|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
|
|
#452 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
[QUOTE=śliweńka;32168089]już ci kasa z zusu przyszła?
Tak dziś przyszła ale za te kilka dni lutego |
|
|
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
|
#454 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Udanych zakupów ![]() Gatta, libretka, agusia, gratuluję udanych wizyt ![]() Gatta, nie martw się, weźmiesz antybiotyk i będzie lepiej, teraz już leki są bezpieczniejsze dla dzidziusia Cytat:
|
||
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
frote i wszystkie gąbki to siedlisko bakterii - ale jak wolisz, tego ani dobrze wypłukać ani dobrze wysuszyć... ja nie kupuję - tetrę jakby co wrzucę do wanienki co do tego wiaderka też właśnie ostanio przeczytałam opinie mam - i było napisane że to nie dla noworodków... hmmm... ciekawe
|
|
|
|
|
#456 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie pytaj ile...ale dlaczego to mnie zdziwiło - wiem że kurierzy liczą sobie czasami za paczkę która jest niewymiarowa albo niegabarytowa - dodatkowe koszty, ale jeśli na stronie jest informacja że paczka może być niegabarytowa, albo może zawierać kilka mniejszych paczek - biorąc pod uwagę wózek - i że opłata do 30 kg to 25 euro. To chyba nagle z nieba im nie spada dodatkowa opłata? jakby takowa była powinni napisać że za paczkę niegabarytową jaką jest wózek tyle i tyle a dodatkowe kg tyle i tyle...i byłoby wszystko jasne a nie. Co niby mam teraz zrobić? znowu zacząć od początku przeszukiwać wszystko? a może łazić po sklepach..? już mi się nie chce...jestem zmęczona całą tą wyprawką i tymi przygotowaniami, mam dość...a jeszcze oprócz ciuchów rzuconych na łóżko i kilku drobiazgów nic nie mam a tu luty już prawie w połowie....bleee
|
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Efijy;32169204]
Cytat:
wózek jumpera ale musimy z TŻ pojechać jeszcze raz do sklepu, obejrzeć wszystkie, zobaczyć jak się rozkłada, składa itp.
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#461 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() daaaawno mnie tu nie było, ale czytałam Was na bieżąco ![]() w poniedziałek byliśmy u gina i mamy na 90% dziewczynkę
|
#462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój teraz pewnie też coś koło tego waży, ale na USG idę w 31/32 tygodniu, czyli jeszcze jakiś miesiąc Właśnie uświadomiłam sobie, że to już 28...![]() Cytat:
![]() Mnie chodziło o to, że jeszcze takiej wagi tu nie było, ale teraz to już norma będzie ![]() Cytat:
I to już chyba będzie pora żeby zamawiać wszystko, bo czasami mogą wyjść takie niespodziewane okoliczności, a nie możesz przecież zostać z niczym
|
|
|
#463 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#464 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
słodkie ![]() Cytat:
Poza tym to usłyszałam, że wykorzystałam limit przybierania na wadze i trzeba ograniczyć się troszkę. W ten sposób musiałam uciec od zamrażarki w markecie, z której Algida śmietankowo-śmietankowa wołała "WEŹ MNIE!!!" więc gdybym narzekała na wagę, to mam nadzieję, że jestem usprawiedliwiona ![]() Cytat:
|
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Dawno sie nie odzywałam ale czytam was na bierząco chociaz trudno nadążyć
. Dobrze się czuje więc pracuję na pół etatu i brak mi czasu na wszystko. Ale w piatek ide na połówkowe i wtedy napewno wszystko wam napiszę. oglądałam właśnie porodówke na TLC i oczywiście ryczałm jak bóbr. Już niedługo wszytkie też będziemy miały swoje dzieciaczki w ramionach! teraz zmykam do wyrka bo jak większość z was wczoraj miałam koszmarną noc i musze nadrobić. Pozdrawiam! |
|
|
|
#466 |
|
Wtajemniczenie
|
Kapukat przykładowo coś takiego:
http://www.kurierirlandia.pl/index.php/cennik |
|
|
|
#467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w ustaleniach z nimi! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
|
#469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rzucił mi się temat płytek w kuchni. my póki co nie wybraliśmy nic. chcemy małe płytki 10x10 między szafki. ostatnio mąż coś wspominał, by na ścianie bez mebli do połowy położyć też płytki, ale mi się nie widzą te małe tam. a zaś jakieś inne brać to też nie bardzo. 3 rodzaje płytek?? podłogowe, ścienne małe, ścienne normalne? eh.... moje dziecko się rozszalało niedawno. cały dzień praktycznie nic. a tu wystarczyła pizza na kolacje i dawaj Tatuś dostał po zębach i po policzku jak nasłuchiwał małej
|
||
|
|
|
#470 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie że jestem w 7 miesiącu ciąży i z pewnością mojego wielgachnego brzucha nie jest w stanie nikt zauważyć... to zaczynam się bać, że nie zdąże - że wszystko będzie szło nie tak... że zostanie na ostanią chwilę, że za moment nie będę miała siły się ruszyć, bo moje powypadkowe biodro daje się coraz bardziej we znaki im brzuch większy - i po prostu dzisiaj się załamałam - bo myślałam że chociaż jedną sprawę będę miała już w "locie" a potem wszystko się ułoży..a tu dupa - teraz muszę kombinować co zrobićCytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#471 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=śliweńka;32170210]Ja chciałabym w tym tygodniu jeszcze wybrać się do sklepów chciałabym w końcu znaleźć model który nam wpadnie w oko i się na coś zdecydować żeby potem wybór wózka mieć już z głowy. Jeśli chodzi o ZUS to ja go już nie rozumiem zupełnie. Mi jakieś dwa trzy tygodnie przysłali papier z informacją że mają mi kasę wypłacić.
|
|
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#473 |
|
Rozeznanie
|
Alfahelisa widzę, że rodzimy w tym samym terminie, tylko ten 29.06 jest u mnie z OM a 27.06 z pierwszego usg
i jakoś ten 29 mi się nie widzi ![]() Dzidziol waży ok 350 g nie wiem czy to on czy ona, bo lekarz nic nie mówił ogólnie troszkę mnie ten fakt rozczarował, ale za miesiąc idę prywatnie na wizytę bo do przychodni nie udało mi się zapisać a o godz 6 nie będę wystawać na zimnie i czekać ![]() na pociechę kupiliśmy sobie robot wieloczynnościowy, zrobiliśmy soczek i zepsułam filtr sokowirówki podczas mycia ![]() czuję ruchy i strasznie mnie to wzrusza
|
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj też po wizycie i szkole rodzenia
Jestem w 25 t, dzidzia wazy 880 g i jest główką w dole. W szkole mieliśmy wykład o lewatywie i już mnie ona nie przeraża,bo robi się ją szybko i jest jej bardzo mało,bo moje wyobrażenia były takie ,że to ok 1 l płynu wlewają ) sama nie wiem z kąt mi takie pomysły czasem przychodzą
|
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#476 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nie zapytałaś o płeć? ![]() Cytat:
![]() Gratki i dla Ciebie! ![]() Cóż, ja przy Maksiu miałam dwa razy... Raz przed wywołaniem porodu, które średnio zadziałało i drugi raz następnego dnia, jak już faktycznie się poród zaczął. Bardzo nieprzyjemne to było ale zdecydowanie wolę mieć zrobioną lewatywę niż potem w trakcie porodu zrobić wiadomo co wiadomo gdzie... ubrudzić siebie, fotel i dziecko Podobno można kupić jakiś zestaw do zrobienia lewatywy w domu... Ale nie mam pojęcia, jak to wygląda i jak miałabym to sobie sama zaaplikować
|
||
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Kism z tego co słyszałam to bardzo prosta w użyciu - nie widziałam jej ale dziewczyny w Irlandii mówiły że działa po 2 minutach
tutaj w szpitalu nie robią lewatywy więc jak nie kupiszz to idziesz na żywioł
|
|
|
|
#478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli tym razem się nie przeterminuję i będzie dane mi jej użyć
|
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#480 |
|
Konto usunięte
|
No, mamie się rzeczy podobały, tylko zakazała mi kupować już takie malutkie :P I teraz mam chyba wszystko kupować niebieskie, bo jak jej pokazałam body z "Syneczek mamuni" to się spytałam, czemu jest zieloneeee :P
I powiedziała, że my to się mamy fajnie, takie ułatwienia (jak jej pokazałam listę wyprawkową). Mały się trochę rozbujał wieczorem i dobrze, bo już się martwiłam. Aha i mama nie umie przeżyć imienia, które wybrałam, ale dałam jej do zrozumienia, że już go raczej nie zmienimy :P I powiedziałam, że ma 4 miesiące, żeby się przyzwyczaić
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-02-08 o 23:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

ogólnie troszkę mnie ten fakt rozczarował, ale za miesiąc idę prywatnie na wizytę bo do przychodni nie udało mi się zapisać a o godz 6 nie będę wystawać na zimnie i czekać