|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
![]() Cytat:
dla TŻ ![]() jak piszesz że się nie mieścisz to znajdź jakąś dużą wstęge i się w nią owiń jako prezent ![]() Cytat:
choć dzień jeszcze się nie skończyłJa już po kolacji z TŻ pojechaliśmy do pizzerii bo miałam ochotę na pizzę i bardzo miło spędziliśmy czas uwielbiam z nim wychodzić bo wtedy jest możliwość pogadania na wszystkie tematy bo tak to ciągle gonitwa - praca, sprzątanie, zakupy itp.
|
|||
|
|
|
#2522 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
I jak samopoczucie na ta mysl? Za chwile na forum bedzie takie zamieszanie tematow,bo i ciazowe i dzieciowe
|
|
#2523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz buziaka na pocieszenie i przytulasa ![]() Ja akurat nie mam takich problemów z moimi rodzicami, niestety z teściową wolę trzymać pewien dystans, bo jakby to powiedzieć mój tż mimo że nie jest jedynakiem - to synuś mamusi Niestety już zdążyłam do tego przywyknąć. A moja teściowa potrafi czasem coś tak przykrego powiedzieć w moim kierunku, że mało co zawału nie dostanę, ale na szczęście ona nie jest najważniejszą osobą w moim życiu i mam gdzieś już jej odzywki Raz jest nad wyraz miła i krzyczy że mnie kocha a raz taką szpilę potrafi wbić, że szok. Ale ze względu na to, że mąż ma tylko ją staram się panować nad sobą. Tylko przez teściową ciągle toczymy wojnę ze sobą i stąd nasze kłótnie. Także gubię się w tym wszystkim czasami. No ale dobrze, że chociaż Ty masz normalnych teściów, którzy się nie wtrącają w Wasz związek I powinnaś się z tego cieszyć
|
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to ciągle uwierzyć nie mogę, że już nie długo dzidzia będzie z Nami, tak szybko jakoś zleciał ten czas ![]() A Mój TŻ to dopiero nie może się doczekać, cały czas liczy. Dzisiaj też mówił, że jeszcze 6tygodni i pare dni ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
no ja tam nie chce się nimi objadać, ale myślałam że będę musiała odmawiać sobie wszystkiego nawet ciasta raz na jakiś czas ale skoro nie to dobrze ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
dokładnie
|
|||
|
|
|
#2526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super wieści |
|
|
|
|
#2527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety na swoje nie mogę iść nie mam gdzie ![]() tak to bywa, że czasem kogoś się nie znosi - ja się Tobie nie dziwie. ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jestem podekscytowana ze to juz za 9 dni, chyba dzisiaj nie zasne ![]() Kurcze, konia to tylko kilka dni No i zycze powodzenia z zastrzykami, chetnie bym powiedziala ze nigdy w zyciu bym sobie nie zrobila sama zastrzyku, ale czego sie nie robi dla naszych dzidziusiow Jak mus to mus! Kurde, caluje Cie mocno i juz nie moge sie doczekac Karo - zgadzam sie, NOBEL dla tego co slodkosci wymyslil
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na teściów nie mogę narzekać zrobili dla Nas bardzo dużo, bo moja mama niestety nic a nic... Oni gdyby mogli to by wszystko Nam oddali, ale Oni każdego traktują na równi nie ma tak, że temu dadzą a temu nie - TŻ ma jeszcze brata i siostre. Wszyscy są ze sobą zżyci jest jak w normalnej rodzinie a nie to co u mnie
|
|
|
|
|
#2530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja na chwile, ide sie potulic z mezem i z naszym duzym juz chlopcem posrodku z okazji rocznicy
![]() Dziekuje za zyczenia i gratulacje ![]() Cytat:
kochana i nawzajem ![]() Cytat:
![]() To teraz trzymam kciuki zeby te pare dni Malutka jeszcze poczekala w brzuszku ![]() Ale fajnie z jednej strony wiedziec kiedy sie ujrzy malenstwo a z drugiej strony ![]() Juz nie moge sie doczekac!
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, ale się uśmiałam z Twoich opowieści
. Ale widać, że humor po porodzie dopisywał ![]() Koniakonia ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Ja też ostatnio jadłabym słodkie non stop
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka przykro mi ,że masz tak w domu
, już Ci pisałam ,że niemal w każdej rodzinie są jakies problemy, ale wiadomo,że często ukryte pod fasadą pięknych uśmiechów .....marne to pocieszenie, ale musisz zrobić tak jak inni, przemyśleć wszystko , ustawić w głowie na jakiejś półce ten problem i starać się z tym żyć, teraz najważniejsze,żebyś się skupiła na Dziecku i TŻ, bo to jest teraz Twoja najbliższa rodzina, a na zmianę zachowania Mamy bym raczej nie liczyła ( choć szkoda , ale jakoś tak mi to wygląda)Puma trzymaj się tam Aguśka gratuluję rocznicy i kwiatków ![]() Asiek ale fajno to tż rozegrał Cytrynka w co się stroisz? w bita śmietanę i truskawki ? a może w listek figowy przepraszam ,że wszystkiego nie ogarniam, ale mam takie emocje jak by mi powiedzieli ,że za tydzień lecę w kosmos to będzie ciekawy tydzień, ostatnio to było inaczej, bo czekałam w domu na akcję ( sn też wchodził w grę ), a teraz mi tu rozbujają macice i zrobią co trzeba oby tylko Mała była zdrowa calkowicie , bo o nic się nie boję tylko o Nią, o siebie trochę też , ale to pikuś Desia będę zastrzyki sama robić, bo tż jakoś nie widzę w akcji,to są cienkie igly, krotkie tzw. insulinówki, nie wiem w którą część ciała mogę się kłuć , w brzuch nie chcę , pewnie w rękę , damy radę, sobie najtrudniej zrobić kuku, kiedyś na zajęciach badaliśmy sobie grupy krwi, wszystkim laską paluchy nacinałam , sobie też , ale było najtrudniej ![]() a jak nie to do Aguśki podjadę na ten tydzień |
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam Wam polecić grę o której kiedyś mówiłam
Kupiłam ją rok temu przed Walentynkami wtedy cena była nie co wyższa ok 25zł jakoś. Jakość gry jest kiepska bo jest z papieru, ale tak naprawdę to się nie liczy bo GRA JEST GENIALNA - żadna inna nie podobała się mi i TŻtowi jak ta. Wzorowana na stylu eurobiznes - monopol. http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=2112997921 ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podczas porodu, to akurat boli ogolnie wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, zeby si cos rozkrecilo Cytat:
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaa.. i wiecie co jak byliśmy na tej kolacji to niedaleko Nas siedziała para. Też przyszli coś zjeść, a jak zjedli to kelner przyniósł bukiet dał facetowi i on podszedł do tej dziewczyny uklęknął i się oświadczył. Przyjęła oświadczyny ![]() Macie też tak w ciąży że pogłębia Wam się skleroza?? ![]() ![]() Widzę że dużo z Nas świętuje Walentynki bo przestój się zrobił No ja też mykam spędzić jeszcze resztki wieczoru z TŻ ![]() Widzę że DolinaNocy nas odwiedziła... co tam u Ciebie Kochana?? Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-02-14 o 21:56 |
|
|
|
|
#2536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od razu mi się przypomniały nasze oświadczyny ![]() zastój rzeczywiście spory świętujcie, świętujcie! szczególnie te, które już mogą wykurzać maluszki z brzuszków ![]() a mój tż pojechał do roboty na noc...buuu
|
|
#2537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
i całą noc nie będzie
|
||
|
|
|
#2538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja to pewnie bym sie rozplakala jakbym zobaczyla te oswiadczyny, dzisiaj plakalam nawet na filmie o Justinie Biebier
|
|
|
|
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zmogło mnie już zmęczenie, ale mam plan poprasować jeszcze z 0,5h. Zaraz po tym bezwzględnie idę do łóżka. Wczoraj byłam już jedną nogą w pościeli, kiedy jednym telefonem mężyk "wyciągnął" mnie do zakurzonego mieszkania, gdzie spaliśmy w okropnej niewygodzie i to bez pościeli
|
|
#2540 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja tez na to licze.Zawsze chcialam miec wiecej dzieci,a w Polsce niestety moja corka bylaby jedynaczka,z powodow finansowych.Teraz oprocz dziecka,ktore niedlugo przyjdzie na swiat planuje jeszcze jedno.A moze i na tym nie skoncze Chce miec duza rodzine i zwierzeta bym chciala,na pewno psa.Ale to dopero po przeprowadzce,o ile bedzie mozna.Ale te walentynki slodkie w sensie doslownym.Jestem tak objedzona czekoladkami,ze az mi niedobrze.Maz tak mnie dokarmia
|
|
#2541 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nienawidzę tych nocek...eh....musi mi dziś wystarczyć masaż krocza... ![]() Cytat:
|
|
#2542 |
|
Raczkowanie
|
ze szczerymi chęciami Was codziennie czytam ale nigdy nie daję rady doczytać
Cziqua pisałaś coś że robisz coś dla synka- na szydełku czy na drutach ?? Bo ja też bym coś synkowi chciała zrobić ale zawsze wychodzą mi jakieś dziewczynkowe wzory a nie mam pomysłu na nic dla synka :/ Jakiś czas temu jeszcze miałam nadzieję ze nasza dzidzia w brzuchu okaże się laseczką, ale wczoraj na wizycie Pani Dr powiedziala ze jak sie urodzi dziewczynka to mozemy jej spokojnie łeb urwać a raczej życie jej miłe... ![]() wczoraj na USG był już 31+4 więc nie ma odwołania co do płci ... a oprócz tego wszystko u nas ok. Mały waży juz ok 1850 więc nadal jest średniakiem wracam do czytania poprzednich stron....
|
|
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że moja rodzina będzie w 100% inna ![]() a Walentynki za słodkie a tu jeszcze w czwartek kolejne słodkości ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
najbardziej to lubię jak ma 2 zmiane i po 8h bo rano wstajemy razem wcześnie, jemy śniadanko wspólnie, potem obiad, czasem zakupy no i jedzie do pracy wraca i posiedzimy jeszcze i razem do spania. A tak te nocki chrzanią wszystko, rano wraca to budzę się potem zasnąć nie mogę, jak zasnę to śpię długo i cały dzień do du*y TŻ też wtedy śpi cały dzień, budzi się i do pracy na 12h - masakra |
||
|
|
|
#2544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() heheheehe ![]() Cytat:
zdala egzamin ![]() |
|||
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek
mam ciezka nocke za soba, kazde przewrocenie sie z boku na bok bylo bolesne, w dodatku moja corcia jakos sie po lewej stronie ulozyla, ze nie umialam lezec na lewym boku ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2547 | ||
|
Zakorzenienie
|
koniakonia ale ci fajnie
ja tez chce juz miec dzidzie po tej stronie Cytat:
Cytat:
U nas dzis +5 stopni ale wiatr taki ze glowy urywa wiec nie czuc tego ciepelka , ale mam nadzieje ze to juz koniec zimy bo ja chce slonka i wiosny |
||
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wczoraj bylo +6 stopni i troche sloneczka po poludniu
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- a u nas dziś mnóstwo śniegu, do tego silny wiatr, totalna zawierucha
|
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
konia ale fajnie
u mnie Walentynki wyszły do du... pojechaliśmy do kina do innego miasta bo u nas tego nie grali (i że cię nie opuszcze) no i tam jest 5 kin no i ja głupia kazalam tz jechac do innego kina (mi sie wydawalo ze to to) i sie okazalo ze rezerwacje mam w innym i dupa a w tym nie bylo juz miejsc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Mężulo zakupił mi piękny bukiet kwiatków i pyta mnie: "Kochanie a czy nadal Cię coś boli?" Ja mu na to, że już nie. A on z jednej kieszeni wyjmuje Toffifee i mówi, że to jest na bolącą krostkę
No to ciekawy wieczór się zapowiada - słodko czekoladowy
dla TŻ 
Dziś dzwoniłąm do poradni i mam się stawić jutro na oddziale, by pogadać z moją lekarką (wróciła z urlopu-ufff), a ta pewnie zleci ktg, może mnie zbada...zobaczymy, jutro z małżem i Adamem pakujemy się do autka i do szpitala

ciekawe jak mi pójdzie
trzeba się z tym jakoś pogodzić.

nie trawie tego dzieciaka choć nic mi nie zrobił

, zeby si cos rozkrecilo