Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 12:38   #931
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

No dobra na allegro ceny jeszcze przełknę tych gatków ciązowych.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 12:45   #932
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Gaabbi pewnie, wklejaj zdjęcia To sama przyjemność

Mi też szkoda kasy na ciuchy, tym bardziej, że na wiosnę czaję się na legginsy i kiecki.
I tam się zastanawiam, czy sobie nie przerobić sama dżinsów. Tylko jak? Ja mam 2 lewe ręce do szycia, ale jakąś gumę to sobie tam od biedy wszyję. Robiłyście takie przeróbki? Nie mam maszyny.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 12:52   #933
kism
Wtajemniczenie

Heloł Witam się przy poniedziałku, czas rozruszać ten wątek

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
na połowkowym badaniu ważyła 580 g,teraz jak bylam 10 lutego czyli 27-28 tydz cizy to mi nie powiedziala wagi a chyba powinna?chodzisz do lekarza w tarnowie?
Tak, chodzę w Tarnowie. Po połówkowym następne usg robi się w zasadzie w okolicach 30-32 tc, więc jeśli nie Ci nie dolega, to pewnie było to tylko krótkie usg, żeby sprawdzić serduszko czy łożysko...

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
właśnie sprawdziłam, tył komód jest z dykty coś w stylu tego co mają szuflady na spodzie i tu uwaga: lepiej nie pakować cięższych rzeczy do szuflad, bo spody się wyginają od ciężaru - moja Mama pod moją nieobecność "wprowadziła" się do komód z ciężką pościelą - wypakowała nią po brzegi komody i praktycznie wszystkie szuflady mają odkształcone=wypadające tylko z tyłu dno, teraz musimy je wzmocnić.
Dzięki za objaśnienia Muszę pogadać w takim razie ze stolarzem, tak będzie najszybciej. Mam już takiego sprawdzonego, robił nam nasze wymyślne biurka więc myślę, że taki blat to będzie dla niego chwila

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32266896]Tragiczna noc za mną...
Tak mnie bolał brzuch, że się aż obudziłam. Nie wiem, czy ze wzdęć, czy z głodu.
I codziennie zanim zrobię siku też mnie boli z pęcherza :/ Wizyta dopiero 23. lutego... [/QUOTE]
Bidula! Ty to chyba już do końca ciąży będziesz się czymś stresować A po porodzie to się dopiero zacznie
Pomysł z badaniem moczu i wizytą u internisty bardzo dobry

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Nie ma żadnego wyboru w sklepach łóżeczek, są po 3-4 modele i koniec. Normalnie poczułam się jakbym była moją mamą w latach 80-tych
A nie masz jakichś większych sklepów w okolicy? Moje miasto raczej takie nie za duże jest, ale da się znaleźć 2-3 sklepy, gdzie stoi tak na oko ze 20 łóżeczek...

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
a ja ten tydzień mam bardzo zajęty - zaczynam od dziaiaj kończe na niedzieli - urzędy, miasto, czekam na łóżeczko które jest już kupione ale chłopcy mają przywieźć
potem pobiegam po urzędach a w piątek mam weekendowych gości - już się nie mogę doczekać!!! to teraz pędze na miasto
Trzymam kciuki za udane sprawunki!

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Powiedziałam dzisiaj o tym pielęgniarce to mówiła, że to nie jest normalne i żebym to obserwowała, będę mierzyć do czwartku ( mam wizytę w ten dzień) i powiem lekarzowi co się dzieje. Ale rzeczywiście zauważyłam, że od pewnego czasu słyszę/czuję jak mi serce wali jakbym była czymś zestresowana a nie jestem, to jest dziwne..mam nadzieję, że mi nie wysiądzie...
To już zostaje Ci zastosować się do zaleceń Ale nie martw się na razie na zapas To, że serducho Ci troszkę szybciej bije przez jakiś czas, nie musi oznaczać od razu jakichś poważnych problemów. Ja z powodu tarczycy mam tak okresowo - jak mi podskoczą hormony, to od razu po tym wiem... Mam właśnie tak jak opisujesz, że "słyszę, czuję bicie serca", ale po jakimś czasie mi to przechodzi i nic mi nie dolega

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Teraz mam na kilka dni w domu 7 letniego szwagra Teście zastawili go na ferie będzie wesoło, przynajmniej będę miała zajęcie i nie będę się nudzić
Dziś odkopała książkę "Każde Dziecko To Potrafi" popołudniu bierzemy się z Kubą do pracy
A myślałam, że ja mam młodą szwagierkę - 14 lat młodsza od tż
Udanych pracy życzę!

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
dziewczyny, odnośnie komody na której zamontujecie przewijak to jaka wysokość wybieracie? ja też zdecyduje sie na Malm ale nie wiem czy 3 szuflady bo ma 78cm czy 4 szuflady 100cm...???
agusia, zmierz sobie po prostu, jak Tobie będzie najwygodniej! Ja wzięłam centymetr, porównałam różne blaty w domu i stwierdziłam, że praktycznie nad każdym muszę trochę się pochylać, żeby mi było wygodnie operować przy dziecku, więc zmierzyłam jakby mi było dobrze i mi wyszło ok. 100 właśnie, dlatego tez biorę Malm z Ikei Zdecydowana większość komód ma 80-90 cm, a dla mnie to za mało... Mam 170 cm i tak sądzę, że na tych 100 cm będzie mi najwygodniej

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
2 mamy marcowe już się rozpakowały!
Szykuję się na kwiecień.
Oj tam, oj tam, nigdy nic nie wiadomo A mama z tp na 14 lutego dalej nierozpakowana...

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Co mnie wkurzyło, to to, że ważyli mnie w obuwiu (dzisiaj miałam martensy, które same w sobie ważą chyba z 2 kg) i w tonie ubrań na sobie (no bo zimno jednak jest)... czyli moja rzeczywista waga pewnie jest niższa o jakieś 3 kg (dodając fakt, że jednak śniadanie rano trzeba zjeść, żeby nie paść na środku ulicy). Czyli jak sobie przekalkulowałam, to nie jest tak źle i tyję średnio 1 kg na miesiąc . No i wkurzyli mnie, bo laska źle wpisała mój nr podatkowy i nie mogli go zweryfikować i kwitłam tam dopóki nie ustaliły, że jednak jest ok. Już nie chciałam im mówić, że skoro mam papier z urzędu i kartę ubezpieczeniową (którą się wydaje m.in. na podstawie nr z urzędu podatkowego), to chyba jest dobry
Jak widać, nigdzie nie jest idealnie

Cytat:
A ja zgubiłam skierowanie na badania.
Oj, nieładnie... Za dużo na głowie? Może czas pomyśleć o zwolnieniu?

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Może porobię zdjęcia moich zdobyczy dla córeczki Wiem, że żadna z Was tego sobie nie życzyła, ale jakoś tak mi się zachciało chwalić
Zrób, będziemy chwalić
Ja też jak ogarnę spuściznę po Maksie, to mogę fotki porobić, ale to pewnie za jakiś miesiąc
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 12:59   #934
Dasti80
Zakorzenienie

hej

Uff... nadrobiłam, ale wszystkiego nie pamiętam
Mój tż też wychowany przez mamusię tak że wszystko pod nos podane miał, ja niestety też tak wychowana zostałam że nic robić nie musiałam, więc jak zamieszkaliśmy razem 10 lat temu to było ciekawie, ale przez te lata jakoś wypracowaliśmy sobie układ nam odpowiadający, a teraz od kiedy siedzę w domu to zauważyłam ze on oczekuje ode mnie robienia prawie wszystkiego, no odkurzy od święta, wyniesie śmieci bo to ciężkie, zrobi zakupy i na tym koniec.

zaaabcia fajne łóżeczko i komoda

Gaabbi wrzucaj fotki zdobyczy

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-13 o 13:01
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:02   #935
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Oj, nieładnie... Za dużo na głowie? Może czas pomyśleć o zwolnieniu?
Ciąża to nie... ten no... Póki co popracuję jeszcze trochę.
Gdyby nie to, że muszę zrobić odczyn Coombsa, to mocz i krew bym zrobiła i zapłaciła. Ale odczyn kosztuje 45 zł, więc pójdę do lekarza po drugie skierowanie.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:04   #936
Dasti80
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32271062]Gaabbi pewnie, wklejaj zdjęcia To sama przyjemność

Mi też szkoda kasy na ciuchy, tym bardziej, że na wiosnę czaję się na legginsy i kiecki.
I tam się zastanawiam, czy sobie nie przerobić sama dżinsów. Tylko jak? Ja mam 2 lewe ręce do szycia, ale jakąś gumę to sobie tam od biedy wszyję. Robiłyście takie przeróbki? Nie mam maszyny.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ja chodzę już tylko w ciążowych spodniach, kupiłam na all dżinsy, sztruksy, a ostatnio 2 pary spodni dresowych i w nich mi najwygodniej

Stary 2012-02-13, 13:05   #937
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ano nie jest . Ale nauczyłam się trzymać pewien dystans i nie panikować. Pewnie, jakbym była w Polsce, to bym się nerwicy nabawiła, bo ja mam tak, że się wszystkim przejmuję. Widocznie ogólny luz wśród lekarzy udzielił mi się tutaj. Ja z ciuchów ciążowych mam 2 pary spodni - szare materiałowe i jeansy, no i jedną większą flanelową koszulę w kratkę i bluzkę z luźnym dołem. Gdyby nie mega promocja, to nie wiem, czy bym tyle kupiła, bo w większość bluzek się jeszcze mieszczę. Za to spodni nie mogłam sobie odmówić. Ubranka dziecięce będę kupować za jakiś czas. Sama nie chcę się za to brać, więc poczekam na wyjazd do PL i sobie z mamą pójdę na jakiś rajd. Nie widzę potrzeby kupowania jakichkolwiek ubranek, bo nie wiem jak duże będzie dziecko i nie chcę wydać kasy na coś, czego Maja nawet nie dotknie.

A jeszcze w kwestii rodzenia... wybrałam rodzenie w szpitalu. Tutaj jest specjalny hotel położniczy, gdzie się zgłaszam wcześniej i czekam na rozwiązanie. Dostaję pokoik z łazienką i innymi bajerami. Położna powiedziała, że chcą, żeby kobieta czuła się jak we własnym domu. Na tym samym piętrze jest oddział położniczy, więc w razie rozpoczęcia akcji, oni od razu mnie przewożą. No i mam tu do wyboru: mogę zostać do 10 dni w hotelu i od razu mam opiekę położnej, która mnie uczy co i jak, mogę zostać do 4 dni i potem przychodzi do mnie położna do domu przez 6 dni i mi pomaga, albo mogę od razu wyjść ze szpitala i wtedy przychodzi do mnie położna z pomocą przez 10 dni. Muszę to przemyśleć, co wybiorę. Koszta mi pokrywa ubezpieczalnia, więc mi to obojętne. Spytam, co Mąż na to .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:07   #938
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:
I ja nie mam nic ciązowego,tzn mam legginsy ale w nich nie chodze.Ale niedługo trzeba będzie coś większego założyć i chyba kupię jakieś dresy lub jakieś z materiału typu sportowego.Szkoda mi teraz wydawać kasę na ciązowe ciuchy zwłaszcza że one do tanich nie należą.
Hej można trafić fajne promocje mi się udało ostatnio kupić dwie pary ciążowych spodni w hmie za 30 zł Warto śledzić promocje to akurat była 2 za 1 czyli płacisz tylko za droższą rzecz akurat obie były przecenione na 3 dychy
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:08   #939
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
I ja nie mam nic ciązowego,tzn mam legginsy ale w nich nie chodze.Ale niedługo trzeba będzie coś większego założyć i chyba kupię jakieś dresy lub jakieś z materiału typu sportowego.Szkoda mi teraz wydawać kasę na ciązowe ciuchy zwłaszcza że one do tanich nie należą.
Cytat:
Właśnie miałam to pisać Ja bluzki kupowałam za góra 30 zł, legginsy wygodne ciążowe po 15-20 zł W zwykłych jeszcze niedawno chodziłam, ale już mi zjeżdżały i gniotła guma, a poza tym za zimno w brzuch w takich...
Parę dni temu jeszcze w Carry i H&M znalazłam jeszcze fajne tuniki na przecenach za 20-30 zł i kilka sztuk kupiłam takich, które na wiosnę też będą dobre

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
za to kupiłam sobie wino musujące czerwone free alkohol
Mąż mi takie sprezentował na początku ciąży, ale jakoś nie mogłam się do niego przekonać... Po prostu jak sfermentowany kompot mi smakowało

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32271062]Mi też szkoda kasy na ciuchy, tym bardziej, że na wiosnę czaję się na legginsy i kiecki.
I tam się zastanawiam, czy sobie nie przerobić sama dżinsów. Tylko jak? Ja mam 2 lewe ręce do szycia, ale jakąś gumę to sobie tam od biedy wszyję. Robiłyście takie przeróbki? Nie mam maszyny.[/QUOTE]
Też mnie nie stać za bardzo na drogie ubrania ciążowe, ale legginsy i tuniki, czy jakieś tuniko-sukienki to przecież i teraz można nosić pod kurtką i na wiosnę same. Tak się starałam wybierać ubrania ciążowe, żebym już do końca w nich mogła chodzić
Ja co nieco potrafię szyć, takie podstawowe rzeczy, ale przerabiania spodni bym się nie podjęła Poza tym zakładam, że za jakieś pół roku, góra 9 mies od dziś będę z powrotem w tych ubraniach chodzić Więc wolałam kupić już coś ciążowego po taniości a zwykłe ubrania sobie zostawić...
Stary 2012-02-13, 13:08   #940
Dasti80
Zakorzenienie

Dzisiaj idę do gina, boję się tych wyników glukozy, oby mi ta cukrzyca nie wyszła

Stary 2012-02-13, 13:09   #941
Konto usunięte

Ja po domu w moich nieśmiertelnych różowych spodniach z piżamki (mam jeszcze drugie na zmianę, ale zdecydowanie bardziej wolę te ze zdjęć), teraz czekam na serwisanta RTV do zepsutego telewizora odwalona Tzn. mam legginsy i tuniczkę
Jak wychodzę do H&Mowe spodnie, ale tak jak mówię, trochę już gniotą... Ale znalazłam na Allu fajne używane dżinsy, może je kupię. Jakoś tak niespecjalnie lubię używane spodnie, ale na nowe ze sklepu już nie mogę sobie pozwolić (140-160 zł), a z tańszych na All to głównie dresowe.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:10   #942
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie miałam to pisać Ja bluzki kupowałam za góra 30 zł, legginsy wygodne ciążowe po 15-20 zł W zwykłych jeszcze niedawno chodziłam, ale już mi zjeżdżały i gniotła guma, a poza tym za zimno w brzuch w takich...
Parę dni temu jeszcze w Carry i H&M znalazłam jeszcze fajne tuniki na przecenach za 20-30 zł i kilka sztuk kupiłam takich, które na wiosnę też będą dobre
No właśnie na all ceny bardzo przystępne

Stary 2012-02-13, 13:11   #943
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciąża to nie... ten no... Póki co popracuję jeszcze trochę.
Zgadzam się z Tobą, że to nie ten ale przecież kiedyś odpocząć trzeba Chyba, że chcesz jednak do samego porodu w pracy dociągnąć?
Stary 2012-02-13, 13:11   #944
Dasti80
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32271679]Ja po domu w moich nieśmiertelnych różowych spodniach z piżamki (mam jeszcze drugie na zmianę, ale zdecydowanie bardziej wolę te ze zdjęć), teraz czekam na serwisanta RTV do zepsutego telewizora odwalona Tzn. mam legginsy i tuniczkę
Jak wychodzę do H&Mowe spodnie, ale tak jak mówię, trochę już gniotą... Ale znalazłam na Allu fajne używane dżinsy, może je kupię. Jakoś tak niespecjalnie lubię używane spodnie, ale na nowe ze sklepu już nie mogę sobie pozwolić (140-160 zł), a z tańszych na All to głównie dresowe.[/QUOTE]
Są też dzinsy w przystępnych cenach, ja swoje kupiłam za 60 zł.
http://moda.allegro.pl/wygodne-jeans...091541647.html

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-02-13 o 13:14
Stary 2012-02-13, 13:13   #945
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
2 mamy marcowe już się rozpakowały!
Szykuję się na kwiecień.
O jaaaa/ No to gratulujemy.

Cytat:
Ja mam tak ze siedzę i wstane i muszę biegiem do kibelka,czuję jak mi siedzi na pęcherzu gdzieś.Wstane i biegiem bo jak nie to się zeskiam
Ja też tak mam.

Dzisiaj mi przyszla paczka od rajrodzica z allegro. Kupiłam ceratko-pieluszki, piluszki flanelowe, tetrowe podwójnie tkane, gruszki do nasa, butelki z TT, termometr, podkłady poporodowe, podpaski dla siebie, kocyk i wkładki laktacyjne. Dla mnie super. Szczególnie ceratko pieluszki i pieluszki flanelowe super. Poza tym to chyba jeden z tańszych sprzedawców na all. Jak porównywalam ceny to np. termometr, butelki, podpaski - wszystko o ok. 2-5 zł tańsze niż w innych sklepach więc hurtowo kupoując się opłaca. Co prawda rzeczy zamawiałam we wtorek i dopiero dzisiaj dostałam przesyłkę, ale wybaczam.
Stary 2012-02-13, 13:14   #946
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
.

A myślałam, że ja mam młodą szwagierkę - 14 lat młodsza od tż
Udanych pracy życzę!
U nas jest różnica 18 lat
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:19   #947
moniczka1302
Wtajemniczenie

hej! dziewczyny mam pytanie - czy Wy tez macie takie czeste i baaaaaardzo bolesne skurcze lydek? Miesien robi sie twardy jak skala i nie puszcza nawet po kilku minutach.... ostatnio to zwijalalm sie z bolu i az sie cala spocilam przy tym i jak pomyslalam, ze tak moze wygladac porod, tylko ze bol umiejscowiony troche wyzej to az sie przerazilam

heh... chodzilo m oczywiscie o bol porodowy

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-02-13 o 13:31
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:27   #948
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Dzisiaj mi przyszla paczka od rajrodzica z allegro. Poza tym to chyba jeden z tańszych sprzedawców na all. Jak porównywalam ceny to np. termometr, butelki, podpaski - wszystko o ok. 2-5 zł tańsze niż w innych sklepach więc hurtowo kupoując się opłaca. Co prawda rzeczy zamawiałam we wtorek i dopiero dzisiaj dostałam przesyłkę, ale wybaczam.
O, dzięki za opinię! Ja też właśnie chyba u nich kupię, też stwierdziłam, że mają najtaniej Wczoraj robiłam sobie szczegółowe zestawienie O wysyłce mają napisane, że realizują do 5 dni, więc to akurat w porządku...
Choć chyba jeszcze dokupię parę ciekawych rzeczy u r_p77

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Wystarczy tego dobrego na razie, wątek trochę ożył Dość już gadulstwa z Wami, idziemy się z Maksiem przewietrzyć a potem coś trzeba domkiem i obiadem się zająć...
Pa!
Stary 2012-02-13, 13:42   #949
Konto usunięte

Dziewczyny, a można by tak dodać tych sprzedawców do pierwszego posta? Ja dopiero będę robić rozeznanie w sklepie stacjonarnym, a potem może kupię na all, więc mi by się to też przydało, tylko w późniejszym czasie. Coś w sensie: sprawdzeni sprzedawcy na allegro.
Stary 2012-02-13, 13:51   #950
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Nigdy wcześniej przed ciążą takiego tętna nie miałam. Wiem, że po ostatniej wizycie u gina czyli 26.01. mierzyłam ciśnienie i puls wyszedł normalny. Wczoraj natomiast siedzieliśmy sobie w rodzinnej atmosferze u teściów i mierzyliśmy sobie takim elektronicznym ciśnieniomierzem, wszystkim wychodziło normalne tętno a ja miałam mierzone 3 razy i tak jak pisałam: 120/min, potem 103 i 102, niczym się nie stresowałam ani nie martwiłam. Powiedziałam dzisiaj o tym pielęgniarce to mówiła, że to nie jest normalne i żebym to obserwowała, będę mierzyć do czwartku ( mam wizytę w ten dzień) i powiem lekarzowi co się dzieje. Ale rzeczywiście zauważyłam, że od pewnego czasu słyszę/czuję jak mi serce wali jakbym była czymś zestresowana a nie jestem, to jest dziwne..mam nadzieję, że mi nie wysiądzie...
Uwaga- pisalam Ci pare dni wczesniej jakie mam cisnienie, dzis u lekarza zmierzylam wyszlo mi wysokie, do tego puls prawie 130./ cisnienie 140/93
Odrazu dostalam skierowanie na KTG- tam babki powiedzialy, ze odrazu mam isc do specjalisty,ze tak nie powinno byc- te wykresy wyszly mi zle i wszedzie mialam wsyztko nieregularne, do tego wysokie ;/najgorzej z pulsem- po paru oddechach silniejszych mialam 140
jutro ide do rodzinnej, do endokrynologa i zapisac sie do specjalisty
boje sie....

glukoza zrobione wyniki przed 89.0 i po 121.5 - lekarz powiedzial, ze dobre

ja tez dzis czekam na paczuche od sprzedawcy z allegro, wyslkal kurierem w pt, wiec sadze ze dzis juz bedzie u mnie

ps, jaki macie poziom leukocytow ??

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-02-13 o 14:17
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:02   #951
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
hej! dziewczyny mam pytanie - czy Wy tez macie takie czeste i baaaaaardzo bolesne skurcze lydek? Miesien robi sie twardy jak skala i nie puszcza nawet po kilku minutach.... ostatnio to zwijalalm sie z bolu i az sie cala spocilam przy tym i jak pomyslalam, ze tak moze wygladac porod, tylko ze bol umiejscowiony troche wyzej to az sie przerazilam

heh... chodzilo m oczywiscie o bol porodowy
Ja nie mam skurczy, ale jak już Dziewczyny kiedyś pisały, na skurcze najlepszy jest magnez

No to się chwalę

1. sukieneczka kupiona ponad rok przed poczęciem dzidziusia kiedyś mi się po prostu spodobała w sklepie i kupiłam. Będzie jak znalazł dla mojej córuni.
2. wiem, że kaftaniki niepraktyczne dla malucha, ale nie mogłam się oprzeć To jest rasa mojego psiaka. I ja, i mój P mamy koszulki z podobizną buldożka francuskiego więc nasze dziecko też musi mieć
3. rampersy z naturalnej bawełny. Zapinane z tyłu (kiepsko), ale bardzo mi się podobały i na kilka wyjść na pewno założę.

Reszta tak jak widać na zdjęciach, w różnych rozmiarach. Kaftaniki, body z krową i pomarańczowe spodnie to gifty od Teściowej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03327.jpg (113,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03324.jpg (107,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03321.jpg (203,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03323.jpg (137,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03325.jpg (105,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03332.jpg (171,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03322.jpg (113,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03329.jpg (146,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03330.jpg (140,2 KB, 23 załadowań)
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:05   #952
Gaabbi
Wtajemniczenie

c.d.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03331.jpg (144,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03336.jpg (174,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03333.jpg (123,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03334.jpg (149,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03335.jpg (146,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03337.jpg (123,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03339.jpg (137,4 KB, 22 załadowań)
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:06   #953
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ładne ubranka, my juz mamy z ubranek prawie wszystko
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:08   #954
Konto usunięte

Jakie piękne rzeczy Już się nie mogę doczekać, aż zobaczę dzieci w nie ubrane
Stary 2012-02-13, 14:10   #955
Dasti80
Zakorzenienie

Śliczne ubranka dziewczęce są takie słodziutkie

Stary 2012-02-13, 14:10   #956
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja nie mam skurczy, ale jak już Dziewczyny kiedyś pisały, na skurcze najlepszy jest magnez

No to się chwalę

1. sukieneczka kupiona ponad rok przed poczęciem dzidziusia kiedyś mi się po prostu spodobała w sklepie i kupiłam. Będzie jak znalazł dla mojej córuni.
2. wiem, że kaftaniki niepraktyczne dla malucha, ale nie mogłam się oprzeć To jest rasa mojego psiaka. I ja, i mój P mamy koszulki z podobizną buldożka francuskiego więc nasze dziecko też musi mieć
3. rampersy z naturalnej bawełny. Zapinane z tyłu (kiepsko), ale bardzo mi się podobały i na kilka wyjść na pewno założę.

Reszta tak jak widać na zdjęciach, w różnych rozmiarach. Kaftaniki, body z krową i pomarańczowe spodnie to gifty od Teściowej
wiem wiem, magnez zazywam, ale mi nie pomaga za bardzo

a ciuszki przesliczne

moim faworytem jest krowka moo
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:07   #957
niunia32
Zakorzenienie

co do ciuchów ciążowych to ja mam jedną bluzkę i 2 pary spodni. Spodnie kupiłam używane.

Gabi super ciuszki.

ja mam jakiś dzisiaj wilczy apetyt. mogłabym jeść i jeść i to najlepiej słodkie....

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

uciekam kończyć obiad. za niedługo na korki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:19   #958
onething
Zadomowienie

aga_bre możesz dac link do jakiejkolwiek aukcji od tego rajrodzica, bo nie potrafię go znaleźć
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:29   #959
libretka
Raczkowanie

Cześć, czytam regularnie, a teraz przyszłam trochę ponarzekać, od kilku dni czuję w gardle tak bardzo wysoko kluchę, tak jakbym miała tam jakieś ciało obce i nie wiem co to? może to forma zgagi? albo wynik ucisku na żołądek? nie wiem, ale okropne uczucie, jak chcę na leżąco oglądać tv to nie ma mowy, bo mam wrażenie że ta klucha mnie udusi.
Poza tym od wczoraj mam dziwne nudności i zrobiłam się znowu wrażliwa na zapachy, czyżby powtórka z I trymestru
ja nie chcę wymiotować
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:40   #960
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
aga_bre możesz dac link do jakiejkolwiek aukcji od tego rajrodzica, bo nie potrafię go znaleźć
http://allegro.pl/smoczek-night-day-...098835147.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości