|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
A może spróbuję zadzwonić do gina? Odbierze to się go spytam, nie odbierze to będę kombinować. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-02-15 o 10:46 |
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32316009]W przyszłym tygodniu. Wizyty u niego są we wtorek lub w czwartek.
Mam takie opcje: poczekać, iść do szpitala (ale nie wiem, jak mnie tam potraktują) lub iść do jeszcze innego lekarza na NFZ jutro rano (dzwoniłam, między 8 a 9.30 mogłabym przyjść, ale nie wiem, co to za lekarz... Znowu inny ). No i nie wiem, co w tej sytuacji z tym dentystą.[/QUOTE] Chyba z dentystą bym się wstrzymała. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32316221]Bolało mnie wtedy w nocy, co pisałam - to było chyba z niedzieli na poniedziałek, ale po zjedzeniu śniadania przeszło jak ręką odjął, no i pomyślałam, że to było z głodu lub ze wzdęć (które mam wiecznie). Ale jednak co jakiś czas ten brzuch twardnieje i czasami pobolewa, ale nie jest to silny ból i sama nie wiem, czy ze wzdęć/zaparć czy z czegoś innego... Szczerze to wystarczyłoby mi, żeby ktoś zajrzał w szyjkę i powiedział, czy jest OK.. A może spróbuję zadzwonić do gina? Odbierze to się go spytam, nie odbierze to będę kombinować.[/QUOTE] Może spróbuj się dodzwonić, a jak nie to idź na izbę przyjęć do szpitala. Obejrzą Cię dokładnie, z pewnością nie odmówią pomocy. |
|
|
|
#1203 |
|
Konto usunięte
|
Ma wyłączony telefon. No nic, dentystę mam na 15., może jeszcze uda mi się wcześniej coś wykombinować z tym szpitalem, będę myśleć.
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mam zgagę straszną i jak na złość rennie mi się skończyło.
|
|
|
|
#1205 |
|
Konto usunięte
|
A mleko Ci nie pomaga? Mi ratuje życie zawsze. Jeszcze dziewczyny pisały o migdałach.
OK, ja podejdę faktycznie na tę IP, powiem, że mam awaryjną sytuację i że muszę iść do dentysty, mam nadzieję, że mnie zrozumieją... I potem, jak mi pozwolą, do tego dentysty. Jak się wieczorem odezwę, to znaczy, że mnie nie zostawili, jak nie - to będę leżeć pewnie. Ale to się zobaczy, oby nie. Dzięki za rady i miłego dnia
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-02-15 o 11:40 |
|
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
poratowałabym Cię gdybyś była bliżej, bo zaopatrzyłam się ostatnio w wielką paczkę
Ja oczywiście też trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które poszły do szpitala. Mam nadzieję, że prędko do nas wrócą. Wczoraj tak się zdenerwowałam, że prawie też pojechałam na izbę przyjęć, tętno skoczyło mi do 140 i nie chciało spać, a nie posiadam żadnej melisy, ani nic takiego. Wiem, że nie powinnam, że Mały ważniejszy od zachowania męża, ale no czasem się nie da...Co do piersi to mi urosły wielgachne, chociaż teraz w porównaniu do brzucha nie wydają się już takie duże. W piątek idę na jakieś stanikowe zakupy, bo teraz chodzę albo bez, albo w sportowym topie, takim na fitness. Niestety urosłam też w obwodzie i jak wczoraj wieczorem zobaczyłam czerwone pręgi i odbity cały stanik na swoim ciele to ja dziękuję na szczęście mam świetną brafitterkę i mam nadzieję, że coś dla mnie znajdzie. Mój rozmiar sprzed ciąży to 70F albo G, mam nadzieję, że na teraz starczy alfabetu
|
#1207 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko musi być dobrzeCytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32306500]A mnie mąż tak zaskoczył dzisiaj... Pytałam się go tydzień temu, czy robimy coś na walentynki, to mnie wyśmiał A dzisiaj kazał mi siedzieć w domu, bo kurier przyniesie jakieś papiery z jego pracy jeszcze (2 miesiące temu zmieniał i podpisywał jakieś ubezpieczenia, więc mu uwierzyłam). Jakie było moje zdziwienie, gdy po 16 zapukał pan z bukietem kwiatów A naprawdę nigdy nie obchodziliśmy walentynek. Ja upiekłam ciasto w formie serduszka i sobie siedzimy [/QUOTE]ooo ale miałaś super niespodziankę, czyli walentynki udane ![]() Cytat:
Gratulacje !Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- aaa i jeszcze ostatnio myślałam o pewnej sprawie, tzn. czy z noworodkiem od razu można wyjść na spacer, jeśli będzie ciepło w maju, czy też wtedy trzeba go werandować? |
||||||
|
|
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
ja rodziłam w sierpniu 30 i 13 wrzesnia wyszlismy na dwor bez werandowania
(tak pozno dlatego ze do 9 wrzesnia lezelismy w szpitalu)co do picia i jedzenia w trakcie porodu ja przez 12h wypiłam 3l wody niegazowanej bo non stop na pilce a i landrynki mietowe ratowaly mi tylek a po 12h bylo cesarskie
|
#1210 | |
|
Zadomowienie
|
zjedz migdaly mi pomagaja na zgage albo mleka sie na pija ja mam takie sposoby nie pij nic gazowanego bo to pogorszy sprawe
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
|
#1211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam teraz 75E... Może więcej nie będzie? ![]() Czasem się nie da nie zdenerwować. Też tak mam. Cytat:
Wiecie co zauważyłam? Że mój brzuch rośnie "skokowo". Jest sobie przez jakiś czas stałej wielkości, a potem pafff i momentalnie robi się większy. W niedzielę jak wstałam mąż do mnie mówi: ale ci brzucha wywaliło, patrzę, no rzeczywiście. I teraz pozostaje tej wielkości. Myślałam, że będzie rósł jakoś stopniowo, a tu bach i większy. |
||
|
|
|
#1212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
M ciągle mówi,że dupa mi urosła albo choc tu grubasie Tylko że w moim przypadku dupcia bardziej mi sie teraz podoba
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Mój się wczoraj ze mnie śmiał, ale nic nie mówił... Poza wielorybkiem...
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coraz wyżej się zaczyna, a do przodu go już tak jakoś nie wypycha ![]() frustruje mnie ta przyszpitalna szkoła rodzenia, podany tylko telefon a tego oczywiście nikt nie odbiera
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam dzisiaj 29. tydzień. Już z górki... coraz bliżej
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
No... Gratuluję!
|
|
|
|
#1217 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to straszne, m.in. dlatego nie chcę iść do szpitala We mnie długo siedzą takie rzeczy.Cytat:
no to najwyższa pora coś postawić Jakiś soczek? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i miesiąc dzwonienia o różnych porach i nic, albo zajęte, albo nikt nie podejmuje, albo odzywa się maszyna "w tej chwili nasi konsultanci są zajęci, proszę zadzwonić później". W końcu szlag mnie trafił, pojechałam tam i mam wizytę u specjalisty od cesarek na poniedziałek i od kilku dni znowu wymiotuję co rano najpierw od 7. do 20. tygodnia było dzień w dzień, w tym ponad połowę tego czasu od rana do nocy, potem dwa tygodnie bez problemu i wreszcie mogłam też normalnie spać w nocy. A teraz w 23. znowu to samo, śpię dwie godziny i budzę się po północy, nie mogąc już do rana zasnąć, a rano jak wstanę to od razu do klozetu.
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mi mówi, że mam fajne cycki i czy tak już zostanie
. Prócz tego tylko mi brzuch rośnie. Całe szczęście, bo ja mam ogólnie szerokie biodra i masywne udka i wolę, żeby nie rosły . Za to dalej mam chude rączki mi póki co palce mi nie spuchły . Od wczoraj uczę się w domu niderlandzkiego . Bogu dzięki za wiele lat z niemieckim i znajomość angielskiego. Wymowa i liczebniki są podobne, jak w niemieckim, a zasady gramatyki podobne do angielskiego . Mam nadzieję, że szybko go opanuję.
|
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Brrr... ten język jest paskudny
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Wtajemniczenie
|
Swoją drogą jak to szybko leci-niedawno robiłam test ciążowy a ty już 28 tydzień prawie. |
|
|
|
#1223 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fakt, że po schodach mi ciężej wchodzić, ale daję radę ![]() Cytat:
I tak jest lepiej niż było ![]() Cytat:
Dzięki za info, poczytam w domu na spokojnie ![]() Cytat:
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-02-15 o 13:20 |
|||||
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie już 24tc ... a tak niedawno był październik i robienie testu
, zanim się wszystkie obejrzymy, to maluchy będą razem z nami
|
|
|
|
#1225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani o której czy w jaki dzień wycieczkę sobie zrobię najwyżej :P
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
yyy chyba pora wstać i się ubrać.
nie chce mi się. a tu jeszcze taka pogoda. wyciągnęłam męża by mnie zawiózł do katowic, bo w tą pogodę nie mam zamiaru się stresować jazdą |
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze można pampersa założyć ![]() Oj, ja też jak się ruszam, spaceruję, coś robię, to czuję się świetnie. A jak zalegnę... kaplica. Od razu przykryć się białym prześcieradłem Siedzę na d00pie to mnie wszystko boli. A to jeden pośladek, a to drugi, plecy, nogi...
|
|
|
#1229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj zasypiałam przy stole, a M. z kanapy w ciuchach chciał mnie przenosić do sypialni bez mysia zębów, żebym się nie rozbudzała z biustem mam identycznie oby takie zostały ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masaż krocza można już w połowie drugiego trymestru robić. Jeśli chodzi o olejki wystarczy oliwa z oliwek albo jest taki specjalny olejek z Weledy, ale nie spotkałam go jeszcze w żadnej aptece za to można go kupić przez internet. SzmaragdowyKotek podawał nazwę olejku, który mozna kupić w rosmanie, ale zapomniałam co to było. Szamragdowykotku, możesz przypomnieć??? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

).
na szczęście mam świetną brafitterkę i mam nadzieję, że coś dla mnie znajdzie. Mój rozmiar sprzed ciąży to 70F albo G, mam nadzieję, że na teraz starczy alfabetu
wszystko musi być dobrze
Gratulacje !
u Was też tak wieje i sypie śniegiem?? brr... chyba sobie zaraz ciepłą herbatę zrobię i pomału się wytoczę z domu opatulona maksymalnie 

Wróciłam do domu po 21. 

no to najwyższa pora coś postawić