|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Dasti mieszka na drugim końcu Polski w stosunku do nas można powiedzieć
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i byłam dzis ze sr na naszej poródówce. I wyglada to fajnie,tak miło jak sie wejdzie, nie wiem jak jest gdzie indziej, nie mam porównania. Ale niestety dało sie odczuc przy niektórych położnych ze nie jest sie tam mile widzianym, zadajacym pyt. i chcacym zobaczyc co i jak. Ale były tez przemiłe panie, wiec zalezy na kogo sie trafi. Mam troszke do nadrobienia z czytania, a nie chce mi się
|
|
|
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że tu nadal weekendowa cisza
cały dzień mnie nie było a tu ledwie 1 strona. No nic, wpadłam tylko życzyć miłego weekendu, bo jutro sobie robimy mini urlop jedziemy na 3 dni odpocząć, mąż pewnie pośmiga na desce, a ja w tym czasie oddam się w ręce jakiegoś masażysty aa właśnie powiedzcie mi jak to jest z jacuzzi?? Bo niby nam nie wolno ze względu na temperaturę wody (nie pamiętam gdzie to przeczytałam), ale tak naprawdę jaka jest ta granica? Tzn temperatura bezpieczna? I tak samo z sauną? Wolno czy nie wolno?
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Też zauważyłam ciszę... w sumie sama też milczę, bo nic nowego się nie wydarzyło. Ostatnio jakieś skurcze lekkie mnie łapały, ale to ze stresu. Mam zakaz denerwowania się. Mam się relaksować i nie przejmować problemami przejściowymi.
|
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno nie wolno do sauny z powodu tego że jest za duszno, organizm wypaca płyny i jest niebezpieczna dla dziecka...o jakuzy nic nie słyszałam, wiem że kąpieli gorących nie wolno - ale gorących bo wtedy można przyśpieszyć poród albo można poronić
|
|
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
jest jakas dziewczyna ktora bedzie rodzic w tarnowie?
|
#789 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
polecam Ci zamiast prenalenu -Prenatal Grip care mnie bardzo szybko postawił na nogi,działa na takiej samej zasadzie, tyle że zapach nie odrzuca bo w tabletkach jest. Ja jak otworzyłam syrop to się zwymiotowałam bo odurzył mnie ten zapach cebulowo-malinowo-czosnkowy,ale ponoć w smaku dobry,bo koleżanka której go oddałam mi mówiła ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#790 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez polecam te tabsy zamiast syropu
aczkolwiek wychodzą troszkę drożej :dwitaj różowa super imię dla dziewczynki :P
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio kąpałam się w gorącej wodzie i mi się słabo zrobiło, więc jakuzzi, też pewnie nie byłoby dla mnie wskazane.
Czy Wy też macie takie parcie na słodkie? Ja raz dziennie muszę zjeść coś słodkiego, bo inaczej wydaje mi się, że padnę |
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba każda z nas to przechodziła nie ma się co martwić - po porodzie minie
|
|
|
|
|
#793 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam nieudany dzień. Pokłóciłam się okropnie z TŻ, ale ani mi się śni ustępować, więc będą ciche dni. Dodatkowo jadłam pączka, a właściwie taką oponkę i zorientowałam się, że jest niedosmażona :/ W środku było na wpół surowe ciasto :/ Pięknie... Połowę wyrzuciłam do śmieci.
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-02-11 o 19:11 |
|
|
|
#794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sauna i jacuzzi w ciaży zabroniona, niestety. |
|
|
|
|
#795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
no to rzeczywiście nie miałaś udanego dnia... szczególnie szkoda tej oponki
a długo tak zamierzasz mieć ciche dni i o co poszło?---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
dziękuję Ci - właśnie o nim czytałam, że jest jeszcze cięższy od Tako Jumpera - dlatego potwierdzenie tej informacji powoduje że odpada - 16 kg to i tak cięzkie jak diabli.... ale co tam - nie zamierzam wydać na wózek więcej niż 360 euro - a tutaj wszystkie które mi się podobają i są jako takie do przżycia to koszt 550 i wyżej eruo. |
|
|
|
|
#797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#798 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ano poszło o dosyć poważną sprawę, kazałam mu umyć podłogi, to ciągle twierdzi, że jest zmęczony (był na długim spacerze i zrobił mi całe zakupy). No i od słowa do słowa poszło o to, że ja się lenię Nie w sensie, że mam te podłogi umyć, ale on to zrobi jutro. A ja chciałam iść jutro z nim na spacer i mieć wszystko zrobione dzisiaj. A miał umyć zaledwie 3 pomieszczenia, kuchnię, przedpokój i pokój, nasze mieszkanie ma 49 m2, więc apartament to nie jest. W każdym razie po tym, co mi powiedział, tak mu nagadałam, że nie mam się teraz zamiaru odzywać. Oczywiście argumenty z pupy, bo ja sprzątam regularnie, choć nie jest to moja misja życiowa, ale jakoś musiał się bronić. Tylko, że ja się strasznie wkurzyłam, naprawdę. Dbam o tę ciążę jak nie wiem, ale tu to plamienie, tu skurcze, on chyba tego nie widzi, ja już sama nie wiem... Tym bardziej, że on tak naprawdę ma niewiele obowiązków domowych, co umiem, to staram się robić, a dodatkowo nie pracuje fizycznie (w pracy), siedzi non-stop przed kompem... Jestem tak wściekła, że gdyby to była inna pora dnia, chyba musiałabym wyjść, żeby ochłonąć.No i żeby nie było, ja do tego czasu zrobiłam 4 prania, powycierałam kurze, załadowałam zmywarkę, przygotowałam jeszcze kilka innych rzeczy, no i miałam się brać za odkurzanie przed tym jego myciem podłóg. Cóż, niestety ale będą trwać do momentu, w którym mnie nie przeprosi. Ja już tak mam :/ Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-02-11 o 19:41 |
|
|
|
|
#799 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=tahito;32236932]polecam Ci zamiast prenalenu -Prenatal Grip care mnie bardzo szybko postawił na nogi,działa na takiej samej zasadzie, tyle że zapach nie odrzuca bo w tabletkach jest. Ja jak otworzyłam syrop to się zwymiotowałam bo odurzył mnie ten zapach cebulowo-malinowo-czosnkowy,ale ponoć w smaku dobry,bo koleżanka której go oddałam mi mówiła
![]() Ja też bardzo polecam Prenatal Grip Care! Jest bez konserwantów, w przeciwieństwie do Prenalenu i ma bogatszy skład. Biorę go codziennie profilaktycznie i jak na razie obywało się bez żadnych innych "inwazyjnych" środków jeszcze fajny jest syrop Sambucol - też polecili mi w aptece i jak mnie coś zaatakowało, to wspomagałam się jeszcze sambucolem do tego Grip Care'a. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- |
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32238248]Mi tej oponki już nie jest żal, szczerze mówiąc to zrobiło mi się niedobrze.
Ano poszło o dosyć poważną sprawę, kazałam mu umyć podłogi, to ciągle twierdzi, że jest zmęczony (był na długim spacerze i zrobił mi całe zakupy). No i od słowa do słowa poszło o to, że ja się lenię Nie w sensie, że mam te podłogi umyć, ale on to zrobi jutro. A ja chciałam iść jutro z nim na spacer i mieć wszystko zrobione dzisiaj. A miał umyć zaledwie 3 pomieszczenia, kuchnię, przedpokój i pokój, nasze mieszkanie ma 49 m2, więc apartament to nie jest. W każdym razie po tym, co mi powiedział, tak mu nagadałam, że nie mam się teraz zamiaru odzywać. Oczywiście argumenty z pupy, bo ja sprzątam regularnie, choć nie jest to moja misja życiowa, ale jakoś musiał się bronić. Tylko, że ja się strasznie wkurzyłam, naprawdę. Dbam o tę ciążę jak nie wiem, ale tu to plamienie, tu skurcze, on chyba tego nie widzi, ja już sama nie wiem... Tym bardziej, że on tak naprawdę ma niewiele obowiązków domowych, co umiem, to staram się robić, a dodatkowo nie pracuje fizycznie (w pracy), siedzi non-stop przed kompem... Jestem tak wściekła, że gdyby to była inna pora dnia, chyba musiałabym wyjść, żeby ochłonąć.No i żeby nie było, ja do tego czasu zrobiłam 4 prania, powycierałam kurze, załadowałam zmywarkę, przygotowałam jeszcze kilka innych rzeczy, no i miałam się brać za odkurzanie przed tym jego myciem podłóg. Cóż, niestety ale będą trwać do momentu, w którym mnie nie przeprosi. Ja już tak mam :/[/QUOTE] matko - to ja dziękuję za mojego R i padam przed nim bijąc pokłony - odkąd się dowiedział że jestem w ciąży to mam totalną labę, nie muszę nic jeśli mi sie nic nie chce, wiadro z wodą zniesie, prawie bije się ze mną o odkurzanie - w życiu by mu przez gardło nie przeszło że nic nie robię... chociaż czasami totalnie już mi się nic nie chce ![]() Rozumiem Cię i chyba tak samo bym zareagowała, tym bardziej że jak mowisz miałaś i plamienia i twardnienia brzucha - czyli Tobie nie wolno się nadwyrężać.... cóż mam nadzieje że męzowi wróci rozum na właściwe miejsce a Ty będziesz mogła się relaksować |
|
|
|
#801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W głębi duszy wiem, że powiedział to w złości (bo mu mówiłam o tych podłogach od 14), ale dzisiaj nic mnie to nie interesuje. |
|
|
|
|
#803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32232056]O ja cię, Liwia, jakie piękne imię.... Z imion dziewczęcych mogłabym wybierać i wybierać, a z męskich musiałam zdać się na kompromis z mężem, bo mało co mi się podoba Oczywiście nie zmniejsza to w żadnym stopniu mojego uczucia do królewicza w brzuchu, to tylko taki mały problematyczny aspekt w całej sprawie [/QUOTE]Liwia to jedno z najładniejszych imion dziewczęcych. Mój mąż nosi męski jego odpowiednik więc Liwia u nas było nie do przyjęcia. Ale tak jak ty, znam mnóstwo imion dziewczęcych, które mogłabym córce nadać... a tak mamy problem ![]() Cytat:
Wczoraj wieczorem zjadłam 8 michałków, aż mnie brzuch bolał. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32238248]Mi tej oponki już nie jest żal, szczerze mówiąc to zrobiło mi się niedobrze. Ano poszło o dosyć poważną sprawę, kazałam mu umyć podłogi, to ciągle twierdzi, że jest zmęczony (był na długim spacerze i zrobił mi całe zakupy). No i od słowa do słowa poszło o to, że ja się lenię Nie w sensie, że mam te podłogi umyć, ale on to zrobi jutro. A ja chciałam iść jutro z nim na spacer i mieć wszystko zrobione dzisiaj. A miał umyć zaledwie 3 pomieszczenia, kuchnię, przedpokój i pokój, nasze mieszkanie ma 49 m2, więc apartament to nie jest. W każdym razie po tym, co mi powiedział, tak mu nagadałam, że nie mam się teraz zamiaru odzywać. Oczywiście argumenty z pupy, bo ja sprzątam regularnie, choć nie jest to moja misja życiowa, ale jakoś musiał się bronić. Tylko, że ja się strasznie wkurzyłam, naprawdę. Dbam o tę ciążę jak nie wiem, ale tu to plamienie, tu skurcze, on chyba tego nie widzi, ja już sama nie wiem... Tym bardziej, że on tak naprawdę ma niewiele obowiązków domowych, co umiem, to staram się robić, a dodatkowo nie pracuje fizycznie (w pracy), siedzi non-stop przed kompem... Jestem tak wściekła, że gdyby to była inna pora dnia, chyba musiałabym wyjść, żeby ochłonąć.No i żeby nie było, ja do tego czasu zrobiłam 4 prania, powycierałam kurze, załadowałam zmywarkę, przygotowałam jeszcze kilka innych rzeczy, no i miałam się brać za odkurzanie przed tym jego myciem podłóg. Cóż, niestety ale będą trwać do momentu, w którym mnie nie przeprosi. Ja już tak mam :/[/QUOTE] U mnie na szczęście do takich sytuacji nie dochodzi. Mąż zdaje sobie sprawę z tego, że ja pewnych rzeczy nie zrobię. DObrze, że już sobie wszystko wyjaśniliście ![]() Inna kwestia to to, że "pranie przecież pralka robi"
|
|
|
#804 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Upiekłam szarlotkę i narobiłam galaretek drobiowych, będzie na jutro na śniadanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o Tarnowianki to Kism, Clauudik i ja ![]() Cytat:
Jak tylko zaszłam w ciążę to jak ręką odjął - przestałam prawie całkowicie jeść słodycze, po prostu zupełnie nie miałam na nie ochoty. Ale teraz już mi powoli wraca od nowa [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32238248]Cóż, niestety ale będą trwać do momentu, w którym mnie nie przeprosi. Ja już tak mam :/[/QUOTE] |
||||
|
|
|
#805 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Tak ogólnie wracając do mojej kłótni z TŻ, cieszcie się dziewczyny, jeśli macie TŻów, którzy zostali tak nauczeni w domu albo sami potrafią sprzątać. Niestety mój TŻ miał zawsze wszystko pod nos, jego mama prawie cały czas nie pracowała (niestety wiąże się to ze smutną historią, bo miała 2 chore osoby pod opieką), wszystko miał zawsze naszykowane, wyprane, wyprasowane, o jedzeniu nie wspominając. Nie ma w tym nic złego, gdyby przy okazji nie NIE nauczyła go tego wszystkiego robić. Wiem, że "widziały gały co brały" i też już sporo się zmienił odkąd razem mieszkamy, niektóre rzeczy po prostu musi robić, choć jak czasami patrzę, jak to robi, to mnie cholera bierze... No ale lepsze to, niż gdyby nic nie robił. W każdym razie morał z tego dla mnie jest taki, że ja będę bardzo forsować samodzielność mojego synka, w myśl zasady wychowaj go tak, żeby przyszła synowa była ci wdzięczna. |
||
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32239845]W takim razie Twój mąż również nosi piękne imię.
Już myślałam, że jestem tu osamotniona z takim trybem życia... Ja sobie nie wyobrażam obiadu bez deseru, serio Tak ogólnie wracając do mojej kłótni z TŻ, cieszcie się dziewczyny, jeśli macie TŻów, którzy zostali tak nauczeni w domu albo sami potrafią sprzątać. Niestety mój TŻ miał zawsze wszystko pod nos, jego mama prawie cały czas nie pracowała (niestety wiąże się to ze smutną historią, bo miała 2 chore osoby pod opieką), wszystko miał zawsze naszykowane, wyprane, wyprasowane, o jedzeniu nie wspominając. Nie ma w tym nic złego, gdyby przy okazji nie NIE nauczyła go tego wszystkiego robić. Wiem, że "widziały gały co brały" i też już sporo się zmienił odkąd razem mieszkamy, niektóre rzeczy po prostu musi robić, choć jak czasami patrzę, jak to robi, to mnie cholera bierze... No ale lepsze to, niż gdyby nic nie robił. W każdym razie morał z tego dla mnie jest taki, że ja będę bardzo forsować samodzielność mojego synka, w myśl zasady wychowaj go tak, żeby przyszła synowa była ci wdzięczna.[/QUOTE] Do imienia już się przyzwyczaiłam ![]() Mój mąż też w domu nic nie robił. Mama gotowała, prała, sprzątała, pod nos podtykała. Ale u mnie nie ma tak dobrze. Ja nie będę się zaharowywać żeby on mógł odpoczywać. Tworzymy związek partnerski, mamy takie same prawa i obowiązki. Nie tylko ja w tym małżeństwie brudzę, więc sama sprzątać nie będę. Umiał zrobić zapiekanki, jajecznicę i zaparzyć herbatę Ja w domu nie odkurzam, jego z kolei nie dopuszczam do segregowania prania ![]() Nie jest doskonały, bo jak pranie powiesi to pożal_się _boże Ale nie krytykuję go. Jak nie widzi to poprawiam. Bo wiem, że dla niego tak jest dobrze i że co bym nie mówiła i jak długo bym nie tłumaczyła to nie pojmie, że praniu przed powieszeniem należałoby nadać jakiś kształtZa to jak odkurzy to mucha nie siada. Nikt nie zagniecie mi tak ciasta na chleb jak on
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam zdecydowana na Tako Jumper X ale koleżanki mi pwowiedziały, że do kosza jest słaby dostęp. Ciężko coś do niego włożyć bo jest strasznie mało miejsca. Dziś pojechałam do hurtowni dziecięcej i akurat Tako nie prowadzą już, ale za to wpadł mi w oko inny wózek i narazie to mój numer 1 - Babysafe Speedy.
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
_Agata - jestem tego samego zdania. Związek powinien opierać się na partnerskich zasadach a nie służąca poda pozamiata i w wolnych chwilach sobie polata - chociaż moja mama od dzieciństwa próbowała we mnie wmusić obsługiwanie facetów - matko jak to zabrzmiało
to się nie dałam, uważam że każdy ma dwie ręce, jak chce Ci się pić to zrób sobie - a przy okazji mi odkurz, jak nasyfisz, wrzuć pranie do kosza, bo samo się nie posprząta. Szczególnie jak oboje pracuje - stanowczo każde ma prawo odpocząć... Są rzeczy które R robi fantastycznie - gotuje, np najlepiej na ziemi. Ja za to prasuje. On posprząta w domu, to ja porobię pranie i pomyję naczynia i jakoś nam idzie. Nie poprawiam, bo nie ma to sensu. Najwyżej następnym razme po prostu robimy odwrotnie![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
tak samo jak kilogramy - wiem że jest ciężki ale ja nie muszę go nigdzie wpychać ani wciągać ani znosić ani wnosić... mieszkam na parterze mam swój ogódek więc problemu na razie nie widzę... a przynajmnie z firmami kurierskimi i polskimi się nie będę użerać
|
|
|
|
|
#809 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32238248]Mi tej oponki już nie jest żal, szczerze mówiąc to zrobiło mi się niedobrze. Ano poszło o dosyć poważną sprawę, kazałam mu umyć podłogi, to ciągle twierdzi, że jest zmęczony (był na długim spacerze i zrobił mi całe zakupy). No i od słowa do słowa poszło o to, że ja się lenię Nie w sensie, że mam te podłogi umyć, ale on to zrobi jutro. A ja chciałam iść jutro z nim na spacer i mieć wszystko zrobione dzisiaj. A miał umyć zaledwie 3 pomieszczenia, kuchnię, przedpokój i pokój, nasze mieszkanie ma 49 m2, więc apartament to nie jest. W każdym razie po tym, co mi powiedział, tak mu nagadałam, że nie mam się teraz zamiaru odzywać. Oczywiście argumenty z pupy, bo ja sprzątam regularnie, choć nie jest to moja misja życiowa, ale jakoś musiał się bronić. Tylko, że ja się strasznie wkurzyłam, naprawdę. Dbam o tę ciążę jak nie wiem, ale tu to plamienie, tu skurcze, on chyba tego nie widzi, ja już sama nie wiem... Tym bardziej, że on tak naprawdę ma niewiele obowiązków domowych, co umiem, to staram się robić, a dodatkowo nie pracuje fizycznie (w pracy), siedzi non-stop przed kompem... Jestem tak wściekła, że gdyby to była inna pora dnia, chyba musiałabym wyjść, żeby ochłonąć.No i żeby nie było, ja do tego czasu zrobiłam 4 prania, powycierałam kurze, załadowałam zmywarkę, przygotowałam jeszcze kilka innych rzeczy, no i miałam się brać za odkurzanie przed tym jego myciem podłóg. Cóż, niestety ale będą trwać do momentu, w którym mnie nie przeprosi. Ja już tak mam :/[/QUOTE] Wiesz co Ci faceci tak czasami mają. Moj mimo iż jest nauczony sprzątać to momemtami też jak dopierniczy tesktem to mi ręce i cycki opadają, ale no cóż. Dobrze, że już Cię przeprosił, ale i tak powinien zrozumieć, że glupie przepraszam nie zmienia sprawy i że nie powinien się tak odzywać. Co prawda ciąża to nie choroba, ale nie jest to też stan błogoslawiony - umówmy się. Cytat:
Kurczę mnie coś dzisiaj mocno brzuszek boli. Jakieś skurcze mam takie bolesne jak na miesiączkę. Mam nadzieję, że to te braxtona jakiegoś tam a nie nic strasznego. Dobranoc Wam i Waszym Dzidziusiom. Mam nadzieję, że dzisiaj nic głupiego mi się nie przyśni.
|
|
#810 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

wczoraj robiłam glukozę i trochę zmartwił mnie wynik na czczo 97 bo robiła mi glukometrem więc widziałam od razu, resztę wyników poznam w pon na wizycie u gina. 4 miesiące temu na czczo miałam 84 więc dużo mniej, ehhh...niepotrzebnie obżerałam się michałkami dzień wcześniej

aa właśnie powiedzcie mi jak to jest z jacuzzi?? Bo niby nam nie wolno ze względu na temperaturę wody (nie pamiętam gdzie to przeczytałam), ale tak naprawdę jaka jest ta granica? Tzn temperatura bezpieczna? I tak samo z sauną? Wolno czy nie wolno?

Nie w sensie, że mam te podłogi umyć, ale on to zrobi jutro. A ja chciałam iść jutro z nim na spacer i mieć wszystko zrobione dzisiaj. A miał umyć zaledwie 3 pomieszczenia, kuchnię, przedpokój i pokój, nasze mieszkanie ma 49 m2, więc apartament to nie jest. W każdym razie po tym, co mi powiedział, tak mu nagadałam, że nie mam się teraz zamiaru odzywać. Oczywiście argumenty z pupy, bo ja sprzątam regularnie, choć nie jest to moja misja życiowa, ale jakoś musiał się bronić. Tylko, że ja się strasznie wkurzyłam, naprawdę. Dbam o tę ciążę jak nie wiem, ale tu to plamienie, tu skurcze, on chyba tego nie widzi, ja już sama nie wiem... Tym bardziej, że on tak naprawdę ma niewiele obowiązków domowych, co umiem, to staram się robić, a dodatkowo nie pracuje fizycznie (w pracy), siedzi non-stop przed kompem... Jestem tak wściekła, że gdyby to była inna pora dnia, chyba musiałabym wyjść, żeby ochłonąć.