Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1911 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 11:28   #57301
paulownia
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Zaciekawiłaś mnie. Już kliknięte na doz-ie Ino nie mogę łopianu znaleźć... na doz-ie nie mają
Ja lopianu tez nie mam, robie bez lopianu. Dokupie moze pozniej, jak mi wpadnie w oko.
Jezeli ma dzialac kozieradka, to moim zdaniem wywar z lopianu do plukania ma drugorzedne znaczenie. Ide zaraz splukiwac toto z siebie.
To dzisiaj tak - na noc byl olej ostowy, mycie szamponem ziolowym, kozieradka pod czepek, do stylizacji zel lniany same ziola i nasiona mam dzis w uzyciu. Natura gora.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:37   #57302
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Witam. Może ktoś mnie oświecić czy ma znaczenie jaki kolej kokosowy kupię? Każdy ma te same właściwości? Dużo czytałam o tym Vatica ale właśnie dzwoniłam do jakiegoś sklepu medyczno-zielarskiego i Pan mi wymienił inną nazwę, 200 ml za 13 zł. Mogę go z powodzeniem kupić czy szukać tej Vatiki? To jest taka normalna cana? Nie chcę przepłacić
kokos z vatiki ma jeszcze w swoim skladzie amle, henne, cytryne i rozmaryn i cos tam chyba jeszcze. Mysle ze ten co Ci Pan wymienil mozesz kupic, ja za vatike dalam ok 15 zl wiec tamta cena chyba tez jest ok. Mi niestety ten olej ewidentnie nie sluzy
Macie pomysl na co moge go zuzyc? Do czego jeszcze sie nada? A jakby go tak zmieszac z jakims innym olejem nie bedzie tak puszyl? Z oliwa z oliwek np?

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:39   #57303
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja lopianu tez nie mam, robie bez lopianu. Dokupie moze pozniej, jak mi wpadnie w oko.
Jezeli ma dzialac kozieradka, to moim zdaniem wywar z lopianu do plukania ma drugorzedne znaczenie. Ide zaraz splukiwac toto z siebie.
To dzisiaj tak - na noc byl olej ostowy, mycie szamponem ziolowym, kozieradka pod czepek, do stylizacji zel lniany same ziola i nasiona mam dzis w uzyciu. Natura gora.
Czyli ta kozieradkę traktujesz jak ds lub maskę? A jakąs odzywkę teds też czy juz tylko bs i stylizacja?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:43   #57304
DMkAnia
Strażnik Wizażu

magdus w codzienniku bosko po prostu! (przypomniałaś mi, że mam gdzieś schowano błoto z Bielendy muszę odkopać, bo jeszcze nie używałam a właśnie dostałam paczuszki z Bingo i gratis długopis )
Eloe ile śniegu o ja, o ja, chcę w góry

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:51   #57305
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli ta kozieradkę traktujesz jak ds lub maskę? A jakąs odzywkę teds też czy juz tylko bs i stylizacja?
No raczej ja potraktowalam jako maske, kuracje regenerujaca. Po splukaniu poszla odrobina Joasi z lnem jako bs i zel lniany jako stylizator.
Plukalam sie i plukalam, poprzyklejaly mi sie te ziarenka do skalpu i wlosow splukanie tego zabiera czas. Wlosy jak na razie wygladaja dobrze i pachna mocno ziolowo.
Ide sprzatac.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:55   #57306
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Dzień dobry... Witam się ze starymi wyjadaczkami i nowymi lokasami.
Przyjmiecie z powrotem zakręconą marnotrawną?

Długo mnie nie było, miałam dwie tragiczne sesje na głowie i przeprowadzkę i nie miałam czasu kompletnie na nic, włosów nie olejowałam chyba ze 2 miesiące, w ogóle strasznie je zaniedbałam
W tym czasie zdarzyło się też jedno prostowanie, chciałam sprawdzić jak długie są wyprostowane.

Przepraszam że nie będę was nadrabiać bo jak zwykle ogrom postów dziennie trzepiecie ale postaram się już czytać na bieżąco a potem wstawię jakieś fotki mojej obecnej masakry, o ile zechcecie zobaczyć of kors
O, rany, wreszcie jesteś!!! A wczoraj przegladałam dziennik regeneracji i wzdychałąm do Twoich lokasów. Pokazuj się zaraz koniecznie! I ruuszaj z pielęgnacja. Wiadomo,ze czasem są takie okresy w zyciu, ze włosy przestają byc w czołówce "ważnych spraw". Teraz im to wynagrodzisz.
Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Ag Rafka ciezko stwierdzic ale chyba jest normalne czesto chodze w kucyku gdzie cale wlosy mam zaczesane do tylu i jest mi dobrze ze to tak niekromnie zabrzmi Ale mam problem z rozpuszczonymi wlosami ogolnie mnie draznia a niecierpie kiedy mi do oczu cokolwiek wchodzi, i fajnie by bylo gdyby od nasady byly takie uniesione ale to moze kwestia czasu, jak prostowalam to czasem je podtapirowalam a teraz nie bede im tego robic wiadomo...

jesli chodzi o @ to zawsze umieram caly tydzien, az mi nogi dretwieja ale zaczelam brac tabletki i prawie nie boli, troszke tylko pierwszego dnia ale przynajmniej mozna zyc i sie ruszac...
No to bym spokojnie nosiła odsłonięte czółko z grzywką do góry. Moze spróbuj podpinać jakoś róz=wnolegel do czoła, jak w filmikach niedawno wrzucanych, to sie uniesie.
Cytat:
Napisane przez Fibibi Pokaż wiadomość
Cześć Zakręcone

powoli wkręcam się w metode CG i zaczynam kompletować swój arsenał ;-)

Dziewczyny powiedzcie mi, czy odżywka: Joanna Naturia, Odżywka bez spłukiwania z pokrzywą i zieloną herbatą do włosów normalnych i przetłuszczających się zgodna jest z CG?

link na liscie zanalizowanych kosmetyków do włosów nie działa, a na początek chce ortodoksyjnie zastosować metode CG

Ale z tego co wyczytałam, to szampon z tej samej serii jest zgody
Witamy. Wszystkie Joaśki Naturie b/s są zgodne z CG. Link faktycznie nie działa. Lista produktów CG także w Blogu Małgosi.
Pokazesz włoski?
Cytat:
Napisane przez JednaNaMilion Pokaż wiadomość
Nie rozjaśniałam włosów, pierwsze zdjęcie jest robione wieczorem. W ogóle nigdy nie farbowałam włosów więc to na pewno nie od tego Fakt zdrowsze są, końcówki się nie rozdwajają, nie wypadają ale skrętu jak widać nie ma.

Po spłukaniu stosuję tylko odżywkę joanny naturii i teraz zimą serum biowaxa na końce. Nabyłam czarno-pomarańczowy żel z isany ale włosy po nim mam takie jakby posklejane/połamane. Lnianego też próbowałam ze dwa razy i też nie byłam zadowolna więc nie cackam się już z tym glutem
No to jestem naprawde w szoku,że naturalne mogą mieć takie kolor! Moze to kwestia światła, ale normalnie platynowe są! Coś niesamowitego! Zaraz będą tłumy zazdroszczących kolorku
Wobec tego nie wiem, co może być przyczyną. Isana męska faktycznie niektórym(np. mnie) wygniata i strąkuje włosy, niektórym przykurza użyta w nadmiarze. Fajnie sie spisała w połaczeniu z lnianym. Może spróbuj ugniatać włosy z głową w dół po nałożeniu bs i żelu ? Dalabym jeszcze jedną szansę lnianemu, były przypadki, ze dopiero przy któryms użyciu zadziałał poprawnie.
Może być też tak, ze CG Ci nie będzie służyć... (rzadko, ale sie zdarza) Popróbuj jeszcze. Jak długo stosujesz?

Invisi, pytałąś chyba o efekty CG. U mnie wystąpiły po miesiacu(dowód w dzienniku regeneracji), ale nie ma reguły. Teraz zdarza mi sie włączyc silikony, ale zmywam raz w misiącu SLS (przed henna)

No nie mam siły, za każdym razem zjada mi posty, tym razem samą Eloe połknęło i pewnie jeszcze kogoś, ale nie pamiętam.
Zazdroszcze umiejętnosci i pasji. Moze bym polubiła śnieg, gdybym umiałą jeździć na nim... A tak to się cieszę, że stopniał. I nawet sucho jest, bo wiatr przewiał i mrozik lekki.
Ilosc śniegu na 2 mnie zabiła.
Rzuć trochę wiosny
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 11:56   #57307
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Dziewczyny, a jaki wpływ na włosy ma płukanka z siemienia lnianego (ktoś o niej wspominał) i ja?k ją przyrządzić
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:02   #57308
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jaki wpływ na włosy ma płukanka z siemienia lnianego (ktoś o niej wspominał) i ja?k ją przyrządzić
Wygładza, nabłyszcza, zmniejsza liczbę odstawaczy. Ja rozbełtuję porcję żelu w jakiejś tam ilosci wody(niektóre włosy wolą rzadszą mieszankę, inne bardziej gesta)-proporcje musisz sobie sama ustalić. Można też od razu ugotować rzadszy zel(wiecej wody, mniej ziarenek), Ajrisz kombinuje na różnych wywarach ziołowych.
Stary 2012-02-20, 12:05   #57309
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Poprosze przepisik, bom chyba ślepa
A pochwały super Nic tak fantastycznie nie motywuje i nie poprawia humoru (szczególnie przydatne podczas @)
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=37
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:15   #57310
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Wygładza, nabłyszcza, zmniejsza liczbę odstawaczy. Ja rozbełtuję porcję żelu w jakiejś tam ilosci wody(niektóre włosy wolą rzadszą mieszankę, inne bardziej gesta)-proporcje musisz sobie sama ustalić. Można też od razu ugotować rzadszy zel(wiecej wody, mniej ziarenek), Ajrisz kombinuje na różnych wywarach ziołowych.
I to ma być ostatnie płukanie przed odciśnięciem i nałożeniem odżywki b/s?
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 12:22   #57311
kascysko
Zakorzenienie

I nie ma paczki
Stary 2012-02-20, 12:28   #57312
JednaNaMilion
Rozeznanie

Cytat:

No to jestem naprawde w szoku,że naturalne mogą mieć takie kolor! Moze to kwestia światła, ale normalnie platynowe są! Coś niesamowitego! Zaraz będą tłumy zazdroszczących kolorku
Wobec tego nie wiem, co może być przyczyną. Isana męska faktycznie niektórym(np. mnie) wygniata i strąkuje włosy, niektórym przykurza użyta w nadmiarze. Fajnie sie spisała w połaczeniu z lnianym. Może spróbuj ugniatać włosy z głową w dół po nałożeniu bs i żelu ? Dalabym jeszcze jedną szansę lnianemu, były przypadki, ze dopiero przy któryms użyciu zadziałał poprawnie.
Może być też tak, ze CG Ci nie będzie służyć... (rzadko, ale sie zdarza) Popróbuj jeszcze. Jak długo stosujesz?
Nie są platynowe, mam jasne refleksy od słońca ale ogólnie to bardzo pospolity, słowiański blond. To zdjęcie faktycznie jest trochę naświetlone. Może spróbuję jeszcze raz z tym lnianym, w sumie od spodu wlosy się podkręcają dopóki ich nie rozczeszę więc chyba jakiś potencjał jest. CG stosuję od prawie półtora roku.
Stary 2012-02-20, 12:34   #57313
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Tak. Ja płuczę z głową w dół (wkładam głowę do miski, pozostałosciami polewam resztę od karku), od razu odciskam dłońmi i już ugniatam fale. Potem b/s, krem z biedry, odciśnięcie w pieluszkę z ugniataniem, wyprost, porcja żelu i znów ugniatanie. ALe nie wiem, jak to bedzie na Twojej długości.
Stary 2012-02-20, 12:41   #57314
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Któraś z Was wspominała, że przy CG włosy mniej jej się kręcą -mam to samo. Wrzucam zdjęcia. Pierwsze sprzed półtora roku, jeszcze zanim zaczęłam o nie jakoś szczególnie dbać ale już po odstawieniu prostownicy. Drugie to moje włosy obecnie (przepraszam za drastyczne zamalowanie twarzy, mistrzem painta to ja nie jestem)
Ojej, faktycznie mocno się rozprostowały.
A możesz opisać swoją pielęgnację?
Stary 2012-02-20, 12:42   #57315
yarrowia
Zadomowienie

Wryy, zjadło mi cytaty o Grocholi No, racja, ona ma je bardziej rozczesane, ale ten przedziałek na środku plus przyklap tak mi się skojarzył
i ten o loczkach idących za rękę!!

Cytat:
NIE
sie gupio pytasz
poka poka bo nie wierzę, że Twoje włosy mogą wyglądać tragicznie

Cytat:
Ale mam problem z rozpuszczonymi wlosami ogolnie mnie draznia a niecierpie kiedy mi do oczu cokolwiek wchodzi, i fajnie by bylo gdyby od nasady byly takie uniesione ale to moze kwestia czasu, jak prostowalam to czasem je podtapirowalam a teraz nie bede im tego robic wiadomo...
Jeśli Ci tak wygodniej to je po prostu spinaj tylko może zamiast kucyka spróbuj spinek, żabek do upięcia przodu, żeby nie przeszkadzał no i podpinanie po myciu pomoże na uniesienie, tylko trzeba to wyćwiczyć... ja np. jeszcze nie umiem
Cytat:
Napisane przez Fibibi Pokaż wiadomość
Cześć Zakręcone

powoli wkręcam się w metode CG i zaczynam kompletować swój arsenał ;-)

Dziewczyny powiedzcie mi, czy odżywka: Joanna Naturia, Odżywka bez spłukiwania z pokrzywą i zieloną herbatą do włosów normalnych i przetłuszczających się zgodna jest z CG?

link na liscie zanalizowanych kosmetyków do włosów nie działa, a na początek chce ortodoksyjnie zastosować metode CG

Ale z tego co wyczytałam, to szampon z tej samej serii jest zgody
Cześć Wszystkie Joaśki Naturie są zgodne, ale to już Ci Ag Rafka powiedziała. Dodam tylko na przyszłość, że nie ma co się sugerować tym, że jeden produkt danej firmy jest zgodny, a więc drugi też będzie. Tutaj faktycznie to się zgadza, ale nie zawsze tak jest. Niestety każdy produkt trzeba rozważać osobno

Cytat:
No cóż, ja nie wierzę w moją normalność. tez mam manię obserwowania ludzi. Dzielę to na dwie kategorie:
1. Przyglądam się lokom i:
a) zazdroszczę skrętu, braku puchu, zdrowia itp. i mam ochotę się schować po ziemię
b) pocieszam się zapuszeniem większym od mojego i myślę sobie: nie jest tak xle a będzie lepiej!
2. Przyglądam się "nie-lokom":
a) zazdroszczę zadbanej prostości i blasku, możliwości uzywania grzebienia, kreowania dowolnych ujarzmionych fryzur,
b) dopatruję się falowania i mam ochotę się nimi zająć
W związku z powyższym chyba ciężko znaleźć we mnie odrobinę normalności Obsesja na maksa
A Gesslerowej objętośc i kręt też uwielbiam
Też tak mam, jak pewnie większość tutaj
mam jeszcze jedną kategorię: koleżanki, które można by nawrócić
Cytat:
Hihi, Grochola rzondzi fajnie jest, wesoło
Dokładnie, bardzo wesoło

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Yarr - bardzo wesołe te loczki Jakby nie chciały rozmawiać to koczek - pierdzielnik z takich loczków to moje fryzjerskie marzenie Na Twoich długich włosach będzie wyglądać pysznie
Już je zabiłam Jeszcze kiedyś będę kombinować
Cytat:
Po nocy nadal krzywo
I nadal puszek i odstawacze :/ Wróciłam do silikonów w d/s ale widzę to mało. Lniany nie daje rady a więc Gliss Kur?
uuu...aż tak?
a tak. próbuję zaprzyjaźnić się z punktem rosy,ale jedno mnie zastanawia. Jaka jest optymalna procentowa wilgotność powietrza dla włosów? mniej więcej taka jak ogólnie zalecana, 40-60%?
ja ostatnio jako d/s nałożyłam między innymi Niveę FC z silikonem. Nie podobało mi się w ogóle chyba już wolę puch..

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
PS Może potrzebujecie nieco wiosny? We Wro słońce i ciepło

och gdyby to był już początek prawdziwej wiosny...

Cytat:
Tak albo ja np. dodaję b/s do płukanki (i tak omijam skalp)
Stary 2012-02-20, 12:53   #57316
JednaNaMilion
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ojej, faktycznie mocno się rozprostowały.
A możesz opisać swoją pielęgnację?
Myłam przez jakiś czas babydreamem ale plątał. Teraz myję hergonem różowym albo pottersem, ale własnie czekam na przesyłkę bingoskiego kolagenu do mycia
Oleje: kokos, rycyna, amla, migdał, masło shea, babydream (ten ostatni pasuje mi najbardziej). teraz poluję na lniany
Maski: miałam mnóstwo ale teraz kupuję kilka, które lubię najbardziej tj. kallos mleczny, bingo kuracja 12 ziół, bingo z keratyną, sleek line, biowax do blondu.
Odżywki ds: Garnier karite, artiste różowa, joanna apteczka babuni.
bs. joanna naturia z zieloną herbatą (kocham jej zapach!)
i do tuningowania mam keratynę, panthenol, wit. B3, gliceryne, spirulinę , miałam żel aloesowy ale leciały mi od niego włosy bardzo.
Stary 2012-02-20, 13:08   #57317
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

Cześć Wszystkie Joaśki Naturie są zgodne, ale to już Ci Ag Rafka powiedziała. Dodam tylko na przyszłość, że nie ma co się sugerować tym, że jeden produkt danej firmy jest zgodny, a więc drugi też będzie. Tutaj faktycznie to się zgadza, ale nie zawsze tak jest. Niestety każdy produkt trzeba rozważać osobno
Włśnie,święta prawda, dotyczy to nawet tej samej serii-jedna produkty z seii zgodne, inne nie! Bo np. już Joaśka Naturia szampon jest niezgodny ze względu na SLS. przykładó można by mnożyc. Dlatego dorzuciła w podpisie link do blogu Małgosi z listą produktów CG(oczywiscie jest też podpiety na 1 stronie, ale w natłoku może komuś umknąć).
Cytat:
Myłam przez jakiś czas babydreamem ale plątał. Teraz myję hergonem różowym albo pottersem, ale własnie czekam na przesyłkę bingoskiego kolagenu do mycia
Oleje: kokos, rycyna, amla, migdał, masło shea, babydream (ten ostatni pasuje mi najbardziej). teraz poluję na lniany
Maski: miałam mnóstwo ale teraz kupuję kilka, które lubię najbardziej tj. kallos mleczny, bingo kuracja 12 ziół, bingo z keratyną, sleek line, biowax do blondu.
i do tuningowania mam keratynę, panthenol, wit. B3, gliceryne, spirulinę , miałam żel aloesowy ale leciały mi od niego włosy bardzo.
Pielegnacja właściwie idealna, nei ma się do czego przyczepić na 1 rzut oka. Półtora roku i rozprostowanie??? Niewiarygodne...
Moze mądrzejsze głowy znajdą powód.
A może z hormonami coś się dzieje? U mnie akurat ciaża wzmogła skręt, ale bywa i odwrotnie. Hormony lubią bawić się skrętem.
Stary 2012-02-20, 13:10   #57318
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Wyjdzie!Pamiętam
Moja wizja: idą sobie nasze włoski za łapkę(za loczek), a jakaś Gessler czy Grochola odżywki niosą. (skretu im nie odmawiam, godny pozazdroszczenia, ale stan-pożalsieboże)

Dziś włosy 3 dzień od mycia i nadal puszyste, zaczynam się zastanawiać, czy nie robiłam sobie czasem przyklapu od stylizatorów Trzeba będzie to obadać. Chwila akurat sprzyjająca, bo pokończyłam Nivea FC i pomarańczową Isanę Na kilka myć zrobię przerwę od stylizacji o zobaczę, jak włosy radzą sobie same i jakie obciążenia mogą znieść

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Hmm... tak jak Agrafka, stawiałabym na działalność hormonów (w moim przypadku też trochę na to stawiam).
Stary 2012-02-20, 13:14   #57319
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ale śniegu
Miejscami ponad 3 metry

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
na noc byl olej ostowy
I jak Ci służy ten olej?

Cytat:
Macie pomysl na co moge go zuzyc? Do czego jeszcze sie nada? A jakby go tak zmieszac z jakims innym olejem nie bedzie tak puszyl? Z oliwa z oliwek np?
Na początek spróbuj nakładać go na godzinę, maksymalnie dwie przed myciem. Mnie ten sposób pomaga.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Eloe ile śniegu o ja, o ja, chcę w góry
Przyjeżdżaj Własnie w ten weekend było mnóstwo ludzi na rejestracjach z Twoich okolic W górach jest cudownie

Cytat:
No nie mam siły, za każdym razem zjada mi posty, tym razem samą Eloe połknęło
No jak mogło Niedobry wizaż, niedobry
Cytat:
Zazdroszcze umiejętnosci i pasji. Moze bym polubiła śnieg, gdybym umiałą jeździć na nim...
Nic straconego! W każdym miejscu Polski jest taka górka, na której można się uczyć. Nie czekaj, tylko wskakuj na deskę. Świetna zabawa
Cytat:
Rzuć trochę wiosny
Jak wyjdzie znów słońce po tym, gdy skończy padać śnieg z deszczem, to wrzucę.
Teraz jest zdecydowanie marcowo

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
a tak. próbuję zaprzyjaźnić się z punktem rosy,ale jedno mnie zastanawia. Jaka jest optymalna procentowa wilgotność powietrza dla włosów? mniej więcej taka jak ogólnie zalecana, 40-60%?
Punkt rosy sobie, a wilgotność procentowa sobie
40-60% proc. to niewielka wilgotność tak naprawdę. Obawiam się, że nie ma jednych widełek dla wszystkich, choć strzelałabym dla swoich w okolicach 80-90% (zależy też, co nałożę).
Cytat:
och gdyby to był już początek prawdziwej wiosny...
Obawiam się, że jest
Pachnie jak wiosna. I ptaki śpiewają.

A moim włosom dziś się podoba, choć puch mam niemiłosierny. A co mi tam

JednaNaMilion a kiedy dokładnie oczyszczałaś włosy?
Kiedy stosowałaś proteiny?
Po jakim konkretnie zestawie Cię rozprostowało?
Przepraszam, nie jestem od początku tej dyskusji, proszę o ewentualne skierowanie w właściwym kierunku

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-02-20 o 13:16
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:23   #57320
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Przyjeżdżaj Własnie w ten weekend było mnóstwo ludzi na rejestracjach z Twoich okolic W górach jest cudownie

Nic straconego! W każdym miejscu Polski jest taka górka, na której można się uczyć. Nie czekaj, tylko wskakuj na deskę. Świetna zabawa
ale których okolic? Rodzinnych, PO czy ogólnie WLKP?

Byle nie szczotki na Malcie w Poznaniu kilka osób z roku (studia) się tam połamało na zajęciach
Aaa, właśnie. Bingacze dotarły lekko zmrożone kolagen galaretka-nie da się go 'wyjąć' z buteleczki, żel pod prysznic też... opakowania faktycznie mokre, ale nic się nie stało z nimi.

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-02-20 o 13:34
Stary 2012-02-20, 13:27   #57321
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Obawiam się, że jest
Pachnie jak wiosna. I ptaki śpiewają.
Kocham Cię za to co napisałaś! rano szłam do pracy i wydawało mi się, że czuję wiosnę. Teraz mam potwierdzenie

mój weekend znów niewłosowy nie miałam czasu nawet na olej... bingacze leżą nawet nie tknięte, z żelem Bielendy znów się nie pobawiłam i muszę znów zrobić l-cystinową płukankę, bo włosy jakieś niewyjściowe chyba się na mnie obraziły

ale za to wypróbowałam nową "zdrowszą" farbę (miałam już mega odrosty- chyba CP działa ) jak na razie jest super bo włosy nie wypadają jak zwykle po farbowaniu, zobaczymy jak długo utrzyma się kolor...

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:39   #57322
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Dziś włosy 3 dzień od mycia i nadal puszyste, zaczynam się zastanawiać, czy nie robiłam sobie czasem przyklapu od stylizatorów Trzeba będzie to obadać. Chwila akurat sprzyjająca, bo pokończyłam Nivea FC i pomarańczową Isanę Na kilka myć zrobię przerwę od stylizacji o zobaczę, jak włosy radzą sobie same i jakie obciążenia mogą znieść

a widzisz

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
Kocham Cię za to co napisałaś! rano szłam do pracy i wydawało mi się, że czuję wiosnę. Teraz mam potwierdzenie
wiosna idzie, ptaki rzeczywiście juz od paru dni śpiewają a w powietrzu dzis czuć powiew wiosny
zdradz co to za farba?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:43   #57323
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a widzisz

wiosna idzie, ptaki rzeczywiście juz od paru dni śpiewają a w powietrzu dzis czuć powiew wiosny
zdradz co to za farba?
Sanotint Light kolor oczywiście czarny, ale bardziej wpadający w brąz niż w błękit

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 13:50   #57324
kascysko
Zakorzenienie

Przepraszam, ale przyszłam się wyżalić W moim zamówieniu Bingo jedna rzecz jest podmieniona na mniejsza objetość, a trzech w ogóle nie ma Napisałam do nich, czekam na reakcję
Stary 2012-02-20, 13:55   #57325
JednaNaMilion
Rozeznanie

Cytat:

Pielegnacja właściwie idealna, nei ma się do czego przyczepić na 1 rzut oka. Półtora roku i rozprostowanie??? Niewiarygodne...
Moze mądrzejsze głowy znajdą powód.
A może z hormonami coś się dzieje? U mnie akurat ciaża wzmogła skręt, ale bywa i odwrotnie. Hormony lubią bawić się skrętem.
Nie skojarzyłam tego ale bardzo możliwe. Mam problemy z hormonami, w przyszłym miesiącu idę do szpitala, może przepiszą mi coś na uregulowanie a przy okazji poprawę włosów..
Cytat:
JednaNaMilion a kiedy dokładnie oczyszczałaś włosy?
Kiedy stosowałaś proteiny?
Po jakim konkretnie zestawie Cię rozprostowało?
Przepraszam, nie jestem od początku tej dyskusji, proszę o ewentualne skierowanie w właściwym kierunku
Włosy oczyszam SLSem mniej więcej raz na miesiąc, także na pewno nie sa obciążone. Proteiny stosuję dosyć często, czy to w sprayach, czy dodawane do masek ale nie zauważyłam przesuszu (a tu chyba objaw nadmiaru protein, prawda?)
Ciężko powiedzieć, który zestaw rozprostował włosy bo to się działo stopniowo, najpierw włosy z tyłu (wtedy myslałam że może to od długości-urosły więc stały się cięższe) ale po jakimś czasie i te z przodu przestały się kręcić.
Stary 2012-02-20, 14:01   #57326
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale przyszłam się wyżalić W moim zamówieniu Bingo jedna rzecz jest podmieniona na mniejsza objetość, a trzech w ogóle nie ma Napisałam do nich, czekam na reakcję
padalce jedne !

Ja wczoraj kupiłam w rossmanie tą oliwkę BD miała być na włosy, ale tak fajnie się wchłania, że ją całe ciało nią posmarowałam, włącznie z twarzą! superowa jest chyba kupię jeszcze jedną, bo cena atrakcyjna
Stary 2012-02-20, 14:07   #57327
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Na pewno się wyjaśni u mnie się wszystko zgadza...mam przy sobie 4500g masek Bingo
Słońce i błękitne niebo!

Stary 2012-02-20, 14:22   #57328
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:

Długo mnie nie było, miałam dwie tragiczne sesje na głowie i przeprowadzkę i nie miałam czasu kompletnie na nic, włosów nie olejowałam chyba ze 2 miesiące, w ogóle strasznie je zaniedbałam
W tym czasie zdarzyło się też jedno prostowanie, chciałam sprawdzić jak długie są wyprostowane.

Przepraszam że nie będę was nadrabiać bo jak zwykle ogrom postów dziennie trzepiecie ale postaram się już czytać na bieżąco a potem wstawię jakieś fotki mojej obecnej masakry, o ile zechcecie zobaczyć of kors
Super, że wróciłaś
magdus1747 ale świetne włosy w Dzienniku

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Na pewno się wyjaśni u mnie się wszystko zgadza...mam przy sobie 4500g masek Bingo
Słońce i błękitne niebo!
adoptuj mnie!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 14:22   #57329
SugarbabyLove
Zakorzenienie

hej!
ale pędzicieeeee
u Mnie tez wiosnaaaa... słoneczko, lekki powiew wiaterku tak miło az normalnie zrobiłam porządek na balkonie i wypiłam tam kawkę
moje włoski się mają dziś dobrze na noc byl pleciony warkoczyk i widocznie słuzy to im bo są fajne falowane po tym
Stary 2012-02-20, 14:24   #57330
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Oj, mam nadzieję,że się wszystko wyjaśni jak u Eiri.
Cytat:

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Hmm... tak jak Agrafka, stawiałabym na działalność hormonów (w moim przypadku też trochę na to stawiam).
No brawo! Widzisz!!! A moje trzeci dzień i spięłam, bo reanimacja nie pomogła. Strąkowatość...
Cytat:
Nie skojarzyłam tego ale bardzo możliwe. Mam problemy z hormonami, w przyszłym miesiącu idę do szpitala, może przepiszą mi coś na uregulowanie a przy okazji poprawę włosów..

Włosy oczyszam SLSem mniej więcej raz na miesiąc, także na pewno nie sa obciążone. Proteiny stosuję dosyć często, czy to w sprayach, czy dodawane do masek ale nie zauważyłam przesuszu (a tu chyba objaw nadmiaru protein, prawda?)
Ciężko powiedzieć, który zestaw rozprostował włosy bo to się działo stopniowo, najpierw włosy z tyłu (wtedy myslałam że może to od długości-urosły więc stały się cięższe) ale po jakimś czasie i te z przodu przestały się kręcić.
Tym bardziej podejrzewałabym hormony.
Cytat:
Słońce i błękitne niebo!
U mnie tez właśnie słonko wyszlo (chyba Eloe jednak wysłała troszkę z Wrocka). Mnie dodatkowo cieszy perspwktywa ujrzenia Cię w otoczeniu tych Bingosów. Wyjazd do P. w weekend na 99% pewny. jeszcze tylko TŻ muszę okręcić,żeby do Ciebie podskoczyć, jełśi masz daleko do wszelkich galerii kinowych. Coś ustalimy na bank.
Jem obiad i śmigam na dwór, bo tu dziś wyrastam na czołowego spamera
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości