|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Konia dobrze, że TŻ dojechał choć szkoda, że nocka w szpitalu ale jak trzeba to trzeba.
I opieki, położnych zazdroszczę bo nie zdarza się tak często aby takie miłe były. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- co do siary mi leci od 24tc może? ale tylko raz kiedyś może z 5 razy jak zauważyłam, a tak to czasami widziałam też wyschniętą plamkę na piżamie więc musiałam nie zauważyć pewnie w nocy poleciała. |
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze nie
Ja biore 3, wystarczy a jak maly zabrudzi to maz bedzie mi dowozil czyste a brudne zabieral Tetrowe potrzebne tylko do podlozenia pod buzke czy po karmieniu do odbicia gdyby sie cos ulalo.
|
#2763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A becik biorę ze sobą. A co do ciuchów szczerze wolałabym je zabrać ze sobą, ale jak nie zmieszczę to zostawie je TŻtowi A co do laktatora nie wiem czy ktoś będzie mógł mi na drugi dzień przywieźć to okaże się na ostatnią chwile. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
ja wszystko popakowalam w foliowe torby i dopiero do tej duzej, w niektórych siatkach wsadziłam kartke np rzeczy na porodówke(koszula, pomadka, woda, jedzonko, oliwka do masażu czopki glicerynowe), bo jakby mi ZT zaczął wszystko wyjmowac to pewnie połowa rzeczy by gdzies wsiąkła.
Suszarki nie biore, bo po pierwsze wlosy mi sie w ogole nie przetłuszczaja, wiec jesli zdecyduje sie je umyc raz to nie opłaca mi sie jej brac, za to biore gumki i opaski do włosów a torbe mam niby sportowa, ale wielkosci walizki i nawet kółeczka sie tam schowały![]() mój mężuś tez Marcin sympatyczny i kochany![]() u mnie siara jesli dobrze pamietam od 18-19 tygodnia, codziennie mam bluzke mokrą. zauwazylam ze wiecej leci jak sie duzo ruszam i w nocy. ciesze sie razem z wami z udanych wizyt
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze tak sie to skonczylo no i nawet na herbatke sie maz zalapal cudowne kobiety!!Noi prosze tu nie straszyc ta siara
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka Ja biore chyba ok 20 sztuk. A jak cos to mi dowiezie maz.
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
to tak leci mleko, że dziennie trzeba zmieniać kilka razy?
bo szczerze nie wiem
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
45km w 6h Ale najwazniejsze ze TZ totarl szczesliwie i ze sie oboje wyspicie zamiast wyjezdzac na taka droge wieczorem U mnie urwanie pepka w pracy ostatnio... Zostalo mi jeszcze 4 tygodnie i 2 dni robocze a potem jak to mowia moi wspolpracownicy - 'holidays' czyli macierzynski.Moja Karate Kid w brzuchu jest juz bardzo silna ale chyba ma jeszcze miejsce bo wierci sie niesamowicie, pare razy dziennie potrafi zmienic strone i raz kopie mi po prawej stronie brzucha a raz po lewej. Pare dni temu caly wieczor atakowala pecherz - myslalam ze wyjde z siebie i stane obok. Na szczescie to epizod, zazwyczaj jej ruchy sa przyjemne. Dzis wieczorem leci u mnie 'porodowka' wiec kolejny emocjonujacy wieczor Pewnie TZ tez bedzie podgladal zza kompa ![]() Buziaki, spijcie dobrze - wysylam wam pozytywne fluidki bo dzieki bogu sypiam znakomicie w ciazy Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-02-15 o 21:40 |
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
aha... jasne, ze mozna dostac w Niemczech... nachtkerzenöl kapseln... ja kiedys bralam te http://www.kraeuterhaus.de/content.p...32&details=444
super, ze u ciebie dobrze a te inne rzeczy... przykre ![]() Cytat:
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
ja pakuje się w 2 torby - jedna dla mnie, druga dla maluszka
suszarki i prostownicy nie biorę, włosy same wyschną po myciu, a potem je po prostu zepnę, żeby było mi wygodniej |
|
|
|
#2772 |
|
Wtajemniczenie
|
Konia lepiej spedzic dzisiejsza noc w szpitalu lub w hotelu niz w samochodzie w stresie na zawalonej sniezyca trasie. a polozne pierwsza klasa!!
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguska fajnie ze wszystko ok ![]() cottonpuma wspolczuje |
|
|
|
|
#2774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do torby szpitalnej, to mam mala walizke (zawsze bralam ja do samolotu jako bagaz podreczny). musze jeszcze dokupic cos do jedzonka ale to juz moze isc do mojej torebki, bo zawsze i tak mam duza. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-02-15 o 21:54 |
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- MoniaHan widzę, że termin masz piękny 21.03. ja również urodziłam się tego dnia dokładnie o 8 rano
|
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
cos ty! mam 2 torby jedna dla dziecka druga dla siebie oczywiscie dla dziecka wieksza
![]() laktator zostal mi do wyparzenia i butelki ze smoczkami, ubrania dla mnie i dla dziecka na wyjscie maz mi w fotelikiem przywiezie przy wypisie Konia dobrze ze tak sie skonczylo a nie jechaliscie z powrotem w ta paskudna pogode
|
|
|
|
#2777 | ||||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Jolka chetnie bym sie zalozyla z toba czy uzyjesz tej prostownicy Czy chociaz do glowy przyjdzie ci bedac obolala po porodzie,zaabsorbowana maluszkiem prostowac wlosy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nalezy sie na urodzenie dziecka wolne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
od razu po porodzie nie, ale jak będę już w stanie to z pewnością tak ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- u mnie w szpitalu nie ma sklepu |
||
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
jolka a czy Ty dowiadywałaś bezpośrednio w szpitalu, w którym chcesz rodzić co masz ze sobą zabrać i jak się ew. spakować?
każdy szpital ma swoje preferencje, mam wszystkie takie info podali na SR |
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() suszarke wzielam na wszelki wypadek
|
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytałam położnej oraz koleżanki która rodziła teraz 4lutego |
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
a na stronie szpitala sprawdzalas?
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
sprawdzałam i nic o tym nie ma, a szkoda.
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
no szkoda jak się wkurze to zadzwonie do nich albo pojade
choć mówią mi, że nie ma sensu bo muszę mieć wszystko swoje. niby można ubierać w ciuszki szpitalne jak ktoś nie ma, ale tak chodzić i się prosić
|
|
|
|
#2786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
smutne te rzeczy co piszesz Ja jak byłam w szpitalu to dziewczyna urodziła martwe maleństwo w 36tc dziecko tak się owinęło pępowiną, że odcięło dostęp do tlenu. Strasznie to przeżyła bidulka, a później przyszła do swojej bratowej co leżała z nami na sali w 20 tc. Była w lepszej formie ale chodziła w swetrze ( a upał był) i miała bandaż na piersi owinięty żeby mleko przestało lecieć ( to raczej mit z tym bandażem) tynka ja miałam zamawiać z interentu ale poszłam w swoim mieście do hurtowni z bielizną i kupiłam fajny stanik za 12 zł. Ma troszkę luzu ale jak piersi nabiorą mleka to zrobią się takie pełne jak po operacji plastycznej A w pierwszej ciąży kupiłam stanik za 40 zł ( w sklepie z bielizną) taki: http://akrobatka.pl/mitex-amam-biustonosz-p-2535.html i ten co mam teraz za 12 zł jest lepszy a na dodatek baba mi wcisnęła rozmiar 75 pod biustem kiedy ja noszę 85 i musiałam go poszerzać. Cytat:
Super, że wszystko ok. Ale teraz może przez ten krążek to urodzisz trochę później jak Filipa A wagą się nie martw, może teraz tak nie popękamy a jak waga mniejsza to będzie lżej a później nadrobi koniakonia Bardzo dobrze, że Cię nie puścili na tą śnieżycę skoro jest tak nie ciekawie. Ja z drugiego końca Polski ale myślałam, że najgorsze już u mnie jest ( zaspy już są ) widać pewnie jutro nie dojadę do miasta na badania...
|
|
|
#2787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czuję, że będę miała ogromny problem z przystawianiem...
|
|
#2788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2789 | |
|
Raczkowanie
|
Jolkaaa ja będę brała rzeczy z tej listy co wklejałam, że szpital każe. Jeszcze dopytam o te podkłady itd. ale wydaje mi się, że powinni dawać takie rzeczy to w końcu też w ich interesie... a suszarkę też biorę, bo zawsze suszę włoski, bo inaczej mam sianko
Jeśli chodzi o siarę to ja nie zauważyłam wcześniej. Wczoraj jedynie patrzeć na koszulkę od piżamy a tam takie coś jak 50gr (nie plamka bo zaschnięte i na białym więc nie wiadać) i pokazuje mężowi, a on, że to może skaza na koszulce ale chyba nie![]() spadam spać Cytat:
co by było jakbyście wracając utknęli też gdzieś warunki dzisiaj fatalne rzeczywiście, a jutro będzie lepiej, bo zawsze pierwszego dnia się ogarniają służby i ludzie, a później jest z górki![]() sama zgupiałam jak napisałaś najpierw, martwiłabym się jakby moja córcia na tym etapie ważyła tyle co twój synek
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
a pościel do łóżeczka pierzecie przed pierwszym nałożeniem?? i ile macie w zapasie na zmiane?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

Ja biore 3, wystarczy a jak maly zabrudzi to maz bedzie mi dowozil czyste a brudne zabieral
sympatyczny i kochany

45km w 6h
czyli macierzynski.