|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#56791 | ||
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() ![]() ![]() i tak nim myć nie będę - chyba ze przyda sie do czegoś, bo myć nim przed henną zeby potem użyć SLS to bez sensu Cytat:
|
||
|
|
|
#56792 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#56793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haaaaa nie zauważyłam tego wcześniej Zobaczcie sobie na plotkowy co mi dorysowały :P |
|
|
|
|
#56794 |
|
Raczkowanie
|
o fuuuuuuuuuuuuuuu, jak ta mikstura śmierdzi nieziemsko
![]() ![]()
|
#56795 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie ma
Dziś załamka - wychodząc z domu miałam całkiem ładne falo-loczki, a jak doszłam na uczelnie wszystko kompletnie proste. Nie wiem w sumie, czy nawet podszewka tu pomoże - ja po prostu mam miękkie, cieniutkie włosy, podatne na takie odkształcanie...
|
|
|
|
#56796 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ja dziś postałam na dworze śnieżek padał sobie mi na czaszke i wciąż mam pofalowane kudełki ![]() zdjęcia TU |
|
|
|
|
#56797 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oddaj trochę dlugości Cytat:
Dodam, że nie miałam wtedy na włosach nic oblepiającego/niezgodnego z CG.zazdrość ![]() Właśnie dostałam maila od Bingo, że wysłali moje walentynkowe zamówienie z FB Mam nadzieję, że nie każą mi zapłacić przy odbiorze kwoty przed obniżką ![]() A poza tym smutno mi dziś, martwię się o zdrowie kochanej osoby. Byle drobiazg wpędza mnie w mega stres, że za chwilę przemieni się w coś gorszegoA żeby nie smęcić za wiele ![]() Mierzyłam wczoraj z nudów obwód kitki i przez kilka miesięcy przybyło mi conajmniej 0,5cm jeśli nie cały 1cm Różnicę widać najbardziej na przedziałkach, stały się mniej widoczne. Jeśli do tego zarosną zakola to padnę trupem ze szczęścia.
|
|
#56798 |
|
Zakorzenienie
|
Paulownia- Myje OMO i odzywka i szampon
![]() a do tego pozniej maska i B/S olejowanie raz góra 2 razy w tygodniu Claudinn Kochana skład jest z tej strony i porównałam go z tym na moim szamponiku jest taki sam. ale inny niż ten który ty podałaś http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/s..._hibiskus.html
|
#56799 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Od niedawna zaczynam przeglądać wizażowe wątki włoskowe olejowe i kręcone ale wciąż się w tym wszystkim gubię! Chciałam spytać się Was o poradę ws początków pielęgnacji - postanowiłam wciąć się za swoje włosiątka i pobiegłam do rossmana po pierwsze produkty po przeczytaniu forumowego FAQ i pigułki. Z góry przepraszam za lekko przydługawy post ![]() Ale od początku. - Mój naturalny kolor to ciemny mysi blond od trzech lat farbuję je na blond. Teraz powoli proszę o coraz mniej pasemek choć bardzo swędzi mnie język żeby nie poprosić o piękny złocisty blondzioch Do fryzjera chodzę raz na 8 miesięcy mniej więcej (nie widać odrostów tak szybko + mam 40 km do zaufaniej p. Martyny z salonu JeanLouisDavid) w związku z tym moje końcówki są mocno nadszarpnięte po tak długim czasie. - Wiem, że farbowanie wysusza i tak suche blond włosy, ale narazie nic nie poradzę na to, że wolę się w jaśniejszym wydaniu Mimo to jak wspomniałam przyzwyczajam się do myśli o powrocie do natury ![]() - Do tej pory moja 'pielęgnacja' opierała się na losowo wybranym szamponie z rossmana najczęściej garniera czy niveę, z odżywkami bylo ciut lepiej od pół roku albo dłużej jestem wierna odżywce Flexible Curls i właściwie na tym kończyła się moja pielęgnacja. Niestety moje włosy nie są w najlepszym stanie - łatwo się puszą elektryzują i już popołudniu opadają i rozprostowywują, poza tym praktykowałam rozczesywanie włosów wieczorem - suchych by móc je spiąć w warkocz na noc. A teraz do rzeczy: 1) dwa razy przed rozpoczęciem przygody z olejowaniem umyłam włosy dwa razy szamponem ziołowym [SLS] z pokrzywą z rossmana + odżywka aletrry z granatem 2) wczoraj umyłam włosy szamponem dla dzieci babydream i potem dokłądnie wymoczyłam włosy w misce z mocno ciepłą wodą i dolanymi mniej więcej dwiema łyżkami olejku alterry z pomarańczą/tego na cellulit/ obwinęłam się folią i przespałam tak całą noc 3) rano spłukałam włosy, umyłam szamponem z alterry z granatem + odżywka też alterra granat Nie zauważyłam żadnych powalających efektów, ale wiem, że to wymaga czasu. Interesuje mnie natomiast Wasza ocena tego planu, co zrobiłam źle i dlaczego, jak to poprawić i udoskonalić? Dodam, że narazie naprawdę jestem zielona i wydawało mi się, że jak zastosuję takiego olejowego gotowca z alterry to będzie dobry pomysł. Po przeczytaniu miliona wątków wiem, że mój następny zakup to olej kokosowy i 'półprodukty' : na pewno gencjana bo strasznie zżółkły mi włoski choć nie widać tego na zdjęciu, aloes, keratyna.
|
|
#56800 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie coś więcej o ceramidach w olejach? Nie mam pojęcia a ciekawi mnie to niezmiernie
|
|
|
|
#56801 |
|
Zakorzenienie
|
Edit:
Pozatym szamponik juz itak mi sie konczy.. musze kupić nowy.. a jakie wy kupujecie..? ale z takich które są dla mnie osiągalne.. bo mam jeden jescze z isany ziołowy ale nie jest zgodny... myje dziecku tym głowę albo daje do wanny no bo co poradzić..Niestety szamponów jest zatrzęsienie ale nie tych co trzeba.. wszystkie Fructisy, schaumy,welle itp mamy tak samo jak i wy. a te profesionalne tez patrzałam. mają wiecej silikonów niz niejeden tani szapon.. ![]() tylko ta alterra i alverde są najlepsze.. nie zauwazylam rzadnych lepszych szamponów chyba wszystkie mają ten chloride czy jak to sie zwało...
|
#56802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z garnierem karite nie bardzo się polubiliśmy
|
|
#56803 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam że szampony dla dzieci są tez dobre
znalazlam szamponik dla dzieci babylove AQUA, LAURYL GLUCOSID, COCAMIDOPROPYL BETAINE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, PANTHENOL, POLYQUATERNIUM-10, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT, GLYCERYL CAPRYLATE, CITRIC ACID, PARFUM. i taki drugi żel do mycia głowy i ciała dla dzieci AQUA, LAURYL GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM CITRATE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, POLYQUATERNIUM-10, PANTHENOL, GLYCERYL CAPRYLATE, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, PARFUM i taki kremowy zel tez dla dzieci : AQUA, SORBITOL, COCAMIDOPROPYL HYDROXYSULTAINE, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, COCO- GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, BISABOLOL, SWEET ALMOND OIL POLYGLYCERYL-6 ESTERS, POLYQUATERNIUM-7, CITRIC ACID, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM CHLORIDE, ETHYLENE BRASSYLATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, TOCOPHEROL.
|
#56804 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() po myciu nierozcieńczoną odżywką robiłam sobie przetłuszcz na głowie, metoda kubeczkowa jest dla mnie idealna, isana ma piane i czuję pod palcami ze domywa, a przy tym nie mam podrażnionego i wysuszonego skalpu jak to mi się zrobiło po BD ![]() Współczuwam zmartwień, jak wspierasz musisz być silna sprawdzałas w liscie zanalizowanych kosmetyków, w pigułce i FAQ są podpięte produkty nie tylko z rynku polskiego. |
|
|
|
|
#56805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podaj mi nazwę tego trzeciego, będę polować za granicą ;] |
|||
|
|
|
#56806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Relacja z hennowania - pieknie. Widze, ze ta henna z Mazidel to naprawde dobry gatunkowo produkt. W porownaniu z ta kupna mieszanka, ktorej uzywalam poprzednio - toz to niebo i ziemia! Zadnych grudek, umieszala sie na piekny, gesty kremik budyniowy tzn taka konsystencja. Nakladanie komfortowe. I kolor wyszedl boskiWlosy zdaja sie byc wcale nie tak bardzo wysuszone. Wzielam 4 lyzki stolowe henny Jamili i 2 lyzki indygo. Na przyszlosc wyprobuje inne proporcje - wiecej henny mniej indygo, zeby kolor troche ocieplic. A teraz bedziemy sie nawilzac po 10 dniach powrot do proteinek.
|
|
|
|
|
#56807 |
|
Kazar Lady
|
BD ma polyquaterium? to nie przeszkadza przy CG?chyba zaczyna sie u mnie total świr włosowy ![]() zobaczcie, co włąśnie dostałam z ekostrefa Paczka wyjdzie dopiero w poniedziałek, wszystko przez opóźnienie z dostawą z BINGO - za co bardzo przepraszamy. pozdrawiamy Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-02-16 o 14:12 |
|
|
|
#56808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jaki kolor mialaś przed farbowaniem? co do BIO Marktu to mam w okolicy ale nie wiem tam nie mają za duzo kosmetyków ale zajżę ![]() Proszę tu jest nazwa: Babylove Ultra Sensitive Waschlotion. tylko w DM mozna kupic ale ja widzialam pare razy na allegro miel te rzeczy.. ![]() jak dobre to w takim razie jak sie moj szampon skonczy to ten kupie
|
|
#56809 |
|
Zakorzenienie
|
w pigułce nie mają za duzo na liscie zagranicznym patrzałam :
Hipp -Ok moze być alterra mają mały wybór i zawyżają ceny alverde któraś pisała że nie do konca zgodny.. weleda-droga jak Holeraa LIDL Cien- Ok ale ja niestety mam dalekoo lidla.. nie bede po 1 szampon jechać I to wszystko wybaczcie ze sie powtarzam ale powinny dziewczyny z niemiec szukać tak jak ja produktów i dodawać do analizy.. ja dałam tam juz pare ale tam jeszcze nikt sie nie odezwał więc jak narazie Nici.. ![]() a reszta prosuktów to z Polski niestety...
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2012-02-16 o 14:17 |
|
|
|
#56810 |
|
Wtajemniczenie
|
Balsam do kąpieli Babydream Fur Mama skojarzył mi się troszkę z olejkiem myjącym Ziaji:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lfuhl-bad.html Aqua, Glycine Soja (Soybean) Oil, Sorbitol, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Parfum, Sodium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glycerin, Whey Protein, Lactose, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Polyglyceryl - 10 Laurate, Polyglyceryl - 2 Laurate, Glyceryl Caprate, Xanthan Gum, Tocopherol, Citric Acid. Co myślicie?
|
#56811 | |
|
Zakorzenienie
|
BD nie ma pq ;]
Jest daleko, nie ma co trząść portek ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Chyba prędze obciąży?Niestety coś w nim mnie podrażniło i zdenerwował zapach ;] |
|
|
|
|
#56812 |
|
Strażnik Wizażu
|
2 kolory tych balsamów testowałam, był to chyba brąz i coś jeszcze, kasztan może? Nie pamiętam, bo to było dość dawno temu...
|
|
|
|
#56813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#56814 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56815 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
juz sie ucieszyłam że zamiast olejku zakupię ten balsam ![]() nic to, dzis jak nie zasnę zaraz to zrobie podejście nr 56 do przeszukania SP i innych galerianych miejsc przeglądam kosmetyki polecane przy CG i MUSZE zapisać na kartce co moge brać co zostawić w sklepie, bo widac ze zakupy z głową mnie nie dotyczą ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- 2 tygodnie oczekiwania na wysłanie za pobraniem zgroza więcej w tym sklepie nie kupię, nawet jak będą dopłacać do przesyłekE: DMka eiri pisała wyżej, że to zamówienie z FB jej już wysłali
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-02-16 o 14:31 |
||
|
|
|
#56816 |
|
Wtajemniczenie
|
Bingosklep nie ma opóźnienia
Moją paczkę wysłali dziś, zgodnie z tym, co pisali na fejsie (zamawiałam we wtorek wieczorem, więc paczka miała wyjść dzisiaj i faktycznie przyszło info o wysyłce).
|
#56817 |
|
Zakorzenienie
|
Włosy były zadowolone
![]() Chyba mało kto ma taki skalp jak mój, może spróbuj? Jeśli Cię zapach nie drażni. Mnie wszystkie drażnią, chyba taki odruch obronny |
|
|
|
#56818 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Tak, tak widziałam, ale...
Cytat:
chyba na ich tablicy była informacja, że wysyłka dnia następnego (przy zamówieniach zrobionych do południa)...do dziś status zamówienia się nie zmienił.Stąd moje obawy ![]() Dzień się jednak jeszcze nie skończył, może mnie miło zaskoczy wolałabym już w tej chwili żeby wysłali paczkę po weekendzie (lepiej by nie leżakowała gdzieś na poczcie)...
|
|
|
|
|
#56819 |
|
Zadomowienie
|
Bingo nie ma opóźnienia
Moja paczucha już dotarła - właśnie siedzę w pracy i wącham to wszystko a ręce natarłam ich balsamem palmowym - cuuudowny jest!
|
#56820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

Tylko SLS wtedy moze troche czesciej powinien pojsc w ruch. Tak mi sie wydaje ale moge gadac glupoty 

zaparzę skrzyp i pokrzywę w małej ilości wody, doleję oleju rycynowego i to będę wcierać w skórę i włosy 

Dziś załamka - wychodząc z domu miałam całkiem ładne falo-loczki, a jak doszłam na uczelnie wszystko kompletnie proste. Nie wiem w sumie, czy nawet podszewka tu pomoże - ja po prostu mam miękkie, cieniutkie włosy, podatne na takie odkształcanie...

chyba na ich tablicy była informacja, że wysyłka dnia następnego (przy zamówieniach zrobionych do południa)...do dziś status zamówienia się nie zmienił.