Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-21, 15:32   #1231
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Sara - sto lat!!!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Moja panna w niedzielę skończyła 6 miesięcy mieliśmy gości-ciotkę i teścia- nie robilismy nic specjalnego i nikogo w sumie nie zapraszaliśmy, tak sie złożyło że byli był obiad i tort motyl
Wiemy, pamiętałyśmy

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mama lepiej - jest już w domu, ale wiadomo, że trochę do siebie będzie dochodziła. Operacja była poważna - trwała 2,5 h - przepuchliny powrastały się w jelita
Uff, to dobrze że lepiej.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzięki! Wkońcu któraś z Was tak uważa. Karmię Szymona piersią już prawie 7 m-cy i nie powiem fajne to jest no, ale bez przesady
Jestem też już tym zmęczona - również chce założyć normalny stanik, nie wypychać go wkładkami laktacyjnymi i czasami odpocząć...
Dla mnie to jest cudowne do przesady Ale świetnie rozumiem Twoje podejście i uważam że jeśli dla mamy staje się to męczące, to czas coś zmienić; )

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ja próbuje wyłapać jakieś gesty małej, tak jak to machanie rączką i cały dzień jej wczoraj to powtarzałam. dzisiaj z rana już nie pamiętała, ale po chwili, gdy pomachałam jej rączką znowu załapała. Do tego próbuje wymówić takie 'pa", albo "ba". Większośc dzieciaczków, już mówi nawet "mama", a moja do tej pory tylko samogłoski wygłaszała, więc cieszą mnie takie "pa"

Co do lodówki, my mamy bez no frost i dajemy radę. Jest cichutka, a tak jak napisałas czyścić i tak trzeba co jakiś czas, więc rozmrozić ją nie problem.
Dzięki razy dwa

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
NoFrost wysusza i często z tyłu skrapla się woda, ja naleci do szuflady z warzywami to wszystko zaczyna pleśnieć no i te odgłosy. Nie mogłam ich znieść.
Ona działa na zasadzie piramidy niby
Ale lepiej weź zwykłą. Bo odgłosów nie zniesiesz i czasem coś wyciągasz, patrzysz a to jak wiór.
Mam coraz większy dylemat

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wstałam i padam
Mój pierworodny znowu dziś przepłakał pół nocy.
W miejscu dolnej jedynki ma przeźroczystą kreseczkę. Tylko, że ona tam już jest 3 dzień, a zęba dalej nie ma.
Chyba zaczynam ją sobie wmawiać.
Czemu on tak płacze? Czemu ja nie śpię? Why, why why?
Jeszcze @ dostałam.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja mam lodówkę Libherr ponoć to b.dobra firma.Kupowałam w zeszłym roku.Wziełam bez nofrostu jakoś ta funkcja wydała mi się zbędna.Ja czesto myję lodówkę.Ja mam białą z dwoma szyfladami, szkalne półki, półka na napoje.Kupiłam klase a+
a ta funkcja nofrost nie jest tez po to aby jedzenie bylo dluzej swieze?
chcesz biała czy srebrną? ja chciałam srebrna ale akurat nie było bo sie sprzedały.Wziełam biała( srebrna była ponoc ok 500zł drozsza ale byłam napalona wiec i tak bym kupiła).I nie zaluje bialej bo przy dzieciach bym chyba ta srebrna musiala 20 razy dziennie myc.Mam płyte do gotowania srebrna i juz wiecej bym takiej nie kupiła.
No właśnie Liebherr ponoć najlepszy z najlepszych. U nas tylko srebrna wchodzi w grę. Albo czarna, ale takich Liebherr nie robi niestety. Mycie mnie nie przeraża Wszystkie sprzęty ma w inoxie, więc lodówka musi pasować.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumek, poka ciacho!
Pokażę, jak zgram z aparatu

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
U nas też nieciekawie, ale zawsze może być gorzej, więc dzisiaj nie narzekam Też płacz, nocne kupki (chyba ma odparzenia - dopóki nie zaczął ząbkować, to nie wiedziałam, co to jest odparzenie. A teraz nawet jak zaraz zmienię pieluchę, to jednak się robią), spanie trochę w łóżeczku, trochę mi na brzuchu, trochę obok nas...
Rano wstał wesoły, ale mama z tatą zabrali go na "wycieczkę". najpierw kazali siedzieć w aucie, bo tata coś załątwiał, potem słońce świeciło do oczek, a na koniec mama zabrała do przychodni, gdzie miła pani dobrała się do jego paluszka i nie chciała puścić... A potem znowu wsadzili do samochodu i mama powiedziała, że cyca da dopiero w domu, więc wył całą drogę... Mama powoli już się przyzwyczaja do tego histerycznego płaczu, który kończy się, gdy mama bierze na ręce, ale tata jeszcze się nie przyzwyczaił. Na wszelki wypadek babci o wszystkim się nie mówi, bo ona i tak ma mamę za jakąś sadystkę (bo pozwala dziecku płakać - nawet sama zawozi tam, gdzie wiadomo, że płacz będzie i dodatkowo jej to nie wzrusza)... Ale babcia z przerażeniem krzyczała nawet, gdy mama go na dywan położyła (sama potem kołdrę wyciagnęła)...
Ta mama to żywcem powinna pójść do nieba za anielską cierpliwość jaką ma do babci. I do taty też
Modlę się o własny dom dla tej mamy. I taty oczywiście

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
uważam, że ta bez no frost lepsza - na pewno będzie cichsza ale przede wszystkim bardziej oszczędna! warto kupować energooszczędne sprzęty - my za prąd placimy 70zł m-nie, a mamy agd klasy A+,A++.
Dzięki

A w ogóle to dzień dobry
Stary 2012-02-21, 15:33   #1232
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
boska jest i ma taka sama mate jak moja Marysiaa to mama jest piekne. mojej sie nie chce gadac. nauczyla sie przy smianiu piszczec i ma taka radoche.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
az wam pokaze jaka trase przebywam codziennie z dzieciakami i soba do pracy/zlobka/przedszkola. niebieska kropka to moje mieszkanie, czerwona to przedszkole, różowa to złobek a zielona to moja praca. musze wstawac o 6 by wyrobic sie na 8 z przedszkola do zlobka mam ponad 7 km, z domu do przedskzola i ze zlobka do pracy ok 3 km
o matko boska to powiem krotko - wspolczucia
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:34   #1233
agadus
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=9e7ojyz3we0

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:39   #1234
nerola
BAN stały

Aaniu ja kupiłam mocny kwas bo 80%.Rozrabiam tylko z hydrolatem neroli(Agadus) i kwasem hialuronowym.
Na początek tak,by wyszło 10 % mlekowego.
Potem mozna zwiększać.
Wacikiem po buzi i na 10 minut(nie to co ja 45)i zmycie woda,potem bardzo tłusty krem.
I powtarzać zabieg raz na 10-12 dni a potem najwyżej raz w miesiuącu.

Kalinko:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704
lektura na wolna chwilę(długą chwilę i gruby zeszyt)
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:39   #1235
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
jak ślicznie mówi, mojej czasami się trafi mama a tak to bababababa gaworzy
a Hania śliczniutka

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:39   #1236
83monia
Zakorzenienie

akcja kupa wymiata!!!!!!!!!!!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:43   #1237
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Ja próbuje wyłapać jakieś gesty małej, tak jak to machanie rączką i cały dzień jej wczoraj to powtarzałam. dzisiaj z rana już nie pamiętała, ale po chwili, gdy pomachałam jej rączką znowu załapała. Do tego próbuje wymówić takie 'pa", albo "ba". Większośc dzieciaczków, już mówi nawet "mama", a moja do tej pory tylko samogłoski wygłaszała, więc cieszą mnie takie "pa"

za przespaną noc w łóżeczku
A Julek ma tylko katarek? Może taki spacer dobrze mu zrobi, jeśli nie ma innych dolegliwości?
Mój tylko zapala światło, daje mi cześć, wali we wszystko rączkami, zapala światło, wystawia rączki jak widzi kran i ma odruch że jak coś rzucił to rozgląda się gdzie to jest, a jak go czasem na nóżki postawię to sie po to schyla. Aha no i daje mi buzi w policzek- otwiera buźkę i dotyka ustami policzka mojego. Słodkie to jest
Ma katar ale u nas no niestety- Polska Syberia, zawsze najzimniej w PL teraz jakiś sniego no i TŻ oczywiście, że n9ie, jeszcze ma katar, buźką oddycha. Zresztą u nas wieje dość mocno. A tak bym wyszła gdzieś.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja się witam !

Słoneczko pięknie świeci,
pewnie wybierzemy się po południu na spacerek.
Muszę zrobić selekcje w ciuchach,bo mam nawet z metkami a w nich nie chodzę
U mnie nocka piękna wstawałyśmy co godzinę
Brzuszek chyba ją męczył, wczoraj zjadła starte jabłuszko więc przypuszczam, że to po tym...kupiłam tą kaszkę na ZDROWY BRZUSZEK muszę to robić z MM? czy mogę na samej wodzie? jak tak to ile daje ml wody a ile kaszki?

Brumek tak kwestia powtarzania, bawienia się np w kosi kosi łapki i Tymek załapie.Ja odkąd pamiętam bawię się z Emilie w kosi, albo "Pani Zosia męża ma.." teraz nawet jak mówię "brawo" to też klaska, bo zawsze jej klaskam i mówię brawo jak pięknie zje, jak coś pięknie zrobi.Za każdym razem kiedy idziemy do łazienki myć rączki, buzię proszę ją o zrobienie cyk, na początku stawałam i pokazywałam, że światło się zapala i zgasza - obserwowała,ale teraz mówię cyk i szuka kontaktu i wprowadziłam "cyk" na zgaszenie świtała do spania,gasi światło karmimy się i śpimy nawet jak mówię "choć do mamy" to leży i rusza rękoma i nogami tylko aby ją wziąć a i jak mówię "daj mamie piątkę" to bierze dłoń i daje piątkę :P no tylko, że Ja to robię już łochochoo...

KTO MI UMYJE OKNA ?!

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Wy tak piszecie o pielęgnacji włosów,
dla mnie to czarna magia.
Może dlatego, że większego problemu z nimi nie mam.
Używam jeden szampon, odżywek balsamów nie lubię
i głowę myję codziennie, jeżeli wiem że gdzieś wychodzę.
Prostuję, od nie dawna robię sobie falę na grzywce i lakierem psikam.
Zazdroszczę pogody, współczuję nocki.
Emi zdolna dziewczynka
Mi tez przydałoby sie umyć
Pielęgnacja włosów to nie jest takie skomplikowane zajęcie jak się wydaje
Ja właśnie siedzę na głowie z: olejem awokado, z orzechów włoskich, rycyną ciutkę nafty i oliwki hipp.
Potem umyję metodą OMO (odżywkowanie-mycie-odżywkowanie) (jak mi się będzie chciało), nałożę waxa, potrzymam z godzinę, dwie pod folią, spłuczę i będą ładne włoski. U mnie taka radykalna pielęgnacja daje najlepsze efekty
Irokez śpi (dręczył go brzuszek i to po czym! zjadł cały słoik dyni z ziemniakiem i zaczął sie prężyć, wiercić no cuda wianki, w końcu poszło kilka bączków, kilka razy się odbiło jeszcze pomarudził, potulił się i dopiero zasnął) 90 minut walki
Jestem jakoś zdołowana aurą, TŻ w pracy i znów sama. Może rodzice wpadna po 18...

Sarcia 100 lat!

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:48   #1238
jacieeeee
Wtajemniczenie

Moje dziecko zdecydowanie nie potrafi jeść zupek z grudkami. Dałam mu jakieś danie z bobovity to prawie się udusił
Zrobiłam mu mleko i właśnie wciąga. Tylko się strachu najadłam. Wieczorem mu ugotuję kurczaka z brokułami i ryżem i porządnie zblenduję Przyjdzie czas na grudki. To nie na moje nerwy

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:48   #1239
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Mój tż ma dziś 35 urodziny ma dziś wolne i cieszy się nowym netbookiem nie mam więc czasu na W.
pieke karpatkę żeby już mu słodko do 40-stki było

Miłego dnia dziewczynki, będę potem
Sto lat dla Tż-ta

Cytat:
az wam pokaze jaka trase przebywam codziennie z dzieciakami i soba do pracy/zlobka/przedszkola. niebieska kropka to moje mieszkanie, czerwona to przedszkole, różowa to złobek a zielona to moja praca. musze wstawac o 6 by wyrobic sie na 8 z przedszkola do zlobka mam ponad 7 km, z domu do przedskzola i ze zlobka do pracy ok 3 km
Niezły rozrzut

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a Julcia umie robić A ty A ty jak mówie zrób a Ty a Ty to uderza rączką w co popadnie ale kosi kosi nie umie

i Julka uwielbia piosenkę Michela Telo - ta "aj seł czi pegu aj aj seł czi pegu" zaśmiewa się aż do czkawki [COLOR="Silver"]

A za piosenką Hania też przepada.. ale radochę ma jeszcze większą jak mój brat jej to tańczy śpiewając

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
boska jest i ma taka sama mate jak moja Marysiaa to mama jest piekne. mojej sie nie chce gadac. nauczyla sie przy smianiu piszczec i ma taka radoche.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Się rozkręciłaś z tymi filmikami a ja tu zamiast obiad robić to siedzę i leję

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
jak ślicznie mówi, mojej czasami się trafi mama a tak to bababababa gaworzy
a Hania śliczniutka
Dziękuję
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:50   #1240
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
U nas OK. Marysia nie chce od dwoch dni spacpo kapieli zasnie i zaraz sie budzi i tylko po ibum idzie spac. Nie placze ni nic, ale widac po oczach, ze pada i cos jej dolega, przeczysci ja itd, a na koniec dopiero z bezsilnosci marudzi. Ponadto jakos leci, ogarniam sie powoli juz do pracy, robie porzadki, bo jak wroce nie na wiele zostanie czasu. Juz mi sie chce plakac ze musze ja zostawic i isc zasuwacdol za dolem
Marysia może wyczuwa, że mama gdzieś się wybiera i na wszelki wypadek czuwa... Życzę szybkiego powrotu zdrowej Marysi!

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Nie zdążyłam jeszcze nic prawie nadrobić, bo mam dzisiaj pierwszy dzień wolnego od dwóch tygodni.
Chociaż szczerze mówiąc w moim niedługim życiu nie spotkałam się jeszcze z taką atmosferą w pracy jak teraz... Mam ochotę rzucic do w diabły. No, ale nie bardzo mogę. Nie będę się rozpisywac, bo do jutra bym nie skończyła
Oj, to nie zazdroszczę...
Ale jak będzie czas, to pisz śmiało. My lubimy różne opowieści i chyba nic nas nie zdziwi...

Cytat:
My pospane, podrzemane, najedzone i teraz trochę marudne.. Miałyśmy iść na spacer, ale za oknem śnieg z deszczem więc siedzimy
A u nas łądna pogoda i zaliczyliśmy 2 h spaceru

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Byłyśmy z moją mam i Sarą u kuzynki. Ma 4mczną Basię. Sara solidarnie z nią wyła.
Basia tylko kwęknęła i Sara to samo..
Nie dała posiedzieć i pogadać, oczy tarła a spać niet..
Mam niedosyt po wizycie.
Wizyty z dziećmi to już jednak nie to samo. Fajnie, że jednak się wyrwałaś gdzieś
A w płaczu mój Patryś też jest solidarny z innymi dziećmi

Cytat:
Mój tż ma dziś 35 urodziny ma dziś wolne i cieszy się nowym netbookiem nie mam więc czasu na W.
Sto lat dla Tż! (A on co 5 lat urodziny obchodzi?)

Cytat:
Podziwiam

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a Julcia umie robić A ty A ty jak mówie zrób a Ty a Ty to uderza rączką w co popadnie ale kosi kosi nie umie

Julak jak wstała o 6.15 to spała 2x po ok 35 minut plus 15 minut na
dla Julci!
A z tym spaniem to zawsze tak czy tylko dziś?
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:52   #1241
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

mamad wydaje mi sie ze to moze zabki. Ale nie widze nic na jej dziaslach. A mnie dopadla melancholia i nie chce mi sie do pracy
Stary 2012-02-21, 15:55   #1242
iustyna1
Wtajemniczenie

Mam duże poczucie humoru, dystans do wielu rzecz, ironia też nie jest mi obca, ale ta Baska ... Ani ona śmieszna, ani inteligentna. Dno, buractwo i prostactwo ... Zwykła meliniara, spod budki z piwem, która odkryła internet.

bleee, chyba już wolę Kaczyńskiego słuchać
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:56   #1243
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Sto lat dla pana w średnim wieku (tylko mu tego nie mów )

A jaki w końcu model wybrałaś?

Cytat:
U nas OK. Marysia nie chce od dwoch dni spacpo kapieli zasnie i zaraz sie budzi i tylko po ibum idzie spac. Nie placze ni nic, ale widac po oczach, ze pada i cos jej dolega, przeczysci ja itd, a na koniec dopiero z bezsilnosci marudzi. Ponadto jakos leci, ogarniam sie powoli juz do pracy, robie porzadki, bo jak wroce nie na wiele zostanie czasu. Juz mi sie chce plakac ze musze ja zostawic i isc zasuwacdol za dolem

Biedna Myślisz że chora czy zęby? A ja sprawy z TZem?

Cytat:
Nie zdążyłam jeszcze nic prawie nadrobić, bo mam dzisiaj pierwszy dzień wolnego od dwóch tygodni.
Chociaż szczerze mówiąc w moim niedługim życiu nie spotkałam się jeszcze z taką atmosferą w pracy jak teraz... Mam ochotę rzucic do w diabły. No, ale nie bardzo mogę. Nie będę się rozpisywac, bo do jutra bym nie skończyła
Jaka cudna buzia
A ta atmosfera aż tak zła Kurczę, szef taki czy załoga?
Stary 2012-02-21, 15:56   #1244
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ta mama to żywcem powinna pójść do nieba za anielską cierpliwość jaką ma do babci. I do taty też
Modlę się o własny dom dla tej mamy. I taty oczywiście

A wiesz, że nigdy w ten sposób nie pomyślałąm, że jestem cierpliwa? Wręcz uważam, że cierpliwości mi brakuje...

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Aaniu ja kupiłam mocny kwas bo 80%.Rozrabiam tylko z hydrolatem neroli(Agadus) i kwasem hialuronowym.
Na początek tak,by wyszło 10 % mlekowego.
Potem mozna zwiększać.
Wacikiem po buzi i na 10 minut(nie to co ja 45)i zmycie woda,potem bardzo tłusty krem.
I powtarzać zabieg raz na 10-12 dni a potem najwyżej raz w miesiuącu.

Kalinko:
Jestem pełna podziwu...
A tak w ogóle to fajnie, że znowu bywasz tu codziennie

Cytat:
Moje dziecko zdecydowanie nie potrafi jeść zupek z grudkami. Dałam mu jakieś danie z bobovity to prawie się udusił
Zrobiłam mu mleko i właśnie wciąga. Tylko się strachu najadłam. Wieczorem mu ugotuję kurczaka z brokułami i ryżem i porządnie zblenduję Przyjdzie czas na grudki. To nie na moje nerwy
Nic na siłę. Masz rację Cieszyć się, że w ogóle coś je
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:59   #1245
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Mój tylko zapala światło, daje mi cześć, wali we wszystko rączkami, zapala światło, wystawia rączki jak widzi kran i ma odruch że jak coś rzucił to rozgląda się gdzie to jest, a jak go czasem na nóżki postawię to sie po to schyla. Aha no i daje mi buzi w policzek- otwiera buźkę i dotyka ustami policzka mojego. Słodkie to jest
No masz - następna co mówi TYLKO
A to jest AŻ!!!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Mam duże poczucie humoru, dystans do wielu rzecz, ironia też nie jest mi obca, ale ta Baska ... Ani ona śmieszna, ani inteligentna. Dno, buractwo i prostactwo ... Zwykła meliniara, spod budki z piwem, która odkryła internet.
Zgadzam się w 100%
Stary 2012-02-21, 16:15   #1246
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Spokojnie, mój też grudek nie toleruje. Aż ma odruch wymiotny.
Ja jak raz zobaczyłam jak on na te grudki reaguje to myślałam, że zawału dostanę.
Alee zaczął coraz lepiej jeść te wafelki ryżowe z Hippa- hah zje aż pół (ostatnio raz pociamkał i do widzenia) a teraz już nawet gryzie i trzyma w buzi pół godziny
Cytat:

bleee, chyba już wolę Kaczyńskiego słuchać
Ja jakiś czas to oglądałam, ale teraz mam takie samo zdanie jak Ty

Cytat:
No masz - następna co mówi TYLKO
A to jest AŻ!!!
"Apetyt rośnie w miarę jedzenia" jak mawiają. Teraz namawiam go usilnie aby wreszcie zaczął pełzać
A i umówiłam Julego do rehabilitantki na 13 marca. Krótko się czeka.
Do neurologa się nie dodzwoniłam, cholercia. Pindzie siedzą a odebrać nie mogą.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:22   #1247
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brumku chyba zabki, bo chora raczej nie bo w dzien dokazuje i ma drzemke i jest ok. ale wieczorem juz nie. Choc jakichs zmian w dziaselkach nie dostrzeglam, ale palce sa non stop w buzi.
A co do TZ juz lepiej, troszke mu nosa utarlam i powiedzialam co mysle i juz prawie OK. Dzis zabiera mnie do kina na "i ze cie nie opuszcze".
Stary 2012-02-21, 16:29   #1248
Marina1
Zakorzenienie

kurcze nerolka kusisz tymi kwasami... kupiłabym jakiś może w przyszłości, ale nie poradzę sobie pewnie z tym rozcieńczaniem, mieszaniem, bo z chemii byłam zawsze ciemną du.pą ;(
nie wiem, czy jest jakiś dla żółtodziobów, z którym się nic nie miesza tylko fruu na twarz...

ha ha justyna, ten koleś z parodią limfo genialny i rozbrajający
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:44   #1249
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Od początku na pepti . Pediatra mówi, że do roku bez problemu wypisuje, potem jakby dalej była alergia, to wizyta u alergologa. Powyżej roku pepti już tylko z zaświadczeniem.

Jeszcze z miesiąc mamy być na pepti i nic mlecznego nie próbować dawać. Potem wizyta u pediatry i powie, co mamy dać do prowokacji . Mówił o jogurtach najpierw, nie mleko i nie kaszki.
A u mnie bez zaświadczenia nie wypiszą.

Kusicie tymi olejkami

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 16:49   #1250
iustyna1
Wtajemniczenie

Lecą rozmowy w toku o klątwach, podpis pod imieniem jakiejś kobiety: nasikała na grób matki, żeby odczynić klątwę

podpis nr 2:
odgrażała się, że jak matka nie zdejmie klątwy, to zrobi koopę na jej grób

i ja za to płacę abonament ...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-21, 17:03   #1251
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Jaka cudna buzia
A ta atmosfera aż tak zła Kurczę, szef taki czy załoga?
Szefowie są wporządku, załoga też, tylko niestety zawsze jest tak, że znajdzie się jedna czarna owca w stadzie...
Ogólnie "kierowniczka" co drugie słowo mówi "k...wa", opowiada np. o tym jak chciała się zemścić na swoim chłopaku, który są zdradził i zaatakowała go nożem, ale w ostatniej chwili się opanowała bo : "poszłabym siedzieć jak za człowieka.."
Ogólnie dziewczyna straciła poczucie rzeczywistości. Ciągle coś knuje, spiskuje, a przede wszystkim kłamie... Opowiada o pracownikach (na szczescie nie o mnie- jeszcze) historie, ktore się nigdy nie zdarzyły.
Zastanawiam się, czy wogóle tam jeszcze pracowac..

Sara

Kurcze Wasze cudaki już tak dużo potrafią.. Jak Was czytam to widzę, że Asia jest jeszcze daaaaleko "w tyle". Ale nic dziwnego - w piątek skończy dopiero 21 tygodni.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Lecą rozmowy w toku o klątwach, podpis pod imieniem jakiejś kobiety: nasikała na grób matki, żeby odczynić klątwę

podpis nr 2:

Stary 2012-02-21, 17:08   #1252
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Sara

Kurcze Wasze cudaki już tak dużo potrafią.. Jak Was czytam to widzę, że Asia jest jeszcze daaaaleko "w tyle". Ale nic dziwnego - w piątek skończy dopiero 21 tygodni.
Moja jutro kończy 34 tydzień, więc to przepaść. W ciągu zeszłego tygodnia zaczęła siadać, raczkować i próbować stawać. Tak była długo, długo ciszaaaa a w ciągu tygodnia nowe umiejętności. No i teraz muszę mieć oczy wokoło głowy. I chyba muszę jej kupić kask, bo ciągle gdzieś się obija .

Do tego nawet do wc nie mogę wyjść, bo już wyje. Nie mogę jej zniknąć z oczu .

Patik ucałuj Sarę!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-21, 17:39   #1253
jacieeeee
Wtajemniczenie

Odkryłam przedmiot, który interesuje Dominika dłużej niż minutę - portfel Swój chłop

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-02-21, 17:46   #1254
nerola
BAN stały

MAMAD
Marinko to proste,na prawdęSru na buzie możesz 10 % kwas.Ale i po tym mocno tłusty krem.

Byłam u fryzjera i popadłam w depresje.Chciałam mieć więcej włosów,wycieniowane tak a mam przeswity.Chciałam 3 warstwy-mam dwie
Chciałam kształt V mam kwadrat.T. pojechał po nożyczki.Cos zrobie.Nie wytrzymam!
Musiałam się tylko wyżalić,nic więcej.
Tragedia,czuje sie pusta,ogołocona,łysa....T o tyle.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2012-02-21 o 17:53
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 17:55   #1255
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Jest jest jest !!!!!!! Wiki ma pierwszego ząbka !!!!!
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 17:57   #1256
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam u fryzjera i popadłam w depresje.Chciałam mieć więcej włosów,wycieniowane tak a mam przeswity.Chciałam 3 warstwy-mam dwie
Chciałam kształt V mam kwadrat.T. pojechał po nożyczki.Cos zrobie.Nie wytrzymam!
Na pewno ładnie wyglądasz. Jak to mówią "ładnemu we wszystkim ładnie"

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Gratulacje My czekamy z ustęsknieniem

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-02-21, 18:07   #1257
alibany
Rozeznanie

Cytat:

U nas też w końcu się przebiła lewa jedynka, chyba się nie chwaliłam

Mała już śpi od 20minut, a ja lecę na allegro, nie wiem jeszcze po co, ale coś muszę sobie kupić!! Tak na poprawę nastroju.

Nataszkaa Hania urocza, i tak słodko to brzmi "mama"
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 18:10   #1258
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Lili i cały czas chodzi o wizaż ?!
Głównie o wizaż

Żyjemy, zdrowi jesteśmy.
R jadł dzisiaj kalafiora+odrobina ryżu+ ciut marchewki i pietruszki.
Smakowało

dla dzieciaczków które obchodzą miesięcznicę.
dla potrzebujących.

Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 19:02   #1259
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
z grudkami poczekaj, bobovita ma za mocne grudki. jak domek skonczy 7 miesiecy, to mozesz sprobowac hippa dac, bo one nie maja takich twardych kawalkow a fajnie ucza dzieco gryzc.

Cytat:

podpis nr 2:

ogladalam i tak sie smialam z tego

Cytat:
MAMAD
Marinko to proste,na prawdęSru na buzie możesz 10 % kwas.Ale i po tym mocno tłusty krem.

pokaz, to ocenimy :P

Cytat:
gratuluje!!!!

mlody juz spi, troche lepszy humor mial ale i tak marudzil. zrobilam pierozki z ciasta francuskiego na styl srodziemnomorski, wlasnie sie pieka i pachna zabojczo.
Stary 2012-02-21, 19:07   #1260
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
dobra lektura. I czasochłonna.
Popełniałam śmiertelne grzechy wobec moich włosów.

Cytat:

podpis nr 2:

serio płacisz?
ja nie płacę

Cytat:

Nerola aż tak spieprzyła? ee chyba nie jest tak źle?
ja w piątek idę na podcięcie i zabieram się ostro za odbudowę, zobaczymy ile wytrzymam w postanowieniach pt.
Nie śpię z mokrymi włosami,
Nie czeszę szczotką
Nie czeszę suchych
Kupuję grzebień z szerokim rozstawem zębów
Używam pieluchy flanelowej do suszenia, wycierania a ie ręcznika
No i zmiana kosmetyków

Alibany to za ząbka.

Iustyna Sara ucałowana.

Kolejnym ciociom dziękujemy za życzenia.

Jestem sama, Sara śpi.
Tż w trasie. Mam czas dla siebie.
Mam nadzieje że tej nocy pośpię dłużej bez pobudki niż 2h
( wiem, lepiej się nie nastawiać)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości