Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 21:31   #1141
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

jacieeee, alibany, Naataaszkaa, zaneta, Vaniliova11, Chelsea91, youyou, AgaG, dziękuję jeszcze mi kogoś nie zacytowało

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
http://bachormagazyn.pl/2012/02/13/n...armic-bachora/
Takie na czasie u nas
Oczywiście omijając słowo "bachor"
dobre, i jakie trafne

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Tak, tak !
Bo w kombinezonie nie można rąk do buzi pchać

Fajnie u lekarza było:
Lekarka: dobrze, proszę go ubrać i usiąść to porozmawiamy
Ja: Niestety - jak go ubiorę, to już na pewno nie usiądę

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
He, he...pomyslalam sobie, ze my to jestesmy jak lekarz, bo to samo Ci mowilismy.
Ale na powaznie, to dobrze, ze maly zdrowy. Oby goraczka przeszla!
Ladna waga (Antek tez tyle wazy)
no bo wizaż jest wszechstronnym centrum informacyjnym

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-02-20 o 21:38
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:32   #1142
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Tak, tak !
jak nie mozna!?! moje to uslini cale rekawy zanim swoja kurtke na garb zaloże...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:40   #1143
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Wydaje mi sie, ze 500 ml to duzo, zwlaszcza, ze w dzien jak piszesz nie pije tyle. Moze jednak mu brakuje tego mleka?
Wydaje mi się, że on w dzień nie ma takiej chętki na mleko jak w nocy. Woli sobie jakąś kaszkę wsunąć albo owocka, obiadek a mleko to już dla niego taka "ostateczność", jak mama nic innego nie da. W nocy dużego wyboru nie ma- mlek lub mleko z kaszką
Chyba to tak u niego działa... Ja to już czasem się gubię z nim. Raz tak, raz tak, potem jeszcze inaczej.. Enigma normalna czasem
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Chcesz Vatike?? Wysle ci, bo naprzywozilam tego olejku z Nepalu strasznie duzo i jeszcze amle, ale nie wiem czy jeszcze mam. W ogole ostatnio mysle aby sprowadzac kosmetyki z Nepalu i sprzedawac. Maja swietne maseczki takie papki i olejki do wlosow, wode rozana. Wszystko poprzywozilam i mi bardzo sie sprawdza. A ten olejek Vatika to super sprawa i jak pieknie pachnie. Patik moze i dla ciebie buteleczka mala sie znajdzie

Brawo dla Irokeza

jacieee Szymon dzisiaj lepiej, bo juz nie mial goraczki ale nie chcial jesc. Taki bidulek wtulal sie we mnie i wisial mi na rekach.
A czy ja też mogłabym prosić o Vatikę?/ bo tak poluję, poluję i upolować nie mogę
Dziękujemy
Dibrze że z Szymkiem już lepiej. Przesyłamy całuski

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

ja daje jej te krótkie flipsy i zjada ich tak z 10-15 szt, ale połowa zostaje na zewnątrz, na bluzce, stoliku bo robi z nich takie przememlane kulki

moim zdaniem nie, zależy też ile tej kaszki zjada i jakie...
ja daję raz dziennie, na śniadanie

Lila tarasuje się codziennie, jak wracamy z Filipem ze spaceru to ona przeważnie jeszcze śpi to wstawiam ją na taras i ona dalej sobie tam śpi i spaceruje często więc jest na dworzu ponad 3h
Oo to dużo zjada Flipsów, no ale jak to dzieci, połowa w buzi, połowa wkoło...
U nas kaszka też raz dziennie (na gęsto).
My musimy zacząć się tak tarasować bo już prawie miesiąc w domu siedzimy. Czuję się jak ogórek kiszony
Mały przed chwilą zakrzyczał o pożywienie. Zjadł 120 z kaszką , no ale matka Julianowa jak to matka Julianowa- stworzenie nie zawsze myślące... zachciało się dzieciaka przewijać w łóżeczku i się Dzieć rozbudził i ciekawe czy już zasnął czy nie? Pewnie buszuje tam dalej w łóżeczku.
A tak ładnie przysypiał przy tej butli...
EDIT: Akrobacje w łóżeczku z zamkniętymi oczami i palcem w buzi... I tylko bije głową w te szczebelki
Jednak rozbudzony na dobre, idziemy się kąpać razem... :P
Chyba muszę zacząć więcej myśleć.
Dobranoc Kobiety Miłych snów

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2012-02-20 o 21:48
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:54   #1144
Kajool
Zadomowienie

Chelsea91 jak znajde to wysle, tylko wlasnie nie wem czy Vatika mi jezcze zostala, na pewno mam cos takiego jak w zalaczniku. To sa buteleczki po 50ml
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9571_maricohns__84932_zoom.jpg (68,8 KB, 25 załadowań)
Stary 2012-02-20, 22:08   #1145
agadus
Wtajemniczenie

Kajool i ja chętyna na vatike, jakby się znalazła, a jak będziesz przywoziła te kosmetyki to napewno coś kupię, słyszałam o mydłach maseczkach i wodach

Nataszka PW napiszę Ci juz jutro, bo nie znam num. konta

nieby była cały dzieć a mnie nie było, nawet na m jak młodośc przysypiałam,

Kajool jak z Szymkiem?? lepiej??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:12   #1146
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Tak, tak !

Fajnie u lekarza było:

Ps. dziękuję za konsultację online

O takim z zakrytymi dłońmi to nawet nie ma co pomarzyć tak samo rękawiczki.. Hania całą zimę z gołymi rękami jeździ bo inaczej łooo - jest krzyk

Historia z lekarzem dobra

No i polecam się na przyszłość

Pojutrze umrze Rysio z klanu
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:15   #1147
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Kajool i ja chętyna na vatike, jakby się znalazła, a jak będziesz przywoziła te kosmetyki to napewno coś kupię, słyszałam o mydłach maseczkach i wodach

Nataszka PW napiszę Ci juz jutro, bo nie znam num. konta

nieby była cały dzieć a mnie nie było, nawet na m jak młodośc przysypiałam,

Kajool jak z Szymkiem?? lepiej??
agadus to moze napisz, co bys chciala, zamowie u szwagierki albo u bratowej TZ. Co prawda czas oczekiwania moze byc dlugi
Szymonek spi, nawet cos pociagnal boroczek maly.
Stary 2012-02-20, 22:18   #1148
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
agadus to moze napisz, co bys chciala, zamowie u szwagierki albo u bratowej TZ. Co prawda czas oczekiwania moze byc dlugi
Szymonek spi, nawet cos pociagnal boroczek maly.
mydło laurowe tylko 6 %, jakąś maseczkę co pisałaś i jakieś olejki do wlosów, a teraz masz na zbyciu ta vatikę??

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

a podałas mu ten lek??

a Ty w pracy byłaś??

nie wiem cos miałam pisać, jakas jestem do doopy

Stary 2012-02-20, 22:24   #1149
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

witajcie bąbelki

zjadło mi połowę postów

Ala i Nati zaległe buziolki urodzinowe
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
ha... i zostalam sama....
wlasnie obejrzalam sobie Jonhny English reaktywacja, super komedia POLECAM
ale filmowo ostatnio u Ciebie
Czarny łabądź też mi siępodobała
a Jaś fasola czeka ale jakoś nie mam przekonania
ale skoro polecasz

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Sara, Karolina, Bruno, Nataniel, Julek
dokładam się do życzeń

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ojjjj dziekujemy, właśnie miałam pisać że 8m u nas wybiło

Dziewczyny mam pytanie (na czerwono ) czy jak w listopadzie skończyła mi się umowa o prace i byłam dalej na macierzynskim z ZUSu, dostałam tylko św.pracy to powinni mi jeszcze pit dosłać?
speszjal kiss from telik

powinnasś otrzymać pit
zadzwon do pracodawcy
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
może tak być...
najgorsze że za tydzień jest zabieg zaplanowany....
uff dobrze że to nie infekcja
bede trzymać kciukasy za zabieg

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które robią zdjęcia!!!!
Jak uzyskujecie efekt: czarnobiałe zdjęcie, ale jakiś element jest kolorowy( telik zdjęcie z balonikiem, albo Żaneta niebieskie oczko w Avatarze????
na przykładzie photoshopa:
http://www.youtube.com/watch?v=7GFYNMB9Ghw

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej

Nie zgadniecie co robię Siedzę w polarze, kurtce i czapce na leżaczku na balkonie, a obok w foteliku samochodowym "spaceruje" mój syn
Mąż zrobił nam paskudnego psikusa i zabrała wózek (zapomniał wyjąć z bagażnika). A pogoda ładna i nie mogłam wytrzymać w domu. Tak więc zainaugurowaliśmy sezon balkonowy

Brumek spryciul nie dała się niedobrej mężowi co zabrała wózek

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

a na gębie miałam 40% kwas mlekowy i się spaliłam bo za długo trzymałam.
I jestem bordowa ale bez wągrów
a można kwasy stosować gdy się karmi piersią?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Ale serio, u mnie identyczna sytuacja była jak brałam cywilny. Ja też jedynczka ( no mam 9 latka brata ) i nie prosiłam wszystkich, tylko chrzetną, bo z nią kontakt nawet dobry mam, i co ? połowa moich ciotek, wujków, babka - wszyscy się obrazili. Nawet mnie wykasowali ze znajomych na nk ( powaga ). A u M. nikt nie robił problemów ( zadne ciotki, wujki, babki ) bo jakoś potrafili zrozumieć.

Nerola przepis i ja chce !
uuuuu straszna kara Cię spotkała

u nas pralka też mega ciekawy sprzęt

Cytat:
Tak, tak !

Fajnie u lekarza było:

Ps. dziękuję za konsultację online

zapałeczko cieszę się że Chrzciny się udały, rodziną się nie przejmuj

Żanetko mexico party było w składzie
chili con carne, paski z piersi indyka w panierce z mąki kukurydzianej i parmezanu , świeże guacamole, salsa, duuuużo warzyw i tortille
i każdy zawijał sobie na co miał ochote

brumeczku dziękuję za polecenia odnośnie gier
kajool z tymi kosmetykami fajny pomysł
Stary 2012-02-20, 22:25   #1150
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
mydło laurowe tylko 6 %, jakąś maseczkę co pisałaś i jakieś olejki do wlosów, a teraz masz na zbyciu ta vatikę??

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

a podałas mu ten lek??

a Ty w pracy byłaś??

nie wiem cos miałam pisać, jakas jestem do doopy
teraz jestem u rodzicow, w srode bede u siebiei zobacze co mam, to napisze.
Jestem na zwolnieniu, nie bylam w robocie. Podalam mu lekarstwo, dzisiaj lekarka kazala kontynuowac wiec daje dalej.
A w ogole to w Nepalu i Indiach smiesznie z tym olejowaniem wlosow, bo oni tego uzywaja tak jak my zelu. Nie splukuja, tylko myja wlosy i pozniej smaruja sie olejem Moj tego nie robi, nie lubi strasznie a ja tak lubie zapachy tych olejkow.Kiedys wysmarowalam glowe i zostawilam na noc. Natepnego dnia wszyscy sie mnie pytali czym wlosy farbowalam.

Edytowane przez Kajool
Czas edycji: 2012-02-20 o 22:29
Kajool jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:26   #1151
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

Pojutrze umrze Rysio z klanu

wiem że z takich tematów się nie żartuje ale padam ze śmiechu
Stary 2012-02-20, 22:26   #1152
ellika
Rozeznanie

Karolinka ślicznie dziękuje za życzenia To juz 7 miesięcy

dla Bruna, Nataniela i Julka i dla Sarenki

Ja dziś baaaardzo zmęczona ...
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:28   #1153
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem na zwolnieniu, nie bylam w robocie. Podalam mu lekarstwo, dzisiaj lekarka kazala kontynuowac wiec daje dalej.
no to dobrze przzynajmniej Ty sobie odpoczniesz, i dla Szymusia żeby szybko zdrowiał, biedaczek mały

Stary 2012-02-20, 22:51   #1154
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj nauczyłam Alę robić "papa" nie wiem an ile to świadome, ale zauważyłam, że wyciąga tak rączkę i zgina paluszki, więc w tym momencie robiłam tak samo i mówiłam papa i jak później mówiłam zrób papa to ona tak samo "machała" jak patrzyła na bajkę, to ciągle tak machała
Ale super Mam straszną ochotę też Tymcia czegoś takiego nauczyć, bo świetnie brzmi jak to opisujecie, ale nie wiem jak się zabrać Po prostu powtarzać przez ileś dni?
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
mój robi świadomie brawo
To brawo za brawo Jak go nauczyłaś?
Cytat:
Adaś w zasadzie bez zmian, przedtem 39 stopni, dostał kolejną dawkę syropu, spadło na 37,8.... na 17.30 jadę do lekarki. O dziwo przy tym wszystkim bawi się normalnie, roześmiany, od czasu do czasu tylko marudzi i wtedy jest "mama, mama", wtula się we mnie i nie puszcza. po południu odkrył nowe zajęcie - siedział przed pralką i zafascynowany patrzył jak się wiruje i jeszcze mnie odpychał jak zasłaniałam no a potem z kolei - wpychał mi grzechotkę do buzi, udawałam że jem a ten chichotał się jak opętany
Ciekawe skąd ta gorączka ALe grunt że mu nie dokucza specjalnie Pralka jest super, potwierdzam, też ją parę dni temu odkryliśmy
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Czy ktoryś z naszych bobasów ma te kluczyki: http://allegro.pl/fisher-price-uczac...153588322.html Chciałbym kupic, ale u nas w sklepach nie ma, a z all nie wiem czy łandne pioseneczki graja
Ja mam Tymcio dostał na 5-miesięcznicę od mojej mamy Pioseneczek jest 6. Jak usłyszałam pierwszy raz szczęka mi opadała, że można wymyślić tak głupie, idiotyczne teksty. Ja przesłuchałam drugi raz, myślałam że wyrzucę przez okno Teraz, od kilku tygodni, nic innego nie śpiewam tylko te durne pioseneczki. Uzależniłam się. Tak wpadają w ucho skubane, że człowiek nie może się powstrzymać I polubiłam je Nawte w aucie śpiewam o Panu Pająku i żółtym domku A Tymci tę zabawkę lubi bardzo. Wydawała mi się nieporęczna, ale on może bardzo długo bawić się tymi kluczami i wciskać sobie guziczki. A ja za każdym razem śpiewam z nimi W tym przydługim wstępie chciałam zawrzeć informację, że zabawkę polecam, a moje dziecko ją lubi
Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Brumku ja też mam zamiar się od czasu do czasu balkonować bo czasem nie chce mi się wychodzić. A gry planszowe uwielbiam tak jak Ty (Monopoly miłością dozgonną.)
Ja też A z balkonem to dopiero dziś na ten pomysł wpadłam, bo do tej pory wydawało mi się że MUSZĘ CODZIENNIE iść na dłuuugi spacer, żeby się dotlenił wystarczająco. Nie przyszło mi do głowy że na balkonie ten sam tlen mamy Jak był noworodkiem to kilka razy po powrocie ze spaceru próbowałam go jeszcze na balkonie potrzymać, ale zawsze w minutę zaczynał płakać i tyle z tego było. Nawet mówiłam że ma detektor balkonowy Potem już nie próbowałam. Ale chyba i tak będę codziennie latać, bo jakoś i tak mam wrażenie (wiem że niesłuszne, ale babie przetłumaczyć trudno ), że tak będzie lepiej
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem ale mnie nie ma, robię sobie mały urlop od korespondencji bo jakoś ani nastroju ani umiejętności wbicia się
No to bądź tak, żebyś była
Cytat:
Oczyszczanie polega,ze szampon ma myć a nie dodawać objętości,coś tam coś tam i inne cuda wianki.Mycie to mycie a nie oblepianie silikonami.
I ile czasu tą Barwą myć, żeby oczyścić? Dasz linka do niej?

Cytat:

Generalnie wszystko ok, osłuchowo czyściutko, wg lekarki dziecko w bardzo dobrym stanie.
No i teraz - gorączka albo od zębów (bo mocno spuchnięte)- to powinna np rano minąć albo trzydniówka. Mam obserwować a w razie jakichkolwiek zmian dzwonić do pani.
Mówiła że może się tak czasem dopiero infekcja rozwijać ale to mało prawdopodobne.
I na wszelki wypadek zrobić badanie moczu żeby to też wykluczyć.
Ale bardzo fajna pediatra. Pierwszy raz u niej byłam, koleżanka polecała, ale chyba będę tam jeździć. Fajne ma podejście do dziecka, no i do ludzi w ogóle - mam z wynikami dzwonic, a jakby nie odbierała kiedykolwiek to pisać smsy, na pewno się skontaktuje. Bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobiła.
Teraz proszę o trzymanie kciuków żeby gorączka zeszła i nie trzeba było zabiegu przekładać, chciałabym to już mieć za sobą....

No i 8 kg waży
No i pięknie! Tzn. dobrze że zęby i że dla niego to najwyraźniej mały pikuś Twardziel z Adasia jednym słowem i tyle
Ale kciuki oczywiście ściśnięte
Stary 2012-02-20, 23:53   #1155
marzena_S
Zadomowienie

Nataszka, to kiedy mogę wpaść na pedicure?

Cytat:

Sara, Bruno, Karolina, Nataniel, Julia,
Dodaję Hanię Nataszki i podłączam się pod życzenia.

Cytat:
Marzenko to sie psiaczek nacierpiał.Dużo zdrówka dla niego!
Dziękuję. Jeszcze na pewno będzie okazja, żeby zjeść razem ciacho.
Zdrówka dla Twoich chorowitków.

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Chrzciny udane Wczoraj było wszystko ok Natan w kościele prze grzeczny
Brawa dla dzielnego Natana. Rodzina faktycznie się nie popisała przez to dziecinne obrażanie się...

Cytat:
Dzisiaj nauczyłam Alę robić "papa" nie wiem an ile to świadome, ale zauważyłam, że wyciąga tak rączkę i zgina paluszki, więc w tym momencie robiłam tak samo i mówiłam papa
No proszę, jaka zdolna dziewczyna. I jaki fajny avatar (nie będziecie mi się myliły już z blondynka)

Cytat:

po południu odkrył nowe zajęcie - siedział przed pralką i zafascynowany patrzył jak się wiruje i jeszcze mnie odpychał jak zasłaniałam
no a potem z kolei - wpychał mi grzechotkę do buzi, udawałam że jem a ten chichotał się jak opętany
No niezły z niego agent.

Cytat:
To nie wiesz, ze wyciete?

Cytat:

Teraz proszę o trzymanie kciuków żeby gorączka zeszła i nie trzeba było zabiegu przekładać, chciałabym to już mieć za sobą....
Trzymam mocno kciuki i fajnie, że nowa pediatra wywarła dobre wrażenie.

Cytat:
W ogole ostatnio mysle aby sprowadzac kosmetyki z Nepalu i sprzedawac.
Dobrze mówisz, rzucaj tą toksyczną robotę w cholerę i tym się zajmij! Myślę, że takie produkty cieszyły by się powodzeniem.

Piwnooka, Nataszka, Blondynko, co z wyjściem do kina? Czy któraś jest chętna? Film z opisu mi się średnio podoba, ale w celu spotkania się i zobaczenia jak to wygląda jestem skłonna się wybrać.

Hania dzisiaj miała marudny dzień, wszystko pcha do buzi i mnie boleśnie kąsa zostawiając odciśnięte ślady dwóch zębów. Zasypianie szło ciężko, po czym kilka razy wybudzała się z płaczem. Znowu Panadol poszedł w ruch- kolejny biały potwór przymierza się do wyjścia i czyha tuż, tuż.
Aaa i muszę się pochwalić- moje dziecko już kilka razy chcąc jeść powiedziało "AMMM". Niestety nie było to w trakcie karmienia ją brokułem, marchewką, burakiem czy innym dobrodziejstwem przeze mnie ugotowanym- po tym nadal się krztusi, marszczy nos i robi groźne miny. Moje dziecko kocha tylko kaszki i ....panadol.

Wpis z bloga o karmieniu bachora jakoś wcale mi się nie spodobał. Wydał mi się taki prostacki (nie bijcie) i mało śmieszny- a poczucie humoru mam i luźne podejście do rodzicielstwa też. Przede wszystkim nie lubię słowa "bachor" i wulgaryzmu- uważam, że można by to opisać w zabawny sposób bez tego.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-02-20 o 23:54
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 01:09   #1156
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wpis z bloga o karmieniu bachora jakoś wcale mi się nie spodobał. Wydał mi się taki prostacki (nie bijcie) i mało śmieszny- a poczucie humoru mam i luźne podejście do rodzicielstwa też. Przede wszystkim nie lubię słowa "bachor" i wulgaryzmu- uważam, że można by to opisać w zabawny sposób bez tego.
Mam identyczne odczucia Nie znoszę tego bloga

Właśnie wyjęłam TEN sernik z piekarnika

Jestem już tuż tuż od zakupu lodówki. Ale cały czas nie mogę podjąć decyzji Ta sama firma (Liebherr), takie same wielkości/pojemności. Tylko że jednak ma NoFrost, a co za tym idzie jest głośniejsza i żre więcej prądu, druga cichsza, tańsza, nie ma NoFrost. Nie miałam dotąd nigdy NoForst, więc nie wiem, czy warto je brać kosztem głośności. Bo ja mam otwartą kuchnię i wyostrzony słuch, więc na cichej pracy bardzo mi zależy

Wiem że ludzie sobie chwalą NoFrost, ale czy RZECZYWIŚCIE jest to takie super coś? Bo lodówkę i tak czasem trzeba umyć, prawda? No i ponoć wysusza jedzenie. Pomóżcie!!!

Takie dwie:
http://www.ceneo.pl/1232637s
http://www.ceneo.pl/5800265s
Stary 2012-02-21, 07:01   #1157
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

pstryk - witam i spadam bo Jula woła - wpadnę później

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 07:28   #1158
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
uff dobrze że to nie infekcja
bede trzymać kciukasy za zabieg
dzięki
Cytat:
oby szybko zdrowiał!
Cytat:
Ciekawe skąd ta gorączka ALe grunt że mu nie dokucza specjalnie Pralka jest super, potwierdzam, też ją parę dni temu odkryliśmy Ja mam Tymcio dostał na 5-miesięcznicę od mojej mamy
No i pięknie! Tzn. dobrze że zęby i że dla niego to najwyraźniej mały pikuś Twardziel z Adasia jednym słowem i tyle
Ale kciuki oczywiście ściśnięte

dziękujemy bardzo
z lodówką nie pomogę bo się nie znam niestety...

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki i fajnie, że nowa pediatra wywarła dobre wrażenie.

dzięki
A noc nie najgorzej, mniej pobudek niż jak dziecko zdrowe temp. dalej jest ale nie taka jak wczoraj, mały rozrabia właśnie, więc może nie będzie źle

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 07:31   #1159
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Sarunia dziękuje za wszystkie zyczenia, całuski zostały przekazane

blondynka, brumek dzieki za info o kluczach, zaraz zamówie

Zamówiłam wieczorem kamere teraz nie moge sie doczekac kiedy dojdzie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 07:37   #1160
jacieeeee
Wtajemniczenie

Wstałam i padam
Mój pierworodny znowu dziś przepłakał pół nocy.
W miejscu dolnej jedynki ma przeźroczystą kreseczkę. Tylko, że ona tam już jest 3 dzień, a zęba dalej nie ma.
Chyba zaczynam ją sobie wmawiać.
Czemu on tak płacze? Czemu ja nie śpię? Why, why why?
Jeszcze @ dostałam.
Dobijcie mnie.

Sara Patikowa

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 07:44   #1161
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

wróciliśmy
Generalnie wszystko ok, osłuchowo czyściutko, wg lekarki dziecko w bardzo dobrym stanie.
No i teraz - gorączka albo od zębów (bo mocno spuchnięte)- to powinna np rano minąć albo trzydniówka. Mam obserwować a w razie jakichkolwiek zmian dzwonić do pani.
Mówiła że może się tak czasem dopiero infekcja rozwijać ale to mało prawdopodobne.
I na wszelki wypadek zrobić badanie moczu żeby to też wykluczyć.
Ale bardzo fajna pediatra. Pierwszy raz u niej byłam, koleżanka polecała, ale chyba będę tam jeździć. Fajne ma podejście do dziecka, no i do ludzi w ogóle - mam z wynikami dzwonic, a jakby nie odbierała kiedykolwiek to pisać smsy, na pewno się skontaktuje. Bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobiła.

No i 8 kg waży
Mam nadzieję że was nie zanudziłam
nie zanudziłaś
Wysoka ta zębowa gorączka, jakby nie było życzę szybkiego powrotu do zdrowia, oby zabieg się odbył i szybko zapomnicie stresy.

Cytat:

Fajna pora
Tez się ciszą upajam... tylko ja, Kiepscy w TV i stukanie w klawisze... Chwilo trwaj!
napisz że żartujesz.
Nienawidzę tego serialu, prostackie to i denerwujące. Szału dostaje jak mi mignie.

Cytat:
to zdrowka dla twoich dzieciaczkow tez. A olej rzepakowy to poleca moj maz i moja szwagierka, najlepszy. Tylko najlepszy taki tloczony na zimno ale nie wiem czy u nas dostepny. On wtedy tak intensywnie pachnie.

Chcesz Vatike?? Wysle ci, bo naprzywozilam tego olejku z Nepalu strasznie duzo i jeszcze amle, ale nie wiem czy jeszcze mam. W ogole ostatnio mysle aby sprowadzac kosmetyki z Nepalu i sprzedawac. Maja swietne maseczki takie papki i olejki do wlosow, wode rozana. Wszystko poprzywozilam i mi bardzo sie sprawdza. A ten olejek Vatika to super sprawa i jak pieknie pachnie. Patik moze i dla ciebie buteleczka mala sie znajdzie

ja mam te http://allegro.pl/bajeczne-puzzle-pi...051179680.html ale jeszcze nieodebrane z poczty :P

Brawo dla Irokeza

jacieee Szymon dzisiaj lepiej, bo juz nie mial goraczki ale nie chcial jesc. Taki bidulek wtulal sie we mnie i wisial mi na rekach.
kajoolku pewnie że chcę
Ale bez pośpiechu. Szymek wyzdrowieje i wtedy zobaczysz czy wogóle masz.
Z biznesem dobry pomysł. Bardzo dobry
Zdrówka dla Szymonka pięknego.

Hej. Mam wrażenie że wczorajszy dzień się nie skończył i nadal trwa.
Pobudki co 1,5-2 h i od 6 wstanie na dobre. Nie urządzało ją leżenie ze mną w łóżku choćby do 6.30.. wrzask no i wstajemy.
Nie mam humoru.

Mykam, nie będę smęcić.
Stary 2012-02-21, 08:05   #1162
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry Moje dziecko usnęło samo w łóżeczku o 22.30 i przespałą tam całą noc- z dwiema przerwami na karmienie. O 7 się obudził i wzięłam go do łóżka. Teraz się bawi ale nosek dalej trochę zatkany więc chyba nici ze spaceru
Cytat:
A w ogole to w Nepalu i Indiach smiesznie z tym olejowaniem wlosow, bo oni tego uzywaja tak jak my zelu. Nie splukuja, tylko myja wlosy i pozniej smaruja sie olejem Moj tego nie robi, nie lubi strasznie a ja tak lubie zapachy tych olejkow.Kiedys wysmarowalam glowe i zostawilam na noc. Natepnego dnia wszyscy sie mnie pytali czym wlosy farbowalam.
O to sobie przynajmniej odpocznuiesz
Olejki są bardzo fajne ale żeby uzywac ich jak żelu. Trzeba to chyba bardzo lubić
Coś takiego też bym chciała ale jeżeli masz Vatikę to o nią też bym prosiła

Cytat:
1.Pralka jest super, potwierdzam, też ją parę dni temu odkryliśmy
2.Ja mam Tymcio dostał na 5-miesięcznicę od mojej mamy Pioseneczek jest 6. Jak usłyszałam pierwszy raz szczęka mi opadała, że można wymyślić tak głupie, idiotyczne teksty. Ja przesłuchałam drugi raz, myślałam że wyrzucę przez okno Teraz, od kilku tygodni, nic innego nie śpiewam tylko te durne pioseneczki. Uzależniłam się. Tak wpadają w ucho skubane, że człowiek nie może się powstrzymać I polubiłam je Nawte w aucie śpiewam o Panu Pająku i żółtym domku A Tymci tę zabawkę lubi bardzo. Wydawała mi się nieporęczna, ale on może bardzo długo bawić się tymi kluczami i wciskać sobie guziczki. A ja za każdym razem śpiewam z nimi W tym przydługim wstępie chciałam zawrzeć informację, że zabawkę polecam, a moje dziecko ją lubi
3.Ja też A z balkonem to dopiero dziś na ten pomysł wpadłam, bo do tej pory wydawało mi się że MUSZĘ CODZIENNIE iść na dłuuugi spacer, żeby się dotlenił wystarczająco. Nie przyszło mi do głowy że na balkonie ten sam tlen mamy Jak był noworodkiem to kilka razy po powrocie ze spaceru próbowałam go jeszcze na balkonie potrzymać, ale zawsze w minutę zaczynał płakać i tyle z tego było. Nawet mówiłam że ma detektor balkonowy Potem już nie próbowałam. Ale chyba i tak będę codziennie latać, bo jakoś i tak mam wrażenie (wiem że niesłuszne, ale babie przetłumaczyć trudno ), że tak będzie lepiej
1.U nas też pralka to najfajniejszy sprzęt
2. To może i ja pomyślę nad tymi kluczykami
3. My mamy balkon od strony ulicy więc nie wiem czy to tak do końca byłoby tak dobre jak spacer...

Cytat:

Jestem już tuż tuż od zakupu lodówki. Ale cały czas nie mogę podjąć decyzji Ta sama firma (Liebherr), takie same wielkości/pojemności. Tylko że jednak ma NoFrost, a co za tym idzie jest głośniejsza i żre więcej prądu, druga cichsza, tańsza, nie ma NoFrost. Nie miałam dotąd nigdy NoForst, więc nie wiem, czy warto je brać kosztem głośności. Bo ja mam otwartą kuchnię i wyostrzony słuch, więc na cichej pracy bardzo mi zależy

Wiem że ludzie sobie chwalą NoFrost, ale czy RZECZYWIŚCIE jest to takie super coś? Bo lodówkę i tak czasem trzeba umyć, prawda? No i ponoć wysusza jedzenie. Pomóżcie!!!

Takie dwie:
NoFrost wysusza i często z tyłu skrapla się woda, ja naleci do szuflady z warzywami to wszystko zaczyna pleśnieć no i te odgłosy. Nie mogłam ich znieść.
Ona działa na zasadzie piramidy niby
Ale lepiej weź zwykłą. Bo odgłosów nie zniesiesz i czasem coś wyciągasz, patrzysz a to jak wiór.
Ser po kilku dniach robi się taki jakby był z plastiku.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
napisz że żartujesz.
Nienawidzę tego serialu, prostackie to i denerwujące. Szału dostaje jak mi mignie.

Hej. Mam wrażenie że wczorajszy dzień się nie skończył i nadal trwa.
Pobudki co 1,5-2 h i od 6 wstanie na dobre. Nie urządzało ją leżenie ze mną w łóżku choćby do 6.30.. wrzask no i wstajemy.
Nie mam humoru.

Mykam, nie będę smęcić.
No niestety nie żartuję od dzieciństwa to oglądam i tak mi weszło w krew. Ja lubię prostactwo na siłę przerysowane w TV bo pełno prostactwa wokół nas i czasem pewne ich zachowania przypominają mi zachowania ludzi wokół.
Moje poczucie humoru jest dość specyficzne
Oj to ciężką noc miałyście

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2012-02-21 o 08:06
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 08:24   #1163
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Ale super Mam straszną ochotę też Tymcia czegoś takiego nauczyć, bo świetnie brzmi jak to opisujecie, ale nie wiem jak się zabrać Po prostu powtarzać przez ileś dni? To brawo za brawo
Cytat:

Takie dwie:
Ja próbuje wyłapać jakieś gesty małej, tak jak to machanie rączką i cały dzień jej wczoraj to powtarzałam. dzisiaj z rana już nie pamiętała, ale po chwili, gdy pomachałam jej rączką znowu załapała. Do tego próbuje wymówić takie 'pa", albo "ba". Większośc dzieciaczków, już mówi nawet "mama", a moja do tej pory tylko samogłoski wygłaszała, więc cieszą mnie takie "pa"

Co do lodówki, my mamy bez no frost i dajemy radę. Jest cichutka, a tak jak napisałas czyścić i tak trzeba co jakiś czas, więc rozmrozić ją nie problem.

AgaG.... mała jak zaśnie ok 18 to standardowo, od kiedy jesteśmy na MM, pierwszą pobudkę ma ok 5 rano na pierwsze jedzonko i wtedy dosypiamy do 6-7 w zależności o której koopka ja obudzi Dzisiaj była tylko jakas niestandardowa noc gdy o 1wszej przebudziła się, ale to może też moja wina, bo gdy się wierciła, poszłam do niej, poprawić ja w tym łóżeczku bo miałam wrażenie, że każda jej część ciała leży w innym kierunku i w innym miejscu łóżeczka no i się rozbudziła....

dla Sary

A ja się witam, już po jednej kawce...mała ma pierwszą drzemkę.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Dzień dobry Moje dziecko usnęło samo w łóżeczku o 22.30 i przespałą tam całą noc- z dwiema przerwami na karmienie. O 7 się obudził i wzięłam go do łóżka. Teraz się bawi ale nosek dalej trochę zatkany więc chyba nici ze spaceru
za przespaną noc w łóżeczku
A Julek ma tylko katarek? Może taki spacer dobrze mu zrobi, jeśli nie ma innych dolegliwości?
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 08:36   #1164
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziewczyny ile płacicie za pepti z receptą na chorobę przewlekłą?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 08:37   #1165
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

Pieleszko a kuzynka Haniuśki to isnta Pieleszka
Wiosna idzieSzykuj się na spotkanko,tylko daj znać kiedy Ci pasuje
masz rację Nerolko - Marysia jest jak moja kopia gdy byłam w jej wieku ale nie dziwota bo ja i jej mama jesteśmy jak bliźniaczki, z tym, że jest między nami 10 lat różnicy
a co do spotkania to niech tylko się cieplej zrobi i od razu się widzimy u mnie lub w jakimś parku czy gdzie tam nam sie uda

a tak w ogóle dzień dobry dziewczynki
podczytuję z pracy bo czekam na robotę, ale bo się wyda...
buziaki dla Dzisiejszych solenizantów, no i spóźnione dla wczorajszych
wczoraj nie dałam rady przeczytać bo od razu po pracy miałam dzieciaki u siebie (właśnie Mańkę i jej brata Franka - ferie mają to do Hani przyjechali), potem zakupy, sprzątanie, gotowanie obiadu na dzisiaj no i Hania of course - padłam wieczorem jak kłoda

ok spadam kilka stron wstecz poczytać

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:08   #1166
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Madziulka_17 dla mamy. Jak ona się czuje? Dochodzi do siebie?

Madziulka_17 ale miałaś przeżycia z Tż straszne. Jak on się teraz czuje? Przeszły mu bóle?
Dzięki, że pytasz

Mama lepiej - jest już w domu, ale wiadomo, że trochę do siebie będzie dochodziła. Operacja była poważna - trwała 2,5 h - przepuchliny powrastały się w jelita

Tż też już lepiej Zobaczymy jeszcze jak będzie się czuł jak skończą się wszystkie leki.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
niepotrzebnie karmienie piersią jest fajne, ale bez przesady
ja też to uwielbiałam ale już mam ochotę założyć normalny stanik, bez wkładek laktacyjnych, wstać rano bez zalanej koszulki i przede wszystkim wyspać się w miarę normalnie

moje obydwa Glutki im były starsze tym gorzej spały, Filipa odstawiłam jak już byłam w ciązy z Lilką i zaczął lepiej spać...
Lila teraz i tak już mało UU jada, i tez jakoś nie jest nimi zbytnio zainteresowana
Jeszcze jak będzie np rano chciała to jej dam, żeby się cycki mogły spokojnie wyregulować, ale ja to już się cieszę że odstawiam
Dzięki! Wkońcu któraś z Was tak uważa. Karmię Szymona piersią już prawie 7 m-cy i nie powiem fajne to jest no, ale bez przesady
Jestem też już tym zmęczona - również chce założyć normalny stanik, nie wypychać go wkładkami laktacyjnymi i czasami odpocząć...
Tylko wciąż nie mogę się przełamać

Dzień dobry,

Nie mam czasu na wizaż

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-02-21 o 09:09
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:15   #1167
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja nie rozumieć!!! jeszcze jedno - czego nie maja miec odzywki? tego silikonu czy czegos jeszcze? i co to sls???
nie mają mieć silikonów,parabenów.Po prostu-najprostsze,najkrótsze składya n jie na pół butelki.Niemal wszystko co sie kończy "cone" nie jest fajne.
Sls to srodki myjące.

Telik nie wolno raczej kwasów,aczkolwiek mlekowy jest najlżejszy,najdelikatniej szy a nie karmię już tylko piersia.

Brumku np. taki:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...szczonych.html

Kajool u nas jest tłoczony na zimno rzepak.Takie sa najlepsze.
A..i ja bym była chetna na zakupy

Pieleszko wiem,wiem bo widziałam siostrzyczki
Niech no wiosna juz przyjdzie!

Marzenko mamy wizyte 8 marca od 10-12 bo będą dwie,takze po kontroli jesteśmy wolne

Dziękujemy za życzenia zdrowia dla dizeciaczkówJuż znacznie lepiejByli na kontroli wczoraj.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:24   #1168
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja się witam !

Słoneczko pięknie świeci,
pewnie wybierzemy się po południu na spacerek.
Muszę zrobić selekcje w ciuchach,bo mam nawet z metkami a w nich nie chodzę
U mnie nocka piękna wstawałyśmy co godzinę
Brzuszek chyba ją męczył, wczoraj zjadła starte jabłuszko więc przypuszczam, że to po tym...kupiłam tą kaszkę na ZDROWY BRZUSZEK muszę to robić z MM? czy mogę na samej wodzie? jak tak to ile daje ml wody a ile kaszki?

Brumek tak kwestia powtarzania, bawienia się np w kosi kosi łapki i Tymek załapie.Ja odkąd pamiętam bawię się z Emilie w kosi, albo "Pani Zosia męża ma.." teraz nawet jak mówię "brawo" to też klaska, bo zawsze jej klaskam i mówię brawo jak pięknie zje, jak coś pięknie zrobi.Za każdym razem kiedy idziemy do łazienki myć rączki, buzię proszę ją o zrobienie cyk, na początku stawałam i pokazywałam, że światło się zapala i zgasza - obserwowała,ale teraz mówię cyk i szuka kontaktu i wprowadziłam "cyk" na zgaszenie świtała do spania,gasi światło karmimy się i śpimy nawet jak mówię "choć do mamy" to leży i rusza rękoma i nogami tylko aby ją wziąć a i jak mówię "daj mamie piątkę" to bierze dłoń i daje piątkę :P no tylko, że Ja to robię już łochochoo...

Telik
mmm pyszności Ja tortille sobie zrobiłam przedwczoraj z warzywami i z piersią kurczaka )

Patik dzisiejszej nocy nie byłaś sama ! moja dama też wstała o 6:30 i "mamuśka zaczynamy dzień" wszystko robiła abym otworzyła oczy ! no i w końcu się doczekała dla Sarci

KTO MI UMYJE OKNA ?!

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Wy tak piszecie o pielęgnacji włosów,
dla mnie to czarna magia.
Może dlatego, że większego problemu z nimi nie mam.
Używam jeden szampon, odżywek balsamów nie lubię
i głowę myję codziennie, jeżeli wiem że gdzieś wychodzę.
Prostuję, od nie dawna robię sobie falę na grzywce i lakierem psikam.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:43   #1169
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Takie dwie:
jako ze jak kupowalam lodowke to maz siedzial w temacie wiem jedno - nofrost potrafi byc glosniejsze niz przecietna ldowka, wiatraczek (bo to wiewa jak wentylacja powietrze do srodka) potrafi obrosnac kurzem jak w kompterach stacjonarnych i wtedy jest juz mega glosno. poza tym nofrost ma tendencje do suszenia - tzn. np. salata zostawiona luzem w ldowce szybciej wyschni niz w tradycyjnej. my dlatego nie mamy nofrost a z systemem odszraniania i jest git. dla mnie tez wazne bylo by miala duzy zamrażalnik i mamy oddzielnie dwa agregaty- na lodowke i zamrazarke. jak chce rozmrozic to moge jedna czesc a nie wszystko na raz.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 09:44   #1170
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile płacicie za pepti z receptą na chorobę przewlekłą?
Niecałe 7,5zł
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości