Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1910 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 23:43   #57271
Rabarba
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Agatka, grzywka na bok mi się bardziej podoba, ale obie wersje ładne

Serum keratynowe raz, tata pochwalił mi włosy, brat i szwagier też,

Dla równowagi mam megabolesny @ i dwie opryszczki na wardze, a we wtorek randkę
ze mną?
Stary 2012-02-20, 00:11   #57272
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
No w końcu ktoś wypróbował tą metodę i wrzucił zdjęcia ! Nawinęłaś jak ślimaczki, dlatego się skręciły bardzo. Jutro postaram się znaleźć zdjęcie i pokazać jak wyglądają te papilotki na moich włosach.

Tak czy inaczej, efekt super. Jak wyglądały po nocy ?
Widziałam już na zdjęciach Basi, że jakoś inaczej się je zawija
No i po wszystkim Trochę je wieczorem rozdzieliłam, przeczesałam, zaczęły się prostować od głowy, w końcu zmoczyłam i rozczesałam
Rano było nieźle, biorąc pod uwagę jak się kręcę w nocy. Mały bałagan i większy przyklep, więcej odstających włosków. Po południu czułam już niezłe splątanie i więcej puchu, dlatego zaczęłam kombinować
Dolna część była na prawdę ładna Nie wiem czy to dlatego, że spód jest zdrowszy czy dlatego, że przy nawijaniu miałam już wprawę i tak ich nie plątałam o folię.
Przydałaby się jakaś okazja, żeby tak do ludzi wyjść, bo mi się podobało Aaaa no i wiem, że prosta grzywka wygląda głupio, odpuściłam jej bo to i tak były tylko testy

1: rano
2: popołudniowy busz
3: po delikatnym rozdzieleniu loczków palcami - Katarzyna Grochola efect

kacysko, kolejna w gronie obolałych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rano.jpg (153,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pfu.jpg (95,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hih.jpg (103,8 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-02-20, 00:21   #57273
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Przydałaby się jakaś okazja, żeby tak do ludzi wyjść, bo mi się podobało
ejjjjjjj, o co Ci chodzi, ja tak codziennie do ludzi wychodzę! :p
Stary 2012-02-20, 00:36   #57274
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Ojć :P tylko o to, że to nie są moje naturalne włosy i zbyt dużo uwagi ściągnęłabym na siebie taką fryzurą zbyt duża zmiana jak na kolejny, zwykły dzień
Stary 2012-02-20, 01:20   #57275
MgielkaM
Zakorzenienie

Jezu znowu po 1 w nocy! Nie no zabije mnie to nadrabianie codziennie a jeszcze pazurkowy przede mna... ufff tylko trochę pocytuję

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Mgielka widzialam ta zmiane i az mi dech zaparlo

Cytat:
Napisane przez sonyo Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczęta!
powiem tak... ja zaczęłam CG na wakacjach więc miałam czas chnąc cały dzień - dosłownie cały dzien. Włosy anturalnei chną mi 5-6h... Także wiedziałam ze w październiku suszarka z dyfuzorem to będzie rzecz podstawowa. Kupiłam - wypróbowałam i się zakochałam. Efekt po suszeniu dyfuzorem był nieziemski. Włosy skręcone od samej góry itp.
Ja akurat myję włosy rano i co 2 dzien się staram. Musze wstać 1,5h wcześniej i wyrabiam się w biegu... niestety... Suszenie z dyfuzorem ok 25min chyba u mnie...

Cytat:
Moje 5-6h, i powiem Ci, że wynik 3 h to jeden z najniższych tutaj Myszka suszyła za każdym razem dyfuzorem i też mówiła, że nie obserwuje zniszczeń, pewnie dzięki pielęgnacji
no to tak jak u mnie cały dzien z glowy bo włosy schną
Ja też używam dyfuzora do każdego mycia i zawsze stosowałam suszarkę więc nie mam bardziej zniszczonych przez to niz przed cg.

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
A tu moja młoda
sliczna ta twoja córcie włoski super też

I tyle ze mnie na dziś.. zakręconych snów wam życzę

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 02:36   #57276
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Też nie potrafię tak czarować ale wcale nie żałuję. Akceptuję włoski takie jakie są i podobają mi się takie Twoje są piękne i kropka
Dziękuję
Cytat:
Właśnie i tego się należy trzymać też na początku myślałam, że będę mieć loczki jak kiedyś. Dawniej miejscami miałam i rulony i sprężyny ale odkąd stosuje CG raczej tego nie doświadczyłam a jeśli nawet to rzadko. Jednak wcale nie żałuję. Podobają mi się fale i to, że są coraz zdrowsze.
Nie osiągnęłam żadnych niewyobrażalnych efektów wizualnych ale dla mnie postęp jest duży. Pewnie dlatego nie dodaje mojej historii do dziennika bo w sumie nie ma co pokazywać
Na pewno jest różnica w wyglądzie Spojrzałam wczoraj na swoje zdjęcia z września - ależ miałam susz, a myślałam wtedy, że już je ogarnęłam (po dwóch miesiącach CG ) .
Widziałam, że bardzo prędko rosną Ci włosy Na każdym zdjęciu, które wrzucasz, są coraz dłuższe i bujniejsze
Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Łał, chciałabym mieć takie!
Będziesz miała i pewnie szybciej niż ja
Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Oglądam te Wasze włoski i piękne są!

Jakiegoś "doła włosowego mam".
Cienkie, matowe, wycieniowane tragicznie, nawet kolor zaczął mi jakoś blednąc i robi się jakiś nijaki.

Olejowałam na noc rycynowym, potem zmyłam szamponem ( z SLS na czwartym miejscu w składzie), nałożyłam Kompres Joaśki z proteinami mleka i miodem jako odzywkę d/b, później nałożyłam bardzo mało balsamu z tej samej serii i serum do zniszczonych końcówek-też Joaśka mleko+miód.
Próbowałam pierwszy raz z dyfuzorem-tragedia i skończyło się na.. prostownicy (i tak jak widać na zdjęciu nie wyprostowałam ich dobrze, ale trudno). Włosy były matowe więc dałam trochę jedwabiu.

Zdjęcie zrobione 10 minut temu.

Możecie bić i krzyczeć. Przyjmę z pokorą...
Oj, a czemu zaraz tak okrutnie potraktowałaś je prostownicą... trzeba było związać i policzyć do 200, chęć prostowania by przeszła a jutro znów jest dzień i można umyć włosy z pomocą nowego zestawu A kolor jest bardzo ładny.
Cytat:
Kiepskie okresy w życiu zdarzają się wszystkim nam. Ale ja wychodzę z założenia,że są po to, aby docenic moment"kiedy wychodzi słońce".
Oby tylko to słońce w końcu wyszło
Cytat:
Tu się nie zgodzę i wcale nie kokietuję! Są jedynie dłuższe! Ale Kiedy Twoje osiągną moja długość, bedą oszałamiające! Moje z fala od połowy głowy będą się im kłaniać!
Nie będą się kłaniać tylko schylać po odżywki, które, o ile pamiętasz, moje za nimi noszą
Cytat:
Poza tym moje są jakieś fotogeniczne-na zdjeciach zdecydowanielepiej niz w rzeczywistości.
Czasem zdjęcia mówią więcej prawdy niż lustro.
Cytat:
A tu moja młoda w stylizacji balikowej po foliowych papilotach. Oczywiscie nawinęłam nie od samej głowy, tylko gdizes od połowy, mniej sreberek niz Yarr(ok.8-10)i grubsze pasma, stąd efekt delikatnych spiral. No i ona ma prawie proste włosy, nie są tak chętne do skręcania, jak Yarr czy Basi.Ale i tak była wniebowzięta, że ma loki.
Zapomniałam dodać,z e przed nawinieciem przeciagałam po paśmie żelem lnianym dla lepszego utrwalenia i połysku.
Prześliczna dziewczyna
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Eiri, dziewczyny już dużo napisały. Przede wszystkim masz piękne loki. Nie u każdej z nas efekt zmiany jest wyraźny. Jeśli wcześniej już dbałaś o włosy, to teraz nie będzie jakiejś kolosalnej zmiany.
U mnie też zmiana nie jest jakoś super widoczna. Zawsze miałam kręcone, mam i teraz. Skręt jest bardziej zdefiniowany, z czego się cieszę, ale nie osiągnęłam tyle, co inne dziewczyny.
Już wcześniej miałyśmy loki i wiedziałyśmy o tym, traktowałyśmy włosy jak kręcone, a nie proste
Masz rację swojej kręconej natury zawsze byłam pewna Dziękuję

Cytat:
Faaaajne loczki Jaka tam Grochola, o ile kojarzę, ona ma zazwyczaj loczki jakieś takie rozczesane i przesuszone
Stary 2012-02-20, 06:27   #57277
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
zapomniałam wychwalić krem biedronkowy do rąk do włosów . odwilż, deszcz zmoczył mnie kilka razy, a puch minimalny i mam wrażenie, że takie jakieś wygładzone te falki były.
ale tu dzisiaj spamuje
o kurcze fajnie

a tam spamujesz
Stary 2012-02-20, 07:31   #57278
AjriszMarta
Zakorzenienie

Kacysko - randka YAY

Bidoki z @ - ja umierałam w środę i czwartek :/ znowu muszę brać rozkurczowe na receptę :/

Yarr - bardzo wesołe te loczki Jakby nie chciały rozmawiać to koczek - pierdzielnik z takich loczków to moje fryzjerskie marzenie Na Twoich długich włosach będzie wyglądać pysznie

Martek - to świetnie
Zawsze się strasznie cieszę jak kolejnej osobie odpowiadają nasze dziwne zakręcono-wizażowe odkrycia

Po nocy nadal krzywo
I nadal puszek i odstawacze :/ Wróciłam do silikonów w d/s ale widzę to mało. Lniany nie daje rady a więc Gliss Kur?

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-02-20 o 08:23
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:21   #57279
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Bidoki z @ - ja umierałam w środę i czwartek :/ znowu muszę brać rozkurczowe na receptę :/
Ja umieralam wczoraj a dzis jeszcze sie cos tam paleta. Ale malo, drugi dzien to juz z gorki.
Dzis bede probowac wywar z kozieradki, zaczynam kuracje. Zobaczymy, czy piorka przestana wypadac.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:56   #57280
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
rzeczywiście ale fajnie
Cytat:

pokazuj włosiska - tak urosły, ja chce zobaczyć

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:31   #57281
JednaNaMilion
Rozeznanie

Któraś z Was wspominała, że przy CG włosy mniej jej się kręcą -mam to samo. Wrzucam zdjęcia. Pierwsze sprzed półtora roku, jeszcze zanim zaczęłam o nie jakoś szczególnie dbać ale już po odstawieniu prostownicy. Drugie to moje włosy obecnie (przepraszam za drastyczne zamalowanie twarzy, mistrzem painta to ja nie jestem)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 267.jpg (46,8 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg słit focie 053-1a.jpg (53,9 KB, 70 załadowań)
Stary 2012-02-20, 09:39   #57282
paulownia
Zakorzenienie

No i ugotowalam to cudo. Zdam relacje.
Ten wywar po pol godzinie zgestnial do kleistej masy, w dotyku wyczuwam podobna sliskosc jak w zelu lnianym, tlustawe to to tez jest. Naklada sie tak samo problematycznie jak henna a zapaszek jest taki sobie. W porownaniu z L-cysteina to perfumy. Zalozylam na to czepek, pieluszke i ponosze ze trzy godzinki.
Mysle w przyszlosci pokombinowac inny sposob przygotowania, zeby produkt koncowy byl latwiejsze w uzyciu. Jako wcierka przed myciem na przyklad.
Stary 2012-02-20, 10:33   #57283
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Dziewczyny, ile czekałyście na efekty CG? Bo ja jestem niecierpliwa...
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:37   #57284
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Dziewczyny, ile czekałyście na efekty CG? Bo ja jestem niecierpliwa...
kazda inaczej
u mnie akurat efekt był prawie natychmiastowy - jestem po 1,5 miesiąca z CG zdjęcia wrzucałam pare stron wczesniej, lub sa w codzienniku

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1393

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-02-20 o 10:38
Stary 2012-02-20, 10:38   #57285
Ag Rafka
Rozeznanie

Znów mi zjadło cytaty...

Moja arabska księżniczka dziękuje za komplementy. Ależ dumna jest ( aż sie zawsstydziła)
Cytat:
natalcia, bardzo ładnie a mój nowy wpis w dzienniku został niezauważony
Ja zauważyłam, ale u Ciebie ta zmiana dawno nastąpiła i teraz utrzymujesz piękny stan, u Natalci postęp teraz widoczny. Rewelacja!
Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Zrobiłam dzisiaj mojego pierwszego w życiu gluta. Strasznie wodnisty wyszedł, ale teraz ładnie się ścina. Już nie mogę się doczekać aż go sprawdzę Lepiej na mokre czy suche?
Na mokre. Choc ja czasem na suche też stosuję-w ramach reanimacji lb przed snem, aby utrzymać skręt przez noc. Ale po myciu najlepiej na mokre.
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Moje włosy cały czas schną, ale są chyba obciążone Wydaje mi się, że to przez cocomaska, którego trzymałam ok. 2 godziny w glossie
Pokaż, jak wyszło.
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dzisiaj znowu dodałam soku z marchewki do d/s. Efekt fajny Trochę skrętu i lekki puszek (nie umiem zapanować ostatnio.

Dostałam w prezencie olej z pestek moreli z dedykacją do kremików Będzie zabawa
Świetnie jest! Przy tej wilgotności chyba problem z puszkiem powszechny, u mnei też jest, mimo że mocno obciążyłam ostatnio(3xO). Ale ja tam z nim aż tak nie walczę. Wiem,że Ty nieprzyzwyczajona i pewni bardzoiej przeszkadza.
Cytat:
Nie wiem jak je ukladac, mozecie mi doradzic? Zarzucac grzywke do tylu czy jednak delikatnie miec na boku? Wstawie zdjecia to ocencie.
I wogole jaki to typ? 3A? Czytam i nie moge dopasowac
Trudno doradzić, nie widząc twarzy. Mnie sie obie wersje podobają. Z małym plusikiem dla ostatniej, ale to jeszcze zależy od całokształtu, np. proporcji czoła do reszty twarzy. Ja wiem, ze mam zbyt wysokie czoło i lepiej mi z grzywka, ale uparcie zapuszczam, bo chcę zobaczyć, jak bedzie z długą falowaną.
w Twoim przypadku układałabym raz tak, raz tak.
Cytat:
Agatka, grzywka na bok mi się bardziej podoba, ale obie wersje ładne

O, widzisz, co człowiek, inny gust. Kascysko woli dwa pierwsze zdjecia.
Kurczę, super! Realnie to mnie tylko (lub aż) TŻ chwali. Inni sporadycznie, ale jak mówiłam, moje na zdjęciach lepiej niż w rzeczywiscotści.
Bidoki z bolesnym @, współczuję serdecznie... Pamiętam jeszcze te odloty i ból prawie do utraty przytomnosci... Na szczęscie po porodach faktycznie minęło (co dziwne-po cięciu , nie naturalnyum porodzie).
Cytat:
Widziałam już na zdjęciach Basi, że jakoś inaczej się je zawija
No i po wszystkim Trochę je wieczorem rozdzieliłam, przeczesałam, zaczęły się prostować od głowy, w końcu zmoczyłam i rozczesałam
Rano było nieźle, biorąc pod uwagę jak się kręcę w nocy. Mały bałagan i większy przyklep, więcej odstających włosków. Po południu czułam już niezłe splątanie i więcej puchu, dlatego zaczęłam kombinować
Dolna część była na prawdę ładna Nie wiem czy to dlatego, że spód jest zdrowszy czy dlatego, że przy nawijaniu miałam już wprawę i tak ich nie plątałam o folię.
Przydałaby się jakaś okazja, żeby tak do ludzi wyjść, bo mi się podobało Aaaa no i wiem, że prosta grzywka wygląda głupio, odpuściłam jej bo to i tak były tylko testy

Efekt Grochola fajny, ale ona ma dużo wiecej puchu i suszy przez rozczesanie chyba.
Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Oglądam te Wasze włoski i piękne są!

Jakiegoś "doła włosowego mam".
Cienkie, matowe, wycieniowane tragicznie, nawet kolor zaczął mi jakoś blednąc i robi się jakiś nijaki.

Olejowałam na noc rycynowym, potem zmyłam szamponem ( z SLS na czwartym miejscu w składzie), nałożyłam Kompres Joaśki z proteinami mleka i miodem jako odzywkę d/b, później nałożyłam bardzo mało balsamu z tej samej serii i serum do zniszczonych końcówek-też Joaśka mleko+miód.
Próbowałam pierwszy raz z dyfuzorem-tragedia i skończyło się na.. prostownicy (i tak jak widać na zdjęciu nie wyprostowałam ich dobrze, ale trudno). Włosy były matowe więc dałam trochę jedwabiu.

Zdjęcie zrobione 10 minut temu.

Możecie bić i krzyczeć. Przyjmę z pokorą...
Będą baty, bedą.A tak serio nawet nie wiesz, ile razy w początkach CG ciegnęło mnie do prostownicy... ALe zawsze jakoś sie powstrzymywałam. Spiełam, zalożylam opaskę i jakoś szło. Ale wydaje mi sie, że wloski biedniej wygladają prostowane, zwłaszcza ogonki. W falach czy lokach jakoś się to ukryje. Chciałam zobaczyć Towje włoski w wersji kręconej, ale wyszukiwarka pokazuje tylko Twoje posty z drożdżowego. Tak jakbyś na zakręconym w ogóle nie istniała
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Oby tylko to słońce w końcu wyszło
Nie będą się kłaniać tylko schylać po odżywki, które, o ile pamiętasz, moje za nimi noszą
Wyjdzie!Pamiętam
Moja wizja: idą sobie nasze włoski za łapkę(za loczek), a jakaś Gessler czy Grochola odżywki niosą. (skretu im nie odmawiam, godny pozazdroszczenia, ale stan-pożalsieboże)
Cytat:
Napisane przez JednaNaMilion Pokaż wiadomość
Któraś z Was wspominała, że przy CG włosy mniej jej się kręcą -mam to samo. Wrzucam zdjęcia. Pierwsze sprzed półtora roku, jeszcze zanim zaczęłam o nie jakoś szczególnie dbać ale już po odstawieniu prostownicy. Drugie to moje włosy obecnie (przepraszam za drastyczne zamalowanie twarzy, mistrzem painta to ja nie jestem)
Trudno mi uwierzyć,że AŻ tak zmiana na proste wyłacznie od CG. Widzę tu mocno rozjaśnione... Może to raczej główna przyczyna...
U mnie akurat CG(nieortodoksyjne wprawdzie) przyczyniło się raczej do wydobycia skrętu(zwłaszcza żel lniany+dyfuzor). A przede wszystkim wpłynęło na poprawe stanu włosów. A im zdrowsze, tym sie lepiej układają.
Jakim zabiegom poddawałaś? Rozjaśnianie raczej nie jest CG, choc autorka książki tego nie zakazuje (była kiedys dyskusja na ten temat).
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:58   #57286
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
kazda inaczej
u mnie akurat efekt był prawie natychmiastowy - jestem po 1,5 miesiąca z CG zdjęcia wrzucałam pare stron wczesniej, lub sa w codzienniku

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1393
To rzeczywiście szybko.
Ja jestem dopiero po 3 myciu. Niby coś widać, ale obawiam się, że włosy są źle obcięte i przede wszystkim, zbyt krótkie, żeby porządnie się pokręcić...
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 10:59   #57287
little.b.blue
Zakorzenienie

Dzień dobry... Witam się ze starymi wyjadaczkami i nowymi lokasami.
Przyjmiecie z powrotem zakręconą marnotrawną?

Długo mnie nie było, miałam dwie tragiczne sesje na głowie i przeprowadzkę i nie miałam czasu kompletnie na nic, włosów nie olejowałam chyba ze 2 miesiące, w ogóle strasznie je zaniedbałam
W tym czasie zdarzyło się też jedno prostowanie, chciałam sprawdzić jak długie są wyprostowane.

Przepraszam że nie będę was nadrabiać bo jak zwykle ogrom postów dziennie trzepiecie ale postaram się już czytać na bieżąco a potem wstawię jakieś fotki mojej obecnej masakry, o ile zechcecie zobaczyć of kors

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:02   #57288
agatka89
Raczkowanie

Ag Rafka ciezko stwierdzic ale chyba jest normalne czesto chodze w kucyku gdzie cale wlosy mam zaczesane do tylu i jest mi dobrze ze to tak niekromnie zabrzmi Ale mam problem z rozpuszczonymi wlosami ogolnie mnie draznia a niecierpie kiedy mi do oczu cokolwiek wchodzi, i fajnie by bylo gdyby od nasady byly takie uniesione ale to moze kwestia czasu, jak prostowalam to czasem je podtapirowalam a teraz nie bede im tego robic wiadomo...

jesli chodzi o @ to zawsze umieram caly tydzien, az mi nogi dretwieja ale zaczelam brac tabletki i prawie nie boli, troszke tylko pierwszego dnia ale przynajmniej mozna zyc i sie ruszac...

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:04   #57289
Fibibi
Rozeznanie

Cześć Zakręcone

powoli wkręcam się w metode CG i zaczynam kompletować swój arsenał ;-)

Dziewczyny powiedzcie mi, czy odżywka: Joanna Naturia, Odżywka bez spłukiwania z pokrzywą i zieloną herbatą do włosów normalnych i przetłuszczających się zgodna jest z CG?

link na liscie zanalizowanych kosmetyków do włosów nie działa, a na początek chce ortodoksyjnie zastosować metode CG

Ale z tego co wyczytałam, to szampon z tej samej serii jest zgody
Fibibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:05   #57290
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Długo mnie nie było, miałam dwie tragiczne sesje na głowie i przeprowadzkę i nie miałam czasu kompletnie na nic, włosów nie olejowałam chyba ze 2 miesiące, w ogóle strasznie je zaniedbałam
W tym czasie zdarzyło się też jedno prostowanie, chciałam sprawdzić jak długie są wyprostowane.
Ech, skad ja to znam po ostatniej przeprowadzce urwal mi sie kontakt z Wizazem na dlugo. Tak bywa, ja ma sie na glowie mnostwo spraw, latwo zaniedbac pielegnacje. Zwlaszcza tak - nie ukrywajmy tego - czasochlonna i kosztowna jak nasza.
Nawracaj sie i dbaj, a my czekamy na fotki.
Stary 2012-02-20, 11:06   #57291
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie co jak patrze na wlosy Magdy Gessler alez ona ma objetosc Ciekawe czy jakos specjalnie o nie dba bo ogolnie to wygladaja na suche i dosc napuszone Ale objetosc ma meeega! Wogole teraz jak widze kogos w tv kto ma krecone wlosy to zawsze rozmyslam nad nimi
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
objętość ma faktycznie mega
mnie łapie takie coś nie tylko jak oglądam telewizje ale jak widzę ludzi na ulicy patrzę i myślę - ale ma zniszczone/ładne włosy. ciekawe jak dba..
ale mimo tego wmawiam sobie że jestem całkiem normalna
No cóż, ja nie wierzę w moją normalność. tez mam manię obserwowania ludzi. Dzielę to na dwie kategorie:
1. Przyglądam się lokom i:
a) zazdroszczę skrętu, braku puchu, zdrowia itp. i mam ochotę się schować po ziemię
b) pocieszam się zapuszeniem większym od mojego i myślę sobie: nie jest tak xle a będzie lepiej!
2. Przyglądam się "nie-lokom":
a) zazdroszczę zadbanej prostości i blasku, możliwości uzywania grzebienia, kreowania dowolnych ujarzmionych fryzur,
b) dopatruję się falowania i mam ochotę się nimi zająć
W związku z powyższym chyba ciężko znaleźć we mnie odrobinę normalności Obsesja na maksa
A Gesslerowej objętośc i kręt też uwielbiam

Cytat:

Poprosze przepisik, bom chyba ślepa
A pochwały super Nic tak fantastycznie nie motywuje i nie poprawia humoru (szczególnie przydatne podczas @)

Cytat:

Hihi, Grochola rzondzi fajnie jest, wesoło

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dzis bede probowac wywar z kozieradki, zaczynam kuracje. Zobaczymy, czy piorka przestana wypadac.
Zaciekawiłaś mnie. Już kliknięte na doz-ie Ino nie mogę łopianu znaleźć... na doz-ie nie mają

Cytat:
Napisane przez JednaNaMilion Pokaż wiadomość
ja wspominałam, że tak trochę działa na rozluźnienie skrętu żel lniany. Ale nie aż tak! To rzeczywiście chyba nie kwestia CG. A nie stylizujesz ich w żaden sposób? Ugniatasz czy cuś?

ja dzisiaj już spięte. Nie nałożyłam na noc oleju, nie wiem dlaczego. Sprawdziłam olej - Alterra od 1.02., więc dotrwam jeszcze przy niej do końca miesiąca może, żeby było równo i zmieniam. Zupełnie nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że ona tak sobie działa. No ale może się mylę...
Miłego dzionka!
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:07   #57292
iwonsia01
Zadomowienie

Witam. Może ktoś mnie oświecić czy ma znaczenie jaki kolej kokosowy kupię? Każdy ma te same właściwości? Dużo czytałam o tym Vatica ale właśnie dzwoniłam do jakiegoś sklepu medyczno-zielarskiego i Pan mi wymienił inną nazwę, 200 ml za 13 zł. Mogę go z powodzeniem kupić czy szukać tej Vatiki? To jest taka normalna cana? Nie chcę przepłacić
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:07   #57293
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
ze mną?
Też bym chciała, na razie czekam na listonosza Jak dziś nie przyjdzie to...
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:18   #57294
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dzień dobry po przerwie snołbordowej

Moje włosy przez dwa dni loka nie widziały - ściśnięte pod kaskiem i szeroką opaską musiały radzić sobie same.
Za to w sobotę dostały porządne czyszczenie i mieszankę Alterry morelowej z Garnierem Fructis do farbowanych. Alverde żel z szelakiem też się spisał i nawet dziś włosy są fajne

Niestety krem zielony z Biedry zaczyna spisywać się negatywnie - winowajczynie:
- wazelina,
- gliceryna.
Czas chyba ukręcić coś kremowego do włosów z własnych zapasów.

Pozdrawiam i lecę do analiz. Będę też zaglądać. Może uda się coś niecoś nadrobić

PS Może potrzebujecie nieco wiosny? We Wro słońce i ciepło

Plus - kapka zimy dla spragnionych (dla mnie) - moja ulubienica w śniegu czeka na kolejna jazdę.
Oraz - zwały śniegu w Szpindlerowym Młynie w sobotę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0774.jpg (85,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0775.jpg (63,4 KB, 15 załadowań)

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:23   #57295
JednaNaMilion
Rozeznanie

Cytat:

Trudno mi uwierzyć,że AŻ tak zmiana na proste wyłacznie od CG. Widzę tu mocno rozjaśnione... Może to raczej główna przyczyna...
U mnie akurat CG(nieortodoksyjne wprawdzie) przyczyniło się raczej do wydobycia skrętu(zwłaszcza żel lniany+dyfuzor). A przede wszystkim wpłynęło na poprawe stanu włosów. A im zdrowsze, tym sie lepiej układają.
Jakim zabiegom poddawałaś? Rozjaśnianie raczej nie jest CG, choc autorka książki tego nie zakazuje (była kiedys dyskusja na ten temat).
Nie rozjaśniałam włosów, pierwsze zdjęcie jest robione wieczorem. W ogóle nigdy nie farbowałam włosów więc to na pewno nie od tego Fakt zdrowsze są, końcówki się nie rozdwajają, nie wypadają ale skrętu jak widać nie ma.
Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
ja wspominałam, że tak trochę działa na rozluźnienie skrętu żel lniany. Ale nie aż tak! To rzeczywiście chyba nie kwestia CG. A nie stylizujesz ich w żaden sposób? Ugniatasz czy cuś?
Po spłukaniu stosuję tylko odżywkę joanny naturii i teraz zimą serum biowaxa na końce. Nabyłam czarno-pomarańczowy żel z isany ale włosy po nim mam takie jakby posklejane/połamane. Lnianego też próbowałam ze dwa razy i też nie byłam zadowolna więc nie cackam się już z tym glutem
Stary 2012-02-20, 11:23   #57296
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Witam. Może ktoś mnie oświecić czy ma znaczenie jaki kolej kokosowy kupię?
Owszem, ma znaczenie.
Cytat:
Każdy ma te same właściwości?
W zasadzie podobne, choć tu sporo zależy tez od rafinacji.
Cytat:
Dużo czytałam o tym Vatica ale właśnie dzwoniłam do jakiegoś sklepu medyczno-zielarskiego i Pan mi wymienił inną nazwę, 200 ml za 13 zł. Mogę go z powodzeniem kupić czy szukać tej Vatiki? To jest taka normalna cana? Nie chcę przepłacić
Vatika jest olejem kokosowym z ziołami hinduskimi. Zioła mają działanie wysuszające, kokos niekoniecznie lubi się z włosami o sporej porowatości. Dlatego na początek warto wziąć czysty olej kokosowy, choćby z Efavitu.
Vatikę znajdziesz choćby na helfy.pl i cena jest podobna do tej podanej przez sprzedawcę innego kokoska.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:24   #57297
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
To rzeczywiście szybko.
Ja jestem dopiero po 3 myciu. Niby coś widać, ale obawiam się, że włosy są źle obcięte i przede wszystkim, zbyt krótkie, żeby porządnie się pokręcić...
ja zaczełam od wizyty u fryzjera
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Dzień dobry po przerwie snołbordowej

ale śniegu

Stary 2012-02-20, 11:24   #57298
iwonsia01
Zadomowienie

Może ktoś teraz na szybko mi poradzić na moje pytanie wyżej, bo właśnie niedługo wybieram się na zakupy
Stary 2012-02-20, 11:24   #57299
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Witam. Może ktoś mnie oświecić czy ma znaczenie jaki kolej kokosowy kupię? Każdy ma te same właściwości? Dużo czytałam o tym Vatica ale właśnie dzwoniłam do jakiegoś sklepu medyczno-zielarskiego i Pan mi wymienił inną nazwę, 200 ml za 13 zł. Mogę go z powodzeniem kupić czy szukać tej Vatiki? To jest taka normalna cana? Nie chcę przepłacić
ja mam taki zwykły, ze sklepu ze zdrową żywnością, 180 g za 7,90

Cytat:
Też bym chciała, na razie czekam na listonosza Jak dziś nie przyjdzie to...
poczta sobie leci w kulki jak zwykle!

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
No cóż, ja nie wierzę w moją normalność. tez mam manię obserwowania ludzi. Dzielę to na dwie kategorie:
1. Przyglądam się lokom i:
a) zazdroszczę skrętu, braku puchu, zdrowia itp. i mam ochotę się schować po ziemię
b) pocieszam się zapuszeniem większym od mojego i myślę sobie: nie jest tak xle a będzie lepiej!
2. Przyglądam się "nie-lokom":
a) zazdroszczę zadbanej prostości i blasku, możliwości uzywania grzebienia, kreowania dowolnych ujarzmionych fryzur,
b) dopatruję się falowania i mam ochotę się nimi zająć
W związku z powyższym chyba ciężko znaleźć we mnie odrobinę normalności Obsesja na maksa
hehehe, ja też tak mam
W ogóle jeszcze na biustonosze często patrzę i mnie wszystko boli jak widzę dziewczyny jak się krzywdzą źle dobranymi stanikami i na buty często patrzę i współczuje kręgosłupowi delikwentki(ale to już zboczenie zawodowe )

Miśka- wrzucę fotki , ale przy następnym myciu
Stary 2012-02-20, 11:25   #57300
iwonsia01
Zadomowienie

Oki dzięki To też taki najwyżej kupie;>
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości