|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Dzieki za komplementy
![]() Nawojka moja babcia niczego sie nie boi ![]() Neska Zoska helenka to ladne imie Agatek zazdroszcze ci tak grzecznego dziecka. Moj spi max 3 godz pod rzad A w dzien je co 2. Paula super ze juz pl i sie zadomowiliscie Agacia radze ci isc do lekarza z odparzeniem. Ja probowalam wielu kremow i dopiero ten na recepte pomogl. |
|
|
|
#3932 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Dzień dobry
![]() Pearl, Czubasku, gratulacje ![]() ![]() Mój synuś śpi w nocy krótko od 1,5 max 3,5 najedzony jest napewno bo nieraz wcale cyca nie chce. Musze spróbować z tym światłem bo mam zapaloną lampke nocną. Od jakiegoś tygodnia podaje małemu herbatki brzuszek już mniej boli nieraz wogóle na zmianę koperkową i rumiankową z hippa w granulkach wypija na ładnie 60ml nawet nieraz naraz położna poleciła żeby odrobine posłodzic cukrem albo glukozą kobiece mleko jest słodkie nie wiem jak mm ale wtedy herbatka lepiej maluszkowi smakuje moje słonko to wogóle dużo pije kupki ma ładne bączki są ja od tych herbatek też mam niestety zaparcia mam kompot z jabłek pije codziennie i jest tak sobie wogóle coś nie tak z moimi jelitami jest już kilka razy miałam akcje jak w I trymestrze wymioty itp ból w plecach ostatnio rennie mi pomogło ma może któraś z was to samo??
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robiona maśc tez nie ;( Wietrze dupcie często zmieniam pieluszki już mi ręce opadają może i nie ma tragedii ale i tak jestem załamana bo i jak mogłam do tego dopuścić? Oj zła ze mnie matka ;(
|
|
#3934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---- czy któraś z Was ma laktator elektryczny ? czy lepszy jest od ręcznego ?
|
|
#3935 |
|
Raczkowanie
|
hej,
jestem po badaniach ale nie zatrzymali mnie w szpitalu,bo porodu nie widac:/ wrecz mi powiedziala moja gin ze ona to najszybciej za tydzien sue mnie spodziewa,ale z racji malej ilosci wod jeszcze w piatek ide na kontrole. chyba sie teraz schowam pod ziemie i przeczekam ten tydzien,bo 10 pytan dziennie dzien w dzien o to samo juz mnie zaczyna wkurzac... a jak u was dziewczyny? jakies skurczybyki? |
|
|
|
#3936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mozesz też grubo smarować sudokremem. Polecają też tormentiol (nam akurat nie pomógł). |
|
|
|
|
#3937 | |||||||
|
Zadomowienie
|
oj słabo, bardzo płakał, a pielegniarka była do du.py i nie mogła mu pobrac dwóch probówek, jedną wzięła nawet szybko bo ona ze środkiem który zapobiegał krzepnięciu krwi a drugą na morfo musiała pobrać do zwykłej próbówki więc szybko mu krzepła krew i zatykała się rurka bo to z paluszka ehhs aż wreszcie zawołała babkę z recepcji, która jest pielegniarka takze i ona rachu ciachu wzięła bez problemu.... już wiem dlaczego była taka mega kolejka do tej pierwszej i tak wolno się posuwało
Cytat:
ja mam mleko i ciągnę jak dotychczas ale po prostu zdziwiłam się kiedy po 5h spania w nocy były miękkie a ściągnęłam z nich tyle co zazwyczaj, potem też po 3h były miękkie i tyle co zawsze wypłyneło mój w dzień jak w zegarku co 3h je i mlaska i tak się wierci kokosi jak je jakby miał kręciołka w pupalu he he ale jak kończymy to nie płacze że chce wiecej Cytat:
Cytat:
które marchewkowe robisz to z moich wypieków ja raz zrobiłam i jest mega pyszne, aż mi ślina zaczęła lecieć ![]() kciuki za bioderka zaciśnięte ja mialam i w dzień i w nocy po kilku h nabrzmiałe więc wczoraj wieczorem się zdziwiłam jak były miękkie i leciało najlepsze że zaczęlo mi kapać z piersi po niecałych 2h od odciągniecia - nigdy tak nie miałam i były miekkie ![]() Cytat:
nie pomyślałam o tym patencie na ten zasr.any kombinezon a z tą latarką to jak przeczytałam to ![]() Cytat:
szkoda że nazwisko ojca, nie zasłużył na to Cytat:
Cytat:
no i musisz przestać wycierać go mokrymi chusteczkami, myj pod kranem, wiem że to trochę zachodu ale my tak wyleczyliśmy rany na odparzeniach ![]() i wietrz w ten sposób że obsypujesz mu tyłek mąką i na to tetrę i niech poleży z godzinę - ze dwa razy na dzień tak rób nam też pomogła maść bepanten spróbuj też zmienić markę pieluszek jest też alantan maść i nie jesteś zła matka - wiekszość z naszych pociech miała odparzenie
|
|
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
![]() heeej wracam znowu zaginiona i aż głupio bo tyle mnie nie był ![]() gratulacje wszystkim rozpakowanym mamom niestety nie mam kiedy pisać, jeszcze od półtora tygodnia jest u mnie teściowa i już nie wytrzymnuję psychicznie - masakra, mam ochotę sama się wynieść z domu, jak tz chce tak bardzo z mamusią zostać do tego wszystkiego latam po lekarzach, moja Natalka jest pod opieką neurologa, bo było podejrzenie mikro wylewu przez moja cholestaze i niedotlenienie przy porodzie więc generalnie masakra ;/ w srode zaczynamy rehabilitacje.. ;/ ehh u mnie dużo się dzieje, pewnie u Was jeszcze więcej a tu nie ma jak nadrobić aż mi głupio ![]() wybaczcie |
|
|
|
#3939 |
|
Rozeznanie
|
w czwartek idziemy z Bartusiem na usg bioderek, u nas cena to 30 zł
|
|
|
|
#3940 |
|
Rozeznanie
|
my usg bioderek mamy już za sobą, u małego wszystko ok.
Do neurologa umówiłam się na wizytę na 6 marca (100zł
|
|
|
|
#3941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby jak najszybciej Co do skurczybyków, to słaaaabo, chociaż dzisiaj coś jakby już trochę boli w podbrzuszu i zaczynają dokuczać plecki ![]() Skoro jednak jeszcze nie czas, to świętujmy ostatki Edytowane przez raqla Czas edycji: 2012-02-21 o 15:13 |
|
|
|
|
#3942 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Rozeznanie
|
ze względu na wcześniactwo (urodził się w 36 tygodniu). Miał drżenia kończyn, nadal mu się to zdarza, no i wygina się do tyłu jak rogalik, co mi się nie podoba. Muszę się upewnić czy nie ma wzmożonego napiecia.
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wklej nam zdjecia coreczki plizzz ![]() trzymam kciuki za rehabilitacje!
|
|
|
#3945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my użyliśmy Olejuszka kilka razy i zeszło. Teraz używam profilaktycznie raz na tydzień i nie oliwkuje małemu główki na codzień. http://www.lekolandia.pl/skarb-matki...ml-p-2661.html
|
|
#3946 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A nie chciało Ci się płakać jak synek płakał przy pobieraniu,bo ja ostatnio byłam u lekarza z mała i jakiś chłopczyk miał szczepienie i płakał ,jak go zobaczyłam to ledwo powstrzymałam łzy tak mi było go szkoda,nie wiem jak dam radę ze szczepeiniem małej Cytat:
Cytat:
Cytat:
N1kotynka witaj,myslałam ostatnio o tobie ,chyba cię ściagnęłam,zresztą nie tylko ja myślałam bo dziewczyny też się zastanawiały U nas wczoraj była siostra cioteczna tż z meżem i dzieckiem i chłopaki popili tak ,ze mój spał w innym pokoju i się struł.Cały czas zajmowałam sie małą sama mam nadzieje ,ze jak pójdzie do pracy to będę sobie dawała w miarę rade bo nie było tak źle.Teraz już doszedł do siebie i już się zajmuje Nikolcią. Mamusie czy wy wyparzacie za kazdym razem butelki czy tylko myjecie w płynie ,bo ja wyparzam i nie wiem czy to znowu nie chowanie dziecka za bardzo sterylnie
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
Ah ta cala Helena mi humor juz dzis popsuła, żałuje, że taka zmienna jestem, bo miała być Julia i koniec.
Mam okropne wahania nastrojów. Dzis rano sie strasznie cieszyłam, że mam dziecko. Chwile temu sie obudziłam i myślałam, że mnie szlag trafi, bo znowu trzeba przebrac, znowu nakarmić, że znowu ryczy. Boje sie, ze mnie złapie jakas depresja, ale momentami nie umiem sie cieszyc tylko mnie nerwy od srodka rozsadzają. |
|
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Oj dawno mnie nie było i na bank nie nadrobię, podczytałam troszkę ostatnie 3 strony ale to był szczyt moich możliwości... Po pierwsze gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom!! ![]() Powiedzcie mi co Wy robicie, że macie czas na wizażu siedzieć? Ja też chcę... Moje dziecię w dzień je co 2 godziny, w nocy co 2-3, ja ledwo żyję i wyglądam jak zombi Z tego co pamiętam: - na odparzenia stosujemy sudokrem, taką porządną grubą białą warstwę, do tej pory pomaga; - Konrad w nocy śpi przy zgaszonym świetle, do karmienia i przebierania zapalam małą lampkę nad łóżeczkiem; - piersi mam chyba raczej miękkie, czasem jak mały nie je ponad 3-4 godziny (a zdarz się to bardzo rzadko) to są twardawe a to dopiero 5 tydzień. - na ostatniej wizycie u pediatry pytałam o leżaczek-bujaczek bo chciałam kupić ten z fisher price'a i spotkałam się z negatywną opinią więc chyba zrezygnuję... Trzymacie się wytycznych by dziecko nie leżało w nim dłużej niż godz dziennie ![]() I seria pytań do Was mamusie: - do karmiących piersią: jak długo jedzą wasze pociechy? Moje dziecię wcina średnio 10 min i koniec mleczko w piersi jest a on stwierdza, że stop. Przybiera na wadze prawidłowo więc sama nie wiem... Może gdyby jadł dłużej dłużej by spał? Tylko jak go zachęcić do tego ![]() - do stosujących smoczki: jak często zasmoczkowujecie swoje dzieci? Mam wrażenie, że Konrad coraz częściej domaga się smoka a jak nie to ryk Przyznaję się też że jak jestem super padnięta to też idę na łatwiznę...Miałam jeszcze o coś zapytać ale zapomniałam I jeszcze dziecię mi się uaktywnia... Gdzie ona ma baterie?
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
anankee,a wygina się tak o,czy np tylko jak płacze? Bo moja też się tak wygina ale nie wiedziałam,że to może oznaczać wzmożone napięcie :/
|
|
#3950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rodzimy w Poznaniu i chcielibyśmy naturalnie, ale dziś mnie gin nastraszyła, że jak tak dalej pójdzie to i wywoływanie może się zakończyć cesarką u mnie, bo normalnie nic nie drgnie, ani skurczy, ani rozwarcia normalnie nic! Stwierdziłam, że skoro daje nam tydzień, to ja ten tydzień wykorzystuję na normalne sprawy, więc już się ze znajomymi umówiliśmy wieczorem i śledzika świętujemy, choć może nie ale coś zastępczego na pewno się znajdzie!Jutro i pojutrze też coś wykombinuje, żeby nie siedzieć na tyłku i jakoś to zleci. Ale psychicznie jestem przygotowana, że pojade do szpitala w przyszłym tyg. na oddział o! i już tam nie liczę, że coś się zacznie samo. Może będę dzięki temu spokojniejsza chociaż... Niewiele nas tu zostało, wszyscy już tylko o problemach z dziećmi rozmawiają, normalnie czuję się jakaś wyobcowana
|
|
|
|
|
#3951 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za bioderka.A które ciasto marchewkowe?? Może ja bym coś w końcu upiekła bo od porodu to jeszcze nic
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-02-21 o 16:43 |
|||||
|
|
|
#3952 |
|
Wtajemniczenie
|
annyonne ja nawet nie wiem ile czasu je moja mała, ale ciągnie tak moze 5-10 min i kończy. Mleka mam dużo, więc pewnie dlatego.
Smoczka używam jak juz na prawde nie da mi sie jej inaczej uspokoic, czasem sobie go possie, ale czesciej wypluwa. Moja mała sobie czasek krzyknie przez sen, ale to chyba normalne. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-02-21 o 16:34 |
|
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
U nas akcja "kupa po samą szyję" trwa już trzeci dzień ![]() Zazwyczaj Mili robiła kupale co kazdą zmiane pampy ale tak od 4 dni sa tylko małe kupolki ale jak juz zasadzi to ręce mi opadają i wiecie co upodobała sobie ciuchy z mothercare. W zeszłym tyg kupiłam 7 bodziaków z tej firmy i 3 już sa zasrane + spodenki(2), W niedzielę nawet przeciekło na biały koc którym była przykryta jak sie huśtała a wczoraj załatwiła rożek Aaaa i od wczoraj zaczynam wprowadzać nowe produkty do swojej diety(wysypka Milenki już prawie zniknęła więc jak coś to bedę widziałą czy zaszkodziło) i zaczynam od czekolady Wczoraj i dzisiaj zjadłam batonika "grzesiek".....to by było tyle w temacie mojego odchudzania
|
#3954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Melduje, że bioderka na 6 i nie musimy nawet iść na następną kontrolę Cytat:
rzeczywiście jest pyszne ![]() n1kotynka ojj, z teściową to ja bym też nie wytrzymała... trzymam kciuki za Natalkę Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie wyparzam za każdym razem, co jakiś czas tylko. |
|||
|
|
|
#3955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tu ci przy okazji odpowiedziałam kiedy mam czas na wizaż
|
|
#3956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
Tak w temacie odchowalni, to akurat dobrze sie składa bo ten wątek wykończymy jak akurat nam sie mamuśki rozpakują. Jak bedziemy sie zbliżać do 5000 postów a jeszcze któraś bedzie w dwupaku to założę wątek w odchowalni zeby tutaj już nowego nie zakładać.
W związku z tym proszę o propozycję tytułu do odchowali na priv ( Pearl już 1 podesłała).
|
#3958 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
sudocrem lub zwykły puder nivea ale co najważniejsze przy odparzeniach na kilka dni zrezygnuj z chusteczek tych nawilżanych bo one jeszcze bardziej podrażniają przez kilka dni używaj tylko przygotowanej wody do przemywania osuszaj dupke i smaruj sudocremem to odparzenia szybko zejdą albo tak jak dziewczyny pisały zasypuj mączką
|
|
#3959 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za butlęMieliśmy dziś pobieranie z paluszka, ale Krzysio był bardzo dzielny Cytat:
|
|
#3960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

moje słonko to wogóle dużo pije kupki ma ładne bączki są ja od tych herbatek też mam
kompot z jabłek pije codziennie i jest tak sobie wogóle coś nie tak z moimi jelitami jest już kilka razy miałam akcje jak w I trymestrze wymioty itp ból w plecach ostatnio rennie mi pomogło ma może któraś z was to samo??

mam nadzieje, ze to chwilowe
oczywiscie, wiem, można zmienić jeszcze, ale to znowu tyle zachodu z tym. Było wybrane Liliana Julia, a nagle sobie pomyslalam, ze moze dam po babci, bo duzo ludzi daje po babciach i wpisałam Liliana Helena , hmmm

za bioderka.