|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() cena mleka -ile?????????????????!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! ale rozumiem,że to ta apteka ma taki narzut?? ja najwięcej płaciłam 32 zł Aniaa Justyna będzie dobrze i więcej nie pamiętam
|
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam spacerókę kubełkową i mały w niej jeździ od listopada
|
|
|
|
#4504 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustyna kciuki
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadłam przed chwilą tarte kalafiorową ale hyba ide jeszcze coś wciągnąć bo głodna jestem
|
|
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obiadki, deserki, kaszki wszystko łyżką, nie chce kaszki z butli,więc nie zmuszam.A ta to UU.
jaki szczegółowy opis ![]() ![]() za kooope ! ![]() Carmela właśnie mogę podawać takie zwykłe z herbapolu herbatki bo mnie mierzi ta Hipowska jakie podajesz?Patik cena z kosmosu aby ładnie Ci zasnęła. Wypróbuj metody "niani kajool" u mnie wczoraj podziałała, nawet nie trwało to 40 min a 10 min. Natomiast z nocnym zasypianiem nie mam problemów, a może zacznij nowość wprowadzać w dniu? bo w dniu jest więcej cierpliwości niż na koniec dnia![]() Moja dzisiaj marudna,śmiała się, marudna, śmiała się. Ulewała mi dzisiaj za często.Pewnie nowa kaszka jej nie podeszła. Czułam zapach kaszki jak się jej odbijało. Nie zjadła obiadku a deserku nie podałam. |
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do Was pytanko odnośnie fotelików. Mój jest do 10 kg, Julka już dobija, więc wkrótce będzie trzeba zmienic( ten co miałam montowało sie na wózku, był z rączką-taki normalny jak dla niemowlaków) , a teraz trzeba juz kupic taki, który będzie na stałe w aucie siedział, tak???tak macie? jakie polecacie?
|
|
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja co prawda nie dobija jeszcze do 10 kg, ale wydaję mi się że ten na stałe to musi dziecko już samo siedzieć i mam obawy, że Emi będzie miała 10kg a jeszcze nie będzie siedziała i co wtedy? |
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Patik cena mleka masakra
|
|
|
|
#4510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to właśnie temat bardzo problematyczny, mały wagowo spełnia wymogi kolejnego ale jego kręgosłup na to gotowy nie jest. My mamy kupiony maxi cosi tobi. Wybór jest ogromny, montowane przodem, tyłem, przekręcane w stronę drzwi itd itd. Warto poczytać różne fora , oczywiście sugestie wizażowe najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
mały ledwo mi się mieści w 1 fotelik (choć wg producenta jest do 13kg) a na następny jeszcze nie moge go posadzić |
||
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek to kupisz większy ? są w ogóle takie ? Boję się tego strasznie, bo znając moje szczęście kupię nowy fotelik, bo dama nie będzie umiała jeszcze siedzieć to , to będzie chwila i pewnie siądzie i fotelik znowu trzeba będzie kupować.Zastanawiam się czy ma sens ? może wtedy nie będzie się bujała autkiem tylko będziemy więcej spacerować...
|
|
|
|
#4512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zielona w temacie kupiłam 0-13kg, potem następny a tu zonk, bo jeszcze na niego trochę poczekamy. I chyba też jak już będzie mu główka wystawała (bo na razie ma ciasno na szerokość no i nóżki mu się gniotą -co podobno jednak jest ok ) to wtedy przestaniemy jeźdźic autem ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4513 |
|
Raczkowanie
|
Tak piszecie o tych fotelikach i aż spojrzałam na mój.. i jest tylko do 10kg
|
|
|
|
#4514 | |
|
Raczkowanie
|
no nie tez dziś kupiłam, znowu to samo
nie to ze ściągam, nie nie ![]() Cytat:
Teraz w tym tygodniu mielismy problemy skorne i musialam wykluczac wszystko wiec kupilam i w ramach zapobiegawczych ha pojedlismy 3 dni dzis znowu zwykle, dziec jakby nie zauwazal zadnej roznicy. Kupki to nie najbardziej typowy objaw uczulenia także ok, czasami po prostu ze 2 dni moze tak byc zanim sie przyzwyczaji ale to nie ze wzgledu na alergie trzymam kciuki zeby sie udalo przejsc na zwykle
|
|
|
|
|
#4515 |
|
Zadomowienie
|
niie nadrobie was. Jestem ostatnio tak zabiegana, ze masakra. W klubie prosba do was dziewczyny. Mam nadzieje, ze pomozecie.
Aa i opisze wampierwszy zgrzyt z niania. Ale to tez w klubie. Marinko doczytalam, ze chorzy jestesciie. No to zdrowka dla was. Gratuluje tez kolejnych miesiecznic i zabkow. Tesknie za wami.
|
|
#4516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
planuję w sobotę dać już tylko nowe.. oby się udałoAle tu cicho dzisiaj.. znowu się na facebooka przerzuciłyście?:rolleyes : |
|
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
my problemu z fotelikiem nie mamy, bo Lena to taki okruszek, że w maxi cosi city jej dobrze, mała może z 7 kg waży, zanim dobije do 9 będzie pewnie siedziała to wtedy przeniesie się do fotelika Filipa (coneco zenith), a młodemu już kupiłam Graco Junior od 15 kg więc jak tylko przyjdzie to przetestujemy
w starym Filip ma mega ciasno, zapinanie pasów to mordęga, no i samo mocowanie fotelika jest kłopotliwe Graco normalnie się kładzie na siedzenie i pasem od auta dziecko zapina
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
no pewno tak. Widać kolorowe mu się nie podobały bo każdą jedną rzecz brał w łapki, oglądał dokładnie po czym ciskał na podłogę
![]() Cytat:
![]() a śmiało ![]() Zmykam, dobranoc!
|
|
|
#4521 | ||
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja zaczynam nadrabiać
![]() Cytat:
Filip wstawał przed 7 miesiącem (jak teraz Lilka), chodził przy meblach jakoś od 8-9 miesiąca a pierwsze samodzielne kroczki zrobił jak miał 14 miesięcy. trzymam mocno i nie puszczam ![]() ![]() Cytat:
a właściwie to namiętnie ja gryzie i memle w kąpieli.co do Bajek to Filip ostatnio ogląda Żwirka i Muchomorka i patrzy jak zahipnotyzowany
|
|
#4522 |
|
Raczkowanie
|
Zanka dziekuje kochana jesteś milo mi
![]() dobry sposób Jaś ostatnio był u koleżanki swojej rówieśniczki i ona pełza sposobem na ślimaka albo jak w koszarach na jednym ręku i do przodu ![]() Lenka pomyslowa, i chyba Filip ją tak mobilizuje? ![]() a wlasnie od razu tez zaznaczam bo wczesniej nie widzialam Filip fajniutki synek i dziękujemy wszystkim za ząbkowe ![]() Janio caluje a raczej chętniej by pewnie wgryzł się w policzki swoimi siekaczami
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... Proszę Was o kciuki dla mojej cioci. Ma raka, jutro będzie operowana, usuwają jej cały żołądek
![]() Idę spać. Ja dalej niezorganizowana. Wszystko planuję "od jutra" Dobranoc. |
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
adrij u nas było tak
1. pełzanie 2. podnoszenie tyłka i bujanie się na kolanach ok. 6 miesięcy 3. z pozycji czwarakowania zaczął siadać mając 7 miesięcy 4. siedząc przed fotelem, łóżkiem, czy w łóżeczku podciągał się i wstawał też ok. 7 miesięcy, niedługo po tym jak zaczął siadać 5. chwilę raczkował miał już prawie 9 miesięcy 6. zaczął chodzić trzymając się mebli 7. puścił się i pierwszy raz poszedł sam to jak miał 9,5 miesiąca więc potem już szybko mu poszło
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie dam rady Was nadrobić !!!!! ![]() Paticzku cena mleka powalająca :/ A będziecie przechodzić na normalne? Na czym polega metoda usypiania niani Kajool ?
|
#4526 | ||||
|
Zadomowienie
|
Alibany, Ala przygotowuje się do startu.
![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla Olivki. Cytat:
![]() Cytat:
Obierz sobie banana ze skóry i zostaw na jakiś czas- też zbrązowieje.Cytat:
![]() Pewnie, że trzymamy! Będzie dobrze. ![]() mamad, gratuluję wygranej! ![]() ![]() Zamówiłam już spacerówkę dla Hani- ma małe kółka, ale stwierdziłam że i tak nie ma śniegu, więc kupię. I co? Dzisiaj pełno śniegu nasypało w Poznaniu. Hania ząbkuje na całego, a ja już nie wiem jak funkcjonować, żeby ją biedną się zająć i ogarnąć domowe sprawy. W dodatku dzisiaj zrobiłam dokładny przegląd jej paszczy i widzę, że to górne TRÓJKI jej tak dokuczają. Dziąsła po dwóch stronach rozpulchnione i patrząc z przodu jest w nich widoczny zarys zęba. Przy jedynkach i dwójkach dziąsło wąskie, więc trochę dziwnie to wygląda. Nie mówiąc już o tym, że jak zęby się przebiją to moje dziecko będzie wyglądać jak wampirek.![]() Widziałyście nową reklamę m&m's? )http://www.youtube.com/watch?v=yn3mktl30iw&featu re=relmfu Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-09 o 22:40 |
||||
|
|
|
#4527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co do picia to ja soczków nie daję, Lila nimi gardzi, kilka razy chciałam jej dać dla urozmaicenia ale pluła nimi.. pije herbatkę hippa z jabłkiem i melisą albo wodę (przegotowaną).
My kojec mamy tej firmy http://allegro.pl/kojec-berber-ocean...091613738.html Kiedyś go rozłożyłam i stał parę tygodni nieużywany i zniosłam go do piwnicy z powrotem. ale chyba musimy się z nim przeprosić, Lila zrobiła się bardzo mobilna, raczkuje, wspina się gdzie popadnie, podchodzi do kanapy i wstaje (!), już kilka razy musiałam lecieć na ratunek, bo jak się podniesie to z tej radości odbija się do tyłu... nic zrobić nie mogę jak jej się szwendacz włączy, tylko latam ją ratowac z opresji co kawałek. wczoraj nabiła sobie pięknego guza, bo wstawała przy krzesełku obok Filipa a ten jej to krzesełko odsunął i walnęła policzkiem w niego - guz pod okiem jak ta lala ![]() Cytat:
u nas też ostatnio było identycznie, jak pojechaliśmy zapraszać gości na chrzciny a Lila została z rodzicami. Cytat:
u mnie niestety to niemożliwe, ostatnio nawet wysikać się nie mogę bo Filip woła "mama chodź!", także nie mogę poświęcić tyle czasu na uśpienie małej. Więc w dzień albo śpi na spacerze, albo po prostu pada mi na rękach i dopiero odkładam ją do łóżeczka
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-02-09 o 22:04 |
||
|
|
|
#4528 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj ja ponarzekam, że litości nie macie
Tyle stron do nadrobienia, a mi głowa pęka z bólu... No ale nic to, ja trzeba, to trzeba ![]() JUSTYNA - za jutro Żeby szybko poszło i nigdy nie wróciło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I jak na szczepieniu? Był płacz i zgrzytanie zębów czy jakoś poszło? ![]() Wiatr w drugą stronę wiał. Na północ... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak się czyta taki opis, to z jednej strony ciężka sprawa, bo ogranicza Twoje możliwości zrobienia czegokolwiek, ale z drugiej słodko brzmi, że mamusia to lekarstwo na wszystko ![]() lecę czytać dalej...
|
|
#4529 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mamad - ale fajnie, że się udało wygrać
Cytat:
A waga pokaźna, nie powiem ![]() Pokazuj! ![]() Edit - doczytałam Te PowerShoty mają świetne opinie ![]() Cytat:
Aż uszy puchną. Sąsiedzi muszą myśleć że dzicko ze skóry obdzieramy, tak to brzmi, ale on to robi z wielkim uśmiecham na ustach i satysfakcją w oczach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za ciocię ![]() Cytat:
|
|
#4530 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Biedna Lilka, ucałuj ją ode mnie. Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

za kooope ! 
jakie podajesz?

.

W dodatku dzisiaj zrobiłam dokładny przegląd jej paszczy i widzę, że to górne TRÓJKI