|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
budzę się na siku i zaraz zasypiam... za to dziś chyba 1 raz od 6 nie spałam jak mąż wyszedł do pracy, ale jego zdaniem zasypiam zawsze i w każdej pozycji |
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też tak mam, zasypiam koło 7-mej i mogę spać do 12-tej
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie też dzisiaj spotkało miłe zaskoczenie ze strony internistki. nie mogę...
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tyle, że się jeszcze nie rejestrowałam ze swoimi danymi w żadnym rotterdamskim szpitalu... chociaż oni w przychodni mają wszystkie moje dane w komputerze, więc przy odrobinie szczęścia, wszystko będzie mógł załatwić za mnie lekarz. Tak miałam, jak mieszkałam w Delft, że lekarz rodzinny mi umawiał wizyty z endokrynologiem i tylko potem do mnie szpital dzwonił z potwierdzeniem. Ale jeśli szczęścia mieć nie będę, to czeka mnie wycieczka autobusem kilka przystanków i zwiedzenie szpitala .
|
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Poprzedni normalnie maila pisał z załączeniem moich wyników itd. Do tego opis, że m.in. jestem Polką w ciąży i mam niedoczynność tarczycy i żeby to monitorować ble ble ble
. Natomiast, jak się idzie na wyniki, to ma się ze sobą takie specjalne nalepki (u na je mają w przychodniach i naklejają np. przy pobieraniu krwi), które świadczą o tym, że należę do konkretnego szpitala.
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1270 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() chciałabym do Was dołączyć. To moja pierwsza ciąża, poród planowany na koniec maja. Będzie syn, na 90% Maks ![]() Mam pytanie, czy jest któraś z podkarpacia i planuje rodzić w Pro-Familii?
|
#1272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę że nie którym humorki dopisują-poprawiacie mi humor
![]() Nie wiem czy ten mój filip przechodzi okres buntu ale ja mam dość.Dzisiaj mało mi nie wybiegł na ulice-jak wrzasnęłam to chyba wszyscy mnie słyszeli.No i ogólnie odzywki jego i sprawdzanie jaki mam próg wytrzymałości nerwowej droczy sie ze mna strasznie.Ostatnio M też to zauważył.i nie mam pojęcia czy on tak reaguję na drugie dziecię czy bunt przechodzi.A taki był fajny zawsze,nie droczył się,słuchał się.---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32325125]Pewnie chodziło o olejek firmy ALTERRA. To taka firma produkująca kosmetyki naturalne o bardzo przyjaznych składach.
Mnie też dzisiaj spotkało miłe zaskoczenie ze strony internistki. [/QUOTE] Ja myślę, że chodzi o oliwkę HIPP migdałową ![]() benka, witaj. anulka, a ile Twój Filip ma lat? Możliwe, że to jakiś bunt związany z wiekiem, ale to nie usprawiedliwia tego, że Cię nie słucha. Nie wolno mu bez Twojej kontroli biegać blisko ulicy i już. Może jakiś "karny jeżyk" by się przydał? Ja już się zastanawiam jak to będzie kiedyś z moją córą... wychowywanie dziecka to jest sztuka ![]() Już sprawdziłam, że Filip ma 4 latka
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-15 o 17:26 |
|
|
|
#1274 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak 4 latka a od dwoch tyg się ciągle denerwuję,dzisiaj u dentysty miał na siłę zatrutego zęba(wczoraj wywierconą dziurę gdzie tylko zakwilił),było mówienie tłumaczenie,proszenie więc na siłę trwało z jakieś 5 sekund a wył15 minut i jak dentysta skończył to był w szoku
![]() Był kochany,zresztą teraz też nie jest jakoś bardzo nie dobry ma takie napady,że jestem wytrącona z równowagi na resztę dnia.Moje tłumaczenia nic nie dają,karać zaczne i już a najgorszą jest wyłączenia bajek lub nie właczenie mu.Jak ja nie wrzasnę to on nawet nie reaguję.Tekst mojej mamy dzisiaj że ja mam na niego nie krzyczeć-nie to może mam mu pozwolić żeby mi wszedł na głowę I stały jej tekst że ja z jednym nie wytrzymuję a tu zaraz drugię będzie.Zamiast mi jakoś pomóc to mnie dobija.Nie wiem nawet jak to wszystko opisać.No ale się wyżaliłam
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
mi już przeszło takie spanie
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny ten filmik o masażu
Zapisałam go sobie w razie czego.Ja juz prawie spakowana, jeszcze dokumenty i reszte kosmetyków. No i moj mąż wraca wczesniej z delegacji, więc jutro nie jadę sama do szpitala. Jestem troche spokojniejsza. |
|
|
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie przejmuj się "poradami" mamy, bo Ci co stoją z boku zawsze wiedzą co powiedzieć
Masz rację, lepiej gdyby Ci mama doradziła, a nie dogadywała. Z tego co pisałaś wcześniej, to Filip jest fajnym dzieckiem, a że ma jakieś tam swoje humorki- każdy z nas ma. A może za dużo mu tłumaczysz i on już nie przyswaja? Myślę, że jakieś kary by pomogły. Puść mu komunikat, że za niesłuchanie i wybieganie na ulicę dzisiaj nie ogląda bajek i choćby się paliło i waliło, to nie ogląda i już. Da się tak? Bo ja tylko teoretyzuję, praktyki nie mam żadnej w tym zakresie
|
|
|
|
#1278 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32326937]A powiedz mi, jak wygląda znieczulanie takich dzieci? Stosuje się u dzieci znieczulenie czy nie?[/QUOTE] Filip nie miał znieczulenia
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32327067]Aha, to dzielny chłopczyk
Ja strasznie histeryzowałam jako dziecko u dentysty, gdybyś widziała te sceny, które odstawiałam mamie.... Filip to przy mnie aniołek [/QUOTE]A w poniedziałek jeszcze raz bo teraz ma zatrutego,tylko mowił że nie pójdzie do pana teraz chce iśc do pani
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj mam jakiś nerw
... właśnie odkryłam, że położna mi nie wpisała do karty ciąży danych z poniedziałku... masakra jakaś. OK idę oglądać seriale zamiast się nakręcać i wkurzać.
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień jak co dzień.
Na pewno nie skarpety A o masażu krocza od Szmaragdowego Kotka trochę jest tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4503, tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3060, tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post31935531, tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post31934470.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-02-15 o 18:42 |
|
|
|
#1284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba też się w pieluchy zaopatrzę... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32325017]Jestem. Byłam na IP i oczywiście potraktowali mnie jak śmiecia, ale nie spodziewam się niczego innego po państwowej służbie zdrowia. Oczywiście usłyszałam 15 razy, że to nie przychodnia i że następnym razem to mnie na pewno zatrzymają w szpitalu. Przepisał mi Nospę Forte. Zrobił mi badanie, oczywiście bolało jak nie wiem, a on się ze mnie śmiał, że on mi wkłada tylko palec, jak ja urodzę takie duże dziecko... No super, mi do śmiechu nie było. Potem za to byłam u dentysty i poczułam się, jakbym szła do kolegi, serio. Pogadaliśmy znowu o dzieciach, jego żona ma termin na marzec, pytał o imię, itd. Ja wiem, że płacę mu grubą kasę, ale przecież lekarze w szpitalach też nie pracują charytatywnie, a mają zwykle po 5 etatów. Ja wiem, że panikuję, ale mam te twardnienia, a jak same dziewczyny piszą, jak się coś dzieje z szyjką, to nie czuć - wolę sto razy zrobić z siebie głupka niż raz coś przeoczyć. Mi też tak rośnie. Nagle patrzę, a on już jest większy niż piersi :O No właśnie to jest to, że ani skracania ani rozwarcia nie czuć. A ja mam od 2 tygodni twardnienia, a lekarze się na mnie patrzą jak na głupka (ginekolog, bo internistka się przejęła faktem). Wiem, że twardnienia mogą się zdarzyć, ale to coś dziwnego, że chcę się upewnić, że z szyjką jest wszystko OK? Denerwuje mnie ta służba zdrowia :/[/QUOTE] No w szoku jestem... Albo Ty masz wyjątkowe szczęście do takich "lekarzy", albo rzeczywiście ta służba zdrowia zeszła na psy... |
|||
|
|
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak ![]() Zamiast chodzic i szukac po specjalistycznych sklepach, naprawde najlepiej wybrac sie do marketu na dzial z olejami |
|
|
|
|
#1286 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32325017]Jestem.
Byłam na IP i oczywiście potraktowali mnie jak śmiecia, ale nie spodziewam się niczego innego po państwowej służbie zdrowia. Oczywiście usłyszałam 15 razy, że to nie przychodnia i że następnym razem to mnie na pewno zatrzymają w szpitalu. Przepisał mi Nospę Forte. Zrobił mi badanie, oczywiście bolało jak nie wiem, a on się ze mnie śmiał, że on mi wkłada tylko palec, jak ja urodzę takie duże dziecko... No super, mi do śmiechu nie było. Potem za to byłam u dentysty i poczułam się, jakbym szła do kolegi, serio. Pogadaliśmy znowu o dzieciach, jego żona ma termin na marzec, pytał o imię, itd. Ja wiem, że płacę mu grubą kasę, ale przecież lekarze w szpitalach też nie pracują charytatywnie, a mają zwykle po 5 etatów. Ja wiem, że panikuję, ale mam te twardnienia, a jak same dziewczyny piszą, jak się coś dzieje z szyjką, to nie czuć - wolę sto razy zrobić z siebie głupka niż raz coś przeoczyć. [/QUOTE] oj biedna, masz pecha do tych lekarzy... ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- co do Tlustego Czwartku to ja juz dzis swietowalam 4 mini pączusie twarozkowe + jeden z nadzieniem rozanym ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- aktualizacja!!!!! jeszcze dodatkowe pol paczka z nadzieniem malinowym! a mialam smazyc sama |
|
|
|
#1289 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32317518]
OK, ja podejdę faktycznie na tę IP, powiem, że mam awaryjną sytuację i że muszę iść do dentysty, mam nadzieję, że mnie zrozumieją... I potem, jak mi pozwolą, do tego dentysty. Jak się wieczorem odezwę, to znaczy, że mnie nie zostawili, jak nie - to będę leżeć pewnie. Ale to się zobaczy, oby nie. Dzięki za rady i miłego dnia [/QUOTE]no to powodzenia - właściwie to doczytałam już że wizyta nie była najlepsza, przykro mi - ale dobrze że wszystko dobrze i to najważniejsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do wymiotów - współczuje - ja miałam to tylko raz, a i tak było to wkurzające, więc wyobrażam sobie te męki Cytat:
gratulacje za nowe mieszkanie i za to że udało Ci się wyrobić Czyli wspaniała Pani doktor nie da Ci zwolnienia? nawet na chwilę? no i oczywiście powodzenia na zakupach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1290 |
|
Konto usunięte
|
Ależ Wam zazdroszczę
Ja niby do 18 nie mogłam jeść, ale wolę jeszcze trochę poczekać. A jutro mam badanie krwi, to znowu za późno nie mogę jeść. Ale już jutro na pewno się najem pączusiów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

budzę się na siku i zaraz zasypiam... za to dziś chyba 1 raz od 6 nie spałam jak mąż wyszedł do pracy, ale jego zdaniem zasypiam zawsze i w każdej pozycji 

a wczoraj tż przyniósł torcik w kształcie serca 
ja też nie, dlatego cieszę się że mój mały jest w sam raz do tc
nie mogę... 

Masz rację, lepiej gdyby Ci mama doradziła, a nie dogadywała.
... właśnie odkryłam, że położna mi nie wpisała do karty ciąży danych z poniedziałku... masakra jakaś. OK idę oglądać seriale zamiast się nakręcać i wkurzać.
mnie, bo zaraz będzie mnie łatwiej przeskoczyć niż obejść...

najpierw od 7. do 20. tygodnia było dzień w dzień, w tym ponad połowę tego czasu od rana do nocy, potem dwa tygodnie bez problemu i wreszcie mogłam też normalnie spać w nocy. A teraz w 23. znowu to samo, śpię dwie godziny i budzę się po północy, nie mogąc już do rana zasnąć, a rano jak wstanę to od razu do klozetu.