Wszystko o Avonie - cz.26 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 16:22   #1621
carolynnez
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.26

Moimi pierwszymi z Avonu były niedawno wspomniane Island Vibe, pamiętam też w takiej samej buteleczce tylko brązowej Exotic Beaches- kupiłam babci w prezencie i się okazało, że zapach mi się w ogóle nie podobał, ale jak teraz go sobie przypomnę to chętnie bym kupiła jeszcze buteleczkę i powspominała:P Jak uda mi się ograniczyć zakupy z katalogu to chyba się skuszę na obie, póki co są na szczęście jeszcze dostępne na Allegro
carolynnez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:59   #1622
musso4
Zakorzenienie

przetestowałam obie nowe poczwórne paletki i dla mnie super kolorki i jedne i drugie, ładne delikatne makijaże można nimi zrobić, wrzucę fotki na katalogowy, tylko niestety niezbyt dobrej jakości, bo kiepskie światło miałam do zdjęć
Stary 2012-02-19, 17:04   #1623
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez tonia85 Pokaż wiadomość
Ja wysyłam z 10 na tydzień, albo nawet więcej
Zgubili mi już kilkakrotnie, ale wcześniej nie wiedziałam o tych 110 zł i pisałam 20-30zł
Czyli najlepiej Toniu nic nie pisać potem, w reklamacji?
Stary 2012-02-19, 17:19   #1624
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Tam musisz podać ile chcesz odszkodowania Ja zawsze podaje trochę więcej niż to coś co było w kopercie było warte Jak zgubią mi np fakturę to podaje 20 zł
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:29   #1625
kejtiryba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
przetestowałam obie nowe poczwórne paletki i dla mnie super kolorki i jedne i drugie, ładne delikatne makijaże można nimi zrobić, wrzucę fotki na katalogowy, tylko niestety niezbyt dobrej jakości, bo kiepskie światło miałam do zdjęć
W sensie tę Apricot Mystery i Smoke and Mirrors? Czy kolory na żywo są podobne do tych w katalogu? i czy na powiece ładnie się prezentują? Z pomadką mnie porobili, więc wolę mieć teraz pewność

dyniowiec z jabłkami
kejtiryba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:39   #1626
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
Rzeczywiscie super te cienie
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:40   #1627
Oja 84
Zadomowienie

Witam was dziewczyny! dawno się tu nie udzielałam z braku czasu ale mam nadzieję, że mi pomozecie powiedzcie mi proszę czy jak zamawiałyście te perfumy z oferty walentynkowej to w wartosci zamówienia, tam gdzie przy składaniu zamówienia jest policzone wszystko przed upustem i po upuście już po uwzględnieniu różnych ofert i promocji to jak te perfumy były rozliczone? bo ja zamawiałam teraz w piątek wieczorem Treselle mystique i Secret fantasy, które miały być 2 za 69zl minus wypracowany opust a ja przy każdej miałam w rozliczeniu ze cena 74zl za każdy i po upuście 51,80 za 1 szt czyli nie 68zl za 2 szt tylko 103,60! Czy to błąd systemu? czy Wam też tak rozliczało a na fakturze było już tak jak być powinno? czy o co tu chodzi?

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:49   #1628
malami881222
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny! dawno się tu nie udzielałam z braku czasu ale mam nadzieję, że mi pomozecie powiedzcie mi proszę czy jak zamawiałyście te perfumy z oferty walentynkowej to w wartosci zamówienia, tam gdzie przy składaniu zamówienia jest policzone wszystko przed upustem i po upuście już po uwzględnieniu różnych ofert i promocji to jak te perfumy były rozliczone? bo ja zamawiałam teraz w piątek wieczorem Treselle mystique i Secret fantasy, które miały być 2 za 69zl minus wypracowany opust a ja przy każdej miałam w rozliczeniu ze cena 74zl za każdy i po upuście 51,80 za 1 szt czyli nie 68zl za 2 szt tylko 103,60! Czy to błąd systemu? czy Wam też tak rozliczało a na fakturze było już tak jak być powinno? czy o co tu chodzi?
też tak miałam w ofercie świątecznej na fakturze było już wszystko ok
z resztą katalogi też na początku liczą po 3 zł za szt a później jest zawsze tyle ile wychodzi za poszczególny zestaw
malami881222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:54   #1629
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malami881222 Pokaż wiadomość
też tak miałam w ofercie świątecznej na fakturze było już wszystko ok
z resztą katalogi też na początku liczą po 3 zł za szt a później jest zawsze tyle ile wychodzi za poszczególny zestaw
ale katalogi w weryfikacji pokazują już w cenie prawidłowej
mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 18:02   #1630
malami881222
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
ale katalogi w weryfikacji pokazują już w cenie prawidłowej
to musiałam nie zwrócić uwagi
a jeśli chodzi o te wysokie ceny na zamówieniu, właśnie sprawdziłam jak to było u mnie z pur blancami z oferty św. i mam napisane 126zł dopiero na fakturze 45,90
Stary 2012-02-19, 18:09   #1631
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malami881222 Pokaż wiadomość
to musiałam nie zwrócić uwagi
a jeśli chodzi o te wysokie ceny na zamówieniu, właśnie sprawdziłam jak to było u mnie z pur blancami z oferty św. i mam napisane 126zł dopiero na fakturze 45,90
ale tam w weryfikacji wartości zamówienia? jeśli tak to mogę spać spokojnie dziękuję za odp. Bo tak to bym jutro do nich zadzwoniła, oni pracują od 8:00?

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 18:15   #1632
malami881222
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
ale tam w weryfikacji wartości zamówienia? jeśli tak to mogę spać spokojnie dziękuję za odp. Bo tak to bym jutro do nich zadzwoniła, oni pracują od 8:00?
tak, w potwierdzeniu na mejla też mi przyszła kwota 126 zł te oferty widocznie taki mają system. na fakturze już będzie ok
Stary 2012-02-19, 18:17   #1633
aaaania1989
Zakorzenienie

Macie może Dziewczyny zdjęcie bransoletki Julia? tej z koralikami różowymi z minikatalogu?
Stary 2012-02-19, 18:42   #1634
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
A moze Ty o paczce myslisz? Bo za paczki jest chyba 10x, a za listy polecone 50x
Prawda, za paczki 10x a za listy 50 x 2,20zł.

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Noooo, fajna sprawa te torby. Ja na Klub szans nie mam Najpierw zostałam konsultantką żeby mieć dla siebie taniej kosmetyki, no bo regularnie coś zamawiałam u konsultantek. A teraz ktoś coś zamówi, mamy koleżanki z pracy, czy szefowa mego Lubego, ale wielkich zamówień nie mam Gdzie się nie obrócę, tam same konsultantki, a przecież Klientów podbierać nie będę
Ale inna Klubowiczka może Ci kupić z dobrego serca Zapytaj liderkę o kontakt do jakiejś Klubowiczki albo zapytaj w COKu, na pewno często się tam pojawiają.

Cytat:
Dokładnie tak Ja zawsze tyle dostaje za zgubienie poleconego
Jak mam więcej kosmetyków to wysyłam paczką Ale nie wiem do ilu tam zwracają, bo paczki mi jeszcze nigdy nie zgubili
Paczek nie gubią,bo można dokładnie prześledzić ich drogę na stronie Poczty Polskiej http://sledzenie.poczta-polska.pl/

Od niedawna można śledzić też listy, ale trzeba podać pełny numer nadania z naklejki. Informacje są bardziej okrojone, ale można się dowiedzieć, czy przesyłka została podjęta.

Cytat:
Trzeba wpisać żądaną kwotę, więc najlepiej wpisać np. 130 zł, aby kwota nie była niższa niż 110zł + rzeczywisty koszt przesyłki. Jeśli podasz niższą kwotę, Poczta zwróci tą niższą. Wpisanie za dużej kwoty nie jest problemem, bo i tak zawsze w odpowiedzi na reklamację pracownik Poczty bardzo ładnie wyjaśnia (mają taki szablonik ) że należy się ustawowe odszkodowanie.
Stary 2012-02-19, 19:19   #1635
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Tą też się ciężko zmywa, ale mam pomocnika http://www.google.pl/imgres?q=szczot...☠☠
O, ja też to mam. Bardzo pożyteczne

Cytat:
Dziewczyny, jakie macie ulubione męskie zapachy z Avonu?
Tomorrow. Jedyny akceptowalny przez mojego.

Cytat:
Ja go używam tylko dlatego, że nie mam innego na zimę. Żeby podkład mi się na nim nie zrolował, muszę czekać około 2 godzin
A wiesz, dużo zależy od podkładu. Mnie się nie roluje. Nakładam podkład po 5 minutach.
I w ogóle bardzo lubię ten zimowy kremik i jego funkcję rozświetlającą.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość

Avon shine - to takie żółty, w średniej wielkości buteleczce? Też go lubiłam, jeśli myślimy o tym samym. Ale końcówkę to już tak na siłę męczyłam :p w domu miałam tez Perfect Cotton chyba i też bardzo ładny
Avon Shine był w wysokiej, wąskiej butelce.

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Przecież pomnożyła x10, a nie 40 chociaż 40zł za przesyłkę to moim zdaniem nie zapłaci, nawet kurier tyle nie kosztuje
Można tyle zapłacić za coś ciężkiego.
Stary 2012-02-19, 19:25   #1636
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Można tyle zapłacić za coś ciężkiego.
Powyżej 15 kg Oczywiście jeśli chodzi o paczkę zwykłą, bez podanej wartości, bo inaczej odszkodowanie wynosi tyle, ile zadeklaruje nadawca.
Stary 2012-02-19, 19:25   #1637
ewula91
Rozeznanie

Cytat:

Avon Shine był w wysokiej, wąskiej butelce.
A to tego nie znam
pomyliłam, myślałam, że chodzi o ten : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...shine-edt.html warm sunshine
moja pomyłka, przepraszam
Stary 2012-02-19, 19:34   #1638
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
Macie może Dziewczyny zdjęcie bransoletki Julia? tej z koralikami różowymi z minikatalogu?
Mi też sie podobają. Proszę o zdjęcie.

Cytat:

Tomorrow. Jedyny akceptowalny przez mojego.

Mi z męskich najbardziej podoba się Full Speed.

Ma któras z was naszyjnik Darice k4 str 146. Jak się sprawuje, ładnie wygląda?
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 20:21   #1639
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Przecież pomnożyła x10, a nie 40 chociaż 40zł za przesyłkę to moim zdaniem nie zapłaci, nawet kurier tyle nie kosztuje
Kurier za tą paczkę chciał jeszcze więcej

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Ja to się tak nie stosuję rygorystycznie do liczb z katalogu...że coś można od 30,40 roku życia stosować...uważam że trzeba stosować do potrzeb swojej skóry
Dokładnie.
Moja mama ma 48 lat a stosuje fioletową serię - od 55 lat, bo tamta nie spełniała jej oczekiwan

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Wish of... prawda?
Prawda

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
Paczek nie gubią,bo można dokładnie prześledzić ich drogę na stronie Poczty Polskiej http://sledzenie.poczta-polska.pl/
Mi bardziej chodzi o uszkodzenie niż zagubienie, bo to się częściej zdarza.

Cytat:
A wiesz, dużo zależy od podkładu. Mnie się nie roluje. Nakładam podkład po 5 minutach.
I w ogóle bardzo lubię ten zimowy kremik i jego funkcję rozświetlającą.
A to może też zależy od cery Bo do mojej twarzy się zupełnie nie nadaje, twarz się lepi przez długi czas. Czekam tylko kiedy się skonczy.
Stary 2012-02-19, 21:36   #1640
Dufin
Raczkowanie

Witam

Na pewno któraś z Was próbowała nowego zelu pod prysznic "spirit", czy możecie powiedziec jak on pachnie? Zastanawiam się nad nim, ale gdzies spotkałam komentarz, ze śmierdzi alkoholem, to prawda? Jaki żel polecacie? Najbardziej lubie takie kremowe niż te przezroczyste dlatego myślę nad moonlight, bo niestety w avonie ciężko o kremowe żele.. a oprócz tego taki jasny różowy "with love" Poradźcie )
Dufin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 21:45   #1641
tonia85
Zakorzenienie

GG do tonia85

Cytat:
Napisane przez Dufin Pokaż wiadomość
Witam

Na pewno któraś z Was próbowała nowego zelu pod prysznic "spirit", czy możecie powiedziec jak on pachnie? Zastanawiam się nad nim, ale gdzies spotkałam komentarz, ze śmierdzi alkoholem, to prawda? Jaki żel polecacie? Najbardziej lubie takie kremowe niż te przezroczyste dlatego myślę nad moonlight, bo niestety w avonie ciężko o kremowe żele.. a oprócz tego taki jasny różowy "with love" Poradźcie )
Dla mnie to ten sam co wcześniej był Jardin Ja go bardzo lubię za zapach
tonia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 21:47   #1642
carolynnez
Raczkowanie

Cytat:
Witam

moim zdaniem z kartki pachnie identycznie jak w ciemniejszym zielonym opakowaniu Jardin, boski był i na pewno nie pachniał alkoholem we wtorek dopiero dostanę paczkę, ale na pewno któraś z dziewczyn już go wypróbowała i dokładniej ci powie
carolynnez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 21:52   #1643
nosy
Raczkowanie

Kochane wisażystki , mam pytanie odnośnie ofert walentynkowej na stronie avonu.Jutro jest ostatni dzień promocji (dodają ost. oferte) .Nie wiecie czy w srode będą jeszcze dostępne te oferty czy we wtorek juz wygasną i nie będzie mozna zamawiac?
nosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 21:53   #1644
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Witam

Mam Spirit i nie czuję w nim żadnego alkoholu. Jest to optymistyczny, owocowy, rześki zapach, bardzo fajny

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 21:54   #1645
Dufin
Raczkowanie

Dziękuję Własnie nie mam katalogu w formie papierkowej i nie miałam okazji go powąchac A co mysliscie o zelach pod prysznic "skin so soft"? w netto 4 są chyba 3 do wyboru, nie są delikatniejsze przez to, ze bardziej kremowe? Pienią się w ogóle? ;D
Dufin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 21:57   #1646
paula1109
BAN stały

with love jest ładny,taki delikatny,polecam
paula1109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:08   #1647
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keine_angst Pokaż wiadomość
Przeglądam właśnie perfumy Avon na KWC. Bardzo dużo jest tam wycofanych - niektóre mają śliczne buteleczki, jak np. Crystal Aura
Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
A jak on ladnie pachnial...

bardzo lubiłam ten zapach, wg mnie podobny był do Always

Cytat:

ja Wink pamiętam,ale wymieniony przeze mnie Pink Suede już nie wiem tylko że mi się podobał
flakonik wyglądał tak: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...suede-edt.html
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:10   #1648
malami881222
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paula1109 Pokaż wiadomość
with love jest ładny,taki delikatny,polecam
Również polecam bardzo ładny zapach
Stary 2012-02-19, 22:16   #1649
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
o tak,Sunny Skies było fajne,Women of Earth jeszcze mam jak się spotkamy następnym razem,mogę Cię psiknąć jeszcze tęsknię za Wink i Pink Suede

hmm...no 21 lat to chyba troszkę za wcześnie jednak...do 10 lat bym się nie bała zaniżyć,ale więcej... natomiast krem pod oczy myślę że możesz,skoro masz zmarszczki mimiczne
Hmm, lepiej nie bo mogłabyś wrócić bez niego

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
mam, w pracy te bransoletki, przypomnij mi proszę jutro to wrzucę
Moim klienkom się nie spodobały i mam do zwrotu.

Cytat:
Witam

Na tym blogu komentarz był przesadzony, z alkoholem nie ma nic wspólnego.

Cytat:
Dla mnie to ten sam co wcześniej był Jardin Ja go bardzo lubię za zapach
dokładnie. Tonia a nie wiesz czy nowe żele będą miały coś wspólnego z dawnymi Recharge?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:19   #1650
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość

Trzeba wpisać żądaną kwotę, więc najlepiej wpisać np. 130 zł, aby kwota nie była niższa niż 110zł + rzeczywisty koszt przesyłki. Jeśli podasz niższą kwotę, Poczta zwróci tą niższą. Wpisanie za dużej kwoty nie jest problemem, bo i tak zawsze w odpowiedzi na reklamację pracownik Poczty bardzo ładnie wyjaśnia (mają taki szablonik ) że należy się ustawowe odszkodowanie.
Dzięki.

Cytat:
Napisane przez ewula91 Pokaż wiadomość
A to tego nie znam
pomyliłam, myślałam, że chodzi o ten : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...shine-edt.html warm sunshine
moja pomyłka, przepraszam
Avon Shine wyglądał tak :
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,19372,shine-edp.html

Cytat:
Kurier za tą paczkę chciał jeszcze więcej

A to może też zależy od cery Bo do mojej twarzy się zupełnie nie nadaje, twarz się lepi przez długi czas. Czekam tylko kiedy się skonczy.
A wiesz, ze są firmy kurierskie gdzie za paczkę do 30 kg zapłacisz 19 zł ?
Ja wszystkie ciężary tak tanio wysyłałam, taniej niż poczta chciała.

Ja mam cerę mieszaną w kierunku przetłuszczającej się i mnie ten efekt rozświetlenia nie przeszkadza. A podkład (rozświetlająco antystresowy) ładnie się na niego nakłada i nie roluje.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości