|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32293786]OK, tak zrobię, dzięki
Ja jednak wolę rozmrozić i przekroić na pół, bo już robiłam ten biszkopt z ciężkimi owocami i nieraz mi owoce opadały i robiła się maź zamiast pysznego puszystego biszkoptu [/QUOTE]Pewnie, że najlepiej zrobić tak jak doświadczenie podpowiada
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
ja w trakcie sprzątania a odkurzacz się zepsół no niech go diabli wezmą
a w piątek goście i co? biednemu zawsze wiatr w oczy jak to mówią
|
|
|
|
#1053 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzwoniłam do swojej szkoły rodzenia, ale mam dzwonić dopiero ok. 30 tc. I jak te położne coś palną... Ciekawe, ile jeszcze będę słyszeć, że mój tydzień to "maleńka ciąża"?
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...lano,id,t.html i tekst tż ty chcesz tam rodzic? ![]() ja nie wiem gdzie chcę
|
#1055 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj miałam tętno 89/min. a dzisiaj po obudzeniu się 85/min. Najmocniej mi wali serce jak np. chwilowo się zestresuję czymś, a jak jadę na uczelnię to stresuję się prawie bez przerwy... Co do szwgierki to Cię przebiję bo moja jest 20 lat młodsza od tż ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że u Ciebie to nic poważnego, że sytuacja się wyjaśni. Napisz jak już będziesz wiedziała, czym to jest spowodowane. Ja chyba poproszę, żeby mi zmierzyli puls w czwartek, bo nigdy tego nie robią. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pojutrze tłusty czwartek a ja mam zamiar pierwszy raz w życiu zrobić pączki, mam już przepisy na 3 rodzaje pączków ale znając moje szczęście pewnie mi coś nie wyjdzie, a ja już nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam pączki domowej roboty... ![]() a w czwartek wizyta u gina miłego dzionka;* |
||||||||
|
|
|
#1056 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Trochę mnie nie było bo niestety skurcze mnie dopadły i inne ciążowe dolegliwości więc przez kilka dni z bólu i nerwów nie otwierałam kompa. Mam leżeć plackiem nie denerwować się i myśleć o samych przyjemnościach. Na szczęście Synuś cały i zdrowy rośnie, kopie i niewiele się przejmuje troskami Mamusi ![]() Dziś od rana nadrabiałam wasze wpisy - straszne z was gaduły ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32292636]Ale w lodówce? Czy w kuchni normalnie? Bo ja początkowo myślałam, żeby je rozmrozić na ręczniku papierowym, żeby wchłonął wodę, a teraz to sama nie wiem. Będę ich używać do ciasta (biszkopt z truskawkami) i z tego, co zostanie chcę zrobić szejki Byłam w lab, masakra ile ludzi i jak tam ciepło... Jak ktoś ma jakiś zarazek, to na bank w takiej temperaturze się rozniesie w 5 sekund... Oczywiście o liczbie ludzi nie wspominając, średnia wieku standardowo jakieś 100 lat.[/QUOTE] Ja rozmrażam normalnie na talerzu ![]() potem truskawki odcedzam przebieram i zasypuję cukrem - jest tez metoda opruszania bułką tartą żeby nie puszczały soków. A reszta do szejka Smacznego ![]() Narobiłaś mi smaka - niestety nie wolno mi stać więc żadnych pieczeniowych zachcianek nie będzie:-( Super ten wyciąg z ustawy jakie są standardy przy porodzie - tylko boję się że podczas porodu jak zacytuję jakieś roszczenie to zostanę sama na porodówce |
|
|
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nop juz sie zdecydowalam na nizsza i wyzsza, tylko kurde nie ma mi kto ich przywiezc z krk albo wawy wrr;/ expedit regal juz mi sie nie zmiesci :PCytat:
) No i ochraniacz chyba jest z tych dlugich
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koleżanka kupiła wózek w takim fajnym "oczo☠☠☠nym" zielonym kolorze no śliczne tylko się od fruwającego dziadostwa nie mogła opędzić
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój brat ma takie, tylko białe. są zadowoleni z niej. |
|
|
|
|
#1060 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wg mnie prawie wszystko jest zależne od dobrej woli ludzi, na których trafimy. Ja jak szłam do szpitala z plamieniem, to mnie na weekend położyli, bo trafiłam na fajną lekarkę. Ale dziewczyna z sali opowiadała, że wcześniej była podobna sytuacja - przyszła dziewczyna z plamieniem i ją odesłali na do domu. Po kilku dniach wróciła - nie muszę pisać, po co
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale rozmawialam z nia i powiedziala ze w pollowie stycznia zmienilam dawke leku na tarczyce i mozliwe, ze lekarka przedobrzyla i stad to kolatganie serca i szybki puls, Dzis ide do endokrynologa, dowiem sie wiecej ![]() dzieki za opinie odnosnie komody dziewczyny ) napewno je kupie, narazie szukam kogos kto mi je rpzywiezie
|
|
#1062 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja mam nadzieję, że u mnie tam wyjdzie wszystko OK za tydzień... Mocne miałaś skurcze? Czy twardnienia?Ja mam dokładnie tę samą obawę. Czasami lepiej się nie odzywać za dużo... Jak poprosiłam pielęgniarkę w szpitalu o termometr (nie wiedziałam, że muszę mieć własny), to miałam półgodzinny wykład o tym, jak to szpitala nie stać na termometry dla każdego pacjenta... |
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32294634]
Ja mam dokładnie tę samą obawę. Czasami lepiej się nie odzywać za dużo... Jak poprosiłam pielęgniarkę w szpitalu o termometr (nie wiedziałam, że muszę mieć własny), to miałam półgodzinny wykład o tym, jak to szpitala nie stać na termometry dla każdego pacjenta...[/QUOTE] ja dziadkowi do Holtera musiałam baterie kupować jak w szpitalu miał zakładany, a jak leżałam na oddziale i dziewczynie obok się pleśniawka w ustach zrobiła (bo na silnych antybiotykach była) to jej lekarz powiedział, że niedaleko jest apteka i żeby jej ktoś coś na to kupił
|
#1064 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ciężką noc miałam, miejsca znależć sobie nie mogłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a nie wiem czy dam radę
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#1065 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Ja wstałam, zjadłam śniadanie i wzięło mnie na słodkie, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy aż się zdziwiłam Cieszę się że mam już nadrobione czytanie, może teraz już będę na bieżąco czytać Chociaż w sobotę parapetówkę robimy, to pewnie znowu powstaną zaległości. aga_bre właśnie te Quantum mają już niby w sobie wszystko, i moja mama używa do nich tylko soli, a ma czyste szkło, ja robię tak samo a szkło mam tak jak Ty mleczne. Czyli chyba kupię też nabłyszczacz, bo szkoda mi tych tabletek, nie wyrzucę ich przecież. A tż się upierał, żeby kupić Ludwika, ale ja się uparłam na "lepsze" i wzięliśmy Quantum Naczynia myją bardzo dobrze, tylko te szkło...agata tak, właśnie taki przepis mam!! Tylko składniki x2..na podwójną ilość. Ja go wzięłam z MniamMniam...miał mnóstwo pozytywnych opinii. Chyba coś źle zrobiłam Ja uciekam, bo muszę ogarnąć te rzeczy od teściowej wczoraj nie dałam rady, a jest tego sporo, tylko niektóre są straszne. Do wora i do szafy, żeby nie było że wyrzuciłam Chciałabym już prać i prasować ale za wczas chyba. Zacznę może w kwietniu. Miłego dnia kochane i cudownych Walentynek![]() Ps.mój też nie jest romantyczny...ciekawe czy chociaż kwiatka dostanę. Powiedział mi, że mam mu nic nie kupować...i cały romantyzm szlak trafił Na razie.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1066 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ogarnęło mnie lenistwo i nie robię nic, tzn. dziś rano miałam plan posprzątać ale siedzę przed kompem więc nic z tego
Dzidziuś jest jakiś taki bardzo spokojny i mało go czuję, martwię się, teraz nie wiem czy już czułam ruchy czy mi się zdawało tydzień temu, to już 20/21tc nie wiem co myśleć, mam wrażenie że się rusza jak ja idę spać i czasem troszkę w dzień- nie wiem może buszuje w nocy Przynajmniej się zmobilizowałam i wysłałam część zdjęć do wywołania, tak od października robię album
|
|
|
|
#1067 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
...kurcze coś mi z cytowaniem nie wyszło zacytowałam też swojego posta
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-02-14 o 12:07 |
||
|
|
|
#1068 | |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32294634]Dzięki
No ja mam nadzieję, że u mnie tam wyjdzie wszystko OK za tydzień... Mocne miałaś skurcze? Czy twardnienia?[/QUOTE]Brzuch twardy praktycznie cały czas + do tego skurcze zaczęło się od nerek, potem w pachwinach a na koniec u dołu brzucha. Niestety hormony mam poza normą więc do tego depresja i histeria z byle powodu a to nie sprzyja relaksowi - ból jakby go określić 7 w skali do 10 ale nie przechodził po zmianie pozycji, Buscopanie, środku na wzdęcia itd. więc pojechałam do gina sprawdzić czy nic się nie dzieje.Na szczęście Synek cały czas kopał pięknie więc intuicyjnie miałam spokój ze z nim wszystko ok/ a to najważniejsze. Cytat:
|
|
|
|
|
#1069 | |
|
Konto usunięte
|
Jak to przeczytałam, to wiedziałam, skąd jesteś
Gdzie rodzisz?![]() Cytat:
Ja czasami wyczekuję tych ruchów pół godziny, jak mnie nie kopnie, to się denerwuję :P A co do Walentynek, my nie obchodzimy, ale upiekę ciasto w kształcie serduszka, właściwie to tylko pretekst, bo tej formy używam dosyć często. Mamy w tym miesiącu za to inną rocznicę do świętowania - mój mąż oświadczył mi się 29 lutego 4 lata temu ![]() ![]() Cwaniak, tylko raz na 4 lata musi kupić kwiatka, no i łatwo pamiętać o rocznicy |
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też by powiedział, że nic nie chce na walentynki, ale co mnie to. Pewnie pomyślał, że zapomniałam ,czy coś
. Już się go o takie rzeczy nie pytam, tak jak nie pytam, co na obiad, bo on zje co zrobię. Chociaż mnie to czasem dobija, bo chciałabym poznać jakąś jego opinię, albo, żeby mi coś doradził. Maja dzisiaj koziołkuje od rana . Na słodkie póki co nie mam ochoty... ale mam nadzieję na jakieś dobre czekoladki (najlepiej: klik ), ale wiadomo, jak to bywa z facetami. |
|
|
|
#1071 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32295643]Jak to przeczytałam, to wiedziałam, skąd jesteś
Gdzie rodzisz?![]() Rozumiem. Mam nadzieję, że wszystko się unormuje, ważne, że z Wami wszystko OK Ja czasami wyczekuję tych ruchów pół godziny, jak mnie nie kopnie, to się denerwuję :P A co do Walentynek, my nie obchodzimy, ale upiekę ciasto w kształcie serduszka, właściwie to tylko pretekst, bo tej formy używam dosyć często. Mamy w tym miesiącu za to inną rocznicę do świętowania - mój mąż oświadczył mi się 29 lutego 4 lata temu ![]() ![]() Cwaniak, tylko raz na 4 lata musi kupić kwiatka, no i łatwo pamiętać o rocznicy No chyba na 3, bo to rzut kamieniem od nas. Ale opinie nie są najlepsze i myślę też nad Pyskowicami. Ty też "stąd"?
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1072 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie, ja mieszkam w Chorzowie, a rodzić będę albo w Chorzowie, albo w Rudzie Śląskiej, albo w Świętochłowicach-Piaśnikach. Najbliżej i najwygodniej byłoby mi w Ch., ale Piaśniki mają dobrą opinię. Sama nie wiem.
|
|
|
|
#1073 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
Wszystkiego dobrego na Walentynki Wam życze ![]() My z mezem w tamtym roku na walentynki robilismy klate i bica, na silowni a w tym roku niestety Kurde myslalam ze jak urodze to od razu sprezentuje sobie ławeczke do brzuszków, a tu okazalo się ze przez 6 tyg nie mozna cwiczyc,bo pochwa moze wyskoczyc ehh jak juz tyle cierpie to wytrzymam W sobote idziemy na wesele, tzn ja nie bede sie bawic, tak tylko posiedziec (jak mi gin pozwoli), 1,5 tyg temu kupilam sobie sukienke, no i teraz juz ledwo sie dopinam:/ Mariusz wystrzelil nie w tym momencie, no nic w czwartek zmierze jeszcze raz i jak bedzie za obcisla albo sie nie dopne to moze uda sie gdzies znalezc wiekszy rozmiar (bo tam gdzie bylam to byl tylko moj, a po tych przecenach to wszytko poprzebierane) trzymajcie kciuki zebym sie w nia wbila ![]() milego dnia!
Edytowane przez ania_85 Czas edycji: 2012-02-14 o 12:33 |
|
|
|
#1074 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym chciała, żeby zima się już skończyła, bo się ledwo dopinam w kurtce już ;( |
|
|
|
|
#1075 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32295643]
Mamy w tym miesiącu za to inną rocznicę do świętowania - mój mąż oświadczył mi się 29 lutego 4 lata temu ![]() ![]() Cwaniak, tylko raz na 4 lata musi kupić kwiatka, no i łatwo pamiętać o rocznicy hehe no to sobie dobrze wymyślił. Ja wczoraj świetowałam dzien Zwycięstwa, poniewaz 13 lutego rok temu moj maz sie złamał i jak zapytalam (co jakis czas probowalam) czy w koncu sie pobierzemy, powiedzial tak a oswiadczył mi sie 5 dni przed slubem![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32296167]A może da się jakoś poszerzyć u krawcowej? ([/QUOTE] na razie bylo na styk i prosilam synka zeby przez tydzien za duzo nie rosl w czwartek sie okaze, najwyzej jak nie znajde wiekszej to podejde do krawcowej, ale chyba raczej nie da rady, bo juz sprawdzalam, ze nie wygladaloby to dobrze
|
|
|
|
#1076 | |
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
Pościel kupuję 14 -elementową, taką: http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...097434412.html Rozmiar taki jak łóżeczko. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32290603]Cześć Już wstałam, wysłałam męża do pracy, teraz idę do laboratorium i przy okazji spytam, jak tam wygląda glukoza, w końcu już niedługo 24 tc. Ja też kupię raczej przewijak nakładany na łóżeczko, bo planuję kupić regał dla dziecka, a nie komodę, no i nie miałabym za bardzo gdzie przewijać maluszka. Jak mam rozmrozić te truskawki? Rozmrażacie je z cukrem w lodówce? Czy normalnie?[/QUOTE] Ja również. 40 zł kosztuje na all, znajoma miała i sobie chwaliła taki sztywny przewijak. Ja wczoraj upiekłam serniko-brownies z malinami, tak Walentynkowo, mężul dostał porcyjkę do pracy ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was kupuje/kupiła to łóżeczko z IKEI? : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00187875/ Co o nim sądzicie ? |
|
|
|
|
#1077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest cudowne plastyczne ciasto, krąży po Internecie od lat.Czy ciasto odpoczęło przed wałkowaniem? Bo to ważne ![]() Cytat:
Jedyne co mnie przeraża, to to, że: - mi odejdą wody gdzieś w sklepie, i zaleję całą podłogę kałużą ![]() - będę głodna, a nikt mi nie da jeść ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32296167]A może da się jakoś poszerzyć u krawcowej? Ja bym chciała, żeby zima się już skończyła, bo się ledwo dopinam w kurtce już ;([/QUOTE] Też bym już chciała wiosnę ze względu na ciuchy, najchętniej to bym cały czas w spodniach dresowych chodziła (a były kupione do chodzenia tylko po domu) ale płaszczyk zimowy taki ala ciążowy mam elegancki więc do dresów nie pasuje, no i w kozaki się ledwo mieszczę a nie mam zamiaru butów zimowych teraz kupować.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1079 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() Wczoraj wieczorem o dziwo nie dotarłam na forum to mam dziś od rana co czytać i pisać ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32272605]Dziewczyny, a można by tak dodać tych sprzedawców do pierwszego posta? Ja dopiero będę robić rozeznanie w sklepie stacjonarnym, a potem może kupię na all, więc mi by się to też przydało, tylko w późniejszym czasie. Coś w sensie: sprawdzeni sprzedawcy na allegro.[/QUOTE] Oczywiście Z tym, że zastrzegam, że nie pamiętam już źródeł co i skąd miałam polecane, ale oczywiście wypiszę tych trzech sprzedawców, których ja prześwietlałam i jak ktoś jeszcze coś zamówi i będzie zadowolony, to też jak najbardziej niech podaje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tymi zapięciami z tyłu to tak ciągle jest wspominane, że źle, ale to dotyczy właściwie pierwszych tygodni życia, a potem takie 3-4 miesięczne niemowlę już o wiele więcej czasu spędza na brzuchu i wtedy właśnie mu wygodniej jak zapięcia są z tyłu rozpina się ubranko kładąc dziecko na boku.Cytat:
Cytat:
To i tak super sprawnie Wam poszło, wszystko tak zapakować i przewieźć w jeden weekend. Nic dziwnego, że byłaś taka zmęczona Powodzenia z rozpakowywaniem się! ![]() Cytat:
![]() Jeśli mi się podoba coś konkretnego i chcę to znaleźć, to po prostu szukam na necie strony producenta i info o jego sieci dystrybucji ![]() Cytat:
Np. coś takiego:http://allegro.pl/torba-wielofunkcyj...109091237.html http://allegro.pl/babylux-super-torb...117381192.html Cytat:
Super, że wszystkie wyniki dobre! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32290603]Jak mam rozmrozić te truskawki? Rozmrażacie je z cukrem w lodówce? Czy normalnie?[/QUOTE] Ja rozmrażam normalnie na talerzu Nie w lodówce, na wierzchu, posypane cukrem pudrem, uwielbiam spijać ten soczek z nich Do koktalju takie są super, tylko dodać mleko i gotowe. A do ciasta to widzę, że już zostało ustalone jak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie chce mi się potem stać w kolejkach... A poza tym w czwartek wreszcie wyjeżdżamy do Wawy |
|||||||||
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są przecenione, to będzie moja ostatnia słodycz.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

[/QUOTE]

może to forma zgagi albo tych powracających nudności

a nie wiem czy dam radę