|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Dziewczyny idziemy równo ja 26t5d ![]() Witam z rana ![]() Ja dziś znów miałam odlot.. Słabo mi się zrobiło.... Poszłam zmierzyć ciśnienie w lewej ręce130/38... A w prawej 140/68... Zawsze mam inne ciśnienie w każdej z rąk dziwne.... |
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32205173]Dziwne, bo zwykle otręby się je, kiedy ma się problem z pójściem do kibelka
Bo są kibelkopędne Ja już wstałam, ogarnę mieszkanie i idę na ścięcie (dentysta) :P A tak naprawdę nie myślę o tym, bo nie ma się co stresować, co ma być, to będzie No i od tego miesiąca ostro się biorę za wyprawkę, najpierw kupię szafę na rzeczy, a potem resztę. Oby w niedzielę była fajna pogoda, to pójdziemy do jakichś meblowych.[/QUOTE] A ja czekam na montaż szafy na wymiar w większym pokoju, wtedy zwolni się miejsce w mniejszym który służy za garderobę i składzik póki co wszędzie ciuchy mam bo się nie mieścimy bez szafy. Szafa ma być 28.02 jak już porządek z gratami zrobię, to trzeba będzie zacząć ![]() Chociaż moja mama mówi, żebym się z ciuszkami wstrzymała, bo co ona kupować będzie
|
#664 |
|
Konto usunięte
|
Ale tu coś od wczoraj cisza
Mam nadzieję, że jak wrócę, będę miała co nadrabiać :PAha i mój dzieć miał po prostu chyba gorszy dzień 2 dni temu i przedwczoraj, bo wczoraj już poszalał i od rana też go czuję
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-02-10 o 11:38 |
|
|
|
#665 |
|
Rozeznanie
|
Perse powodzenia u dentysty!!!!!!
|
|
|
|
#666 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja dziś zaczynam 28 tc więc wg wszelkich znanych mi podziałów jakby nie liczyć to już 7m i III trym - nie wiem, kiedy to zleciało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Niezły sen! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32205173]Ja już wstałam, ogarnę mieszkanie i idę na ścięcie (dentysta) :P A tak naprawdę nie myślę o tym, bo nie ma się co stresować, co ma być, to będzie [/QUOTE]Dokładnie, wszystko spokojnie Już jesteś dużą dziewczynką i nie dasz sobie krzywdy zrobić ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32206727]Ale tu coś od wczoraj cisza Mam nadzieję, że jak wrócę, będę miała co nadrabiać :P[/QUOTE]Rzeczywiście, coś ucichło... Dawno żadnych burzliwych tematów nie było... |
|||
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mogę
Ale aktualnie siedzę na muratorze ![]() Właśnie przyszedł zamówiony odpływ liniowy
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciśnienie powinno się mierzyć zawsze na tej samej ręce, moja położna mi zawsze mierzy na lewej bo twierdzi, że takie sa zalecenia
|
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czas leci jak opętany![]() nie wiem skąd te sny się biorą, takie dziwaczne, bo ostatnio nie myślę nawet o porodzie i się niczym nie przejmuję, a może tak tylko mi się wydaje... muszę brać się za pisanie pracy lic. ale mi się nie chce
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie coś mi chodziło po głowie, a nie wiedziałam jak to wyjaśnić...
|
|
|
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dzisiaj jakiś wyjątkowo senny dzień, mimo iż spałam prawie całą noc (po 1szej się położyliśmy) to średnio się wyspałam. Dziewczyny chyba sporo zajęć mają, bo mało aktywnych użytkowniczek
nawet zastanawiałam się, czy to nie przez moje deklaracje o niechęci do kotów i o nadmiernych kilogramach tak ucichło, większość boi się skomentować, żeby znowu nie było "burzy z piorunami" A mój Filip dziś od rana szaleje. Chyba nadrabia za wczoraj, bo za nic na świecie nie chciał cioci kopnąć chociaż czekała kilka godzin
|
#672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Poniżej mała ściąga na temat ciśnienia
![]() Jak mierzyć ciśnienie? W normalnych warunkach serce pompuje krew do tętnic pod ciśnieniem 120 mmHg- do 140 mmHg (u ludzi starszych). Jest to duża siła skurczu, która może wyrzucić krew w powietrze na wysokość blisko 2 m. Jej dalszy wzrost, czyli nadciśnienie powoduje pogrubienie naczyń krwionośnych i zmniejszenie ich światła. Gładka wyściółka naczyń staje się wówczas szorstka, co ułatwia osadzanie się cholesterolu i dalsze zwężanie światła naczyń. Ciśnienie ponownie wzrasta i błędne koło się zamyka... Dokładny pomiar umożliwia ocenę stopnia zagrożenia zdrowia. Chociaż długotrwałe nadciśnienie nie boli, to jednak im jest wyższe tym bardziej zagraża zawałem, udarem mózgu, a ponadto uszkodzeniem nerek, oczu, wątroby i wieloma innymi poważnymi komplikacjami zdrowotnymi. Jak jednak mierzyć ciśnienie, aby uniknąć błędu. Czy wpływ na wynik ma pozycja ciała? - to pytania, które często sobie zadajemy. 1. Po pierwsze należy tak trzymać rękę, aby opaska uciskowa znajdowała się na wysokości serca. (Wiele automatów pomiarowych ma opaskę zintegrowaną z całym aparatem, co oznacza tę samą zasadę w odniesieniu do całości urządzenia). . Opuszczenie opaski niżej lub wyżej zmienia poważnie wynik pomiaru. Pionowe przemieszczenie ramienia do dołu, znacznie poniżej poziomu serca może spowodować wzrost ciśnienia skurczowego i rozkurczowego nawet o 10-20 mmHg. 2. Ważne jest też, aby ręka na której mierzy się ciśnienie była stabilnie podparta. Jeśli ręka jest niepodparta mierzący wykonuje ćwiczenie izomeryczne - które zwiększa ciśnienie rozkurczowe nawet o 10 mmHg. Ten efekt izomeryczny występuje głównie w pozycji siedzącej i stojącej, kiedy kończyna jest wyprostowana pod kątem 45%, tak aby znajdowała się na poziomie serca. Dobrze jest więc znaleźć sobie stabilną podpórkę (wyższy stół, specjalną podpórkę) aby uzyskać wysokość serca, zaś mięśnie ręki znajdowały się w spoczynku. 3. Ciśnienie może mieć różne wartości na obu kończynach. W praktyce różnice powinny być niewielkie. Zwykle zaleca się używanie prawej ręki do pomiaru. 4. W pozycji siedzącej, stojącej lub leżącej ciśnienie jest takie same. Dotyczy to jednak tylko zdrowych osób, np. bez zmian miażdżycowych w tętnicach. Warunkiem poprawnego pomiaru jest jednak wspomniane trzymanie opaski uciskowej na wysokości serca. 5. Warto pamiętać, że wysokość ciśnienia tętniczego (rozkurczowego) zależy m.in. od wysiłku, emocji, obfitego posiłku, alkoholu, palenia tytoniu, temperatury ciała (gorączka podnosi ciśnienie), ciśnienia atmosferycznego. Toteż jeśli te czynniki są ekstremalne należy uwzględniać je, jako wpływające na wynik. Niektóre czynniki powinniśmy eliminować - np. wysiłek, alkohol, papierosy, obfite jedzenie na 30 minut przed pomiarem. 6. Należy unikać natychmiastowych powtórnych pomiarów a tej samej ręce, gdyż zbyt długi ucisk powoduje zastój żylny, który może podnieść ciśnienie skurczowe aż o 30 mmHg a rozkurczowe o 20 mmHg. 7 . U osób starszych ciśnienie tętnicze wzrasta wraz z wiekiem, przynajmniej do 70 roku życia. Standardem w tym wieku staje się granica - 95/160 mmHg. Natomiast po przekroczeniu tej bariery wiekowej - ciśnienie rozkurczowe zwykle maleje, zaś skurczowe nadal rośnie. 8. W wielu nowoczesnych ciśnieniomierzach pojawia się pomiar tętna, czyli pulsu. Jest to bardzo przydatne badanie diagnostyczne, chociaż ciągle niedoceniane. źródło: http://www.przychodnia.pl/nadcisnien...675&akcja=view
|
|
#674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już nam się któryś raz z kolei temat kotów na wątku przewijał i nie było wcześniej linczu za brak sympatii do kotów ![]() I ja dziś mam jakiś senny dzień, choć się wyspałam dużo. No nic... Zbieram się na spacer, to mi pewnie przejdzie. Idę do żłobka zanieść formularz do zapisania Kaja i zgłosić się do położnej
|
|
|
|
|
#675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mu pokazałam gdzie raki zimują![]() Za to psy są moją miłością.Aktualnie nie mam żadnego ale w przyszłości mam zamiar nabyć bernieńskiego psa pasterskiego.Oczywiście jak bede miała warunki-bo na wynajętym nie uśmiecha mi się,jeszcze mi wszystko pogryzie.A i będzie miał kto moich chłopaków na sankach ciągać ![]() Marcin przyjechał a w niedziele jedzie na Rumunię i już sra ogniem ale ja w niego wierzę,że da rade.Poszli właśnie do masarni po kości wedzone na fasolkę po bretońsku. |
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami trzeba oddech złapać. Mnie się juz tematy skończyły, bo ja znam tylko jedno hasło. Ale nie wolno go wypowiadać
![]() Może wkleję informację od specjalisty ds. opiniowania z Działu Ocen i Certyfikacji Instytutu Matki i Dziecka. Na temat materacyków, fotelików i innych pierdół ![]() Może ktoś będzie miał ochotę poczytać. A i zawsze jakiś temat do dyskusji się znajdzie ![]() 1. Materacyk: najlepszy średniotwardy -mata kokosowa lub bonele-sprężyny w kieszonkach plus dobrze spieniona pianka latexowa, albo poliuretanowa. Wchodzący na wcisk do łóżeczka-dobrze dopasowany do wymiarów. Sprzedawca będzie wiedział co oznacza termin średniootwardy materac. Przekłada się go w łóżeczku zamiennie - nogi/głowa przy praniu pokrowca, by nie powstawały wgniecenia, gdzie główka i pupa dziecka. Pokrowiec - dużo bawełny, w miarę gładki, z możliwością zdejmowania. W celu profilaktyki alergii warto wybrać pokorowiec bez aloesów i innych substancji wzbogacających surowce w pokrowcu; Pokrowiec prać raz na 2 -ce, ewentualnie przy zmoczeniu. 2. Pościel: bawełna, może być organiczna, kolorowa, biała bez znaczenia (choć kolorowa wpływa na rozwój spostrzegawczości dziecka), powłoczki najlepiej zapinane na zamek, bez guzików, albo kopertowo - ważne, żeby prać ją raz w tygodniu. Poduszki dziecko nie powinno używać do 9-12 m-ca życia w trosce o jego kręgosłup i ewentualne skoliozy w przyszłości. Wypełniacz w pościeli może być silikonowy, poliestrowy, równomiernie rozłożony, nadający się do prania. Prześcieradło bawełniane - flanela, frota. Dziecko potrzebuje płaskiej powierzchni do spania, chłonącej pot, ulewający się pokarm, czy przemoknięte siusiu. 3. W wózku, pielucha flanelowa może wystarczyć. Proponuję ewentualnie na chłody włożyć cienki bawełniany kocyk włożyć na dno, zimą dziecko ubiera się cieplej, ale koc na materacyku się przyda (poniżej - 10 st. C i powyżej 25 i tak nie powinno się z niemowlęciem wychodzić na dwór) 4. Leżaczki bujaczki najbezpieczniej używać, gdy dziecko zaczyna trzymać głowę sztywno (jednorazowy czas przebywania w nim to max 30 min). Niektóre dzieci wcześniej, inne później, ale najwcześniej ok 4 m-ca życia, czyli jak skończy 3 miesiące. Dziecko dużo czasu powinno spędzać na brzuchu, a nie w leżaczkach, fotelikach, ponieważ leżąc wzmacnia mięśnie grzbietowe, przykręgosłupowe, co dobrze kształtuje postawę. Dodatkowo leżąc na brzuszku pomaga pracować niewykształconym jeszcze i niewydolnym jelitom. 5. Foteliki samochodowe - podobna sytuacja jak z leżaczkiem. Jednorazowo do 30 min. po ok godzinie, odpoczynku, dziecko można znowu włożyć w taki fotelik na 30 min. Krótkie zakupy - tak, długie - w ogóle odradzam z dzieckiem (markety - jarzeniowe światło, dużo zarazków wokoło, unikać skupisk ludzkich). 2 pierwsze miesiące życia powinny być bardzo sterylne, potem przyzwyczajamy niemowlę do otoczenia, bakterii, grzybów i wszelkich zarazków. Dlatego zaleca się prasowanie pieluch i ubranek do 2 m-ca życia (odkażanie). Fotelik na stelażu jest wygodny dla rodzica, ale usytuowanie dziecka w nim, obciążanie odcinka lędźwiowego maluszka na dłuższy czas nie jest wskazane medycznie.
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
_agata te wskazówki fajnie byłoby podpiąć do pierwszego posta, przydatne
![]() u nas dzisiaj mierzenie kuchni i zamówienie mebli niech te mrozy odpuszczą bo robota nam się przesuwa...
|
|
|
|
#678 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Rano byłam na badaniu krwi i zaniosłam mocz do analizy. Coś mi się wydaje, że z tym drugim nie będzie za wesoło Jakiś taki mętny był jak nigdy ![]() W drodze powrotnej wstąpiłam do TESCO i znowu nakupowałam ciuszków dla dzidziusia. Ciągle mi się wydaje, że mam mało. A już dwie duże reklamówki leżą w pokoju. Tylko przekrój rozmiarów od 56 do 80 Muszę się w końcu ogarnąć i zobaczyć co jeszcze tak na prawdę potrzebuję.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32197976]A ja nie wiem ile ma moja ;( Bo nikt mi nigdy nie powiedział. Ale już następnym razem zapytam, z powodu tych twardnień. Choć ten magnez mi chyba pomaga.[/QUOTE] Ja również nie wiem ile cm ma moja szyjka, ale jakoś mi to do szczęścia nie jest potrzebne Najważniejsze, że jest ok. Cytat:
Ostatnio zakupiłam sobie książkę o żywieniu wg filozofii chińskiej i tam m.in. jest właśnie napisane o tym, że owoce generalnie wyziębiają organizm i nie powinno się ich jeść w nadmiarze zimą. Tak sobie od razu odniosłam to do swojego życia i ja jako dziecko nie lubiłam owoców i nigdy nie chorowałam Cytat:
|
||
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Wyskoczyłam rano po mąkę na chlebek... Kupiłam ziarenka. Wieczorkiem będę piekła. Przy okazji przytargałam 2 śliczności... Muszę zabunkrować przed MKM, ale nie będzie to łatwe.
|
|
|
|
#680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z glukozy
krew miałam pobieraną 3 razy; na czczo, po 1h i po 2h.lecę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() dla mężaCytat:
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Na brawa to za wcześnie... Dziś przyjechały 2 paczki z rzeczami z all i się zdenerwował, że nie będzie gdzie schować....
Niech się weźmie do roboty to i miejsce się znajdzie. Ja dziś strzelam focha i koniec. |
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Chciałam zajrzeć rano ale spadła na nas wiadomośc o śmierci taty TZ i musiałam podopinać kilka spraw przed jego wyjazdem. Nic przez to nie dałam rady nadrobić. Sama mam zagwozdkę bo wiem, że mąż by chciał żebym była teraz z nim ale obawiam się zostawić młodą z rodzicami na tych kilka dni bo nigdy nie zostawała nawet na kilka godzin więc martwiłabym się, że dałaby tu czadu szczególnie wieczorem przy usypianiu. Do tego też nie wiem czy ciągnąc Oliwkę na pogrzeb (500 km) kiedy jest lekko podziębiona a z drugiej strony pomyślałam, że mogłabym z nia zostać u teściowej choć na tydzień bo ta zostaje sama w wielkim, pustym mieszkaniu.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#684 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Mało postów mam do nadrabiania :/ Odnośnie dentysty: oczywiście jak to w moim wypadku bywa strach ma wielkie oczy, a ja histeryzuję jak mało kto Mam parę ząbków do leczenia, ale to małe dziurki, więc będę je sobie robić na bieżąco (bo niestety mój dentysta do tanich nie należy:/). Dzisiaj zrobił mi górną szóstkę, jeszcze w przyszłym tygodniu jestem umówiona na jeden ząb. Potem na miesiąc sobie odpuszczę, ale naprawdę, odetchnęłam z ulgą na tym fotelu. No i druga rzecz - pan dentysta jest przesympatyczny. Naprawdę dla takich histeryków jak ja - ideał. Pogadaliśmy o wyprawce, sterylizatorach do butelek Tylko teraz mam problem, bo jestem głodna, a znieczulenie jeszcze działa - nie wiecie, kiedy przestanie?
|
|
|
|
#685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę że powinnaś jechać, to czy z córcią czy bez to już kwestia dogadania się Was no i Twoich rodziców czy w ogóle czują się na siłach zostać z małym dzieckiem o raz 1 na tak długo...z drugiej strony myslę że też miło by było zostać z teściową przez tydzień jeżeli masz taką opcję, ale to już zależy od Waszych relacji.... w każdym razie ja zrobiłabym wszystko żeby być z mężem w takim czasie.... |
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z postem powyżej. Myślę, że Twojemu przyda się wsparcie, a małą warto pozytywnie nastawić na zostanie z babcią.
Dzisiaj mam dzień pt. "Wszystko mnie boli". Z tej okazji boli mnie kręgosłup i wiązadła w okolicy pachwin. Majeczka rośnie, to organizm daje o sobie znać. Dzisiaj zrobiłam sobie dłuższy spacer nad wielkim zamarzniętym kanałem i przy okazji porobiłam zdjęcia mewom i kurkom wodnym . Następnym razem, jak zostanie mi stary chleb, to im wezmę, żeby miały coś z życia bidulki.
|
|
|
|
#687 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na Twoim miejscu pojechałabym z córeczką. Po pierwsze będzie raźniej mężowi, a po drugie teściowa trochę się oderwie od rzeczywistości, jak wnuczka będzie biegała po jej domu. Oczywiście przy założeniu, że masz dobre relacje z teściową, w przeciwnym razie może ją Wasza obecność drażnić Wsparcie dla męża jednak niezbędne.Trzymam za Was kciuki. Trzymajcie się |
||
|
|
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dzisiaj do du.. dzień. Nie potrafię sobie znaleźc miejsca. Normalnie pierwszy raz mam nudy w dosłownym znaczeniu tego słowa. Na szczęście wziełam się do gotowania.
Dziewczyny kiedy zaczynacie prać i prasować ubranka??
|
#689 | ||
|
Rozeznanie
|
Przepraszam z góry za pouczenie
![]() Ale - jeśli nie używasz kabla do internetu, tylko właśnie sieci bezprzewodowej - kilka razy dotarła do mnie informacja, że nie powinno się używać urządzeń z wi-fi w bezpośredniej bliskości brzucha, bo może mieć zły wpływ na maleństwo. Nie wiem, może to nie jest prawdziwa informacja, ale podobno fale emitowane przez korzystające z wifi urządzenie mogą być szkodliwe (dla nas zresztą też). Mnie zawsze Mąż pilnuje, żebym telefon z włączonym wifi trzymała daleko od brzucha Także może warto zapytać rozsądnego lekarza, jak to z tym wifi jest. Cytat:
![]() ale czy naprawdę już nienarodzone dzieci trzeba zapisywać do żłobka? Potem już się nie "wkolejkuję"? ![]() Cytat:
Od tygodnia czułam się lepiej, skończyły się w 21. tygodniu torsje a dzisiaj rzygałam jak kot od rana aż do południa, głowa boli, w dole brzucha coś ciągnie raz z lewej raz z prawej, no nic tylko por umierać chyba ![]() do tego męczy mnie od tygodni całych dzień w dzień piekielna zgaga |
||
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę i zastanawiam się jak pozbyć się tego głupiego poczucia obowiązku, i iść w końcu na zwolnienie. W pracy dziwią się, że jeszcze przychodzę, bo kto w siódmym miesiącu do pracy chodzi... i jeszcze piechotą, w taki mróz...
![]() A mnie moralność nie pozwala tak wszystkiego zostawić żeby siedzieć w domu. Wiem, że jak mnie nie będzie, to reszta będzie miała więcej pracy. Czasami myślę sobie "a co mnie to". Ale za chwilę wracam na ziemię i wiem, że muszę pracować. Czasami jest ciężko, bo terminy, szef, pieniądze... ale jakoś nie mogę bezczynnie w domu siedzieć. Skończy się na tym, że urodzę pod biurkiem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

- prawdopodobnie będzie OLA 

Bo są kibelkopędne 
Już jesteś dużą dziewczynką i nie dasz sobie krzywdy zrobić 

niech te mrozy odpuszczą bo robota nam się przesuwa...
Jakiś taki mętny był jak nigdy 
Nawet dzwonił od rana i pytał czy już kurier był, a jakby dzwonił to miałam się umówić tak, żeby on był w domu, żebym broń Boże nic nie dźwigała... Ale kurier przybył bez uprzedzenia i wtargał mi wszystko na górę. Małż tylko z korytarza do mieszkania wniósł. Cóż, jest to zawsze jakiś krok do przodu...
13.08.2011