Jak oni gotują,czyli najzabawniejsze pomysły kulinarne o jakich słyszeliście. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 23:56   #151
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy
Dot.: Jak oni gotują,czyli najzabawniejsze pomysły kulinarne o jakich słyszeliście.

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Wszystko co jest smazone na duzej ilosci tluszczu powoduje zgage i niestrawnosc...
Nie wiem skad informacja o tym ze cebula niszczy zoladek i przelyk . Pierwsze slysze.
Uczyłem się o tym- stąd.
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-14, 12:37   #152
lanavera
Zadomowienie

Dot.: Jak oni gotują,czyli najzabawniejsze pomysły kulinarne o jakich słyszeliście.

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Uczyłem się o tym- stąd.
Ach, no tak! Stąd!

Y... znaczy skąd...? Skoro się uczyłeś to będziemy wdzięczne jak wyjaśnisz dlaczego i w jaki sposób niszczy przełyk bo nikt z nas o tym po prostu nie słyszał, masz przewagę
lanavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-14, 13:16   #153
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Uczyłem się o tym- stąd.

No to pewnie czosnek wypala juz calkowicie
Rany co za teorie... Pomysl logicznie kto kupowalby cebule gdyby miala zabijac

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2012-02-14 o 13:25
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-14, 21:37   #154
Banwen
Przyczajenie

Mogę zginąć. Ale bez cebuli się nie obejdę.
Stary 2012-02-15, 00:44   #155
winklepicker
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego, uwielbiam sery pleśniowe, taki trójkąt jestem w stanie zjeść bez problemu, sam albo z żurawiną.
Ja rozumiem, że można to jeść, ale odwinięcie sobie całego trójkąta i jedzenie go w papierku na korytarzu bez niczego zdziwiło mnie. Nawet uraziło mój zmysł estetyczny, choć nie powinno mnie to obchodzić.

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 05:49   #156
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez lanavera Pokaż wiadomość
Ach, no tak! Stąd!

Y... znaczy skąd...? Skoro się uczyłeś to będziemy wdzięczne jak wyjaśnisz dlaczego i w jaki sposób niszczy przełyk bo nikt z nas o tym po prostu nie słyszał, masz przewagę

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
No to pewnie czosnek wypala juz calkowicie
Rany co za teorie... Pomysl logicznie kto kupowalby cebule gdyby miala zabijac
Nie napisałem, że zabija, tylko, że jest szkodliwa!

Cebula zawiera m.in. związki siarki, które działają bakteriostatycznie i pomagają zachować w zdrowej kondycji nasze włosy i paznokcie. Niestety mogą powodować też wzdęcia, podrażnienia skóry a nawet rozpad krwinek czerwonych. Do tego wszystkiego trzeba pamiętać, że cebula jest wysoce ciężkostrawna.

I spokojnie chodziło mi oczywiście o częste lub nadmierne spożywanie jej, powinienem był to zaznaczyć, wybaczcie późno to pisałem i zmęczony już byłem.

Zgadzam się, że w nadmiarze wszystko szkodzi i trzeba podchodzić z rozwagą, ale chyba nikt nie myśli, że taka smażona albo duszona na tłuszczu cebula jest zdrowa lekka i przyjemna... A potem ludzie się dziwią na starość skąd różne choroby mają. Wątroba nie da znać dziś, czy za parę miesięcy, na niektóre dolegliwości pracuje się całe życie.

Dlatego więc ja unikam cebuli. Szczególnie surowej bo ta jest najniebezpieczniejsza i faktycznie może powodować podrażnienia żołądka.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2012-02-15 o 05:51
Stary 2012-02-16, 12:23   #157
afryga
Raczkowanie

Mój teść robi fantastyczną ogórkową, więc szwagier postanowił też się nauczyć. Zadzwonił do teścia po dokładny przepis. Mój teść to straszny jajcarz więc postanowił zrobić mu psikusa. Dał mu dokładne porady co do zupy i powiedział, ze sekretem jego ogórkowej jest miód, którego trzeba dodać na koniec gotowania ze 2-3 łyżki na średni garnek . Szwagier dostosował się do "przepisu". Szwagierka nie mogła uwierzyć, że tak łatwo dał się nabrać. Anegdotka o tej ogórkowej już kilka lat bawi nas do łez .
afryga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-16, 12:39   #158
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
Mój teść robi fantastyczną ogórkową, więc szwagier postanowił też się nauczyć. Zadzwonił do teścia po dokładny przepis. Mój teść to straszny jajcarz więc postanowił zrobić mu psikusa. Dał mu dokładne porady co do zupy i powiedział, ze sekretem jego ogórkowej jest miód, którego trzeba dodać na koniec gotowania ze 2-3 łyżki na średni garnek . Szwagier dostosował się do "przepisu". Szwagierka nie mogła uwierzyć, że tak łatwo dał się nabrać. Anegdotka o tej ogórkowej już kilka lat bawi nas do łez .
To taka ogórkowa dla wielbicieli łakoci była :P Ssssssłodko ^^
Stary 2012-02-17, 15:53   #159
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492
Konto usunięte

Mój TŻ lubi eksperymentować, a jakoże mięsa w każdej postaci nigdy zabraknąć nie może to ostatnio wymyślił kanapkę
Chleb posmarowany masłem, miodem, na to plaster wędliny, czosnek, cebulka i keczup
O dziwo zjadł i mówił że bardzo mu smakowało

A w górach chcieliśmy zrobić sobie grzane piwo, niestety kuchnia była zajęta, więc wlał piwo do czajnika elektrycznego, dosypał goździków i przyprawy do grzańca. Wyszło na to, że piwa zostało na kilka łyków bo wszystko wypłynęło
9cfdbdf4a8633c241406c59618b1b1f07a8603a7_62eda0f28d492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 16:30   #160
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Mój brat jak był małym dzieckiem postanowił sobie przyrządzić sam kanapki. Wyciagnął bułeczkę, posmarował masłem, na to polozyl szynkę.. i nagle postanowił być twórczy. Całość posmarował nie ketchupem, nie majonezem a...... czekoladowym monte.

Oczywiście zjadł ze smakiem, ale kiedy mu o tym opowiedzialam kilka lat pozniej to nie wierzył. Po tym jak pół rodziny się z tego smieje to teraz zawzięcie twierdzi ze on to pamięta i było pyszne
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 19:21   #161
Angel28
Rozeznanie

Ja dziś zjadłam pączka z nadzieniem różanym i popiłam maślanką nie zbyt dobre połączenie ale nawet nawet
Angel28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 19:39   #162
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel28 Pokaż wiadomość
Ja dziś zjadłam pączka z nadzieniem różanym i popiłam maślanką nie zbyt dobre połączenie ale nawet nawet
ja kiedys zjadlam kanapke z kiełbachą i popiłam kawą na mleku hah
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-17, 20:01   #163
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
ja kiedys zjadlam kanapke z kiełbachą i popiłam kawą na mleku hah
E tam, w końcu do obiadu je się mięsko i mizerię ze śmietaną i nie słyszałem jeszcze, żeby kiedykolwiek ktoś narzekał... A kanapki też różniaste popijam kawą z mlekiem na śniadanie
Stary 2012-02-18, 11:13   #164
Panna Mia
Rozeznanie

koleżanka odgrzewa sobie pierogi na kaloryferze jak jest w pracy
kawą z mlekiem zapijam wszelkie kanapki na śniadanie pierwsze i drugie, podobnie jajecznicę (ale na myśl o wersji z mlekiem lub śmietaną aż mi sie cofnęło)

Edytowane przez Panna Mia
Czas edycji: 2012-02-18 o 12:05
Panna Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 15:17   #165
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Panna Mia Pokaż wiadomość
kawą z mlekiem zapijam wszelkie kanapki na śniadanie pierwsze i drugie, podobnie jajecznicę (ale na myśl o wersji z mlekiem lub śmietaną aż mi sie cofnęło)
...

Jajecznica z odrobiną mleka dodaną podczas roztrzepywania jajek jest jak najbardziej poprawna. Przecież do omletu też się go dodaje
Stary 2012-02-18, 23:31   #166
madalena83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez winklepicker Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że można to jeść, ale odwinięcie sobie całego trójkąta i jedzenie go w papierku na korytarzu bez niczego zdziwiło mnie. Nawet uraziło mój zmysł estetyczny, choć nie powinno mnie to obchodzić.
Ja tak jem
Jak mąż zobaczył co robię, to się w głowę pukał, dopóki nie spróbował - teraz często sam tak zajada

Cytat:
e tam - połączenie super - pączki z mlekiem, kefirem, maślanką - rewelacja
Kanapki z dżemem również popijamy mlekiem, a mąż to nawet jajecznicę ze szczypiorkiem mlekiem musi popić - z herbatą mu nie smakuje

Cytat:
Napisane przez Panna Mia Pokaż wiadomość

ale mnie to już nie dziwi - w zeszłym miesiącu mąż wrócił z pracy i opowiadał o koledze, który kupił sobie w biedronce bagietkę z czosnkiem, ale nie miał gdzie odgrzać, więc na kaloryfer położył

"Nie da się żyć byle jak ani nawet tak sobie. Trzeba żyć perfekcyjnie"

Jan Lubiński
madalena83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 08:38   #167
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez madalena83 Pokaż wiadomość
Ja tak jem
Jak mąż zobaczył co robię, to się w głowę pukał, dopóki nie spróbował - teraz często sam tak zajada
Też tak jem, w pracy parę osób również i nikogo to nie dziwi,w domu już tym bardziej bo wszyscy lubimy sery pleśniowe.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez madalena83 Pokaż wiadomość
e tam - połączenie super - pączki z mlekiem, kefirem, maślanką - rewelacja
Kanapki z dżemem również popijamy mlekiem, a mąż to nawet jajecznicę ze szczypiorkiem mlekiem musi popić - z herbatą mu nie smakuje
Popieram, ciastka, drożdżówki, pączki z mlekiem super. Jajecznica też.
Stary 2012-02-19, 16:01   #168
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o magę to mój sławny już teściu jest mistrzem w jej używaniu. Poprostu dodaje ją do wszystkiego, albo popija z buteleczki...
Natomiast ostatnio przeszedł samego siebie i choć myślałem, że mnie niczym już nie zaskoczy, to byłem w błędzie. Zastałem go pewnego wieczoru w kuchni jak gotował jajka na gazie w... metalowej misce!
dobrze, że nie w plastikowej

Cytat:
Napisane przez cebulki Pokaż wiadomość
kanapke z serem i dżemem uwielbiam!!!! ale dzem koniecznie truskawkowy!! polecam spróbowac
mój brat tez tak lubi, nie ważne jaki dżem

Cytat:
Napisane przez winklepicker Pokaż wiadomość
Nie słyszałam nigdy "Maga", u mnie wszyscy mówią "Magi".

Przeżyłam straszny szok, kiedy odkryłam, co moja współlokatorka je na obiad. Jedna z nich codziennie je ugotowany makaron, bez niczego.
ja tak jadam od czasu do czasu
tylko przy gotowaniu daję troszkę więcej soli niż normalnie gotuję do rosołu czy pomidorowej

Natomiast mój szanowny ojczulek zamiast posłodzić kluski lane na mleku to je posolił, prosto do gara, a mi się wtedy tak bardzo chciało takiego jedzonka
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 16:25   #169
karateczka000
Zakorzenienie

Popijanie mlekiem nie wydaje mi się bardzo dziwne. Szczególnie ciastek i słodkich wypieków i bułek z dżemem czy miodem też
NIc nie smakuje lepiej jak ciepła drożdzówka z mleczkiem

Ja zawsze do jajecznicy dodaję mleko, czasem śmietanę albo jogurt naturalny inaczej wydaje mi się za sucha
A sery plesniowe mogłabym też jeść na krążki prosto z opakowania, na jeden raz

Kiedyś w przypływie fazy na tłuste i białkowe jedzenie zjadałm na raz całą dużą puszkę konserwy turystycznej, bez chleba, bez niczego pamiętam, ze smakowala jak najlepsze delicje, ale wtedy naprawdę miałam parcie na tłuszcz, bo strasznie ograniczałam węglowodany

Edytowane przez karateczka000
Czas edycji: 2012-02-19 o 16:28
karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 16:34   #170
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
...

Jajecznica z odrobiną mleka dodaną podczas roztrzepywania jajek jest jak najbardziej poprawna. Przecież do omletu też się go dodaje
No niby można, ale mi się to nie widzi.
Tak jak mieszanie herbaty łyżeczką od jajecznicy albo jajka na miękko.
Stary 2012-02-19, 20:14   #171
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Ja na przykład bardzo lubię sam chleb z musztardą albo keczupem a taki z grilla z musztardą już w ogóle
I ktoś tu pisał o serku wiejskim z keczupem - też się zajadałam bardzo dłuuugo długi czas też wyjadałamkeczup sam z butelki, uwielbiałam

Jako dzieciaki jedliśmy też słone paluszki z lodami albo chrupki kukurydziane maczane w oranżadzie, ale to chyba wiele dzieciaków

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 21:27   #172
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Z innych rzeczy gotowałam kiedyś z kumplami kisiel na tanim winie zamiast wody
to akurat nic dziwnego, klasyczna studencko-akademicka potrawa

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 17:07   #173
karookarolina
Raczkowanie

Z moich dziwności, które jem lub robię:

-Zapijam zupy, zawsze jak jem zupę muszę miec pod ręką wodę, herbatę lub sok, żeby zapić
-Frytki lub parówki z majonezem, albo sosem, musztarda, keczup, majonez, sos czosnkowy
-Nutella ze słonymi paluszkami
-herbata z mlekiem
-do sosów często majonez mieszam z mlekiem
-lubie połączenie kurczaka z ananasem, brzoskwiniami, pomidorami i cebulką
-chleb z masłem i cukrem, lub masłem i solą
-pasztet z majonezem i chipsami

TŻta pomysły:
Jajka faszerowane: żółtko miesza z majonezem i curry (fuu)
-ogólnie On do wszystkiego dodaje curry, do zup, sosów, każdego mięsa
-uwielbia kotlety mielone czy schabowe polane maggi
-kanapka z pasztetem, kiełbasą, szynką, serem i sosem (czosnkowym, majonezowym, musztardowym)

Mój eks np wszystko jadł z sosami, np jajecznicę z musztardą, sosem czosnkowym, ketchupem, majonezem, tak samo kanapki. Potrafił wszystko zapić mlekiem. Nawet na kaca pił mleko...

Koleżanka jak robiła sernik na zimno z mojego przepisu wlała całe opakowanie wielkiej paczki żelatyny do masy waniliowej, nawet się nie dało łyżki dobrze wbic

Oczywiście standardowo: jajka, parówki, zupki chińskie w czajniku, makaron w czajniku, mleko <-znajomi studenci mają pomysły

Swego czasu jak mieszkałam w TŻtem w hotelu i nie chciało nam się skoczyć do kuchni to wszystko (kotlety, krokiety gotowe, nawet rybę) odgrzewaliśmy w takim opiekaczu do tostów Swoją droga wszystko było chrupiące i pyszne

No i pomysł TŻta z pracy (u niego w pracy chłopaki w mikrofalówce mają fazę na suszenie skarpet...). Jak bierzę sobie kiełbasę do pracy to zachodzi do chłopaków na produkcję i wklada jedzenie zawinięte w folię aluminiową do jakiegośtam pieca, który służy do obróbki metalu w mega wysokich temperaturach
karookarolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 17:37   #174
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez karookarolina Pokaż wiadomość
Z moich dziwności, które jem lub robię:

-Zapijam zupy, zawsze jak jem zupę muszę miec pod ręką wodę, herbatę lub sok, żeby zapić
-Frytki lub parówki z majonezem, albo sosem, musztarda, keczup, majonez, sos czosnkowy
-Nutella ze słonymi paluszkami
-herbata z mlekiem
-do sosów często majonez mieszam z mlekiem
-lubie połączenie kurczaka z ananasem, brzoskwiniami, pomidorami i cebulką
-chleb z masłem i cukrem, lub masłem i solą
-pasztet z majonezem i chipsami

TŻta pomysły:
Jajka faszerowane: żółtko miesza z majonezem i curry (fuu)
-ogólnie On do wszystkiego dodaje curry, do zup, sosów, każdego mięsa
-uwielbia kotlety mielone czy schabowe polane maggi
-kanapka z pasztetem, kiełbasą, szynką, serem i sosem (czosnkowym, majonezowym, musztardowym)

Mój eks np wszystko jadł z sosami, np jajecznicę z musztardą, sosem czosnkowym, ketchupem, majonezem, tak samo kanapki. Potrafił wszystko zapić mlekiem. Nawet na kaca pił mleko...

Koleżanka jak robiła sernik na zimno z mojego przepisu wlała całe opakowanie wielkiej paczki żelatyny do masy waniliowej, nawet się nie dało łyżki dobrze wbic

Oczywiście standardowo: jajka, parówki, zupki chińskie w czajniku, makaron w czajniku, mleko <-znajomi studenci mają pomysły

Swego czasu jak mieszkałam w TŻtem w hotelu i nie chciało nam się skoczyć do kuchni to wszystko (kotlety, krokiety gotowe, nawet rybę) odgrzewaliśmy w takim opiekaczu do tostów Swoją droga wszystko było chrupiące i pyszne

No i pomysł TŻta z pracy (u niego w pracy chłopaki w mikrofalówce mają fazę na suszenie skarpet...). Jak bierzę sobie kiełbasę do pracy to zachodzi do chłopaków na produkcję i wklada jedzenie zawinięte w folię aluminiową do jakiegośtam pieca, który służy do obróbki metalu w mega wysokich temperaturach
Też tak lubię.

Czyli najnormalniejsza bawarka

Jak brak śmietany, czy jogurtu- czemu nie

Pycha! Z morelami też można...

TŻ-a za to widzę masz zaradnego
Stary 2012-02-20, 20:14   #175
bluebluesky
Zakorzenienie

Genialny watek

Mieszkalismy kiedys z TZtem, na szczescie tylko przez miesiac, z dwiema dziewczynami, ktore pomimo, ze byly przesympatyczne i do tej pory sie przyjaznimy, mialy bardzo olewczy stosunek do jedzenia. Niedobrze sie robilo, jak tylko zaczynaly cos przygotowywac. Wiecie co sie robi, jak zostawi sie majonez w cieplym miejscu, robia sie takie kluchy plywajace w oleju. Mozna zebrac ta brzydka warstwe i wyrzucic, mozna tez to zjesc. Obie sa portugalkami i chcialy przygotowac typowe portugalskie danie z ryby. Niestety zostawily ja surowa w garnku z mlekiem na 4 dni , nie wyobrazacie sobie tego smrodu, kiedy wrocilismy do domu po weekendzie u rodzicow. Moge jeszcze wymieniac, ale wlasnie zjedlismy pyszny obiad, wiec sami rozumiecie…
Stary 2012-02-20, 21:05   #176
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
Może nie stricte o gotowaniu, ale związane - z nietypowych pomysłów, to słyszałam o znajomej, która po imprezie zabrania składać talerze jeden na drugim, bo jak się od spodu ubrudzi, to będzie musiała z dwóch stron myć, a tak to oszczędnie tylko z góry
ja też to praktykuję jak moja kolej zmywania

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
chleb przecier pomidorowy na to cebula..i przyprawy
mi nie smakowalo, za to tesciowa w zime czesto je
bardzo dobre, można też zrobić pseudo pastę: cebula w kosteczkę, maslo,przecier,sol i pieprz

Cytat:
A teraz mi się przypomniało, że będąc dzieckiem widziałem, jak mój kolega zajadał się paluszkami maczanymi w vegecie... ohyda!
haha,
mój mąż to rzodkiewki wcina posypane vegetą

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 22:21   #177
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez bluebluesky Pokaż wiadomość
Genialny watek

Mieszkalismy kiedys z TZtem, na szczescie tylko przez miesiac, z dwiema dziewczynami, ktore pomimo, ze byly przesympatyczne i do tej pory sie przyjaznimy, mialy bardzo olewczy stosunek do jedzenia. Niedobrze sie robilo, jak tylko zaczynaly cos przygotowywac. Wiecie co sie robi, jak zostawi sie majonez w cieplym miejscu, robia sie takie kluchy plywajace w oleju. Mozna zebrac ta brzydka warstwe i wyrzucic, mozna tez to zjesc. Obie sa portugalkami i chcialy przygotowac typowe portugalskie danie z ryby. Niestety zostawily ja surowa w garnku z mlekiem na 4 dni , nie wyobrazacie sobie tego smrodu, kiedy wrocilismy do domu po weekendzie u rodzicow. Moge jeszcze wymieniac, ale wlasnie zjedlismy pyszny obiad, wiec sami rozumiecie…
Współczuję...
Stary 2012-02-20, 22:56   #178
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

A ja w określone dni w miesiącu nie mogę żyć bez spahgetti bolognese z..... grzybkami w occie a najlepiej całym słoiczkiem razem z tym ochydnym śluzem
Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 23:36   #179
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Mój brat miesza musztardę z majonezem i keczupem w słoiczku i smaruje tym wędlinę. Mój kolega je placki ziemniaczane z musztardą a drugi z dżemem. JA z kolei jadam tylko ze śmietaną albo sosem grzybowym. Słyszałam też o kanapkach z dżemem i musztardą, kanapkach z dżemem porzeczkowym i ogórkiem kiszonym, chipsach z nutellą lub musztardą albo chrupkach kukurydzianych z keczupem. Nie wiem jak można to jeść. Chrupki z keczupem jeszcze ujdą bo takie kupuje się w sklepie ale chipsy z nutellą albo musztard??
Nie ma nic pyszniejszego niż placki z dżemem od zawsze je tak jem i znam jeszcze trochę osób tak jedzących (może to regionalne?) Szczególnie z wiśniowym, malinowym lub truskawkowym
Wczoraj na obiadek zrobiłam i jedliśmy z dżemem porzeczkowym akurat

A co do magi, to przyznam, że tutaj pierwszy raz zobaczyłam nazwę "maga" zawsze wszyscy mówili "magi" Ja tam tego nie używam, nie smakuje mi.

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 23:38   #180
pat0
Wtajemniczenie

Witam
poprostu Mistrzowie kuchni :P

U mnie (podlaskie) mowi sie maggi

Sama jadam frytki lub parowki z ketchupem i majonezem , kanapke z serem zotym i dzemem , kanapke z pasztetem i majonezem -dla mnie to nic dziwnego Placki ziemniaczane jadam z cukrem lub cukrem i smietana a nawet z sama szczypta soli.
Kolezanka za to jada twarog z ketchupem i majonezem blee

Edytowane przez pat0
Czas edycji: 2012-02-20 o 23:40
pat0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości