Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~ - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 01:06   #1711
banana split
Raczkowanie

Dot.: Krakowskie plotkowanie i pustoszenie portfela, część XVI~

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
W temacie piżam. Czy mnie się wydaje czy jest olbrzymia luka w ich asortymencie?
Widzę, że już mię ubiegły, a tak chciałam się wykazać! Jestem piżmakiem i opanowałam rynek piżamowy do perfekcji. Częściowo się powtórzę, ale niechaj posłuży to za dodatkowy głos za daną opcją.

1. Nieśmiertelny H&M - trzeba tam zaglądać. Regularnie pojawiają się śliczne piżamy. Jak ktoś wspomniał, doskonałą opcją jest kupować solo długie portki lub szorty. Do tego jakiś prosty, delikatny podkoszulek na ramiączkach. Lub odwrotnie: neutralne porcięta i koszulina z haftem tudzież koronką. Swoją drogą, odczepcie się od Hello Kitty: posiadam i sobie chwalę!
2. Intimissimi - czasem zdarzają się promocje i można wyhaczyć prawdziwie piękną pidżamę w umiarkowanej cenie.
3. Primark (znów się powtarzam): taktyka jak w H&M, źródłem portale aukcyjne.
4. Cubus - zdarzają się ładne stroje nocne w dziale bieliźnianym.
5. Reserved - miewają świetne piżamy, lecz 3 na 4 rozpadają się po kilku praniach (moja prywatna statystyka, nie musi oddawać generalnego trendu).
6. Victoria's Secret - ekstraklasa piżamowa i zarazem piżamowa klasyka, ceny niekoniecznie przeraźliwe, źródłem portal aukcyjny.
7. Triumph i Schiesser - wymieniam razem, bo część asortymentu babciowa, a część godna uwagi.
8. Betsey Johnson - nieco drożej (ze 200-300zł), lecz nie można tym wzgardzić. Możesz sobie zamówić pod choinkę. Piżamki obecne na pewnych aukcjach.

Nie handluję piżamami! Prowadzę piżamowy tryb życia i stąd moje obeznanie z zagadnieniem.

Edytowane przez banana split
Czas edycji: 2012-02-12 o 01:08
banana split jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 01:20   #1712
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
6xm, gg22, co z torebkami?
dam Ci znać

Cytat:
W temacie piżam. Czy mnie się wydaje czy jest olbrzymia luka w ich asortymencie? Otóż postanowiłam sypiać w piżamie (bo wyczytałam mądrość, iż sypianie nago wbrew pozorom nie pomaga a zagraża zyciu seksualnemu) i tak: to co kobiece i sexy jest ze sztucznych materiałów i niewygodne, a to co ze zdrowej bawełny - albo w stylu dzidzia albo stara baba. Nie ma jednolitych kolorystycznie zestawów typu bawełniana koszulka bokserka plus szorty np, obszyte czymś w stylu koronki czy coś? Nie wiem, może są w jakiejś ofercie wysokopółkowej, ale ja bym chciała coś cenowo bardziej dostępnego.
rzeczywiście ciężko znaleźć coś takiego jak piszesz
Ja mam albo bawełniane słodziaczne albo sexy sztuczne
Ale ta druga którą znalazłaś na all jest ładna

Widzę, że rozpętałam temat piżamowy

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
ooo,fajnie. jeśli to Ci pomoże i się da to ja mogę je odebrać skoro jest otwarte do 18.
jutro ma wpaść do mnie Blair z rzeczami z zebry i Twoimi charmsami, no i ja mam Twoje herbaty
Pomogłoby ale ja mam Twoją karte
Musimy się umówić na wymianę wszystkiego
Widziałaś w ogóle że pojawiła się druga wersja tej naszej kopertówki? Jedna jest z takiej gładkiej skóry, druga z marszczonej (?)

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość

Praca mi służy. Do 10 rano miałam umyte okna, wyprasowane i powieszone nowe firanki, zrobione pranie, umytą lodówkę + cotygodniowe porządki typu kuchnia, łazienka i salon na błysk

Ja do 10 zwlekłam się z łóżka i uważam to za sukces

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
bo my się potajemnie miłujemy całym sercem. Polecam wyprawę do akwarium zdecydowanie
o, przypomniało mi się, że też mieliśmy zaproszenie
Stary 2012-02-12, 08:50   #1713
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ścięło mnie z nóg od rana. I nie mówię tu o Whitney Houston, ale o mojej znajomej, którą znaleźli martwą w mieszkaniu w Wieliczce. Zaczadziła się w łazience... 25 lat, niezwykle utalentowana dziewczyna (ilustratorka, kiedyś pisałam, że z konkursu Dobrowianki dostałam torbę z jej ilustracją). Jeszcze w pt. dodawała posty na fb i nagle znikła... I dzisiaj ta informacja ;/

Przypomina mi się sytuacja na sylwestrze. W bacówce strasznie nam kopcił komin do pokojów, czuć było dym. Ja się przestraszyłam i otwarłam sobie okno, żeby zapewnić sobie dopływ świeżego powietrza i po prostu ułożyłam się zaraz przed nim, nosem jak najbardziej zbliżona do źródła świeżego (acz lodowatego) powietrza. Straszne...

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:20   #1714
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
aaa przypomniałam sobie! w temacie właśnie pracowniczej imprezy- zostałam zaproszona na imprezę dla klientów jednego z hoteli i jest pod hasłem lata tere fere i obowiązują stroje letnie jacyś na prawdę debile to wymyślili jak ja wszystkie sukienki mam w domu! i tak sobie przypomniałam, że widziałam u Ciebie hawajskie kwiaty mogłabyś mi pożyczyć? co prawda nie wiem czy w ogóle pójdę, bo też nie bardzo mam ochotę, ale niech będą w gotowości

wiem, że to nie jest pytanie na taką pogodę, ale czy którąś z Was ma jakąś letnią, zwiewną, stonowaną sukienkę i może mi pożyczyć? jw. pisałam potrzebuję na imprezę tematyczną, a ja wszystkie swoje wywiozłam. potrzebuję na najbliższy piątek
Mam kwiatki, wezmę kwiatki One gwarantują świetną imprezę bo mam je z juwenaliów
Kiecki takiej nie mam...Słowo 'stonowana' kojarzy mi się wyłącznie z grzeczną sukienką na imprezy rodzinne...Takiej w sumie też nie mam

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Ścięło mnie z nóg od rana. I nie mówię tu o Whitney Houston, ale o mojej znajomej, którą znaleźli martwą w mieszkaniu w Wieliczce. Zaczadziła się w łazience... 25 lat, niezwykle utalentowana dziewczyna (ilustratorka, kiedyś pisałam, że z konkursu Dobrowianki dostałam torbę z jej ilustracją). Jeszcze w pt. dodawała posty na fb i nagle znikła... I dzisiaj ta informacja ;/
Przykro mi strasznie

Ale dziewczyny...na prawdę kupujcie do mieszkań czujniki czadu-nie kosztują dużo a mogą uratować życie. Codziennie sprawdzam czy z moją czujką jest ok i czy mruga.
Można je nawet dostać stacjonarnie na Kazimierzu na tej samej ulicy co jest punkt 'gazowni'.
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:50   #1715
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny...na prawdę kupujcie do mieszkań czujniki czadu-nie kosztują dużo a mogą uratować życie. Codziennie sprawdzam czy z moją czujką jest ok i czy mruga.
Można je nawet dostać stacjonarnie na Kazimierzu na tej samej ulicy co jest punkt 'gazowni'.
tzn gdzie? ja wyłączam na noc piecyk zawsze, regularnie sprawdzam czy jest w porządku, ale jednak mu nie ufam.
co rozumiesz przez 'niedużo'? na Allegro są od 40 do 150zł....

Trust, przykre to

Banana, dzięki za informator. Jak jestem w domu to śpię w różnych 'antygwałtach', byleby mi ciepło było, w Krakowie mam jedną przyzwoitą koszulkę bawełnianą (ale już porozciąganą) i jedną piżamę, ale zdecydowanie potrzebuję czegoś ładniejszego i wygodnego zarazem.

ja za to czytam z rana (dzięki linkowi Blair na fb) jak Pudelek napisał sensowny artykuł o ACTA a GW go bezmyślnie zjechała...

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:02   #1716
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Jej to się stało chyba podczas kąpieli

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-02-12, 10:14   #1717
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
tzn gdzie? ja wyłączam na noc piecyk zawsze, regularnie sprawdzam czy jest w porządku, ale jednak mu nie ufam.
co rozumiesz przez 'niedużo'? na Allegro są od 40 do 150zł....
Ja swój wypatrzyłam na allegro właśnie z odbiorem osobistym-to chyba ul. Gazowa Jest tam ogólnie mały punkt z piecami gazowymi, czujkami i tysiącem innych podobnych rzeczy-zawsze można podejść i zapytać, czy taka tańsza czujka sprawdzi się w bloku.
Kosztuje wg mnie niedużo w stosunku do tego ile bezpieczeństwa daje. Ja za swój 2-3 lata temu płaciłam ok 100 zł-reaguje zarówno na czad jak i dym (ex wiecznie przysypiał na kanapie podczas gotowania ryżu i nie raz go czujka obudziła ).
Wyje tak, że pół bloku obudzi. Wykrywa nawet minimalne stężenie czadu. Początkowo miałam zwykłą czujkę (bez wykrywania dymu), postanowiłam ją wymienić i tamtą ex zabrał do rodzinnego domu-okazało się, że wyje co chwilę bo cofa im coś z komina. Konieczne były jakieś przeróbki....No i babcia, która od zawsze narzekała na bóle głowy i nudności nagle ozdrowiała
Stary 2012-02-12, 10:15   #1718

Cytat:

wiem, że to nie jest pytanie na taką pogodę, ale czy którąś z Was ma jakąś letnią, zwiewną, stonowaną sukienkę i może mi pożyczyć? jw. pisałam potrzebuję na imprezę tematyczną, a ja wszystkie swoje wywiozłam. potrzebuję na najbliższy piątek
Mam sukienkę w groszki, absolutne lata 60., ale wisi nieuprana u mnie w akademiku Właściwie o nie taką Ci raczej chodzi, ale gdyby Cię przycisnęło... To jest.

Przypomniałaś mi, że chciałabym mieć imprezę hawajską, bo mam idealną taką sukienkę, a nigdy w niej jeszcze nie byłam właśnie ze względu na jej wygląd

trust, bardzo mi przykro
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:15   #1719
Ineso
Matka Smoka

Temat piżamowy rulezz Mnie męczył od jakiegoś czasu, już parę razy przeczesywałam allegro, ale jakoś zapomniałam go tu poruszyć. A jak widać warto było, bo wydawało mi się do teraz, że jednak 50zł za piżamę to dużo i dlatego się na nic nie decydowałam. Ja w dzień piżamowy nie mogę chodzić w piżamie, bo jestem niechluj i zaraz się papram wszystkim - maseczkami, jedzeniem, kawą, itp. - więc sprawdzają się tylko stare koszulki i dresy, których mi nie szkoda. W reserved kilka razy już coś miałam w ręce, ale jak widać dobrze, że nie wzięłam skoro marna jakość. Chcę się wybrać w najbliższym czasie do factory, ale jak nic nie kupię to, co? zamówienie na allegro? Ładne są te zestawy primarkowe
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:24   #1720
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ech, co się stało, to się już nie odstanie, ale mam taką gulę w gardle. Przejdzie mi...

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-02-12, 10:35   #1721
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
[I]Ścięło mnie z nóg od rana. I nie mówię tu o Whitney Houston, ale o mojej znajomej, którą znaleźli martwą w mieszkaniu w Wieliczce. Zaczadziła się w łazience... 25 lat, niezwykle utalentowana dziewczyna (ilustratorka, kiedyś pisałam, że z konkursu Dobrowianki dostałam torbę z jej ilustracją). Jeszcze w pt. dodawała posty na fb i nagle znikła... I dzisiaj ta informacja ;/
To ta, z której rysunkiem mam zegarek? A.M.P.? jestem w szoku Straszne

Cytat:
ja myślałam o tym, żeby kupić rodzicom ale nie wiem czy w domu sprawdzi się taki zwykły czujnik jak do mieszkań?
Stary 2012-02-12, 10:37   #1722
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
ja myślałam o tym, żeby kupić rodzicom ale nie wiem czy w domu sprawdzi się taki zwykły czujnik jak do mieszkań?
Wszystko zależy od tego gdzie mają piecyk...Najlepiej podejdź tam do sklepu i zapytaj U mnie w domu by się nie sprawdził bo piec jest na parterze-w kotłowni a my mieszkamy na 1 i 2 piętrze. Tutaj mam zamontowany w przedpokoju-według kominiarza bez problemu wyłapie wszystko z łazienki i dym z kuchni
Stary 2012-02-12, 10:44   #1723
nicRu
maszyna, nie człowiek

Trust Strasznie nie lubię takich historii, mój daleki wujek się jesienią zaczadził...

A czujkę ja też mam w łazience, chociaż czasem mimo tego panikuję (ale to temu że czasem mam chore wizje, że coś się stanie). Lepsze "takie" zabezpieczenie niż żadne...

Co to jest stonowana sukienka? W ogóle co to jest sukienka!? *chowa się za pierwszym lepszym murkiem*
Stary 2012-02-12, 10:47   #1724
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
To ta, z której rysunkiem mam zegarek? A.M.P.? jestem w szoku Straszne
Tak, ta

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-02-12, 11:46   #1725
Malla
Nie depcze krokusów

Trust - to straszne

OMD - jak się to montuje, normalnie przykleja/zawiesza/przykręca czy trzeba jakiegoś speca?
Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
W pierwszej chwili mnie zabolało serce Ale teraz już przeszło. Wszyscy mówia, że mi ładnie. Tż jest oczarowany
Jemu to nawet łysa byś się podobała
Cytat:
Napisane przez MyLastHope Pokaż wiadomość
chyba faktycznie trochę przesadziłam z ilością jutro będe musiała jeszcze raz umyć głowę. A nakładacie potem jeszcze jakieś odżywki, maski czy już nic?

A tak w ogóle to zostałam zaproszona na zwiedzanie Aquarium mimo, że nie wygrałam aukcji WOŚPu
Włosomaniaczki nakładają jeszcze potem Kallosa albo Glorię, ale chyba spędzają pół dnia w łazience...

AKWARRRYSTA! Pozdrów
Cytat:
Napisane przez banana split Pokaż wiadomość
Nie handluję piżamami! Prowadzę piżamowy tryb życia i stąd moje obeznanie z zagadnieniem.
Dobrze, że dopisałaś, bo już chciałam Cię banować
Stary 2012-02-12, 12:07   #1726
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Co to jest stonowana sukienka? W ogóle co to jest sukienka!? *chowa się za pierwszym lepszym murkiem*

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
OMD - jak się to montuje, normalnie przykleja/zawiesza/przykręca czy trzeba jakiegoś speca?
Moja jest przyklejona na dwustronnej taśmie-takiej grubej, z pianką pośrodku Trzyma się pięknie. (Montujesz taki plastik, w który później wsuwa się całą czujkę-można dzięki temu łatwo ją zdjąć aby wymienić baterie bez demontażu zaczepu).
Do czujki jest dołączona obszerna instrukcja gdzie ją zawiesić-ponoć najlepiej w łazience i nie w przeciągu Ja po prostu zapytałam pana w sklepie podając schemat mieszkania Później na co rocznym sprawdzaniu kominów zapytałam kominiarza czy jest ok...

Kiedyś odwiedził mnie sąsiad z góry i 'przy okazji' okrzyczał, że mam za szczelne drzwi wejściowe, bo niby musi być przeciąg aby się nie zaczadzić Zaczęłam z nim rozmawiać, gadać o czujce itd to powiedział, że kilka lat temu w mieszkaniu nade mną zaczadziła mu się córka. A czujki nadal nie kupił
Stary 2012-02-12, 12:19   #1727
Melka88
Zakorzenienie

Mall, ja nakładam Kllosa Ale jakie włosy mam potem
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 12:36   #1728
granatowo
Zadomowienie

Trust, to straszne

Ta sytuacja mnie przekonała, że faktycznie trzeba czujnik kupić.
Może nawet jutro zdążę dzięki OMD za adres

Ineso, czemu zużywasz tyle tych chusteczek? Ja ich używam tylko dwa razy w roku - w święta

MLH
, czyli, że z Akwarystą? Bo imienia nie pamiętam

Edytowane przez granatowo
Czas edycji: 2012-02-12 o 12:37
granatowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 12:39   #1729
Malla
Nie depcze krokusów

OMD - u mnie jest przeciąg, w dodatku drzwi do łazienki są zawsze otwarte
Stary 2012-02-12, 13:15   #1730
Ineso
Matka Smoka

granatowo - no leżą sobie na ławie, żeby nie brudzić obrusa (fleja jestem jak już pisałam, tż jeszcze większa/y), służą jako takie serwetki do wycierania łapek jak są goście a oprócz tego muszę je stawiać pod doniczki oraz głośniki na meblach, bo wenge BRW od byle czego ma ślady. I generalnie lubię jako element dekoracyjny - zmiana detali szybko robi mała zmianę wnętrza. Dość długo miałam wieczne zapasy, bo moja mama lubiąca też takie pierdółki kupowała mi wciąż wszystko, co tylko widziała fioletowego, a już zwłaszcza z lawendą.

Dlaczego nikt w tym mieście nie robi nic, żeby to powietrze było lepsze???!! Normy przekroczone i nic. Co nam się musi w organiźmie od tego robić?! Zdenerwowałam się, bo chyba nigdy nie było aż tak źle - dziś zauważyłam, że na firankach mam ogromne czarne plamy od smogu. Mam plalstikowe okna z wywietrznikiem i oczywiście normą było zawsze, że brudny jest pasek ściany tuż nad, ale że aż w firankę wywiało to już jest kosmos
Stary 2012-02-12, 13:31   #1731
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ineso, w czwartek pojechałąm na uczelnię od siebie (niby Kraków, ale obrzeża więc mały ruch itd) - myślałąm, że się uduszę... Nie mogłąm powietrza złapać :|
Stary 2012-02-12, 13:50   #1732
granatowo
Zadomowienie

Ineso, a myślałaś żeby w makro zobaczyć? Może tam by były?
Co do brudnej firanki... ja właśnie dlatego wczoraj myłam okno i zmieniałam swoją. W czwartek wieczorem podwinęłam firankę, kładąc ją na parapecie, żeby mieć bezpośredni dostęp do ciepła z kaloryfera. Gdy się zwinęła i leżała w jednym miejscu w zwiększonej objętości to oczom nie wierzyłam, że jest AŻ TAK CZARNA! Fakt, że nie zmieniałam jej przed Bożym Narodzeniem, ale nie wisiała dłużej niż 3 miesiące. Od razu ją ściągnęłam, bo nie mogłam na to patrzeć.

Pamiętasz/cie adres do strony z tym poziomem zanieczyszczenia?

Może trzeba pomyśleć o pospolitym ruszeniu? Myślę, że jakieś 80% mieszkańców nie ma świadomości czym oddycha

Dziewczyny bywacie w Selgrosie? Czy tam jest tanio/taniej? Co opłaca się tak kupować?
Stary 2012-02-12, 13:54   #1733
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ma świadomość, nie ma, myślisz, że zrezygnują z samochodów, bo ktoś wysiada z tramwaju i się dusi? Tak samo mój sąsiad, na co dzień pali drzewem, ale w tym tygodniu wpadł chyba na wspaniały pomysł spalenia jakiegoś świństwa, bo babcia na 5 minut otworzyła drzwi, żeby koty bezdomne czymś nakarmić i przez 2 godziny nie mogłam wywietrzyć domu pomimo włączenia dwóch okapów....
Stary 2012-02-12, 14:21   #1734
Ineso
Matka Smoka

granatowo - a w makro to nie są raczej takie tylko jednokolorowe? wieki tam nie byłam, karty teraz nie mam.
W sellgrosie też długo nie byłam, a jak bywałam to kolosalnych różnic nie było, czasem coś tańszego w zbiorczym opakowaniu. Mój brat tam robi zakupy do pracy i podobno mięso mają świetne, świeże (mają rzeźnię na miejscu) i w dobrej cenie.
Stary 2012-02-12, 15:07   #1735
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość
Dziewczyny podczytuję Was z doskoku - gratuluję wszystkim zdanych egzaminów, za odpoczywające trzymam kciuki, a reszcie podsyłam moc buziaków!
Nie podczytuj tylko pisz pracę!
Cytat:
Przykro mi
Cytat:
Ja swój wypatrzyłam na allegro właśnie z odbiorem osobistym-to chyba ul. Gazowa Jest tam ogólnie mały punkt z piecami gazowymi, czujkami i tysiącem innych podobnych rzeczy-zawsze można podejść i zapytać, czy taka tańsza czujka sprawdzi się w bloku.
Kosztuje wg mnie niedużo w stosunku do tego ile bezpieczeństwa daje. Ja za swój 2-3 lata temu płaciłam ok 100 zł-reaguje zarówno na czad jak i dym (ex wiecznie przysypiał na kanapie podczas gotowania ryżu i nie raz go czujka obudziła ).
Wyje tak, że pół bloku obudzi. Wykrywa nawet minimalne stężenie czadu. Początkowo miałam zwykłą czujkę (bez wykrywania dymu), postanowiłam ją wymienić i tamtą ex zabrał do rodzinnego domu-okazało się, że wyje co chwilę bo cofa im coś z komina. Konieczne były jakieś przeróbki....No i babcia, która od zawsze narzekała na bóle głowy i nudności nagle ozdrowiała
Bardzo dobry wynalazek, też mam w mieszkaniu
Cytat:
Dlaczego nikt w tym mieście nie robi nic, żeby to powietrze było lepsze???!! Normy przekroczone i nic. Co nam się musi w organiźmie od tego robić?! Zdenerwowałam się, bo chyba nigdy nie było aż tak źle - dziś zauważyłam, że na firankach mam ogromne czarne plamy od smogu. Mam plalstikowe okna z wywietrznikiem i oczywiście normą było zawsze, że brudny jest pasek ściany tuż nad, ale że aż w firankę wywiało to już jest kosmos
Mnie strasznie głowa boli od tego smogu.

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:16   #1736
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
a jakie sobie kupiłaś?
http://e-timberland.pl/timberland-pa...BO,64535.bhtml - takie .

Cytat:
Napisane przez banana split Pokaż wiadomość
Obczaj kwas laktobionowy i zrób tonik (do spryskiwania ciała) lub stuninguj balsam. Ja używam wielce skomplikowanego toniku złożonego z mieszkanki hydrolat plus kwas laktobionowy (przepis: wsypać, wstrząsnąć). Wlałam to do butelki z atomizerem. Co prawda używam tego kwasu jako atopik, ale cera naczynkowa jest jednym z podstawowych zastosowań.
Dzięki! Idę obczajać .

Cytat:
Widziałaś w ogóle że pojawiła się druga wersja tej naszej kopertówki? Jedna jest z takiej gładkiej skóry, druga z marszczonej (?)
O jakich torebkach rozmawiacie?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:23   #1737
gg22
Zakorzenienie

byłam, wróciłam i czuję że żyję słońce, stok, deski, grzane winko- cudo!
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:30   #1738
nicRu
maszyna, nie człowiek

Właśnie - buty wiosenne bym sobie umyła. Ilekroć zabieram się za pisanie pracy to nie nękają myśli o porządkach, ale to ponoć normalne
Stary 2012-02-12, 15:30   #1739
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
OMD - u mnie jest przeciąg, w dodatku drzwi do łazienki są zawsze otwarte
To musiałabyś zamontować zapewne w samej łazience-mi zależało na przedpokoju aby łapał i dym i czad
Czytaj o czujkach i zamawiaj-zwłaszcza jeżeli masz stary piecyk!

Cytat:
byłam, wróciłam i czuję że żyję słońce, stok, deski, grzane winko- cudo!
Udaję, że tego nie widzę....
Stary 2012-02-12, 15:47   #1740
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez granatowo Pokaż wiadomość
1. A tam, to przyjemne z pożytecznym. Wezmę Ci filmy
2. Już przewozisz rzeczy czy na razie tylko się kartonujesz?
3. Z kim jedziesz?
4. Za każdym razem jak widzę gdzieś tego kota to mi na myśl przychodzisz
1. brzmi dobrze
2. kartonuję. nie chcę robić tego na ostatnią chwilę. wczoraj spakowałam 4kartony i mój kręgosłup już się odezwał:/
3. pojechałam z koleżanką za tydzień powtórka z rozrywki tylko już chcemy jechac na cały dzień więc może też z OMD się przyłączycie?
4.

Cytat:
O jakie fajne i nie może być do tego bokserki z takim wykończeniem? http://allegro.pl/italian-fashion-ur...112325459.html

W końcu coś ładnego, ale trochę drogo: http://allegro.pl/primosenso-z-koron...088425934.html
W ogóle tej amrki fajne inne piżamy ma ten sprzedawca.
coś czuję że zaraz będzie zamówienie
fajne te boksy, do tego zwykła biała lub czarna bokserka i jest super. ta druga też ładna, fajnie że ma grubsze ramiączka

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
bo my się potajemnie miłujemy całym sercem. Polecam wyprawę do akwarium zdecydowanie
a mnie chyba znielubił zupełnie nie wiem czemu

Cytat:
eee to lipa. koniecznie musimy się spotkać, kolega też mi już miałczy o tą kartę, a dzisiaj na stoku widziałam, że ją honorują i załatwisz to do końca tygodnia? to wtedy na następny wyjazd od niego pożyczę

nie widziałam. tylko raz siadłam i je przeglądałam bo potem nie mialam czasu. nie wiem jak wygląda ta marszczona ale ja i tak chyba wolę klasyczną, gładką

Cytat:

Przypomina mi się sytuacja na sylwestrze. W bacówce strasznie nam kopcił komin do pokojów, czuć było dym. Ja się przestraszyłam i otwarłam sobie okno, żeby zapewnić sobie dopływ świeżego powietrza i po prostu ułożyłam się zaraz przed nim, nosem jak najbardziej zbliżona do źródła świeżego (acz lodowatego) powietrza. Straszne...
strasznie mi przykro

ja mam pier****ca na punkcie piecyków i zaczadzenia i wciąż żyję w stresie, bo dziadom w ogóle nie wierzę. i mimo hulającego zimna w mieszkaniu nie uszczelniam ani drzwi ani okien bo tylko tym tłumacze sobie, że w razie czego jakiś przewiew jest.
w ogóle nigdy wcześniej nie spotkałam się z piecykami, w mojej rodzinnej miejscowości w ogóle tego nie ma w blokach.

Cytat:
Mam kwiatki, wezmę kwiatki One gwarantują świetną imprezę bo mam je z juwenaliów
Kiecki takiej nie mam...Słowo 'stonowana' kojarzy mi się wyłącznie z grzeczną sukienką na imprezy rodzinne...Takiej w sumie też nie mam

fajnie, dziękuję a stonowana to taka którą można założyć na firmową imprezę i nie narazić się na ciągłe ślinienie starych facetów czyli taka grzeczna- do kolanka, bez dużego dekoltu wiem ze u Ciebie to nierealne

ja 1sze co zrobię to zamontuję u siebie taką czujkę żeby móc spać spokojnie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Mam sukienkę w groszki, absolutne lata 60., ale wisi nieuprana u mnie w akademiku Właściwie o nie taką Ci raczej chodzi, ale gdyby Cię przycisnęło... To jest.

Przypomniałaś mi, że chciałabym mieć imprezę hawajską, bo mam idealną taką sukienkę, a nigdy w niej jeszcze nie byłam właśnie ze względu na jej wygląd
ooo nie, groszki absolutnie odpadają ale hawajska...

Cytat:
na co dzień nie dostrzegałam tego smogu, ale dzisiaj na tych nartach byłam w Myslenicach- raptem 30km od Krk i co? piękne bezchmurne. niebieściutkie niebo, słońce, widoczność super. jak popatrzyłam w stronę Krakowa to się przeraziłam- szaro, buro, niebo zasnute jakby szarą, ciężką mgłą. dramat

zawsze mnie wkurzało jak P. mówił, że w Lublinie jest inne powietrze i teraz chyba rozumiem co miał na myśli. Tutaj kilka razy mu się zdarzyło, że dostawał duszności i momentalnie puchł do tego stopnia że trzeba było jechać na pogotowie. być może to reakcja organizmu na te syfy w powietrzu?

czytałam ostatnio, że niezalecane jest przebywanie kobietom w ciąży w mieście. trochę porażające

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Udaję, że tego nie widzę....
zapraszam w następną niedzielę

może zrobimy zbiorowe zamówienie czujników? na nawet mogę je z gazowej odebrać, bo mam rzut beretem
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości