|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#57211 |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
nie pocytowałam sobie i co ja miałam
![]() Pati gadasz goopoty właśnei powinnas wrzucac do dziennika zdjecia, sama na zdjęciach tez zobaczysz motywującą róznice, a my do slepych raczej nie należymy Kascysko, fajnie sie popasemkowały ![]() Panda TT nie bardzo Ci sie przyda, za geste ząbki ma- ja jej używam TYLKO po hennie gdy skrętu nie mam i musze wtedy rozczesac na sucho na szczescie dzieciom pasuje.Jeśli zaczynasz CG szkoda kasy |
|
|
|
#57212 |
|
Wtajemniczenie
|
A możecie mi powiedzieć czy jest możliwe by po płykance/mgiełce z l-cysteiny (proporcje ze strony Anwen ale bez pantenolu) kleiły mi się włosy ? Są właśnie takie kleiste, jakby tłuste. Myślałam, że może jakoś nie domyłam czy coś ale stały się takie gdy popsikałam
Jakieś pomysły co mogłam popsuć ?
|
#57213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
). A jak on się ma do loków? Bo ponoć jest niezgodny z CG?Dziś rano zrobiłam reanimację - ugniatanie zmoczonych z żelem lnianym, wyszło całkiem całkiem. Za moment wychodzę, więc będzie też próba generalna z czapką i chustką.
|
||
|
|
|
#57214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ile mniej więcej kawałków tej folii nakręcałaś? na mokre włosy? pasma nawijałaś "po kolei" czy raczej co się nawinęło pod rękę? chyba w weekend tak zrobię Cytat:
ewentualnie na noc jakiś luźny warkocz a rano to samo co wyżej. można wypróbować przed kupnem dyfuzora coś w tym jest
|
|
#57215 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#57216 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wybieram to, co pasuje mi i moim włosom i po czym wyglądamy razem dobrze Zaraz idę zmywać orzecha z łepetynki i wypróbuję odżywkę różową z Artiste ![]() Aha, ktoś pytał o suszenie dyfuzorem? ja mam krótkie włosy i zajmuje mi to z 15 min ale nie ciągłego suszenia, tylko chwilkę podsuszę idę coś zrobić i za chwilę znów podsuszam myślę, że jakby się sprężyć, to w niecałe 10 min byłyby suche włoski (przynajmniej moje), na dłuższych zejdzie trochę dłużej
|
|
#57217 |
|
Zadomowienie
|
Olimpiamiko, spojrz sobie tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147
Tam jest tabelka z silikonami a ponizej jest bardzo fajny podzial na zmywalne woda, zmywalne lagodnymi szamponami, zmywalne tylko SLS/SLES i tak dalej
|
|
#57218 |
|
Zadomowienie
|
Mi po stylizacji żelem męskim Isany suszenie dyfuzorem zajmuje ok 15 minut a dość często mi się zdarza ostatnio korzystać z tego dobrodziejstwa techniki
Potem tylko odgniatam żel i są fajne objętościowo loczki.
|
|
|
|
#57219 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Sugarbaby, Miśka, Kacysko, Pati
![]() Cytat:
nawijałam jak na papilota, a potem przy głowie końce skręcałam ze sobą żeby się trzymało i powstały ślimaki, na offtopach pokazywałam. Basia też tam wrzuciła fotki z folią, ale jakoś inaczej zawijaną i też nie czaję jak to powinno być ![]() Cytat:
dzisiaj jest więcej puchu i bałaganu,ale tego się spodziewałam. nie mam pojęcia jak to ogarnąć to ja może jutro wrzucę hurtem zdjęcia z dzisiaj i jutra ![]() oglądałam ten olejek przedwczoraj. dlaczego ja tam jestem zawsze dzień przed promocjami? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
sama nie wiem czy do poniedziałku ta fryzura wytrwa, a nawet jeśli, to czy się ludziom tak pokażę ![]() ech, kojarzę z uczelni dziewczynę z takimi naturalnymi włosami jak moje wczorajsze...tylko niestety suchutkimi. nawet trafiłam z nią na jedne zajęcia i miałam plan w przyszłości ją powoli nawracać, ale się przeniosła do innej grupy taaakie ma loki, ech...
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2012-02-19 o 12:30 |
||||||
|
|
|
#57220 |
|
Zadomowienie
|
|
#57221 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że może w końcu się przestaną puszyć, jeśli zadbam o skręt, bo chyba o to mnie proszą swoim buntem ![]() Mogę jeszcze zapytać, dlaczego TT to zły pomysł? ps. dzisiaj umyłam sobie włosy OMO po olejowaniu, rozczesały się magicznie gładko, nigdy nie miałam takiej sytuacji, żeby się rozczesały - a ja nic nie czuła gdzie moje falkiiii
Edytowane przez 201606242139 Czas edycji: 2012-02-19 o 12:40 |
||
|
|
|
#57222 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie, piszę tego posta z nadzieją, że przyjmiecie mnie do swojego grona ;D. Moje włosy są falowane, cienkie, rzadkie, a co najgorsze zniszczone. Największy problem mam z ich nawilżeniem. Dodatkowo od dwóch myć mam jeszcze jeden problem: włosy wyglądają na niedomyte. Myję je tak samo jak zwykle (BD), zmieniłam tylko miejsce zamieszkania i stąd moje pytanie - czy może tak na nie wpływać woda (w domyśle jej stopień jej twardości)? Za winowajcę podejrzewam też lniany olej, którego używałam już wcześniej, ale z tego co wiem, łatwo ulega przeterminowaniu i boje się, że mój już to spotkało
|
|
|
|
#57223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Efekt eksperymentu z czapką - schowałam włosy do czapki, głową w dół, tak jak przy ugniataniu, chodziłam w niej ok. 45 min. Efekt - falo-loki nie rozprostowały się zupełnie, trochę się napuszyły, ale po lekkim zroszeniu wodą po przyjściu do domu z powrotem wróciły do stanu sprzed wyjścia. Także być może (żeby nie zapeszyć!) - sukces
|
||
|
|
|
#57224 |
|
Zakorzenienie
|
|
#57225 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
b/s - bez spłukiwania (Joaśki chociażby) nakładasz po umyciu, na to możesz jakiś stylizator Cytat:
może umyj sls? Cytat:
|
|
#57226 |
|
Konto usunięte
|
może umyj sls? właśnie w tym problem, że już kilkukrotnie próbowałam i nadal to samo
|
|
|
|
#57227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W każdym razie bądź co bądź dziękuję!
|
|
|
|
|
#57228 |
|
Zadomowienie
|
Oglądam te Wasze włoski i piękne są!
Jakiegoś "doła włosowego mam". Cienkie, matowe, wycieniowane tragicznie, nawet kolor zaczął mi jakoś blednąc i robi się jakiś nijaki. ![]() Olejowałam na noc rycynowym, potem zmyłam szamponem ( z SLS na czwartym miejscu w składzie), nałożyłam Kompres Joaśki z proteinami mleka i miodem jako odzywkę d/b, później nałożyłam bardzo mało balsamu z tej samej serii i serum do zniszczonych końcówek-też Joaśka mleko+miód. Próbowałam pierwszy raz z dyfuzorem-tragedia i skończyło się na.. prostownicy (i tak jak widać na zdjęciu nie wyprostowałam ich dobrze, ale trudno). Włosy były matowe więc dałam trochę jedwabiu. Zdjęcie zrobione 10 minut temu. Możecie bić i krzyczeć. Przyjmę z pokorą...
|
|
#57229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#57230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#57231 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
B/s to odżywka bez spłukiwania (u nas najczęściej któraś z Joasiek Naturii). Cel-zabezpieczenie. Spis odżywek w blogu Małgosi podczepionym w FAQ. Na to dajemy też czasem krem z biedronki do rąk zielony, olej na końcówki. Potem stylizator-jakiś żel (ja osobiscie kocham lniany) odgniatany po wyschnięciu. Cel-utrwalenie fal/loków. To tak wielkim skrócie. W ramach odżywiania dochodzą jeszcze maski lub oleje przed myciem. Cytat:
Nawilżanie-odżywki, maski, oleje. I żel lniany (wiem, powtarzam się )Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym moje są jakieś fotogeniczne-na zdjeciach zdecydowanielepiej niz w rzeczywistości. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Popasemkowane też śliczne są! Cytat:
A tu moja młoda w stylizacji balikowej po foliowych papilotach. Oczywiscie nawinęłam nie od samej głowy, tylko gdizes od połowy, mniej sreberek niz Yarr(ok.8-10)i grubsze pasma, stąd efekt delikatnych spiral. No i ona ma prawie proste włosy, nie są tak chętne do skręcania, jak Yarr czy Basi. Ale i tak była wniebowzięta, że ma loki.Zapomniałam dodać,z e przed nawinieciem przeciagałam po paśmie żelem lnianym dla lepszego utrwalenia i połysku. EDIT: Tak długo pisałam post, ze już sie 3 wyjaśnienia w sprawie B/s i d/s pojawiły.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-02-19 o 13:53 |
|||||||||
|
|
|
#57232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#57233 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pigułka mnie pochłonęła do tego stopnia, że mam ochotę robić wszystko na raz
|
|
|
|
|
#57234 |
|
Kazar Lady
|
napisałam ci rano, dlaczego TT to kiepski pomysł, w wątku o tt też napisałam, co mi robi z falkami.
Jaka piękna księżniczka i loki cudne ( a jaki make-up )wlasnie wróciłam z carefoura - był krem w różowej butelce nivea rzuciłąm sie na niego jak lwica, a tam napis - do prostowania włosów wzięłam tylko bielende czarną rzepe i w nogi ![]() aha miałam kwiatka - kaktusa w łapie i zwątpiłam czy to aloes i zostawiłam, nie było nigdzie etykiety Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-02-19 o 14:47 |
|
|
|
#57235 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajny jako odżywka do skóry głowy, "psikacz" ochronny na loki.Jantar zawiera silikon - ale zmywalny wodą. W składzie ma niestety PQ-11, dlatego ja wolę raz na jakiś czas użyć szamponu oczyszczającego. Tangle Teezer? Ponoć cudowna rzecz, ale nie przy kręconych włosach - łamie je, zbytnio je rozdziela, w wyniku czego puch gwarantowany ![]() Cytat:
|
|
|
#57236 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#57237 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Piękniejszej księżniczki nie widziałam
Eiri, dziewczyny już dużo napisały . Przede wszystkim masz piękne lokiU mnie też zmiana nie jest jakoś super widoczna. Zawsze miałam kręcone, mam i teraz. Skręt jest bardziej zdefiniowany, z czego się cieszę, ale nie osiągnęłam tyle, co inne dziewczyny. Już wcześniej miałyśmy loki i wiedziałyśmy o tym, traktowałyśmy włosy jak kręcone, a nie proste
|
|
|
|
#57238 |
|
Raczkowanie
|
Ufff... Tylko mnie wczoraj nie było a tu 5 stron...
Nawet nie dałam rady cytować, tyle widziałam slicznych włosków (o AgRafce nie spomnę, bo to juz norma). Ale za to jaka księżniczka się pojawiła - wow!! Włoski, jak włoski, ale ona cudna buźkę ma i oczka - fiu fiu! Ja wczoraj w miarę, choć "nudno" na tej głowie. Nie użyłam suszarki, za to dłużej ugniatałam w koszulkę. Puch tragiczny nie był, ale trochę jednak był (muszę się przyjrzeć czy to bejbyhery czy siano). Choć kilka komplementów dostałam, nie ukrywm (no ale dziewczyny zawsze jak nie wyprostowałam, to się zachwycały - bez względu na ich stan). Za to po powrocie masakra!! Spędziłam na dworze 3 razy po ok. 2 minuty i wystarczyło tej wilgoci. Po prostu szopa na maksa!! Macie na to jakies sposoby? W końcu minusów już nie ma być, więc pogoda będzie taka raczej jesienna jak dziś - chłodno, wilgotno, popada mocniej albo mniej... Co z tym robić? |
|
|
|
#57239 |
|
sentimental animal
|
po 2,5 msc pielęgnacji dodałam wpis w dzienniku regeneracji
|
#57240 |
|
Zakorzenienie
|
Piękna przemiana
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

na szczescie dzieciom pasuje.
Jakieś pomysły co mogłam popsuć ?

ile mniej więcej kawałków tej folii nakręcałaś? na mokre włosy? pasma nawijałaś "po kolei" czy raczej co się nawinęło pod rękę? 

)
taaakie ma loki, ech...

)