Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 13:06   #1201
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja bym ugotowala ziemniaczki do tego i usmazyla jajko sadzone, brokul chwile pogotowac tez i na maselku troche buleczki tartej i polac wszystko nia.
i chyba właśnie tak zrobię

przynajmniej nie ma dużo roboty

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:08   #1202
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Aguska no wlasnie ja sie boje, wiesz jak jest - potem sobie czlowiek wmawia,ze moze jakbym zrobila tak i siak to by bylo lepiej, ja dopuszczam taka opcje ze np m-c bez mlecznych produktow a potem sprobuje wprowadzac i bede obserwowac.
Ale musze jeszcze doczytac, dopytac i pomyslec
Mozesz tak sprobowac ale ja bym szybciej wprowadzila jakis pierwszy mleczny produkt. Nie wiem ale wydaje mi sie, ze im dluzej sie to odwleka, tym wieksze prawdopodobienstwo ze dziecko zle zniesie i nie bedzie tolerowac. Ja wiem desiu ze sie boisz, ale mysle, ze przy drugim dziecku bedziesz miala inaczej!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:09   #1203
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
i chyba właśnie tak zrobię

przynajmniej nie ma dużo roboty
hehe jajko sadzone dla mnie odpada Bo w jajku sadzonym nie ma miąska

Nowaken... a jak to wyglądało, jak Ci sie te rozstępy po porodzie pojawiły?
Od razu? Czerwone>?
Bo ja jakoś nie wierzę, że mnie ominą... cholera!
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:10   #1204
karolca
Zakorzenienie

Skoro mowa o temperaturze, u mnie w cieniu jest -5 . Aż powiedziałam sama do siebie, że wiosna idzie

idę z psem na szybkie siusiu lenia mam jak nie wiem, ale trzeba zacząć ogarniać mieszkanko, później wyczesać kundla bo gubi podszerstek (i to tak jak jeszcze nigdy), wyprasować małe co nieco, wstawić kolejne pranie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 13:16   #1205
Aguśkaa83
Zakorzenienie

lena nie boj sie o wlosy. U kazdej kobiety wyglada to inaczej. Ja w poprzedniej ciazy mialam ladne wlosy, wydawalo mi sie, ze jest ich wiecej (moze byly grubsze) A po porodzie przez pol roku lecialy mi garsciami, ale nie wypadlo mi ich az tak duzo ze lysa zostalam
Wydaje mi sie, ze one powrocily do stanu sprzed ciazy.
Mozna dalej łykac witaminy, zeby wzmocnic organizm.
SZYMONEK

Stary 2012-02-08, 13:19   #1206
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Melduje sie w nowym wątku, jak zwykle spóźniona ale jestem

Kupiliśmy wózek
Super

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:25   #1207
mag_99
Rozeznanie

a ja zrobiłam pranie,
posortowałam ciuszki dla Filipa... i okazało się, że oczywiście rozmiar rozmiarowi nierówny mam kilka bodziaków z c&a na rozmiar 56 ale one jakieś chyba pomylone są bo są takiej samej długości jak te co kupiłam na 62 też z c&a i zamówiłam przez neta... w sumie to może nawet i lepiej na dłużej starczą
przetrzepałam torbę do porodu i wiem, że muszę kupić jeszcze Tantum Rosa i czopki (na szczęście lewatywy nie muszę kupować bo u mnie w szpitalu sami robią - no chyba, że się nie chce)
wstawiam teraz ziemniaczki i podgrzewam rozmrożone zapasy - gołąbki od teściowej... bo dziś jem w samotności TŻ dopiero jutro wróci z pracy - bo jego szef go męczy...
mam jeszcze plan wyprać pościel i prześcieradła dla małego bo wczoraj przyszła paczka z allegro (i w ogóle to się pomylili bo dostałam 2 powłoczki na poduszkę - 1 gratis ) a i iw32 zielona pościel w misie rzeczywiście jest super

a i u mnie jest -3, więc w centrum miasta pewnie z -1,5 (bo tu u mnie zawsze jakieś 2 stopnie mniej )

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2012-02-08 o 13:26
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:25   #1208
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Jeszcze nie urodziłam Termin wg om za tydzień Trzy inne wcześniejsze terminy z usg się nie sprawdziły
koniecznie daj znać, bo wychodzi na to, że będziesz pierwsza

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A wczoraj jeszcze chcialam Was spytac, a zapomnialam Kupujecie torbe do wozka? Tutaj sa modne takie niby specjalne torby do przewijania - ale rzadko sa z opcja dopinania do ramy wozka. A ja wlasnie bym wolala taka do zawieszenia nizeli zeby ja wsadzac do koszyka na dol czy na ramieniu nosic (szkoda mi miejsca) Teraz ci znajomi co odkupowalismy od nich rzeczy dla Juleczki zaproponowali nam jeszcze wlasnie taka torbe do przewijania (tylko nie wiem czy mozna ja zapiac do wozka) i taka ''mate do raczkowania'' (Gucia, chodzi o Krabbeldecke- to chyba tak mozna przetlumaczyc? ) wiec zobaczymy i moze odkupie od nich a jak nie to mam taka torbe upatrzona http://www.ebay.de/itm/Wickeltasche-...ht_6899wt_1165 Wozek mamy czarny wiec moze go troche rozjasni.... czy lepiej cala czarna?
ja też muszę kupić torbę, fajne są te z Maxi Cosi (maxi- cosi to ten sam producent co bebe confort), ale na razie w Polsce nie chyba nie są dostępne, przynajmniej czarne i brązowe bo pisałam do dystrybutora

http://www.youkids.pl/torba-flexibag-bebe-confort-2011/

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry
co do brzucha to tez mam zamiar ćwiczyc , zwlaszcza ze wiem ze jak sie zmobilizuje to dobrze mi to idzie, widzialam brzuchy poporodowe po regularnej gimnastyce i to naprawde działa, do tego masaze , jakis balsam i moze jakos to bedzie
to się będziemy nawzajem mobilizować

Cytat:
Negila, wiem ze sa w kompletach bardzo czesto w PL ale ja kupowalam uzywany wozek, a poza tym do Maxi Cosi Mura 4 nie ma toreb w zestawach
w nowym zestawie też nie dają, niestety

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja mam laptop Samsunga ponad rok i jestem z niego bardzo zadowolona! Obudowa się nie wyciera. Jedynie denerwuje mnie klapka, bo jest błyszcząca i zostają ślady paluchów .
też mam samsunga i wszystko byłoby ok, gdyby kilka dni temu nie padła mi totalnie bateria, w ogóle nie mogę go odłączyć z prądu i za każdym razie przy włączeniu mnie informuje, żebym nabyła nową
a to dopiero rok
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:30   #1209
tynka88
Zadomowienie

ale dzisiaj jest pięknie na dworze, w miare ciepło, sloneczko i jakies ptaszki śpiewaja, az poczułam wiosne

ja narazie czuje sie mimo tych 15-16 kg calkiem calkiem no ale jeszcze poltora miesiaca wiec moge spuchnac albo zbrzydziec, ale ogolnie to sie sobie podobam

ostatnio ciagle nachodza mnie mysli o drugim dziecku, ze raczej nie , ze nie dam rady , mam nadzieje ze mi to minie i zapragne kolejnego dziecka za 3-4 lata, bo nie chcialabym zeby syn byl jedynakiem.

Ja mam strasznie wysuszona skóre na twarzy, najgorzej powieki i policzki i przez to moje naczynka sie odzywaja, codziennie rano budze sie z lewym policzkiem bardzo zaczerwienionym, prawym mniej, miejmy nadzieje ze to minie.

co do laptopów to pierwszy jaki mialam to byl toshiba, kupilam uzywany za 600 zl i korzystalam z niego okolo 5-6 lat, wymieniłam na nowy bo padła w nim bateria i zasilacz i nie oplacało mi sie dawac 300-400 zl za naprawde i nowa baterie, teraz mam acer za nie całe 1600 zl od roku jestem zadowolona, cały czas wyglada jak nowy i odpukac jeszcze nic sie wnim nie popsuło

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-02-08 o 13:33
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:33   #1210
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
też mam samsunga i wszystko byłoby ok, gdyby kilka dni temu nie padła mi totalnie bateria, w ogóle nie mogę go odłączyć z prądu i za każdym razie przy włączeniu mnie informuje, żebym nabyła nową
a to dopiero rok
a czy w domu często korzystałaś z laptopa z podłaczoną baterią i zasilaniem sieciowym?
Ja baterię w laptopie naładowałam, wyjęłam i schowałam. Korzystam tylko z zasilania kablowego, baterię podłączam raz na jakiś czas, zwłaszcza jak jadę z męzem gdzieś w trasę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 13:44   #1211
rybka13
Zakorzenienie

Hej
Wpadlam sie przywitac i wracam na strone 37 ale zescie naprodukowaly z rana...
Przy okazji sprzedaje wam newsa:
duze dziecko
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 13:53   #1212
lena_mi
Zakorzenienie

Właśnie wróciliśmy z zakupów, masakra ile kasy poszło
No ale zapasów jedzeniowych i kosmetycznych mamy już sporo i pieluch jedynek też w Realu spore obniżki na Huggiesy wszystkich rozmiarów!

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Nie wiem kochana, ale tak na chlopski rozum, to moze byc tylko lepiej
Tego Ci zycze!
Ja wiem że nie ma odpowiedzi na moje pytanie ale dziękuję!

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
MARUDO!!! Bo tak Cię mogę nazwać. Śliczna jesteś! Zdjęcia same za siebie mówią
Asika i ja się zgadzam z balbinką - wyglądasz bardzo fajnie!

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Nikki grtuluję 31 tygodnia!

Ja dziś zaczynam 30-ty!
Stary 2012-02-08, 13:54   #1213
alamig
Zakorzenienie

Jolka odebrałam dziś paczkę od sprzedającegoMargotkrakowpl. Awizo już miałam wczoraj, więc przyszło błyskawicznie (mimo, że niby mieli urlop zaplanowany). Ja jestem bardzo zadowolona. Koszule są super (też dostałam jedną w rozmiarze S i jedną M, ale jak przyłożyłam je do siebie to są identycznych wymiarów), a pieluszki tetrowe z nadrukami najlepszej jakości jakie zamawiałam (a brałam jeszcze od dwóch innych sprzedawców). I jeszcze pomadkę ochronną w gratisie dostałam. Musiałaś mieć pecha, że do Ciebie tak długo szło.

I wzięłam jeszcze pielucho ceratki do przewijania. Z jednej strony ceratka, a z drugiej flanelka http://allegro.pl/pieluszko-ceratki-...050944541.html - bardzo fajne
Stary 2012-02-08, 13:58   #1214
lena_mi
Zakorzenienie

[QUOTE=ivonka7;32151920]Hej dziewczyny! My po dosyć ciężkiej nocce, twardnienia standardowo a poza tym całą noc bolało mnie podbrzusze. Strasznie okresowo No ale rano wzięłam ciepłą kąpiel i jest ok. Dzisiaj chcę przeprowadzić gruntowne sprzątanie, zobaczymy na ile brzuch mi na to pozwoli.

Napisze wam coś ku przestrodze. Aguska pisała że montowała półkę dla dziecka, my też wczoraj wierciliśmy i wieszaliśmy taką małą półkę w łazience. Niestety w nocy wysunął się jeden wkręt i SPADŁA. Oczywiście nas obudziła, nic się jej nie stało-ale chyba przewiercimy dzisiaj jakieś tytanowe wkręty. A nad łóżeczkiem dziecka też mamy półeczkę-też jeszcze nie zamontowana....nie wiem jak ale chyba zastosuje tysiąc różnych zabezpieczeń. Ehh... [/QUOTE]

może nie montuj nad łóżeczkiem?ja bym się trochę bała, może lepiej gdzieś obok?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:

Kupiliśmy wózek

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:

Głodna jestem, ale nie mogę nic jeść godzinę po zażyciu żelaza
skądś to znam...
Stary 2012-02-08, 13:58   #1215
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Przy okazji sprzedaje wam newsa:
duze dziecko
O rany
Stary 2012-02-08, 14:00   #1216
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
hehehe ja niby też mam napisane, żeby się wstrzymać z jedzeniem tak od 30 do 60 min., bo podobno może mdlić i powodować wymioty ale na mnie to na szczęście nie działa i czekam tylko 30 min.
na opakowaniu jest 30 min, a mi lekarka kazała 2 godziny czekac! nigdy nie wytrzymuję aż tyle ale to podobno o wchłanianie chodzi..

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

a ja dzisiaj o 13:00 USG oby dziecię się ujawniło czy miech czy skarbonka między nóżkami także uciekam się szykowac a na drugie śniadanko właśnie wszamałam drożdżówkę z cynamonem i jablko

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------
Trzymam kciuki daj znac koniecznie

MoniaHan brawo dla TŻta!

Aguśka przekaż pozdrowionka od nas dla Małej, niech trzymają się w dwupaku jak najdłużej się da! Współczuję Małęj ogromnie tych skurczy..

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-08 o 14:06
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:03   #1217
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Nowaken... a jak to wyglądało, jak Ci sie te rozstępy po porodzie pojawiły?
Od razu? Czerwone>?
Bo ja jakoś nie wierzę, że mnie ominą... cholera!
No wokół pępka pojawiły sie kilka dni po porodzie rozstępy całą ciążę sie cieszczyłam że nie mam a tu masz babo placek

Stary 2012-02-08, 14:09   #1218
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Zdałam egzamin na 4 i mam nowy plan do d... co drugi wtorek od 8.00 do 11.15 i każda środa od 8.00 do 18.15
Z dobrych wieści jeszcze tyle, że znaleźliśmy mieszkanie malutkie, bo 30metrów, ale przytulne, czyste i umeblowane tak jak nam potrzeba. (dla Warszawianek lokalizacja: Tarchomin, ul. Światowida). 18stego jak wrócę do stolicy podpisujemy umowę już nie będę mieszkać pod mostem
Gratulacje znalezienia mieszkania No i egzaminiu!

Cytat:
A wczoraj jeszcze chcialam Was spytac, a zapomnialam Kupujecie torbe do wozka? Tutaj sa modne takie niby specjalne torby do przewijania - ale rzadko sa z opcja dopinania do ramy wozka. A ja wlasnie bym wolala taka do zawieszenia nizeli zeby ja wsadzac do koszyka na dol czy na ramieniu nosic (szkoda mi miejsca) Teraz ci znajomi co odkupowalismy od nich rzeczy dla Juleczki zaproponowali nam jeszcze wlasnie taka torbe do przewijania (tylko nie wiem czy mozna ja zapiac do wozka) i taka ''mate do raczkowania'' (Gucia, chodzi o Krabbeldecke- to chyba tak mozna przetlumaczyc? ) wiec zobaczymy i moze odkupie od nich a jak nie to mam taka torbe upatrzona http://www.ebay.de/itm/Wickeltasche-...ht_6899wt_1165 Wozek mamy czarny wiec moze go troche rozjasni.... czy lepiej cala czarna?
Ja mam torbe w komplecie z wozkiem,a mate turystyczna dokupilam oddzielnie.Fajna ta torba,ja bym kupila.

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
a co do wyglądu to jedno słowo:koszmar... Wyglądam jak jakieś zombie conajmniej. A najgorzej jest z cerą. Byla tłusta,ale teraz to słów brak. Świecę się jak jarzeniówka. Co 2-3 godziny muszę ją myć bo inaczej wyglądam jakbym się spociła. Nawet garnier nie pomaga,a do tej pory był niezastąpiony... No i mam pełno krostek na plecach,dekolcie i nawet pupie i udach Peeling nie daje sobie z nimi rady:/ tyle chociaż,że włosy się poprawiły. Bo przed ciążą były bardzo zniszczone. a teraz już mogę się obyć bez maseczek itp Wiec to jedyny plus jest
Ja od poczatku ciazy nie moglam narzekac,ladna cera,wlosy tez.Za to od okolo 2 tyg zaczely mi wychodzic krostki,wlosy sie bardziej przetluszczaja.

Cytat:

Kupiliśmy wózek
Super.Fajny kolorek.

Cytat:
Mi na szczęście niecałe 2 miesiące, bo szczerze to jestem jeszcze w proszku z zakupami . Aaaaaaaaaaa zaczynam panikować
A mi rowne 2 miesiace do terminu!Ale moze byc i poltora miesiaca,wole wczesniej jak pozniej

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

moj Tz wczoraj mnie bardzo pozytywnie zaskoczyl. jak wrocil z pracy poszlismy na krotki spacer z psem (bo moje spacery w ciazy trwaja 10min, i Tz siada na kompa i wlacza swoja gre war of warcraft i cos klika i klika, pytam co robisz a on zaraz skoncze. po pol godzinie skonczyl i usiadl na kanape, po chwili mowi ...skonczylem z gra, pozegnalem sie ze wszystkimi tam (powiedzieli ze mam jaja ze odchodze, bedzie im mnie brakowalo (glos lamiacy sie, kurcze zzylem sie, ale dziecko w drodze, w lustrze patrze - nie chce tak wygladac, zaraz ide na silownie zamiast siedziec 5h/dziennie przy kompie. i znajomi z gry pisalido niego...powodzenia w rzeczywistosci!!!powiedzi al ze sie uzaleznil (nie dalo sie nie zauwazyc) i szkoda zycia aby spedzac je w innym swiecie.
wieczorem ogladalismy filmy...a Tz do mnie; o rany jaki wieczor dlugi
Dla Tz.Moj tez kiedys tak sie wciagnal w gre.Przez kilka m-cy nic dla niego nie istnialo.Mialam ochote kompa wyrzucic przez okno.Byla powazna rozmowa i w koncu przestal.Teraz troche gra,ale w sposob kontrolowany.

Cytat:
Anagat a widzisz... ja z kolei stawiam głównie na samsunga
Za to unikam sprzętu LG (wiele napędów w komputerze było LG i nie wytrzymywały za długo, sprzęt grający tej firmy też nie był zbyt fajny, komórka męża była reklamowana z 10 razy...)
Z Samsungami nie mamy problemów
Ja ma Dell od prawie roku i jestem zadowolna.

Ale mamy zamieszanie z licznikami gazowymi.Okazalo sie,ze zaplacilismy rachunek sasiada,przyslany omylkowo na nasze dane,a swojego nie zaplacilismy.Jutro wyjasni sie prawdopodobnie jak to rozwiazac.
Stary 2012-02-08, 14:14   #1219
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Zrobią Ci się zakola tak jak mi się zrobiły po pierwszej ciąży już miałam włosy za ucho ale musiałam ściąć bo wygladało to tak jakbym sobie wycięła włosy na jeżyka
nie strasz(((
Stary 2012-02-08, 14:15   #1220
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
na opakowaniu jest 30 min, a mi lekarka kazała 2 godziny czekac! nigdy nie wytrzymuję aż tyle ale to podobno o wchłanianie chodzi..
mój mi powiedział, że trzeba na czczo tak ok. pół godziny do godziny przed posiłkiem, albo 4 godziny po ostatnim i godzinę przed kolejnym, bo inaczej mogą być rewolucje żołądkowe, więc to na pewno chodzi o wchłanianie, musi się wchłonąć żeby nie mdliło i żeby nie wymiotować, ale jak mówię u mnie chyba ok z tym, bo nawet zatwardzeń po tym nie mam
a były już czasy, że brałam 2 tardyferony na raz... no ale i efekty - hemoglobina na poziomie 13,0

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:16   #1221
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
lena nie boj sie o wlosy. U kazdej kobiety wyglada to inaczej. Ja w poprzedniej ciazy mialam ladne wlosy, wydawalo mi sie, ze jest ich wiecej (moze byly grubsze) A po porodzie przez pol roku lecialy mi garsciami, ale nie wypadlo mi ich az tak duzo ze lysa zostalam
Wydaje mi sie, ze one powrocily do stanu sprzed ciazy.
Mozna dalej łykac witaminy, zeby wzmocnic organizm.
wkurza mnie też to że te włosy wszędzie się walają po domu, dosłownie - WSZĘDZIE i pełno a te co są na głowie są matowe i do niczego
no ale nic, pogadam z moją dermatolog po ciąży - ostatnio zapisałam się, termin na wrzesień
Stary 2012-02-08, 14:20   #1222
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:

Mam wiesci od Małej:

Wczoraj wieczorem napisala mi eska, ale nie mialam jak wejsc na kompa.
Nie bede dokladnie cytowac.
Zatrzymali ja w szpitalu, podlaczyli ktg, wyszly skurcze ponad 90 (gdzie skala skurczy jest od 0-100) wiec duze te skurcze. Fenoterolu we wlewie nie podlaczyli jej, bo lekarz stwierdzil, ze az tak z natura walczyl nie bedzie. Dostaje znow papaweryne rozkurczowo i dexaven (pewnie na rozwoj plucek). Mała pisala ze skurcze ma czeste nawet co 10 minut i byla wystraszona, czy to nie juz...
Dzis do mnie jeszcze n ie pisala, wiec nie wiem jak nocka...

Ona sie nameczy tez w tej ciazy bidulka i nalezy w szpitalu...

Po pierwsze: nie montowalismy polki nad lozeczkiem (wogole taka opcja nie wchodzila w gre), tylko obok lozeczka, a po drugie mąż powiedzial, ze mozna na niej usiasc, zamocowal mocne kolki ze nic jej nie ruszy wiec sie nie obawiam. Moj maz ma reke do takich rzeczy i jak mocowal regal na zabawki w pokoju Filipa, to tak ze Filip moze sie na nim "wieszac" a nie spadnie na niego. Oczywiscie nigdy nie mozna byc pewnym an 100% jednak wydaje mi sie, ze moj maz jak cos robi to tak zeby uniknac upadku polki nawet gdyby Filip tam sie "zawiesil" na niej.

kciuki za usg!
Biedna Mała! Ale to dobrze że jednak pojechała...strasznie mocne te skurcze...no ale trzymam mocno kciuki żeby było OK. Jak już podadzą jej steryd to maleństwo bezpieczniejsze.

Aguśka -ja nie pisałam że wy montowaliście nad łóżeczkiem -tylko kontynuując wątek półek - pisałam że my mamy zamiar. Widzisz mój mąż też doświadczony w tych sprawach, wszystko w domu robi sam, nauczył się jeszcze za młodu-bo jego rodzina ma firmę budowlano-remontową i tam sobie czasami dorabiał za chłopaczka. Ostrzegałam tylko przed felernymi mocowaniami, bo jak sie okazało jeden kołek był zły-i to on się poluzował. Ja mimo wszystko chcę mieć półkę nad łóżeczkiem - nad moim własnym była całe dzieciństwo-więc nie mam jakichś większych obaw - oprócz jak widać mocowań. Także musimy pomyśleć nad dodatkowymi zabezpieczeniami. Może dodatkowe podpory od dołu.

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Wrzuce zaraz na e-maila moje zdjecie z wczoraj (37 tc) i zdjecie łóżeczka mojego synka
Brzuszek spoory A łóżeczko już pięknie przygotowane...ale pościel to chyba na ozdobę Bo nie zamierzasz chyba używać poduszki i kołderki?
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:30   #1223
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
nie strasz(((
Zaraz poszukam zdjęcia i sama zobaczysz jakie miałam zakola

Stary 2012-02-08, 14:31   #1224
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Ale mamy zamieszanie z licznikami gazowymi.Okazalo sie,ze zaplacilismy rachunek sasiada,przyslany omylkowo na nasze dane,a swojego nie zaplacilismy.Jutro wyjasni sie prawdopodobnie jak to rozwiazac.

Ooo kurcze... powodzenia!
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:38   #1225
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
aaa evcia brawa za zdane egzaminy! a co do tego planu to pomyśl, że z 2 strony będziesz potrzebować opieki dla dziecka na cały dzień na środę, a resztę będziesz mieć praktycznie wolną i nie będziesz tracić czasu na dojazdy na uczelnię na 1 zajęcia

i mam pytanie - nie wiecie czy w ciąży można używać sacholu - kurcze chyba sobie chrupkim pieczywkiem zrobiłam kuku w buzi i mnie boli
Właśnie jak się zastanowić to właśnie z jednej strony dobrze, a przecież też cały dzień tam siedzieć nie muszę, a czasem odwołują zajęcia
Ja na dziąsła stosowałam BOBODENT pomagał

Cytat:

Kupiliśmy wózek
Śliczny! Podoba mi się kolorek

Cytat:
Evvcia GRATULACJE udanych poszukiwań mieszkania i zdania egzaminu
Dziękuję wszystkim

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj o 13:00 USG oby dziecię się ujawniło czy miech czy skarbonka między nóżkami także uciekam się szykowac a na drugie śniadanko właśnie wszamałam drożdżówkę z cynamonem i jablko
niech się ujawni, bo ja też jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dzien doberek

dzisiaj zaczynam 35 tydzien!!

evcia gratuluje zdanych egzaminow i znalezienia mieszkania, no jakos dacie rade z tego Tarchomina, inni tez tam mieszkaja i zyja
pamietam ze tez ogladalam mieszkania na Tarchominie, ladne byly, ale ze wzgledu na lokaizacje nie wzielam, w zamian wynajelam sobie mieszkanie oblesne przy rondzie onz, halas byl nie z tej ziemi, prusaki i inne robactwo na porzadku dziennym...i nocnym tez. mialam wszedzie blisko, ale pozniej zalowalam ze nie wzielam tego czysciutkiego i przytulnego mieszkania na Tarchominie. tak jak wszystkiego sa plusy i minusy. Zycze Wam aby super sie Wam tam mieszkalo!!
Gratulacje Monia z okazji kolejnego tygodnia i opamiętania się przez TŻ, to jest naprawdę warte docenienia
Co do mieszkania to gdybym ja miała sama siedzieć to nawet w trudnych warunkach jakoś bym dała radę te 4 miesiące, ale z maleństwem to wolę nie ryzykować. I właśnie na Tarchominie są bardzo dobre warunki, nowe budownictwo i nie aż tak drogo krzyczą za wynajem, a jednak teraz to dla nas każdy grosz się będzie liczył. A okolica tam też ok, wszystko pod nosem

Cytat:
Mam problem ze zdjęciem obrączki... Jakieś pomysły?
Mydło, olej, tłuszcz nie zdały egzaminu, obrączka nie chce przejść przez zgięcie. A zdjąć muszę, bo dłonie zaczęły mi mocniej puchnąć
Dobrze, że się udało ja jak tylko poczułam, że mogę mieć problem to zdjęłam pierścionek i już miesiąc go nie noszę. Ciągle myślę, że zgubiłam... Człowiek to się przyzwyczaja.

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Wrzuce zaraz na e-maila moje zdjecie z wczoraj (37 tc) i zdjecie łóżeczka mojego synka
Wow już tak mało zostało?
Mam podobne łóżeczko ale jeszcze nierozłożone, może w weekend i widzę, że ta pościel robi karierę u nas na wątku ja mam rożek w takim wzorze i kolorze, i chyba sobie zamówię też pościel

Cytat:
Ja mam laptop Samsunga ponad rok i jestem z niego bardzo zadowolona! Obudowa się nie wyciera. Jedynie denerwuje mnie klapka, bo jest błyszcząca i zostają ślady paluchów .
Ja mam lapka HP COMPAQ i też jestem zadowolona oprócz tej błyszczącej klapki każdy kurz widać... a kompik niestety ściąga i mnie to też drażni dużo używam go i nic się nie wytarło, ani touch ani klawiaturka.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
normalnie upal u nas tez podoba temp do tego slonce swieci
Na Mazurach już -15'C. Przyjechałam na tą Syberię i marudzę

Robię zapiekankę makaronową na obiad i sosik z thermo mixa - nareszcie w domu mogę coś w nim porobić i tak jak anagat pisałaś, u mnie jest ten stary model (już chyba ponad 10 lat ma) i nic nie śniedzieje, a noże to może kilkanaście razy były tylko wyjmowane do czyszczenia. Jest niezawodny i nie do zdarcia

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

I za Małą... Aguśka pisz nam jak coś będziesz wiedziała. Też chciałam jej eska wysłać, ale nie będę jej męczyć. Żeby wszystko było dobrze...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 14:45   #1226
karolca
Zakorzenienie

Mój mąż jest dobry
Rano dzwoni i pyta "a co z fotelikiem?"
Chyba nie zauważył go jak przyjechałam z bolidem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 14:45   #1227
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Wyslałam zdjęcie z zakolami na meila

Stary 2012-02-08, 14:52   #1228
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziekuje w imieniu Małej za słowa pocieszenia, jak napisze do mnie, na pewno przekażę Wam co u niej.
SZYMONEK

Stary 2012-02-08, 14:53   #1229
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
to mi tak normalnie rosną włosy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-08, 14:55   #1230
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość

Brzuszek spoory A łóżeczko już pięknie przygotowane...ale pościel to chyba na ozdobę Bo nie zamierzasz chyba używać poduszki i kołderki?
Pościel w komplecie była więc niech leży dla ozdoby na przyszłość

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Wow już tak mało zostało?
Mam podobne łóżeczko ale jeszcze nierozłożone, może w weekend i widzę, że ta pościel robi karierę u nas na wątku ja mam rożek w takim wzorze i kolorze, i chyba sobie zamówię też pościel

I za Małą... Aguśka pisz nam jak coś będziesz wiedziała. Też chciałam jej eska wysłać, ale nie będę jej męczyć. Żeby wszystko było dobrze...
Bo śliczna jest Czekamy na wieści od Małej. Na pewno bedzie dobrze-tyle wytrzymała juz to wytrzyma juz do terminu!!

Cytat:
Nie są tak tragiczne, wlosy troche przerzedzone ale jakbym zaczesała do tylu to pewnie mialabym podobne
Ale mały Słodziak śliczny synuś.
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości