Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1908 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 11:03   #57211
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

nie pocytowałam sobie i co ja miałam

Pati gadasz goopoty właśnei powinnas wrzucac do dziennika zdjecia, sama na zdjęciach tez zobaczysz motywującą róznice, a my do slepych raczej nie należymy

Kascysko, fajnie sie popasemkowały

Panda TT nie bardzo Ci sie przyda, za geste ząbki ma- ja jej używam TYLKO po hennie gdy skrętu nie mam i musze wtedy rozczesac na sucho na szczescie dzieciom pasuje.
Jeśli zaczynasz CG szkoda kasy

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:22   #57212
vanadis
Wtajemniczenie

A możecie mi powiedzieć czy jest możliwe by po płykance/mgiełce z l-cysteiny (proporcje ze strony Anwen ale bez pantenolu) kleiły mi się włosy ? Są właśnie takie kleiste, jakby tłuste. Myślałam, że może jakoś nie domyłam czy coś ale stały się takie gdy popsikałam Jakieś pomysły co mogłam popsuć ?

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:34   #57213
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Zamieszczałam tu wiele zdjęć... gorsze z przyklapem też. Załączam jeszcze raz ostatnie. To jest efekt po myciu i z żelem. Dzisiaj mam o wiele prostsze włosy.
Mnie też Twoje włosy przypominają moje.
Łał, chciałabym mieć takie!

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
I chciałam się pochwalić, że przez 3 tyg kuracji Jantarem włosy podrosły mi 4cm! oby tak dalej, a niedługo zapomnę o tej niefortunnej wizycie u fryzjera
Zazdroszczę efektu. I chyba sama się szarpnę na Jantara, skoro taka zmiana po nim następuje... Mam tylko nadzieję, że nie będzie obciążał i wzmagał przetłuszczania (takie opinie wyczytałam w KWC...). A jak on się ma do loków? Bo ponoć jest niezgodny z CG?

Dziś rano zrobiłam reanimację - ugniatanie zmoczonych z żelem lnianym, wyszło całkiem całkiem. Za moment wychodzę, więc będzie też próba generalna z czapką i chustką.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:37   #57214
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Zainspirowana i zmotywowana zdjęciami ojp nakręciłam włosy na folię. Trzymałam ją tylko kilka godzin.
o dziwo tył wygląda najlepiej,a najtrudniej się ją nakładało. z przodu trochę pudla, bo nie mogłam wyplątać folii.
w ogóle nigdy dobra nie byłam w nakładaniu wałków/papilotów/czegokolwiek no i widać, na czubku jest płasko

nie wiem co z tym zrobić, nie umiem obsługiwać takich włosów loki jak u Ewci czy takie naturalne loki sprężynują przy każdym ruchu? śmieszne uczucie
nawet podoba mi się taka długość
folia dala taki efekt? ile mniej więcej kawałków tej folii nakręcałaś? na mokre włosy? pasma nawijałaś "po kolei" czy raczej co się nawinęło pod rękę?
chyba w weekend tak zrobię

Cytat:
Napisane przez sonyo Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczęta! Otóż bardzo niedawno dowiedziałam się, że nie mam prostych włosów, tylko falowane (a cały czas walczyłam z puszeniem się i dziwiłam się, czemu nie chcą być idealnie gładkie! ). Zamierzam rozpocząć pielęgnację CG jak najszybciej, ale z tego co się naczytałam, najlepiej pozostawić włosy do samowyschnięcia. I tu się pojawia moja wątpliwość. Do tej pory myłam włosy zawsze rano, wysuszyłam i tyle, a teraz wygląda na to, że będę musiała je myć wieczorem. Doczytałam też, że niezalecane jest pójście spać z mokrymi włosami, ale moje naturalnie schną 4-5 godzin, musiałabym je więc myć ok. 18. Jak godzicie to samoschnięcie włosów z życiem codziennym? Przecież nie zawsze da się w takich godzinach umyć włosy. Na dodatek muszę je myć codziennie (spróbuję co drugi dzień z kuracją CG, może to coś da, ale poznałam swoje włosy i naprawdę powinny być myte codziennie). Martwię się więc, kiedy ja te włosy będę myć . Na dodatek są one bardzo podatne na odkształcenia - czyli jak przed snem zrobią mi się fale, to podczas nocy wyjdzie klops (poczytałam o technikach reanimacji, ale i tak się obawiam ) i w ogóle mam wrażenie, że w nocy moje włosy stają się bardzo nieświeże i nieprzyjemne, nawet jeśli zostały umyte wieczorem. Czy ktoś potrafi mi coś doradzić, rzucić dobre słowo, zachęcić, a może odradzić mi CG?
ja chodzę spać z mokrymi, możesz owlec poduszkę satyną albo śliskim materiałem. rano włosy okropnie odgniecione, ale ugniatam wodą, potem żel lniany i można iść do ludzi ewentualnie na noc jakiś luźny warkocz a rano to samo co wyżej. można wypróbować przed kupnem dyfuzora

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Fajnie się dzieję

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
CG to nie kuracja! to sposób życia
coś w tym jest
Stary 2012-02-19, 11:48   #57215
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
)
prawda

Cytat:
Napisane przez Olimpiamiko Pokaż wiadomość
Babydream?

Cytat:
i jeszcze jedno: czy balsam Mrs Potter's do włosów suchych i zniszczonych z aloesem używacie do mycia? nie ma on przypadkiem dodatku silikonu?
Anoska już odpowiedziała. Potter's ma silikon zmywalny wodą. Także można go stosować bez obaw.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Pati gadasz goopoty właśnei powinnas wrzucac do dziennika zdjecia, sama na zdjęciach tez zobaczysz motywującą róznice, a my do slepych raczej nie należymy
Ależ nie sugerowałam, że jesteście ślepe Może coś niedługo skrobnę, tylko najpierw znajdę odpowiednie zdjęcia
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 11:52   #57216
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Następna mnie po 1,5 miesięcznej kuracji urosły 1cm ale za to przestały wypadać. Niestety znowu zaczęły ale inna wcierka teraz poszła w ruch
niech rosną jak szalone!

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Zazdroszczę efektu. I chyba sama się szarpnę na Jantara, skoro taka zmiana po nim następuje... Mam tylko nadzieję, że nie będzie obciążał i wzmagał przetłuszczania (takie opinie wyczytałam w KWC...). A jak on się ma do loków? Bo ponoć jest niezgodny z CG?
ja nie stosuję dokładnego cg, bo i silikony mam czasami i pq i parafinę, suszę praktycznie za każdym razem dyfuzorem itd wybieram to, co pasuje mi i moim włosom i po czym wyglądamy razem dobrze

Zaraz idę zmywać orzecha z łepetynki i wypróbuję odżywkę różową z Artiste

Aha, ktoś pytał o suszenie dyfuzorem? ja mam krótkie włosy i zajmuje mi to z 15 min ale nie ciągłego suszenia, tylko chwilkę podsuszę idę coś zrobić i za chwilę znów podsuszam myślę, że jakby się sprężyć, to w niecałe 10 min byłyby suche włoski (przynajmniej moje), na dłuższych zejdzie trochę dłużej
Stary 2012-02-19, 12:15   #57217
claudiiin
Zadomowienie

Olimpiamiko, spojrz sobie tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147
Tam jest tabelka z silikonami a ponizej jest bardzo fajny podzial na zmywalne woda, zmywalne lagodnymi szamponami, zmywalne tylko SLS/SLES i tak dalej

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:21   #57218
iwonsia01
Zadomowienie

Mi po stylizacji żelem męskim Isany suszenie dyfuzorem zajmuje ok 15 minut a dość często mi się zdarza ostatnio korzystać z tego dobrodziejstwa techniki Potem tylko odgniatam żel i są fajne objętościowo loczki.
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:25   #57219
yarrowia
Zadomowienie

Sugarbaby, Miśka, Kacysko, Pati

Cytat:
o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa!!! ale fajnie wyglądasz!!! masz teraz taką długość jak ja prawie tak sprężynują, przynajmniej jak są krótkie

Kurczę, ja nie do końca obczajam jak to się nawija
No, troszkę śmieszne to uczucie, jak one się ruszają cały czas
nawijałam jak na papilota, a potem przy głowie końce skręcałam ze sobą żeby się trzymało i powstały ślimaki, na offtopach pokazywałam. Basia też tam wrzuciła fotki z folią, ale jakoś inaczej zawijaną i też nie czaję jak to powinno być

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
ciekawa jestem bardzo jak będzie po nocy albo po rozczesaniu ewentualnym też wrzuć zdjęcia
Aaa, byłam dziś w Ross, olej BD w promocji, bodajże 4,49zł (szkoda, że nie ten dla mam, bo się na niego czaję )
rozczesywać się nie podejmę dzisiaj jest więcej puchu i bałaganu,ale tego się spodziewałam. nie mam pojęcia jak to ogarnąć
to ja może jutro wrzucę hurtem zdjęcia z dzisiaj i jutra
oglądałam ten olejek przedwczoraj. dlaczego ja tam jestem zawsze dzień przed promocjami?

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Ale świetne! Moje sprężynują W szkole zawsze naciągają mi loki i puszczają
hihi zabawne jest to uczucie, one żyją

Cytat:
A ile trwa suszenie dyfuzorem? Podobno trzeba słabym strumieniem powietrza i na dodatek zimnym, więc jeśli mam myć włosy rano, to będę musiała chyba wstawać jeszcze wcześniej, żeby zdążyć je wysuszyć (a już i tak wstaje 1,5 h przed wyjściem).
Jak długie masz włosy? Suszenie dyfuzorem potrwa dłużej, ale jak zobaczysz efekty przestanie się to liczyć

Cytat:

Cytat:
W składzie gdzieś daleko jest pq i silikon, ale nikt się tym nie przejmuje
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
folia dala taki efekt? ile mniej więcej kawałków tej folii nakręcałaś? na mokre włosy? pasma nawijałaś "po kolei" czy raczej co się nawinęło pod rękę?
chyba w weekend tak zrobię
Wyszło około 45 kawałków. nakładałam na włosy po myciu, ale moje dość szybko schną i siedziałam obok grzejnika, więc niektóre pasma były już prawie suche, a niektóre zwilżałam wodą dodatkowo. zaczęłam nawijanie od przodu i starałam się brać takie pasma, na jakie włosy same się dzielą. no ale z tyłu dzieliłam na ślepo
sama nie wiem czy do poniedziałku ta fryzura wytrwa, a nawet jeśli, to czy się ludziom tak pokażę

ech, kojarzę z uczelni dziewczynę z takimi naturalnymi włosami jak moje wczorajsze...tylko niestety suchutkimi. nawet trafiłam z nią na jedne zajęcia i miałam plan w przyszłości ją powoli nawracać, ale się przeniosła do innej grupy taaakie ma loki, ech...

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2012-02-19 o 12:30
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:39   #57220
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2012-02-19, 12:39   #57221
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Masz grubsze i więcej włosów ode mnie, a ja łatam stylizatora sporo Fale prostują Ci się także przez długość, bo są cięższe. Spróbuj czesania tylko i wyłącznie, jak masz na głowie odżywkę d/s i oblukaj efekty. Glisskur może Ci przyciążać włosy, spróbuj czegoś zgodnego z CG na spróbowanie. I polecam Ci tak jak Anwen żel Bielendy z czarną rzepą, kosztuje grosze tak długie falki trzeba czymś utrwalić, żeby wytrzymały dłużej
Cytat:
TT to raczej nie jest najlepszy pomysł
czesz włosy grzebieniem z odżywką d/s, później już nie czeszesz nakładaj odżywkę b/s tutaj szczególnie polecana jest joanna z lnem i rumiankiem mała ilość nie powinna Ciebie obciążyć, a dopóki nie spróbujesz to na gdybaniach się skończy i stylizator przy falach konieczny, bo musimy się jakoś wspomóc, prawda? od siebie polecam artiste fioletową
Zaopatrzę się na pewno w jakiś stylizatorek i tą Joannę z lnem i rumiankiem. Jeszcze muszę tylko dojść dokładnie o co chodzi w tych d/s i b/s bo jestem zagubiona jak owca . To znaczy bynajmniej o haśle CG pierwsze słyszę :O

Mam nadzieję, że może w końcu się przestaną puszyć, jeśli zadbam o skręt, bo chyba o to mnie proszą swoim buntem

Mogę jeszcze zapytać, dlaczego TT to zły pomysł?

ps. dzisiaj umyłam sobie włosy OMO po olejowaniu, rozczesały się magicznie gładko, nigdy nie miałam takiej sytuacji, żeby się rozczesały - a ja nic nie czuła tylko o, czekam aż podeschną a one już się chyba prostować zaczynają gdzie moje falkiiii

Edytowane przez 201606242139
Czas edycji: 2012-02-19 o 12:40
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:46   #57222
201605170931
Konto usunięte

Witajcie, piszę tego posta z nadzieją, że przyjmiecie mnie do swojego grona ;D. Moje włosy są falowane, cienkie, rzadkie, a co najgorsze zniszczone. Największy problem mam z ich nawilżeniem. Dodatkowo od dwóch myć mam jeszcze jeden problem: włosy wyglądają na niedomyte. Myję je tak samo jak zwykle (BD), zmieniłam tylko miejsce zamieszkania i stąd moje pytanie - czy może tak na nie wpływać woda (w domyśle jej stopień jej twardości)? Za winowajcę podejrzewam też lniany olej, którego używałam już wcześniej, ale z tego co wiem, łatwo ulega przeterminowaniu i boje się, że mój już to spotkało
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:58   #57223
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:

ja nie stosuję dokładnego cg, bo i silikony mam czasami i pq i parafinę, suszę praktycznie za każdym razem dyfuzorem itd wybieram to, co pasuje mi i moim włosom i po czym wyglądamy razem dobrze
Cytat:
W składzie gdzieś daleko jest pq i silikon, ale nikt się tym nie przejmuje
Ok, w takim razie spróbuję

Efekt eksperymentu z czapką - schowałam włosy do czapki, głową w dół, tak jak przy ugniataniu, chodziłam w niej ok. 45 min. Efekt - falo-loki nie rozprostowały się zupełnie, trochę się napuszyły, ale po lekkim zroszeniu wodą po przyjściu do domu z powrotem wróciły do stanu sprzed wyjścia. Także być może (żeby nie zapeszyć!) - sukces
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:06   #57224
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:08   #57225
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
Zaopatrzę się na pewno w jakiś stylizatorek i tą Joannę z lnem i rumiankiem. Jeszcze muszę tylko dojść dokładnie o co chodzi w tych d/s i b/s bo jestem zagubiona jak owca . To znaczy bynajmniej o haśle CG pierwsze słyszę :O
d/s - do spłukiwania, nakładasz po umyciu na okreśony czs i spłukujesz. (np Alterra morelowa, Garnier AiK)

b/s - bez spłukiwania (Joaśki chociażby) nakładasz po umyciu, na to możesz jakiś stylizator

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
Witajcie, piszę tego posta z nadzieją, że przyjmiecie mnie do swojego grona ;D. Moje włosy są falowane, cienkie, rzadkie, a co najgorsze zniszczone. Największy problem mam z ich nawilżeniem. Dodatkowo od dwóch myć mam jeszcze jeden problem: włosy wyglądają na niedomyte. Myję je tak samo jak zwykle (BD), zmieniłam tylko miejsce zamieszkania i stąd moje pytanie - czy może tak na nie wpływać woda (w domyśle jej stopień jej twardości)? Za winowajcę podejrzewam też lniany olej, którego używałam już wcześniej, ale z tego co wiem, łatwo ulega przeterminowaniu i boje się, że mój już to spotkało

może umyj sls?

Cytat:

Efekt eksperymentu z czapką - schowałam włosy do czapki, głową w dół, tak jak przy ugniataniu, chodziłam w niej ok. 45 min. Efekt - falo-loki nie rozprostowały się zupełnie, trochę się napuszyły, ale po lekkim zroszeniu wodą po przyjściu do domu z powrotem wróciły do stanu sprzed wyjścia. Także być może (żeby nie zapeszyć!) - sukces
Stary 2012-02-19, 13:19   #57226
201605170931
Konto usunięte

może umyj sls?

właśnie w tym problem, że już kilkukrotnie próbowałam i nadal to samo
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:21   #57227
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
d/s - do spłukiwania, nakładasz po umyciu na okreśony czs i spłukujesz. (np Alterra morelowa, Garnier AiK)

b/s - bez spłukiwania (Joaśki chociażby) nakładasz po umyciu, na to możesz jakiś stylizator

HAHAHA, no nie wierzę, zaczynam wątpić w jakiekolwiek moje szare komórki. Teoretycznie się domyślałam o co chodzi, a jednak szukałam innego wyjaśnienia, TĘPACTWO
W każdym razie bądź co bądź dziękuję!
Stary 2012-02-19, 13:33   #57228
edyta07
Zadomowienie

Oglądam te Wasze włoski i piękne są!

Jakiegoś "doła włosowego mam".
Cienkie, matowe, wycieniowane tragicznie, nawet kolor zaczął mi jakoś blednąc i robi się jakiś nijaki.

Olejowałam na noc rycynowym, potem zmyłam szamponem ( z SLS na czwartym miejscu w składzie), nałożyłam Kompres Joaśki z proteinami mleka i miodem jako odzywkę d/b, później nałożyłam bardzo mało balsamu z tej samej serii i serum do zniszczonych końcówek-też Joaśka mleko+miód.
Próbowałam pierwszy raz z dyfuzorem-tragedia i skończyło się na.. prostownicy (i tak jak widać na zdjęciu nie wyprostowałam ich dobrze, ale trudno). Włosy były matowe więc dałam trochę jedwabiu.

Zdjęcie zrobione 10 minut temu.

Możecie bić i krzyczeć. Przyjmę z pokorą...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy proste.jpg (20,6 KB, 74 załadowań)

udo:
60-58-54 cm

mój blog
edyta07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:42   #57229
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
HAHAHA, no nie wierzę, zaczynam wątpić w jakiekolwiek moje szare komórki. Teoretycznie się domyślałam o co chodzi, a jednak szukałam innego wyjaśnienia, TĘPACTWO
Kochana, połknij Pigułkę i FAQ podwieszone w naszym zakręconym forum. TT to zły pomysł, bo właśnie nadmierne czesanie jest powodem rozprostowywania włosów, a on ma za dużo ząbków.
Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość

Cienkie, matowe, wycieniowane tragicznie, nawet kolor zaczął mi jakoś blednąc i robi się jakiś nijaki.

Olejowałam na noc rycynowym, potem zmyłam szamponem ( z SLS na czwartym miejscu w składzie), nałożyłam Kompres Joaśki z proteinami mleka i miodem jako odzywkę d/b, później nałożyłam bardzo mało balsamu z tej samej serii i serum do zniszczonych końcówek-też Joaśka mleko+miód.
Próbowałam pierwszy raz z dyfuzorem-tragedia i skończyło się na.. prostownicy (i tak jak widać na zdjęciu nie wyprostowałam ich dobrze, ale trudno). Włosy były matowe więc dałam trochę jedwabiu.

Moim zdaniem je obciążyłaś - rycynę ciężko, przynajmniej mi, domyć czymkolwiek poza typowym SLSowcem. Może temu odmówiły wspołpracy przy suszeniu.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:45   #57230
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
wcale nie tępactwo, zdarza się

Cytat:

na pewno będzie lepiej
Stary 2012-02-19, 13:47   #57231
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Mam nadzieję, że może w końcu się przestaną puszyć, jeśli zadbam o skręt, bo chyba o to mnie proszą swoim buntem

ps. dzisiaj umyłam sobie włosy OMO po olejowaniu, rozczesały się magicznie gładko, nigdy nie miałam takiej sytuacji, żeby się rozczesały - a ja nic nie czuła tylko o, czekam aż podeschną a one już się chyba prostować zaczynają gdzie moje falkiiii
D/s to odżywka do spłukiwania nakładana po myciu najczęściej pod foilę i ręcznik/czapkę(imcieplej, tym lepiej) na minimum pół godziny-oczywiscie mozna i bez tych udziwnień, ale ponoć tak lepiej działa. Cel-odżywienie.
B/s to odżywka bez spłukiwania (u nas najczęściej któraś z Joasiek Naturii).
Cel-zabezpieczenie.
Spis odżywek w blogu Małgosi podczepionym w FAQ.
Na to dajemy też czasem krem z biedronki do rąk zielony, olej na końcówki.
Potem stylizator-jakiś żel (ja osobiscie kocham lniany) odgniatany po wyschnięciu.
Cel-utrwalenie fal/loków.
To tak wielkim skrócie.
W ramach odżywiania dochodzą jeszcze maski lub oleje przed myciem.

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
Woda może mieć olbrzymie znaczenie.
Nawilżanie-odżywki, maski, oleje. I żel lniany (wiem, powtarzam się)
Cytat:

I brawo!
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ech, chyba miałam ostatnio kiepski okres. Czegokolwiek bym nie zaczęła, kończyło się źle. Większość planów, jakie miałam, poszło się... opalać.
Samo życie
Kiepskie okresy w życiu zdarzają się wszystkim nam. Ale ja wychodzę z założenia,że są po to, aby docenic moment"kiedy wychodzi słońce".

Cytat:
Twoje są piękniejsze, zawsze będę to powtarzać

Tu się nie zgodzę i wcale nie kokietuję! Są jedynie dłuższe! Ale Kiedy Twoje osiągną moja długość, bedą oszałamiające! Moje z fala od połowy głowy będą się im kłaniać!
Poza tym moje są jakieś fotogeniczne-na zdjeciach zdecydowanielepiej niz w rzeczywistości.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Nadrabiam, siksy paskudne!
Nie było mnie w domu cały dzień TŻ wcielił w życie podstępny plan odciągnięcia mnie od wizażu oczywiście zdążyłam wpaść do Rossa po kremik sutkowy
EDIT: Ktoś zatęsknił, wzruszyłam się
Też tęskniłam, sikso!
Cytat:
Zainspirowana i zmotywowana zdjęciami ojp nakręciłam włosy na folię. Trzymałam ją tylko kilka godzin.
o dziwo tył wygląda najlepiej,a najtrudniej się ją nakładało. z przodu trochę pudla, bo nie mogłam wyplątać folii.
w ogóle nigdy dobra nie byłam w nakładaniu wałków/papilotów/czegokolwiek no i widać, na czubku jest płasko

nie wiem co z tym zrobić, nie umiem obsługiwać takich włosów loki jak u Ewci czy takie naturalne loki sprężynują przy każdym ruchu? śmieszne uczucie
nawet podoba mi się taka długość
Boskie są!!!
Cytat:
Dzień dobry dziewczęta! Otóż bardzo niedawno dowiedziałam się, że nie mam prostych włosów, tylko falowane (a cały czas walczyłam z puszeniem się i dziwiłam się, czemu nie chcą być idealnie gładkie! ). Zamierzam rozpocząć pielęgnację CG jak najszybciej, ale z tego co się naczytałam, najlepiej pozostawić włosy do samowyschnięcia. I tu się pojawia moja wątpliwość. Do tej pory myłam włosy zawsze rano, wysuszyłam i tyle, a teraz wygląda na to, że będę musiała je myć wieczorem. Doczytałam też, że niezalecane jest pójście spać z mokrymi włosami, ale moje naturalnie schną 4-5 godzin, musiałabym je więc myć ok. 18. Jak godzicie to samoschnięcie włosów z życiem codziennym? Przecież nie zawsze da się w takich godzinach umyć włosy. Na dodatek muszę je myć codziennie (spróbuję co drugi dzień z kuracją CG, może to coś da, ale poznałam swoje włosy i naprawdę powinny być myte codziennie). Martwię się więc, kiedy ja te włosy będę myć . Na dodatek są one bardzo podatne na odkształcenia - czyli jak przed snem zrobią mi się fale, to podczas nocy wyjdzie klops (poczytałam o technikach reanimacji, ale i tak się obawiam ) i w ogóle mam wrażenie, że w nocy moje włosy stają się bardzo nieświeże i nieprzyjemne, nawet jeśli zostały umyte wieczorem. Czy ktoś potrafi mi coś doradzić, rzucić dobre słowo, zachęcić, a może odradzić mi CG?
Od CG na pewno nie będziemy Cię odstarszać. Raczej zachęcać, jeśli są choć minimalne fale. Od siebie mogę doradzić to , co sama praktykuję w kwestii stylizacji: nałozenie sporej ilosci żelu lnianego,ugniecenie, podsuszenie dyfuzorem (ostatnio z lenistwa suszę momentami na szybszym nawiewie, ale chłodnym powietrzem-troche przyspiesza, reka mniej boli od ciezkiej suszary z dyfu)-ok.21.00. Trochę posiedzę prawie do całkowitego wyschniecia i idę soać z sucharkami. Rano odgniatam i jest ok. Fale zachowane, nie poodkształcane. Na początku oczywiscie nie od razu było tak kolorowo, lubiły się strąkować. Wraz z pielegnacją, odżywianiem, jest coraz lepiej.
Cytat:
Suszenie dyfuzorem

Yarr, wow
A moje się po shea popasemkowały
Popasemkowane też śliczne są!
Cytat:
A ile trwa suszenie dyfuzorem? Podobno trzeba słabym strumieniem powietrza i na dodatek zimnym, więc jeśli mam myć włosy rano, to będę musiała chyba wstawać jeszcze wcześniej, żeby zdążyć je wysuszyć (a już i tak wstaje 1,5 h przed wyjściem).
W dodatku nawet dyfuzorem nie dosuszamy do końca. Najlepiej jak dosychają same-zniszczenia mniejsze. I chyba puchu mniej.

A tu moja młoda w stylizacji balikowej po foliowych papilotach. Oczywiscie nawinęłam nie od samej głowy, tylko gdizes od połowy, mniej sreberek niz Yarr(ok.8-10)i grubsze pasma, stąd efekt delikatnych spiral. No i ona ma prawie proste włosy, nie są tak chętne do skręcania, jak Yarr czy Basi.Ale i tak była wniebowzięta, że ma loki.
Zapomniałam dodać,z e przed nawinieciem przeciagałam po paśmie żelem lnianym dla lepszego utrwalenia i połysku.

EDIT: Tak długo pisałam post, ze już sie 3 wyjaśnienia w sprawie B/s i d/s pojawiły.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04213k.jpg (31,0 KB, 110 załadowań)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-02-19 o 13:53
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:56   #57232
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka
A tu moja młoda w stylizacji balikowej po foliowych papilotach. Oczywiscie nawinęłam nie od samej głowy, tylko gdizes od połowy, mniej sreberek niz Yarr(ok.8-10)i grubsze pasma, stąd efekt delikatnych spiral. No i ona ma prawie proste włosy, nie są tak chętne do skręcania, jak Yarr czy Basi.Ale i tak była wniebowzięta, że ma loki.
Zapomniałam dodać,z e przed nawinieciem przeciagałam po paśmie żelem lnianym dla lepszego utrwalenia i połysku.
Hyyyyyyy! Piękne! Widzę prawdziwą, śliczną księżniczkę!
Stary 2012-02-19, 14:16   #57233
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Kochana, połknij Pigułkę i FAQ podwieszone w naszym zakręconym forum. TT to zły pomysł, bo właśnie nadmierne czesanie jest powodem rozprostowywania włosów, a on ma za dużo ząbków.
Całe szczęście, że jej nie kupiłam, nie spodziewałam się, że na falach się może nie sprawdzić... ;o

Pigułka mnie pochłonęła do tego stopnia, że mam ochotę robić wszystko na raz
Stary 2012-02-19, 14:44   #57234
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Z
napisałam ci rano, dlaczego TT to kiepski pomysł, w wątku o tt też napisałam, co mi robi z falkami.
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

A tu moja młoda w stylizacji balikowej po foliowych papilotach.
Jaka piękna księżniczka i loki cudne ( a jaki make-up )

wlasnie wróciłam z carefoura - był krem w różowej butelce nivea rzuciłąm sie na niego jak lwica, a tam napis - do prostowania włosów
wzięłam tylko bielende czarną rzepe i w nogi

aha miałam kwiatka - kaktusa w łapie i zwątpiłam czy to aloes i zostawiłam, nie było nigdzie etykiety

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-02-19 o 14:47
Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 14:57   #57235
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Nie jest zgodny. Aczkolwiek, polecam Fajny jako odżywka do skóry głowy, "psikacz" ochronny na loki.
Jantar zawiera silikon - ale zmywalny wodą. W składzie ma niestety PQ-11, dlatego ja wolę raz na jakiś czas użyć szamponu oczyszczającego.

Cytat:

Tangle Teezer?
Ponoć cudowna rzecz, ale nie przy kręconych włosach - łamie je, zbytnio je rozdziela, w wyniku czego puch gwarantowany

Cytat:

Jakiego szamponu użyłaś?
Stary 2012-02-19, 14:58   #57236
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
napisałam ci rano, dlaczego TT to kiepski pomysł, w wątku o tt też napisałam, co mi robi z falkami.
o faktycznie, przewinęło mi się razem z forum, które mi skacze czasem od góry do dołu, przepraszam
dzięki Bogu, że mnie zdemotywowałaś zanim jeszcze go kupiłam!
Stary 2012-02-19, 15:09   #57237
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
A tu moja młoda w stylizacji balikowej po foliowych papilotach.
Piękniejszej księżniczki nie widziałam

Eiri, dziewczyny już dużo napisały. Przede wszystkim masz piękne loki. Nie u każdej z nas efekt zmiany jest wyraźny. Jeśli wcześniej już dbałaś o włosy, to teraz nie będzie jakiejś kolosalnej zmiany.
U mnie też zmiana nie jest jakoś super widoczna. Zawsze miałam kręcone, mam i teraz. Skręt jest bardziej zdefiniowany, z czego się cieszę, ale nie osiągnęłam tyle, co inne dziewczyny.
Już wcześniej miałyśmy loki i wiedziałyśmy o tym, traktowałyśmy włosy jak kręcone, a nie proste

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:36   #57238
pussynka
Raczkowanie

Ufff... Tylko mnie wczoraj nie było a tu 5 stron...
Nawet nie dałam rady cytować, tyle widziałam slicznych włosków (o AgRafce nie spomnę, bo to juz norma). Ale za to jaka księżniczka się pojawiła - wow!! Włoski, jak włoski, ale ona cudna buźkę ma i oczka - fiu fiu!
Ja wczoraj w miarę, choć "nudno" na tej głowie. Nie użyłam suszarki, za to dłużej ugniatałam w koszulkę. Puch tragiczny nie był, ale trochę jednak był (muszę się przyjrzeć czy to bejbyhery czy siano). Choć kilka komplementów dostałam, nie ukrywm (no ale dziewczyny zawsze jak nie wyprostowałam, to się zachwycały - bez względu na ich stan). Za to po powrocie masakra!! Spędziłam na dworze 3 razy po ok. 2 minuty i wystarczyło tej wilgoci. Po prostu szopa na maksa!! Macie na to jakies sposoby?
W końcu minusów już nie ma być, więc pogoda będzie taka raczej jesienna jak dziś - chłodno, wilgotno, popada mocniej albo mniej... Co z tym robić?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:42   #57239
natalcia250
sentimental animal

po 2,5 msc pielęgnacji dodałam wpis w dzienniku regeneracji
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 15:57   #57240
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
po 2,5 msc pielęgnacji dodałam wpis w dzienniku regeneracji
Piękna przemiana

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości