|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Kajool na pewno masz rację
|
#1262 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
![]() Cytat:
Dziękujemy za miłe słowa ![]() Hania śpi.. nie chciała wypić mleka po kąpieli.. znowu dzisiaj jakoś gorzej je.. Oglądnęłam Paranormal activity 2 - nie zasnę.. jak bum cyk cyk nie zasnę![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- No masz.. ciągle zapominam napisać: stoo lat dla Sary!! |
|
|
|
|
#1263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
#1264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z WAS robi obiadki przez sitko ?
tzn gotuje a potem przez sitko je "mieli" zamiast blenderem ? Monika ile CI wypija Kinga MM ? |
|
|
|
#1266 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka
beata, kalika, nataszkaa, mamad, brumek mężul dziękuje pięknie za życzenia ![]() imprezkę robimy w piątek więc dziś jestem na W ![]() Co do "umiejętności" to Lilka nic takiego nie umie, jeszcze jej nie uczylam, zapomniałam ![]() Cytat:
krztusi się tymi grudkami.Wczoraj dałam jej jabłko jak Filip jadł i zakrztusiła się takim małym kawałeczkiem...musiałam ją przewrócić na bok i klepać po plecach aż zwróciła ![]() odechciało mi się dawania takich twardych rzeczy do rączki ![]() Cytat:
tylko ten model:http://allegro.pl/czarny-matowy-asus...112154017.html Cytat:
płacisz abonament? ![]() my dalej bezzębni ![]() Lila padła jak mucha, miała tylko jedną drzemkę, na dworze - spała od 11 do 14 ![]() za to usnęła już przed 20
|
|
#1267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podziwiam, za te horrory. Ja z tż jedynkę oglądałam, ale warunek był taki z mojej strony, że oglądamy w dzień Zresztą co noc przeżywam horrory, gdy nie ma tż. Pierwsze co robię po otworzeniu oczu, to patrzę w okna, czy nie stoi tam żadna postać ide do łazienki, to w salonie też pierwsze co w okna czy nikt tam nie stoi Śnią mi się jakieś typy, dobijający mi się do okien! Paranoja, ale tak wygląda mieszkanie w lesie i częste ycie słomianą wdową A rano jak teraz leżał snieg, to aptrzyłam czy nie ma żadnych śladów buciorów nie wiem co by było gdybym jeszcze jakiś horror obejrzała na dobranoc Tym optymistycznym akcentem mówię dobranoc!
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou Ja też już uciekam od jabłka i chleba, bo dama zaczyna odgryzać większe kawałki i boję się, że się zadławi. Chrupki dostaje, natomiast od tygodnia więcej się nimi bawi niż je je. Jabłko ścieram na tarce i podaję na łyżeczce.
Dziś ostatki... tiru a Ja przy laptopie
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje!!!
Nerola, dalej pomęczę. A kwasu hialuronowego w tej mieszance ile jest? to ja z Tobą choc zaraz idę do łóżka z książką ![]() Adaś zasnął, stan podgorączkowy cały dzień, pod wieczór miał znów 38 stopni - dałam mu syrop, to po godzinie spadło tylko o 0,4 stopnia :| a jeszcze bardziej mnie dziwi że jego to nie rusza i zachowuje się jak zwykle...
|
|
#1270 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
saritaStoooo lat ślicznotko ![]() Nataszka ja tez chce usłyszec mama!!!!!! Cytat:
a i tak myje co kilka miesięcy z odmrażaniem wiec odradzam Cytat:
taki pogodny wyraz twarzy ma Cytat:
może w pracy będzie fajnie a możesz pójść na pół etatu? a gdzie pracujesz(jeśli mogę spytać )Cytat:
będzie w weekend impreza Cytat:
jak urodziłam Janka to tak chciałam schudnąć że robiłam spacero-sprinty po 6-8 km codziennie ![]() a jak to p[rzechodziła miała mniejszy apetyt? Cytat:
bo mam w lodówce ciasto fracuskie (light ) i jutro mi się termin ważności kończyChciałam się pochwalić zdobyłam eko marchewkę koleżanka z pracy mi załatwiła i ugotowałam marchwiankę Jasiowi ależ byłam dumna Janek jadł z uśmiechem ale potem cały czas mi wymiotował/ulewał ![]() jadłyście śledzika?
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet TV mi się nie chce włączyć. ![]() To tylko się cieszyć, że się fajnie zachowuje, chyba Ty się tym bardziej stresujesz niż on sam,co? A wiecie,że mi nie wpadło nawet do głowy sprawdzić temperatury damie, jak ząbkuje kupiłam NUROFEN w razie "w" ale uciekam od tych specyfików jak najdalej w sumie, im mniej tym lepiej - tak uważam.Czopa podałam w ostateczności, kiedy boroczka nie wiedziała czy ma płakać,czy mnie gryźć.A termometr generalnie póki co służy mi do sprawdzania temp w sypialni, bo mam elektryczny ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Telik u mnie nie raz damie też się obija i ulewa, tak jakby żołądek nie trawił do końca, bo się przy tym kwasi,choć myślę że to normalne i z czasem zaniknie..chyba nie nie jadłam,bo nie lubię
|
|
|
|
|
#1272 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co tutaj takie pustki, wszytskie swietuja ostatki?? ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-02-21 o 21:02 |
||
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz że nawet nie dziwię się tylko jak to możliwe że o nie rusza, no i mam nadzieję że szybko minie ![]() zmyka, dobranoc!
|
|
|
#1274 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Kajoolku
mam na jutro łososia i pierożki do niego będą wyśmienite a moją diete już dawno szlag trafił
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak bez wazeliny - Teliczku jak widzę Twoje zdjęcia, to mam wrażenie, że żadna dieta nie jest Ci potrzebna
|
#1276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Czy nie ?Abonamentu za telewizję publiczną nie płacę, zastanawiamy się czy płacić .Cytat:
. To samo mam z oknami, dlatego zazwyczaj spuszczam rolety
|
|
|
#1277 | ||
|
Zakorzenienie
|
no tak Ostatki dziś... dla niektórych zwane śledzikiem..(?) włśnie dopiero przed chwilą dowiedziałm się że tak też są nazywane..
![]() Cytat:
przy trzydniówce właśnie ciężko zbija się temperaturę, Filip tez tak ją przechodził.. gorączka dość wysoka a on wesoły , radosny... Cytat:
![]() ważne że marcheweczka Jasiowi smakowała nowa konsystencja więc może musi się przyzwyczaić
|
|
#1278 | |||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Wszystkiego najlepszego dla Sary ![]() i zaległe z wczoraj dla Hani, Bruna, Karolinki, Natana, Julka i SaryCytat:
) można się ewentualnie wybrać... a co o tym myśli Naataszkaa? u mnie dzisiaj były naleśniki (jeszcze zostały) Cytat:
A co do balkonowania się - ja niestety nie mogę - mam balkon na bardzo ruchliwą ulicą - więc tam ani grama świeżego powietrza 2. to tak jak moje, ja już na nie patrzeć nie mogę ale zabiorę się za nie jak się ociepli ![]() 3. Hania - cunda, moja tak samo gada (i też ma te skarpetki z grzechotką ![]() ![]() ![]() Cytat:
3 jeszcze nie obejrzałam.Rysiki Asia - śliczności ![]() Z racji skończenia przez Helenę 6 miesięcy postanowiłam zacząć wprowadzać jej inne posiłki - zakupiłam słoiczki z marchewką, jabłuszka i coś tam jeszcze. Pierwszy dzień - marchewka - nawet coś tam zjadła, niedużo ale niedużo jej dałam , drugiego dnia znowu jej dałam marchewkę i z jedzeniem było gorzej. Dzisiaj i wczoraj była próba z jabłuszkiem - w ogóle nie chciała jeść - mina nieszczęśnicy, skrzywiona, plująca (a akurat jabłuszko mi smakowało, w porównaniu z bezsmakową marchewką), za to na mleczko z UU się "rzuciła" bo głodna była... i jak tu wprowadzać te nowe smaki...W czwartek idziemy na szczepienie i mam takie pytanie czy któraś z was stosowała krem Emla przed szczepieniem? |
|||
|
|
|
#1280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() daj znac jak wyszly pierozki
|
|
|
#1281 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brzuchola mam niefajnego ale i tak mi miło Cytat:
dziś Janek tak się nakręcił marchewką że buzki mu nie zdązyłam umyć a już się przyssał do cyca ![]() Brumku gdzie ty iskrzymy coś? obsmarowałam was w pracy pisemnej na hiszpański
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Hallo.
Melduję się, że żyjemy. Dzisiaj miałam do oddania kolejny rozdział pracy, więc namiętnie pisałam przez ostatnie dni. Dzisiaj Was raczej nie nadrobię. Widziałam, że Adaś coś gorączkuje . Coś mi się wydaje, że trzydniówka Was dopadła, ucałuj go od ciotkiMarzenko jesteś zadowolona z Nuny? Jeździsz już nią? Mogłabyś wkelić zdjęcie Haniołka w niej?
|
|
|
|
#1283 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Zaneta, przez Twoje podsumowanie oplułam monitor.
Blondynko, jesteś usprawiedliwiona. Spotkamy się jak dojdziesz do siebie po operacji. A jak się w ogóle czujesz?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świetna mała gaduła. Cytat:
![]() Ale trzymasz mnie w napięciu. Cytat:
Gratulacje! ![]() Cytat:
. Tak poważnie, to wiem jak nieudana wizyta u fryzjera skutecznie potrafi zepsuć humor. ![]() Cytat:
Cytat:
Może za dużo zjadł, stąd ulewanie?2. Jadłam i to przez Ciebie. ![]() No dobra ciotki, to teraz przyznać się jak kciuki były trzymane? Dziecko mi włączyło niezły alarm po szczepieniu...na szczęście był chwilowy. Moja powabna panna Hanna waży jedynie 8,8 kg - mój mały kochany klocuszek. Najlepszy był mój tata z którym rozmawiałam przez telefon:Ja- Zgadnij ile Hania waży? Tata- Oj nie wiem.. J- No zgadnij... T- Hmmm....5,5 kg? J- Tyaa, tyle to było jak miała 1,5 miesiąca.
|
|||||||
|
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
pisałam pól wieczoru z doskoku odpowiedzi i wszystko wcieło
chyba z tej okazji pojde spać Stronczek za pierwszego ząbka brawooo! Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-02-21 o 22:17 |
|
|
|
#1285 |
|
Wtajemniczenie
|
Nataszka jaki Ty masz fajny głos! Nie wiem dlaczego, ale myślałam, że będzie niższy i "cięższy". Mam wrażenie, że masz głos trochę do mojego podobny. Jak słuchałam nagrania, to jakbym siebie słyszała
.Jakby co, mam do Ciebie 100 km. Jak się przełamię co do wizyt u kosmetyczki (nie lubię jak ktoś obcy mnie dotyka - fryzjer, kosmetyczka, masażysta, dentysta), to będę do Ciebie waliła .Telik a co ciekawego napisałaś? ![]() Natka
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tego państwowego nie płać, do moich rodziców też przychodzi żeby zapłacili za parę lat prawie 1000zł ale mają to w poważaniu.. to nieściągalne raczejIrytuje mnie to że każą sobie płacić abonament a i tak puszczają reklamy, na których zarabiają mnóstwo kasy Kajool zgapiłam Twółj przepis i zrobie te pierożki jutro, bo mam też resztke ciasta francuskiego, które trzeba zużyć i fetę która od dawna zalega w lodówce
|
|
#1287 | |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie Stronczek
!---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() Nie zamierzasz płacić?
|
|
|
#1288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiktoria tez nie lubi chrupek, biszkoptow i pietek od chleba... w sumie nic co trzeba gryzc Cytat:
Sliczna Asienka sama bym tak nazwala moja córcie ale mam w rodzinie juz dwie Asie w tym moja mama Wiki umie robic "bucu - bucu" mowie do niej bucu bucu i zblizam czolo do jej czolka i ona wtedy robi buc i uderza swoim w moje. |
||
|
|
|
#1289 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale się stęskniłam za Wami przez tych kilka godzin
![]() Cytat:
Cytat:
A innym nie przeszkadza? Bo może to ona powinna być pierwsza do odstrzału?Cytat:
![]() BOMBA!!!! Tak się cieszę, jakby to był nasz ząb ![]() Cytat:
Cytat:
No ale to dobrze ![]() Cytat:
Może musi się "przyjąć" nowy pokarm ![]() Śledzików nie lubię ![]() A z lodówką to mnie zaskoczyłaś Czekałam na Twoją opinię w tej kwestii i głowę bym sobie dała uciąć, że będziesz na nofrostem. Ale widać jeszcze za mało się znamy ![]() Kurczę, naprawdę mam brać bez tego? Dziewczyny, jesteście jedynymi w całym necie, które są na nie ![]() Cytat:
![]() U nas pół roczku jutro wybija i też za kilka dni Tymuś dostanie pierwsze żarełko ![]() Z tego co piszą, to do roku i tak mleko matki ma być podstawowym pokarmem a jedzenie innych rzeczy może być tylko zabawą. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() Przyznaj się szybko co tam wysmarowałaś ![]() A jak było na nartach? ![]() Cytat:
![]() Marzenko - serniczek
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-21 o 22:48 |
|||||||||
|
|
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
co do abonamentu to my płacimy od stycznie i mamy canal + (satelita) i juz sama zgłupiałam z tym państwowym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

)

nie zasnę.. jak bum cyk cyk nie zasnę

dol za dolem

?
. Coś mi się wydaje, że trzydniówka Was dopadła, ucałuj go od ciotki
Dziecko mi włączyło niezły alarm po szczepieniu...na szczęście był chwilowy. Moja powabna panna Hanna waży jedynie 8,8 kg
nie smakują jej chyba