|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
i nikt sie nie przyczepił
|
|
|
|
|
#1112 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Hej
![]() Oj baby, baby Was nadrobić to normalnie ciężko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aa... któraś się mnie pytała czy wieczór z mężem mi się udał więc odpowiadam... a owszem ![]() Brumek, Telik dziekuje za pochwałę jakobym byłą dobrą mamą :cmok Brumku ja też mam zamiar się od czasu do czasu balkonować bo czasem nie chce mi się wychodzić. A gry planszowe uwielbiam tak jak Ty (Monopoly miłością dozgonną.)U nas działą metoda "Niani Kajool"! No i na szczęście u nas koniec kataru. Teraz leży na macie i jęczy... Brida moje dziecie śpi podobnie ![]() Ehh TŻ w pracy do 22.00 i weź tu siedź tak samotnie...
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny jestem ale mnie nie ma, robię sobie mały urlop od korespondencji bo jakoś ani nastroju ani umiejętności wbicia się buziaki dla wszystkich solenizantów i zdrówka dla chorowitków |
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chcesz mieć bogatszą bibliografię, to użyj przypisu, który jest w tej książce, którą masz przed sobą. Ja tak bazując na 4-5 podstawowych książkach miałam z 20 pozycji w bibliografii dodatkowo. Oczywiście promotor wiedział, że wszystkie te książki widziałam na oczy
|
||
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, nie mam siły jakoś nadrabiać Was więc wybaczcie
![]() Dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantów sto lat
|
|
|
|
#1116 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja mama mieszka z nami więc znosze tylko Krystka na parter ![]() Musze zobaczyć ![]() Cytat:
Cytat:
i śpi tak jak Twój Patryczek Nie napisałam wczoraj powodzenia w pracy Cytat:
![]() Cytat:
z Krystkiem był chrzczony chłopczyk chyba z 10 miesięczny . Ja wolałam szybko zrobić chrzciny bo to dla mnie bardzo stresujące wydarzenie bylo Witam poniedziałkowo U mnie wszyscy śpią ( Krystek Tż babcia ) a ja sobie wizażuję ![]() Niy ma Dziubka???? ![]() Dla dzisiejszych solenizantów i |
||||||
|
|
|
#1117 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dalekoooo Nie pozwolilo niestety. Dopiero teraz jak spi. Cytat:
Ale na wiosne tez juz czekam. Cytat:
To nie wiesz, ze wyciete? Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Vaniliowa ciagle zapominam...jak glowka Krystianka? Wyrownuje sie? Bo to Ty o tym pisalas, czy pomylilam? Antkowi, widze, ze pomalu sie wyrownuje. |
||||
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Dla dzisiejszych Solenizantów
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Sara, Karolina, Bruno, Nataniel i Julek
|
#1119 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dlaczego piszesz, że on nic nie robi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mój boi się pralki ![]() Cytat:
Ja bym zrobiła przypis "za:..... (tu książkę z której cytujesz)" |
||||
|
|
|
#1120 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
I tak co ok. 10 dni a potem raz na miesiac![]() Cytat:
Cytat:
Vatika to olej nałeb. Cytat:
Zjadłam pół dużej Nutelli ![]() Dziubku Ty nie pitol tylko wyłaś z krzaków i się wbijaj
|
||||
|
|
|
#1121 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to tylko w przypadku niewielkiego wrastania.. na takie mocne to już tylko metalowe, zakładane pod płytkę.. + do tego wszystkiego prawidłowe obcinanie, odpowiednie przypiłowanie boków paznokci i pilnowanie długości paznokcia.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam np: "Pan Tadeusz" W-wa 2000 [w "Ogniem i mieczem" W-wa 2000Ale nie wiem czy tak jest prawidłowo Hania odkryła nową zabawę.. leży na macie i rzuca sobie smoczek przed siebie i w bok i za nim leci.. i tym sposobem kręci się w kółko.. strasznie ją to rajcuje ![]() Wprowdziłam jej kaszki zamiast jednego mleka i wcina ze smakiem |
||||
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas strajk głodowy trwa, i to chyba znów zębiska... ech
|
#1123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko to " za:...." wtedy nie liczy się jako dodatkowe źródło, przynajmniej u mnie tak było. Ja w ten sposób ujmowałam już takie źródła, które były dla mnie naprawdę nieosiągalne, a pozostałe pisałam normalnie tak jakbym z nich bezpośrednio korzystała. Większość znajdowałam dla potwierdzenia danego źródła, a reszty mi się nie chciało. Pisanie takiej pracy to coś okropnie żmudnego.... A ja dopiero jem obiad z racji tego, że na zakupach zapomniałam kupić dla siebie jedzonka, musiałam czekać aż mięsko na zupkę się rozmrozi. Tym sposobem dopiero pomidorówka mi się zrobiła! Ale pychaaa wyszła.....A Alę chyba uczulają te kaszki z serii "zdrowy brzuszek" z lipą i ze śliwką |
|
|
|
|
#1124 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. U mnie niestety ubieranie Julka jakiekolwiek to zaraz ryk a co do reszty to tak samo jak u Was. 3. No to fajną ma zabawę ![]() ![]() 4. Ja tez tak zrobiłam dodaję mu kaszki Nestle ryżowej do mleka owoce leśne i ładnie je Obliczyłam, że dziś przez noc wypił ok. 500 ml mleka tylko nie wiem czy to mały czy dużo jak na 6 miesięczniaka i 2 pobudki ![]() Cytat:
![]() 2. A ja właśnie się głodna zrobiłam a niedawno jadłam. Ludzie ile człowiek może jeść bo ja cały czas chodzę głodna. Zrobiłam tartę francuską z jabłkami i jabłka w cieście francuskim ale wolałabym się najeść czegoś słonego. Babie nie dogodzisz... A Juliś śpi, znów zasnął w 5 minut. Obudzi sie to kąpać i znów spać
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() bella, dzięki też mam nadzieję że to tylko od zębów...Cytat:
oby szybko nastrój wrócił ![]() wróciliśmy ![]() Generalnie wszystko ok, osłuchowo czyściutko, wg lekarki dziecko w bardzo dobrym stanie. No i teraz - gorączka albo od zębów (bo mocno spuchnięte)- to powinna np rano minąć albo trzydniówka. Mam obserwować a w razie jakichkolwiek zmian dzwonić do pani. Mówiła że może się tak czasem dopiero infekcja rozwijać ale to mało prawdopodobne. I na wszelki wypadek zrobić badanie moczu żeby to też wykluczyć. Ale bardzo fajna pediatra. Pierwszy raz u niej byłam, koleżanka polecała, ale chyba będę tam jeździć. Fajne ma podejście do dziecka, no i do ludzi w ogóle - mam z wynikami dzwonic, a jakby nie odbierała kiedykolwiek to pisać smsy, na pewno się skontaktuje. Bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobiła. Teraz proszę o trzymanie kciuków żeby gorączka zeszła i nie trzeba było zabiegu przekładać, chciałabym to już mieć za sobą.... ![]() No i 8 kg waży ![]() Mam nadzieję że was nie zanudziłam
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-02-20 o 19:02 |
|
|
|
|
#1126 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
500ml to chyba dużo jak na nocne jedzenie a w dzień ile je mleka?![]() Mi się żołądek kurczy jak tż wyjeżdza i nie gotuje codziennie obiadków kolacyjek itp. tylko podjadam cos w ciągu dnia, chyba, że teściowa coś gotowego przywiezie. Po prostu nie chce mi się dla samej siebie nic robić. Dzisiaj ugotowałam juz po dłuuugim czasie zupke, będę miała na 3 dni Ale jak tż wróci to nadrobię i wtedy na wieczór mam brzuchol jak w drugim trymestrze ciąży![]() Wy jeszcze przed kąpielą, a moja już śpi na noc......Kurcze normalnie dzieci chodzą spać po dobranocce a moja po teleexpresie autentycznie ok 17.30 muszę już ją kąpać, bo już jest straszna maruda zmęczeniowa!---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
Dobrze, że to nic poważnego, zresztą po nastroju Adasia można się było tego spodziewać. oby to tylko/aż ząbki były powodem tej gorączki. I brawa za wagę waży tyle co moja Ala![]() No i super, że na taką lekarkę trafiliście! |
||
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Marina a ten fragment co chcesz zacytować nie ma przypisu? Ja bym przypis przepisała
|
|
|
|
#1128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale faktycznie jak się rozłoży na płasko, to wszystko robi się jasne Też nie umiem się wbić A co do nastroju, to Aania dobrze, że to nic poważnego i niech gorączka idzie precz ![]() Kajool a jak Szymek? No chyba, że pisałaś a ja przegapiłam ![]() Dominik śpi, TŻ w pracy. Luuuuzzzzz
|
|
#1129 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I za wagęCytat:
![]() Gwiazda śpi.. nie obyło się bez scen.. ale koniec końców wciągnęła 250ml mleka i padła |
||
|
|
|
#1130 |
|
Rozeznanie
|
http://bachormagazyn.pl/2012/02/13/n...armic-bachora/
Takie na czasie u nas ![]() Oczywiście omijając słowo "bachor" |
|
|
|
#1131 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście trzymam za wagę ![]() Cytat:
W dzień dziś zjadł tak:9.00 170 ml kaszki z owocami na gesto ze słoika 12.30 mały słoik obiadku 14.00 120 ml mleka 16.00 cały jogurcik 18.00 120 ml mleka i tyle 2. Ja jak jestem sama to tez mi się nie chce gotować ale za to wtedy maniakalnie wsuwam sałatki bo je wręcz uwielbiam od dzieciństwa ![]() 3. No Irokez zasnął o 18.30 i śpi dalej więc może to na noc już nie wiem, zobaczymy...U nas czasem było tak, że koło 17.00 zasnął i budził się rano. Ahh żeby zawsze tak było ![]() U mnie taki sam luuz ![]() ![]() Cytat:
![]() Tez się ciszą upajam... tylko ja, Kiepscy w TV i stukanie w klawisze... Chwilo trwaj! ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- ćżąłam, Cytat:
![]() ![]() Dużo już u nich przeczytałam, TŻ też. My mamy dość specyficzne poczucie humoru.. Alee... nie każdemu się podoba
|
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
Taaaak. Gdyby mi się tylko nie chciało tak spać
|
#1133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Do kogo mam iść z pała ![]() To się nazywa "wyrozumiałość" Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo w kombinezonie nie można rąk do buzi pchać ![]() Fajnie u lekarza było: Lekarka: dobrze, proszę go ubrać i usiąść to porozmawiamy Ja: Niestety - jak go ubiorę, to już na pewno nie usiądę ![]() Ps. dziękuję za konsultację online
|
|
|
|
|
#1135 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie że u Was sie wyrównuje u nas też Cytat:
![]() Za wage ![]() Taka fajna pediatra to skarb Krystek też już śpi , tylko dziś wypił samo mleko bez kleiku aż 250 ml i ciekawa jestem czy sie obudzi w nocy
|
||
|
|
|
#1136 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale na powaznie, to dobrze, ze maly zdrowy. Oby goraczka przeszla! Ladna waga (Antek tez tyle wazy )Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Super! |
|||
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1138 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1139 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki,
melduje sie że żyje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja daję raz dziennie, na śniadanie i jak było w robocie? ![]() Cytat:
zaległę buziaki dla 7-miesięcznej Nati Cytat:
Cytat:
Cytat:
często więc jest na dworzu ponad 3hCytat:
to dobrze że to nie jest żadna infekcja
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

)

i nikt sie nie przyczepił 

za kolejne skończone miesiące.
i potem spotyka się w salonie blond wypindrzoną lalę, która klei tipsy i nie ma zielonego pojęcia o budowie skóry..

i śpi tak jak Twój Patryczek 

"Ogniem i mieczem" W-wa 2000

oby szybko nastrój wrócił