Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 11:00   #1051
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32293786]OK, tak zrobię, dzięki
Ja jednak wolę rozmrozić i przekroić na pół, bo już robiłam ten biszkopt z ciężkimi owocami i nieraz mi owoce opadały i robiła się maź zamiast pysznego puszystego biszkoptu [/QUOTE]

Pewnie, że najlepiej zrobić tak jak doświadczenie podpowiada

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:05   #1052
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

ja w trakcie sprzątania a odkurzacz się zepsół no niech go diabli wezmą a w piątek goście i co? biednemu zawsze wiatr w oczy jak to mówią
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:14   #1053
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A ja dzwoniłam do swojej szkoły rodzenia, ale mam dzwonić dopiero ok. 30 tc. I jak te położne coś palną... Ciekawe, ile jeszcze będę słyszeć, że mój tydzień to "maleńka ciąża"?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:24   #1054
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzień dobry

http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...lano,id,t.html

i tekst tż ty chcesz tam rodzic?
ja nie wiem gdzie chcę
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:24   #1055
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Co mnie wkurzyło, to to, że ważyli mnie w obuwiu (dzisiaj miałam martensy, które same w sobie ważą chyba z 2 kg) i w tonie ubrań na sobie (no bo zimno jednak jest)... czyli moja rzeczywista waga pewnie jest niższa o jakieś 3 kg (dodając fakt, że jednak śniadanie rano trzeba zjeść, żeby nie paść na środku ulicy).
Mnie też ważą zawsze w kozakach i w tonie ubrań i moja waga w przychodni różni się od wagi mierzonej w domu, ale różnica między ważeniem jest taka sama.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Teraz mamy 30% więcej krwi w organizmie niż przed ciążą. Serduszko musi przepompować jej więcej i stąd takie tętno. Ja czasami wstaję z łóżka, a później dyszę 10 minut, zanim serce się uspokoi Spokojnie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

To już zostaje Ci zastosować się do zaleceń Ale nie martw się na razie na zapas To, że serducho Ci troszkę szybciej bije przez jakiś czas, nie musi oznaczać od razu jakichś poważnych problemów. Ja z powodu tarczycy mam tak okresowo - jak mi podskoczą hormony, to od razu po tym wiem... Mam właśnie tak jak opisujesz, że "słyszę, czuję bicie serca", ale po jakimś czasie mi to przechodzi i nic mi nie dolega

A myślałam, że ja mam młodą szwagierkę - 14 lat młodsza od tż
dzięki za słowa otuchy wczoraj miałam tętno 89/min. a dzisiaj po obudzeniu się 85/min. Najmocniej mi wali serce jak np. chwilowo się zestresuję czymś, a jak jadę na uczelnię to stresuję się prawie bez przerwy...

Co do szwgierki to Cię przebiję bo moja jest 20 lat młodsza od tż

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Uwaga- pisalam Ci pare dni wczesniej jakie mam cisnienie, dzis u lekarza zmierzylam wyszlo mi wysokie, do tego puls prawie 130./ cisnienie 140/93
Odrazu dostalam skierowanie na KTG- tam babki powiedzialy, ze odrazu mam isc do specjalisty,ze tak nie powinno byc- te wykresy wyszly mi zle i wszedzie mialam wsyztko nieregularne, do tego wysokie ;/najgorzej z pulsem- po paru oddechach silniejszych mialam 140
jutro ide do rodzinnej, do endokrynologa i zapisac sie do specjalisty
boje sie....
o jej... aż 140 uderzeń na minutę? ciekawe jak szybko bije moje serce w chwilach stresu, a na wizycie u lekarza chcąc nie chcąc zawsze się trochę stresuję i ciśnienie też wychodzi mi wyższe niż zwykle.
Mam nadzieję, że u Ciebie to nic poważnego, że sytuacja się wyjaśni. Napisz jak już będziesz wiedziała, czym to jest spowodowane. Ja chyba poproszę, żeby mi zmierzyli puls w czwartek, bo nigdy tego nie robią.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
O takiej dolegliwości ciążowej nie słyszałam może to forma zgagi albo tych powracających nudności
Ja też nie słyszałam o niczym takim, zgaga raczej pali w przełyku, niestety doświadczam tego ostatnio dosyć często...

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
My nie obcxhodzimy walentynek, bo nie chcemy napędzać tej całej machiny.
My też nie obchodzimy. Mój mąż ich nie uznaje a ja się chyba do tego już przyzwyczaiłam.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
do marcina wczzoraj tata nalej mi herbatki marcin mówi "już idę"(siedząc dalej na łóżku) a Filip "nie widze"
Jaak takiego dupka nie kochać
niezły jest

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja w trakcie sprzątania a odkurzacz się zepsół no niech go diabli wezmą a w piątek goście i co? biednemu zawsze wiatr w oczy jak to mówią
ja też musiałabym posprzątać ale mi się nie chceeee... chyba pójdę zapisać się do jakiejś przychodni ( do lekarza rodzinnego) bo nigdzie nie przynależę

pojutrze tłusty czwartek a ja mam zamiar pierwszy raz w życiu zrobić pączki, mam już przepisy na 3 rodzaje pączków ale znając moje szczęście pewnie mi coś nie wyjdzie, a ja już nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam pączki domowej roboty...

a w czwartek wizyta u gina

miłego dzionka;*

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:26   #1056
Michalowa79
Raczkowanie

Hej,

Trochę mnie nie było bo niestety skurcze mnie dopadły i inne ciążowe dolegliwości więc przez kilka dni z bólu i nerwów nie otwierałam kompa.
Mam leżeć plackiem nie denerwować się i myśleć o samych przyjemnościach. Na szczęście Synuś cały i zdrowy rośnie, kopie i niewiele się przejmuje troskami Mamusi

Dziś od rana nadrabiałam wasze wpisy - straszne z was gaduły

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32292636]Ale w lodówce? Czy w kuchni normalnie? Bo ja początkowo myślałam, żeby je rozmrozić na ręczniku papierowym, żeby wchłonął wodę, a teraz to sama nie wiem.
Będę ich używać do ciasta (biszkopt z truskawkami) i z tego, co zostanie chcę zrobić szejki

Byłam w lab, masakra ile ludzi i jak tam ciepło... Jak ktoś ma jakiś zarazek, to na bank w takiej temperaturze się rozniesie w 5 sekund... Oczywiście o liczbie ludzi nie wspominając, średnia wieku standardowo jakieś 100 lat.[/QUOTE]

Ja rozmrażam normalnie na talerzu
potem truskawki odcedzam przebieram i zasypuję cukrem - jest tez metoda opruszania bułką tartą żeby nie puszczały soków.
A reszta do szejka

Smacznego
Narobiłaś mi smaka - niestety nie wolno mi stać więc żadnych pieczeniowych zachcianek nie będzie:-(

Super ten wyciąg z ustawy jakie są standardy przy porodzie - tylko boję się że podczas porodu jak zacytuję jakieś roszczenie to zostanę sama na porodówce
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:27   #1057
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
wiesz co, chyba ją macałam ostatnio w IKEI (albo bardzo podobną) - chyba wszystkie komody ikeowe bardzo dobrze chodzą i sie nie zacinają, ale pamiętaj, ze spod maja z dykty wiec nic ciezkiego tam nie wejdzie
aha, one maja dosc ostro zakonczone brzegi. Fajnie do tej komody wygladalby ten regal z otwartymi polkami EXPEDIT w tym samym kolorze
aha nop juz sie zdecydowalam na nizsza i wyzsza, tylko kurde nie ma mi kto ich przywiezc z krk albo wawy wrr;/ expedit regal juz mi sie nie zmiesci :P

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Ochraniacze takie krótkie? A naklejki tez ostatnio kupiłam, ale Kubusiowe
.
naklejki tez rozwazalam kubusiowe, ale w koncu padl wybor na zoo ) No i ochraniacz chyba jest z tych dlugich
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:28   #1058
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
A kolor to nie wiem, podobają mi się jasne zielenie, beże z brązem, pomarańcz. Nie chcę ciemnych i nie chcę granatów i niebieskich.
przy wyborze weż pod uwagę, żeby ci robactwo do koloru nie leciało
koleżanka kupiła wózek w takim fajnym "oczo☠☠☠nym" zielonym kolorze no śliczne tylko się od fruwającego dziadostwa nie mogła opędzić
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-02-14, 11:30   #1059
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
to chyba tylko ja poszlam na zwolnienie tak wczesnie od 3 tygodnia ciazy tylko to ze ja mialam prace fizyczna czyli dzwiganie ale mi sie nudzi w domku
mi się też nudzi w domu. za dużo siedzenia na tyłku. szkoda że jest zima. Nie wyobrażam sobie teraz powrotu do pracy.

Cytat:
Dobranoc
jakby ktos cos wiedzial o tych komodach dajcie znac
mój brat ma takie, tylko białe. są zadowoleni z niej.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:32   #1060
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ja nie wiem gdzie chcę
Już tu pisałam, że moja mama miała podobną historię z tym, że jej nie odesłali. Rodziła drugie dziecko, więc już mniej więcej wiedziała, co i jak. I leżała sobie i już czuła, że siostra wychodzi. Wołała położne, prosiła, żeby przyszły. One ją wyśmiały, że pewnie do wieczora nie urodzi. Mama chciała już schodzić z tego łóżka/samolotu (nie wiem, na czym się rodzi:P), bo się bała, że siostra spadnie na podłogę... Na szczęście w ostatnim momencie położna przyszła, jak zobaczyła, co się dzieje, od razu zawołała lekarkę i za chwilę moja siostra była na świecie.
Wg mnie prawie wszystko jest zależne od dobrej woli ludzi, na których trafimy. Ja jak szłam do szpitala z plamieniem, to mnie na weekend położyli, bo trafiłam na fajną lekarkę. Ale dziewczyna z sali opowiadała, że wcześniej była podobna sytuacja - przyszła dziewczyna z plamieniem i ją odesłali na do domu. Po kilku dniach wróciła - nie muszę pisać, po co
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:32   #1061
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
o jej... aż 140 uderzeń na minutę? ciekawe jak szybko bije moje serce w chwilach stresu, a na wizycie u lekarza chcąc nie chcąc zawsze się trochę stresuję i ciśnienie też wychodzi mi wyższe niż zwykle.
Mam nadzieję, że u Ciebie to nic poważnego, że sytuacja się wyjaśni. Napisz jak już będziesz wiedziała, czym to jest spowodowane. Ja chyba poproszę, żeby mi zmierzyli puls w czwartek, bo nigdy tego nie robią.

bylam dzis u rodzinnej, mierzyla mi puls, byl ponad 120 takze tez wysoki.
No ale rozmawialam z nia i powiedziala ze w pollowie stycznia zmienilam dawke leku na tarczyce i mozliwe, ze lekarka przedobrzyla i stad to kolatganie serca i szybki puls, Dzis ide do endokrynologa, dowiem sie wiecej

dzieki za opinie odnosnie komody dziewczyny ) napewno je kupie, narazie szukam kogos kto mi je rpzywiezie
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:37   #1062
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Smacznego
Narobiłaś mi smaka - niestety nie wolno mi stać więc żadnych pieczeniowych zachcianek nie będzie:-(

Super ten wyciąg z ustawy jakie są standardy przy porodzie - tylko boję się że podczas porodu jak zacytuję jakieś roszczenie to zostanę sama na porodówce
Dzięki No ja mam nadzieję, że u mnie tam wyjdzie wszystko OK za tydzień... Mocne miałaś skurcze? Czy twardnienia?

Ja mam dokładnie tę samą obawę. Czasami lepiej się nie odzywać za dużo... Jak poprosiłam pielęgniarkę w szpitalu o termometr (nie wiedziałam, że muszę mieć własny), to miałam półgodzinny wykład o tym, jak to szpitala nie stać na termometry dla każdego pacjenta...
Stary 2012-02-14, 11:42   #1063
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32294634]

Ja mam dokładnie tę samą obawę. Czasami lepiej się nie odzywać za dużo... Jak poprosiłam pielęgniarkę w szpitalu o termometr (nie wiedziałam, że muszę mieć własny), to miałam półgodzinny wykład o tym, jak to szpitala nie stać na termometry dla każdego pacjenta...[/QUOTE]

ja dziadkowi do Holtera musiałam baterie kupować jak w szpitalu miał zakładany, a jak leżałam na oddziale i dziewczynie obok się pleśniawka w ustach zrobiła (bo na silnych antybiotykach była) to jej lekarz powiedział, że niedaleko jest apteka i żeby jej ktoś coś na to kupił
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-02-14, 11:44   #1064
Dasti80
Zakorzenienie

dzień dobry
ciężką noc miałam, miejsca znależć sobie nie mogłam

Cytat:
Dzień dobry

ja nie wiem gdzie chcę
o matko
Cytat:
Ja w grudniu 4kg, w styczniu 3 kg i mi tez położna powiedziała, że trochę dużo, ale ja jej powiedziałam, że słodyczy praktycznie w ogóle nie jem, normalne posiłki i owoce, więc sama się dziwię skąd te kg się biorą, ale cóż, jeść trzeba
No ja niestety jem słodycze i muszę z nimi skończyć a nie wiem czy dam radę

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:57   #1065
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witajcie Ja wstałam, zjadłam śniadanie i wzięło mnie na słodkie, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy aż się zdziwiłam Cieszę się że mam już nadrobione czytanie, może teraz już będę na bieżąco czytać Chociaż w sobotę parapetówkę robimy, to pewnie znowu powstaną zaległości.
aga_bre właśnie te Quantum mają już niby w sobie wszystko, i moja mama używa do nich tylko soli, a ma czyste szkło, ja robię tak samo a szkło mam tak jak Ty mleczne. Czyli chyba kupię też nabłyszczacz, bo szkoda mi tych tabletek, nie wyrzucę ich przecież. A tż się upierał, żeby kupić Ludwika, ale ja się uparłam na "lepsze" i wzięliśmy Quantum Naczynia myją bardzo dobrze, tylko te szkło...
agata tak, właśnie taki przepis mam!! Tylko składniki x2..na podwójną ilość. Ja go wzięłam z MniamMniam...miał mnóstwo pozytywnych opinii. Chyba coś źle zrobiłam
Ja uciekam, bo muszę ogarnąć te rzeczy od teściowej wczoraj nie dałam rady, a jest tego sporo, tylko niektóre są straszne. Do wora i do szafy, żeby nie było że wyrzuciłam Chciałabym już prać i prasować ale za wczas chyba. Zacznę może w kwietniu. Miłego dnia kochane i cudownych Walentynek
Ps.mój też nie jest romantyczny...ciekawe czy chociaż kwiatka dostanę. Powiedział mi, że mam mu nic nie kupować...i cały romantyzm szlak trafił Na razie.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:02   #1066
izotropia
Rozeznanie

Dziewczyny ogarnęło mnie lenistwo i nie robię nic, tzn. dziś rano miałam plan posprzątać ale siedzę przed kompem więc nic z tego zaraz trzeba włosy umyć i wysuszyć bo wieczorem kino, mąż zaproponował i w niedzielę rezerwował bilet - nie pamiętam na co, ale chyba jakaś komedia, nie chciało mi się wstać z łóżka i zobaczyć, ale ponoć wysokie ma oceny
Dzidziuś jest jakiś taki bardzo spokojny i mało go czuję, martwię się, teraz nie wiem czy już czułam ruchy czy mi się zdawało tydzień temu, to już 20/21tc nie wiem co myśleć, mam wrażenie że się rusza jak ja idę spać i czasem troszkę w dzień- nie wiem może buszuje w nocy
Przynajmniej się zmobilizowałam i wysłałam część zdjęć do wywołania, tak od października robię album resztę wyślę później już są wybrane
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:06   #1067
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Witajcie Ja wstałam, zjadłam śniadanie i wzięło mnie na słodkie, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy aż się zdziwiłam Cieszę się że mam już nadrobione czytanie, może teraz już będę na bieżąco czytać Chociaż w sobotę parapetówkę robimy, to pewnie znowu powstaną zaległości.
aga_bre właśnie te Quantum mają już niby w sobie wszystko, i moja mama używa do nich tylko soli, a ma czyste szkło, ja robię tak samo a szkło mam tak jak Ty mleczne. Czyli chyba kupię też nabłyszczacz, bo szkoda mi tych tabletek, nie wyrzucę ich przecież. A tż się upierał, żeby kupić Ludwika, ale ja się uparłam na "lepsze" i wzięliśmy Quantum Naczynia myją bardzo dobrze, tylko te szkło...
agata tak, właśnie taki przepis mam!! Tylko składniki x2..na podwójną ilość. Ja go wzięłam z MniamMniam...miał mnóstwo pozytywnych opinii. Chyba coś źle zrobiłam
Ja uciekam, bo muszę ogarnąć te rzeczy od teściowej wczoraj nie dałam rady, a jest tego sporo, tylko niektóre są straszne. Do wora i do szafy, żeby nie było że wyrzuciłam Chciałabym już prać i prasować ale za wczas chyba. Zacznę może w kwietniu. Miłego dnia kochane i cudownych Walentynek
Ps.mój też nie jest romantyczny...ciekawe czy chociaż kwiatka dostanę. Powiedział mi, że mam mu nic nie kupować...i cały romantyzm szlak trafił Na razie.
Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ogarnęło mnie lenistwo i nie robię nic, tzn. dziś rano miałam plan posprzątać ale siedzę przed kompem więc nic z tego zaraz trzeba włosy umyć i wysuszyć bo wieczorem kino, mąż zaproponował i w niedzielę rezerwował bilet - nie pamiętam na co, ale chyba jakaś komedia, nie chciało mi się wstać z łóżka i zobaczyć, ale ponoć wysokie ma oceny
Dzidziuś jest jakiś taki bardzo spokojny i mało go czuję, martwię się, teraz nie wiem czy już czułam ruchy czy mi się zdawało tydzień temu, to już 20/21tc nie wiem co myśleć, mam wrażenie że się rusza jak ja idę spać i czasem troszkę w dzień- nie wiem może buszuje w nocy
Przynajmniej się zmobilizowałam i wysłałam część zdjęć do wywołania, tak od października robię album resztę wyślę później już są wybrane
Nie martw się, ja jestem w 23tc a też czuję słabe ruchy, albo ich nie czuję. Praktycznie cały dzień nic, dopiero jak się położę spać i to też nie zawsze.

...kurcze coś mi z cytowaniem nie wyszło zacytowałam też swojego posta

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-02-14 o 12:07
Stary 2012-02-14, 12:06   #1068
Michalowa79
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32294634]Dzięki No ja mam nadzieję, że u mnie tam wyjdzie wszystko OK za tydzień... Mocne miałaś skurcze? Czy twardnienia?[/QUOTE]

Brzuch twardy praktycznie cały czas + do tego skurcze zaczęło się od nerek, potem w pachwinach a na koniec u dołu brzucha.
Niestety hormony mam poza normą więc do tego depresja i histeria z byle powodu a to nie sprzyja relaksowi - ból jakby go określić 7 w skali do 10 ale nie przechodził po zmianie pozycji, Buscopanie, środku na wzdęcia itd. więc pojechałam do gina sprawdzić czy nic się nie dzieje.
Na szczęście Synek cały czas kopał pięknie więc intuicyjnie miałam spokój ze z nim wszystko ok/ a to najważniejsze.

Cytat:
ja dziadkowi do Holtera musiałam baterie kupować jak w szpitalu miał zakładany, a jak leżałam na oddziale i dziewczynie obok się pleśniawka w ustach zrobiła (bo na silnych antybiotykach była) to jej lekarz powiedział, że niedaleko jest apteka i żeby jej ktoś coś na to kupił
Idę specjalnie do Szkoły rodzenia do szpitala w którym planuję rodzić i mam już listę pytań przygotowanych coby nie zaskoczyć się w trakcie
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:14   #1069
Konto usunięte

Cytat:
Chciałabym już prać i prasować ale za wczas chyba.
Jak to przeczytałam, to wiedziałam, skąd jesteś Gdzie rodzisz?

Cytat:
Brzuch twardy praktycznie cały czas + do tego skurcze zaczęło się od nerek, potem w pachwinach a na koniec u dołu brzucha.
Niestety hormony mam poza normą więc do tego depresja i histeria z byle powodu a to nie sprzyja relaksowi - ból jakby go określić 7 w skali do 10 ale nie przechodził po zmianie pozycji, Buscopanie, środku na wzdęcia itd. więc pojechałam do gina sprawdzić czy nic się nie dzieje.
Na szczęście Synek cały czas kopał pięknie więc intuicyjnie miałam spokój ze z nim wszystko ok/ a to najważniejsze.
Rozumiem. Mam nadzieję, że wszystko się unormuje, ważne, że z Wami wszystko OK

Ja czasami wyczekuję tych ruchów pół godziny, jak mnie nie kopnie, to się denerwuję :P

A co do Walentynek, my nie obchodzimy, ale upiekę ciasto w kształcie serduszka, właściwie to tylko pretekst, bo tej formy używam dosyć często.

Mamy w tym miesiącu za to inną rocznicę do świętowania - mój mąż oświadczył mi się 29 lutego 4 lata temu Cwaniak, tylko raz na 4 lata musi kupić kwiatka, no i łatwo pamiętać o rocznicy
Stary 2012-02-14, 12:15   #1070
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mój też by powiedział, że nic nie chce na walentynki, ale co mnie to. Pewnie pomyślał, że zapomniałam ,czy coś . Już się go o takie rzeczy nie pytam, tak jak nie pytam, co na obiad, bo on zje co zrobię. Chociaż mnie to czasem dobija, bo chciałabym poznać jakąś jego opinię, albo, żeby mi coś doradził.

Maja dzisiaj koziołkuje od rana .

Na słodkie póki co nie mam ochoty... ale mam nadzieję na jakieś dobre czekoladki (najlepiej: klik ), ale wiadomo, jak to bywa z facetami.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:17   #1071
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32295643]Jak to przeczytałam, to wiedziałam, skąd jesteś Gdzie rodzisz?

Rozumiem. Mam nadzieję, że wszystko się unormuje, ważne, że z Wami wszystko OK

Ja czasami wyczekuję tych ruchów pół godziny, jak mnie nie kopnie, to się denerwuję :P

A co do Walentynek, my nie obchodzimy, ale upiekę ciasto w kształcie serduszka, właściwie to tylko pretekst, bo tej formy używam dosyć często.

Mamy w tym miesiącu za to inną rocznicę do świętowania - mój mąż oświadczył mi się 29 lutego 4 lata temu Cwaniak, tylko raz na 4 lata musi kupić kwiatka, no i łatwo pamiętać o rocznicy [/QUOTE]

No chyba na 3, bo to rzut kamieniem od nas. Ale opinie nie są najlepsze i myślę też nad Pyskowicami. Ty też "stąd"?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-02-14, 12:24   #1072
Konto usunięte

Cytat:
No chyba na 3, bo to rzut kamieniem od nas. Ale opinie nie są najlepsze i myślę też nad Pyskowicami. Ty też "stąd"?
Nie, nie, ja mieszkam w Chorzowie, a rodzić będę albo w Chorzowie, albo w Rudzie Śląskiej, albo w Świętochłowicach-Piaśnikach. Najbliżej i najwygodniej byłoby mi w Ch., ale Piaśniki mają dobrą opinię. Sama nie wiem.
Stary 2012-02-14, 12:31   #1073
ania_85
Rozeznanie

Czesc dziewczyny

Wszystkiego dobrego na Walentynki Wam życze
My z mezem w tamtym roku na walentynki robilismy klate i bica, na silowni a w tym roku niestety Kurde myslalam ze jak urodze to od razu sprezentuje sobie ławeczke do brzuszków, a tu okazalo się ze przez 6 tyg nie mozna cwiczyc,bo pochwa moze wyskoczyc ehh jak juz tyle cierpie to wytrzymam
W sobote idziemy na wesele, tzn ja nie bede sie bawic, tak tylko posiedziec (jak mi gin pozwoli), 1,5 tyg temu kupilam sobie sukienke, no i teraz juz ledwo sie dopinam:/ Mariusz wystrzelil nie w tym momencie, no nic w czwartek zmierze jeszcze raz i jak bedzie za obcisla albo sie nie dopne to moze uda sie gdzies znalezc wiekszy rozmiar (bo tam gdzie bylam to byl tylko moj, a po tych przecenach to wszytko poprzebierane) trzymajcie kciuki zebym sie w nia wbila
milego dnia!

Edytowane przez ania_85
Czas edycji: 2012-02-14 o 12:33
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:33   #1074
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
W sobote idziemy na wesele, tzn ja nie bede sie bawic, tak tylko posiedziec (jak mi gin pozwoli), 1,5 tyg temu kupilam sobie sukienke, no i teraz juz ledwo sie dopinam:/ Mariusz wystrzelil nie w tym momencie, no nic w czwartek zmierze jeszcze raz przymierzyc i jak bedzie za obcisla albo sie nie dopne to moze uda sie gdzies nalezc wiekszy rozmiar (bo tam gdzie bylam to byl tylko moj, a po tych przecenach to wszytko poprzebierane) trzymajcie kciuki zebym sie w nia wbila
milego dnia!
A może da się jakoś poszerzyć u krawcowej?
Ja bym chciała, żeby zima się już skończyła, bo się ledwo dopinam w kurtce już ;(
Stary 2012-02-14, 12:39   #1075
ania_85
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32295643]
Mamy w tym miesiącu za to inną rocznicę do świętowania - mój mąż oświadczył mi się 29 lutego 4 lata temu Cwaniak, tylko raz na 4 lata musi kupić kwiatka, no i łatwo pamiętać o rocznicy [/QUOTE]

hehe no to sobie dobrze wymyślił. Ja wczoraj świetowałam dzien Zwycięstwa, poniewaz 13 lutego rok temu moj maz sie złamał i jak zapytalam (co jakis czas probowalam) czy w koncu sie pobierzemy, powiedzial tak a oswiadczył mi sie 5 dni przed slubem

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32296167]A może da się jakoś poszerzyć u krawcowej?
([/QUOTE]

na razie bylo na styk i prosilam synka zeby przez tydzien za duzo nie rosl w czwartek sie okaze, najwyzej jak nie znajde wiekszej to podejde do krawcowej, ale chyba raczej nie da rady, bo juz sprawdzalam, ze nie wygladaloby to dobrze
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:46   #1076
La Monica
La Moderatoiure

Cytat:
Teraz trzeba znaleźć miejsce gdzie kupi się najtaniej

Dziewczyny pytanie mam odnośnie materaca, czy on ma być twardy Bo jak dziś oglądaliśmy to one wszystkie takie twarde.

No i pościel. Z ilu części kupujecie? Na początek same ochraniacze czy od razu kołdra i poduszka(choć to sie na początku nie przydaje)?
Ahh i jakie rozmiary?
Materac ponoć najlepszy dwustronnny i albo kokos-gryka-kokos (ciężko kupić, bo zazwyczaj jest pianka gryka kokos) albo lateksowy (drogi) lub sprężynowy (ale szczegółów nie znam co w nim wyjątkowego).

Pościel kupuję 14 -elementową, taką: http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...097434412.html
Rozmiar taki jak łóżeczko.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32290603]Cześć
Już wstałam, wysłałam męża do pracy, teraz idę do laboratorium i przy okazji spytam, jak tam wygląda glukoza, w końcu już niedługo 24 tc.
Ja też kupię raczej przewijak nakładany na łóżeczko, bo planuję kupić regał dla dziecka, a nie komodę, no i nie miałabym za bardzo gdzie przewijać maluszka.

Jak mam rozmrozić te truskawki? Rozmrażacie je z cukrem w lodówce? Czy normalnie?[/QUOTE]

Ja również. 40 zł kosztuje na all, znajoma miała i sobie chwaliła taki sztywny przewijak.

Ja wczoraj upiekłam serniko-brownies z malinami, tak Walentynkowo, mężul dostał porcyjkę do pracy

Dziewczyny, czy któraś z Was kupuje/kupiła to łóżeczko z IKEI? : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00187875/
Co o nim sądzicie ?

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:00   #1077
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz To jest cudowne plastyczne ciasto, krąży po Internecie od lat.
Czy ciasto odpoczęło przed wałkowaniem? Bo to ważne

Cytat:
Idę specjalnie do Szkoły rodzenia do szpitala w którym planuję rodzić i mam już listę pytań przygotowanych coby nie zaskoczyć się w trakcie
Jak ja wczoraj z pytaniami wyskoczyłam, to wszyscy się śmiali
Jedyne co mnie przeraża, to to, że:
- mi odejdą wody gdzieś w sklepie, i zaleję całą podłogę kałużą O co nie omieszkałam wczoraj zapytać i co oczywiście wzbudziło ogólny śmiech.
- będę głodna, a nikt mi nie da jeść

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was kupuje/kupiła to łóżeczko z IKEI? : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00187875/
Co o nim sądzicie ?
Ja pewnie kupię. Podoba mi isę

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:03   #1078
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Wszystkiego dobrego na Walentynki Wam życze
My z mezem w tamtym roku na walentynki robilismy klate i bica, na silowni a w tym roku niestety Kurde myslalam ze jak urodze to od razu sprezentuje sobie ławeczke do brzuszków, a tu okazalo się ze przez 6 tyg nie mozna cwiczyc,bo pochwa moze wyskoczyc ehh jak juz tyle cierpie to wytrzymam
W sobote idziemy na wesele, tzn ja nie bede sie bawic, tak tylko posiedziec (jak mi gin pozwoli), 1,5 tyg temu kupilam sobie sukienke, no i teraz juz ledwo sie dopinam:/ Mariusz wystrzelil nie w tym momencie, no nic w czwartek zmierze jeszcze raz i jak bedzie za obcisla albo sie nie dopne to moze uda sie gdzies znalezc wiekszy rozmiar (bo tam gdzie bylam to byl tylko moj, a po tych przecenach to wszytko poprzebierane) trzymajcie kciuki zebym sie w nia wbila
milego dnia!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32296167]A może da się jakoś poszerzyć u krawcowej?
Ja bym chciała, żeby zima się już skończyła, bo się ledwo dopinam w kurtce już ;([/QUOTE]
Też bym już chciała wiosnę ze względu na ciuchy, najchętniej to bym cały czas w spodniach dresowych chodziła (a były kupione do chodzenia tylko po domu) ale płaszczyk zimowy taki ala ciążowy mam elegancki więc do dresów nie pasuje, no i w kozaki się ledwo mieszczę a nie mam zamiaru butów zimowych teraz kupować.

Stary 2012-02-14, 13:12   #1079
kism
Wtajemniczenie

Heloł
Wczoraj wieczorem o dziwo nie dotarłam na forum to mam dziś od rana co czytać i pisać

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32272605]Dziewczyny, a można by tak dodać tych sprzedawców do pierwszego posta? Ja dopiero będę robić rozeznanie w sklepie stacjonarnym, a potem może kupię na all, więc mi by się to też przydało, tylko w późniejszym czasie. Coś w sensie: sprawdzeni sprzedawcy na allegro.[/QUOTE]
Oczywiście Z tym, że zastrzegam, że nie pamiętam już źródeł co i skąd miałam polecane, ale oczywiście wypiszę tych trzech sprzedawców, których ja prześwietlałam i jak ktoś jeszcze coś zamówi i będzie zadowolony, to też jak najbardziej niech podaje

Cytat:
ja tez dzis czekam na paczuche od sprzedawcy z allegro, wyslkal kurierem w pt, wiec sadze ze dzis juz bedzie u mnie
Od jakiego sprzedawcy?

Cytat:
No to się chwalę
rampersy z naturalnej bawełny. Zapinane z tyłu (kiepsko), ale bardzo mi się podobały i na kilka wyjść na pewno założę.
Śliczne ubranka, już niemały zestaw
Z tymi zapięciami z tyłu to tak ciągle jest wspominane, że źle, ale to dotyczy właściwie pierwszych tygodni życia, a potem takie 3-4 miesięczne niemowlę już o wiele więcej czasu spędza na brzuchu i wtedy właśnie mu wygodniej jak zapięcia są z tyłu Przebieranie takiego "dużego" malucha, to wtedy dla mamy już jest pikuś rozpina się ubranko kładąc dziecko na boku.

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć, czytam regularnie, a teraz przyszłam trochę ponarzekać, od kilku dni czuję w gardle tak bardzo wysoko kluchę, tak jakbym miała tam jakieś ciało obce i nie wiem co to? może to forma zgagi? albo wynik ucisku na żołądek? nie wiem, ale okropne uczucie, jak chcę na leżąco oglądać tv to nie ma mowy, bo mam wrażenie że ta klucha mnie udusi.
Niestety nic mi to nie mówi

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, jestem i ja co to byl za weekend!! na szczescie przeprowadzka juz za mna
Brawo! To i tak super sprawnie Wam poszło, wszystko tak zapakować i przewieźć w jeden weekend. Nic dziwnego, że byłaś taka zmęczona Powodzenia z rozpakowywaniem się!

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Ale kochana ja byłam salonie w Krakowie, to dokładnie ten sklep http://4kids.com.pl/
Wkurzona jestem na maxa, bo na allegro nie ma żadnych łóżeczek które by mi się podobały, no i tak w ciemno kupować .... ? Bez "zmacania"
No to jak w Krakowie robisz zakupy, to tam nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem większych sklepów
Jeśli mi się podoba coś konkretnego i chcę to znaleźć, to po prostu szukam na necie strony producenta i info o jego sieci dystrybucji

Cytat:
Dziewczyny, kupujecie jakąś większą torbę dla siebie z myślą o dziecku? Chodzi mi o taką torbę, do której będzie można zabrać np. telefon, portfel i takie tam, a oprócz tego też pieluszki, butelkę i ciuszki na zmianę na przykład
O tak, koniecznie! Jeśli do wózka nie będzie w zestawie, to na pewna kupuję jakąś sporą, najlepiej od razu z takim podręcznym przewijakiem W końcu to będzie równocześnie moja torebka na powiedzmy 90 % wyjść z domu przez pół roku Np. coś takiego:
http://allegro.pl/torba-wielofunkcyj...109091237.html
http://allegro.pl/babylux-super-torb...117381192.html

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Już po lekarzu, wszystko ok: morfologia, mocz, glukoza, tarczyca
Mały waży ok 1300g i jest już ułożony główką w dół
Duży chłopak Super, że wszystkie wyniki dobre!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32290603]Jak mam rozmrozić te truskawki? Rozmrażacie je z cukrem w lodówce? Czy normalnie?[/QUOTE]
Ja rozmrażam normalnie na talerzu Nie w lodówce, na wierzchu, posypane cukrem pudrem, uwielbiam spijać ten soczek z nich Do koktalju takie są super, tylko dodać mleko i gotowe. A do ciasta to widzę, że już zostało ustalone jak

Cytat:
A no widzisz, jak sie pomaca to człowiekowi punkt widzenia się zmienia.
Już wiesz, czemu mówiłam, że Ciebie nie liczę?

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
mam cukrofazę, wczoraj zjadłam pół pudelka ptasiego mleczka a teraz jem pączka
O, znam ten ból! Idę dziś po pączki, bo już mam ochotę, więc wcześniej sobie urządzimy z Maksiem Nie chce mi się potem stać w kolejkach... A poza tym w czwartek wreszcie wyjeżdżamy do Wawy
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:14   #1080
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość

Na słodkie póki co nie mam ochoty... ale mam nadzieję na jakieś dobre czekoladki (najlepiej: klik ), ale wiadomo, jak to bywa z facetami.
Właśnie po te czekoladki wybieram się dzisiaj do lidla są przecenione, to będzie moja ostatnia słodycz.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości