|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Teraz też chodzę na NFZ ale do innego lekarza i jest bez porównania, zawsze wszystko wytłumaczy, zbada i jest bardzo miły. Gaabbi jakby u mnie była córeczka też byłaby Hanią ![]() Ja dziś byłam na badaniach....gdy pielęgniarka dała mi do wypicia tą glukozę to przy pierwszym łyku pomyślałam, ze nie jest źle, słodkie to i nawet smaczne. Ale gdy wypiłam połowe zaczęły się problemy...myślałam, ze zwymiotuję. Przy ostatnim łyku ledwie się powstrzymałam ![]() Mam nadzieję, że to się bada tylko raz. Ale moje męki wynagrodziłam sobie zakupami W nowo otwartym Mieszku kupiłam młodemu kilka rzeczy i zajrzałam do lumpexu koło szpitala. Akurat była promocja 50% ceny i kupiłam reklamówkę bardzo ładnych i nic niezniszczonych rzeczy za 10zł!! A teraz idę robić sernik na zimno. Po dwóch dniach bez słodyczy i owoców zjem chyba cały sama
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
|
|
|
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1984 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się, że to słuszne jeśli nie je się codziennie słodyczy. Chyba, że ktoś je słodycze każdego dnia - wtedy rzeczywiście zmiana zafałszowałaby wyniki. Edytowane przez liveinhope Czas edycji: 2012-02-20 o 14:44 |
||
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy większy? Możliwe, wrzuciłam w końcu fotkę golasa Poźniej wrzucę zdjęcie w ubraniu, same ocenicie _agata też ostatnio przeglądałam zdjęcia brzuchów i też uważam, że mamy małe jak na ten etap ciąży. Może to wynika z tego, że to nasza pierwsza ciąża? Nie wiem sama Byłam dzisiaj w Askocie i oglądałam wózki. Chyba się zdecyduję na Jedo, wyglądają okej, gość mówi, że reklamacji nie ma w ogóle, mają dużą gondolę i skrętne kółka przednie. No i nie są bardzo drogie, a to też jest ważne. Dziewczyny, czy do wymiany dowodu osobistego po ślubie potrzebuję akt ślubu mieć ze sobą?
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
jak składałam wniosek o nowy dowód to miałam ze sobą akt ślubu i potwierdzenie przemeldowania. jak dobrze pamiętam to babka tylko zerknęła na akt
|
|
|
|
#1987 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zmieniałam dowód ponad rok po ślubie i Pani mi stary przecięła, bo już dawno nieważny. |
||
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba pójdę się zdrzemnąć... Normalnie tak mi się spać chce... Choć zaraz mąż przyjdzie... Tzn. koło 16. Ale chociaż na chwilkę oczka zmrużyć...
|
|
|
|
|
#1989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie dzięn bez słodyczy nie istnieje ostatnio i jakoś tylko brzuch rośnie może mała lubi też słodkie po mamie i tacie
|
|
|
|
#1991 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1992 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I mam ochotę na więcej...!!! Ja ogólnie przed ciążą jadłam bardzo dużo słodyczy, potem od początku ciąży prawie w ogóle, a ostatnio znowu mi się włączyły dawne ciągoty i nie mogę wytrzymać ani dnia bez (na wagę mi to nijak nie wpływa na szczęście).
|
|||||
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki dzisiaj byłam z mę zem poszukiwac wózka i mamy juz upatrzony na 100% jest to tako laret super amortyzajca i super sie go prowadzi http://www.dzieciecawyspa.pl/index.p...arch_pk&kat=25
|
#1996 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Też nie cierpie jak mnie ktos maca po brzuchu,tylko młody i mąż mogą to robić bo mój wzrok wszystko mówi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja muszę zjeść słodycze bo bym umarła.przyznam się że potrafie młodemu coś podkraść i jeść po kryjomu,np jak on spi.Ząb nie zrobiony bo młody nawet nie wszedł do gabinetu-boi się i płakał mi już w samochodzie nawet nie chciał wyjśc z niego.Umówiony za 2 tyg może mu przejdzie ten strach... ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
A ja jutro zaczynam 29tydz
|
||||
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Dzisiaj wyszłam ze szpitala. Wszystko jest ok. Córcia jest nadal córcią. Dodatkowo zrobili mi obciążanie glukoza wynik ok. Dostałam kroplówki, które pomogły i nie mam twardnienia brzucha. Mam brac magnez, nospę i oszczedzac się. Ogolnie mowiac to wiecej strachu było, niż sie okazało. Lezałam na nowo oddanym oddziale położniczym, położne wszystkie ok, wiec byłam miło zaskoczona. Na szczescie wszystko jest ok. i oby tak dalej ![]() Nie dam rady nadrobić Was chyba. Musze nacieszyc sie moim łóżkiem
|
|
|
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam przyjemność prowadzenia tego TAKO i rzeczywiście fajne doznanie
Wykonanie spoko, cena przystępna, tylko ta waga Jeśli Wam nie zależy na lekkim wózku, to dobry wybór Zjadłam bułkę i rogalika z salami, serem i ogórkiem świeżym, przegryzłam lodami algidy z wafelkami, a za godzinkę zjem obiad...jak tak dalej pójdzie, to ciężko będzie zamknąć się w 12kg...chyba już to jest nierealne ...a ja znowu o wadze hihi
|
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
mój brzuchol na mailu z dzisiaj-wysłany z telefonu.
|
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
Owszem posiłki są małe, ale za to trzeba ich zjeść aż 6, więc moim zdaniem się wyrównuje, tym bardziej że dieta cukrzycowa to ok. 1800-2200 kalorii, a jemy w zasadzie wszystko, tylko zamiast porcję obiadową zjadać w jednym posiłku, to dzielimy na 2 i zjadamy tyle samo...
|
|
|
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
anulka, piękny brzusio
|
|
|
|
#2003 |
|
Rozeznanie
|
To czemu ja przez 2 dni miałam nie jeść slodyczy jak wszystkie piszecie, ze przed badaniem można??
![]() Dziwna ta moja położna...
|
#2004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tz n że brzuch jest większy.
|
|
|
|
|
#2005 | ||
|
Raczkowanie
|
hejka,dzis byłam robić cukier,masakra ledwo dotrwałam, z brzuchem już trochę lepiej,ale nadal mam leżeć
Ps. Jutro o 13.00 na TVN style będzie program o dzieciach,i widziałam zapowiedz ponoć mają mówić o noworodkach i niemowlakach ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2006 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie, z Wrocka, a z Warszawy? ![]() straszny ten lekarz z NFZ, którego opisałaś ![]() ja uciekłam po 5 miesiącach od moich prywaciarzy, dziś byłam u dobrego lekarza w "moim" szpitalu i się okazało, że nie zrobił mi prywatny części badań Cytat:
![]() jedna mała czekoladka i nie wiadomo, czy można ją zjeść ![]() uffff ![]() ja też przed ciążą lubiłam słodycze, na początku przez 3 miesiące tylko kapusta kwaszona i ogórki konserwowe, a teraz znowu cukier |
||
|
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-02-20 o 17:17 |
|
|
|
#2008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Wtajemniczenie
|
Idziemy łeb w łeb.Ciężko mi ocenić czy ja mam większy.Coraz krąglejsze się robimy
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej leciało "Mamo juz jestem" (czy jakoś tak) a dziś "Sekrety mądrej niani" wygląda na to, że "Mamo juz jestem" się skończyło ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- a do lekarza chodzę prywatnie mam do swojego zaufanie (choćby dlatego, że po poronieniu zalecił mi badania mimo że wszyscy inni mówili że po 1 badań sie nie robi bo to najczęściej przypadek, a tym czasem u mnie wyszedł problem i to nie musiał być "tylko" przypadek)i za nic go nie zmienię, szkoda tylko że w szpitalu nie pracuje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

(podejście chyba czwarte) i mam pytanie: czy mogę sobie zjeść dziś coś słodkiego?
Za 2 miesiące to ja się w drzwiach nie zmieszczę.
(chodzi o 1 czekoladkę, którą mam w torebce). Od rana nic słodkiego nie jadłam, jedynie kanapki na śniadanie i lunch i 4 kiwi w południe.

Z tego co pamiętam to ona miała większy...