|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Wg mnie Kamila wybrała zbyt ciemny odcień
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Źle wygląda, ale jej nie przetłumaczysz niestety.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#2433 |
|
Rozeznanie
|
Obecny kolor włosów Kamili nie jest zły, ale brakuje wykończenia całości. Na tych zdjęciach z nowym kolorkiem Kamila wygląda tak jakoś... męsko. A nigdy wcześniej czegoś takiego u niej nie widziałam. Btw. ktoś na formspringu napisał jej, że wygląda jak Snape z Harry'ego Pottera - uhm... no nie mogę się nie zgodzić.
|
|
#2434 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2435 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I mówię to jako osoba, która nie je mięsa od dzieciństwa czyli ok. 20 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie przeglądam lookbook'a ale nawrzucałyście tyle linków, że coś musiało mi wpaść w oko ![]() http://lookbook.nu/look/3021695-River-Island Pierwsza myśl --> ![]() Ale po zastanowieniu: kurde, jaka to wstrętna polska tendencja do takich reakcji bo przecie ten chopok spoko wygląda ... weselej byłoby na ulicach z większą ilością takich jak on
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-02-11 o 22:36 |
|||||||
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś ten kolor, jak schodziłam z hebanowej czerni
Ogólnie to Kamila wygląda tam starzej od mojej mamy, cioci i babci razem wziętych. Tak poza tym, to Whitney Houston nie żyje i zacznie się moda na jej muzykę . Tak, jak wszyscy zajarali się Jacksonem i przypomnieli, że istniała Amy Winehouse. Dla mnie tacy "fani" są właśnie rozwalający. Nie słuchałam Jacksona przed jego śmiercią i nie robię tego po śmierci, natomiast lubiłam i lubię muzykę Amy, nie ważne jaką była osobą prywatnie. Whitney mi była obojętna, ale lubiłam posłuchać sobie czasem jej głosu. Ciekawe ile osób zaczęło czytać Szymborską po jej śmierci? Ja miałam kontakt z jej poezją w LO i na tym się skończyło. Taki ze mnie nieczuły potwór ![]() edit. Zawsze jak ona jest w DDTVN, to mam wrażenie, że jej racja jest "najmojsza", a matki, któe karmią dzieci mlekiem krowim, pozwalają im jeść mięso i używają pampersów zamiast ekopieluszek, są zniewolone przez system i w ogóle krzywdzą swoje dzieci. Poza tym, jak ktoś zdążył zauważyć, jest ona osobą publiczną, czyli ludzie się na niej wzorują i jest odpowiedzialna za swoje "dobre rady" podwójnie. Ja nie wyobrażam sobie karmić dziecka mlekiem kokosowym, zabraniać mu słodyczy (wiadomo, z umiarem), czy karmić, jak królika. Nie lubię przesady w żadną stronę. Tak samo zmroziła mnie Cichopek, jak powiedziała, że jej dziecko nawet nie wie co to lizak, bo mu zabroniła totalnie spożywania jakichkolwiek słodyczy. Ja jakoś jadłam słodycze i nie mam do dziś problemów z zębami, nie mam nadwagi i ogólnie żyję w dobrym zdrowiu raczej. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-12 o 09:10 |
|
|
|
#2437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę się wtrącić. To już któryś z kolei raz kiedy wyliczasz dziewczyny z ich obserwatorów, fanów etc. ? Po co ? Ich blogi, ich sprawa, ich fani. Czyżbyś zazdrościła popularności? . KOniec offtopu. Odnośnie rozwalaczy: wczorajszy wieczór, - 15 st., dziewusia w autobusie( prawdopodobnie w drodze na imprezę): krótka ekoskórka, króciutka spódniczka i pończoszki wyeksponowane ku uciesze męskiej publiczności. Dodam, że założone na gołe nogi, które od mrozu były sino-bordowe. Owa latorośl rozmawiała przez telefon, chwaląc się tym, że (cytuję) " O ja pier**** ale mi Bożena zmarzła "
|
|
#2438 |
|
Konto usunięte
|
Bożeny
![]() Kamila faktycznie, miala potencjał z najnowszą stylizacją, ale jak zwykle, musiala zrobić coś co popsuło cały efekt
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby nie było offtopa- dziewczyna w eko skórce i baletkach. Ja rozumiem, ze w Łodzi nie ma sniegu, ale żeby tak wiosennie. Próbuje sobie ją usprawiedliwić, że po prostu była samochodem i na chwile wyskoczyła do galerii, aczkolwiek zainteresowanie wzbudzała niemałe.
Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki? Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg. Edytowane przez Shinn Czas edycji: 2012-02-12 o 10:48 |
|
|
|
|
#2440 |
|
Konto usunięte
|
może by tak już zakończyć temat szafiarek...
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bożeny nie wolno przeziębiać, bo to się może skończyć szpitalem . Ubierać, jak to moja mama mówi: "majtki z golfem" . Ja mam spodnie z golfem... myślę, że jeśli takie mrozy będą na porządku dziennym co zimę, to przydadzą mi się nie tylko w ciąży
|
|
|
|
|
#2442 |
|
Żona Gargamel
|
Kamila
![]() Widzę, że już zostałam posądzona o brak klasy i życzono mi nawrócenia (zacytowałabym ale nie chce mi się wracać do poprzednich stron) Nie rozumiem dlaczego ładna kolorowa sukienka/spódnica jest nieelegancka? I ktoś tu zdaje się nie przeczytał dokładnie mojego postu, przyszłam w tshircie na zerówke, poza sesją i nie było to specjalnie. Podejrzewam, że zostanę zjechana ale niezrozumiałe jest dla mnie strojenie się na egzamin "na pingwina". To jakieś ważne życiowe wydarzenie? Dla mnie nie, mam ok 4 egzaminy na semestr więc mnie to absolutnie nie rusza, tym bardziej wykładowców. I niestety większość dziewczyn, które ubierają białe bluzki, czarne spódnice/spodnie wyglądają jak swoje stare ciotki i nie chcę tak skończyć Oczywiście nie wszystkie, ale niestety większość. Jak widzę czarne spódnice do kolana do tego paskudne buty w szpic na "kaczuszce" i workowatą białą bluzke to mam dreszcze Może na innych uczelniach jest lepiej, u mnie 90% dziewczyn wygląd ma w głębokim poważaniu, albo są w stylu Kamili. Założe się, że mają mnie za pustaka bo się maluje i noszę obcasy, oj
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2444 |
|
Wtajemniczenie
|
Dajcie mi link do bloga Kamili, bo jakoś mi z głowy wypadł
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo niestety, większość właśnie tak rozumie 'galowość', tak ubierały się dziewczyny w liceum, na maturę, na studiach nadal widuję podobne zestawy.oczywiście nie wyskoczyłabym na egzamin w legginsach i tunice w panterkę bo tak jak pisałam - staram się, by mój strój był w taki dzień stonowany, czyli np. ciemne rurki, krótki żakiet z rękawami 3/4 i do tego jakaś bluzka, ewentualnie ciemne rurki + np. czarny sweterek.tyle że ja nie uważam tego za strój stricte galowy, bo zdarza mi się tak ubrać nawet i w inne dni ![]() na obronę miałam małą czarną (tzn. do kolan i z rękawami 3/4), do tego szpilki i cienki pasek.
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto nie ma w głowie ten musi mieć na sobie ![]() ![]() Dla mnie istotniejsza wiedza - dla większości prowadzących też. Z pewnością woleli by nauczonego studenta w bermudach niż miernego studenta w garniaku
|
|
|
|
|
#2447 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z tego co wiem, to nie jest wątek zamknięty, więc każdy ma prawo do swojej opinii i może ją publicznie wyrazić... Cytat:
Wkleiłam link do bloga dziewczyny, która moim skromnym zdaniem prezentowała jeszcze bardziej "rozwalający" styl od Kamilii... Nie miało to nic wspólnego z zazdrością - nie muszę nikomu zazdrościć statystyk ani liczby fanów Doskonale zdaję sobie sprawę z tego czego dotyczy ten wątek, umiem przeczytać tytuł Dziwi mnie jednak to, że podczas gdy duża część z Was komentuje wygląd Kamilii, nie ma w tym absolutnie nic złego, jednak kiedy ja skomentuję jakąś bloggerkę / lookbookerkę zarzucacie mi, że przemawia przeze mnie zazdrość - z racji tego, że sama prowadzę bloga modowego . Naprawdę jest mi trochę smutno, że przyczepiłyście do mnie "łatkę" i każdą moją wiadomość odczytujecie przez pryzmat zazdrości Trudno się z Tobą nie zgodzić.. Gdyby wybrała jakiś jasny, optymistyczny kolorek na pewno wyglądałaby o niebo lepiej Chciałabym ją kiedyś zobaczyć w jasnym blondzie. Gdyby zrobiła sobie lokówką delikatne fale mogłaby wyglądać calkiem ładnie...http://newlifewithfashion.blogspot.com/
Zapraszam na mojego bloga ![]() chocarome.blogspot.com fashion, love & company moda, inspiracje, kosmetyki, zdjęcia i diety Edytowane przez chocarome Czas edycji: 2012-02-12 o 12:49 |
|||||
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale już nie będę sie kłócić,
|
|
#2449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Prędzej na egzaminie spotka się dziewczę w pstrokatych haremkach niż ołówkowej spódnicy ![]() Btw, jakim cudem Kamila dostała się na Lookbooka? ![]() http://lookbook.nu/kamila290 |
|||
|
|
|
#2450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale rozumiem jeśli gdzieś jest inaczej, aczkolwiek zaczyna mnie powoli rozwalać coraz częstsze wyrokowanie na wizażu o czyimś "braku klasy" ![]() Cytat:
|
|
#2452 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trudno nazwać je większością, było ich może z 20 ![]() Doceniam to Wobec tego ja też nie będę się kłócić, a zamiast tego.. spróbuję się poprawić i wszystkie swoje obserwacje na temat statystyk zostawię dla siebie Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zapomnę, jak raz poszłam na egzamin czy kolokwium ustne z rekreacji ruchowej. Ogólnie działo się to w pokoju wykładowców i my mieliśmy naszą panią mgr oświecić naszą wiedzą z zakresu pozycji na rozgrzewce i innych ciekawostkach dotyczących ruchu. Nie wiedzieć, czemu ja w ten dzień założyłam spódnicę... najgłupsze było to, że okazało się, że trzeba jeszcze pokazać co i jak wygląda i ja robilam rózne wygibasy w tej spódnicy
. Z perspektywy osoby, która studia ukończyła w zeszłym roku stwierdzam, że nie ma się co podniecać ubieraniem nie wiadomo jak galowym na sesję (w sensie biała koszula+ciemny dół, ogólnie no...pingwin ). Jedynie kiedy warto zadbać o ubiór, to obrona i tyle.
|
|
|
|
#2454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A TV nie oglądam także nie miałam okazji w zasadzie posłuchać jak Reni wygłasza swe racje. Jeśli rzeczywiście jest w tym agresywna no to trochę szkoda bo wiele matek zrazi taką postawą "nawiedzonej" ![]() Cytat:
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Kamili, to zupełnie mi się nie podoba w tym nowym kolorze. Moim zdaniem wygląda strasznie staro, a brak makijażu jeszcze to potęguje. Poza tym mam wrażenie, że w poprzednim kolorze było mniej widać jakie te jej włosy są zniszczone i "sianowate". |
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy i jedyny komentarz jej stylizacji: http://lookbook.nu/look/3050037-8 ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Dobrze wiedzieć
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo widać że dziewczyna ma dobre chęci, ale na temat mody nie ma ani wiedzy, ani osobistego wyczucia. Pomijając fakt że wyrzuciłabym 90% jej bazarowej garderoby bo sobie robi nią krzywdę. Echh...
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Czytam Wasz wątek od dłuższego czasu i jestem wdzięczna za dzienną dawkę dobrej zabawy ![]() Ale jedno mnie zmroziło: dyskusja na temat ubioru na egzaminy. Mam 22 lata i studiuję to wspomniane wcześniej prawo (tylko że w Katowicach, czyli ośrodek o o wiele mniejszym dorobku, szacunku i wydawało by się- także obniżonych wymogach odnośnie dress codu) i praktycznie nie widuję osób, które nie są elegancko ubrane na egzaminy Mężczyźni zawsze garnitur, kobiety elegancki strój, który nie zawsze musi być sztywny. Z tym, że egzaminy często są ustne, ale na pisemne strój wygląda bardzo podobnie.Sama noszę koszule (w różnych kolorach) i sukienki na codzień, bo pomiędzy zajęciami często idę do pracy i z tego co widziałam- wiele osób tak robi. I ani trochę mnie to nie rozwala. Za to wiecie co mnie rozwala? Robienie z klasycznego, "egzaminowego" ubioru super-mega-hiper-sexy looku spod znaku obcisłych czarnych mini, świecących koszul ze zdobieniami, marszczeniami, tysiącem biżuterii i 15 cm lakierowanymi szpilami. Rozumiem, że każdy może iść na studia i nawet allegrowy borsuk (i jego odpowiednik w stylu Joli Rutowicz) też się tam wybrały, ale mnie to razi i dobija ![]() Kolejny rozwalacz: koszule z krótkim rękawkiem u mężczyzn. Nawet mój tatuś takie czasem nosi ale przerażają mnie strasznie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

)
hahaha

)

Mężczyźni zawsze garnitur, kobiety elegancki strój, który nie zawsze musi być sztywny. Z tym, że egzaminy często są ustne, ale na pisemne strój wygląda bardzo podobnie.