Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 20:33   #451
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
No czas leci i dzidziuś też rośnie lekarz powiedział że to normalnie że w różnym okresach dzidziuś może różnie przybrać na wadze może też okazać się ze później mniej przybierze.

Termin porodu też mam na początku z tego co pamiętam to śliweńka jest przede mna
kapukat
Gratulacje p toż to duże dziecko - kiedy rodzisz?
termni mam na 30 kwietnia i gin. powiedział już wcześniej że bedziemy się trzymać tej daty

_agata
Wieeeeeeeeeelki Termin porodu się nie zmienił?
Nie kiedyś raz myślał ze na 2.05. ale potem już mówił że tak jak z wyliczeń a nie usg

agatka661
ook psozukaslam terminu pododu na 1 stronie, masz 30 kwietnia wiec tydz przede mna )
ogolnie to chyba dzidzi bardzo duze jak na ten tytdzien

Z tego co pamiętam to mówił ze norma chyba do 1360g ale róznie jest i trzeba zawsze liczyć granice błędu najważniejsze że jest zdrowy. Dziś był cały dzień bardzo aktywny strasznie kopał ogólnie to tylko wieczorem jest aktywny bardziej a i na usg też tupał nóżkami. Mąż się smieje ze może myślał ze to już czas na wyjście główką do dołu już jest gotowy hehe
no ja mam termin 22.04 a 02.05

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:40   #452
Efijy
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

[QUOTE=śliweńka;32168089]już ci kasa z zusu przyszła?

Tak dziś przyszła ale za te kilka dni lutego
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:42   #453
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
1kg to w którym jesteś tygodniu ???
27 tydzień

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:46   #454
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
hejka!

odwiedzam Was wreszcie, po calych dniach pracy jestem padnieta wiec prace sobie juz odpuszczam
w sobote jedziemy po wyprawke dla maluszka bo maz dostal wyplate :brzyda l: trzeba kupic lozeczko, wozek, fotelik no i komode...
Witamy z powrotem przodowniczkę wątku
Udanych zakupów

Gatta, libretka, agusia, gratuluję udanych wizyt

Gatta, nie martw się, weźmiesz antybiotyk i będzie lepiej, teraz już leki są bezpieczniejsze dla dzidziusia

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
to nie o ubranka chodzi - tylko tak jak widzę, słyszę - dziewczyny już wózki, łóżeczka materace a ja termin mam kwiecień-2maja - i co? i mam pierdzielnik w pokoju dziecięcym, trzeba go pomalować a nawet nie mam farby, jest tam wielki śmietnik,, nie mówiąc o zamówieniu czegokolwiek - jak dużego sprzętu... teraz jeszcze problemy z wózkiem, bo miałobyć 25 euro za przewóz a teraz Pani mi wyliczyła prawie 100 euro chyba z nieba
100 euro??? To strasznie zdzierstwo! Czym oni to wysyłają? Ja wiem, że to spore pudło taki wózek, ale może jak by rodzina Ci to kupiła w Polsce i potem po prostu pocztą wysłała to byłoby taniej?
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:51   #455
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
wracajac do Tummy Tub - powiedziala, ze to nie jest dla noworodkow, tylko dla nieco wiekszych dzieci, ktore sa juz w stanie utrzymac glowke
czyli i tak poczatkowo zostaje zwykla wanienka

ja na 99% kupuje zwykla wanienke, ale nurtuje mnie kwestia wkladu - czy kupic taki stelaz z frotte czy gabke czy plastik :conf used:
moja znajoma mialam ten stelaz frotte i bardzo mi sie to podobalo bo dzidzius sobie wygodnie lezal

frote i wszystkie gąbki to siedlisko bakterii - ale jak wolisz, tego ani dobrze wypłukać ani dobrze wysuszyć... ja nie kupuję - tetrę jakby co wrzucę do wanienki

co do tego wiaderka też właśnie ostanio przeczytałam opinie mam - i było napisane że to nie dla noworodków... hmmm... ciekawe
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 20:53   #456
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
no ja mam termin 22.04 a 02.05
Tak kojarzyłam że przede mną coraz mniej tego czasu nam zostało. Wózek to masz już upatrzony? Jak tak to kiedy planujesz zakup jeśli można spytać
Stary 2012-02-08, 20:56   #457
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
100 euro??? To strasznie zdzierstwo! Czym oni to wysyłają? Ja wiem, że to spore pudło taki wózek, ale może jak by rodzina Ci to kupiła w Polsce i potem po prostu pocztą wysłała to byłoby taniej?
poczta to dopiero sobie liczy nawet nie pytaj ile...ale dlaczego to mnie zdziwiło - wiem że kurierzy liczą sobie czasami za paczkę która jest niewymiarowa albo niegabarytowa - dodatkowe koszty, ale jeśli na stronie jest informacja że paczka może być niegabarytowa, albo może zawierać kilka mniejszych paczek - biorąc pod uwagę wózek - i że opłata do 30 kg to 25 euro. To chyba nagle z nieba im nie spada dodatkowa opłata? jakby takowa była powinni napisać że za paczkę niegabarytową jaką jest wózek tyle i tyle a dodatkowe kg tyle i tyle...i byłoby wszystko jasne a nie. Co niby mam teraz zrobić? znowu zacząć od początku przeszukiwać wszystko? a może łazić po sklepach..? już mi się nie chce...jestem zmęczona całą tą wyprawką i tymi przygotowaniami, mam dość...a jeszcze oprócz ciuchów rzuconych na łóżko i kilku drobiazgów nic nie mam a tu luty już prawie w połowie....bleee
Stary 2012-02-08, 21:07   #458
śliweńka
Zakorzenienie

[QUOTE=Efijy;32169204]
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
już ci kasa z zusu przyszła?

Tak dziś przyszła ale za te kilka dni lutego
hmmm ja miałam L4 do wczoraj ciekawe kiedy ja dostane kasę

Cytat:
Tak kojarzyłam że przede mną coraz mniej tego czasu nam zostało. Wózek to masz już upatrzony? Jak tak to kiedy planujesz zakup jeśli można spytać
wózek jumpera ale musimy z TŻ pojechać jeszcze raz do sklepu, obejrzeć wszystkie, zobaczyć jak się rozkłada, składa itp.

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:11   #459
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
poczta to dopiero sobie liczy nawet nie pytaj ile...ale dlaczego to mnie zdziwiło - wiem że kurierzy liczą sobie czasami za paczkę która jest niewymiarowa albo niegabarytowa - dodatkowe koszty, ale jeśli na stronie jest informacja że paczka może być niegabarytowa, albo może zawierać kilka mniejszych paczek - biorąc pod uwagę wózek - i że opłata do 30 kg to 25 euro. To chyba nagle z nieba im nie spada dodatkowa opłata? jakby takowa była powinni napisać że za paczkę niegabarytową jaką jest wózek tyle i tyle a dodatkowe kg tyle i tyle...i byłoby wszystko jasne a nie. Co niby mam teraz zrobić? znowu zacząć od początku przeszukiwać wszystko? a może łazić po sklepach..? już mi się nie chce...jestem zmęczona całą tą wyprawką i tymi przygotowaniami, mam dość...a jeszcze oprócz ciuchów rzuconych na łóżko i kilku drobiazgów nic nie mam a tu luty już prawie w połowie....bleee

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:21   #460
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

dzięki przyda mi się...
Stary 2012-02-08, 21:22   #461
kasiulkaj1
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
daaaawno mnie tu nie było, ale czytałam Was na bieżąco
w poniedziałek byliśmy u gina i mamy na 90% dziewczynkę mała ma już 480g, wszystko prawidłowo się rozwija a ja jestem przeszczęśliwa mąż zresztą też
Stary 2012-02-08, 21:23   #462
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
ufff niedawno dotarłam do domu... po całym dniu. z małym wszystko ok, chociaż nie jest już taki mały bo waży 1kg ze mną też wszytsko ok, także te bóle pachwin to chyba od ciężaru hehe
jestem zadowolona bo udało mi się pokupić trochę rzeczy, pooglądać łóżeczka i pościele więc już mniej wiecej wiem co chce
dzisiaj sporo wizyt widze bylo, ale super ze wszystkie pozytywnie
Super, że wszystko dobrze
Mój teraz pewnie też coś koło tego waży, ale na USG idę w 31/32 tygodniu, czyli jeszcze jakiś miesiąc Właśnie uświadomiłam sobie, że to już 28...

Cytat:
Z tego co pamiętam to mówił ze norma chyba do 1360g ale róznie jest i trzeba zawsze liczyć granice błędu najważniejsze że jest zdrowy. Dziś był cały dzień bardzo aktywny strasznie kopał ogólnie to tylko wieczorem jest aktywny bardziej a i na usg też tupał nóżkami. Mąż się smieje ze może myślał ze to już czas na wyjście główką do dołu już jest gotowy hehe
Jeśli jest zdrowy ( i ty też) to najważniejsze
Mnie chodziło o to, że jeszcze takiej wagi tu nie było, ale teraz to już norma będzie

Cytat:
Heeeeeeeeeeeeejjj kapukat... gdzie twój optymizm? Nie poddawaj się. Usiądź spokojnie, odpocznij i jeszcze raz spokojnie z nimi porozmawiaj. Dowiedz się skąd taka różnica w cenie wysyłki, skoro wcześniej była mowa o niższej.
I to już chyba będzie pora żeby zamawiać wszystko, bo czasami mogą wyjść takie niespodziewane okoliczności, a nie możesz przecież zostać z niczym

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:25   #463
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A co do wyprawki, ja nie mam kompletnie nic. ZERO! A będę chyba jedna z pierwszych
Ja oprócz paru ciuszków, które kupiłam przy okazji (m.in. w lumpkach) to też nic jeszcze nie mam i myślę, że dopiero pod koniec marca zaczniemy coś kupować

Cytat:
A nie mógłby Ci ktoś w PL kupić tego wózka i wysłać go jakąś firmą, która przewozi rzeczy z PL do IRL? Są takie firmy prywatne, goście jeżdżą busami i przewożą rzeczy, nawet meble można sobie tak wysłać. Tylko musiałabyś poszukać jakiejś zaufanej firmy. Bo 1000 euro to jakaś masakra. Ja 3,5 roku temu wysyłałam sobie z IRL cały dobytek i za 6 dużych i ciężkich pudeł + rower zapłaciłam 200 euro
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:25   #464
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dostałam dzisiaj paczusie z loveli a tam poza mleczkiem do prania

Załącznik 4488060

po za tym mam jeszcze body, 2 prześcieradełka i kilka pieluch tetrowych i 2 takie flanelowe jak prześcieradła :P
brałaś udział w jakimś konkursie, czy zamawiałaś? A może tak "bez okazji"? słodkie
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Daj znać co nowego!

W ogóle tata postawił mnie przed dylematem... Powiedział, żeby budować dom krok po kroku, nie spieszyć się z tym... Że z małym dzieckiem będzie nam wygodniej w mieście. I rzucił temat kupienia mieszkania. Problem w tym, że ja bym chciała duże mieszkanie, takie jak mnie interesuje to prawie 600 tysięcy... (104m). Tata sugeruje kupienie mieszkanka około 65m, nowego developerskiego... Takiego jak on kupił. Nie wiem co myśleć. Mąż pewnie mi przytaknie i nic nie wniesie do rozmowy. Mam zagwozdkę. Naszego mieszkanka byśmy oczywiście nie sprzedawali, tylko wynajęli - centrum miasta, blisko na 3 uniwersytety... Sama już nie wiem.
Po wizycie wszystko w porządku na szczęście. Pani doktor też nie wie skąd ta moja glukoza i na następny raz mam powtórzyć badanie moczu. Filip też już waży ponad kilogram! W sumie to standardowo jak na jego wiek Poza tym to usłyszałam, że wykorzystałam limit przybierania na wadze i trzeba ograniczyć się troszkę. W ten sposób musiałam uciec od zamrażarki w markecie, z której Algida śmietankowo-śmietankowa wołała "WEŹ MNIE!!!" więc gdybym narzekała na wagę, to mam nadzieję, że jestem usprawiedliwiona
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Hej
Ja po dzisiejszej wizycie u lekarza. Skonsultowałam to toxo powiedział że wszystko ok.
Morfologia w porządku ale z moczem gorzej mam zapalenie... I wszystko co możliwe wyszło w moczu... Dostałam antybiotyk Dostałam także globulki na infekcje.... USG nie było, słyszałam tylko bicie serduszka, więc nie wiem ile mała waży?
Jutro jadę zawieść L4 do pracy, a przy okazji zrobi pedicure, manicure troszkę muszę się odgruzować
Nie martw się, ja też miałam całe mnóstwo "syfów" w moczu, a po tygodniowej kuracji antybiotykiem i globulkami wszystko przeszło. Tak jak dziewczyny pisały, na naszym etapie antybiotyk już nie jest niebezpieczny dla maleństwa

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:28   #465
karola2546
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Dawno sie nie odzywałam ale czytam was na bierząco chociaz trudno nadążyć. Dobrze się czuje więc pracuję na pół etatu i brak mi czasu na wszystko. Ale w piatek ide na połówkowe i wtedy napewno wszystko wam napiszę.
oglądałam właśnie porodówke na TLC i oczywiście ryczałm jak bóbr. Już niedługo wszytkie też będziemy miały swoje dzieciaczki w ramionach!
teraz zmykam do wyrka bo jak większość z was wczoraj miałam koszmarną noc i musze nadrobić. Pozdrawiam!
karola2546 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:28   #466
rinco
Wtajemniczenie

Kapukat przykładowo coś takiego:
http://www.kurierirlandia.pl/index.php/cennik
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:30   #467
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Racja, racja, nie powinni nagle tak zmieniać...
Powodzenia w ustaleniach z nimi!

Cytat:
Napisane przez kasiulkaj1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
w poniedziałek byliśmy u gina i mamy na 90% dziewczynkę mała ma już 480g, wszystko prawidłowo się rozwija a ja jestem przeszczęśliwa mąż zresztą też
Gratki!
Stary 2012-02-08, 21:40   #468
kasiulkaj1
Raczkowanie

Cytat:

Gratki!
Dziękuję
Stary 2012-02-08, 21:42   #469
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
oo jeszcze takie słodkie gratisy dostałaś

super, że niedługo będziesz się bronić a masz już termin ustalony? ja pewnie będę bronić się latem ale na razie nie wyobrażam sobie tego ;/
jeszcze nie ustalony termin, jak oddam pracę, to mają miesiąc na ustalenie z promotorem terminu (on nie ma teraz zajęć na mojej uczelni)

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
brałaś udział w jakimś konkursie, czy zamawiałaś? A może tak "bez okazji"? słodkie
zamówiłam stąd http://lovela.pl/o-programie.html

rzucił mi się temat płytek w kuchni.

my póki co nie wybraliśmy nic.
chcemy małe płytki 10x10 między szafki. ostatnio mąż coś wspominał, by na ścianie bez mebli do połowy położyć też płytki, ale mi się nie widzą te małe tam. a zaś jakieś inne brać to też nie bardzo. 3 rodzaje płytek?? podłogowe, ścienne małe, ścienne normalne? eh....

moje dziecko się rozszalało niedawno. cały dzień praktycznie nic. a tu wystarczyła pizza na kolacje i dawaj Tatuś dostał po zębach i po policzku jak nasłuchiwał małej

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 21:43   #470
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Heeeeeeeeeeeeejjj kapukat... gdzie twój optymizm? Nie poddawaj się. Usiądź spokojnie, odpocznij i jeszcze raz spokojnie z nimi porozmawiaj. Dowiedz się skąd taka różnica w cenie wysyłki, skoro wcześniej była mowa o niższej.
I to już chyba będzie pora żeby zamawiać wszystko, bo czasami mogą wyjść takie niespodziewane okoliczności, a nie możesz przecież zostać z niczym
no właśnie _Agata gdzie mój optymizm? hmm.. biorąc pod uwagę, że sama nie mogę pomalować pokoju, ani w nim posprzątać bo nie wyniosę sama starej szafy ani roweru ani połowy niepotrzebnych rzeczy - i że wszystko mam w proszu a jeszcze będę ganiać za socjalem i innymi - bo przecież trzeba mnie dokształcić prawda szczególnie że jestem w 7 miesiącu ciąży i z pewnością mojego wielgachnego brzucha nie jest w stanie nikt zauważyć... to zaczynam się bać, że nie zdąże - że wszystko będzie szło nie tak... że zostanie na ostanią chwilę, że za moment nie będę miała siły się ruszyć, bo moje powypadkowe biodro daje się coraz bardziej we znaki im brzuch większy - i po prostu dzisiaj się załamałam - bo myślałam że chociaż jedną sprawę będę miała już w "locie" a potem wszystko się ułoży..a tu dupa - teraz muszę kombinować co zrobić

Cytat:
Napisane przez kasiulkaj1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A nie mógłby Ci ktoś w PL kupić tego wózka i wysłać go jakąś firmą, która przewozi rzeczy z PL do IRL? Są takie firmy prywatne, goście jeżdżą busami i przewożą rzeczy, nawet meble można sobie tak wysłać. Tylko musiałabyś poszukać jakiejś zaufanej firmy. Bo 1000 euro to jakaś masakra. Ja 3,5 roku temu wysyłałam sobie z IRL cały dobytek i za 6 dużych i ciężkich pudeł + rower zapłaciłam 200 euro
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Kapukat przykładowo coś takiego:
http://www.kurierirlandia.pl/index.php/cennik
tylko że widzisz tam ostani punkt - paczki gabarytowe - dziewczyna mi napisałam, że jej przesyłali Jumpera X i paczka była tak ogromna, ale nie kilogramowo - bo kilogramowo nie było tam nawet 30 kg - a firmy wyliczając gabaryty wyliczali jej 100 euro dopłaty - tylko że ona była na to przygotowana jadać kupić wózek, a ja dostałam jak obuchem w głowę, bo co innego jest napisane a co innego mi wybliczyli. No ale cóż nie zostaje mi nic innego jak jutro rano sprawdzić co Pani mi odpisała - bo napisałam grzecznego maila dlaczego cena podana na stronie różni się od ceny przedstawionej mi chociaż nie miałobyć ukrytych kosztów... zobaczymy - przemyślę sprawę, wiem że tutaj takiego wózka nie kupię i dlatego zęby mi się zacisnęły i przeszła mi ochota na wszystko już
Stary 2012-02-08, 21:45   #471
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=śliweńka;32170210]
Cytat:

hmmm ja miałam L4 do wczoraj ciekawe kiedy ja dostane kasę

wózek jumpera ale musimy z TŻ pojechać jeszcze raz do sklepu, obejrzeć wszystkie, zobaczyć jak się rozkłada, składa itp.
Ja chciałabym w tym tygodniu jeszcze wybrać się do sklepów chciałabym w końcu znaleźć model który nam wpadnie w oko i się na coś zdecydować żeby potem wybór wózka mieć już z głowy. Jeśli chodzi o ZUS to ja go już nie rozumiem zupełnie. Mi jakieś dwa trzy tygodnie przysłali papier z informacją że mają mi kasę wypłacić.
Stary 2012-02-08, 21:46   #472
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
moje pierwsze dzieciątko straciłam w I trymestrze ciąży
Bardzo mi przykro,tak głupio palnęłam mam nadzieję ,że Cię nie uraziłam. Moja kuzynka rok temu również straciła dzidzie w pierwszym trymestrze a tydzień temu została mamą zdrowego i ślicznego Alana.
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:00   #473
izotropia
Rozeznanie

Alfahelisa widzę, że rodzimy w tym samym terminie, tylko ten 29.06 jest u mnie z OM a 27.06 z pierwszego usg i jakoś ten 29 mi się nie widzi

Dzidziol waży ok 350 g i jest wszystko dobrze nie wiem czy to on czy ona, bo lekarz nic nie mówił ogólnie troszkę mnie ten fakt rozczarował, ale za miesiąc idę prywatnie na wizytę bo do przychodni nie udało mi się zapisać a o godz 6 nie będę wystawać na zimnie i czekać

na pociechę kupiliśmy sobie robot wieloczynnościowy, zrobiliśmy soczek i zepsułam filtr sokowirówki podczas mycia może lekkie pęknięcie nie będzie dalej przeszkadzać w użyciu

czuję ruchy i strasznie mnie to wzrusza
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:07   #474
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Ja dzisiaj też po wizycie i szkole rodzenia Jestem w 25 t, dzidzia wazy 880 g i jest główką w dole. W szkole mieliśmy wykład o lewatywie i już mnie ona nie przeraża,bo robi się ją szybko i jest jej bardzo mało,bo moje wyobrażenia były takie ,że to ok 1 l płynu wlewają ) sama nie wiem z kąt mi takie pomysły czasem przychodzą
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:23   #475
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj też po wizycie i szkole rodzenia Jestem w 25 t, dzidzia wazy 880 g i jest główką w dole. W szkole mieliśmy wykład o lewatywie i już mnie ona nie przeraża,bo robi się ją szybko i jest jej bardzo mało,bo moje wyobrażenia były takie ,że to ok 1 l płynu wlewają ) sama nie wiem z kąt mi takie pomysły czasem przychodzą
ooo ciekawa jestem ile waży moje maleństwo. dowiem się w piątek. termin mamy ten sam, ale ja bym powiedziała, że to już 26 tc, a dokładniej 25t+1d

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 22:41   #476
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Dzidziol waży ok 350 g i jest wszystko dobrze nie wiem czy to on czy ona, bo lekarz nic nie mówił
Brawo, że dzidziol zdrowy! A nie zapytałaś o płeć?

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Ależ dziś naprawdę wizytowy dzień
Gratki i dla Ciebie!
Cóż, ja przy Maksiu miałam dwa razy... Raz przed wywołaniem porodu, które średnio zadziałało i drugi raz następnego dnia, jak już faktycznie się poród zaczął.
Bardzo nieprzyjemne to było ale zdecydowanie wolę mieć zrobioną lewatywę niż potem w trakcie porodu zrobić wiadomo co wiadomo gdzie... ubrudzić siebie, fotel i dziecko Podobno można kupić jakiś zestaw do zrobienia lewatywy w domu... Ale nie mam pojęcia, jak to wygląda i jak miałabym to sobie sama zaaplikować
Stary 2012-02-08, 22:46   #477
kapukat
Zakorzenienie

Kism z tego co słyszałam to bardzo prosta w użyciu - nie widziałam jej ale dziewczyny w Irlandii mówiły że działa po 2 minutach tutaj w szpitalu nie robią lewatywy więc jak nie kupiszz to idziesz na żywioł
Stary 2012-02-08, 22:51   #478
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Kism z tego co słyszałam to bardzo prosta w użyciu - nie widziałam jej ale dziewczyny w Irlandii mówiły że działa po 2 minutach tutaj w szpitalu nie robią lewatywy więc jak nie kupiszz to idziesz na żywioł
To chyba się skuszę na takową Jeśli tym razem się nie przeterminuję i będzie dane mi jej użyć
Stary 2012-02-08, 23:10   #479
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba się skuszę na takową Jeśli tym razem się nie przeterminuję i będzie dane mi jej użyć

a to z Maksem był poród naturalny czy CC? wiem że mówiłaś...ale ja przez to wkurzenie dzisiejsze mam zaćmienie całkowite
Stary 2012-02-08, 23:34   #480
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

No, mamie się rzeczy podobały, tylko zakazała mi kupować już takie malutkie :P I teraz mam chyba wszystko kupować niebieskie, bo jak jej pokazałam body z "Syneczek mamuni" to się spytałam, czemu jest zieloneeee :P
I powiedziała, że my to się mamy fajnie, takie ułatwienia (jak jej pokazałam listę wyprawkową).

Mały się trochę rozbujał wieczorem i dobrze, bo już się martwiłam.

Aha i mama nie umie przeżyć imienia, które wybrałam, ale dałam jej do zrozumienia, że już go raczej nie zmienimy :P I powiedziałam, że ma 4 miesiące, żeby się przyzwyczaić

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-02-08 o 23:36
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości