Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 09:33   #2731
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 cz III

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
A ja się pokłóciłam z tż, bo wścieka się, że tyle przesiaduje na necie Mówi, że jak se do pracy nie pójdę, to za dwa tyg. skończy mi się internet No to by na tyle było z pochwalenia mojego faceta On twierdzi, ze jestem uzależniona co nie jest prawdą a ja tylko zabijam czas którego mam w nadmiarze. Jak mi zabierze internet, to będzie wojna i nasz związek nie przetrwa, bo ja sobie nie pozwole na dyktowanie mi warunków tylko dlatego, że nie mam pracy i jestem na łasce i niełasce pana i władcy Co z tymi facetami jest, to ja nie wiem
No i mam po spaniu
nie daj sięnie może Cie tak szantażowaćach Ci faceci

ja właśnie jem śniadanko bułeczki z serem żółtym i ketchupem
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:35   #2732
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
protest przez odmowę przyjmowania pokarmów?
obrażony chyba jest
bo dostał zje*kę za to że nie powiedział że jadł jak robiłam jajecznicą to strzelił focha na drugie śniadanie - co za d. przypomnę - moje duże dziecko ma 34 lata spoko, git malina, więcej śniadania mu nie zrobię.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:38   #2733
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mój na "dzień dobry" miał dziś awanturę.
Wstał trochę wcześniej ode mnie i poszedł rąbać drzewo. Wstałam i zaczęłam robić śniadanie - akurat jak on wrócił. Zrobiłam jajecznicę. Zjadłam swoja porcję a jego czekała bo znów gdzieś polazł. Wraca i oznajmia że on już jadł (nie mógł powiedzieć jak widział że robię???!!!) Później zaczęłam mu robić śniadanie do pracy a jak już zrobiłam to ten mi tekst że on sobie kupi i nie zabrał pudełka z gotowymi kanapkami
oja

moj tez dstał zrype z samego rana bo znowu mi sie sniło ze sie rozgląda za jakimis innymi
a poszło o to ze mam czekac na jakas czesc do auta i sie pytam czemu nie zamwoil pzez kup teraz tylko tak oprzez telefon sie ugadał z gosciem ze wysle bez klikniecia. A on ze a bo tak szybciej. A ja mwoie z ejak w c.h.u.j.a poleci facet i wysle bubla to wtedy co? i ja mam to sprawdzic przy odbiorze a ja sie nie znam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:38   #2734
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
bo dostał zje*kę za to że nie powiedział że jadł jak robiłam jajecznicą to strzelił focha na drugie śniadanie - co za d. przypomnę - moje duże dziecko ma 34 lata spoko, git malina, więcej śniadania mu nie zrobię.
może wstał lewą nogą?
nie bądź taka surowa, daj mu jeszcze szansę
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 09:40   #2735
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
może wstał lewą nogą?
nie bądź taka surowa, daj mu jeszcze szansę
on się chyba urodził lewą nogą
nie dam mu bo to nie pierwszy raz jak Piotruś Pan wybrzydza.

Stary 2012-02-08, 10:05   #2736
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Bylam u poloznej i slyszalam serduszko
przylozyla mi takie uzadzenie do brzucha i sluchalysmy serduszka tak pieknie bylo do tej pory mam ten dzwiek w glowie
Ojjj tak, to jest cudny dźwięk.
Mam nadzieję jutro też go usłyszeć.

Muszę zbierać się z małą do okulisty. Mam nadzieję, że oczy ma zdrowe.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:19   #2737
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej

Ja już po USG. Dzidziuś zdrowy, rośnie jak na drożdżach. Wszystkie organy prawidłowe i na miejscu TP przesunęło mi się na 8.07 W ogóle dzidziuś machał rączkami, smyrał się po ustach, ruszał nogami. Widzieliśmy wszystkie 5 paluszków No i po brzuszku widać z której strony się ułożył Płeć będziemy znać na 100% w 32 tygodniu, ale gin mówi, że bardziej widzi tu chłopaka

gratuluje udanej wizyty późno płeć poznacie ale najważniejsze że maluszek zdrowy
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:28   #2738
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ręce opadają,ja to dobrze znam Asiu mieliśmy to samo!!!!
A kurna same problemy z tym samochodem tylko

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Pytanie do wszystkich na zwolnieniach - czy Wasi pracodawcy żądali dostarczenia zaświadczenia o ciąży? Mój lekarz powiedział, że zaświadczenia może wystawić na potrzeby ZUS, a takiego dla pracodawcy nie, bo dane w nim zawarte są tajmnicą lekarską. On wystawia zwolnienie ze swoją pieczątką, kodem "B" i to ma wystarczyć.
Dzwoniłam do ZUS-u, ale panie oczywiście praw pracodawcy nie znają i mam zadzwonić do PIP. Jak zapytałam o to, co z czasem pomiędzy 182 dniami zwolnienia, a przysługującymi w ciąży 270, to okazało się, że powyżej pół roku faktycznie żądają zaświadczenia, ale nie interesują się tym, czy dostarcza je pracodawca, czy pracownica. No ale to po pół roku, a moi zażyczyli sobie zaświadczenia po półtorej miesiąca. Umowę mam na czas nieokreślony. Jutro spróbuję dodzwonić się do PIP, ale ciekawa jestem, czy macie jakieś doświadczenia w tej kwesii.
Mi ginekolog wystawił bez problemu za darmo. Taki mały papierek,a na nim napisane który to miesiąc ciąży

Cytat:
Hej

Ja już po USG. Dzidziuś zdrowy, rośnie jak na drożdżach. Wszystkie organy prawidłowe i na miejscu TP przesunęło mi się na 8.07 W ogóle dzidziuś machał rączkami, smyrał się po ustach, ruszał nogami. Widzieliśmy wszystkie 5 paluszków No i po brzuszku widać z której strony się ułożył Płeć będziemy znać na 100% w 32 tygodniu, ale gin mówi, że bardziej widzi tu chłopaka
Superowo

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
okazało się, że nasze autko jednak ożyło i interwencja mechanika była zbędna
właśnie wysłałam męża do sklepu po napój gazowany...tak mnie naszło, że mogę wytrzymać i po lody
śmieje się ze mnie, że na dworze temp -11 a mi się lodów zachciewa

Ooo ja też bym chciała,żeby nasze ożyło
Cytat:
Dziewczyny mam do Was pytanie.
Czy jeśli mam zamiar zrobić badania te płatne to muszę mieć skierowanie?
Nie na płatne ,nie trzeba mieć skierowania. Skierowanie tylko na te za które płaci NFZ czy ktoś tam inny

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja jestem ewidentną kwiatomaniaczką, ale nie mam storczyków bo nie mam parpetów takich w domu, większość moich kwiatuszów jest mojego wzrostu Moja mama znów szaleje za storczykami i pięknie jej kwinie, a właśnie robi tak jak jedna tu pisała że wkłada raz na dwa tygodnie do wody żeby te "kory" namokły i to wszystko. Mama za to często wyjeżdza i wtedy tato podlewa, wtedy storczyki stoją w wodzie jak Twoje i tak już jej 2 załatwił bo korzenie zaczęły gnić. Także podziwiam że Twoje tak mogą, ale mniej na nie oko żeby nie przedobrzyć. Aaaa jeszcze taka rada, jak nie kwitną to trzeba poeksperymentować z temperaturą. W dzień lepiej żeby miały wyższą a nocą niższą, wtedy dostają pędów

My też tak u znajomego naprawialiśmy auto, że leciał se w ciula... w końcu telefonów nie odbierał, a stał i stał u niego samochód. W końcu zabraliśmy go i wszystkie naprawdy robimy w salonie i samochód mamy gotowy na ten sam dzień. Może trochę drożej ale pewniej i szybciej...
Spróbuje z tą temperaturą. A to macie w Giżycku salon? Bo u nas w Kęrzynie to nie ma

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Hej.
Bardzo chce być na bieżąco ale coś mi nie wychodzi i ciagle tylko nadrabiam praktycznie się nie udzielając . Myślałam że bedę w tym tygodniu miała trochę luzu a szef chyba uznał że po urlopie jestem super wypoczeta i nie potrzebuję 2 dni wolnego i dał mi 6 dni pracujących....w ogóle nie patrzy na to że w ciązy jestem i że mogę się źle czuć czy byc słaba . W dupie to ma a dzisiaj stwierdził że ma większy brzuch ode mnie....to że nie jest jeszcze ogromny nie znaczy że mogę zawalać jak mu pasuje...
Za 2 tygodnie mam wizytę następną w szpitalu, jak mi dalej będzie szef takie godziny dawał to poproszę o pare dni wolnego, tym bardziej że czasami mi się brzuszek spina. Nie wiem czy to skurcze czy co?? Bo dzidziuś to raczej nie jest, ruchów jeszcze nie czuje a brzuch tak jakby się spina na kilka sekund i puszcza. Jest to dosyć bolesne. A przecież byłam teraz na urlopie i dużo odpoczywałam. Może z 4 razy mi się tak zrobiło w ciągu ostatniego tygodnia.
Trzymam kciuki za mamusie mające wizytę w najblliższych dniach
Co za burak

Cytat:
hej dziewczyny!
przylozyla mi takie uzadzenie do brzucha i sluchalysmy serduszka tak pieknie bylo do tej pory mam ten dzwiek w glowie
Super

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
heh zjadłabym ciasta, ale moje jedyne plany na dzisiaj to praca, praca, praca i gotowanie jarzynowej

I dzięki jeszcze raz, że mogłam się wygadać wczoraj, dzisiaj już mi o wiele lepiej. I małżuś wczoraj jakiś taki jak do rany przyłóż był. Chyba dlatego, że w pracy miał ocenę przez menagera i bardzo dobrze go ocenili hehe (on za mało w siebie wierzy...)
Ale i tak jak sobie gadaliśmy, to mu powiedziałam, że czuję się, że ja bardziej dbam o niego niż on o mnie. No zobaczymy co to da i na jak długo.

Aguś dobrze,że już jest lepiej

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:32   #2739
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Nie na płatne ,nie trzeba mieć skierowania. Skierowanie tylko na te za które płaci NFZ czy ktoś tam inny
Dzięki wielkie za odpowiedź - reszcie dziewczyn też dziękuję

Stary 2012-02-08, 10:34   #2740
hanjah
Zakorzenienie

Hej
U mnie i tż już ok-okazało się, że nie dzwonił cały dzień bo miał urwanie głowy i nie było jak
A na pogodzenie się była pizza Akurat szwagierka była a w we wtorki w naszej ulubionej pizzerii jest promocja buy one get one free

Mam pytanie do dziewczyn które nie pracują albo są na zwolnieniu: też Wam się tak dni tygodnia mylą? Ja wczoraj cały dzień byłam przekonana że jest środa Ja to już tylko niedzielę od innych dni odróżniam
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:38   #2741
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny!

pieknie ja moje drugie serduszko też mam w głowie

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:

W ogóle kazał mi chodzić co 2 tygodnie do siebie, co troszkę jest męczące, ale też wiem, że się gin dobrze opiekuje. Z drugiej strony chyba ciąże zagrożone pojawiają się u gina tak często
ja bym się nie obraziła jak musiałabym chodzić co 2 tyg i tak mi się wydaje że mam wizyty raz na pół roku
Stary 2012-02-08, 10:38   #2742
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
U mnie i tż już ok-okazało się, że nie dzwonił cały dzień bo miał urwanie głowy i nie było jak
A na pogodzenie się była pizza Akurat szwagierka była a w we wtorki w naszej ulubionej pizzerii jest promocja buy one get one free

Mam pytanie do dziewczyn które nie pracują albo są na zwolnieniu: też Wam się tak dni tygodnia mylą? Ja wczoraj cały dzień byłam przekonana że jest środa Ja to już tylko niedzielę od innych dni odróżniam
najczęściej dni tygodnia odróżniam po programach w tv

Stary 2012-02-08, 10:43   #2743
ewka5891
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
hej dziewczyny!
super, że słyszałas bicie serca swojego dzieciątka

Cytat:
A ja się pokłóciłam z tż, bo wścieka się, że tyle przesiaduje na necie Mówi, że jak se do pracy nie pójdę, to za dwa tyg. skończy mi się internet No to by na tyle było z pochwalenia mojego faceta On twierdzi, ze jestem uzależniona co nie jest prawdą a ja tylko zabijam czas którego mam w nadmiarze. Jak mi zabierze internet, to będzie wojna i nasz związek nie przetrwa, bo ja sobie nie pozwole na dyktowanie mi warunków tylko dlatego, że nie mam pracy i jestem na łasce i niełasce pana i władcy Co z tymi facetami jest, to ja nie wiem
No i mam po spaniu
ich chyba nie można na głos chwalić, bo zawsze coś sie spierdzieli....

jezeli chodzi o internet to siedzac w domu co masz robic?? tylko sprzątać i gotować, przeciez tez się Tobie cos od zycia nalezy. A to ze nie pracujesz, to nie powinien miec pretensji, wiadomo ze okres ciąży jest bardzo cięzki na szukanie pracy...

nie denerwuj się, przeciez nie mozna nas denerwować w ciąży.

Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zrobiłam wojne TŻ bo....
cieszę się, ze jak na chwilę obecną nie mam takich ataków humoru czasami sie pozłoszczę, ale raczej wiekszość rzeczy przyjmuje na spokojnie i staram sie z małych rzeczy nie robic afery, bo tylko ja na tym nagorzej bym wyszła, a po co sie denerwować.... szkoda zdrowia

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:44   #2744
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

wczoraj byli u nas znajomi i złapałam się na tym, że myślałam ze jest weekend zwykle w weekendy udzielamy się towarzysko

wstaje, ileż można w łóżku leżeć

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-02-08 o 10:54
Stary 2012-02-08, 10:46   #2745
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Ja dzisiaj w doskonałym humorze-byłam u lekarza - krwiaka juz nie ma , dzidzia ślicznie rośnieSłyszałam serduszko i wogóle jestem strasznie szczęśliwa
Dardzo si cieszę, że jexst ok u mnie też się krwiak wchłonął
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Hej.
Bardzo chce być na bieżąco ale coś mi nie wychodzi i ciagle tylko nadrabiam praktycznie się nie udzielając . Myślałam że bedę w tym tygodniu miała trochę luzu a szef chyba uznał że po urlopie jestem super wypoczeta i nie potrzebuję 2 dni wolnego i dał mi 6 dni pracujących....w ogóle nie patrzy na to że w ciązy jestem i że mogę się źle czuć czy byc słaba . W dupie to ma a dzisiaj stwierdził że ma większy brzuch ode mnie....to że nie jest jeszcze ogromny nie znaczy że mogę zawalać jak mu pasuje...
Za 2 tygodnie mam wizytę następną w szpitalu, jak mi dalej będzie szef takie godziny dawał to poproszę o pare dni wolnego, tym bardziej że czasami mi się brzuszek spina. Nie wiem czy to skurcze czy co?? Bo dzidziuś to raczej nie jest, ruchów jeszcze nie czuje a brzuch tak jakby się spina na kilka sekund i puszcza. Jest to dosyć bolesne. A przecież byłam teraz na urlopie i dużo odpoczywałam. Może z 4 razy mi się tak zrobiło w ciągu ostatniego tygodnia.
Trzymam kciuki za mamusie mające wizytę w najblliższych dniach
Co za szef, nie zazdroszczę
Co tego twardnienia brzuszka to mogą być skurcze Braxtona-Hicksa, macica ćwiczy do porodu i jest to normalne, tym niemniej nie powinnaś się stresować i wysilać w pracy

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
* wolna beta-HCG,
* osoczowe białko ciążowe PAPP-A,
ale któraś z dziewczyn (może nicki) miała coś innego.
Ja płaciłam za USG i miałam wybór, czy chcę za dodatkową kasę robić badania krwi. Oczywiście wolałam mieć komplet badań i trochę wiecej spokoju, więc zapłaciłam, a później dostałam wyniki wraz z interpretacją, bo biorą pod uwagę wiek, różne dane z USG, wiek ciąży i wagę, więc bez ich programu komputerowego raczej tego nie zinterpretujesz. A jeśli chcesz, żeby interpretował lekarz, to najlepiej zapytaj, jakie badania są mu do tego potrzebne.
Powodzenia!
Mi lekarz nic takiego nie zaproponował, nie wiem czy mam go poprosić o takie badanie? Nie jestem już taka młoda, w październiku skończę 34 lata

Cytat:
No i mam po spaniu
Przeczekaj, przejdzie mu, Tobie nie wolno sie teraz denerwować

Cytat:
heh zjadłabym ciasta, ale moje jedyne plany na dzisiaj to praca, praca, praca i gotowanie jarzynowej

I dzięki jeszcze raz, że mogłam się wygadać wczoraj, dzisiaj już mi o wiele lepiej. I małżuś wczoraj jakiś taki jak do rany przyłóż był. Chyba dlatego, że w pracy miał ocenę przez menagera i bardzo dobrze go ocenili hehe (on za mało w siebie wierzy...)
Ale i tak jak sobie gadaliśmy, to mu powiedziałam, że czuję się, że ja bardziej dbam o niego niż on o mnie. No zobaczymy co to da i na jak długo.
Dobrze, ze już jest lepiej
Cytat:
mój na "dzień dobry" miał dziś awanturę.
Wstał trochę wcześniej ode mnie i poszedł rąbać drzewo. Wstałam i zaczęłam robić śniadanie - akurat jak on wrócił. Zrobiłam jajecznicę. Zjadłam swoja porcję a jego czekała bo znów gdzieś polazł. Wraca i oznajmia że on już jadł (nie mógł powiedzieć jak widział że robię???!!!) Później zaczęłam mu robić śniadanie do pracy a jak już zrobiłam to ten mi tekst że on sobie kupi i nie zabrał pudełka z gotowymi kanapkami
To już jakaś epidemia z tymi fochami u tż-tów
Jak nie chce to niech nie je, nie przejmuj się, jak by chciał coś do jedzenia po pracy to możesz powiedzieć, że jest tylko zimna jajecznica i kanapki w pudełku

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Ojjj tak, to jest cudny dźwięk.
Mam nadzieję jutro też go usłyszeć.

Muszę zbierać się z małą do okulisty. Mam nadzieję, że oczy ma zdrowe.
Kciuki za wizytę Twoją i córeczki
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:46   #2746
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

często mi się to zdarza,a szczególnie teraz przy przeprowadzce
Stary 2012-02-08, 10:47   #2747
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki wielkie za odpowiedź - reszcie dziewczyn też dziękuję
Tzn teraz przeczytałam i dopiero zauważyłam,że źle sformułowałam moją wypowiedź, skierowanie trzeba jeśli chcesz żeby były to badania bezpłatne. A jeżeli robisz prywatnie to nie trzeba , bo i tak za nie płacisz z własnej kieszeni.

Ja np. na moje pierwsze wyniki dostałam skierowanie ,ale na końcu był dopisek : odpłatnie. I mimo skierowania płaciłam za nie. A teraz obiłam morfologie i mocz i dostałam skierowanie ale już bez tego dopisku i nie płaciłam.

Cytat:
Hej

A ja myslałam,że jarzynówka za niego zadziała A z tymi dniami tygodnia to szkoda gadać. 2 tyg. temu chciałam kupić pojemniki plastikowe w biedronce. Miały być w czwartek,więc jak mąż wrócił z pracy to mówie "dawaj jedziemy szybko do biedronki,bo pojemniki mają być", pojechaliśmy. Obeszłam całą biedronke , wszędzie a po pojemnikach ani śladu,nawet wywieszki nie było, ani ceny. Przy kasie mówie do ekspedientki" dali tak mało pojemników dzisiaj,czy po prostu tak dużo osób je kupowało?". A ona mówi " ale my mamy nowy towar w czwartki i poniedziałki",mówie do niej ,ze wiem bo dzisiaj miały być pojemniki. A ona mówi,że przecież dzisiaj jest środa. A ja mówie,że nie możliwe. Mąż się śmiał ze mnie cały wieczór

Jestem mamą

Stary 2012-02-08, 10:48   #2748
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:

haha no ja mam tak samo, a już nie wspomnę o tym że nie wiem który jest dzień miesiąca lepiej będzie po feriach bo jak mąż pójdzie do pracy to już będę wciągnięta w standardowy rytm tygodnia
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:49   #2749
agunia82
Zakorzenienie

A bo chłopy to są takie głupie i działają na zasadzie "na złość mamie odmrożę sobie uszy". Mój też potrafi tak zrobić, że w ramach focha, że obiadu nie ugotowałam (najczęściej jak mnie zeźli ostro) sam obiadu żadnego nie je. A niech nie je, mnie tym na złość nie robi

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:52   #2750
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
A bo chłopy to są takie głupie i działają na zasadzie "na złość mamie odmrożę sobie uszy". Mój też potrafi tak zrobić, że w ramach focha, że obiadu nie ugotowałam (najczęściej jak mnie zeźli ostro) sam obiadu żadnego nie je. A niech nie je, mnie tym na złość nie robi
dobrze prawisz kochana
nie zrobiłam obiadu gdyby nie fakt że robię też dla rodziców.....bo razem mieszkamy. Ale mogę zrobić coś czego nie lubi : cojest:

Stary 2012-02-08, 10:55   #2751
ivoncia16
Wtajemniczenie

hej dziewczyny ja juz siedze jak na szpilkach i niecierpliwie czekam na USG a mam dopiero na 16 ;15

a najlepsze mi sie przypomnialo, zapomnialam wam mowic
moja babka chce byc juz nawet od lekarzy madrzejsza
wrocilam w poniedzialek z wizyty to pytala czy bylam na wizycie czy na USG
ja mowie ze na wizycie ,a USG mam w srode
a ta do mnie z tekstem ,,po co Ty chodzisz na to USG?"
a ja mowie ze jak mam nie chodzic jak mam zlecone
a ona ,,ze te lekarze teraz takie mlode ,glupie ze tak czesto USG robia bo inaczej sprawdzic nie potrafia"
matko!!!!!!! myslalam ze wyjde z siebie
wtraca sie w nie swoje sprawy

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

wczoraj jak lezalam , juz prawie zasypialam
a tu mnie dzidzius zaczol szturchac hehe
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:58   #2752
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
haha no ja mam tak samo, a już nie wspomnę o tym że nie wiem który jest dzień miesiąca lepiej będzie po feriach bo jak mąż pójdzie do pracy to już będę wciągnięta w standardowy rytm tygodnia
od dni miesiąca to ja mam komórke, bo z moją pamięcia to ciezko bywa...
jezeli chodzi o dni tygodnia, to jak TZ ma jakies dodatkowe wolne, to zawsze mysle ze jest niedziela

Cytat:
hehe, cos w tym jest. Z moim jeszcze nie mam takich problemów, albo wszystko jeszcze przed nami
ogolnie ja zauwazyłam tyle, ze to moj TZ stał sie bardziej czepialski niz ja... ale to sie tyczy tylko niektorych spraw....

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja juz siedze jak na szpilkach i niecierpliwie czekam na USG a mam dopiero na 16 ;15
myslalam, ze juz siedzisz u lekarza....
nie denerwuj sie, zobacz jak niewiele czasu zostało do wizyty, pomysl o tych o musza jeszcze dluzej poczekac

powodzenia, obys wiedziala juz co za dzieciątko siedzi w środku

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:59   #2753
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

a ona ,,ze te lekarze teraz takie mlode ,glupie ze tak czesto USG robia bo inaczej sprawdzic nie potrafia"

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

za wizytę, a babcię olej, takie gadanie to domena starszych osób co to myślą, że wszystkie rozumy pozjadały i są mądrzejsi od fachowców...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 10:59   #2754
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

moja to samo mówi,nie przejmuj się,moja mówi " po co tyle tych prześwietleń"
Stary 2012-02-08, 11:01   #2755
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mi lekarz nic takiego nie zaproponował, nie wiem czy mam go poprosić o takie badanie? Nie jestem już taka młoda, w październiku skończę 34 lata
Ja zostałam pouczona o mozliwosci zrobienia PAPPa i beta HCG ale nie robiłam bo lekarze (dwóch niezależnie) powiedzieli ze nie ma takiej potrzeby. A teraz to juz chyba za późno jest (17 tc.) w sumie nie wiem
W swoim wyniku badania genetycznego czytam,że jego czułość wynosi do 80 % a czułość badania z krwi - do 90 %.
Ani jedne ani drugie nie dadzą pewności w 100%. Tak jak mi powiedział mój lekarz od ugs - pewność na 100% będzie gdy dziecko sie urodzi
Stary 2012-02-08, 11:02   #2756
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
-
Stary 2012-02-08, 11:06   #2757
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja mam ochotę na hamburgera od 2 miesięcy i nie jadłam do tej pory, bo w Łodzi nie ma takiego jakiego chcę Jadłam kiedyś takiego w knajpie w Wawie i nawet TŻ zaproponował byśmy w weekend pojechali z Łodzi do Warszawy na hamburgera To sie nazywa realizacja zachcianek
Stary 2012-02-08, 11:12   #2758
ivoncia16
Wtajemniczenie

ewka5891

agunia82

muminek82

kathrinaaaaa

wanilllka82

dziekuje Kochane za kciukasy
mam nadzieje ze Dzidzius bedzie chcial wspolpracowac i sie pokaze
a czy to prawda ze jak sie przed USG zje lub wypije cos slodkiego to maluszek bedzie brykal?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Linka25

hamburgery mmmm
my czesto robimy sobie w domu
nawet w sobote Tż kupil buly z sezamem i kotlety hamburgerowe w biedronie
i przyzadzilam nam w domu pysznosc !!!!!!!!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

kathrinaaaaa

ja ciagle mam ochote na jedzenie typu ; hamburgery , hot-dogi, frytaski , kotleciki
,,samo zdrowie " hehe
ale salatki tez jem bo wiem ze musze dla maluszka zeby mu dac tez troszke dobrego
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 11:14   #2759
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehehe. Mój fochów nie ma-póki co

Cytat:

Trzymam kciuki , a to starsze pokolenie to chyba zawsze będzie tak gadać

Jestem mamą

Stary 2012-02-08, 11:14   #2760
dottta
Zakorzenienie

mój też dostał opieprz z rana bo mnie jego budziki do szału doprowadzały
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości