|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Nataszka przykro mi, ale na pewno wszystko sie ułoży i mama wyzdrowieje
Marina przypomniałaś mi ty wątkiem o moich pobytach w szpitalu dobrze, że już po wszystkimBeatko gratki za zębolka ![]() Blondynka jak sie teraz czujesz? Agadus daj gołąbka ![]() :brzyda l:Adasiu wszystkiego najlepszego Babonik szybkiego powrotu do zdrowia dla Nikosia Tyle pamiętam
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-02-15 o 20:06 |
|
|
|
#512 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Dobry wieczór
![]() wszystkiego najlepszego dla Adasia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A w kinie oczywiście, że byłam Mniej ludzi niż ostatnio, niektóre twarzw znajome sprzed tygodnia. Helenka jak zwykle grzeczniutka, najpierw przez jakieś 20 minut oglądała zawzięcie film, potem zajęła się zabawą a później było jedzonko i oddałam w ręce babci - teściowej, która wybrała się z z nami. Aha a obok nas w kinie był inny maluszek, czteromiesięczny a pięknym imieniu Helenka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale dobrze, że wszystko w porządku![]() (to za wygraną)Cytat:
trzeba wierzyć, że będzie dobrze.Brumek a Ty dzisiaj to nie u neurologa byłaś? |
|||||
|
|
|
#513 | |
|
Raczkowanie
|
Natka_, beata_1988, patik87, Stronczek27, Oliweczka1985, BABONIK, brunetka2000, dziękuję Wam bardzo.. kochane jesteście..
Jest mi o tyle smutno, że to spadło tak nagle.. że kompletnie się nie spodziewałam.. a boli, że dowiaduję się jako ostatnia.. podobną historię przeżyłam już z dziadkiem, kiedy też mi nie mówili, że jest w szpitalu żebym się nie stresowała i niestety zmarł.. i się z nim nie pożegnałam ![]() Ja właśnie tak mam, że strasznie przeżywam wszystko, ryczę i to pewnie dlatego.. przed świętami zmarła mama mojej koleżanki z klasy.. też na raka.. za dużo tego ![]() Wierzę, że z mamą będzie wszystko dobrze.. musi być dobrze.. przecież jest dla mnie najważniejsza.. bez niej sobie nie wyobrażam.. mimo, że widujemy się rzadko bo dzielą nas km to jednak wiem, że ona jest.. że dzwonię i mogę z nią pogadać.. ryczeć mi się chce Cytat:
Fajnie, że wypad się udał.. może za tydzień w końcu mi się uda.. to w sumie ostatni dzwonek przed powrotem do pracy.. |
|
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#515 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. identyko ![]() Cytat:
Miała kreseczki wcześniej, od jakiegoś tygodnia - najpierw marudziła kilka dni potem ze 3-4 dni spokój był jakby ząbki stanęły i w niedzielę znów zaczęła marudzić a dziś wyszedł już jeden ja uważam żeby Kalinka została w K. - uzasadniła w K swoją niebytność - ale proszę nie bijcie to tylko moje zdanie.Cytat:
Cytat:
daj znać co z tz-tem.z Nadią wybierz się do okulisty bo najlepiej zacząć jak najwcześniej i wada może się wyrównać jeszcze. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-15 o 19:49 |
|||||
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
|
#517 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też marzę o wiośnie. Marzę, bo już ponad miesiąc nie byłam na dworze, przez chorobę I. Cytat:
Właśie mój ma identycznie, dwie łyżeczki obiadu, dalej nie wepchnę mu i tyle...nie chcę na siłę, żeby się nie zraził, ale chciałabym by więcej jadł. Kurcze, pewnie masz rację Oliweczko... Cytat:
Masz cudne poczucie humoru, żadne durne ![]() Widzisz, sędzina zapomniała dodać ![]() Cytat:
Cytat:
Nawet czasem sobie przypomnę o nich, ot tak Pamiętam - delikatny makijaż, poprzedzony peelengiem, potem pazurki coby nie wyglądać byle jak do porodu ![]() ![]() Cytat:
Chociaż mi się wydaje, że i ja i Ty byłyśmy tam od zawsze. mam mega sentyment do wizażu. w końcu pierwszą osobą, która dowiedziała się o przyjściu na świat Igora była nerola. A potem napisała Wam ![]() Cytat:
nataszko nie wiem co napisać...Przykro mi bardzo, ale musicie być dobrej myśli... aha, i miałam wirtualnie ucałować synową za zębula! ![]() ![]() ![]() Brunetko nie zacytowało mi CIę ( cholerka, no nie pasuje mi do Ciebie ta blondyna Piggy ! ). Nie chciałam Ci tego przypominać, ale nie przejmuj się - ja też w tym czasie leżałam w szpitalu ! ( zresztą w czasie ciąży leżałam 4 razy aż ). Ty chyba 5, nie?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-15 o 20:02 |
|||||||
|
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
![]() beatko - gratuluje zbka...u nas kreski juz sa prawei 2 tyg a zeba jak nie widac tak nie widac :/ nataszka - bardzo mi przykro naprawde...to napewno dla Ciebie duzy cios tym bardziej ze piszesz jak jestes wrazliwa,ale musisz byc dobrej mysli
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-15 o 20:08 |
|
|
|
#519 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Z pamięci lecę: dla Adasia za zębolki u Julki i IzyNataszkaaa przykro mi z powodu mamy, ale musi być dobrze i na pewno wygra tę walkę!! Wszystkim chorowitkom szybkiego powrotu do zdrowia! A Walenty Jaś cudooo A ja padam na pyszczek! Co za dzień!! Zaczęło się od odsłonięcia rano okien, akurat dzisiaj musiało tak zasypać śniegiem, kiedy tyle miałam do objeżdżenia dzisiaj!! No ale nic ok 8 wizyta urzędzie pracy, przedzieranie się 10km przez drogę nic nie odsnieżoną, kilka razy zrobiło mi się gorąco!!! na 11 miałam wizytę u gin. przepisał mi tabletki daylette (brała je może któraś z Was?) No i na 15 neurolog.....czekałyśmy 45min, tak długo siedział u niej jakiś pacjent, więc Ala zdążyła się już znudzić i pokazywała swoje niezadowolenie, krzycząc na cały oddział!!! ![]() Lekarka nie stwierdziła wzmożonego napięcia mięśniowego, gdyż nie widzi innych objawów, poza tymi nóżkami. Nie jest to prawidłowe to prostowanie więc mam na każdym kroku je zginac, podkurczać itd. Stwierdziła, że to tak jakby weszlo jej w nawyk i dlatego tak robi. trzeba ja teraz tego oduczyć....mamy rehabilitacje i usg główki. lekarka nie bardzo sympatyczna, ganiła każde moje pytanie, jak zapytałam się czy to może moje zaniedbanie to powiedziała "że ona tego nie powiedziała", z takim domysłem, że może jednak to moja wina. ogólnie wyszłam od niej z takimi wypiekami, zapomniałam torebki z gabinetu i na pewno nie wyszłam mądrzejsza o wiedze na temat tego co Ali dolega, bo wg. niej gdybym przyszła 5 mcy temu to może mogłaby mi więcej powiedzieć.....czyli dała mi do zrozumienia, że powinnam szybciej przyjść...... Wracając prawie staranował nas tramwaj i stado aut ruszających i chyba mnie nie widzących na środku skrzyżowania Kończę pisać tego posta i lecę spać, Ala śpi, tż w delegacji...... dziubek a jak u Was?? |
|
|
|
#520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i popłacz sobie, to pomagaCytat:
Nikoś już wraca do formy, męża może głowa boli przez ten smog i dzisiaj ciśnienie bardzo niskie.Mocno przytulam i wysyłam dużo energii No co się uśmiechasz? W doope dostaniesz, bo nic nie piszesz Cytat:
Nie pękaj moja też mało co je obiadków![]() A Igiemu pewnie idą zębole, więc dlatego taki marudny. |
||||
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko w sumie leżałam 7 razy licząc też poród
![]() No dobra poszukam coś innego niż świnka Pigi |
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka mi też nie pasuje ten awatar, nic a nic !
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Marzena_S widziałam aukcje nuny i nowy wózek poszedł za 378zł taka taniocha !
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko ojojjj... pamiętałam, że zaliczyłaś kilka dobrych razy szpital własnie
Najlepsze, że już to za nami! wiem, co czułaś ![]() He he no serio, kompletnie mi się nie kojarzysz z tym avkiem, przecież Ty czarnula śliczna o zielonych oczętach
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#524 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aż tak źle ... niech to się szybko skończy !!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za mamę !!!! będzie dobrze Cytat:
no trochę nie fair Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję,że szybka reakcja pomoże szybko zwalczyć wadę jesli lekarz potwierdzi Cytat:
za zębola no to jestem , wizyta miła , lekarka fajna , wnioski: odruchy ma prawidłowe -idealne na swój miesiąc, że nie je stóp -peszek -nie musi każde dziecko, pełzanie tez widać później albo wcale. Szymek cudnie współpracował w panią doktor , uśmiechał się i chciał jej zwinąć młotek no albo przytrzymac jak na gentelmana przystało ![]() no ale te jego dziwne ruchy główką nie powinny byc niczym złym , z tym,że mam spróbować to nagrać i podskoczyc do niej,żeby zerknęła. No i lekarka zauważyła (ja nie ,że mu lewe oczko ucieka mamy obserwowac.Kontrola za 3-4 miesiące. Tyle o wizycie . Dziekujemy za zainteresowanie Alibany jak u Was ?????????????????? a ja dziś padnięta, troche załamana - tata ma złe wyniki posiewu i musi iść do szpitala na badania. On sam załamany, przygaszony , boi sie wyników i ja też .
|
||||||||||
|
|
|
#525 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zadzieram kiecę i lecę Cytat:
![]() Dziękuję Kochana za zainteresowanie Tak, tak. Cytryna i kiszona kapusta Szału nie ma Ale jakoś daję radę. Dzięki Cytat:
Zdrówka ![]() Cytat:
MUSI być dobrze !Cytat:
Choć i ja zaczynam o tym myśleć. . . czasu brak ![]() Potrzebuję rady. Kupować? Dobre jakościowo się wydaje? Miał ktoś? Ładne? http://allegro.pl/7-cz-komplet-do-ch...118116627.html Kupiłam dziś Dominikowi strój na chrzest (sztruksowa marynarka i spodnie) ale zastanawiam się czy nie oddać i nie wziąć tego. Proszę o odzew
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważne,że z Alą ok, napięcia nie ma ale pytanie po co rehabilitacja?? na te nózki jednak konieczna?? pytam bo mnie jak Szymek był mniejszy chciała jedna pani neurolog naciągnąc na rehabilitację która się okazała zupełnie niepotrzebna a rehabilitantka to była jej funfela ![]() ciężki dzień Brumek no to biegiem do neurologa, szkoda,że leczenie nie wchodzi w grę a ile planujesz jeszcze karmić?? bo wiesz fajnie,że Tymcio pije Twoje mleczko ale wg mnie ważne ,żeby mama była wstanie się nim opiekować a nie wiadomo jak będą na sile te migreny przybierać (oby nie ![]() Blondynka no to miałaś przygodę uważaj na siebie noooooo |
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze nie zacytowało mi która pytała o szczepionke na pneumo???odpowiadam u nas przeszło bez echa , zreszta tak jak pozostałe szczepionki. Pneumo daliśmy 1 dawkę, teraz na początku marca podamy 2. Podobno to jedna z najbolesniejszych szczepionek ale mój dzielny mężczyzna może z 5 sekund miał grymas po czym zaczął się uśmiechać ![]() miałam Wam pisać , pani neurolog dzis mi powiedziała ,że 8 miesięczne dzieci powinny jeść już pół na pół słoiczki lub gotowane dla nich jedzonko z tym "naszym-dorosłym" z talerza a na roczek powinien iść już na pizze to taki żart ale chodziło jej o to,że do roku powinno się wprowadzić "normalne" jedzenie.
|
|
|
|
|
#529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a napisałam co innego ![]() za wizytę !Emi też ucieka oczko, doktorek to zauważył. Ja nie widziałam, teraz to widzę i widzę, też że oczko nie ucieka sobie czasami tylko moim zdaniem za często. Jutro mamy okulistę. Cytat:
żeby mieć porównanie ? |
||
|
|
|
#530 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ty co tak chylkiem?? Cytat:
Cytat:
ale to moje zdanie.
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nataszko bardzomi przykro Dziubku super ze ok. Agata chyba ząbkuje na całego. Nie je łyżką wcale. W krzesełku zje kilka łyżek i odgina się do tyłu, sztywnieje z butli jak najbardziej. W dodatku nie moga dziś po południu usnąć. Wkońcu dałam Nurofen i chyba puściło ją troche.Teraz wykąpana usnęła. A sąsiad stuka młotkiem jak mi ją obudzi to mu Agate zaniose i niech bawi ![]() więcej grzechów nie pamiętam. Nie ogarniam świata. Za komplementy dla Agatki w K. serdecznie dziękuje |
|
|
|
|
#532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cena jest dla mnie ok, bo babcia dała kasę na ubranko
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee aa no to ten z all się bardziej opłaca i mnie się podoba, bo potem wszystko możesz wykorzystać nawet po Chrzcie.
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee mi sie podoba zestaw, ale cena już nie
![]()
|
|
|
|
#535 |
|
BAN stały
|
Brumku i Beatko to takie kapsułki z chrupek:
I Izunia z Szymciem
|
|
|
|
#536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki, musi być dobrze!
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie uciekaj!!!!!!!!! ![]() Cytat:
kurczę...tyle na raz :Przytul: oby wszystko było dobrze!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Generalnie wieści z wizyty niezłe, no nie? Tabletek nie znam niestety...Cytat:
gratulacje! Trzymam za tatę! Co to za posiew?Co do jedzenia jestem ZA, może dostawać takie "dorosłe" ale na pewno nie będę tyle przyprawiać co nam Ale dzien marudy był.... nie spał prawie wcale, jeść też nie bardzo, popłakiwał.... znowu zwalić na ząbki?
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka
|
|
|
|
#538 |
|
Rozeznanie
|
nataszko bardzo mi przykro mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy
alibany dobrze ze wszystko wporzadku z malutka dziubek oby z tata wszystko bylo dobrze,dobrze ze chociasz z Szymekiem wszystko elegancko ![]() Adas najlepszego brumek wspolczuje tych bolow glowy beatka za zabek Julki
|
|
|
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa to teraz juz rozumiem - bo szczerze powiem że "kapsułki z chrupek" to inaczej sobie wyobrażałam i mnie chyba wyobraźnia poniosła
to takie "opłatkowe" kapsułki.to rozumiem że ten lek musi być w takiej formie podawany wyłącznie, nie można tego np w wodzie rozpuścic i podać, tak? jak Izunia to zjada? Śliczna Izunia i Szymuś
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

)
dobrze, że już po wszystkim

dolna jedynka 

ale dobrze, że wszystko w porządku
nic mi nie mówiła mimo, że wie od czasów kiedy byłam w ciąży.. nie chciała mnie martwić.. z jednej strony jest mi przykro, że nic mi nie powiedziała tyle czasu (tłumaczyła że byłam w ciąży, potem karmiłam i chciała mnie chronić
to tylko moje zdanie.
cholera jasna,niech przyjdzie wiosna i życie zrobi się bardziej "kolorowe" bo póki co to strasznie szara ta rzeczywistość

Nikoś już wraca do formy, męża może głowa boli przez ten smog i dzisiaj ciśnienie bardzo niskie.

taka taniocha !

mamy obserwowac.
W zestawie była tylko do gondoli, muszę dokupić, zaraz poszukam na allegro.