|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
mi się strasznie podoba granatowy z taką niebieską krateczką, a mężowi brąz z pomarańczowymi wstawkami. Do soboty mamy czas na decyzję, bo jedziemy zamówić. Ja znalazłam 2w1 za 1290 zł dokładnie. Z tym, że na pewno kupimy tam też łóżeczko (kołyskę) i być może całą resztę wyprawki, a wówczas możemy liczyć na jakiś rabacik jeszcze ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32440382]Mój mały chyba stara się mnie pocieszyć, bo ja tu siedzę zapłakana przez te kłótnie, a on mi fika i poprawia humor Słyszałam, że jak mama jest smutna, to dziecko jest spokojne... Mam nadzieję, że moje emocje mu się nie udzielają [/QUOTE]Bez nerwów
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana!
![]() My dziś śmigamy do dentysty. Zajrzę później. Może uda mi się też coś w domu zrobić, bo wczoraj byłam tak rozleniwiona, że szok... ![]() Pa! |
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja marzyłam o 15, ale na marzeniach się niestety skończy. musiałabym chyba nie jeść Wrzuciłam brzuchol na maila. Fajne Wasze brzuchy ![]() Dzisiaj w planach wielkie sprzątanie... hmmm ciekawe co z tego wyjdzie |
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, więc jeśli masz takie to powinnaś się zalogować bez problemu.
|
|
|
|
|
#2076 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ty tego lekarza to masz niezłego - niech go diabli... czy ludzie naprawdę nie potrafią mieć odrobiny "etyki zawodowej" ? Cytat:
![]() Cytat:
oby tak szybko szło a niebawem będziesz na swoim nowym i gotowymco do wesela - piękne plany, mi tak bardzo chce się potańczyć - ale cóż z braku laku potańcze w salonie ![]() Cytat:
ja dzisiaj planuje wyjść po mleko na śniadanie i do tego zrobić prasowanie - uda mi się? |
|||||
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to czasem nie za dużo jak na raz :P |
|
|
|
|
#2078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby to na jednym. Cytat:
![]() Na tym zdjęciu z wesela wydajesz się taka wysssssssooooooooka, a przy mężu taka kruszynka. ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak ja bym chciała żeby mi podłogę w dwa dni zrobili. A tu trzeba czekać, bo parkiet musi poleżeć. I właściwie nic prze ten czas nie zrobimy...
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie _Agata - jak idzie remont?
co do badań mnie nie musieliby kuć co miesiąc, ale chciałabym rzetelną opinię i badania chociaż raz na 3 miesiące
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dzisiaj juz ubrana i umyta jestem. Właśnie wrzucam na ruszt owsiankę. Przez ciążę uwielbiam to danie. Tzn nigdy mi nie przeszkadzało, ale teraz po prostu raz w tygodniu muszę zjeść. andzya ja też zastanawiam się nad czerwonym, ale obawiam się, że M się nie zgodzi. No nic pożyjemy zobaczymy. Jutro mam pierwsze spotkanie w szkole rodzenia. Ale się denerwuję. No i wizytę u gin.
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
A dziękuję, dobrze. Wszystko zgodnie z planem, więc w kwietniu powinniśmy się wprowadzić
Ja będę chyba dyrygować z kanapy tym całym towarzystwem. Już teściowie zrobili plan mycia okien, chociaż zapowiedziałam im, że nikt mi okien mył nie będzie. Nie wyobrażam sobie, żeby ponad 60-letni ludzie myli mi okna. No nie mogę... Powiedziałam, że zamknę drzwi i ich nie wpuszczę.
|
|
#2083 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32433870]
Mam dosłownie identycznie. Przed ciążą dziennie po pół czekolady+inne rzeczy, na początku ciąży - zero słodyczy, a teraz powrót do tego, co było przed. Ja wróciłam, nic ciekawego nie kupiłam, bo też nic ciekawego nie było. Ale obejrzałam sobie ciuchy w tej firmie Wójcik (tej od tego gościa z Ani Mru Mru) i noł koment Horrendalne ceny. Fajne rzeczy dla małych modnisi i elegancików, ale naprawdę ceny powalające. Nawet na przecenach nie było niczego tańszego niż 30 zł. W H&M też żadnych fajnych promocji. Ale załatwiłam, co miałam załatwić.[/QUOTE] nie wiedziałam nawet że ten sklep to należy do tego Wójcika Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
agata czy od zasiłku chorobowego są odciągane składki?
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj chciałabym szarlotkę zrobić, tak za mną chodzi, że szok ![]() Cytat:
sa na karcie w aparacie mam ich tysiące co tydzień muszę powybierać max 5 żeby nie zaśmiecać pamięci ![]() może w końcu porobię sobie jakieś pseudo "artystyczne" co do parkietu to faktycznie trochę wydłuża sprawę, my kładziemy deskę barlinecką, więc raz dwa klejenie i po sprawie. w jaki sposób łączycie parkiet z glazurą? (o ile macie takie miejsca)Cytat:
- chyba skorzystam (dobrze, że nie wiedza co się tam dzieje )
|
|||
|
|
|
#2087 | |||||||
|
Rozeznanie
|
A czy ja też mogę, jeśli ładnie poproszę?
![]() oczywiście nic za darmo, swój brzuchol też wrzucę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fika, skacze, macha konczynami, a jak Mąż też chce poczuć/zobaczyć, to koniec zabawy jeszcze trochę i się Mąż zniechęci ![]() Cytat:
z prawej macha sporadycznie, za to ewidentnie widzę tam wypiętą pupę tam to aż kłuje, jak mnie rąbnieCytat:
![]() Cytat:
czuję się jakby ktoś chciał mnie równie dobrze po tyłku czy biuście głaskać, bądź co bądź to intymne miejsce, niech się po własnych brzuchach głaszczą! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2089 |
|
Rozeznanie
|
Aha, jeszcze chciałam Was zapytać o wózek.
Obserwuję od dłuższego czasu Waszą dyskusję o wózkach i powiedzcie mi proszę, jaka waga to według Was lekki wózek? czy 13 kg to dużo, czy przeciętnie?
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie.
A w życiu Ci nie uwierzę! Cytat:
![]() U nas parkiet dębowy, więc trochę więcej zachodu. Po ułożeniu musi poleżeć, dopiero po kilku dniach olejowanie... jedno, drugie... Może uda się w tym czasie malować. A parkiet z płytkami w łazience będziemy łączyć korkiem.
|
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
13kg, to tak średnio Są lżejsze i cięższe.Mój P też nie miałby oporów chodzić na spacery z TAKO Laret. Podczas oglądania tego wózka, to ja zwróciłam większą uwagę na torbę i fakt, że może taka mało męska Ale przecież w wózku będzie Dziewczynka jechała więc to taka jakby jej torba będzie A Tatuś tylko będzie kierowcą, szoferem Śniło mi się, że my wszystkie spotykałyśmy się nie na forum, ale tak na żywo w jakimś mieszkaniu. W którymś momencie śliweńka powiedziała, że idzie rodzić i wszystkie się zebrałyśmy i też poleciałyśmy na porodówki Następny etap mojego snu, to była już porodówka. Leżałam tam i nic. Tak sobie myślę w tym śnie, że przecież śliweńka miała dużo wcześniej termin ode mnie i po co ja będę leżała jeszcze miesiąc w szpitalu, jak mogę być w domu Happy end był taki, że przyjechał po mnie P z psiakiem i mnie zabrali do domu ![]() Plecy mi dokuczają Zaczyna się odzywać stara dolegliwość
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-21 o 10:03 |
|
|
|
#2092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja biorę pod uwagę to, że do wózka muszę zapakować dziecko, które z tygodnia na tydzien będzie ważyło coraz więcej, jakieś drobne zakupy i pierdoły dla dziecka. I okazuje się, że muszę pchać przed sobą 25 kg...
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie
Persephone, Andzya, _Agata, Ewunia1984, Śliwieńka, Anulka4771, Ania85, Niunia32 Śliczne te Wasze brzuszki ![]() ![]() Jak mój wróci z pracy to zrobi mi fotkę i tez wrzucę to wtedy ocenicie czy nie jest największy z Waszych ![]() Ja ostatnio jakiś kiepski humor mam... A na dodatek chyba mi hemoroidy zaczynają robić wczoraj zobaczyłam krew.... I to mnie jeszcze dobiło... muszę się udać na jakiś spacer bo zwariuje, a nikt mnie samej nie chce puścić bo ostatnio zaś słabo mi się robiło...
|
|
|
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
witam
w końcu podpisaliśmy nieszczęsny kredyt na mieszkanko własnie na budowie są w połowie ostatniego piętra, nasze już stoi bo to parter ale pewnie tylko gołe ściany więc nawet nie mam na razie co planowac.co do smaków ja na przemian słodkie i słone bym zajadała, i męża znowu nie mam do piątku więc całe łózko moje bo ostatnio jak obok śpi to mi jakoś tak ciasno i nie mogę dla mnie i brzuszka miejsca znaleśc niedługo wyślę męża do innego pokoju ) i najlepszy tekst męża może tak zrobisz mi trochę miejsca bo nie mam gdzie spac ![]() nadal wstajecie w nocy do wc bo mi ostatnio udaje się całą noc przespac no dobra wstaję 1 raz a nie jak wcześniej po 5 |
|
|
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dostalismy dzisiaj propozycję mieszkania 48m,dwa pokoje,ogrzewanie olejowe ale 40km od miejsca w którym teraz mieszkam Tzn w Krynicy Morskiej.Ale czynsz mi wyliczyła w okresie grzewczym za wszystkie opłaty oprócz prądu wychodzi ok 900zł i jeszcze musiałabym wpłacić kaucję 4700zł.Przepraszam ale k..a oni są nienormalni ja takiej kwoty nie posiadam a w kolejny kredyt pchać się nie mam zamiaru.A przedszkole,lekarz,Filip ma astme jest pod stałą kontrolą lekarzy to samo M(on jest po raku) no i to że M miałby ze 120km do pracy.Więc odmówiłam
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() nadrobiłam wszystkie posty ale jakoś od wczoraj nie mam weny, żeby pisać. Widziałam Wasze brzuszki- są cudowne. Ja mam już duży brzucholek i szczególnie przeszkadza mi jak chcę się po coś schylić, ciężko mi się oddycha i bardzo szybko się męczę. niunia32 - ja też nie wierzę, że tyle przytyłaś, bo w ogóle nie widać, chyba, że jesteś bardzo wysoka... persephone- ja też mam taką białą wydzielinę, a w zasadzie dużo jej jest ale lekarz nic nie mówił na ten temat, ciekawa jestem co Ci powie w czwartek Twój gin na tą opuchliznę. U mnie nie widać poprawy, ale też nie pogarsza się ( nie chce zapeszać) ale zauważyłam, że jak tam coś zaczynam robić ( podmywam się rumiankiem, potem rywanol) to przy wejściu do małej wszystko jest mega czerwone. ale rano już tak nie ma. Jeszcze tak odnośnie wózków. Przed zakupem bardzo podobał mi się Tako Jumper i jak widziałam na ulicy to gapiłam się jak wariatka, ale teraz powiem Wam, że jak go widzę to jakiś mały wydaje mi się w stosunku do mojego, koła małe i gondola...a może przesadzam w każdym razie mi się podoba teraz mój wózeczek ![]() No to tyle. Teraz zmykam pisać pracę lic. ( w weekend pierwsze zajęcia blee). Później jedziemy z P. do Katowic na jego obronę pracy dyplomowej. Miłego dzionka |
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
ale niestety to prawda.
w biuście mi przybyło 10 cm na wysokości pępka 16. po twarzy też mi się trochę przybrało i na udach.... ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
startowałam z wagą 64,5 kg dzisiaj 75,8 |
|
|
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
niunia i Ania85 sliczne macie brzuszki.
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
agata to czyli co jak się jest cały miesiąc na chorobowym to żadnych składek nie ma z tego? tylko podatek?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

Jeszcze musze sie z mezem tam przejechac, bo na razie ogladalam z mama, ale wozek mi sie podoba. a co do ceny to 1400 zlotych. a jak u Ciebie?
u mnie genialnie sie sprawdzaja
malo zjem a czuje sie jakbym nie wiadomo co pochlonela
[/QUOTE]

Już teściowie zrobili plan mycia okien, chociaż zapowiedziałam im, że nikt mi okien mył nie będzie. 

Też tak macie?

i jeszcze musiałabym wpłacić kaucję 4700zł.Przepraszam ale k..a oni są nienormalni ja takiej kwoty nie posiadam a w kolejny kredyt pchać się nie mam zamiaru.A przedszkole,lekarz,Filip ma astme jest pod stałą kontrolą lekarzy to samo M(on jest po raku) no i to że M miałby ze 120km do pracy.Więc odmówiłam