Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 15:50   #2911
staraupa
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

masakra z tymi dietami, kazdy mowi co innego. Dla mnie to istny cyrk. Nie wierza w te diety. Dziwne jest to, ze gdy dziecko ma kolki to niektore kobiety ograniczaja sie doslownie do suchego chleba, a dziecko i tak placze i tak. Dla mnie jest to dowod na to, ze te wszystkie rady co jest a czego nie to po prostu bzdury
Przewod pokarmowy malego dziecka jest jeszcze niedojrzaly i zazwyczaj stad te kolki
Popieram, ja już prawie o suchym chlebie aa mały i tak ma akcje odstawiłam cały nabiał, nic zero czegokolwiek chodzę jak zombi i co..nic to nie pomaga czasem mam dość, jego płaczu i głodu
poczekam może z tymi kropelkami jeszcze chwilę ale kupię ten Bobotic na wszelki wypadek jakby było coraz gorzej.
Dziękuję Wam za rady!! kochane jesteście!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:03   #2912
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
melduję tylko że już urodziłam i od wczoraj jesteśmy w domku
Kamilka ur 6.02 o 3150/51 poród sn (masakra)

a z żali nie mam mleka
Agacia moje gratulacje
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:03   #2913
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Wróciliśmy ze spacerku i małą jeszcze śpi
Nastawiłam na zupę ale nie wiem czy zdąze zjesc zanim wstanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
juz po wszytskim
Kasik, a jak w uk wygladaja szczepienia? Od razu po porodzie na cos szczepili? W Pl na gruzlice szczepia jeszcze w szpitalu, to samo wzw b. U Ciebie jak jest? Kiedy pierwsze szczepienia i przeciw czemu?

Dziewczyny, gdyby ktoras byla zainteresowana, wklejam link do bloga, w ktorym laska rozpisuje, co jest w kosmetykach m.in do kapieli/ pilegnacji/ na niepogode dla dzieci. -----> klik
Wyszczegolnia "dobre" aktywne skladniki, ale tez pokazuje, iloma i jakimi konserwantami potrafia byc napchane. Tak jakby ktoras chciala sobie sprawdzic.
W Uk nie wiem....ja z Ie
Pearl ja Ci tak szczerze powiem ze sie za bardzo nie znam na tych szczepionkach ale u nas jest pakier szczepień za darmo(te co są w Polsce płatne) i po prostu biore wszystkie Siostra moja też tak szczepi wiec ja jej ufam
Załączam zdjęcie z ksiazeczki szczepień, jest po angielsku ale dla Ciebie to nie problem Te at birth mielismy właśnie w środę.
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Kamusia urodziła wczoraj

O 5 odeszły jej wody, o 6 była na ip a 14.25 mała była już z nimi
Gratulacje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0343.jpg (83,7 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-02-10 o 16:08
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:14   #2914
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Oszaleć idzie!
A dziś jem marchewkę duszoną w sosie własnym, kaszę jęczmienną z kurczkiem w kawałkach, zebym go nie widziała
Po raz pierwszy od 12stu lat zjadam mięso!!! Znaczy już po raz trzeci, bo raz jeszcze jadłam z ryżem i raz w jakimś sosie - ale to w przeciągu tych 3 tygodni po porodzie miało miejsce
bleee Boroo to Ty tez widze z tych niejedzacych mieska tak jak ja

Cytat:
Magda, byc moze masz racje.
Ale ten bobotic ma nawet mniej siemtikonu niz sab simples, a sab simplex proponuja 15 kropelek. Podobno jak sie da mniej, to czesto nie dzialaja.
a najelpiej niech sie wypowie jakas mamusia, ktora stosowala ss lub bobotic

Nawojka, jeju, biedaku, ale zes sie musiala nastresowac Jedyne co dobre w tej historii (i najwazniejsze), to ze z Miskiem wszystko ok.
Pearl ja podaje Bobotic 5kropelek jak mala zaczyna plakac i jest ok, ale moja ma juz ponad 5tyg

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Popieram, ja już prawie o suchym chlebie aa mały i tak ma akcje odstawiłam cały nabiał, nic zero czegokolwiek chodzę jak zombi i co..nic to nie pomaga czasem mam dość, jego płaczu i głodu
poczekam może z tymi kropelkami jeszcze chwilę ale kupię ten Bobotic na wszelki wypadek jakby było coraz gorzej.
Dziękuję Wam za rady!! kochane jesteście!!
Staraupa współczuje Ci szczerze... wiec nie myslalas o tym, zeby po prostu zaczac jesc normalnie? jesli dziecko bedzie mialo miec kolki to nic tego nie zmieni jedynie mozesz mu pozniej pomoc kropelkami

nie dziwie sie tym mamusiom, ktore ograniczaja sie do minimum z jedzeniem, a pozniej okazuje sie, ze ich dzieci sa nienajedzone. Moze faktycznie ten pokarm wtedy jest mniej wartosciowy
Bambusiek a co Ty ujelas w swojej diecie, badz tez co wykluczylas z diety?

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:19   #2915
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Kurde, jak kładziecie spać maluchy? Bo my często na boczku, a właśnie mówili, że nie powinno za długo leżeć tak, bo to źle na bioderka.

Na brzuchu kłaść spać na pewno nie będę a na plecach boję się ulewania
No ja właśnie na boczku, na zmianę strony, na brzuchu to tylko na moim a na pleckach jak mam na oku.
Cytat:
moja niunia ma tradzik noworodkowy. Jakby byl ktos zainteresowany nawet zdjecie wstawie, zebyscie porownaly czy Wasze dzieci czasem tego dziadostwa nie maja. Pojawia sie wlasnie ok 4tyg zycia dziecka. Skaza bialkowa pojawia sie pozniej ok 3miesiaca
aha charakterystyczne dla tradziku jest to ze gdy dziecko sie zgrzeje, albo placze to plamki/krostki sa czerwone. Wystarczy wyjsc na dwor i znikaja. Krostki sa na twarzy, szyjce, głowie i dodatkowo skorka u nas jest taka chropowata, kiepsko to wyglada
Kurcze to pewnie moja tez to ma.........proszę wstaw zdjęcie Objawy są takie same, jak porównam to bedę miała wiekszą pewnosc.
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hejka Mamusie
Michalinka moja rośnie Ciągle przy cycku - są dni, że padam... ale to nic Byleby by by zdrowa Nie mam czasu na nic... czasami nawet zdrzemnąć sie nie mam kiedy... Mam pytanko do Was odnośnie pępka. Odpadł nam tydzień temu a dziś lekko podszedł krwią... Czytałam, że tak może się zdarzyć, ale i tak sie martwię. Spotkałyście się z czymś takim?? Kazali mi psikac Octeniseptem. Bardzo proszę o odp.
U nas było to samo, nie martw się Przemywałam spirytusem i juz jest ładnie zagojony.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie! Oj co my wczoraj przeżyliśmy z małym Misiem. Poprzedniej nocy nie przespaliśmy bo kupka, spięty brzuszek, płacz więc wczoraj rano poszłam z nim do lekarza po jakieś kropelki na wzdęcia. Pani doktor synka zbadała, z wielkiej łachy kropelki przepisała i spytała czemu Michaś ma taki zółty kolor skóry i czy od zawsze tak ma? Powiedziałam, ze takiego mi go ze szpitala wypisali po urodzeniu i tak ma do tej pory. Spytałam czy ona myśli, ze coś moze być nie tak, powiedziała, że nie, więc ok. Wyszliśmy z gabinetu i do apteki po kropelki. No i po jakichś 10 min dzwoni do mnie wspomniana pani doktor i mówi, że skontaktowała się ze szpitalem i mam tam natychmiast z dzieckiem pojechać na pobranie krwi bo jej się ten kolor skóry nie podoba. Chyba nie muszę pisać, że mi się odrazu słabo zrobiło. Pojechaliśmy do szpitala, gdzie lekarze przyjmują jak się okazało nie w gabinetach tylko w normalnych salach gdzie leżą chorzy. Tak więc Michaś przez dwie godziny był w jednej sali z czwórką innych chorych dzieci. Przyszła pielęgniarka, zmierzyła mu temperaturę, zważyła go i powiedziała, że ona to ma teraz przerwę i wróci do nas po. Wróciła po pół h a po następnej godz zjawił się wreszcie pediatra. Popatrzył na moje dziecko i pyta co tamta doktorka od niego chce, że jakby on pierwszy zobaczył moje dziecko to nawet do głowy by mu nie przyszło, że coś może być nie tak, ale wie, że pewnie mnie to jego gadanie nie uspokoi dlatego pobiorą Michasiowi tą krew. Misiu wrzeszczał w niebogłosy, krew się lała, a ja prawie zemdlałam. Wynik krwi wyszedł naszczęście prawidłowy i wróciliśmy do domu.
Mój Misiuń przez pięć tygodni przybrał 1540g. Lecę ponadrabiać wczorajsze zaległości. Widziałam kątem oka (którego z "medycznego punktu widzenia nie posiadam"), że nasz Agaton wrócił
O matko ale się strachu najadłaś biedna
Dobrze ze wyniki wyszły dobre
Stary 2012-02-10, 16:26   #2916
magda1804
Rozeznanie

Haniula tak mysle o Tobie. Pisalas wczesniej, ze zanikl Ci pokarm, a nie chcialabys go przywrocic? Mialabys z glowy problem z kupkami i pewnie z przyszlymi kolkami, bo ponoc dzieci na mm sa bardziej podatne na to Proponuje robic Ci tak jak ja, MissZuzia, Blanszor i inne dziewczyne- czyli sciagac swoje mleko laktatorem i podawac w butli.

Znalazlam pare rzeczy do poczytania w zwiazku z przywracaniem pokarmu
http://parenting.pl/doradca-laktacyj...-przerwie.html

http://canpolbabies.com/pl/porady/6

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Kasik ok wstawie zdjecie, tylko jak malenka sie obudzi, bo teraz jak spi to nic nie widac, jedynie skorka jest chropowata

Mam pytanie do mamus karmiacych swoim mlekiem:

Mamusie czy w czasie laktacji mamcie duzy apetyt?
bo ja przez ostatnie dni mam meeega jestem ciekawa czy to zalezy od tego, ze sciagam wiecej mleka? Dzis rano sciagnelam z dwoch piersi 190ml, pozniej troche karmilam piersia i znow sciagnelam kolejne 100ml.

04.01.2012r.

Stary 2012-02-10, 16:35   #2917
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Haniula tak mysle o Tobie. Pisalas wczesniej, ze zanikl Ci pokarm, a nie chcialabys go przywrocic? Mialabys z glowy problem z kupkami i pewnie z przyszlymi kolkami, bo ponoc dzieci na mm sa bardziej podatne na to Proponuje robic Ci tak jak ja, MissZuzia, Blanszor i inne dziewczyne- czyli sciagac swoje mleko laktatorem i podawac w butli.

Znalazlam pare rzeczy do poczytania w zwiazku z przywracaniem pokarmu
http://parenting.pl/doradca-laktacyj...-przerwie.html

http://canpolbabies.com/pl/porady/6

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Kasik ok wstawie zdjecie, tylko jak malenka sie obudzi, bo teraz jak spi to nic nie widac, jedynie skorka jest chropowata

bo ja przez ostatnie dni mam meeega jestem ciekawa czy to zalezy od tego, ze sciagam wiecej mleka? Dzis rano sciagnelam z dwoch piersi 190ml, pozniej troche karmilam piersia i znow sciagnelam kolejne 100ml.
Dzięki

Ja tak mam ze jak mała sie "podłaczy" to mis ie odrazu strasznie chce pić. A apetyt też mam ale czy wiekszy to nie wiem, raczej nie.

Słyszałyście może o metodzie karmienia piersią ze dzieciaczek lezy na Waszym brzuchu
. Mi o tym powiedziała wczoraj koleżanka, jej zaś położna i ja wczoraj wypróbowałam. W nocy jest to wygodne, sutki nie bolą w ogóle) i jak karmiłąm małą pierwszy raz to jak skończyła jesć to sie położyła pomiędzy moimi piersiami, sama bekła i pierdłą od razu Za drugim razem juz było gożej bo naciągła mleka i podniosła głowę i to wszystko wyleciało Ponoć to jest dobra metoda ale jeszcze nie poczytałam nic na ten temat. Moze Wy coś wiecie??
Stary 2012-02-10, 16:43   #2918
*Agatek*
Zakorzenienie

Wróciłam byłam autkiem na zakupach, zatankowałam w karnisterek i wróciłam, akurat na karmienie... ładnie się odbiło (sposobem, NA DRUGIE RAMIĘ JAK POLECAŁYŚCIE )(oby tak zawsze ) i położyłam ją na boczku - mjuzik załączyłam i se dyda ssała, trochę ponawoływała, ale nie przyszłam od razu, żeby nie przyzwyczajać, że jestem na pierdnięcie- dopiero jak już ten krzyk był 'taki inny' to przyszłam i okazało się, że mjuzik się skończyła i smok wypadł załączyłam i to i to i zasnęła ehh, żeby tylko tak dalej to byłabym w 7 niebie......

Jak Was czytam, że się cieszycie na mój powrót, to tak ciepło mi się na serduchu robi... jesteście kochane, naprawdę
Dziękuję za to Wam wszystkim!!!!!!! Za słowa otuchy, za to, że jesteście! Pomagacie mi, naprawdę

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja też masuje brzuszek i to pomaga, ale nie zawsze. I słyszałam, że nie powinno się za często tak robić żeby brzuszka nie przyzwyczaić.

Co do szwów-też myślałam, że rozpuszczalne, a jednak nie i będą wyłazić - czarne grube nitki blee.

Julka ma się dobrze
Dziś mąż kupił jej mleko zalecane przez lekarza bebilon comfort 1 -400 gram za 45 zł ! Masakra ! A w sklepach po 28 zł, ale nigdzie wczoraj nie znaleźliśmy. Jakby któraś z Was widziała gdzie takie można znaleźć tanio to proszę o info.

Pozdrowienia
o, dzięki, że mówisz, o masażu

to szwy będą same się rozwiązywać czy jak w środku jeszcze mam irytują mnie... codziennie se pipke oglądam, czy już nagle, ot tak jest piękna i powabna jak kiedyś...

co do mleka- masakra z cenami co? BYŁAM DZIŚ W SKLEPIE 'EKLEREK' CZY COŚ TAKIEGO I TAM BEBILON 800 GRAM ZA 52 ZŁ co sklep to lepiej

Cytat:
Kurde, jak kładziecie spać maluchy? Bo my często na boczku, a właśnie mówili, że nie powinno za długo leżeć tak, bo to źle na bioderka.

spać- na boczku, po godzinie od jedzenia położna każe przekręcić malucha na brzuch- ale przekręcam ją wtedy, kiedy ostro zaśnie i puści smoka. Właśnie przed chwilą ją przekręciłam i był pisk, ale dalej śpi... oby
Na brzuszku odchodzą gaziki i jelitka są zmuszone do pracy, więc tak mi kazała, więc robię, chociaż jak przychodzi co do czego to makabra boję się, że ją wybudzę na amen tak jak wczoraj
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Nasz mały wypija spokojnie 50 ml herbatki
hmm a ile sypiesz herbatki? Bo ja na czubek, kurka może za mało

Kamusia, Mijus,
gartulacje!!!!!!!!!!!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:45   #2919
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

a ile gram?? i jak u Ciebie ciemiączko? podajesz wit D?? karmisz piersią czy tylko mm??
350 gram.

Ciemiaczko u nas ok, zawsze jak jestesmy u lekarza to badaja . Tak podaje wit D . Do tego jeszcze Cemibionmulti(w nim tez jest wit D) no i (kwas foliowy, zelazo- ale to dlatego , ze mala ma niedokrwistosc bo to wczesniaczek) i doszedl nam jeszcze Dicofrol . No ale to ze wzgledu, ze czasem pojawia sie sluz w kupce a to jest probiotyk i wspomaga trawienie itp. Karmie wylacznie mm bo po moim mleku Amelka, malo przybierala na wadze, po za tym nadal walcze z cisnieniem i mam inne tabletki a przy nich nie mozna karmic itp.
Stary 2012-02-10, 16:46   #2920
magda1804
Rozeznanie

Kasik mowisz masz
na pierwszym zdjeciu juz widac krostki (to zaraz po obudzenie i pierwszych nerwach bo glodna)
na drugim widac troszke krostki na glowce
trzecie zdjecie to ja ja karmilam -buzke trzymala przy piersi i pod wplywem ciepla tak te krostki sie nasilily
paskudnie to wyglada a polozna dzis mnie pocieszyla ze jeszcze nawet przez 2miesiace moze to miec...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1636.jpg (61,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1638.jpg (66,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1640.jpg (68,7 KB, 48 załadowań)

04.01.2012r.

Stary 2012-02-10, 16:52   #2921
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
wklejam tu bo nie chce mi sie bawic image w klubie pierwsz4e 4 foty z serii śmiechura
ostatnie z serii bijesz się matka??
Monika Michaś na tych zdjęciach to wykapana mamusia
Stary 2012-02-10, 17:02   #2922
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Kasik mowisz masz
na pierwszym zdjeciu juz widac krostki (to zaraz po obudzenie i pierwszych nerwach bo glodna)
na drugim widac troszke krostki na glowce
trzecie zdjecie to ja ja karmilam -buzke trzymala przy piersi i pod wplywem ciepla tak te krostki sie nasilily
paskudnie to wyglada a polozna dzis mnie pocieszyla ze jeszcze nawet przez 2miesiace moze to miec...
Dziekuje ślicznie
To moja chyba ma to samo Kurka....2 miechy
Jak byłyśmy na dworze to prawie w ogóle nie widać, jak sie drze to masakra. Tak ogólnie to już zauważam poprawę, na czole jest coraz mniej. Mam nadzieję ze szybko zniknie z buziek naszych pociech.

A co do ciemieniuchy to jej się robi na brwiach i na granicy włosków z przodu. Smaruję oliwka tylko te sycharki bo Mili ma bardzo długie włosy. Sama nie wiem moze powinnam całą głowę ??

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Mamuski karmiące swoim lekiem powiedzcie mi dajecie do zupy cebulę??
Bo ponoć nie można. Ja na początku gotowałąm zupę na kurczaku, cebuli, selerze, marchewce i zielonej pieruszce. Ale ponoć cebula niet a seret uczula więc tez odpadł. A jak wy gotujecie???

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Łoo matko, Mili jeszce śpi Zjadłam zupe i nawet na drugie danie nastawiłam. dzisiaj dorsz w sosie cebulowym(śmietana +zupa cebulowa) i w sumie to nie wiem czy mogę zjeść taką rybkę??
Stary 2012-02-10, 17:04   #2923
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
350 gram.

Ciemiaczko u nas ok, zawsze jak jestesmy u lekarza to badaja . Tak podaje wit D . Do tego jeszcze Cemibionmulti(w nim tez jest wit D) no i (kwas foliowy, zelazo- ale to dlatego , ze mala ma niedokrwistosc bo to wczesniaczek) i doszedl nam jeszcze Dicofrol . No ale to ze wzgledu, ze czasem pojawia sie sluz w kupce a to jest probiotyk i wspomaga trawienie itp. Karmie wylacznie mm bo po moim mleku Amelka, malo przybierala na wadze, po za tym nadal walcze z cisnieniem i mam inne tabletki a przy nich nie mozna karmic itp.
dziękuję za wyjaśnienie, zakodowałąm

Patrzałam na gebera w biedronce- 350 gram/14 zł, nie opłaca się w sumie, o dużej różnicy nie ma
Bidna jesteś z tym ciśnieniem cholernym

Magda ojej ale to widać na buźce dobrze, że znika jak wyjdziesz na dwór, miejmy nadzieję, że szybko przejdzie
Aa zapomniałam- wybudzam, bo.. nie wiem, tak myslałam, że co 3,5 h powinna jeść, nie? czy nie? teraz jadła o 15.. więc 18.30 powinna się obudzić, a dziś miałam akcje, że 7.30 dostała, oczywiście dzięki mnie sporo ulała, bo za wysoko jej nogi uniosłam podczas przebierania i przed 9 z 20 ml herbatki i zasypiała dłuuuugi czas, aż ją wybudzałam na siłę dziś przed 12... to źle robię? Boję się, że nie je, tyle ile trzeba po prostu w nocy czasem se jaja robi i kwili, ja przychodze z mlekiem, a ona śpi i tak mleko schowałam o 6.45 do termoopakowania i królewna dopiero po 40 min się ocknęła i zjadła tamto

Stary 2012-02-10, 17:06   #2924
kasikzaki
Zadomowienie

Co do dopajania herbatką, to ja mam z tym problem od kiedy jestemy tylko na cycu, Mili nie bardzo butle chce, tak samo jak smoka

Odbijam w pozycji pionowej
, Przerzucam przez ramie raczki(za radą małej stupki) i po chwili łądnie beka. Ale jak nie zdążę podniesć to żyg. Tak miej wiecej raz dziennie i tak jej sie uleje
Stary 2012-02-10, 17:07   #2925
staraupa
Raczkowanie

MAGDA1884 widzę że karmisz piersią i mała ma smoczka. Mnie położna strasznie skrzyczała jak zobaczyła że mały ma smoka, że niby przestanie przez to ssać pierś więc mam mega wyrzuty jak mu daję ale daję bo go to uspokaja. A jak u Ciebie?

Kasikzaki mi mówili że cebuli absolutnie niet
pędze bo głodomor siębudzi
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 17:09   #2926
kasikzaki
Zadomowienie

Agatek ja nie budzę, co prawda mała żadko śpi dłuzej niz 3 h ale np. przedwczoraj spała 4 i pół i nie budziłam Wstała, zjadła i poszła dalej spać
Teraz akurat śpi dokładnie juz 3 h i 10 minut, pewnie zaraz sie obudzi ale jak nie to nie bedę jej budzić.
Stary 2012-02-10, 17:10   #2927
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Ja już po 14 godzinach dostałam maleńką i cały czas miałam przy sobie gdzie nawet jeszcze nie wstawałam z łóżka, dała Zuzankę do cycka i poszła, jak chciałam wstać niemalże zemdlałam ale dałam radę - musiałam
To ja jakaś inna jestem chyba. Michasia urodziłam o 21.20 i od momentu jak mnie wybudzili po narkozie (cc) miałam już go cały czas przy sobie. Położne pytały czy chcę żeby go zabrały, ale nie chciałam. W nocy przychodzila do mnie jedna żeby pomóc mi go nakarmić i spaliśmy sobie dalej obok siebie. Raz jak mi go jedna odłożyła do tego wózeczka obok łóżka i zaczął płakać to się ukradkiem (bo to było zanim mnie wypionizowały) podniosłam i go zabrałam spowrotem do siebie. Jakby mnie nakryły to by była jazda, cewnik w jednej ręce dziecko w drugiej
Stary 2012-02-10, 17:10   #2928
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Co do dopajania herbatką, to ja mam z tym problem od kiedy jestemy tylko na cycu, Mili nie bardzo butle chce, tak samo jak smoka

Odbijam w pozycji pionowej
, Przerzucam przez ramie raczki(za radą małej stupki) i po chwili łądnie beka. Ale jak nie zdążę podniesć to żyg. Tak miej wiecej raz dziennie i tak jej sie uleje
ale przecież przy piersi się nie dopaja tak mi położna mówiła... kuźwa idzie kociokwiku dostać

O u mnie też wymioty było 2x ustami i nosem za bardzo nią trząchałam chyba wtedy... za chaotycznie chyba... teraz już ok, naumiałam się chyba

Stary 2012-02-10, 17:12   #2929
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
MAGDA1884 widzę że karmisz piersią i mała ma smoczka. Mnie położna strasznie skrzyczała jak zobaczyła że mały ma smoka, że niby przestanie przez to ssać pierś więc mam mega wyrzuty jak mu daję ale daję bo go to uspokaja. A jak u Ciebie?

Kasikzaki mi mówili że cebuli absolutnie niet
pędze bo głodomor siębudzi
A ja mam takiego smaka na tą rybę

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
ale przecież przy piersi się nie dopaja tak mi położna mówiła... kuźwa idzie kociokwiku dostać

O u mnie też wymioty było 2x ustami i nosem za bardzo nią trząchałam chyba wtedy... za chaotycznie chyba... teraz już ok, naumiałam się chyba
Tak samo jak ponoc przy cycu nie ma kolek i brzuszek nie boli i że nie trzeba odbijać a u nas problemy brzuszkowe są i nie wiem dlaczego bo nic nie jem co wzdyma i uczula.
Stary 2012-02-10, 17:21   #2930
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
I proszę bardzo! Charakterek po mamuni

Szwy Ci nie wylecą i A. będzie miał dodatkowe doznania erotyczne szalona kobietko

Masowanie brzuszka? Mojego dotknę i taki płacz, że jejciu az się boję
A kupki robi takie jak... jajecznica nie ścięta do końca Mój Tż taką lubi, więc się z niego ostatnio śmiałam, że jak mi zalezie za skórę to mu zrobię taką... jajecznicę pyszną Aż teraz mi się śmiać chce na samą myśl, a nie bardzo jeszcze mogę bo brzuch boli
Moja tez robi taką jajecznicę, kilkakrotnie w ciągu dnia i w nocy

Cytat:

Mojego dzieciaka nie ma jeszcze na swiecie, a juz nas terroryzuje Wczoraj z tztem od polnocy rozmawialismy ze soba cichutkim szeptem, bo byla cisza w brzuchu (alleluja!) i nie chcielismy go/jej zbudzic. Tz kazal mi jak najszybciej wszystko powylaczac i spac. No i udalo sie, ale o 4-ej znowu bam bam stuk puk! Łojenie matki trwalo do 7-ej
Potwora chyba sie wstawia w kanal rodny, bo strzyknelo mi cos w krzyzu i jeszcze czulam jakby smyranie/klucie w pipce.

taaa... chyba wyglodniale, wyciagajace i szarpiace cyce piranie
ja myslalam o tym 12, ale im blizej, tym bardziej sie rozmyslam
piranie posikam się za chwile
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 17:21   #2931
magda1804
Rozeznanie

zapomnialam napisac, ze u nas nastapil przelom- Lenka wczoraj pierwszy raz swiadomie sie usmiechnela i pojawily sie juz pierwsze lzy. w ogole z dnia na dzien widze ja sie rozwija, robi sie taka bardziej kontaktowa, czasami jak do niej mowie patrzy sie prosto w oczy robi takie minki jak rybka i wydaje dzwiek łuuuchoc nie powiem, ze nie, ale czasem zbyt marudzi i potrafi dopiec

04.01.2012r.

Stary 2012-02-10, 17:22   #2932
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
po dlugiej nieobecnosci melduje ze 5 lutego na swiat przyszla Dominika porod byl spontaniczny wiecej info wkrotcce troche musze Was nadrobic
Aniaxxx gratuluje
Stary 2012-02-10, 17:27   #2933
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
po dlugiej nieobecnosci melduje ze 5 lutego na swiat przyszla Dominika porod byl spontaniczny wiecej info wkrotcce troche musze Was nadrobic
gratulacje

Cytat:
Uwaga, uwaga...

o 22:25 dostalam mmsa - zdjecie Mijus, jej tzta i lezacego obok nich zawiniatka - malej Gabrysi
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Kurczę u mnie chyba jednak się zaczęło
Po 19 godz. miałam pierwszy skurcz, a teraz średnio co 10 minut mnie skręca no i nieźle mnie przeczyściło.
W TV leci akurat porodówka
Zaraz idę pod prysznic.
Nie wiem czy doczekam sie, aż TŻ wróci z pracy (będzie za 3 godziny)
ciekawe czy dzidziol już jest na świecie...
jak nie to

Cytat:
taaak najgorsze jest prasowanie, niecierpię tego.
a ja jak wyrodna matka teraz już nie prasuję chyba ze coś się mocno wygniotło

Cytat:
Kamusia urodziła wczoraj

gratulacje

no to bum dzieciowy ruszył

Cytat:

moja niunia ma tradzik noworodkowy. Jakby byl ktos zainteresowany nawet zdjecie wstawie, zebyscie porownaly czy Wasze dzieci czasem tego dziadostwa nie maja.
patrząc na Twoje fotki moge potwierdzić, ze u mojej wyglądaja tak samo... ma wysypaną całą główkę i nie wiedać zeby to dziadostwo schodziło...

Cytat:

ja miałam na początku, teraz się unormowało, choć chęc na słodkie mam non stop

Cytat:
przy cycu nie trzeba dopajac w ogóle, no najwyzej wodą, ale to z reguły jak sa upały
a jeśli chodzi o tą cebule to ja nie używam, boje się o wzdęcia, za to selera do zupy daaję

Agatku cieszę się, ze wróciłaś
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 17:32   #2934
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Uwaga, uwaga...

o 22:25 dostalam mmsa - zdjecie Mijus, jej tzta i lezacego obok nich zawiniatka - malej Gabrysi
Mijus gratuluje witamy małą Gabrysię

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
I buziaki dla e-cioteczek przesyłamy rzecz jasna po tak długim czasie ciszy
Hihi Boroo super fotkę udało Ci się strzelić buziaki dla Niuniusia.
Stary 2012-02-10, 17:33   #2935
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Kamusia urodziła wczoraj

GRATULACJE!!!

Cytat:
Wiadomosc od Mijus:
Hej u nas ok. Gabi jest boska! Urodzila sie 09.o2 o 19:54. Waga 3500 i 56 cm. Przyszla na swiat przez cc po 20 godz. porodzie w tym 3 godz. z zzo.

zdjecie Gabi w k.
następny smerfik z nami GRATULACJE

Cytat:

Ja kładłam smyki na boczku i Zuzankę też tak kładę jedynie w dzień leży czasami na brzuszku lub pleckach

Cytat:
Cześć Mamusie! Oj co my wczoraj przeżyliśmy z małym Misiem. Poprzedniej nocy nie przespaliśmy bo kupka, spięty brzuszek, płacz więc wczoraj rano poszłam z nim do lekarza po jakieś kropelki na wzdęcia. Pani doktor synka zbadała, z wielkiej łachy kropelki przepisała i spytała czemu Michaś ma taki zółty kolor skóry i czy od zawsze tak ma? Powiedziałam, ze takiego mi go ze szpitala wypisali po urodzeniu i tak ma do tej pory. Spytałam czy ona myśli, ze coś moze być nie tak, powiedziała, że nie, więc ok. Wyszliśmy z gabinetu i do apteki po kropelki. No i po jakichś 10 min dzwoni do mnie wspomniana pani doktor i mówi, że skontaktowała się ze szpitalem i mam tam natychmiast z dzieckiem pojechać na pobranie krwi bo jej się ten kolor skóry nie podoba. Chyba nie muszę pisać, że mi się odrazu słabo zrobiło. Pojechaliśmy do szpitala, gdzie lekarze przyjmują jak się okazało nie w gabinetach tylko w normalnych salach gdzie leżą chorzy. Tak więc Michaś przez dwie godziny był w jednej sali z czwórką innych chorych dzieci. Przyszła pielęgniarka, zmierzyła mu temperaturę, zważyła go i powiedziała, że ona to ma teraz przerwę i wróci do nas po. Wróciła po pół h a po następnej godz zjawił się wreszcie pediatra. Popatrzył na moje dziecko i pyta co tamta doktorka od niego chce, że jakby on pierwszy zobaczył moje dziecko to nawet do głowy by mu nie przyszło, że coś może być nie tak, ale wie, że pewnie mnie to jego gadanie nie uspokoi dlatego pobiorą Michasiowi tą krew. Misiu wrzeszczał w niebogłosy, krew się lała, a ja prawie zemdlałam. Wynik krwi wyszedł naszczęście prawidłowy i wróciliśmy do domu.
Mój Misiuń przez pięć tygodni przybrał 1540g. Lecę ponadrabiać wczorajsze zaległości. Widziałam kątem oka (którego z "medycznego punktu widzenia nie posiadam"), że nasz Agaton wrócił
Chyba bym osobiście poszła do tej owej pani doktorowej i mam nadzieję, że misiu nie rozchoruje się zdrówka życzę

Dziewczyny, dziękuję za odpowiedź odnośnie kosmetyków do pielęgnacji skóry
Stary 2012-02-10, 17:39   #2936
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc mamusie!!!

Igulec dzisiaj staje się niemowlakiem kończy 4 tygodnie!!
dla Igulca
Stary 2012-02-10, 17:41   #2937
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
zapomnialam napisac, ze u nas nastapil przelom- Lenka wczoraj pierwszy raz swiadomie sie usmiechnela i pojawily sie juz pierwsze lzy. w ogole z dnia na dzien widze ja sie rozwija, robi sie taka bardziej kontaktowa, czasami jak do niej mowie patrzy sie prosto w oczy robi takie minki jak rybka i wydaje dzwiek łuuuchoc nie powiem, ze nie, ale czasem zbyt marudzi i potrafi dopiec
superowo, dla Lenki.My tez piersy swiadomy usmiech zauwazylismy w tym tygodniu w poń. Jak ja smyram po dolnej wardze i nosku to sie usmiecha. A łzy to nie wiem jak to jest bo ona od pocztku jak płacze to jest łzami zalana, nie wiem o co kaman.
Stary 2012-02-10, 17:43   #2938
agawoo
Zakorzenienie

Hej pisze z tel bo nie mogę przy małej kompa włączyć... u nas dzisiaj od 14 był problem z kupka i brzuszkiem. Podałam małej lakcid i potem espumisan i teraz poszły 3 kupki pod rząd.. mam nadzieję, że będzie jej lepiej i nie będzie już płakać ..dzisiaj nie dostała witamin,więc to chyba nie po tym, ale po moim jedzeniu chyba też nie, bo nic nowego nie jadłam...

Agatek,fajnie że jesteś

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 17:44   #2939
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
[SIZE=5][SIZE=3]Wróciłam byłam autkiem na zakupach, zatankowałam w karnisterek i wróciłam, akurat na karmienie... ładnie się odbiło (sposobem, NA DRUGIE RAMIĘ JAK POLECAŁYŚCIE )(oby tak zawsze ) i położyłam ją na boczku - mjuzik załączyłam i se dyda ssała, trochę ponawoływała, ale nie przyszłam od razu, żeby nie przyzwyczajać, że jestem na pierdnięcie- dopiero jak już ten krzyk był 'taki inny' to przyszłam i okazało się, że mjuzik się skończyła i smok wypadł załączyłam i to i to i zasnęła ehh, żeby tylko tak dalej to byłabym w 7 niebie......

Jak Was czytam, że się cieszycie na mój powrót, to tak ciepło mi się na serduchu robi... jesteście kochane, naprawdę
Dziękuję za to Wam wszystkim!!!!!!! Za słowa otuchy, za to, że jesteście! Pomagacie mi, naprawdę
Agatku, bo my tu chyba wszystkie jestesmy aby jakoś sobie pomagać dzielna babeczka jesteś

Cytat:
[/COLOR]Mamuski karmiące swoim lekiem powiedzcie mi dajecie do zupy cebulę??
Bo ponoć nie można. Ja na początku gotowałąm zupę na kurczaku, cebuli, selerze, marchewce i zielonej pieruszce. Ale ponoć cebula niet a seret uczula więc tez odpadł. A jak wy gotujecie???[COLOR="Silver"]
ja dodaję, wczoraj miałam wątróbkę i było dużo cebuli, co prawda starałam sie nie jesć ale wiadomo - pazerna jestem

Cytat:
To ja jakaś inna jestem chyba. Michasia urodziłam o 21.20 i od momentu jak mnie wybudzili po narkozie (cc) miałam już go cały czas przy sobie. Położne pytały czy chcę żeby go zabrały, ale nie chciałam. W nocy przychodzila do mnie jedna żeby pomóc mi go nakarmić i spaliśmy sobie dalej obok siebie. Raz jak mi go jedna odłożyła do tego wózeczka obok łóżka i zaczął płakać to się ukradkiem (bo to było zanim mnie wypionizowały) podniosłam i go zabrałam spowrotem do siebie. Jakby mnie nakryły to by była jazda, cewnik w jednej ręce dziecko w drugiej
ja sama się pionizowałam i też z cewnikiem, TZ jak mnie zobaczył niemało padł jak by rzeźnik mnie dopadł
Stary 2012-02-10, 17:46   #2940
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam
Zostawiłam nr w klubie,ale zadna nie napisała, a nie mam do zadnej z Was nr, no trudno i tak powiem co u mnie.
Piszę z laptopa, bo cale szczescie maja tu wifi.

Wczoraj mnie przyjeli na oddział. Caly czas robia mi ktg, wczoraj podlaczyli kroplowke, bo dziecko jest chyba odwodnione. Dzis z samego rana o 7 podlaczyli osc , ale po dwoch godzinach odlaczyli, bo na nic sie to zdało. Kolejne osc w niedziele, chyba, ze urodze wczesniej. Chodze po schodach w te i we wte. Oby coś się ruszyło.

Ze strachu nie spałam całą noc. Do tego tak głosno w tym szpitalu w nocy, ze szok. Nie spałam, bo sie strasznie bałam, a jak widac i tak nic z tego nie wyszlo.
Zosia trzymaj się dzielnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości