siedział w leżaczku oczywiście przypięty pasami, a ja poszłam na chwilkę do kuchni wstawić obiadek do podgrzania i nagle słyszę płacz... Biegnę do pokoju a mały wypadł z leżaczka na główkę - kurczę nawet nie wiem jak to opisać - on jak ma ustawiony leżaczek na pozycję półleżącą, a nie siedzącą to próbuje siadać - łapie za ten pałąk i się podciąga i najwidoczniej przeciążyła mu główka i poleciał do przodu ( złożył się w kulkę ) - nogi wyszły górą pasów i tak biedny ' stał 'na główce, brzuszkiem do ziemi... Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam...
Ale wiercipięta mały Najważniejsze że wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
3. Z tego co pisałaś, to u Was ciepło. U nas nie zawsze, jak mi średnio pod kołdrą i Tż, to co dopiero małej pod kocykiem .
Nie za ciepło, bo jak już pisałam, tak gdzie Tymcio śpi jest 18-18,5 sopnia

Cytat:
Hmm czy to typowe AZS to tego tak lekarka nie nazwała. Stan skóry ALi nazwała atopowymi zmianami skórnymi, będącymi reakcją na mleko. Ogólnie jest cała wysuszona skórka, całe rączki, łokcie, kolanka, udka, łydki, brzuszek w krostkach, plecy wokół paszek, boczki tu już sa takie suche czerwone place, no i poliki suche takie cegiełki i jedna małżowinka uszna tez w takich cegiełkach.
Dziękuję za odpowiedź

Dziewczyny, a ja tak dociekliwie o to wypytuję, bo się trochę zaczynam niepokoić o skórę Tymka. Nie zakładam AZS ani skazy, bo ja z tych, co wolą optymistycznie patrzeć na świat, ale coś nieładnego się zadziało. Od 2-3 tygodni ma suche policzki. Nic strasznego, tylko trochę. Ale 4 dni temu bardzo sie to pogorszyło: policzki są niezdrowo rumiane, a skóra z każdym dniem coraz bardziej sucha. Taka tarka się zrobiła Smaruję Cutibaa, którą poleciła Beatka, ale dopiero od wczoraj. Póki co coraz gorzej. Do tej pory Tymek nigdy na nic nie był uczulony, a ja jadłam i jem wszystko.
Mam nadzieję że to tylko mróz, suche powietrze itp, a nie coś gorszego
Stary 2012-02-07, 21:48   #4057
piwnooka77
Raczkowanie

Poznanianki wybieracie się jutro do kina?

Edytowane przez piwnooka77
Czas edycji: 2012-02-07 o 21:52
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:49   #4058
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
a wiecie, Helence wczoraj się pojawił pierwszy i cieszę się ale z drugiej strony to tak trochę mi smutno bo to kolejna oznaka, że to moje dziecię tak szybko rośnie, tak za szybko... taka dorosła się robi...
Brawo
(też miałam takie refleksje, jak zęby wyszły )
Stary 2012-02-07, 21:54   #4059
zanetaa88
Zakorzenienie

Ellika i Llili jutro napiszę co i jak..bo zeszyt mam na dole a nie chce mi się iść

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:02   #4060
83monia
Zakorzenienie

brumek - mnie na refleksje wczoraj wzielo, ale w zwiazku ze starszym. bo poszedl sobie do wc, zapalil swiatlo, siknał, spuscil wode, zgasil swiatlo, zamknal drzwi... jak stary! kiedy mi tak urósł to nie wiem...

walcze z suwaczkami, nie wiem czy dam rade dzis wszystkie zrobic, bom glodna a wy tu o jedzeniu...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:05   #4061
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

:Hi:
Wszystkiego najlepszego dla Lenki, Patryka i Nikosia.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a ja tak dociekliwie o to wypytuję, bo się trochę zaczynam niepokoić o skórę Tymka. Nie zakładam AZS ani skazy, bo ja z tych, co wolą optymistycznie patrzeć na świat, ale coś nieładnego się zadziało. Od 2-3 tygodni ma suche policzki. Nic strasznego, tylko trochę. Ale 4 dni temu bardzo sie to pogorszyło: policzki są niezdrowo rumiane, a skóra z każdym dniem coraz bardziej sucha. Taka tarka się zrobiła Smaruję Cutibaa, którą poleciła Beatka, ale dopiero od wczoraj. Póki co coraz gorzej. Do tej pory Tymek nigdy na nic nie był uczulony, a ja jadłam i jem wszystko.
Z tego co piszesz to moja Lilianka takie miała (tylko na policzkach) i chyba od mrozu. Ale smarowałam kilka dni jej Oilatum soft i zginęło.
Tylko,ze ja panikara jestem z natury i już się bałam,ze to Bóg wie co jest.

Litości nie macie? dziś raptem chwilę byłam przy lapku, nawet na chwilę nie bo moje dziewczyny są marudne, później przyjechała szwagierka z córką
Stary 2012-02-07, 22:05   #4062
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Domek też tak miał, nagle zaczęły się robić takie suche policzki i czerwone, smarowałam bephantenem, oilatum i raz schodziło i potem znowu wracało. I w sumie do dzisiaj nie wiem co to było/jest
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:14   #4063
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
brumek - mnie na refleksje wczoraj wzielo, ale w zwiazku ze starszym. bo poszedl sobie do wc, zapalil swiatlo, siknał, spuscil wode, zgasil swiatlo, zamknal drzwi... jak stary! kiedy mi tak urósł to nie wiem...
No, to już prawdziwa dorosłość

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Z tego co piszesz to moja Lilianka takie miała (tylko na policzkach) i chyba od mrozu. Ale smarowałam kilka dni jej Oilatum soft i zginęło.
Tylko,ze ja panikara jestem z natury i już się bałam,ze to Bóg wie co jest.
Oby tak było! Dzięki za dobrą nowinę

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Domek też tak miał, nagle zaczęły się robić takie suche policzki i czerwone, smarowałam bephantenem, oilatum i raz schodziło i potem znowu wracało. I w sumie do dzisiaj nie wiem co to było/jest
A lekarzowi nie mówiłaś? Ciekawe...
My idziemy w następny czwartek na szczepieni, to zapytam.
Stary 2012-02-07, 22:15   #4064
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Sarce tez sie takie policzki porobiły od mrozu, smarowałam tym kremem nivea na kazda pogode, teraz zmieniłam na taki krem od taty z Danii i ma ładne poluny

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:16   #4065
brumek
Zakorzenienie

Natka, a w ogóle co Ty tak wpadasz i nie mówisz jak ospa Domka?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Telik - ja było z oczkiem? Melduj się!!!
Stary 2012-02-07, 22:16   #4066
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie za ciepło, bo jak już pisałam, tak gdzie Tymcio śpi jest 18-18,5 sopnia

Ale 4 dni temu bardzo sie to pogorszyło: policzki są niezdrowo rumiane, a skóra z każdym dniem coraz bardziej sucha. Taka tarka się zrobiła Smaruję Cutibaa, którą poleciła Beatka, ale dopiero od wczoraj. Póki co coraz gorzej. Do tej pory Tymek nigdy na nic nie był uczulony, a ja jadłam i jem wszystko.
Brrr...
Zuziak też ostatnio ma takie policzki jak opisujesz i nie wiem dlaczego : noniewiem:

Cytat:
Monia mój już od dłuższego czasu tak robi, do tego myje ręce po toalecie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:18   #4067
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sarce tez sie takie policzki porobiły od mrozu, smarowałam tym kremem nivea na kazda pogode, teraz zmieniłam na taki krem od taty z Danii i ma ładne poluny
U nas ten Nivea nic nie pomagał. Dlatego kupiłam Cutibazę. A babka w aptece powiedział przy okazji że Nivea na takie rzeczy zupełnie się nie nadaje bo ma cynk w sobie. Że też wcześniej tego nie zauważyłam Bo kupując kosmetyki dla Tymcia jeszcze w ciązy unikałam takich które mają cynk i inne lecznicze sprawy, typu Sudokrem na przykłąd.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-02-07 o 22:38
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:20   #4068
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

melduje sie że żyję, przeczytałam wszystko ale znowu nie dam rady się odnieść do wszystkiego, za dużo produkujecie

z tego co pamiętam to gratuluję nowych zębów (Sara) i wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów

ellika super się mała prezentuje z aparatami, w ogóle śliczniutka jest

iustyna kciuki na jutro i pozytywne fluidy
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:21   #4069
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
tez mam ten krem nivea i jest ok.

Ale za to ja muszę przejść się do dermatologa bo mam bardzo suche policzki od sierpnia i mi skóra się łuszczy mimo nawilżania
Lilianka dziś pierwszy raz zrobiła kupkę na nocniczek i jeszcze ją osiusiała Ach, chodzę dumna jak paw. Za to Lena za chiny nie posiedzi dłużej.

Monia
suwaczki są super.

Ellika spisałam sobie przepis
Stary 2012-02-07, 22:21   #4070
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Dobry wieczor wszystkim.....

Tak sie bawilysmy dzisiaj z Olivka ze mamusia spalila ziemniaki

Teraz lece czytac co u Was....
Stary 2012-02-07, 22:26   #4071
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

melduje sie że żyję, przeczytałam wszystko ale znowu nie dam rady się odnieść do wszystkiego, za dużo produkujecie

z tego co pamiętam to gratuluję nowych zębów (Sara) i wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów

ellika super się mała prezentuje z aparatami, w ogóle śliczniutka jest

iustyna kciuki na jutro i pozytywne fluidy
Nie maja za grosz litości

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Iustynko
Stary 2012-02-07, 22:26   #4072
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Brrr...
Zuziak też ostatnio ma takie policzki jak opisujesz i nie wiem dlaczego : noniewiem:

Monia mój już od dłuższego czasu tak robi, do tego myje ręce po toalecie
no mój tez sika, ale zawsze czegos zapomni: a to zapalic swiatło i sika po ciemku, a to zgasic jak wychodzi, a to zamknac drzwi... z myciem rak po toalecie to kiepsko, ale mu wybaczam... jeszcze zostaje nam nauczenie ze spodnie wciąga zanim wyjdzie z wc...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-02-07 o 22:28
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:27   #4073
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
U nas ten Nivea też nic a nic nie pomagał. Dlatego kupiłam Cutibazę. A babka w aptece powiedział przy okazji że Nivea na takie rzeczy zupełnie się nie nadaje bo ma cynk w sobie. Że też wcześniej tego nie zauważyłam Bo kupując kosmetyki dla Tymcia jeszcze w ciązy unikałam takich które mają cynk i inne lecznicze sprawy, typu Sudokrem na przykłąd.
Ja nie wiedzieć czemu nie lubię zapachu Sudokremu.
A powiedz mi ile ta Cutibaza kosztuje?
Stary 2012-02-07, 22:33   #4074
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
tez mam ten krem nivea i jest ok.

Ale za to ja muszę przejść się do dermatologa bo mam bardzo suche policzki od sierpnia i mi skóra się łuszczy mimo nawilżania
Lilianka dziś pierwszy raz zrobiła kupkę na nocniczek i jeszcze ją osiusiała Ach, chodzę dumna jak paw. Za to Lena za chiny nie posiedzi dłużej.

Monia
suwaczki są super.

Ellika spisałam sobie przepis
sadzasz już dziewczyny na nocnik????
Stary 2012-02-07, 22:34   #4075
marzena_S
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla Filipa (youyou), Filipa (Zaneta), Wiki(AgaG)!!!

Z okazji miesięcznic wszystkiego dobrego dla dwóch Majek.

Patik, Piwnooka za ząbki dziewczynek.

Madziulka, biedny Szymek, na pewno się wystraszył. Kurcze, jednak te bujaki nie są takie bezpieczne, nawet kiedy dziecko jest przypięte.

Iustyna
, trzymam kciuki za wizyty u lekarza.

Brumek, super huśtawka- rozumiem że tż też zadowolony.

U nas również zmiany na skórze i nadal nie wiem czym spowodowane, może faktycznie mrozem? Na razie widzę poprawę po bephantenie.

Piwnooka, ja bym chciała do kina się wybrać, tylko że Hania mi coś kicha i pokasłuje- nie wiem czy nie przerodzi się to w przeziębienie. Na dodatek musiałabym jechać tramwajem, a do przystanku mam kawałek- normalnie nie byłoby problemu, bo pierwotnie chciałam iść na pieszo w ramach spaceru, ale przy tej temperaturze się trochę boję... A co w ogóle grają? Nataszka się wybiera?

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-02-07 o 23:00
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:35   #4076
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Najlepszego dla Patryka, Nikosia i Leny!

Cytat:

My jutro zaliczamy ortopedę z Zuziakiem i kręgosłupem Kuby, wiecie o co baaardzo proszę ?

A wiecie kto dopiero wczoraj zakupił dla córki kołderkę, poduszkę i pościel? Tak ja! Doszłam do wniosku, że jej za zimno pod kocykami

Aaa i byłam po Kubę - nie zabiłam się, czyli pełen sukces .

za ortopede...

Moja juz od dawna spi pod kolderke a to dlatego ze jak ogrzewanie nie chodzi w nocy to jest bardzo zimno....

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem co sie dzieje Marysi!!
od wczoraj nie chce jesc mleczka (jak na maxa zglodnieje to zje), sloiki tak, herbatka tak, nawet kaszki troszke zje. Przy butli gryzie smoka, zaciska dziasla i krzyczy z zacisnietymi dziaslami. Dzis to samo, ani lezec, ani siedziec, ani na rekach, ani na lezaczku, ani na hustawceKoopa byla wiec to nie to.

moze po prostu nie jest az tak glodna....albo zeby ida. Moja tez tak miala chwilowo...z tym ze nawet jak nie jadla 4 h to tez nie chciala...
Wydaje mi sie ze przejdzie Twojej Marysi.... zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymcio też bezzębny

Mały siedział w leżaczku oczywiście przypięty pasami, a ja poszłam na chwilkę do kuchni wstawić obiadek do podgrzania i nagle słyszę płacz... Biegnę do pokoju a mały wypadł z leżaczka na główkę - kurczę nawet nie wiem jak to opisać - on jak ma ustawiony leżaczek na pozycję półleżącą, a nie siedzącą to próbuje siadać - łapie za ten pałąk i się podciąga i najwidoczniej przeciążyła mu główka i poleciał do przodu ( złożył się w kulkę ) - nogi wyszły górą pasów i tak biedny ' stał 'na główce, brzuszkiem do ziemi... Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam...
Myślałam, że w leżaczku to jest bezpieczny, ale jednak nie
Dobrze, że nic mu się nie stało

oj bidulek.... dobrze ze nic mu sie nie stalo....

Moja mala raz nam spadla z lozka.... az wstyd pisac o tym.... a dwa razy juz wisiala nad podloga....sama w szoku bylam ze sie zrobila taka ruchliwa. Nawet nie wiem jak szybko dzieci nam sie rozwijaja....

Cytat:
Sarita odpuściła sobie dzisiaj popołudniową drzemkę.
Ale widac, że inne dziecko jak zęby się pokazały, bawi się i tak nie wrzeszczy jak ostatnimi czasy.
Tak fajnie mlaska, nie wiem jak to opisać. Strzela językiem o podniebienie. Takie to słodkie

Iustyna masz kciuki, Sara też będzie trzymać.

Karoline przyzwyczai się do nowych smaków. Sarka też się kwasiła za pierwszym razem i wypluwała.

Zastanawiam się czy nie dać na noc kaszy. Może dłużej pośpi? a jak nie, to obalę mit

u nas dawanie kaszek czy to kleikow nie dziala .... jak sie budzila tak sie budzi dalej.....

Cytat:
mówcie co chcecie, ja tam stoję po stronie Rutka

ja tez

Cytat:
Chyba, że wraz z przejściem na MM nocne karmienie nie będzie miało miejsca, jak to jest teraz u nas Ale wiem, że nie zawsze tak jest....

A i nie pochwaliłam sie, moja kluska wazy 8kg obsatwiałam więcej, coś ok.9 także się zdziwiłam, przez ponad 2 mce przybrała kilogram.

za piekna wage....
Stary 2012-02-07, 22:36   #4077
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
A lekarzowi nie mówiłaś? Ciekawe...
My idziemy w następny czwartek na szczepieni, to zapytam.
Pokazywałam, już nawet odstawiałam całkiem nabiał, zmieniałam proszki, smarowa łam ale nic nie pomagało. Suche placki są i znikają nadal... Teraz ma ospe i placków nie ma.
Koleżanka mi ostatnio mówiła, że jej córka takie miała, też nic nie pomogło, kupiła Hipp na odparzenia, posmarowała i zeszło

Cytat:
Co to za krem?

Cytat:
Natka, a w ogóle co Ty tak wpadasz i nie mówisz jak ospa Domka?
Próbuje się wziąść za nadrobienie Was, ale coś ciężko mi to idzie.
Domek już się czuje lepiej. Zostały same strupki, które też powoli odpadają. Niestety zdrapał na twarzy parę strupków (mam nadzieję, że nie będzie jednak blizn...). Heviran już odstawiliśmy, teraz tylko smaruję go pudrem w płynie. Chciałabym już z nim wyjść na dwór, ale chyba jeszcze nie możemy, wypad w góry chyba też odpuścimy...
Stary 2012-02-07, 22:40   #4078
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
sadzasz już dziewczyny na nocnik????
Sadzam bo siedzą juz stabilnie a poza tym mniej więcej wiem kiedy, a to coś złego?
Stary 2012-02-07, 22:44   #4079
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla Filipa (youyou), Filipa (Zaneta), Wiki(AgaG)!!!
dziękujemy

u nas tez Lilka ostatnio ma takie bardziej suche i lekko czerwone poliki...
może to przez suche powietrze, brak spacerów przez parę dni?

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Sadzam bo siedzą juz stabilnie a poza tym mniej więcej wiem kiedy, a to coś złego?
nie nic złego tylko się zdziwiłam bo wydaje mi sie że to za wcześnie, żeby się odpieluchować, nawet na oswajanie przyjdzie jeszcze pora.
dzieci zaczynają kontrolować te sprawy najwcześniej ok 18 miesiąca
Stary 2012-02-07, 22:45   #4080
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy

u nas tez Lilka ostatnio ma takie bardziej suche i lekko czerwone poliki...
może to przez suche powietrze, brak spacerów przez parę dni?
Hmm, być może

Dziewczyny pomóżcie- jak zrzucam filmiki z komórki, albo z aparatu to mi nie odtwarza na kompie. Jaki program potrzebuję?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości