|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
http://www.skapiec.pl/site/cat/18/comp/1889416 Mi też, mi też ![]() Cytat:
Dbam tylko o to żeby piła, z głodu chyba nie umrze...chyba
|
||
|
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
"Jaki tu spokój nanana, nic się nie dzieje nanana"
![]() Lili, sernik jest trochę pracochłonny, ale na pewno sobie poradzisz! Brumek, liczę, że pochwalisz się swoim dziełem po upieczeniu. ![]() Wodaqua, dobrze mówisz- powinni refundować takie zabiegi! Co do programu, to niestety nie znam, a sama bym chętnie skorzystała z podpowiedzi. Monia, Wodaqua, współczuję stresów związanych z powrotem do pracy, ale myślę że jak się wdrożycie i zatęsknicie za dziećmi to korzyść będzie obopólna, bo bardziej docenicie czas z nimi spędzony. Nataszka, u kosmetyczki byłam w mojej rodzinnej miejscowości. W Poznaniu nie mam żadnej poleconej/sprawdzonej i się jeszcze nie odważyłam nigdzie pójść. A ty masz gdzieś swój gabinet, czy w domu przyjmujesz? ![]() Mój Borysek (pies) był z tatą na polowaniu. Jakiś wyżeł rzucił się na tą moją sierotę i rozerwał ucho i skórę przy szyi. Dzisiaj weterynarz, narkoza i zaszywanie-biedny dochodzi teraz do siebie. Nie jestem w stanie zliczyć, które to jego szycie (co prawda, pierwsze przez pogryzienie), tak mi go szkoda.
|
|
|
|
#993 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taką tortownicę mam Krokodyla jeszcze nie robiłam, bo nie miałam kiedy weekend zabiegany, wiecznie coś. Wózkiem kusisz strasznie, jutro chyba już sprzedam gondolkę muszę się zabrać za ładne zdjęcia. Kolor zupełnie inny niż na aukcji i jest boski !! Ach zazdroszczę Ci że masz już limuzynkę obok siebie.Cytat:
z wyspaniem to w sumie najmniejszy problem, bo jakoś się przyzwyczaiłam, ale oczywiście mam złe dni kiedy mi nie pasuje takie częste wstawanie...I u mnie cycki też się już poprzestawiały jak zaczęłam dawać obiadki, deserki, kaszki Cytat:
Kaszka z rana 8-9 dziś zjadła 180ml. Potem obiadek raz je raz nie, deserek i potem UU do końca dnia. Nie raz jak nie zje obiadku to dostaje UU. U mnie Emi też gasi światełko ale mówię wtedy "CYK" i ona szuka rączką gdzie ma nacisnąć ![]() Cytat:
U Nas kino nie wchodzi w gre bo generalnie kina nie lubimy, wolimy ściągnąć bądź wypożyczyć i rozwalić się na kanapie i oglądać Rodzice na pewno sobie poradzą, muszą i na pewno chcą. Emi podobno płakała, ale wiem że to wina tego że nie wykminili na czas, że jest śpiąca, no ale nauczą się tego Pamiętaj dziadkowie NIGDY nie chcą źle dla swojej wnuczki, Ja czasem o tym zapominam i wyolbrzymiam ale zaraz się klepie sama i mówię że przecież oni źle nie chcą... ![]() Cytat:
Nie robię nic dla Niego, NIC! ![]() Cytat:
piesek na pewno dojdzie do siebie raz dwa !---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- DZIEWCZYNY, proszę podajcie jeszcze raz jakie są KASZKI BEZ CUKRU ? Kupiłam ostatnio babydream na szybko, bo nie chciało mi się czytać i dama była marudna,ale tam też cukier i strasznie ciężko się rozpuszcza tą kaszkę. |
||||||
|
|
|
#994 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może skok, może ząbki, może gorszy czas... U nas też niejdzenie, ale humor na szczęście dopisuje ![]() Nie jadłam (i dobrze )Cytat:
![]() A to utrudnia zadanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obym nie zapomniała cyknąć fotki przed zjedzeniem ![]() A pieska strasznie szkoda
|
|
#995 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Kuny to takie słodkie kicie przecież tylko jak rozdrażnisz to prychają i gryzą jak to każda kobieta ![]() ale widzisz jak skutecznie wycięłam i mamy cię na wątkuCytat:
moja jest cicha jestem bardzo zadowolona kupiliśmy taką stylizowaną na starą, bo pasuję do wystroju kuchni. Cytat:
![]() ojjj tak choć Zuza boska to Uma po prostu do ciebie pasuje, nie wiem czy ktoś by mnie skojarzył jakbym dała zdjęcie Żbika zamiast mojego wilczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hello
wpadam na moment tylko Cytat:
![]() Cytat:
![]() spóźnione gratulacje!!!!!!!! ![]() Cytat:
BRAWA! I dla Emi, i dla męża za niespodziankę i dla teściów że dali radę ![]() Fajnie bo pewnie odpoczęłaś troszkę? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Kajool, torcik piękny! ![]() wodaqua, Photofiltre albo Photoscape - polecam. Monia, powodzenia w pracy! marzena_s, biedny piesek mam nadzieję że szybko dojdzie do siebiezaneta, bez cukru masz kaszki Holle, albo Babydream BIO - ale te tylko na allegro widziałam. My byliśmy na basenie, teraz Adaś spi a jak się zbudzi to jedziemy na imprezkę urodzinową do kuzynki u nas też dziecko włącza i wyłącza światło, a od wczoraj ciągnie w stronę szafy, otwiera - patrzy co mama ma w środku, zamyka i tak w kółko ![]() Wczoraj dał szkołę dziadkowi, siadłam ze śmiechu. Mój tata ostatnio jak bierze małego na ręce to zaczyna z nim tańczyć, przyśpiewuje itp, No i wczoraj pojechaliśmy sobie z TŻ na dwie godzinki, tata najpierw "ja z nim zostanę, damy radę" (trzeba przyznać że mały za dziadkiem przepada". Po 1.5 godzinie telefon "za ile będziesz? Bo ja już siły nie mam, tańczyć mi każe cały czas, co usiądę to łapie i ciągnie rękę żeby jeszcze " Potem tata sam stwierdził że mały mu niezłą szkołę zafundował no ale co zrobić, sam sobie nauczył - teraz Adaś na widok dziadka ręce wyciąga, i jak go weźmie - łap za palec i tańczyć ![]()
|
|
|
#997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja mam chwilkę i wysłałam M. do sklepu po lody, tak mi sie zachciało
|
|
|
|
|
#998 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja znowu sama z malym, zaliczylam spacer, kawe na stacji benzynowej. Strasznie cieplo u nas. |
|||
|
|
|
#999 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Adaś :hahaha :Cytat:
całkowicie popieram kla ski:Cytat:
Brumku cieszę się, że Cię połechtałam. . ale autentycznie nigdy nie miałam takiego rwania do garów jak teraz i to dzięki tobie więc serdeczne dziękujętak sobie myślę...., że skoro Emil wie już jak włączać i wyłączać światło to czas nauczyć go robic mleczko ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Żanetko, podeślij mi swój adres na pw, bo małe co nie co leci do Ciebie ![]() |
||||||
|
|
|
#1000 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze ze nasi synkowie dogadują się z babciami Super faceci ![]() a wozisz Krystiana do mamy czy ona przychodzi do Ciebie Chelsea niestety tak to jest, myślę że większość z nas zrobiła cos źle. Nie ma co sobie wyrzucać, ważne że wyłapujemy swoje błędy i chcemy je naprawić. Myślę że jesteś świetną mamą Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz to jest szcególnie denerwujące kiedy mam mniej czasu Cytat:
![]() ![]() Cytat:
2 ja też 3 ale cięty język ma niania ![]() 4woooow Cytat:
2 gratuluje mile spędzonego dnia ufff nadrobiłam troche u nas weekend też całkiem miło choć od piątku mam jakieś nerwy na Tzta jakaś podminowana chodzę że mało mi pomaga i psiocze na niego a potem mam wyrzuty sumienia pozatym wczoraj wybralismy sie na sushi i zakupy ale zapomnielismy zapakować stelaża od wózka i Tz nosił Jasia w nosidełku kupiliśmy monopol i wieczorem zaprosiliśmy znajomych na wspólne gotowanie (mexico party) i grę zanim się zorientowaliśmy była 2.30 ![]() Jaś spał grzecznie ale jak goście poszli to budził się co chwilę on uczy się raczkować ww śnie tj leży w łóżeczku na brzuszku główkę wciska w materacyk i podnosi pupe do góry
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże zapomniałam moja Nati kończy dzisiaj 7 miesięcy
i oczywiście brawa dla Ali ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Helenka ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- oraz Karolinka i Julia
|
|
|
|
#1002 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Narzekałam że moje dziecko nie je i ... przełom
Myślałam że mu na cały dzień starczy Tymczasem przed 15 już zaczął marudzić i mlaskać, więc mu znowu dałam i zjadł 14 minut! Szok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale leje od rana, bez chwili przerwy. Nie mżawka, tylko wielki, gęsty deszcz ![]() Cytat:
2. I to jest myśl! ![]() Cytat:
![]() Ciekawe czym Ci tak mąż podpada? Ja zauważyłm wczoraj, że jak Tymek takie cyrki przy jedzeniu odstawia, to sie po pewnym czasie robię się wściekła, ale nie na Tymcia oczywiście tylko właśnie na męża Bo na Tymcia nie potrafię się wściec, nawet zniecierpliwić się na niego umiem, a widocznie te emocje trzeba jakoś wyrazić. I siedziałam tak sobie z niejedzącym i wiercącym się synkiem na kolanach i z każdą sekundą byłam coraz bardziej wściekła na męża, że Tymcio nie je ![]() A te wieczory z gotowaniem ze znajomymi to cudna sprawa ![]() A tak serio, to ja od porodu nie umiem się cieszyć gośćmi po 19.30 Nie potrafiłabym położyć Tymcia i do nich wrócić, bo bym sie stresowała że nie będzie spał Głupota, wiem Cytat:
Więc: Nati, Alunia, Helena, Karolinka, Julcia - sto lat piękne panie ![]() ![]() Mamad - gdzie się podziewasz? .
|
|
#1003 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Brumek zapomniałam napisać, my mieliśmy Gorenje. Nie była cicha i była awaryjna. Lubiła mrozić jak szalona zamiast chłodzić, ale wiesz w każdej marce możesz trafić na felerny egzemplarz. |
||
|
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Natalia
Alicja Helena Karolina Julia Wszystkiego najlepszego Dziewczynki |
|
|
|
#1005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pracowałam w gabinecie kiedyś, potem wykładałam w szkole kosmetycznej, a na końcu zmieniłam pracę na całkiem inną.. nie mam swojego gabinetu choć strasznie mi się marzy.. mam nadzieję, że kiedyś się spełni to moje marzenie ale tak w ogóle to jednak praca nauczyciela kosmetyki bardziej mi się podobałaBiedny pies.. mi to się zaraz płakać chce jak takie coś czytam.. Kosmetyczka ![]() ![]() Byłam w Carfourze na zakupach.. Hania przez pół pobytu w sklepie klepała mmmaaa-mmmaaa jak paw chodziłam obkupiłyśmy się w słoiczki, mleka, herbatki i kaszki.. promocja była na kaszki bobovita 2szt za 9,99 i 3 słoiczki owoców gerbera za 5,29teraz gwiazda śpi ale idę ją chybą obudzić bo drzemie już 1,5h i potem mi nie zaśnie wieczorem ładnie
|
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AAAA właśnie przez to wszystko zapomniałam, że moje dziecko kończy 7 miesięcy wstyd ![]() ![]() klask i: dla reszty solenizantówAgadus buziaki dla Nati |
|
|
|
|
#1007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I wszystkiego najlepszego dla Helenki, Karolinki i Julii ![]() Obudziłam Hanię i na śpiku dałam jej butlę mleka i zjadła całą - 130ml Mam ochotę na zapiekane jabłka
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brunetka weź mi podeślij link do tej książki ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Nataszka a co te kosmetyczki takiego kombinują,że nie masz do nich zaufania?? ja tez muszę się wybrac ale najpierw muszę przeprowadzić wywiad, bo nie pójdę do pierwszej lepszej, a kiedys jak byłam na oczyszczaniu to wyszłam cała czerwona i spuchnięta
|
|
|
|
|
#1009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Jestem w szoku, że aż tyle chętnych do mojego Władimira 3. No to ja się chyba do Ciebie uśmiechnę, o tak . Widzę, że brakuje Ci fuchy przemytniczki . Zaraz ślę PW A widziałyście bójkę Chisory na konferencji po walce? Gość ma zdecydowanie za dużo testosteronu, jakiś sfrustrowany jest .Już po 2 kawach jestem i ledwo na oczy widzę. Mała ma drzemkę a ja Was
|
|
|
#1010 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Piekny czas osiaga Tymek! On to jak dlugodystansowiec przy Antku. Ja sie ciesze jak Antek poje spokojnie 5 min. 2. Ja korzystam poki jest pogoda i poki dziec zdrowy. No i dodatkowo sprawdzam jaka jakosc powietrza w Krakowie. Ostatnio jak bylam na kontroli, to pediatra nam zabronila wychodzic ze wzgledu na smog. Normy byly 7-krotnie przekroczone. Cytat:
Podpinam sie pod kolorowe zyczenia! Cytat:
Brumek, Zaneta, Wy chyba ostatnio pisalyscie o ulewaniu w czasie zabkowania? Jesli to prawda, to u nas cos sie zaczyna dziac w tym temacie, bo od kilkuu dni Antkowi zdarzy sie ulac, gdzie tego nie robil w ogole, no moze 2 razy w pierwszym miesiacu zycia. Ide do marudy.... |
|||
|
|
|
#1011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem własnie przeczytałam pobieżnie ostatnią stronę... Przepraszam, ale w weekendy jakoś nie wyrabiam się z niczym, a mąż okupuje komputer i mam bardzo ograniczony dostęp (i do męża i do komputeraAle dzięki temu trafiłam na fajne rzeczy, którymi chcę się z Wami podzielić, ale dziś nie dam rady, bo maruda wzywa Nawet na rękach potrafi jęczećDoczytałam tylko, że Tymek domaga się jedzenia Oby tak dalej!Któraś pisałą o kupach -u nas też kryzys, bo więcej ich niż zawsze, ale ostatnio przed zębami też tak było, więc obstawiam, że to to. Mały już nie jęczy tylko wyje |
|
|
|
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W salonie w którym pracowałam jak szefowa też zaczęła tak oszczędzać to zrezygnowałam z pracy u niej.. (zaczęło się, kiedy gabinet przynosił już spore dochody więc czemu by nie mieć jeszcze więcej dla siebie )A poza tym mam taki jakiś lęk.. że bym poprawiała po swojemu.. że ja bym lepiej zrobiła ale taką sprawdzoną, fajną to chciałabym mieć.. póki co to z zabiegów, których nie zrobię sobie sama korzystam u swoich uczennic---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Ale tu cicho dzisiaj!! Hania już śpi.. zrobiłam kawkę a tu cisza jak makiem zasiał
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalia Alicja Helena Karolina Julia
Wszystkiego najlepszego
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
Naataaszkaa tak pozno pijasz kawe?
![]() Szkoda, ze nie mieszkasz w Krakowie, bylabym Twoja klientka. Ja mam juz labe. Maly zasypia w lozeczku, a ja z karmi... |
|
|
|
#1015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ty jak Duńczycy - pijają kawę około 21:00. ja jak nas tesciowie odwiedzają, to tylko czekam do tej 21;00 żeby zaproponowac im kawę, robię ją i idę spać. T. zmywa ![]() A u nas Emil przechodzi chyba skok. wg wszelkich znaków na niebie i ziemi to skok tzw. lęk separacyjny. no coż przeżyjemy.
|
||
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczęta
wielkie i Vaniliova dla Ciebie póki pamiętam to uiszczę małe sprostowanie. pamietacie jak pisałam, że mój mąż używa określenia "plażowanie" odnośnie spędzania czasu z Hanią?? więc miałam na myśli to, że dla niego to jest przyjemne i dlatego tak mówi. on siedzi teraz z Hanią odkąd wróciłam do pracy i to uwielbia i mówi, że nierozumie czemu ja nieraz miałam małej dość... ale to z tego względu, że mój chłop jest jednozadaniowy i jak już ma się opiekowac dzieckiem to nic innego nie zrobi a ja to jeszcze dom starałam się ogarnąć, obiad ugotować, powizażować...zreszta same wiecie jak jest a gdyby nie to, że kasa nam potrzebna to mąż by z chęcią na wychowawczy poszedł właśnie mialam z jakieś 10 min przerwy na karmienie po czym Hania zasnęła przy cycu ![]() monia będzie dobrze - miłego dnia w pracy!!! |
|
|
|
#1017 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wspolczuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
sto lat dla solenizantow !!! A ja jutro nie ide do pracy. Vaniliova dziekujez a pamiec ![]() Ale nie ma sie z czego cieszyc, mlody sie rozchorowal. I pluje sobie w brode,ze wczesniej nie zauwazylam objawow, bo juz w srode mial kiepski apetyt i wiecejwiecej kupek ale myslalam, ze to zeby. W piatek ilosc kupek sie zwiekszyla a wczoraj zrobil 4 i to juz mnie zaniepokoilo. No a w nocy przyszla temperatura 38 stopni i nie moglam jej zbic. Okazalo sie, ze cos ma z brzusiem. DOstal biseptol., chcieli go w szpitalu zostawic ale nie chcialam. Teraz sobie spi ale ja czuwam, bo sie tego biseptolu boje. Ja na niego jestem uczulona i nie moge. Jutro idziemy do naszego lekarza.
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-02-19 o 20:34 |
||||||
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool
kurcze czemu tak Was się trzymają choróbska
|
|
|
|
#1019 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale ja piję rozpuszczalną, z mleczkiem.. mmmCytat:
Poprasowałam górę prania.. dłuży mi się dzisiaj ten dzień jakoś |
|||
|
|
|
#1020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

)

. Ten mi bardziej pasuje 

zębole

Nie jestem w stanie zliczyć, które to jego szycie (co prawda, pierwsze przez pogryzienie), tak mi go szkoda.
Te kółka wcale nie są takie małe jak się wydaje patrząc na zdjęcia. Krawężniki im raczej nie będą straszne bo świetnie się go podbija (chodzi o to podnoszenie wózka na tylnych kołach, żeby wjechać na krawężnik), jak robiłam to w domu, to nawet nie czułam że Hania jest w środku. Będę paskuda i pokuszę Cię jeszcze zdjęciem.

juz nie wiem co mam robic z tym wszystkim, czy mu po glowie lac, czy o co
czlowiek zrywa sie z rana robic salatke, mala krzyczy o jedzonko, no to trzeba sie oderwac bo jasnie pan tylko mleczko umie dac, kaszki, obiadku i deserku niet. Pozniej lece do kuchni robic idzie mowie wez no starlbys ser, a ja pokroje wedline i co - zabil mnie smiechem i wyszedl

kla ski: