Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 20:42   #4831
agus1978
Wtajemniczenie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

czy wyciągając fridą dawałaś najpierw do noska np wodę morska?

jak widziałam,że glutki wybitnie wyłażą z noska to nie, ale w ramach samego czyszczenia koziczek to psikałam wodą.chodzilo mi o to,że już mi brakowało tchu przy ciągnięciu
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 20:44   #4832
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

dzień dobry wieczór

Cotka a nam rossmanowskei przez peiwn czas podeszły a teraz ju zdawno nie kupowalismy my jesli chodzi o pieluchy to duzo testowalismy bo chcielismy zeby mały był przyzwyczajony do różnych , teraz nie ma ptroblemu co założymy jest ok moja sis przyzwyczaiła do pamków i był problem jak załozyła inne bo od razu uczuliło

co do katarka to wczoraj czytałam ta recenzje i śmiałam sie z mezem z tego jak super Spray opisała mistrzostwo po prostu hehe

co do założenia wątku i kolorowej strony to Monik widze ze przytyk do mnie jak ci tak bardzo brak kolorów to mogłas założyc........ ja założyłam bo jakos chetnych brak było a gdzies pisac chciałysmy(jak zwykle pewnie nei o to Ci chodziło) niestety nie mam nadmiaru czasu i nie zrobiłam kolorowo i juz wolałam ten czas poświecic dziecku

Małgoś M ja równiez jestem za żebys wątek załozyła a jak bedziesz miała czas na kolorki to mega super bo jak widac to priorytet (jakbys nie miała czasu to kiedykolwiek to zrobis zi tak bedzie dobrze-przynajmniej dl amnie)

Archi współczuje problemu z zastojem i mam nadzieje ze cycuch szybko dojdzie do formy -strasznie mocno tulkam tulkam

Aga nie ja nie chciałam poznać autora i tytułu ksiązki bo dla mni eto co zacytowałaś jest smieszne i rozwalające, po prostu po przczytaniu tego jak to dzieci na piersi sa mega do przodu i maja lepiej rozwiniete umiejetności to conieco mi opadło i nie jest to skierowane do Ciebei tylko do tego co napisane, co prawda Ty to powielasz i cytujesz (mam nadzieje ze nie jet to twoja wyrocznią) ale ogólnie mnie po prostu rozwalił tekst.....

Małgoś Kwilonek to chyba z Marcelim powinien sie zgadac bo ten tez tylko mama i mama-musze sie non stop z nim bawic(no ale nei powiem ze mi z tym źle)
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 20:46   #4833
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Napiszę co u nas i ponadrabiam troszkę bo mam 'lekkie' zaleglości

Stefek zrobił się mega wymagający. Jak nie śpi wymaga uwagi: "mama baw się ze mną, noś mnie, gilgaj, patrz na mnie, muszę cię widzieć itd." Stąd chroniczny brak czasu na cokolwiek.
skądś to znam
Dodatkowo budzi mi się w nocy co 1,5-2h - jest marudny, nie potrafi zasnąć, wierci się aż w końcu zaczyna płakać...
Jakby tego było mało nie chce pić mleka. Wypije po 80-100ml i basta. A np. z kaszkami, obiadkami i owocami nie ma kłopotu - wcina jak opętany.
A poza tym jest wszystko super
u mnie, tzn u małej jest tak samo, zdarza się jej nie wypić całej porcji mleka, ale obiadki je i deserki
Stary 2012-02-18, 21:04   #4834
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Mowisz ze sie nie starzeje, tylko ciaza tak na mnie wplywa? To machne sobie drugie to moze w ogole okularow nie bede nosic?
no powiem Ci - kusząca propozycja, ja bym na Twoim miejscu się zastanowiła a wedle tej zasady ja po drugim to chyba oślepnę buuu To niech lepiej tylko ta metoda działa tylko na Ciebie

Cytat:
no póki co u nas moczek i dwa króliczki, a jak smok wypadnie to ucha królika zamiast smoka
jakie macie króliczki ?

Asiu - cieszę się, że mogłam zatem poprawić Ci humor
W tym tekście nie było napisane, że " to dzieci na piersi sa mega do przodu" tylko sens jest taki, że mają rozwinięte inne mięśnie ( i analogicznie dalej wnioskując ciut szybciej uczą się przeżuwać pokarm), ale nie będę się rozpisywać, bo nie widzę sensu.
A czy książka jest moją wyrocznią - nawet jeśli jest, to jest to również tylko moja sprawa

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-02-18 o 21:27
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:08   #4835
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

No tak. Na szczęście my nie musimy lać do nich wody ani "własnoręcznie" sikać. Tak więc wystarczyło zerknąć, macnąć i wyciągnąć wnioski i zajął się tym tż, którego chyba nuda już ponosi nbbbv zzzzCX TT B A to dalej to wiadomość od Filipa, który dorwał się do klawiatury.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 21:11   #4836
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
nbbbv zzzzCX TT B A to dalej to wiadomość od Filipa, który dorwał się do klawiatury.
Filip pisze szyfrem

a z pampersami to wybacz, ale od razu przypominam sobie dr B

Stary 2012-02-18, 21:34   #4837
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Filip pisze szyfrem

a z pampersami to wybacz, ale od razu przypominam sobie dr B
Wybaczam
jestem jej fanką c'nie?

Jak to szło z tym piciem alkoholu przy karmieniu. Miałam gdzies skopiować to co Małgosia (?) wklejała. Jak wypiję pół reddsa to mogę karmić po 4 godzinach? Dobrze kojarzę?

Wymianka.
Stary 2012-02-18, 21:40   #4838
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wypiję pół reddsa to mogę karmić po 4 godzinach? Dobrze kojarzę?
myślę, że spokojnie możesz pić

Stary 2012-02-18, 21:45   #4839
Ellabailasola
Raczkowanie

Witam znowu weekendowo

Kurcze, az strach cos napisac...

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
nie ma szans u nas ta metoda nie przejdzie. mam problem zeby go uspic na rekach a cio dopiero w lozeczku czy wozku jest ewidentnie zmeczony a ryczy, prezy sie nie chce zasnac
Hmmm, tak juz sobie myslalam...niektore mamy walcza z usypianiem poprzez lulanie, a u mnie to juz bylby maly sukces. Bo jak dotychczas to lulanie plus cyc. Inaczej nie da rady
I tez Jak zmeczona to zamiast oczka zamknac i spac, to teatr urzadza i placze strasznie...
Za slaba jestem na wprowadzanie niektorych metod nauki samodzielnego zasypiania(a niektore sa drastyczne, nie powiem...) wiec tez mam bolaczke....
I niekonsekwentna strasznie jestem tez... Wrrr!

...Ale tez sie pocieszam, ze "kiedys bedzie gotowa". I ja tez

Kaileight - pytalas kiedys jakie u Nas Te zmiany skorne. A wiec Majka ma prawie cale plecy w suchych, czerwonych plamkach, na brzuszku i rekach
kilka. Mam nadzieje, ze nie bedzie gorzej...

Dobranoc...ciezki tydzien byl...

Spijcie dobrze mamuski i nie kloccie sie juz
Stary 2012-02-18, 21:53   #4840
cotynato
Zakorzenienie

Mój też kima tylko przy cycu , ale dla mnie to taka wygoda. Nie wiem co będzie później...

Wymianka.
Stary 2012-02-18, 22:06   #4841
agus1978
Wtajemniczenie

Ja już się żegnam na dziś..młoda nie wypila całego mleka (mam nadzieję,że się nie obudzi w nocy) i zasnęła wtulona we mnie...ale już śpi na swoim posłaniu...więc slodkich i kolorowych maminki
Stary 2012-02-18, 22:24   #4842
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Tak pije- pilnuje zawsze by z dobrej piersi jadł- obmacuje czy się nie przepełniają i co i
I ja mam dietę jemu rozszerzać no pytam się jak???
kurcze nie mam pojecia co to moze być, że Ci się co chwile przypląta. Może rzeczywiście doradca coś pomoże, bo nie możesz się tak męczyć kochanarzytul:

QUOTE=Malgosia1983;323949 27]Cześć Mamuśki

Stefek zrobił się mega wymagający. Jak nie śpi wymaga uwagi: "mama baw się ze mną, noś mnie, gilgaj, patrz na mnie, muszę cię widzieć itd." Stąd chroniczny brak czasu na cokolwiek.
Dodatkowo budzi mi się w nocy co 1,5-2h - jest marudny, nie potrafi zasnąć, wierci się aż w końcu zaczyna płakać...
Jakby tego było mało nie chce pić mleka. Wypije po 80-100ml i basta. A np. z kaszkami, obiadkami i owocami nie ma kłopotu - wcina jak opętany.
A poza tym jest wszystko super [/QUOTE]
no Mamuśka, ja jestem najważniejszy rzucaj wszystko i się mną zajmuj
nocek współczuję, ciekawe czemu tak źle sypia, Oby szybko wrócil na dobre tory
\

A my już po tej diecie 2 tygodniowej ja schudłam 2,5 kg a mężul 6,5 kg więc polecam

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 22:45   #4843
cotynato
Zakorzenienie

Małgosia a może biel zabłyśnie niedługo

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2012-02-18 o 22:46
Stary 2012-02-18, 23:00   #4844
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Lul wg autorów książki, którą przytoczyłam ssanie piersi wymaga użycia innych mięśni niż podczas ssania smoczka.
I wg mnie Lulek - trochę przesadziłaś z komentarzem nt Mooonik, mi się to osobiście średnio miło czytało i tak jak piszesz "człowiek chce sobie wejsc na wizaz raz na jakis czas, a tu widzi jakies złośliwe komentarze zupełnie bez sensu
a ja myślałam że Monia adwokatów nie potrzebuje też mam wrażenie ze w ironii Monia jest dobra i tez tak to odczówam-nie pisałabym o tym ale widze ze tworzy sie tu jakieś koło wzajemnej pomocy/adoracji
Lu napisała co odczówa czytając takie posty i jakby Monia chciała to pewnei sama by sie do tego odniosła, najwidoczniej nie poczuła sie zaatakowana i dlatego nic nei napisła

Cytat:
no powiem Ci - kusząca propozycja, ja bym na Twoim miejscu się zastanowiła a wedle tej zasady ja po drugim to chyba oślepnę buuu To niech lepiej tylko ta metoda działa tylko na Ciebie

jakie macie króliczki ?

Asiu - cieszę się, że mogłam zatem poprawić Ci humor
W tym tekście nie było napisane, że " to dzieci na piersi sa mega do przodu" tylko sens jest taki, że mają rozwinięte inne mięśnie ( i analogicznie dalej wnioskując ciut szybciej uczą się przeżuwać pokarm), ale nie będę się rozpisywać, bo nie widzę sensu.
A czy książka jest moją wyrocznią - nawet jeśli jest, to jest to również tylko moja sprawa
ja ni enapisłam ze tam dokładnei jest tak napisane ale powielając coś takiego rozumiem ze piszesz to Ty jako osoba dorosła, która to sprawdziła i tez tak uważa skoro takie to poematy n a ten temat piszesz, no cóą duża cześc społeczeństwa karmiaca butrelką ma dzieci z mniej rozwinietymi innymi miesniami mam nadzieje że i przy drugim dzieckiu (czy nawet 3, 4 itd) uda Ci sie karmiś piersią bo inaczej chyba sie załamiesz ze masz mniej uzdolnione dziecie......

[B]Aga to naprawde nei złośliwośc, ale z tymi ksiązkowymi cytatami teoriami naprawde mozesz komuś kto nie może, albo komu sie coś nei udało sprawić przykrość-tym bardziej że sama nie masz na to potwierdzonych dowodów i wiedzy, a to co przeczytasz w książce i to co pisza mega zwolennicy piersi i inych teorii bardzo często ma sie nijak do zycia w realu....

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2012-02-18 o 23:06
Stary 2012-02-18, 23:23   #4845
cotynato
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale nam siada atmosfera na wątku. No, ale wierzę, że tak się "pokochałyśmy" przez ten cały czas, że szybko wrócimy na odpowiednie tory.

Ale wypowiem się i ja w tym temacie. Gorzej chyba nie będzie.
Ale ja to nie umiem się postawić po żadnej stronie bo mnie irytuje zarówno przesadna idealność, książkowe wychowanie, sterylizowanie wszystkiego co tydzień, jak i poleganie na samej intuicji- która w sumie też czasami zawodzi Oczywiście najlepsze jest moje postępowanie i koniec
A mimo to was lubię i wiem że każda z nas jest super mamą i droga którą wybrała jest najlepsza dla mamusi i dziecka, więc trzymać tak dalej

A co do wykształcania mięśni. Myślę, że nie ma co się obruszać dziewczyny. Nikt nie powiedział, że wasze dzieci są gorsze.
Po prostu nie od dziś wiadomo, że ssanie z piersi to o wiele większy wysiłek dla dziecka niż ssanie z butelki z której leci o wiele łatwiej ( przecież nikt nie zaprzeczy). Więc siłą rzeczy dziecko, które pracuje intensywniej przy ssaniu , wyrabia mięśnie, których nie musi używać przy ssaniu butelki.
Takie moje zdanie. I wnioski.

Wymianka.
Stary 2012-02-18, 23:44   #4846
19natka88
Zakorzenienie

Heloł Szymek stanowczo nie lubi przebywać u swoich drugich dziadków Aż teściowej było przykro jak tylko u niej płakał

A z lepszych rzeczy to mamy szansę na darmową sesję rodzinną Fotograf potrzebuje rodzinki i małego dziecka do zrobienia portfolio. Macie może jakieś fajne pomysły na taką sesję
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Miałam dwa tytuły wymyślone o 2 w nocy hihi ale nie pamiętam dokładnie, leciało to jakoś tak mniej więcej

Spacerówki powoli wyciągamy oto my jesienne mamy

i

Luty już za nami mamusie jesienne walczą z pierwszymi ząbkami
Właśnie Twoje tytuły gdzieś widziałam

Cytat:
Jakbym miała za małego doła to zgadnijcie co

Nawet nie mam już siły by się żalić...

Cytat:
Dla mnie ten rewelacja- bo z ząbkami to myślę,ze różnie może być,a przewroty to chyba szybciej będą
Dzięki

Cytat:
gdzieś osattnio czytałam, ze to dobra metoda. tata mlekiem nie pachnie

trzeba coś wykombinować koniecznie

już za 2 tygodnie no przecież wczoraj się urodził
Właśnie ja nie wiem gdzie te pół roku mi uciekło

Cytat:
Cześć Mamuśki

O proszę i wy dołączyliście do grona dziwnych pobudek nocnych

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Kurna cos mi sie zacieło i nie moge cytowac...

Natka Szymek po takiej ilości jak widac nie głodny eh nie wiadomo co tym naszym dzieciom jest, muszą wyróść z tego i tyle

Dziękuję ze się zgodziłyście chciałam własnie kolorową stronkę zrobić

ARCHI współczuje strasznie!
Też myślę, że tak jak na wszystko tak i na nocne spanie musi przyjść czas, ale chciałabym to jakoś przyspieszyć jednak

Cytat:
Ja się też boję katarka. A mówią, że ekstra.
U nas Stefek mniej więcej też tyle zjada, a zaczal gorzej spać...nie wiem ocb bo budzi się głodny...
Jak będzie potrzeba to i katarku wypróbujemy
Szymon nie jest głodny zbytnio w nocy, tak sobie lubi pocycać tylko - chyba

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 08:46   #4847
archinta
Zakorzenienie

Wczoraj poszliśy spać mega późno, jak na nas , po o 22 i dzis pobudka o której?? A o 5.30

Ale za to zastój puścił wyjątkowo szybko tym razem- uffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff ffffffffffff

Dz dziewczyny za wsparcie i sorry,ze ja Was tak tym zamęczam ale mimo ze Wy nie macie tej "przyjemności z Wami łatwiej mi to przejść i nie rozwalić się totalnie psychicznie

Cytat:
a wiecie tak sobie czytam w necie o Whitney, kurcze no faktycznie szowbiz zjada swoje dzieci... ale przypomniało mi się, że w 1993 roku po obejrzeniu Bodyguard'a popadłam w uwielbienie do tego film u i Costnera. kupiłam sobie wtedy kasetę magnetofonowa, na której było I will always love w 13 wersjach ech te nastolatki
łooooo maj
Cytat:

Dziękuję ze się zgodziłyście chciałam własnie kolorową stronkę zrobić

ARCHI współczuje strasznie!
dz

a ja tez jestem za kolorowa stronką do Asi pisałam kiedyś by pokolorowała ale mnie olała
Cytat:
U nas dokładnie to samo i też obcinam przy tv. Kładę go przodem do tv, oparty o moje cycorki i dawaj
u stópek tez tak dajesz radę?
Ja mojego w bujaczek sadzam

Cytat:
Kwilon w odwiedzinach u dziadków śpi wśród 2 kotów. Jedne pilnuje z jednej strony, a drugi z drugiej .
Fotę poprosze

Cytat:
Nosz kur.... mać
dobrze to ujęłaś!
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Archi współczuje problemu z zastojem i mam nadzieje ze cycuch szybko dojdzie do formy -strasznie mocno tulkam tulkam
dz- tulkanie pomogło częściej musisz
Cytat:
No tak. Na szczęście my nie musimy lać do nich wody ani "własnoręcznie" sikać. Tak więc wystarczyło zerknąć, macnąć i wyciągnąć wnioski i zajął się tym tż, którego chyba nuda już ponosi nbbbv zzzzCX TT B A to dalej to wiadomość od Filipa, który dorwał się do klawiatury.

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Kurcze, az strach cos napisac...

Hmmm, tak juz sobie myslalam...niektore mamy walcza z usypianiem poprzez lulanie, a u mnie to juz bylby maly sukces. Bo jak dotychczas to lulanie plus cyc. Inaczej nie da rady
I tez Jak zmeczona to zamiast oczka zamknac i spac, to teatr urzadza i placze strasznie...
Za slaba jestem na wprowadzanie niektorych metod nauki samodzielnego zasypiania(a niektore sa drastyczne, nie powiem...) wiec tez mam bolaczke....
I niekonsekwentna strasznie jestem tez... Wrrr!
spoko spoko - pisz- ja Cię obronie jakby co

Na pewno w końcu przyjdzie ten czas i nasze dzieciaki dorosną to samodzielnego spania
Cytat:
Mój też kima tylko przy cycu , ale dla mnie to taka wygoda. Nie wiem co będzie później...
a w dzień tez tylko przy piersi??
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
kurcze nie mam pojecia co to moze być, że Ci się co chwile przypląta. Może rzeczywiście doradca coś pomoże, bo nie możesz się tak męczyć kochanarzytul:
ja też nie mam pojęcia bez sensu

A z tym odchudzaniem to Ty mi nie szalej chudzino!!!

A jaka diete mieliscie? Tak z ciekawosci?
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A z lepszych rzeczy to mamy szansę na darmową sesję rodzinną Fotograf potrzebuje rodzinki i małego dziecka do zrobienia portfolio. Macie może jakieś fajne pomysły na taką sesję
ale extra!

co do pomysłu hmmm... chyba nie mam- a chcecie na poważnie czy z jajem czy jak?

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2012-02-19 o 09:06
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 09:07   #4848
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
taki: http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...UTRI-SENSITIVE

o niezłe kupsko walnęła, a dzięki temu mamusia się nie nudziła
dzięki, oj skleroza miałam go w ręce kiedyś
...mamusia nigdy się nie nudzi z Hanutkiem

Cytat:
p
ale masz fajnie, ja muszę swoją obstawiać krzesłami jak leży na macie, żeby nie zerkała. A paskuda i tak sobie przepełza tak, żeby widziała i najlepszym wyjściem jest nie właczać tv w ogóle
ee nie tak fajnie, to że jej nie hipnotyzuje nie znaczy że nie gapi się jak jest załączony gapi się a przy okazji wykręca na wszystkie strony macha rękami i nogami więc paznokci się nie da obcinać z takim adhd

Cytat:
C
Tytuł elegancki Na poprzedniej stronie jeszcze jakiś mi się rzucił w oczy.
To ja dorzucam:

Dzieci ćwiczą przewroty,a mamy mają czas na ploty.
My tu gadu gadu, a nasze dzieci szykują się do siadu. (chyba bez sensuu) a mi też się podoba
Nigdy siebie dość nie mamy, o ząbkach i zupkach ciągle nawijamy.

Ale mam pewien pomysł: namówię tż żeby wziął kilka dni wolnego i żeby to on wstawał do Szymka w nocy, może jak nie poczuje cyca blisko to będzie spać
to może się udać...szkoda że mój tż tego nie jest w stanie zrozumieć

Cytat:
Jakbym miała za małego doła to zgadnijcie co

Nawet nie mam już siły by się żalić...
no nieeeeeeeeee

Cytat:
już za 2 tygodnie no przecież wczoraj się urodził

Cytat:
no to wypisz-wymaluj skok

a wiecie tak sobie czytam w necie o Whitney, kurcze no faktycznie szowbiz zjada swoje dzieci... ale przypomniało mi się, że w 1993 roku po obejrzeniu Bodyguard'a popadłam w uwielbienie do tego film u i Costnera. kupiłam sobie wtedy kasetę magnetofonowa, na której było I will always love w 13 wersjach ech te nastolatki
Kevin Costner ja go lubię jeszcze za Robin Hooda i Tańczącego z wilkami, w każdym z tych filmów świetna ścieżka muzyczna

Cytat:

Uwielbiam Cię.

:
i vice wersa
Stary 2012-02-19, 09:51   #4849
tusia872
Zadomowienie

Nadrobiłam nie cytuje napisze to co zapamietalam

Archi super ze zastój puścił

Małgosia ja ci naprawde współczuje ze dołączyłas do grona mamusiek których dzieci lubią sie budzic czesto w nocy
z mojej strony to ci powiem za najgorszy pierwszy tydzien pózniej przywykniesz
ale mocno mocno trzymam kciuki zeby Stefek szybko sie naprawił i ładnie spał zeby mama miala siły na zabawy

tu takie dyskusje a mnie znowu nie bylo

melduje ze wczorajsza impreza sie udała martwiłam sie jak mała zniesie muzyke i podróż jak bedzie wygladac karmienie itp... ale wyszło wszystko super caą podróż spała humorek jej dopisywał bo do wszystkich sie smiała i nawet nie marudziła no może tylko troszke siedzielismy koło głosnika ale nie było tak zle gondola fajnie tłumila muzyke i mała spała co do karmienia to wziełam termos zeby nie latac po kuchni i szukac wody przegotowanej wiec byla butla a jak mi sie cycki wypełniły tak ze juz mnie bolały to zaszyłam sie z mała w szatni

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 10:20   #4850
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

widze, że nadal dym...no nic, i tak ide czytać

Cytat:

miałyśmy w tamtym tyg dokładnie to samo - ja zwaliłam na opóźniony skok-ty możesz na "zwcześniony"

Cytat:

Oj dynia z ziemniakami - mniam - a jakie kupy po tym łuuuuch
no właśnie na efekty jeszcze czekamy

U nas dokładnie to samo i też obcinam przy tv. Kładę go przodem do tv, oparty o moje cycorki i dawaj

moją najbardziej fascynuje jak tata się goli i tak obcinamy pazury, Olga wpatrzona jak taty twarz sie robi biała, a potem białe znika

Te nasze dzieci to wogóle jakieś takie "niesmakowe" są. Mojemu podeszły ziemniaki ze szpinakiem...a ja to chciałam wywalic tak mi capiło

mamy to mamy

O mamo. Jak ja bzm miala takie niegrzeczne dziecko to
ciapa okropna. To fakt.
Co z wakacjami? Decyzja już jest?
nie ma właśnie decyzji...i nie wiem kiedy nastąpi na razie sie powrotem do pracy stresuje i nawet nie mysle o wakacjach

Cytat:
k
A my już po tej diecie 2 tygodniowej ja schudłam 2,5 kg a mężul 6,5 kg więc polecam
ohoho nieźle a ty to chyba z kości na ości

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no cóą duża cześc społeczeństwa karmiaca butrelką ma dzieci z mniej rozwinietymi innymi miesniami
mam nadzieje że i przy drugim dzieckiu (czy nawet 3, 4 itd) uda Ci sie karmiś piersią bo inaczej chyba sie załamiesz ze masz mniej uzdolnione dziecie......

[B]Aga to naprawde nei złośliwośc, ale z tymi ksiązkowymi cytatami teoriami naprawde mozesz komuś kto nie może, albo komu sie coś nei udało sprawić przykrość-tym bardziej że sama nie masz na to potwierdzonych dowodów i wiedzy, a to co przeczytasz w książce i to co pisza mega zwolennicy piersi i inych teorii bardzo często ma sie nijak do zycia w realu....
Asia...czy ty palisz na stosie ksiązki, które Ci się nie podobają?
Tam było napisane, ze dzieci cycowe mają rozwinięte INNE mięśnie niż dzieci butelkowe, a nie, że są bardziej uzdolnione czy lepsze czy jeszcze coś co insynuujesz. A że mają rozwinięte inne mięśnie to jest prawda, co przecież nie znaczy, że butelkowe są gorsze.

Moja butle wcina aż się uszy trzęsą a jakoś nie poczułam się urażona...

Cytat:
Dziewczyny, ale nam siada atmosfera na wątku. No, ale wierzę, że tak się "pokochałyśmy" przez ten cały czas, że szybko wrócimy na odpowiednie tory.

i ja w to wierzę

Ale wypowiem się i ja w tym temacie. Gorzej chyba nie będzie.
Ale ja to nie umiem się postawić po żadnej stronie bo mnie irytuje zarówno przesadna idealność, książkowe wychowanie, sterylizowanie wszystkiego co tydzień, jak i poleganie na samej intuicji- która w sumie też czasami zawodzi

Oczywiście najlepsze jest moje postępowanie i koniec

Cotuś - AJ LOV JU

A co do wykształcania mięśni. Myślę, że nie ma co się obruszać dziewczyny. Nikt nie powiedział, że wasze dzieci są gorsze.
Po prostu nie od dziś wiadomo, że ssanie z piersi to o wiele większy wysiłek dla dziecka niż ssanie z butelki z której leci o wiele łatwiej ( przecież nikt nie zaprzeczy). Więc siłą rzeczy dziecko, które pracuje intensywniej przy ssaniu , wyrabia mięśnie, których nie musi używać przy ssaniu butelki.
Takie moje zdanie. I wnioski.
o widzisz napisałam przed chwilą to samo ale, ze się tak naprodukowałam to już nie skasuje, a co

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

Kevin Costner ja go lubię jeszcze za Robin Hooda i Tańczącego z wilkami, w każdym z tych filmów świetna ścieżka muzyczna
mhm

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

melduje ze wczorajsza impreza sie udała martwiłam sie jak mała zniesie muzyke i podróż jak bedzie wygladac karmienie itp... ale wyszło wszystko super caą podróż spała humorek jej dopisywał bo do wszystkich sie smiała i nawet nie marudziła no może tylko troszke siedzielismy koło głosnika ale nie było tak zle gondola fajnie tłumila muzyke i mała spała co do karmienia to wziełam termos zeby nie latac po kuchni i szukac wody przegotowanej wiec byla butla a jak mi sie cycki wypełniły tak ze juz mnie bolały to zaszyłam sie z mała w szatni
super, że się udało brawo dla dzielnej Kamilki śpiocha

Archi skasowało mi wcześniej....biedaku ty z tymi zastojami, dobrze, że minęło
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 10:47   #4851
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dobry
Stary 2012-02-19, 11:01   #4852
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dobry
dobry dobry!
Jak tam Lulka u ciebie jak tam Mikul?

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:04   #4853
Caltea
Zadomowienie

Dzień dobry niedzielnie
Natko, my mamy ten skok po 20 tyg. Wy już jesteście bardziej zaawansowani.
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nasz też się zaniósł tylko raz, ale mnie wystraszyl. I też mamy spokój do roku, kolejne szczepienie właśnie dzień po ukończeniu roczku.
Brawa dla Leonka .

Straszne są te zachowania afektywne:drzwi-strach:.

Wooooooow to gdzie Ty mieszkasz??
I za upojny wieczór

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]Między Krakowem a Tarnowem:[/COLOR]D
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Caltea jak ja Ci zazdroszczę tych 2 córek
Oddam za pół darmo (nasypały jakichś koralików w klawiaturę i a nie chce wchodzić)

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
podziwiam za karmienie
[COLOR="rgb(255, 0, 255)"] chciałabym jak najdłużej[/COLOR]

musze podpytac sąsiadka czy miała tą wizyte kontrolną jak córcie były mniejsze, oby nie!
[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]Ja już nie chcę żadnych obcych bab w domu[/COLOR]

ale Ci rosną dzieci, to musi być dziwne uczucie kiedy Cie dziecko "przerasta", co?

Cóż Acelinko, mnie nie trudno przerosnąć, ale masz rację, dziwnie się czuję... A najśmieszniej to wygląd jk chcę Julcię przytulić. To ona musi się nieźle pochylić, żeby złożyć swoje zmartwione czółko na matczynej piersi

Cytat:
Caltea trudno powiedzieć czy watro czy nie warto - pamiętaj, że nic na siłę i wbrew sobie I tak dzielnie walczyłaś / walczysz
Jestem zdesperowana. Widzę, że teraz łatwiej mi się karmi, bo w ciągu dnia tych karmień jest coraz mniej (doszła zupka, deserek i kaszka) i cyce mają czas na regenerację.

Cytat:
znów sie zgadali
Kurde- muszę zabronić Piotrkowi bawić sie z Leosiem- niech se grzeczniejszego kolegę wybierze
Nie zabraniaj, mój Leoś przez 2 ostatnie noce jakby mniej stękał i budził się tylko 3 razy. Może Piotruś weźmie przykład ze starszego kolegi?
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:06   #4854
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
dobry dobry!
Jak tam Lulka u ciebie jak tam Mikul?

Dobrze Malgos, dziekuje Mikul jest na etapie robienia kooop po pachy, masakrycznego slinienia sie i wkladania wszystkiego do buzi
A ja dzisiaj w nocy dostalam @ wrrrrr wiec czuje sie jak przez okno a jak tam u was? Czytalam wlasnie ze Staś dal Ci pospac w koncu?
Stary 2012-02-19, 11:10   #4855
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry ale u nas dziś szaro, ponuro i deszczowo
A my dziś będziemy mieć wizytę rodziców i teściów będzie wesoło
Cytat:
Wczoraj poszliśy spać mega późno, jak na nas , po o 22 i dzis pobudka o której?? A o 5.30

Ale za to zastój puścił wyjątkowo szybko tym razem- uffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff ffffffffffff

co do pomysłu hmmm... chyba nie mam- a chcecie na poważnie czy z jajem czy jak?
pięknie że zastój puścił
Cytat:
H

super, fajnie mieć taką sesję
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
dla Kamilki
Cytat:
Dobry

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:11   #4856
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze Malgos, dziekuje Mikul jest na etapie robienia kooop po pachy, masakrycznego slinienia sie i wkladania wszystkiego do buzi
A ja dzisiaj w nocy dostalam @ wrrrrr wiec czuje sie jak przez okno a jak tam u was? Czytalam wlasnie ze Staś dal Ci pospac w koncu?
si si daje pospać więcej dziś jadł o 1-30 a potem o 6 , obudził się raz miedzy czasie, to go położyłam u nas łóżku i spaliśmy dalej

a rano leżałam do niego odwrócona plecami to mały cwaniak pociągnął matke za włosy co by się obudziła

te 3 rzeczy co wymieniłaś u nas też są a kupa to kilka razy dziennie...

okresu wspólczuje

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:17   #4857
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dalej nie mam @, biedna Mam wrażenie, że jak przyjdzie po tym roku i pół - o ile nie dalej to zapomnę jak się z tym obchodzić

Ciesz, się , że te kupy robi. Mój się zakorkował i nawet podana wczoraj połówka czopka jedynie co- wywołała kleksa.Szał
Teraz to już chyba wszystkie pchają co popadnie. Trzeba się podrapać c'nie A w ciągu miesiąca czy dwóch, nasza galeria wzbogaci się o cudowne zacząteczki siekaczów

Wymianka.
Stary 2012-02-19, 11:17   #4858
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
My też poszliśmy na balkon Tylko, że to raczej z musu, bo Ignacy nie mieści się do gondoli, a nie mam siły go nosić, więc usiedliśmy sobie na krzesełku na balkonie W weekend umyje spacerówkę i się przesiadamy
Już spacerówka, ale ten czas zasuwa

I ja zazdroszczę córek. Kiedyś w ogóle nie wyobrażąłam sobie posiadania syna. Przekonałam sie dopiero w momencie porodu Teraz też marzy mi się jeszcze córeczka. No ale cóż. Trochę nie te warunki

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]Za przyszłą córeczkę wymarzoną[/COLOR]

To pielęgniarka tak z zaskoczki wpadła?

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]Wzięła nas z zaskoczenia[/COLOR]

Musteli nie próbowałam u nas ciemnieniucha stale
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a ja znowu prawie sie ze stanikiem nie rozstaje, jedynie do kąpieli, bo sie boje że będe ciekła
ostatnio przy ten teges stanik ściągnełam to mąż był w szoku

To tak jak ja[COLOR="rgb(255, 0, 255)"][/COLOR]

dziewczyny które mają w gondolkach to podwyższenie dla maluszków, podnosicie to już dzieciaczkom?
Ja podwyższyłam o 1 stopień, ale Leon wiercipięta zsuwa mi się w nogi.

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A w ogóle to czytam Was od paru dni tylko i odpisać nie potrafię ehh

Myślicie że mogło wyjść Zuzi uczulenie na podbródku od takiego miękkiego plastikowego śliniaka - fartuszka

A może to jednak od ślinki?

Cytat:
A to chyba taki dzień dobroci był
Szymek jest boski
A to Natko ten nowy fotelik, o którym pisałaś? U nas wiekszy konieczny, bo wystaje już pół podudzia Leonkowi na zewnątrz.
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:22   #4859
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry ale u nas dziś szaro, ponuro i deszczowo
A my dziś będziemy mieć wizytę rodziców i teściów będzie wesoło

pięknie że zastój puścił

super, fajnie mieć taką sesję

dla Kamilki

Martusia my plywamy wblocie od wczoraj, pada, jest pochmurno i cisnienie jest lipne, ja chce lato

Cytat:
si si daje pospać więcej dziś jadł o 1-30 a potem o 6 , obudził się raz miedzy czasie, to go położyłam u nas łóżku i spaliśmy dalej

a rano leżałam do niego odwrócona plecami to mały cwaniak pociągnął matke za włosy co by się obudziła

te 3 rzeczy co wymieniłaś u nas też są a kupa to kilka razy dziennie...

okresu wspólczuje
Raz juz gratulowalam wiec pogratuluje raz jeszcze fajnie, w koncu i nareszcie, co? kurcze z tymi koopami to masakra jest, czasami zabieram sie do tego jak pies do jeża bo nie wiem co mam sciagnac najpierw i co najpierw czyscic-dupinke czy reszte cialka

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
A ja dalej nie mam @, biedna Mam wrażenie, że jak przyjdzie po tym roku i pół - o ile nie dalej to zapomnę jak się z tym obchodzić

Ciesz, się , że te kupy robi. Mój się zakorkował i nawet podana wczoraj połówka czopka jedynie co- wywołała kleksa.Szał
Teraz to już chyba wszystkie pchają co popadnie. Trzeba się podrapać c'nie A w ciągu miesiąca czy dwóch, nasza galeria wzbogaci się o cudowne zacząteczki siekaczów
A ja zazdraszczam, ze ciagle masz w tym sensie wejkejszyn chociaz z drugiej strony sie ciesze bo znowu wszystko jak w zegarku, heh
Kurcze to wspolczuje filipkowej kooopy, oby to chwilowe. Ale jak byl kleks tzn ze cos sie ruszylo chyba. Nooom, malutkie kiełki beda, a to nie sa tanie rzeczy
Stary 2012-02-19, 11:40   #4860
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzien dobry

widze, że nadal dym...no nic, i tak ide czytać

miałyśmy w tamtym tyg dokładnie to samo - ja zwaliłam na opóźniony skok-ty możesz na "zwcześniony"

nie ma właśnie decyzji...i nie wiem kiedy nastąpi na razie sie powrotem do pracy stresuje i nawet nie mysle o wakacjach

ohoho nieźle a ty to chyba z kości na ości

Asia...czy ty palisz na stosie ksiązki, które Ci się nie podobają?
Tam było napisane, ze dzieci cycowe mają rozwinięte INNE mięśnie niż dzieci butelkowe, a nie, że są bardziej uzdolnione czy lepsze czy jeszcze coś co insynuujesz. A że mają rozwinięte inne mięśnie to jest prawda, co przecież nie znaczy, że butelkowe są gorsze.

Moja butle wcina aż się uszy trzęsą a jakoś nie poczułam się urażona...

tak pale na stosie
wiem dobrze co tam było napisane i sie do tego odniosłam i juz(zreszta nie ja jedyna, ale tego oczywiscie nie zauważyłaś)

powielajac: szybciej opanowują naukę "jedzenia"-mam prawo to skomentowac i sie z tym nie zgodzić, jakos nie zauwazyłam aby dzieci karmione butelka miały jakikolwiek problem z opanowaniem jedzenia

poza tym na watku jest wiele dziewczyn które karmią piersia, długo niektóre o to walczyły itd i jakoś od nich nigdy nie przeczytałam nic w stylu tego co wiecznie cytuje i wrzuca nam Aga, która daje tylko cytaty z ksiązki-i tak w tym przypadku mam przesyt -chyba mogę?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości