Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 10:41   #1201
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Zasada jest taka, że w ciąży nie może Cię boleć brzuch i nie możesz krwawić. Jeśli boli, to bez wahania idź do szpitala. Nie mogą Ci odmówić pomocy.
Bolało mnie wtedy w nocy, co pisałam - to było chyba z niedzieli na poniedziałek, ale po zjedzeniu śniadania przeszło jak ręką odjął, no i pomyślałam, że to było z głodu lub ze wzdęć (które mam wiecznie). Ale jednak co jakiś czas ten brzuch twardnieje i czasami pobolewa, ale nie jest to silny ból i sama nie wiem, czy ze wzdęć/zaparć czy z czegoś innego... Szczerze to wystarczyłoby mi, żeby ktoś zajrzał w szyjkę i powiedział, czy jest OK..

A może spróbuję zadzwonić do gina? Odbierze to się go spytam, nie odbierze to będę kombinować.

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-02-15 o 10:46
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:49   #1202
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32316009]W przyszłym tygodniu. Wizyty u niego są we wtorek lub w czwartek.
Mam takie opcje: poczekać, iść do szpitala (ale nie wiem, jak mnie tam potraktują) lub iść do jeszcze innego lekarza na NFZ jutro rano (dzwoniłam, między 8 a 9.30 mogłabym przyjść, ale nie wiem, co to za lekarz... Znowu inny ).
No i nie wiem, co w tej sytuacji z tym dentystą.[/QUOTE]
Chyba z dentystą bym się wstrzymała.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32316221]Bolało mnie wtedy w nocy, co pisałam - to było chyba z niedzieli na poniedziałek, ale po zjedzeniu śniadania przeszło jak ręką odjął, no i pomyślałam, że to było z głodu lub ze wzdęć (które mam wiecznie). Ale jednak co jakiś czas ten brzuch twardnieje i czasami pobolewa, ale nie jest to silny ból i sama nie wiem, czy ze wzdęć/zaparć czy z czegoś innego... Szczerze to wystarczyłoby mi, żeby ktoś zajrzał w szyjkę i powiedział, czy jest OK..

A może spróbuję zadzwonić do gina? Odbierze to się go spytam, nie odbierze to będę kombinować.[/QUOTE]
Może spróbuj się dodzwonić, a jak nie to idź na izbę przyjęć do szpitala. Obejrzą Cię dokładnie, z pewnością nie odmówią pomocy.
Stary 2012-02-15, 10:50   #1203
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Chyba z dentystą bym się wstrzymała.

Może spróbuj się dodzwonić, a jak nie to idź na izbę przyjęć do szpitala. Obejrzą Cię dokładnie, z pewnością nie odmówią pomocy.
Ma wyłączony telefon. No nic, dentystę mam na 15., może jeszcze uda mi się wcześniej coś wykombinować z tym szpitalem, będę myśleć.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:27   #1204
Tacca
Zakorzenienie

Dziś mam zgagę straszną i jak na złość rennie mi się skończyło.
Stary 2012-02-15, 11:33   #1205
Konto usunięte

Cytat:
A mleko Ci nie pomaga? Mi ratuje życie zawsze. Jeszcze dziewczyny pisały o migdałach.

OK, ja podejdę faktycznie na tę IP, powiem, że mam awaryjną sytuację i że muszę iść do dentysty, mam nadzieję, że mnie zrozumieją... I potem, jak mi pozwolą, do tego dentysty. Jak się wieczorem odezwę, to znaczy, że mnie nie zostawili, jak nie - to będę leżeć pewnie. Ale to się zobaczy, oby nie. Dzięki za rady i miłego dnia

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-02-15 o 11:40
Stary 2012-02-15, 11:37   #1206
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
poratowałabym Cię gdybyś była bliżej, bo zaopatrzyłam się ostatnio w wielką paczkę Ja oczywiście też trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które poszły do szpitala. Mam nadzieję, że prędko do nas wrócą. Wczoraj tak się zdenerwowałam, że prawie też pojechałam na izbę przyjęć, tętno skoczyło mi do 140 i nie chciało spać, a nie posiadam żadnej melisy, ani nic takiego. Wiem, że nie powinnam, że Mały ważniejszy od zachowania męża, ale no czasem się nie da...
Co do piersi to mi urosły wielgachne, chociaż teraz w porównaniu do brzucha nie wydają się już takie duże. W piątek idę na jakieś stanikowe zakupy, bo teraz chodzę albo bez, albo w sportowym topie, takim na fitness. Niestety urosłam też w obwodzie i jak wczoraj wieczorem zobaczyłam czerwone pręgi i odbity cały stanik na swoim ciele to ja dziękuję na szczęście mam świetną brafitterkę i mam nadzieję, że coś dla mnie znajdzie. Mój rozmiar sprzed ciąży to 70F albo G, mam nadzieję, że na teraz starczy alfabetu

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:41   #1207
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Dziewcyznki nie mam czasu nadrobic postow od rana naklepanych, chcialam tylko napisac ze do konca tygodnia ide do spzitala, moze wyjde w sob- zrobia mi badania, tetno nie powinno byc 120-140 wiec dbajcie o to i trzymajcie kciuki zeby z moim dzidziusiem bylo ok nO TO MAM nadzieje, ze do Soboty'!
trzymam kciuki kochana wszystko musi być dobrze

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

Agatka przeczytaj

1. W ciąży rośnie ilość wody w organizmie, zwiększa się ilość krążącej krwi (o 30-40%)- są to zmiany hormonalne. Aby przepompować całą krew bez problemów serce "robi" 2 rzeczy - zwiększa kurczliwość swoich mięśni (a przez to objętość krwi wyrzucaną w czasie jednego skurczu) i zwiększa częstość skurczów (czyli rośnie tętno). Tętno wzrasta średnio o 15-20 uderzeń na minutę, to jest fizjologia. Niczym dziwnym u ciężarnej będzie puls nawet powyżej 100. Zmiany te są widoczne już od 7 tygodnia ciąży, a w 15 - są dokonane.
2. Kołatania serca zdarzają się u ciężarnych często i nie muszą oznaczać nic złego. Najczęściej tak odczuwane są dodatkowe pobudzenia, a te każdy ma. Częściowo są zależne od wysokości dna macicy i wzrastającego ucisku na narządy klatki piersiowej.
Niepokoić się należy, gdyby utrzymywały się przez dłuższy czas albo gdyby towarzyszyły im zawroty głowy, zaburzenia widzenia, nudności, wymioty, uczucie tracenia przytomności. Wtedy potrzebna jest pilna konsultacja lekarska.
3. Ciśnienie tęnicze fizjologicznie spada w II trymestrze: skurczowe (górne)o 5-11 mmHg, rozkurczowe o 10-15 mmHg. W ostatnich miesiącach wzrasta nieco i powoli zbliża się do wartości sprzed ciąży.
4. Jeśli chodzi o duszność, to jest ona spowodowana kilkoma mechanizmami min. wzrostem wentylacji i wysokim ustawieniem przepony - też jest to fizjologia. Dane naukowe często są w tej dziedzinie sprzeczne ze sobą; po części dlatego, że zmiany szczególnie w III trymestrze zachodzą szybko.
Trochę uspokajające te informacje. Wczoraj wieczorem miałam tętno 80 a dziś rano 93 więc jest trochę lepiej ale i tak spytam o to jutro lekarza.

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
Nie wiem, napisałam posta i zniknął. Od dziś mam neta, jestem w szpitalu z powodu zastoju w nerce. W niedziele ból był już nie do zniesienia, 2 nospy forte nie dały rady, więc został szpital.
Przypadków takich jest sporo, ale nie ma na to za bardzo rady.
codziennie dostaję kroplówkę i czekają aż będzie JEDEN dzień bez tego bólu.
Ostatecznością jest założenie cewnika do końca ciąży, bo zastój ten jest spowodowany przez uciskającą macicę. Ale taką decyzję podejmą może za tydzień jeśli nie bedzie poprawy.
Życzę, żeby wszystko było dobrze

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32306500]A mnie mąż tak zaskoczył dzisiaj... Pytałam się go tydzień temu, czy robimy coś na walentynki, to mnie wyśmiał A dzisiaj kazał mi siedzieć w domu, bo kurier przyniesie jakieś papiery z jego pracy jeszcze (2 miesiące temu zmieniał i podpisywał jakieś ubezpieczenia, więc mu uwierzyłam). Jakie było moje zdziwienie, gdy po 16 zapukał pan z bukietem kwiatów A naprawdę nigdy nie obchodziliśmy walentynek. Ja upiekłam ciasto w formie serduszka i sobie siedzimy [/QUOTE]

ooo ale miałaś super niespodziankę, czyli walentynki udane

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość

Poza tym na ostatniej wizycie ostatecznie została potwierdzona płeć. Na 100% będzie Gabrysia
Gratulacje !

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Robi już któraś masaż krocza??? Czytam w necie jak się go robi i za cholerę nie kumam bo przecież mam ograniczone ruchy przez ten wielki brzuch a oni każą wsadzać sobie dwa kciuki do środka. No jak to możliwe
Ja jeszcze nie robię ale chciałabym zacząć, tylko nie wiem czy to już trzeba czy później i gdzie można kupić ten olejek do masażu krocza? wiem, że była już o tym mowa ale zapomniałam...

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Witam w ta zimową okropną środę... obudziłam się o 6 i nie mogłam zasnąć.. po 7 juz zjadłam śniadanko i jakoś żyję dzidziolek się porusza jakoś czasem delikatnie
ale martwi mnie to, że muszę wyjść i zrobić zakupy na obiad bo nic nie ma w lodówce u Was też tak wieje i sypie śniegiem?? brr... chyba sobie zaraz ciepłą herbatę zrobię i pomału się wytoczę z domu opatulona maksymalnie
U nas też od rana mega śnieżyca, nie wiem jak mój mąż dotarł do pracy... teraz trochę się uspokoiło z tym śniegiem.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

aaa i jeszcze ostatnio myślałam o pewnej sprawie, tzn. czy z noworodkiem od razu można wyjść na spacer, jeśli będzie ciepło w maju, czy też wtedy trzeba go werandować?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:58   #1208
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Witam w ta zimową okropną środę... obudziłam się o 6 i nie mogłam zasnąć.. po 7 juz zjadłam śniadanko i jakoś żyję dzidziolek się porusza jakoś czasem delikatnie
ale martwi mnie to, że muszę wyjść i zrobić zakupy na obiad bo nic nie ma w lodówce u Was też tak wieje i sypie śniegiem?? brr... chyba sobie zaraz ciepłą herbatę zrobię i pomału się wytoczę z domu opatulona maksymalnie
u mnie tak samo pada snieg i ta zawieja snieżna masakra tak sie dzisija zle czuje ból głowy katar i do tego slabo sie czuje
Stary 2012-02-15, 12:02   #1209
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja rodziłam w sierpniu 30 i 13 wrzesnia wyszlismy na dwor bez werandowania (tak pozno dlatego ze do 9 wrzesnia lezelismy w szpitalu)

co do picia i jedzenia w trakcie porodu ja przez 12h wypiłam 3l wody niegazowanej bo non stop na pilce a i landrynki mietowe ratowaly mi tylek a po 12h bylo cesarskie

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 12:14   #1210
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
zjedz migdaly mi pomagaja na zgage albo mleka sie na pija ja mam takie sposoby nie pij nic gazowanego bo to pogorszy sprawe

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę...
Opóźnienie u ginki było w końcu 3h Wróciłam do domu po 21.
Ten ból w nocy, to prawdopodobnie moja nerka Na usg wyszło, że mam jakiś zator, czy coś takiego w prawej nerce. Dlatego też mam tak częste infekcje. Dostałam leki i za 3tyg do kontroli, bo tą nerkę trzeba obserwować. Poza tym miałam robiony posiew z pochwy, bo cały czas mam jakieś upławy i trzeba zbadać, czy to coś groźnego, czy tak po prostu mam.
Z dzidziusiem wszystko ok. Córcia waży już ponad 530g Szyjka zamknięta, ok.

Generalnie trochę się uspokoiłam, ale jestem zła. Od ponad 10lat miałam problemy z "siusianiem", częste infekcje i nikt nie pomyślał, żeby mi zrobić badania nerek Zawsze mówili, że to zapalenie pęcherza, dawali leki i tyle. Polska służba zdrowia...eh.
Położna dzisiaj mi powiedziała, że w ciąży wszystkie choroby wychodzą. Ciekawe czy coś jeszcze mnie zaskoczy

Jutro nadrobię to co pisałyście pod moją nieobecność, a teraz idę spać. Dosyć wrażeń na dzisiaj.

Dobranoc.
masz monural ja tez mam taki przepisany pilam wcxzoraj na noc przed spaniem na drugi tydzien mam to samo wypic jeszcze raza oprocz tego mam zazywac witamine c i fenisept uro furalgine mialam we wczesniejszych miesiacach ale mi caly czas wracaja te bakterie
Stary 2012-02-15, 12:29   #1211
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
poratowałabym Cię gdybyś była bliżej, bo zaopatrzyłam się ostatnio w wielką paczkę Ja oczywiście też trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które poszły do szpitala. Mam nadzieję, że prędko do nas wrócą. Wczoraj tak się zdenerwowałam, że prawie też pojechałam na izbę przyjęć, tętno skoczyło mi do 140 i nie chciało spać, a nie posiadam żadnej melisy, ani nic takiego. Wiem, że nie powinnam, że Mały ważniejszy od zachowania męża, ale no czasem się nie da...
Co do piersi to mi urosły wielgachne, chociaż teraz w porównaniu do brzucha nie wydają się już takie duże. W piątek idę na jakieś stanikowe zakupy, bo teraz chodzę albo bez, albo w sportowym topie, takim na fitness. Niestety urosłam też w obwodzie i jak wczoraj wieczorem zobaczyłam czerwone pręgi i odbity cały stanik na swoim ciele to ja dziękuję na szczęście mam świetną brafitterkę i mam nadzieję, że coś dla mnie znajdzie. Mój rozmiar sprzed ciąży to 70F albo G, mam nadzieję, że na teraz starczy alfabetu
Heh, ratuję się wodą...
Ja mam teraz 75E... Może więcej nie będzie?
Czasem się nie da nie zdenerwować. Też tak mam.
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
zjedz migdaly mi pomagaja na zgage albo mleka sie na pija ja mam takie sposoby nie pij nic gazowanego bo to pogorszy sprawe
Nie mogę ani migdałów, ani mleka - odrzuciło mnie totalnie. Gazowanego to nawet w domciu nic nie mam, bo z mężem nie pijemy takich rzeczy.

Wiecie co zauważyłam? Że mój brzuch rośnie "skokowo". Jest sobie przez jakiś czas stałej wielkości, a potem pafff i momentalnie robi się większy. W niedzielę jak wstałam mąż do mnie mówi: ale ci brzucha wywaliło, patrzę, no rzeczywiście. I teraz pozostaje tej wielkości. Myślałam, że będzie rósł jakoś stopniowo, a tu bach i większy.
Stary 2012-02-15, 12:37   #1212
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co zauważyłam? Że mój brzuch rośnie "skokowo". Jest sobie przez jakiś czas stałej wielkości, a potem pafff i momentalnie robi się większy. W niedzielę jak wstałam mąż do mnie mówi: ale ci brzucha wywaliło, patrzę, no rzeczywiście. I teraz pozostaje tej wielkości. Myślałam, że będzie rósł jakoś stopniowo, a tu bach i większy.
U mnie jest to samo.ostatnio koleżanka do mnie mówi,że wcześniej mnie rozepchało a teraz już nie rosnę M ciągle mówi,że dupa mi urosła albo choc tu grubasie Tylko że w moim przypadku dupcia bardziej mi sie teraz podoba oby taka została

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 12:42   #1213
Tacca
Zakorzenienie

Mój się wczoraj ze mnie śmiał, ale nic nie mówił... Poza wielorybkiem...
Stary 2012-02-15, 12:51   #1214
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
U mnie jest to samo.ostatnio koleżanka do mnie mówi,że wcześniej mnie rozepchało a teraz już nie rosnę M ciągle mówi,że dupa mi urosła albo choc tu grubasie Tylko że w moim przypadku dupcia bardziej mi sie teraz podoba oby taka została
ja mam wrażenie że teraz to mi brzuch rośnie do góry coraz wyżej się zaczyna, a do przodu go już tak jakoś nie wypycha

frustruje mnie ta przyszpitalna szkoła rodzenia, podany tylko telefon a tego oczywiście nikt nie odbiera poszłabym nawet osobiście żebym tylko wiedziała czy i gdzie jest wogóle jakakolwiek szansa się czegoś dowiedzieć
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 12:56   #1215
_agata
Zakorzenienie

Zaczęłam dzisiaj 29. tydzień. Już z górki... coraz bliżej

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:02   #1216
Tacca
Zakorzenienie

No... Gratuluję!
Stary 2012-02-15, 13:05   #1217
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Na szczęście u mnie z małym jest ok, ale powiedzieli, ze takie bóle nerki mogą wywołać skurcze macicy.
Wczoraj ze mna na sali byla taka dziewczyna w 9 tyg ciąży, tętno zanikło u dziecka i czekała na zabieg usuwania. Normalnie az z nią się poryczałam, tak mi jej szkoda było. w ogóle strasznie jest ogladać te wszystkie przypadki
to straszne, m.in. dlatego nie chcę iść do szpitala We mnie długo siedzą takie rzeczy.

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
--
masz monural ja tez mam taki przepisany pilam wcxzoraj na noc przed spaniem na drugi tydzien mam to samo wypic jeszcze raza oprocz tego mam zazywac witamine c i fenisept uro furalgine mialam we wczesniejszych miesiacach ale mi caly czas wracaja te bakterie
Tak, mam Manural Już raz go miałam w I trymestrze i pomógł mi. Teraz sytuacja jest poważniejsza więc dostałam jeszcze Furagine. Oprócz tego mam brać zapobiegawczo żurawinę w tabletkach raz na dzień.
Cytat:
no to najwyższa pora coś postawić Jakiś soczek?
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja mam wrażenie że teraz to mi brzuch rośnie do góry coraz wyżej się zaczyna, a do przodu go już tak jakoś nie wypycha

frustruje mnie ta przyszpitalna szkoła rodzenia, podany tylko telefon a tego oczywiście nikt nie odbiera poszłabym nawet osobiście żebym tylko wiedziała czy i gdzie jest wogóle jakakolwiek szansa się czegoś dowiedzieć
Idź na oddział położniczy, tam Ci powiedzą co i jak.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:08   #1218
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość

znam to :/ przez m i e s i ą c nie mogłam dodzwonić się do rejestracji szpitala, w którym zamierzam rodzić. Chodzę do lekarza prywatnie, ale chcę też mieć ginekologa prowadzącego w "moim" szpitalu, 23 tydzień to już pora na to i miesiąc dzwonienia o różnych porach i nic, albo zajęte, albo nikt nie podejmuje, albo odzywa się maszyna "w tej chwili nasi konsultanci są zajęci, proszę zadzwonić później". W końcu szlag mnie trafił, pojechałam tam i mam wizytę u specjalisty od cesarek na poniedziałek

i od kilku dni znowu wymiotuję co rano najpierw od 7. do 20. tygodnia było dzień w dzień, w tym ponad połowę tego czasu od rana do nocy, potem dwa tygodnie bez problemu i wreszcie mogłam też normalnie spać w nocy. A teraz w 23. znowu to samo, śpię dwie godziny i budzę się po północy, nie mogąc już do rana zasnąć, a rano jak wstanę to od razu do klozetu.
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:08   #1219
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mój mi mówi, że mam fajne cycki i czy tak już zostanie . Prócz tego tylko mi brzuch rośnie. Całe szczęście, bo ja mam ogólnie szerokie biodra i masywne udka i wolę, żeby nie rosły . Za to dalej mam chude rączki mi póki co palce mi nie spuchły .

Od wczoraj uczę się w domu niderlandzkiego . Bogu dzięki za wiele lat z niemieckim i znajomość angielskiego. Wymowa i liczebniki są podobne, jak w niemieckim, a zasady gramatyki podobne do angielskiego . Mam nadzieję, że szybko go opanuję.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:13   #1220
_agata
Zakorzenienie

Brrr... ten język jest paskudny

o
Stary 2012-02-15, 13:14   #1221
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Brrr... ten język jest paskudny
jak dla mnie, to jedno wielkie chrumchanie
Stary 2012-02-15, 13:15   #1222
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Swoją drogą jak to szybko leci-niedawno robiłam test ciążowy a ty już 28 tydzień prawie.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-15, 13:16   #1223
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
To ja odpowiem jak to było u mnie przed pierwszym porodem. Wody odeszły mi jak już byłam na izbie przyjęć w szpitalu. Czułam że mi coś na pęcherz napiera i spytałam czy mogę skorzystać z toalety bo mi się siku chce. W wc zdążyłam zdjąć ubranie i bieliznę, nawet na muszli nie siadłam jak ze mnie chlusnęło. Nic się wcześniej nie sączyło tylko tak jednorazowo pod ciśnieniem wypłynął w zasadzie przezroczysty płyn, lekko różowy, jakby zabarwiony krwią. Dość dużo tych wód było i nie da się tego porównać do okresu. W każdym razie przerażona wróciłam i powiedziałam że chyba mi wody odeszły. Dała mi wtedy taki duży podkład i na wózku powieźli mnie na porodówkę. Po 1,5 godzinie już miałam Maćka przy sobie.
Dzięki za informacje W takim razie chyba będę chodzić cały czas w pieluchach pod koniec ciąży, tak na wszelki wypadek

Cytat:
Podziwiam Cię, że jeszcze pracujesz. Ja po wyprawie do lekarza jestem wypluta, nie mam siły, żeby mieszkanie ogarnąć.. Dziś byłam odebrać wyniki badań i myślałam, że nie wejdę na kładkę dla pieszych, żeby przejść przez ulicę...

Pod pytania też się podpinam... Strasznie to nurtujące wszystko.

I prawdę rzeczesz: życie zdecydowanie zaczyna się po 30stce!
Ja się fizycznie bardzo dobrze czuję, mogę chodzić i być w ruchu i nic mnie wtedy nie boli. Ale jak tylko usiądę na dłużej, albo się położę to zaraz muszę zmieniać pozycję, bo tu mnie kłuje, tu mnie gniecie i ogólnie mi niewygodnie. W nocy coraz gorzej śpię, bo muszę co chwilę się przekręcać i się przy tym budzę. A pracę mam niestety właśnie mega siedzącą, dlatego tak się męczę ostatnio. Jak w sobotę robię porządki w domu, szoruję łazienkę, odkurzam, lecę po zakupy to jest super Fakt, że po schodach mi ciężej wchodzić, ale daję radę

Cytat:
Jak Wasze piersi? Moje już chyba nie rosną... Nic się z nimi nie dzieje, bolą dużo mniej.
Moje urosły na początku i teraz już nic. W sumie to nastawiałam się na lepszy efekt, ale dobre i to I tak jest lepiej niż było

Cytat:
Nie kuś proszę!

Nie ma za co

Co do wód, to rzuć okiem tutaj http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...5.html?page=1& , dobrze jest opisane

Czyli moje życie zacznie się na dobre po porodzie
Jak będzie okazja to po pracy zasygnalizuję dziś szefowi, że mnie nie będzie od marca

Dzięki za info, poczytam w domu na spokojnie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
co do porodów - moja koleżanka urodziła wczoraj p o 13 godzinach - chłopca o wymiarach uwaga uwaga - 62 cm i ponad 4kg wagi...jak to usłyszałam to zdębiałam.... ja nie chce takiego wielkiego!
Moja kuzynka urodziła takiego w zeszłym roku. Bez problemu, bez asysty, bez niczego... Poród trwał 4-5 godz., ale to był jej drugi poród (pierwsze dziecko było standardowej wielkości).

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2012-02-15 o 13:20
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:16   #1224
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

U mnie już 24tc ... a tak niedawno był październik i robienie testu , zanim się wszystkie obejrzymy, to maluchy będą razem z nami
Stary 2012-02-15, 13:19   #1225
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dzięki za informacje W takim razie chyba będę chodzić cały czas w pieluchach pod koniec ciąży, tak na wszelki wypadek
nie potrafie sobie tego chociażby wyobrazić

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-02-15, 13:22   #1226
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
znam to :/ przez m i e s i ą c nie mogłam dodzwonić się do rejestracji szpitala, w którym zamierzam rodzić. Chodzę do lekarza prywatnie, ale chcę też mieć ginekologa prowadzącego w "moim" szpitalu, 23 tydzień to już pora na to i miesiąc dzwonienia o różnych porach i nic, albo zajęte, albo nikt nie podejmuje, albo odzywa się maszyna "w tej chwili nasi konsultanci są zajęci, proszę zadzwonić później". W końcu szlag mnie trafił, pojechałam tam i mam wizytę u specjalisty od cesarek na poniedziałek
no ja się właśnie chyba tam wybiorę, tylko to ogromny szpital jest z paroma budynkami :P ale wiem przynajmniej w którym budynku sama szkoła rodzenia jest :P nie wiem tylko czy jest tam z kim rozmawiać ani o której czy w jaki dzień wycieczkę sobie zrobię najwyżej :P
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:34   #1227
niunia32
Zakorzenienie

yyy chyba pora wstać i się ubrać.
nie chce mi się. a tu jeszcze taka pogoda.
wyciągnęłam męża by mnie zawiózł do katowic, bo w tą pogodę nie mam zamiaru się stresować jazdą

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:45   #1228
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się fizycznie bardzo dobrze czuję, mogę chodzić i być w ruchu i nic mnie wtedy nie boli. Ale jak tylko usiądę na dłużej, albo się położę to zaraz muszę zmieniać pozycję, bo tu mnie kłuje, tu mnie gniecie i ogólnie mi niewygodnie. W nocy coraz gorzej śpię, bo muszę co chwilę się przekręcać i się przy tym budzę. A pracę mam niestety właśnie mega siedzącą, dlatego tak się męczę ostatnio. Jak w sobotę robię porządki w domu, szoruję łazienkę, odkurzam, lecę po zakupy to jest super Fakt, że po schodach mi ciężej wchodzić, ale daję radę
Ja już się widzę z taką wielką podpachą: hahaha:
Zawsze można pampersa założyć

Oj, ja też jak się ruszam, spaceruję, coś robię, to czuję się świetnie. A jak zalegnę... kaplica. Od razu przykryć się białym prześcieradłem
Siedzę na d00pie to mnie wszystko boli. A to jeden pośladek, a to drugi, plecy, nogi...

o
Stary 2012-02-15, 13:53   #1229
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
I ja nastawiam się na poród bez żadnych komplikacji. A jeśli coś wyjdzie w trakcie to zaufam lekarzom, bo sama przecież sobie cesarki nie zrobię
eee...myślę, że dałabyś radę
Cytat:

Ja się fizycznie bardzo dobrze czuję, mogę chodzić i być w ruchu i nic mnie wtedy nie boli. Ale jak tylko usiądę na dłużej, albo się położę to zaraz muszę zmieniać pozycję, bo tu mnie kłuje, tu mnie gniecie i ogólnie mi niewygodnie.

Moje urosły na początku i teraz już nic. W sumie to nastawiałam się na lepszy efekt, ale dobre i to I tak jest lepiej niż było
oo to to! co do chodzenia mam to samo - 8 godzin w pracy, po godzinie dojazdu w jedną i w drugą, zakupy i jest super nic nie boli...wracam do domu i już przy siadaniu na kanapę czuję się jak osiemdziesięciolatka...

wczoraj zasypiałam przy stole, a M. z kanapy w ciuchach chciał mnie przenosić do sypialni bez mysia zębów, żebym się nie rozbudzała

z biustem mam identycznie trochę jestem zawiedziona rozmiarem myślałam, że będą większe, ale na moje narzekanie słyszę od męża "no co Ty, one sa wielkie!" oby takie zostały

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Oj, ja też jak się ruszam, spaceruję, coś robię, to czuję się świetnie. A jak zalegnę... kaplica. Od razu przykryć się białym prześcieradłem
Siedzę na d00pie to mnie wszystko boli. A to jeden pośladek, a to drugi, plecy, nogi...
mnie boli kość ogonowa - normalnie tak jakby była złamana :/ siedze w pracy raz na jednym pośladku, raz na drugim albo tak na samym brzeżku krzesła...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 13:55   #1230
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość

Hehe ja mam zamiar robić od 34 tyg. Nie mam pojęcia jak to mi wyjdzie...oglądałam filmiki instruktażowe póki co. Ja jedną ręką będę, dwoma nie ma szans z takim brzucholem.
Czy możesz podać linki do takich filmików??? Dla mnie masaż krocza to czarna magia ze względu na wielki brzuch. Może doświadczone mamuśki coś się na ten temat wypowiedzą.
Masaż krocza można już w połowie drugiego trymestru robić. Jeśli chodzi o olejki wystarczy oliwa z oliwek albo jest taki specjalny olejek z Weledy, ale nie spotkałam go jeszcze w żadnej aptece za to można go kupić przez internet. SzmaragdowyKotek podawał nazwę olejku, który mozna kupić w rosmanie, ale zapomniałam co to było. Szamragdowykotku, możesz przypomnieć???
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości