Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-08, 15:36   #4231
alibany
Rozeznanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Najlepsze życzonka dla Lilki

Mamy wizytę do neurologa umówioną na 15tego.........lutego!! Na NFZ, w szoku byłam, że tak szybko sie udało. babka w rejestracji wertowała kartki kalendarza, każda strona cała zapisana nazwiskami, za chwile gdzies wyszła, wróciła i powiedziała, że 15luty.

Wiecie co te mrozy faktycznie moga być główną przyczyna stanu skórki naszych pociech. Ale bądź tu teraz mądry i pisz wiersze, kiedy u jednych ten sam stan oznacza alergię, a u innych takie same objawy moga być wynikiem tylko mrozów trzeba chyba swoje przeczekać, zaobserwować.....

Telik współczuje Wam przeżyć z tym oczkiem, wierzę, że to musiało być dla Was ciężkie przeżycie, ale na pewno to już ostatni raz!! Brawa dla dzielnego Jasia i mamusi
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:39   #4232
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
aha czyli taka gotowa kaszka mleczna to za mało, lepiej porcja MM i dodać do niej jakiejś kaszki. To jakie teraz MM wybrać
Na swoim mleku nie będę robić kaszek bo nie lubię ściągać pokarmu.

takie moje skromne zdanie ale może niech się wypowiedzą bardziej doświadczone mamusie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Najlepsze życzonka dla Lilki

Mamy wizytę do neurologa umówioną na 15tego.........lutego!! Na NFZ, w szoku byłam, że tak szybko sie udało. babka w rejestracji wertowała kartki kalendarza, każda strona cała zapisana nazwiskami, za chwile gdzies wyszła, wróciła i powiedziała, że 15luty.

Wiecie co te mrozy faktycznie moga być główną przyczyna stanu skórki naszych pociech. Ale bądź tu teraz mądry i pisz wiersze, kiedy u jednych ten sam stan oznacza alergię, a u innych takie same objawy moga być wynikiem tylko mrozów trzeba chyba swoje przeczekać, zaobserwować.....

Telik współczuje Wam przeżyć z tym oczkiem, wierzę, że to musiało być dla Was ciężkie przeżycie, ale na pewno to już ostatni raz!! Brawa dla dzielnego Jasia i mamusi
czyli tego samego dnia się dowiemy co z naszymi maluchami na którą masz wizytę ??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:40   #4233
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga stara sie zainstalowac smoczek w porcie usb
ale artystka

Naataaszkaa - ja bym sie chyba zes**ła jak bozie kocham

dziubuniu - dziekuje a ile taka przyjemnosc kosztuje???

moje dziecko dostął onagłego przebudzenia n balkonie i wrocilismy do domu...koniec laby mamusi
teraz ma spotkanie ze smoczkiem
rozmawia i smieje sie do niego

ah zapomniałam napisac ze Igor zjadł tązupkęz glutenem tzn. kaszka manna smakowalo mu i tfutfu tfu narazie kopy nie ma nie wymiotowal ani nic a to juz 3 godziny po jest... wiec nadzieja rosnie ze bedzie oki

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-08 o 15:51
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:45   #4234
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
hmm jak bede u mamy to moge ci napisac
Chętnie

Pytanie;
Dziewczyny jak dodaję łyżkę kaszki z glutenem do deserku too po wymieszaniu nie otrzymuję jednolitej konsystencji.
Czy tak ma być?
Mieszam i ona tylko tak trochę nawilgnie ale normalnie takie płatki zostają.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 15:46   #4235
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

czyli tego samego dnia się dowiemy co z naszymi maluchami na którą masz wizytę ??
No tak, nie skojarzyłam
godz. 15.
Stary 2012-02-08, 16:00   #4236
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ale artystka

Naataaszkaa - ja bym sie chyba zes**ła jak bozie kocham

dziubuniu - dziekuje a ile taka przyjemnosc kosztuje???

moje dziecko dostął onagłego przebudzenia n balkonie i wrocilismy do domu...koniec laby mamusi
teraz ma spotkanie ze smoczkiem
rozmawia i smieje sie do niego

ah zapomniałam napisac ze Igor zjadł tązupkęz glutenem tzn. kaszka manna smakowalo mu i tfutfu tfu narazie kopy nie ma nie wymiotowal ani nic a to juz 3 godziny po jest... wiec nadzieja rosnie ze bedzie oki
standardowa cena pampków , ok 55 zł
ale dziś Aniaa pisała,że w superpharmie są w promocji po 44 czy jakoś tak

Cytat:
No tak, nie skojarzyłam
godz. 15.
my na 15:15
Stary 2012-02-08, 16:08   #4237
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
standardowa cena pampków , ok 55 zł
ale dziś Aniaa pisała,że w superpharmie są w promocji po 44 czy jakoś tak
superpharmy tez u mnei nie ma
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:09   #4238
alibany
Rozeznanie

Cytat:

my na 15:15
To niemalże w tym samym czasie maluchy będa badane! Będzie ok!! na pewno lekarz(u nas lekarka) nas uspokoi, że wszystko jest w porządku!!
Stary 2012-02-08, 16:09   #4239
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
moja ostatnio tez 3 koopy dziennie.
Kawke pije - dolaczcie do mnie
ja chciałam pić wyżej napisałam

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Mhh nie wiem czy tak małe dziecko ma na tylę wykształcona pamięć
ale pewne jest że mocne oświetlenie, stół operacyjny i zielone fartuchy nic dobrego nie mogły znaczyć
to ja Wam coś opowiem mój tż jak miał 4 msc zachorował na płuca teściowa musiała zostawić go w szpitalu a wiadomo, żadnego nocowania matek ba nawet nie mogła być w ciągu dnia z nim. Jakoś tak wyszło, że teściówka mu nie powiedziała, że był w szpitalu za niemowlaka. Mając 22 lata miał poważny wypadek samochodowy i wstrząs mózgu i ten mózg miał opuchnięty majaczył, przeklinał (czego nie robi) i w tych majakach zaczął mówić, że już był w takim miejscu, ze było ciemno nie było jego mamy i czemu ona nie przychodzi jak on płacze, że się boi i niech go nie zostawia ZNOWU w takim samym miejscu a był to pierwszy pobyt męża w szpitalu od tego zapalenia płuc więc jeśli ktoś mnie pyta czy dzieci pamiętaj to mówię z całą stanowczością TAK gdzieś głęboko w naszych głowach jest wszystko co przeżyliśmy od najmłodszych lat!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dziękujemy za życzenia

chciałam się pochwalić że Lila zjadła dziś całą MICHĘ mojej zupki pomidorowej (dzięki żanetko za natchnienie) zjadłaby chyba jeszcze więcej ale już bałam jej się dawać, mochlowała jak stary
jestem wniebowzieta, bo do tej pory moimi zupkami gardziła..

Cytat:

p.s myślimy nad tytułami do wątku?
a ten mi się tak podoba może jeszcze jeden wątek by został??

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Pytanie;
Dziewczyny jak dodaję łyżkę kaszki z glutenem do deserku too po wymieszaniu nie otrzymuję jednolitej konsystencji.
Czy tak ma być?
Mieszam i ona tylko tak trochę nawilgnie ale normalnie takie płatki zostają.
hmmm a tej kaszki to nie trzeba najpierw na ciepło rozpuścić?
Stary 2012-02-08, 16:13   #4240
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
To jakie teraz MM wybrać
Ja nie podaję MM ale na rezerwę kupiłam Bebilon.

U nas to wygląda tak:
5 pobudka
8-9 UU drzemka
11-12 obiadek
po około godzinie UU i drzemka
15 deserek
po około godzinie UU i drzemka
i później UU do rana za zawołanie.
Stary 2012-02-08, 16:14   #4241
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

elika moja Agata je 3 porcje mleka - rano i wieczorem 180 i raz z kaszką 150. Moim zdaniem jak masz taką kaszkę na wodzie z mm to juz nie musisz dodawać porcji mleka.

Lili spróbuj do deserku dodać troche wody. Ja tak robie. Do owoców dodaje wode i wtedy kaszke

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:20   #4242
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Kurcze Nie wiem, mam taką:
http://www.e-piotripawel.pl/zakupywa...owocowa/240587

Podgrzewam deserek, daję łyżkę tek kaszki, mieszam i nie uzyskuję jednolitej konsystencji...

Dziewczyny które podają tę kaszkę, macie też tak?

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Lili spróbuj do deserku dodać troche wody. Ja tak robie. Do owoców dodaje wode i wtedy kaszke
I wychodzi Ci jednolita masa?
Stary 2012-02-08, 16:29   #4243
Marina1
Zakorzenienie

Hej kochane!

Igor dalej chory, jadę dziś do lekarza sprawdzić co dalej.
Nie zjadł prawie NIC od wczoraj wieczora ( ok 30 ml mleka wmuszone na siłę ).
Cuda próbowałam, słoiczki, deserki, jogurty i wszystko do kosza...

Mój b. mało je, zazdroszczę Wam, że Wasze maluchy tyle jedzą, mój 100-120 wypije tego Hippa. Może mu nie smakuje...

I to samo z policzkami co u Was - czerwone, jakby taka gęsia skórka czerwona i to obydwa jednakowo. I to ma już z 1,5 tygodnia... Myślałam, ze może com back skazy, ale z tego co widzę, chyba nie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-02-08 o 16:30
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:29   #4244
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
ide do Open Finance kolezanka z wizazu zaczela pracowaz, umowila mnie z doradcatakze jutro o 17 dowiem sie co i jak - juz drze. Moj TZ powiedzial ze branie kredytu na tyle lat wspolnie to tak jakby wyszedl drugi raz sie ze mna ozenil, a on nie wie czy tak chce

Cytat:
nie zauważyłam róznicy między nimi a tradycyjnymi pampkami
To chyba się skuszę na nie

Cytat:

chciałam się pochwalić że Lila zjadła dziś całą MICHĘ mojej zupki pomidorowej (dzięki żanetko za natchnienie) zjadłaby chyba jeszcze więcej ale już bałam jej się dawać, mochlowała jak stary
mamusi kuchnia najlepsza na świecie

Cytat:
Radek wczoraj się wpatrywał w wejście do pokoju. Później przekręcił głowę w drugą stronę. Tak to wyglądało jakby ktoś/coś przeszło przez pokój. Miał taką minę, że się wydygałam. Tak się wpatrywał jak patrzy np, na rzeczy które mu pokazuję.
przeraża mnie to..

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Nie pisz mi tu takich rzeczy

A swoją drogą co to za żarówki? Ja piernicze
Muszę Wam tu pisać bo się sama boję

A żarówki normalne.. obstawiam albo moją paranoję albo złe duchy

Co do kup to trochę mnie uspokoiłyście, bo widzę, że nie tylko moja wali kilka dziennie.. uff niepotrzebnie jak zwykle się schizuję

Dzień - masakra dzisiaj.. Hania przed każdą drzemką urządzała 20-minutową pokazówkę ryku.. po czym spała 20 minut.. nie wiem co jej dzisiaj jest.. chce spać a nie może.. Teraz wyżywa się na zabawkach i wyrzuca wszystkie najdalej jak umie niech się już kończy ten iście męczący dzionek..

Piwnooka byłaś w kinie? Jak film? Kurde.. nie mogę przeboleć, że nie udało mi się pójść
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:29   #4245
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Lili ja co prawda nie daje kaszki manny. Ale robie tak z jaganą, owsianą itd.
Do słoiczka z owocami (daje pół) wlewam wode i wsypuje kaszke zeby zgęstniało. Wychodzi dosyć gładka konsystencja

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:31   #4246
iustyna1
Wtajemniczenie

NADROBIŁAM a nadrabiałam pół dnia !
Kazał kto tyle pisać?!

1. Najlepszego dla Lilki!!!!!!
2. You ja się boję czegoś innego w adopcji. Boję się, że mogło by się potem okazać dziecko poważnie chore (obciążone genetycznie, matka piła, ćpała itp.) Tego najbardziej. Wiem, że mogłabym pokochać obce dziecko.
3. BARDZO DZIĘKUJĘ ZA KCIUKI!!!
Wizyta bardzo udana - stópka ok, bioderka ok, kręgosłup Kuby ok

Trzymajcie za piątek.

Nataszka
moja mama kazała mi obejść wszystkie pokoje, pokropić wodą święconą i się przeżegnać . No i zawiesić w sypialniach chociaż poświęcony obrazek. Zrobiłam to
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-02-08 o 16:36
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:38   #4247
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
To niemalże w tym samym czasie maluchy będa badane! Będzie ok!! na pewno lekarz(u nas lekarka) nas uspokoi, że wszystko jest w porządku!!

u nas też lekarka

bedzie ok , nie ma innej opcji

Cytat:
ja chciałam pić wyżej napisałam

to ja Wam coś opowiem mój tż jak miał 4 msc zachorował na płuca teściowa musiała zostawić go w szpitalu a wiadomo, żadnego nocowania matek ba nawet nie mogła być w ciągu dnia z nim. Jakoś tak wyszło, że teściówka mu nie powiedziała, że był w szpitalu za niemowlaka. Mając 22 lata miał poważny wypadek samochodowy i wstrząs mózgu i ten mózg miał opuchnięty majaczył, przeklinał (czego nie robi) i w tych majakach zaczął mówić, że już był w takim miejscu, ze było ciemno nie było jego mamy i czemu ona nie przychodzi jak on płacze, że się boi i niech go nie zostawia ZNOWU w takim samym miejscu a był to pierwszy pobyt męża w szpitalu od tego zapalenia płuc więc jeśli ktoś mnie pyta czy dzieci pamiętaj to mówię z całą stanowczością TAK gdzieś głęboko w naszych głowach jest wszystko co przeżyliśmy od najmłodszych lat!

a ten mi się tak podoba może jeszcze jeden wątek by został??

wow ciekawe to co piszesz o tej pamięci

Cytat:
Kurcze Nie wiem, mam taką:
http://www.e-piotripawel.pl/zakupywa...owocowa/240587

Podgrzewam deserek, daję łyżkę tek kaszki, mieszam i nie uzyskuję jednolitej konsystencji...

Dziewczyny które podają tę kaszkę, macie też tak?

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

I wychodzi Ci jednolita masa?
ja mam tą kaszkę i jak sypię do słoiczka to faktycznie ją widać, takie białe kropeczki. Ale to chyba tak będzie

na opakowaniu jest napisane, że przy pierwszym podawaniu nalezy dosypać kaszkę do przygotowanego przecieru owocowego lub warzywnego, nie ma nic o rozpuszczaniu .
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Kazał kto tyle pisać?!

1. Najlepszego dla Lilki!!!!!!
2. You ja się boję czegoś innego w adopcji. Boję się, że mogło by się potem okazać dziecko poważnie chore (obciążone genetycznie, matka piła, ćpała itp.) Tego najbardziej. Wiem, że mogłabym pokochać obce dziecko.

Trzymajcie za piątek.

Nataszka
moja mama kazała mi obejść wszystkie pokoje, pokropić wodą święconą i się przeżegnać . No i zawiesić w sypialniach chociaż poświęcony obrazek. Zrobiłam to
no to super ,że ok

za piątek (a co jest w piątek )

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-02-08 o 16:41
Stary 2012-02-08, 16:42   #4248
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Wizyta bardzo udana - stópka ok, bioderka ok, kręgosłup Kuby ok :
O, to dobrze!

Coś miałam pisać, aaa, hmm jeśli chodzi o adopcję. Podziwiam ludzi adoptujących. A rodzinne domy dziecka, to już całkiem chylę czoła. Jeśli chodzi o mnie, to nie wiem.
Jak byłam mała, to mówiłam, że nigdy nie urodzę dziecka, tylko zaadoptuję
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 16:53   #4249
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie za piątek.

Cytat:
ja mam tą kaszkę i jak sypię do słoiczka to faktycznie ją widać, takie białe kropeczki. Ale to chyba tak będzie

na opakowaniu jest napisane, że przy pierwszym podawaniu nalezy dosypać kaszkę do przygotowanego przecieru owocowego lub warzywnego, nie ma nic o rozpuszczaniu .
No dokładnie!
I nieważne czy rozmieszam w ciepłym czy w zimnym deserku- zawsze widać te grudki/kropeczki.
Stary 2012-02-08, 16:56   #4250
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

No dokładnie!
I nieważne czy rozmieszam w ciepłym czy w zimnym deserku- zawsze widać te grudki/kropeczki.
tak , a jak spróbowałam tego to tej kaszki sie nie wyczuwa .
Stary 2012-02-08, 17:07   #4251
adrji
Raczkowanie

rety nie mialam pół dnia internetu, to już pod chorobe podchodzi:/
cięzko nie wiedzialam co ze soba zrobić
mialam upiec ciasto-przepis w internecie,
miałam robić na obiad brumkowego mintaja nie pamiętałam przepisu
no i nie mogłam zagladać tutaj

ale zrobiłam tarte ze szpinakiem kurzcakiem i brokułami - i powiem nie skromnie wyszła pyszna!

i od dzis postanowiłam przemienic drzemki Jasia,
z jednej dłuższej na dwie, i jak na dzis udalo się spał
10.30-13 i 15- ... jeszcze śpi
ciekawe jak będzie w nocy
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:31   #4252
wodaqua
Zadomowienie

Jesteśmy
Dziękuję pięknie za kciuki, Zosia popłakała, ale już nam wybaczyła tą mordęgę. W poczekalni gadała po swojemu z dzieciakami, do dr też, aż miło na to patrzeć! Waży 8 kg, duża dziewczyna! Była też 8 m-czna dziewczynka, ale Zosia przy niej to olbrzym Generalnie wszystko dobrze, vit, K do końca kwietnia, spacery wg mojego odczucia - jak w poliki nieprzyjemnie to w domu mamy siedzieć, więc podoba mi się ta rada - żadne ramy stopni C, tylko zdrowe podejście
Acha, i zęby idą... Taaaa już chyba 3 miesiące idą i idą

Cytat:
Witam o poranku.
Czekam na mamę, zajmie się Alą, a ja jadę do Torunia pozałatwiać parę spraw.
Boże, jak ja Ci zazdroszczę!!!
Cytat:
[/COLOR]Wiecie, jak się jest na bieżąco to wcale nie odczuwam jakby tych postów dużo było u nas. Muszę chwilami czekać aż któraś coś napisze
O to to! Jak ja już siedzę, to ciszzzzza
Ja szpinak w 6 m-cu podałam, nic nie było oprócz zielonej kupy Coraz luźniejsze podejście mam do tego całego wprowadzania pokarmów (dzisiaj Zosia liznęła czekoladę mleczną - nie bijcie )
Cytat:
A z innej beczki. Wczoraj zadzwoniła do mnie kolezanka z pracy że początkiem marca będzie fajnie szkolenie i szefowa chce mnie na nie ściągnąć bardzo się cieszę. Tylko że muszę do tego czasu urozmaicic Karolci jadłospis, żeby cały dzień wytrzymała bez UU. Oto jaki mam plan, proszę skomentujcie:

5 UU
8 kaszka
10 soczek
12 obiadek
15 deserek
18 kaszka
20 UU
potem juz zależy od małej ile zechce UU

Czy w ciągu dnia powinna dostawać jakieś MM? Nigdy jej nie dawałam i nawet nie wiem jakie by jej dać. No i czym, bo ona butelki nie trawi
Po 1 - fajnie, że aparaty Wam podpasowały, póki Karola mała to nie będą jej chyba wadziły i naturalnie je przyjmie..
Po 2 - super, że w pracy pamiętali o Tobie w takiej kwestii
Po 3 - podepnę się pod pytanie o schemat - od marca wracam do pracy i mój plan (teoretyczny) jest taki:
7 UU
10 kaszka
13 obiadek
15 UU i do końca dnia UU, w międzyczasie jabłuszko/deserek
Jestem gotowa wprowadzić MM, bo nie wydaje mi się że dam radę ściągnąć mleka tyle, żeby się napiła ile chce.
Mam w związku z tym pytanie do doświadczonych w tym temacie (Monia np ): ściągać w pracy do pustego cyca, czy tyle, żeby ulżyło - ponoć cyce przyzwyczają się po jakimś czasie do zmiany trybu karmienia, ale boję się utraty pokarmu...

Sygine, świetnie, że małemu żłobek pasuje

Scio, matko jaka cena mleka!

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Jestem przerażona!! Hania już któryś raz np podczas karmienia odwraca się gwałtownie w jedną stronę (tak jak to robi gdy ktoś np wchodzi do pokoju).. patrzy w jedno miejsce gdzie kompletnie nic nie ma, nic nie wisi na ścianie.. i się zaczyna uśmiechać tak jakby kogoś widziała! Mam pełne gacie!!

Na dodatek strzeliła mi kolejna żarówka (a po ostatnich takich akcjach Tż wszystko sprawdził, powymieniał itd).. ktoś mnie tu ewidentnie w tym domu nie lubi

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
My po drugim dniu jedzenia marchewki... Było o niebo lepiej, zjadła pół słoiczka po pierwszej łyżeczce trochę ją zatelepało, ale później jakoś poszło może nie będzie tak źle
Będzie dobrze!
Cytat:
iustyna podziwiam Cię że mogłabyś adoptować dziecko. Może to źle zabrzmi ale ja chyba nie potrafiłabym przygarnąć takiego obcego dziecka... Bałabym się że nie potrafiłabym go pokochać jak kocham własne..
Ja kiedyś myslałam, że nie miałabym z tym problemu, ale od kiedy jest Zosia... Więzy krwi... Chyba nie byłabym sprawiedliwa w takiej miłości...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 17:54   #4253
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
1 jA KUPIŁAM LOS NA 5 LOSOWAŃ
2 Mhh nie wiem czy tak małe dziecko ma na tylę wykształcona pamięć
ale pewne jest że mocne oświetlenie, stół operacyjny i zielone fartuchy nic dobrego nie mogły znaczyć
3 fajnie że tak Tztowi tak dobrze idzie
moja mama Jasiowi 2 razy pieluszkę zmieniła)( w przeciągu 2,5 godziny) może to taki sposób na zabicie czasu
4 dziś Jaś dużo lepiej sie dogadywał z babcią
przywitał mnie uśmiechem i nauczył się mlaskać
i ma z tego wieeelką frajdę
5 mam dziś dobry humor wiec wysyłam troche w eter
1 - (ale się podzielisz jak wygrasz? )
2 - zapach też pewnie nie był zachęcający
3 - na pewno na zabicie czasu to jest dobry sposób, goła dla dziecka to wielka radocha, więc i opiekun uszczęśliwiony
4 - będzie dobrze!
5 - ja też mam, taka zadowolona jestem z Zosi (Tż podziękowałam że mi takie fajne dziecko zrobił
Cytat:
To zrobiła mamie prezent
Sto lat dla Twojej Córci!
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ja wlasnie jestem na odwyku kawowym od 2 tyg.
Dlaczemu?

U nas kupa ostatnio raz na 2 dni

Cytat:
Babyinformatyk
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj wczorajsza pomidorowa i widzę, że musze ją podać, bo panele mi liże
Profesjonalna obsługa - mycie i polerowanie

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
1 - to ja Wam coś opowiem mój tż jak miał 4 msc zachorował na płuca teściowa musiała zostawić go w szpitalu a wiadomo, żadnego nocowania matek ba nawet nie mogła być w ciągu dnia z nim. Jakoś tak wyszło, że teściówka mu nie powiedziała, że był w szpitalu za niemowlaka. Mając 22 lata miał poważny wypadek samochodowy i wstrząs mózgu i ten mózg miał opuchnięty majaczył, przeklinał (czego nie robi) i w tych majakach zaczął mówić, że już był w takim miejscu, ze było ciemno nie było jego mamy i czemu ona nie przychodzi jak on płacze, że się boi i niech go nie zostawia ZNOWU w takim samym miejscu a był to pierwszy pobyt męża w szpitalu od tego zapalenia płuc więc jeśli ktoś mnie pyta czy dzieci pamiętaj to mówię z całą stanowczością TAK gdzieś głęboko w naszych głowach jest wszystko co przeżyliśmy od najmłodszych lat!

2 - a ten mi się tak podoba może jeszcze jeden wątek by został??
1 - niezłe
2 - mnie też pasuje, taki trafny
Stary 2012-02-08, 17:54   #4254
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
tak , a jak spróbowałam tego to tej kaszki sie nie wyczuwa .

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Coraz luźniejsze podejście mam do tego całego wprowadzania pokarmów (dzisiaj Zosia liznęła czekoladę mleczną - nie bijcie )
Ja wczoraj jak jadłam loda to Radek strasznie patrzył, miałam go na rękach i ledwo się powstrzymałam żeby mu liza dać

Scio to Emolium co kupiłaś Agacie to krem czy emulsja do ciała?
Siedzę na necie i próbuję coś znaleźć dla Radka.
Kupię mu Emolium emulsję do ciała z dozownikiem i szampon.

Chciałam jeszcze Mustela Cold Cream ale w tej aptece nie ma i
Stary 2012-02-08, 18:00   #4255
wodaqua
Zadomowienie

Marina, zdrowia jeszcze raz, biedny Igi

Cytat:
1 Kazał kto tyle pisać?!
2 Wizyta bardzo udana - stópka ok, bioderka ok, kręgosłup Kuby ok
3 Trzymajcie za piątek.
1 - no własnie, kto, KTO??? Ja też nadrobiłam...dzisiejszy dzień...
2 - dla stópki, dla bioderek, dla Kuby!
3 - ok, - a o co chodzi, bo ja w tyle?

Zosia chyba w reakcji poszczepiennej postanowiła pospać i śpi od 15:20, z przerwą na UU... ciekawa jestem nocy...
Stary 2012-02-08, 18:06   #4256
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie do mam karmiących UU czy można taką kaszkę zrobić na swoim mleku , z tego co ja wiem to można .
można. Na mleku kobiecym nie wiedzieć czemu robi się rzadsza niż na MM. Ale jak najbardziej można
Cytat:

aaaa Lilka kończy dziś 7 miesięcy
klask i:
Cytat:
jA KUPIŁAM LOS NA 5 LOSOWAŃ
wiec myślę że 4 losowania stawka bedzie wzrastała
i w koncu wygram
melduje Jaś wycałowany od cioci Ani

super
nie wiem czy dotrwa do 5go losowania, planuję w najbliższym zgarnąć

Cytat:
czasem służba zdrowia zaskakuje
Cytat:

to super! I trzymam

A ja byłam w pracy, a teraz na pilnej kawie moja przyjaciółka, która była u mnie świadkową, pochwaliła się że jest w ciąży! Trzymajcie kciuki bo to początki dopiero
Cieszę się tak strasznie jakby to moja ciąża była

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
5 - ja też mam, taka zadowolona jestem z Zosi (Tż podziękowałam że mi takie fajne dziecko zrobił

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:08   #4257
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A ja byłam w pracy, a teraz na pilnej kawie moja przyjaciółka, która była u mnie świadkową, pochwaliła się że jest w ciąży! Trzymajcie kciuki bo to początki dopiero
Cieszę się tak strasznie jakby to moja ciąża była [/COLOR]
Ale jej fajnie i
Stary 2012-02-08, 18:22   #4258
83monia
Zakorzenienie

wodaqua - z moich mizernych, ale jednak, doswiadczen w sciaganiu mleka w pracy (3 miesiace) wynika, ze najlepiej do pustego cyca, a nawet do pustych obu. ja sciagalam raz dziennie i to byl chyba bład, bo jednak zanikł mi pokarm dosć szybko (wg mnie szybko). potem karmilam dopiero wieczorem przed snem, w nocy i rano. powinnam chyba tez zaraz po pracy ale maly nie bardzo wtedy chcial jesc. moze teraz spróbuję inaczej - sciagac ok 12 w dzien mleko i dawac UU zaraz po pracy (16:00). za to moja siostra karmila mala tylko sciaganym mlekiem pol roku, sciagala raz z jednego, raz z drugiego tak jak dziecko normalnie je. w pracy to chyba niewykonalne bo jest z tego co wiem mozliwosc dwukrotnych półgodzinnych przerw jak sie pracuje 8h.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:25   #4259
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

APEL: nie pisac mi ze ejstem wielka! jestem wysoka i troche moze nabralam ciałka, ale nie jestem WIELKA

Cytat:
hej mamuśki,

aaa [B]Lilka kończy dziś 7 miesięcy

Cytat:
Moj TZ powiedzial ze branie kredytu na tyle lat wspolnie to tak jakby wyszedl drugi raz sie ze mna ozenil, a on nie wie czy tak chce

Cytat:

p.s myślimy nad tytułami do wątku?
Ja proponuje by Telik wymyslil jeden i bedzie git. Ostatnio Jej tytuły wygrywaja

Cytat:
ooo spryciula

Cytat:
Trzymajcie za piątek.

Dzien dobry

Dogonilam Was. U nas noc dzis koszmarna. Trzecia od czasu narodzin Wiki. Pobudki co chwile, wiercenie, mielenie, kwekanie i final o 5.50 Do tego strajk glodowy znow

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-02-08 o 18:27
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-08, 18:32   #4260
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Ostro! ciekawa historia

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej kochane!

Igor dalej chory, jadę dziś do lekarza sprawdzić co dalej.
Nie zjadł prawie NIC od wczoraj wieczora ( ok 30 ml mleka wmuszone na siłę ).
Cuda próbowałam, słoiczki, deserki, jogurty i wszystko do kosza...

Mój b. mało je, zazdroszczę Wam, że Wasze maluchy tyle jedzą, mój 100-120 wypije tego Hippa. Może mu nie smakuje...
Kurcze, Igi nadal chory

Cytat:

Trzymajcie za piątek.
No to super, że wizyta udana! Za piątek!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Cieszę się tak strasznie jakby to moja ciąża była

No to kciuki za przyjaciółkę

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości