Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1894 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 12:49   #56791
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Bez paniki, na codzien i tak myjesz odzywka, wiec raz na jakis czas nic sie chyba nie stanie od tej Alterry Tylko SLS wtedy moze troche czesciej powinien pojsc w ruch. Tak mi sie wydaje ale moge gadac glupoty
Niestety Alterra i Alverde troche myla, bo niby bez silikonow, ale wcisneli tam ten kondycjoner nieszczesny :/ czy co to tam jest

nie panikuję

i tak nim myć nie będę - chyba ze przyda sie do czegoś, bo myć nim przed henną zeby potem użyć SLS to bez sensu

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość

Miśka rewelacyjne są! Takie błyszczące i świetnie się kręcą, chciałam zobaczyć zdjęcia w albumie, ale niestety mi też błędny album wyskakuje.
dziękuję - nie wiem co z tym albumem - mogłam pochrzanić link pod emotkę ale założyłam już w profilu 2 ! publiczne albumy i żadnego nikt oprócz kontaktów i DMki nie widzi

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 12:49   #56792
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
a który to był kolor, podasz mi linka?

Dzisiaj zamierzam zrobić eksperymentalną kurację zaparzę skrzyp i pokrzywę w małej ilości wody, doleję oleju rycynowego i to będę wcierać w skórę i włosy
Ooo bardzo ciekawa jestem tego eksperymentu Daj znać co wyjdzie.
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:05   #56793
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Jakie nasycone bys polecila osobom ktorym kokos specjalnie jakos nie sluzy? Shea wlasnie czy cos jeszcze?
Nie umiem powiedzieć. Może nie ma reguły?
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a czemu bez zdjęć
nic nie domalujemy przecież
Haaaaa nie zauważyłam tego wcześniej
Zobaczcie sobie na plotkowy co mi dorysowały :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:18   #56794
Rabarba
Raczkowanie

o fuuuuuuuuuuuuuuu, jak ta mikstura śmierdzi nieziemsko
Stary 2012-02-16, 13:29   #56795
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Podszewki nie ma? To wyłóż ją jakąś satyną czy coś
No właśnie nie ma Dziś załamka - wychodząc z domu miałam całkiem ładne falo-loczki, a jak doszłam na uczelnie wszystko kompletnie proste. Nie wiem w sumie, czy nawet podszewka tu pomoże - ja po prostu mam miękkie, cieniutkie włosy, podatne na takie odkształcanie...
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 13:37   #56796
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
No właśnie nie ma Dziś załamka - wychodząc z domu miałam całkiem ładne falo-loczki, a jak doszłam na uczelnie wszystko kompletnie proste. Nie wiem w sumie, czy nawet podszewka tu pomoże - ja po prostu mam miękkie, cieniutkie włosy, podatne na takie odkształcanie...
może podszyj faktycznie satynką?

ja dziś postałam na dworze śnieżek padał sobie mi na czaszke i wciąż mam pofalowane kudełki
zdjęcia TU

Stary 2012-02-16, 13:39   #56797
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
znam to, mi też włosy kręcą się strasznie nierówno, ale mam nadziję że CG to zmieni..
Mnie zmieniło, ale długo to trwało... prawa strona stawiała opór, ale w końcu się pokręciła, nadal jest pewna różnica w porównaniu z lewą, ale myślę, że nie jest bardzo widoczna dla innych.
Cytat:
mycie isana babassu
płukanka lniana
b/s joaśka żółta
plunking
żel lniany i trochę graffiti białego

Oddaj trochę dlugości

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Hm... samego skalpu szamponem nie próbowałam, ale na pewno spróbuję. Nie no, ja teraz tez mam opór przed szamponem jak widzę jaki efekt daje odżywka. Jednak potem włosy sa jakby niedomyte... Może muszą się jeszcze przyzwyczaić do tej odżywki i potem będzie lepiej.
Moje włosy po odżywce były naprawdę niedomyte. Możliwe, że mam złą technikę mycia odżywką Dodam, że nie miałam wtedy na włosach nic oblepiającego/niezgodnego z CG.
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
włoski
zazdrość

Właśnie dostałam maila od Bingo, że wysłali moje walentynkowe zamówienie z FB Mam nadzieję, że nie każą mi zapłacić przy odbiorze kwoty przed obniżką

A poza tym smutno mi dziś, martwię się o zdrowie kochanej osoby. Byle drobiazg wpędza mnie w mega stres, że za chwilę przemieni się w coś gorszego Brak dystansu, ot co. I za dużo uczuć.

A żeby nie smęcić za wiele
Mierzyłam wczoraj z nudów obwód kitki i przez kilka miesięcy przybyło mi conajmniej 0,5cm jeśli nie cały 1cm Nie pamiętam dokładnie początkowych wymiarów, było ok 8-9cm, teraz pochodzi pod 9,5-10cm.
Różnicę widać najbardziej na przedziałkach, stały się mniej widoczne.
Jeśli do tego zarosną zakola to padnę trupem ze szczęścia.
Stary 2012-02-16, 13:41   #56798
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Paulownia- Myje OMO i odzywka i szampon
a do tego pozniej maska i B/S
olejowanie raz góra 2 razy w tygodniu

Claudinn Kochana skład jest z tej strony i porównałam go z tym na moim szamponiku jest taki sam. ale inny niż ten który ty podałaś

http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/s..._hibiskus.html
Stary 2012-02-16, 13:48   #56799
_analiza
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Od niedawna zaczynam przeglądać wizażowe wątki włoskowe olejowe i kręcone ale wciąż się w tym wszystkim gubię!

Chciałam spytać się Was o poradę ws początków pielęgnacji
- postanowiłam wciąć się za swoje włosiątka i pobiegłam do rossmana po pierwsze produkty po przeczytaniu forumowego FAQ i pigułki. Z góry przepraszam za lekko przydługawy post

Ale od początku.
- Myję włosy nie częściej niż dwa razy w tygodniu, oprócz grzywki, którą notorycznie obmacuję nie mam problemu z przetłuszczaniem, często związuję włosy w kucyk albo koczka.

- Mój naturalny kolor to ciemny mysi blond od trzech lat farbuję je na blond. Teraz powoli proszę o coraz mniej pasemek choć bardzo swędzi mnie język żeby nie poprosić o piękny złocisty blondzioch Do fryzjera chodzę raz na 8 miesięcy mniej więcej (nie widać odrostów tak szybko + mam 40 km do zaufaniej p. Martyny z salonu JeanLouisDavid) w związku z tym moje końcówki są mocno nadszarpnięte po tak długim czasie.
- Wiem, że farbowanie wysusza i tak suche blond włosy, ale narazie nic nie poradzę na to, że wolę się w jaśniejszym wydaniu Mimo to jak wspomniałam przyzwyczajam się do myśli o powrocie do natury
- Do tej pory moja 'pielęgnacja' opierała się na losowo wybranym szamponie z rossmana najczęściej garniera czy niveę, z odżywkami bylo ciut lepiej od pół roku albo dłużej jestem wierna odżywce Flexible Curls i właściwie na tym kończyła się moja pielęgnacja. Niestety moje włosy nie są w najlepszym stanie - łatwo się puszą elektryzują i już popołudniu opadają i rozprostowywują, poza tym praktykowałam rozczesywanie włosów wieczorem - suchych by móc je spiąć w warkocz na noc.

A teraz do rzeczy:

1) dwa razy przed rozpoczęciem przygody z olejowaniem umyłam włosy dwa razy szamponem ziołowym [SLS] z pokrzywą z rossmana + odżywka aletrry z granatem

2) wczoraj umyłam włosy szamponem dla dzieci babydream i potem dokłądnie wymoczyłam włosy w misce z mocno ciepłą wodą i dolanymi mniej więcej dwiema łyżkami olejku alterry z pomarańczą/tego na cellulit/ obwinęłam się folią i przespałam tak całą noc

3) rano spłukałam włosy, umyłam szamponem z alterry z granatem + odżywka też alterra granat

Nie zauważyłam żadnych powalających efektów, ale wiem, że to wymaga czasu. Interesuje mnie natomiast Wasza ocena tego planu, co zrobiłam źle i dlaczego, jak to poprawić i udoskonalić?

Dodam, że narazie naprawdę jestem zielona i wydawało mi się, że jak zastosuję takiego olejowego gotowca z alterry to będzie dobry pomysł. Po przeczytaniu miliona wątków wiem, że mój następny zakup to olej kokosowy i 'półprodukty' : na pewno gencjana bo strasznie zżółkły mi włoski choć nie widać tego na zdjęciu, aloes, keratyna.
Stary 2012-02-16, 13:48   #56800
AjriszMarta
Zakorzenienie

Możecie coś więcej o ceramidach w olejach? Nie mam pojęcia a ciekawi mnie to niezmiernie

Stary 2012-02-16, 13:48   #56801
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Edit:
Pozatym szamponik juz itak mi sie konczy.. musze kupić nowy.. a jakie wy kupujecie..? ale z takich które są dla mnie osiągalne.. bo mam jeden jescze z isany ziołowy ale nie jest zgodny...
myje dziecku tym głowę albo daje do wanny no bo co poradzić..

Niestety szamponów jest zatrzęsienie ale nie tych co trzeba.. wszystkie Fructisy, schaumy,welle itp mamy tak samo jak i wy. a te profesionalne tez patrzałam. mają wiecej silikonów niz niejeden tani szapon..
tylko ta alterra i alverde są najlepsze.. nie zauwazylam rzadnych lepszych szamponów chyba wszystkie mają ten chloride czy jak to sie zwało...
Stary 2012-02-16, 13:52   #56802
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Aaa Fitomed choć ma siarczan i betainę nie musi doczyścić wszystkiego. One są w składzie jakoś na 5 i 6 miejscu, może być ich naprawdę niewiele (szczególnie betainy kok, na co wskazuje moja skóra po każdorazowym użyciu )
Nie ma składu, ale wierzę Ci na słowo
No proszę! Czyli jednak zmiana... chociaż... czasem to może być też zmiana sezonowa. Moje pieszczochy-rozpieszczochy zachowują się podobnie latem.
Obserwujmy, co będzie się działo wiosną.
Może warto wrócić do nich i sprawdzić zachowanie włosów?
Do Biovaxa pewnie wrócę, gdy tylko trafię na rozsądną promocję w Superpharm A z garnierem karite nie bardzo się polubiliśmy Kończyłam go jakoś przed Gwiazdką i pożegnałam bez żalu. Ostatnio już nie dodawałam do niego parafiny, nawilżenie było ok, ale wyprost robił.
Stary 2012-02-16, 14:00   #56803
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Słyszałam że szampony dla dzieci są tez dobre
znalazlam szamponik dla dzieci babylove
AQUA, LAURYL GLUCOSID, COCAMIDOPROPYL BETAINE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, PANTHENOL, POLYQUATERNIUM-10, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT, GLYCERYL CAPRYLATE, CITRIC ACID, PARFUM.

i taki drugi żel do mycia głowy i ciała dla dzieci
AQUA, LAURYL GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM CITRATE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, POLYQUATERNIUM-10, PANTHENOL, GLYCERYL CAPRYLATE, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, PARFUM

i taki kremowy zel tez dla dzieci :

AQUA, SORBITOL, COCAMIDOPROPYL HYDROXYSULTAINE, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, COCO- GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, BISABOLOL, SWEET ALMOND OIL POLYGLYCERYL-6 ESTERS, POLYQUATERNIUM-7, CITRIC ACID, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM CHLORIDE, ETHYLENE BRASSYLATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, TOCOPHEROL.
Stary 2012-02-16, 14:02   #56804
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość

Oddaj trochę dlugości

Moje włosy po odżywce były naprawdę niedomyte. Możliwe, że mam złą technikę mycia odżywką Dodam, że nie miałam wtedy na włosach nic oblepiającego/niezgodnego z CG.

na długość zrobiłam zmasowany atak po wizycie u fryzjera i z tego co widzę, prawie odzyskałam utraconą długość, tylko mocniejszy skręt teraz robi swoje

po myciu nierozcieńczoną odżywką robiłam sobie przetłuszcz na głowie, metoda kubeczkowa jest dla mnie idealna, isana ma piane i czuję pod palcami ze domywa, a przy tym nie mam podrażnionego i wysuszonego skalpu jak to mi się zrobiło po BD

Współczuwam zmartwień, jak wspierasz musisz być silna
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Edit:
Pozatym szamponik juz itak mi sie konczy.. musze kupić nowy.. a jakie wy kupujecie..? ale z takich które są dla mnie osiągalne..
sprawdzałas w liscie zanalizowanych kosmetyków, w pigułce i FAQ są podpięte produkty nie tylko z rynku polskiego.

Stary 2012-02-16, 14:02   #56805
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam że szampony dla dzieci są tez dobre
znalazlam szamponik dla dzieci babylove
AQUA, LAURYL GLUCOSID, COCAMIDOPROPYL BETAINE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, PANTHENOL, POLYQUATERNIUM-10, CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT, GLYCERYL CAPRYLATE, CITRIC ACID, PARFUM.
ładny. podobny do BD
Cytat:
i taki drugi żel do mycia głowy i ciała dla dzieci
AQUA, LAURYL GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, SODIUM CITRATE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, POLYQUATERNIUM-10, PANTHENOL, GLYCERYL CAPRYLATE, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, PARFUM
też ładny
Cytat:
i taki kremowy zel tez dla dzieci :
AQUA, SORBITOL, COCAMIDOPROPYL HYDROXYSULTAINE, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, COCO- GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, BISABOLOL, SWEET ALMOND OIL POLYGLYCERYL-6 ESTERS, POLYQUATERNIUM-7, CITRIC ACID, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM CHLORIDE, ETHYLENE BRASSYLATE, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, TOCOPHEROL.
Też ładny, najdelikatniejszy
Podaj mi nazwę tego trzeciego, będę polować za granicą ;]

Stary 2012-02-16, 14:02   #56806
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety szamponów jest zatrzęsienie ale nie tych co trzeba.. wszystkie Fructisy, schaumy,welle itp mamy tak samo jak i wy. a te profesionalne tez patrzałam. mają wiecej silikonów niz niejeden tani szapon..
tylko ta alterra i alverde są najlepsze.. nie zauwazylam rzadnych lepszych szamponów chyba wszystkie mają ten chloride czy jak to sie zwało...
Popatrz w drogeriach zielarskich i ze zdrowa zywnoscia i ogolnie ''ekologia'' tam czesto bywaja niepozorne ale ladne skladowo rzeczy. Zaloze sie ze takie cos Niemcy tez maja.
Relacja z hennowania - pieknie. Widze, ze ta henna z Mazidel to naprawde dobry gatunkowo produkt. W porownaniu z ta kupna mieszanka, ktorej uzywalam poprzednio - toz to niebo i ziemia! Zadnych grudek, umieszala sie na piekny, gesty kremik budyniowy tzn taka konsystencja. Nakladanie komfortowe. I kolor wyszedl boski piekny, ciemny braz, tu i owdzie poblyskuje ciemnym kasztanem (na siwkach). I ten polysk - cudo.
Wlosy zdaja sie byc wcale nie tak bardzo wysuszone.
Wzielam 4 lyzki stolowe henny Jamili i 2 lyzki indygo. Na przyszlosc wyprobuje inne proporcje - wiecej henny mniej indygo, zeby kolor troche ocieplic.
A teraz bedziemy sie nawilzac po 10 dniach powrot do proteinek.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 14:08   #56807
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
ładny. podobny do BD
BD ma polyquaterium?
to nie przeszkadza przy CG?

chyba zaczyna sie u mnie total świr włosowy

zobaczcie, co włąśnie dostałam z ekostrefa
Paczka wyjdzie dopiero w poniedziałek, wszystko przez opóźnienie z dostawą z BINGO - za co bardzo przepraszamy. pozdrawiamy

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-02-16 o 14:12
Stary 2012-02-16, 14:10   #56808
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Popatrz w drogeriach zielarskich i ze zdrowa zywnoscia i ogolnie ''ekologia'' tam czesto bywaja niepozorne ale ladne skladowo rzeczy. Zaloze sie ze takie cos Niemcy tez maja.
Relacja z hennowania - pieknie. Widze, ze ta henna z Mazidel to naprawde dobry gatunkowo produkt. W porownaniu z ta kupna mieszanka, ktorej uzywalam poprzednio - toz to niebo i ziemia! Zadnych grudek, umieszala sie na piekny, gesty kremik budyniowy tzn taka konsystencja. Nakladanie komfortowe. I kolor wyszedl boski piekny, ciemny braz, tu i owdzie poblyskuje ciemnym kasztanem (na siwkach). I ten polysk - cudo.
Wlosy zdaja sie byc wcale nie tak bardzo wysuszone.
Wzielam 4 lyzki stolowe henny Jamili i 2 lyzki indygo. Na przyszlosc wyprobuje inne proporcje - wiecej henny mniej indygo, zeby kolor troche ocieplic.
A teraz bedziemy sie nawilzac po 10 dniach powrot do proteinek.
farbowałaś henną ? a na jaki kolor?
i jaki kolor mialaś przed farbowaniem?

co do BIO Marktu to mam w okolicy ale nie wiem tam nie mają za duzo kosmetyków ale zajżę

Proszę tu jest nazwa:
Babylove Ultra Sensitive Waschlotion.
tylko w DM mozna kupic ale ja widzialam pare razy na allegro miel te rzeczy..
jak dobre to w takim razie jak sie moj szampon skonczy to ten kupie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg product_waschlotion_0.jpg (11,9 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-02-16, 14:12   #56809
SugarbabyLove
Zakorzenienie

w pigułce nie mają za duzo na liscie zagranicznym patrzałam :

Hipp -Ok moze być
alterra mają mały wybór i zawyżają ceny
alverde któraś pisała że nie do konca zgodny..
weleda-droga jak Holeraa
LIDL Cien- Ok ale ja niestety mam dalekoo lidla.. nie bede po 1 szampon jechać
I to wszystko wybaczcie ze sie powtarzam ale powinny dziewczyny z niemiec szukać tak jak ja produktów i dodawać do analizy.. ja dałam tam juz pare ale tam jeszcze nikt sie nie odezwał więc jak narazie Nici..

a reszta prosuktów to z Polski niestety...

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2012-02-16 o 14:17
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 14:14   #56810
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Balsam do kąpieli Babydream Fur Mama skojarzył mi się troszkę z olejkiem myjącym Ziaji:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lfuhl-bad.html

Aqua, Glycine Soja (Soybean) Oil, Sorbitol, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Parfum, Sodium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glycerin, Whey Protein, Lactose, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Polyglyceryl - 10 Laurate, Polyglyceryl - 2 Laurate, Glyceryl Caprate, Xanthan Gum, Tocopherol, Citric Acid.

Co myślicie?
Stary 2012-02-16, 14:17   #56811
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
BD ma polyquaterium?
to nie przeszkadza przy CG?
BD nie ma pq ;]
Jest daleko, nie ma co trząść portek

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Balsam do kąpieli Babydream Fur Mama skojarzył mi się troszkę z olejkiem myjącym Ziaji:

Aqua, Glycine Soja (Soybean) Oil, Sorbitol, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoamphoacetate, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Parfum, Sodium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glycerin, Whey Protein, Lactose, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Polyglyceryl - 10 Laurate, Polyglyceryl - 2 Laurate, Glyceryl Caprate, Xanthan Gum, Tocopherol, Citric Acid.

Co myślicie?
Kupiłam z myślą o głowie. Myje podobnie Chyba prędze obciąży?
Niestety coś w nim mnie podrażniło i zdenerwował zapach ;]

Stary 2012-02-16, 14:18   #56812
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
a który to był kolor, podasz mi linka?
2 kolory tych balsamów testowałam, był to chyba brąz i coś jeszcze, kasztan może? Nie pamiętam, bo to było dość dawno temu...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 14:24   #56813
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:

Co myślicie?
Miałam go jak bylam w ciąży jest troszke tłustawy
Stary 2012-02-16, 14:24   #56814
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
zobaczcie, co włąśnie dostałam z ekostrefa
Paczka wyjdzie dopiero w poniedziałek, wszystko przez opóźnienie z dostawą z BINGO - za co bardzo przepraszamy. pozdrawiamy
O nie czyli Bingosklep też będzie miał opóźnienie

Stary 2012-02-16, 14:29   #56815
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Co myślicie?
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Kupiłam z myślą o głowie. Myje podobnie Chyba prędze obciąży?
Niestety coś w nim mnie podrażniło i zdenerwował zapach ;]
o już !!

juz sie ucieszyłam że zamiast olejku zakupię ten balsam

nic to, dzis jak nie zasnę zaraz to zrobie podejście nr 56 do przeszukania SP i innych galerianych miejsc
przeglądam kosmetyki polecane przy CG i MUSZE zapisać na kartce co moge brać co zostawić w sklepie, bo widac ze zakupy z głową mnie nie dotyczą

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
2 tygodnie oczekiwania na wysłanie za pobraniem zgroza więcej w tym sklepie nie kupię, nawet jak będą dopłacać do przesyłek

E: DMka eiri pisała wyżej, że to zamówienie z FB jej już wysłali

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-02-16 o 14:31
Stary 2012-02-16, 14:32   #56816
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Bingosklep nie ma opóźnienia Moją paczkę wysłali dziś, zgodnie z tym, co pisali na fejsie (zamawiałam we wtorek wieczorem, więc paczka miała wyjść dzisiaj i faktycznie przyszło info o wysyłce).
Stary 2012-02-16, 14:33   #56817
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
o już !!

juz sie ucieszyłam że zamiast olejku zakupię ten balsam
Włosy były zadowolone
Chyba mało kto ma taki skalp jak mój, może spróbuj? Jeśli Cię zapach nie drażni. Mnie wszystkie drażnią, chyba taki odruch obronny

Stary 2012-02-16, 14:40   #56818
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
E: DMka eiri pisała wyżej, że to zamówienie z FB jej już wysłali
Tak, tak widziałam, ale...

Cytat:
Bingosklep nie ma opóźnienia Moją paczkę wysłali dziś, zgodnie z tym, co pisali na fejsie (zamawiałam we wtorek wieczorem, więc paczka miała wyjść dzisiaj i faktycznie przyszło info o wysyłce).
...pierwsze zamówienie robiłam przed południem chyba na ich tablicy była informacja, że wysyłka dnia następnego (przy zamówieniach zrobionych do południa)...do dziś status zamówienia się nie zmienił.
Stąd moje obawy
Dzień się jednak jeszcze nie skończył, może mnie miło zaskoczy wolałabym już w tej chwili żeby wysłali paczkę po weekendzie (lepiej by nie leżakowała gdzieś na poczcie)...

Stary 2012-02-16, 14:40   #56819
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Bingo nie ma opóźnienia Moja paczucha już dotarła - właśnie siedzę w pracy i wącham to wszystko a ręce natarłam ich balsamem palmowym - cuuudowny jest!

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 15:16   #56820
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Tak, tak widziałam, ale...

...pierwsze zamówienie robiłam przed południem chyba na ich tablicy była informacja, że wysyłka dnia następnego (przy zamówieniach zrobionych do południa)...do dziś status zamówienia się nie zmienił.
Stąd moje obawy
Dzień się jednak jeszcze nie skończył, może mnie miło zaskoczy wolałabym już w tej chwili żeby wysłali paczkę po weekendzie (lepiej by nie leżakowała gdzieś na poczcie)...
O kurczę, to powinnaś dostać zamówienie dzisiaj. Ale mówisz, że przed południem zrobiłaś pierwsze zamówienie, czy potem jeszcze coś zamawiałaś? Może wyślą Ci wszystko za jednym zamachem dzisiaj i odbierzesz paczkę jutro?

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości