|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
jacieeee, alibany, Naataaszkaa, zaneta, Vaniliova11, Chelsea91, youyou, AgaG, dziękuję
jeszcze mi kogoś nie zacytowało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-02-20 o 21:38 |
|||
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
jak nie mozna!?! moje to uslini cale rekawy zanim swoja kurtke na garb zaloże...
|
|
|
|
#1143 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba to tak u niego działa... Ja to już czasem się gubię z nim. Raz tak, raz tak, potem jeszcze inaczej.. Enigma normalna czasem Cytat:
bo tak poluję, poluję i upolować nie mogę ![]() Dziękujemy Dibrze że z Szymkiem już lepiej. Przesyłamy całuski Cytat:
![]() U nas kaszka też raz dziennie (na gęsto). My musimy zacząć się tak tarasować bo już prawie miesiąc w domu siedzimy. Czuję się jak ogórek kiszony ![]() Mały przed chwilą zakrzyczał o pożywienie. Zjadł 120 z kaszką , no ale matka Julianowa jak to matka Julianowa- stworzenie nie zawsze myślące... zachciało się dzieciaka przewijać w łóżeczku i się Dzieć rozbudził i ciekawe czy już zasnął czy nie? Pewnie buszuje tam dalej w łóżeczku. A tak ładnie przysypiał przy tej butli... EDIT: Akrobacje w łóżeczku z zamkniętymi oczami i palcem w buzi... I tylko bije głową w te szczebelki Jednak rozbudzony na dobre, idziemy się kąpać razem... :P Chyba muszę zacząć więcej myśleć. Dobranoc Kobiety
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-02-20 o 21:48 |
|||
|
|
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
Chelsea91 jak znajde to wysle, tylko wlasnie nie wem czy Vatika mi jezcze zostala, na pewno mam cos takiego jak w zalaczniku. To sa buteleczki po 50ml
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool i ja chętyna na vatike, jakby się znalazła
, a jak będziesz przywoziła te kosmetyki to napewno coś kupię, słyszałam o mydłach maseczkach i wodach Nataszka PW napiszę Ci juz jutro, bo nie znam num. konta nieby była cały dzieć a mnie nie było, nawet na m jak młodośc przysypiałam, Kajool jak z Szymkiem?? lepiej?? |
|
|
|
#1146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O takim z zakrytymi dłońmi to nawet nie ma co pomarzyć tak samo rękawiczki.. Hania całą zimę z gołymi rękami jeździ bo inaczej łooo - jest krzyk Historia z lekarzem dobra ![]() No i polecam się na przyszłość Pojutrze umrze Rysio z klanu
|
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szymonek spi, nawet cos pociagnal boroczek maly.
|
|
|
#1148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- a podałas mu ten lek?? a Ty w pracy byłaś?? nie wiem cos miałam pisać, jakas jestem do doopy |
|
|
|
|
#1149 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
witajcie bąbelki zjadło mi połowę postów Ala i Nati zaległe buziolki urodzinowe Cytat:
Czarny łabądź też mi siępodobała a Jaś fasola czeka ale jakoś nie mam przekonania ale skoro polecasz ![]() dokładam się do życzeń Cytat:
powinnasś otrzymać pit zadzwon do pracodawcy uff dobrze że to nie infekcja bede trzymać kciukasy za zabieg Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=7GFYNMB9Ghw Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas pralka też mega ciekawy sprzęt Cytat:
zapałeczko cieszę się że Chrzciny się udały, rodziną się nie przejmuj Żanetko mexico party było w składzie chili con carne, paski z piersi indyka w panierce z mąki kukurydzianej i parmezanu , świeże guacamole, salsa, duuuużo warzyw i tortille i każdy zawijał sobie na co miał ochote ![]() brumeczku dziękuję za polecenia odnośnie gier kajool z tymi kosmetykami fajny pomysł
|
|
#1150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem na zwolnieniu, nie bylam w robocie. Podalam mu lekarstwo, dzisiaj lekarka kazala kontynuowac wiec daje dalej. A w ogole to w Nepalu i Indiach smiesznie z tym olejowaniem wlosow, bo oni tego uzywaja tak jak my zelu. Nie splukuja, tylko myja wlosy i pozniej smaruja sie olejem Moj tego nie robi, nie lubi strasznie a ja tak lubie zapachy tych olejkow.Kiedys wysmarowalam glowe i zostawilam na noc. Natepnego dnia wszyscy sie mnie pytali czym wlosy farbowalam.
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-02-20 o 22:29 |
|
|
|
|
#1151 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem że z takich tematów się nie żartuje ale padam ze śmiechu
|
#1152 |
|
Rozeznanie
|
Karolinka ślicznie dziękuje za życzenia
dla Bruna, Nataniela i Julka i dla Sarenki Ja dziś baaaardzo zmęczona ... |
|
|
|
#1153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1154 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu powtarzać przez ileś dni? To brawo za brawo Jak go nauczyłaś? Cytat:
Pralka jest super, potwierdzam, też ją parę dni temu odkryliśmy Cytat:
Tymcio dostał na 5-miesięcznicę od mojej mamy Pioseneczek jest 6. Jak usłyszałam pierwszy raz szczęka mi opadała, że można wymyślić tak głupie, idiotyczne teksty. Ja przesłuchałam drugi raz, myślałam że wyrzucę przez okno Teraz, od kilku tygodni, nic innego nie śpiewam tylko te durne pioseneczki. Uzależniłam się. Tak wpadają w ucho skubane, że człowiek nie może się powstrzymać I polubiłam je Nawte w aucie śpiewam o Panu Pająku i żółtym domku A Tymci tę zabawkę lubi bardzo. Wydawała mi się nieporęczna, ale on może bardzo długo bawić się tymi kluczami i wciskać sobie guziczki. A ja za każdym razem śpiewam z nimi W tym przydługim wstępie chciałam zawrzeć informację, że zabawkę polecam, a moje dziecko ją lubi Cytat:
A z balkonem to dopiero dziś na ten pomysł wpadłam, bo do tej pory wydawało mi się że MUSZĘ CODZIENNIE iść na dłuuugi spacer, żeby się dotlenił wystarczająco. Nie przyszło mi do głowy że na balkonie ten sam tlen mamy Jak był noworodkiem to kilka razy po powrocie ze spaceru próbowałam go jeszcze na balkonie potrzymać, ale zawsze w minutę zaczynał płakać i tyle z tego było. Nawet mówiłam że ma detektor balkonowy Potem już nie próbowałam. Ale chyba i tak będę codziennie latać, bo jakoś i tak mam wrażenie (wiem że niesłuszne, ale babie przetłumaczyć trudno ), że tak będzie lepiej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Twardziel z Adasia jednym słowem i tyle ![]() Ale kciuki oczywiście ściśnięte
|
|
#1155 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nataszka, to kiedy mogę wpaść na pedicure?
![]() Dodaję Hanię Nataszki i podłączam się pod życzenia. Dziękuję. Zdrówka dla Twoich chorowitków. ![]() Cytat:
Rodzina faktycznie się nie popisała przez to dziecinne obrażanie się... ![]() Cytat:
(nie będziecie mi się myliły już z blondynkaCytat:
Cytat:
i fajnie, że nowa pediatra wywarła dobre wrażenie.Dobrze mówisz, rzucaj tą toksyczną robotę w cholerę i tym się zajmij! ![]() Piwnooka, Nataszka, Blondynko, co z wyjściem do kina? Czy któraś jest chętna? Film z opisu mi się średnio podoba, ale w celu spotkania się i zobaczenia jak to wygląda jestem skłonna się wybrać. ![]() Hania dzisiaj miała marudny dzień, wszystko pcha do buzi i mnie boleśnie kąsa zostawiając odciśnięte ślady dwóch zębów. Zasypianie szło ciężko, po czym kilka razy wybudzała się z płaczem. Znowu Panadol poszedł w ruch- kolejny biały potwór przymierza się do wyjścia i czyha tuż, tuż.![]() Aaa i muszę się pochwalić- moje dziecko już kilka razy chcąc jeść powiedziało "AMMM". Niestety nie było to w trakcie karmienia ją brokułem, marchewką, burakiem czy innym dobrodziejstwem przeze mnie ugotowanym- po tym nadal się krztusi, marszczy nos i robi groźne miny.![]() Wpis z bloga o karmieniu bachora jakoś wcale mi się nie spodobał.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-20 o 23:54 |
||||
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znoszę tego bloga Właśnie wyjęłam TEN sernik z piekarnika ![]() Jestem już tuż tuż od zakupu lodówki. Ale cały czas nie mogę podjąć decyzji Ta sama firma (Liebherr), takie same wielkości/pojemności. Tylko że jednak ma NoFrost, a co za tym idzie jest głośniejsza i żre więcej prądu, druga cichsza, tańsza, nie ma NoFrost. Nie miałam dotąd nigdy NoForst, więc nie wiem, czy warto je brać kosztem głośności. Bo ja mam otwartą kuchnię i wyostrzony słuch, więc na cichej pracy bardzo mi zależy ![]() Wiem że ludzie sobie chwalą NoFrost, ale czy RZECZYWIŚCIE jest to takie super coś? Bo lodówkę i tak czasem trzeba umyć, prawda? No i ponoć wysusza jedzenie. Pomóżcie!!!Takie dwie: http://www.ceneo.pl/1232637s http://www.ceneo.pl/5800265s
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
pstryk - witam i spadam bo Jula woła - wpadnę później
|
|
#1158 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemy bardzo z lodówką nie pomogę bo się nie znam niestety... Cytat:
dzięki ![]() A noc nie najgorzej, mniej pobudek niż jak dziecko zdrowe temp. dalej jest ale nie taka jak wczoraj, mały rozrabia właśnie, więc może nie będzie źle
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Sarunia dziękuje za wszystkie zyczenia, całuski zostały przekazane
blondynka, brumek dzieki za info o kluczach, zaraz zamówie ![]() Zamówiłam wieczorem kamere teraz nie moge sie doczekac kiedy dojdzie
|
|
|
|
#1160 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstałam i padam
![]() Mój pierworodny znowu dziś przepłakał pół nocy. W miejscu dolnej jedynki ma przeźroczystą kreseczkę. Tylko, że ona tam już jest 3 dzień, a zęba dalej nie ma. Chyba zaczynam ją sobie wmawiać. Czemu on tak płacze? Czemu ja nie śpię? Why, why why? Jeszcze @ dostałam. Dobijcie mnie. Sara Patikowa
|
#1161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysoka ta zębowa gorączka, jakby nie było życzę szybkiego powrotu do zdrowia, oby zabieg się odbył i szybko zapomnicie stresy. Cytat:
Nienawidzę tego serialu, prostackie to i denerwujące. Szału dostaje jak mi mignie. Cytat:
Ale bez pośpiechu. Szymek wyzdrowieje i wtedy zobaczysz czy wogóle masz. Z biznesem dobry pomysł. Bardzo dobry ![]() Zdrówka dla Szymonka pięknego. Hej. Mam wrażenie że wczorajszy dzień się nie skończył i nadal trwa. Pobudki co 1,5-2 h i od 6 wstanie na dobre. Nie urządzało ją leżenie ze mną w łóżku choćby do 6.30.. wrzask no i wstajemy. Nie mam humoru. Mykam, nie będę smęcić.
|
|
#1162 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Olejki są bardzo fajne ale żeby uzywac ich jak żelu. Trzeba to chyba bardzo lubić Coś takiego też bym chciała ale jeżeli masz Vatikę to o nią też bym prosiła ![]() Cytat:
![]() 2. To może i ja pomyślę nad tymi kluczykami ![]() 3. My mamy balkon od strony ulicy więc nie wiem czy to tak do końca byłoby tak dobre jak spacer... Cytat:
Ona działa na zasadzie piramidy niby Ale lepiej weź zwykłą. Bo odgłosów nie zniesiesz i czasem coś wyciągasz, patrzysz a to jak wiór. Ser po kilku dniach robi się taki jakby był z plastiku. ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Moje poczucie humoru jest dość specyficzne ![]() Oj to ciężką noc miałyście
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-02-21 o 08:06 |
||||
|
|
|
#1163 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do lodówki, my mamy bez no frost i dajemy radę. Jest cichutka, a tak jak napisałas czyścić i tak trzeba co jakiś czas, więc rozmrozić ją nie problem. AgaG.... mała jak zaśnie ok 18 to standardowo, od kiedy jesteśmy na MM, pierwszą pobudkę ma ok 5 rano na pierwsze jedzonko i wtedy dosypiamy do 6-7 w zależności o której koopka ja obudzi Dzisiaj była tylko jakas niestandardowa noc gdy o 1wszej przebudziła się, ale to może też moja wina, bo gdy się wierciła, poszłam do niej, poprawić ja w tym łóżeczku bo miałam wrażenie, że każda jej część ciała leży w innym kierunku i w innym miejscu łóżeczka no i się rozbudziła.... ![]() A ja się witam, już po jednej kawce...mała ma pierwszą drzemkę. ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
za przespaną noc w łóżeczku![]() A Julek ma tylko katarek? Może taki spacer dobrze mu zrobi, jeśli nie ma innych dolegliwości? |
|||
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ile płacicie za pepti z receptą na chorobę przewlekłą?
|
|
|
|
#1165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie dziwota bo ja i jej mama jesteśmy jak bliźniaczki, z tym, że jest między nami 10 lat różnicy a co do spotkania to niech tylko się cieplej zrobi i od razu się widzimy u mnie lub w jakimś parku czy gdzie tam nam sie uda a tak w ogóle dzień dobry dziewczynki podczytuję z pracy bo czekam na robotę, ale bo się wyda...buziaki dla Dzisiejszych solenizantów, no i spóźnione dla wczorajszych wczoraj nie dałam rady przeczytać bo od razu po pracy miałam dzieciaki u siebie (właśnie Mańkę i jej brata Franka - ferie mają to do Hani przyjechali), potem zakupy, sprzątanie, gotowanie obiadu na dzisiaj no i Hania of course - padłam wieczorem jak kłoda ![]() ok spadam kilka stron wstecz poczytać |
|
|
|
|
#1166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama lepiej - jest już w domu, ale wiadomo, że trochę do siebie będzie dochodziła. Operacja była poważna - trwała 2,5 h - przepuchliny powrastały się w jelita Tż też już lepiej Zobaczymy jeszcze jak będzie się czuł jak skończą się wszystkie leki.Cytat:
![]() Jestem też już tym zmęczona - również chce założyć normalny stanik, nie wypychać go wkładkami laktacyjnymi i czasami odpocząć... Tylko wciąż nie mogę się przełamać Dzień dobry, Nie mam czasu na wizaż
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-02-21 o 09:09 |
||
|
|
|
#1167 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sls to srodki myjące. Telik nie wolno raczej kwasów,aczkolwiek mlekowy jest najlżejszy,najdelikatniej szy a nie karmię już tylko piersia. Brumku np. taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...szczonych.html Kajool u nas jest tłoczony na zimno rzepak.Takie sa najlepsze. A..i ja bym była chetna na zakupy ![]() Pieleszko wiem,wiem bo widziałam siostrzyczki ![]() Niech no wiosna juz przyjdzie! Marzenko mamy wizyte 8 marca od 10-12 bo będą dwie,takze po kontroli jesteśmy wolne ![]() Dziękujemy za życzenia zdrowia dla dizeciaczków Byli na kontroli wczoraj.
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się witam !
Słoneczko pięknie świeci, pewnie wybierzemy się po południu na spacerek. Muszę zrobić selekcje w ciuchach,bo mam nawet z metkami a w nich nie chodzę U mnie nocka piękna ![]() Brzuszek chyba ją męczył, wczoraj zjadła starte jabłuszko więc przypuszczam, że to po tym...kupiłam tą kaszkę na ZDROWY BRZUSZEK muszę to robić z MM? czy mogę na samej wodzie? jak tak to ile daje ml wody a ile kaszki? Brumek tak kwestia powtarzania, bawienia się np w kosi kosi łapki i Tymek załapie.Ja odkąd pamiętam bawię się z Emilie w kosi, albo "Pani Zosia męża ma.." teraz nawet jak mówię "brawo" to też klaska, bo zawsze jej klaskam i mówię brawo jak pięknie zje, jak coś pięknie zrobi.Za każdym razem kiedy idziemy do łazienki myć rączki, buzię proszę ją o zrobienie cyk, na początku stawałam i pokazywałam, że światło się zapala i zgasza - obserwowała,ale teraz mówię cyk i szuka kontaktu i wprowadziłam "cyk" na zgaszenie świtała do spania,gasi światło karmimy się i śpimy nawet jak mówię "choć do mamy" to leży i rusza rękoma i nogami tylko aby ją wziąć Telik mmm pyszności Ja tortille sobie zrobiłam przedwczoraj z warzywami i z piersią kurczaka )Patik dzisiejszej nocy nie byłaś sama ! moja dama też wstała o 6:30 i "mamuśka zaczynamy dzień" wszystko robiła abym otworzyła oczy ! no i w końcu się doczekała dla Sarci ![]() KTO MI UMYJE OKNA ?! ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Wy tak piszecie o pielęgnacji włosów, dla mnie to czarna magia. Może dlatego, że większego problemu z nimi nie mam. Używam jeden szampon, odżywek balsamów nie lubię i głowę myję codziennie, jeżeli wiem że gdzieś wychodzę. Prostuję, od nie dawna robię sobie falę na grzywce i lakierem psikam. |
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

)
jeszcze mi kogoś nie zacytowało 

bo tak poluję, poluję i upolować nie mogę

zębole

bo się wyda...
Ja tortille sobie zrobiłam przedwczoraj z warzywami i z piersią kurczaka