Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 15:00   #1441
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
to po co ktoś taki na etacie? "posiedź sobie" albo "zjedz coś" może mi powiedzieć byle kto, a opatrzyć rany może np. nauczyciel od PO lub jakikolwiek, który ma kurs pierwszej pomocy.
Kiedyś pielęgniarka w szkole mogła dużo więcej. Chociażby mogła podać leki przeciwbólowe. A potem chyba pojawił się zakaz podawania leków „bo uczeń może mieć na nie uczulenie” czy jakoś tak No faktycznie, bo uczeń w gimnazjum czy w liceum to nie wie czy ma uczulenie na jakiś popularny lek przeciwbólowy.
Doszło do tego, że pielęgniarka nie mogła podać tego leku nawet po telefonicznej konsultacji z rodzicem. Ale to w ogóle chore było. Nie wiem jak jest teraz, może się coś zmieniło (oby!).
Stary 2012-02-20, 15:05   #1442
agniesikk
Zakorzenienie

Teraz pielęgniarki normalnie podają leki przeciwbólowe.
A co do opatrywania ran przez nauczycieli PO- nauczyciel z mojej szkoły zrobiłby krzywdę, zamiast pomóc Także dobrze, że ta pielęgniarka jest.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:11   #1443
201604181004
Konto usunięte

Btw dziwi mnie coś, znaczy się od jakiegoś czasu zauważyłam jakieś zamotanie wśród kierowców - w ciągu ostatniego tygodnia pykałam awaryjnymi z 10 razy bo ktoś za mną nie włączył świateł rekord padł dzisiaj, jechałam ponad 20 km na uczelnie i na tym krótkim odcinku trzy osoby miały wyłączone.

Chyba wiosna zaskoczyła kierowców
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 15:17   #1444
arenika
Zadomowienie

Może żarówki oszczędzają :P
arenika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:04   #1445
Ninquelote
Wtajemniczenie

Mi przeokropnie brakuje pielęgniarki w szkołach w których uczę. Nie bardzo mogę wyjść z lekcji, żeby zadzwonić po rodzica a potem czekać z uczniem na jego przyjazd. A dzieci w taki wieku, że same mogą sobie krzywdę niechcący zrobić.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:17   #1446
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
A mnie zdenerwowała pani higienistka z mojej szkoły. Mam chore serce, częstoskurcz napadowy komorowy - mocno się zdenerwuję, i już, serce przyśpiesza (nawet 200 -300 uderzeń na minutę), ciśnienie spada, pot, mroczki przed oczami, nie mogę oddychać, blednę momentalnie, nawet nie jestem w stanie ustać na nogach. No i właśnie tak miałam przedwczoraj. Prawie zemdlałam na przerwie, kolega zaniósł mnie do higienistki. Opowiedziałam jej ledwo, co się ze mną dzieje, i mam przykazanie, dzwonić po opiekuna (mama lub babcia) i po pogotowie. Powiedziałam jej to. ŁASKAWIE ruszyła pupsko z krzesła. Zmierzyła mi puls, powiedziała że ja chyba martwa jestem, bo nie mam pulsu. Walczę prawie z czernią w oczach, błagam żeby zadzwoniła, ona do mnie "POSIEDŹ SOBIE I CI PRZEJDZIE"
Kolega zadzwonił po moją mamę, mama po pogotowie, i od piątku leżę w szpitalu. I zemdlałam w karetce. Jutro składam skargę na szanowną higienistkę, która nie robi absolutnie nic.
Tzn nie ja, mama, bo ja zostaję na obserwacji do wtorku.
I słusznie! Co z głupota, i tacy ludzie mają zajmować się chorymi uczniami .

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:31   #1447
nicRu
maszyna, nie człowiek

_Tinkerbell, chwała Ci za to, ze masz odwagę zgłosić skargę, bo to jest zaniedbanie obowiązków i to totalne; a jakby trafił do niej uczeń z cukrzycą, który zapomniał insuliny, to co, też kazałaby poleżeć?
Mam nadzieję, że już sie czujesz lepiej, bo rok temu miałam podobne problemy zdrowotne i wiem, że to bardzo nieprzyjemne
Stary 2012-02-20, 20:26   #1448
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Ja natomiast słyszałam i czytałam, że niektórzy mówią:

np. zamiast ,,powiedziałam chłopakowi'', to ,, powiedziałam dla chłopaka''

albo zamiast ..okłamywał szefa'', to ,,kłamał dla szefa''

dziwnie to brzmi, jakby miało inne znaczenie
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę, że rusycyzm No...chyba że też jako błąd czy potoczne wyrażenie w języku rosyjskim.
W rosyjskim jest celownik ? Bo jesli nie, to by mnie ten rusycyzm nie zdziwil.

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
w

tak się mówi gdzieś na północy chyba, ja jestem z południa i śmieszy mnie to słowo
"Gdzies na polnocy" ? W Pyrlandii tak po prostu mowia

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A widzicie, a ja na przykład mam przykaz robienia z siebie debila i pytania o dowód WSZYSTKICH WYGLĄDAJĄCYCH poniżej 30 lat jak kupują papierosy albo mocniejsze alkohole[przy piwie niby też, ale jak ktoś dowodu nie ma i wygląda na pełnoletność to ostaecznie możemy odpuścić]. Żeby było zabawniej-jesteśmy kontrolowani czy tego przestrzegamy. Mój rekord to kobieta lat 40, ale nie moja wina że na mniej wyglądała Więc nie do końca jest tak, że tylko "niepewnych" o tenże dowód się pyta.
No, ale... co w tym zlego ?

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To to jaja jakies, bo osoba idaca nawet na dymka z 5 razy w ciagu dnia powinna lacznie tam z pol godziny spedzic, 4h ?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:59   #1449
37celina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A widzicie, a ja na przykład mam przykaz robienia z siebie debila i pytania o dowód WSZYSTKICH WYGLĄDAJĄCYCH poniżej 30 lat jak kupują papierosy albo mocniejsze alkohole[przy piwie niby też, ale jak ktoś dowodu nie ma i wygląda na pełnoletność to ostaecznie możemy odpuścić]. Żeby było zabawniej-jesteśmy kontrolowani czy tego przestrzegamy. Mój rekord to kobieta lat 40, ale nie moja wina że na mniej wyglądała Więc nie do końca jest tak, że tylko "niepewnych" o tenże dowód się pyta.
Ja też niedawno miałam do czynienia z taka kasjerką. Kurde ja baba blisko 40-letnia, a dowód chciała bo alkohol kupowałam. Sytuacja wydawała mi się śmieszna ale potem w domu pomyślałam, że może kierownika powinnam kazać wezwać skoro ona ślepa była. Ludzie w tym wieku nie muszą do sklepu chodzić z dokumentami ale akurat miałam bo autem byłam.
37celina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:55   #1450
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
W rosyjskim jest celownik ? Bo jesli nie, to by mnie ten rusycyzm nie zdziwil.
Jest
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 23:06   #1451
201604181004
Konto usunięte

Oczywiście że jest ale powiedzieć to dla kogoś, dać dla kogoś, jest charakterystyczne dla gwary około Suwałk, co raczej łączy się z sąsiedztwem Litwy

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Poza tym rosyjski celownik to raczej nie to bo normalnie daj to; komu czemu? (albo skolka komu liet) mnie, tiebie, jemu, jej, nam, wam, im itp.
Stary 2012-02-20, 23:07   #1452
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ale czy przy okłamywać kogoś i tego typu wyrażeniach? bo okłamywać - Я обманывала людей, a powiedzieć to tym bardziej bez "dla"...

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

ano wlasnie
Stary 2012-02-21, 14:55   #1453
zabciajs
Zakorzenienie

Linki, filmiki na fb które głoszą np: Upiekł kota w mikrofali, z jakiejś stronki sadistic w nazwie:/
Po co to umieszczać?

Ehh znów będę cały dzień przeżywać...
Stary 2012-02-21, 15:05   #1454
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Linki, filmiki na fb które głoszą np: Upiekł kota w mikrofali, z jakiejś stronki sadistic w nazwie:/
Po co to umieszczać?

Ehh znów będę cały dzień przeżywać...
W tej mikrofali nie było żywego kota Więc nie przeżywaj bo to tylko pluszak w niej był....
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:14   #1455
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Ja np. nie lubie jak wchodze sobie na fb a tutaj masakruja mnie zdjecia 4 zbitych psow, przypalonych kotow, biednych koni.

Jestem wrazliwa na cierpienie zwierzat i np. wplacam gdy schroniska zbieraja pieniadze, oddalam raz procent podatku wlasnie na przytuliska i nie mam oporow przed pomaganiem.
Ale nie oznacza to, ze mnie takie widoki zacheca do jeszcze wiekszej pomocy. Wrecz przeciwnie, tylko sie denerwuje, ze musze cos takiego ogladac.

Wiem, ze moge dostac odpowiedzi w stylu "Nie obchodzi Cie los bednych zwierzat, trzeba takie zdjecia podawac dalej", ewentualnie "Mamy wolnosc wypowiedzi i takie zdjecia maja prawo byc", ale kurcze.., jak juz raz na czas zajrze na tego fb to zeby poczytac co napisali mi znajomi, przejrzec wydarzenia, ale niekoniecznie takie drastyczne. W moim przypadku daja odwrotny efekt do zamierzonego.

Edytowane przez Kruche Ciastko
Czas edycji: 2012-02-21 o 15:20
Kruche Ciastko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:19   #1456
Stace
Zakorzenienie

Kompletnie nie rozumiem jak (?!) Rihanna może wracać do Chrisa. Chyba, że to tylko plotki. Nie jestem jakąś jej wielką fanką, ale mnie to szokuje. Jak można dawać się prać przez jakiegoś kretyna . Na jej miejscu już nigdy nie chciałabym widzieć na oczy takiego śmiecia.

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:28   #1457
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
W tej mikrofali nie było żywego kota Więc nie przeżywaj bo to tylko pluszak w niej był....
Ohh dzięki za tą informację
Stary 2012-02-21, 15:36   #1458
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Kompletnie nie rozumiem jak (?!) Rihanna może wracać do Chrisa. Chyba, że to tylko plotki. Nie jestem jakąś jej wielką fanką, ale mnie to szokuje. Jak można dawać się prać przez jakiegoś kretyna . Na jej miejscu już nigdy nie chciałabym widzieć na oczy takiego śmiecia.
Tez mnie to dziwi.
O ile w jakims stopniu porafie zrozumiec kobiety, ktore boja sie, lub wrecz nie potrafia odejsc od mezow znecajacych sie nad nimi - poniewaz istnieje taki syndrom przywiazania nawet do osoby, ktora Cie maltretuje psychicznie i fizycznie. O tyle nie potrafie zrozumiec mlodej kobiety, ktora byla odseparowana od niego, nie mieszkala z nim, kilka lat zyla bez niego, ba, byla z innymi a teraz wraca do niego...
Stary 2012-02-21, 15:41   #1459
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Ja np. nie lubie jak wchodze sobie na fb a tutaj masakruja mnie zdjecia 4 zbitych psow, przypalonych kotow, biednych koni.

facebooka nie mam, ale to chore jest. Tak jakby słowo pisane nie działało na ludzi, trzeba piktogramem pierdyknąć, bo się inaczej nie zorientują, że "przypalony kot" to naprawdę przypalony kot...

Nie lubię takich akcji. Tak samo nie rozumiem tych wszystkich zapowiedzi w TV (jak jeszcze miałam telewizor w domu) typu: "za chwilę pokażemy drastyczny materiał, ble ble ble". Bo ocenzurowanie pikselkami to wielki problem jest. To już nie jest informacja, to jest rzucenie krwawego obrazka, żeby oglądalność skoczyła

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 15:46   #1460
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
facebooka nie mam, ale to chore jest. Tak jakby słowo pisane nie działało na ludzi, trzeba piktogramem pierdyknąć, bo się inaczej nie zorientują, że "przypalony kot" to naprawdę przypalony kot...

Nie lubię takich akcji. Tak samo nie rozumiem tych wszystkich zapowiedzi w TV (jak jeszcze miałam telewizor w domu) typu: "za chwilę pokażemy drastyczny materiał, ble ble ble". Bo ocenzurowanie pikselkami to wielki problem jest. To już nie jest informacja, to jest rzucenie krwawego obrazka, żeby oglądalność skoczyła
Z tego pwoodu wlasnie nie wlaczam wiadomosci, faktow, etc
Zreszta to jest jakis naczelny trend, ktory mnie wkurza - epatowanie przemoca... Wystarczy spojrzec chociazby na to jakie zdjecia z ostatnich kilku lat zdobywaly nagrody World Press Photo - wystarczy pojechac na wojne, walnac fotke umazaneg krwia dzieciaka, ew. zolnierza w okopie, ktory przeywa czyjas smierc, czy sam nie ma nogi i juz nagroda glowna..

I, paradoksalnie, takie dzialania sprawiaja, ze ludzie nie przejmuja sie przemoca dookola, szokujacymi materialami, bo sie z tymi, w codziennych kontakach, oswajaja...
Stary 2012-02-21, 19:03   #1461
BioIvO
Zakorzenienie

Dziwią mnie przesądy i uprzedzenia panujące na tzw.rynku pracy. Jak można utrwalać stereoptypy, ze np. osoby koło 50, nie bedą dobrymi pracownikami, ze są za starzy żeby chciało im sie dobrze pracować i wogóle nie opłaca sie takich zatrudniać. W moim Tesco pracuje sporo starszawych kasjerek i bardzo dobrze sobie radzą i z techniką i ze sprawnością obsługi. Wcale nie są gorsze od studentek.
Albo zakładanie, ze młoda matka będzie kiepskim pracownikiem bo będzie siedzieć na zwolnieniach lekarskich. A może taka kobieta ma dobrze zorganizowana opiekę dla dziecka i wogóle nie będzie brać zwolnień, w przeciwieństwie do bezdzietnej, chorowitej koleżanki.
Albo pogląd, ze najlepiej zatrudniać kogoś do 30, bo potem to już bez doświadczenia zawodowego do niczego sie nie przyda. Zastanawiam sie w czym lepsza jest niedoświadczona 20 latka od niedoświadczonej 35 latki. Przecież ludzie czasami chcą sie przekwalifikować, nauczyć nowych rzeczy i to nie zależnie od wieku.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 19:16   #1462
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Albo zakładanie, ze młoda matka będzie kiepskim pracownikiem bo będzie siedzieć na zwolnieniach lekarskich. A może taka kobieta ma dobrze zorganizowana opiekę dla dziecka i wogóle nie będzie brać zwolnień(...)
wiesz co, czasami z doświadczenia po prostu. Smutne, krzywdzące dla innych, dobrych pracowników (w takiej sytuacji, czyli matek po prostu), ale niestety często się zdarza.

Na przykładzie mojej siostry. Ma małą firmę, wiedzie się jej dobrze, ale na zasadzie zapitalania od rana do nocy. I zatrudniła dwa razy młode matki, dwa razy była zapewniana, że wszystko będzie picuś, że jest rodzina, nianie itd. i nawet jak maluchy zachorują, to to się nie odbije na pracy. I dwa razy się nieźle przejechała. Za trzecim zatrudniła kobietę, ale bezdzietną. Za to starszą, więc może jakoś tym "wyrównała".

Bo jedno to krzywdzące i stereotypowe myślenie, a drugie- praktyka dużej ilości kobiet. Bo ja sama znam kilka dziewczyn, które jak tylko się dowiedziały, że są w ciąży to jak najszybciej brały zwolnienia wszelakiego rodzaju. I siedziały sobie pół ciąży (i nie, ciąża nie była zagrożona), długi czas po i potem jeszcze trochę, w domku, za kasę firmy. No i postawmy się teraz w miejscu pracodawcy. Mnie by coś trafiło chyba.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 20:42   #1463
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 37celina Pokaż wiadomość
Ja też niedawno miałam do czynienia z taka kasjerką. Kurde ja baba blisko 40-letnia, a dowód chciała bo alkohol kupowałam. Sytuacja wydawała mi się śmieszna ale potem w domu pomyślałam, że może kierownika powinnam kazać wezwać skoro ona ślepa była. Ludzie w tym wieku nie muszą do sklepu chodzić z dokumentami ale akurat miałam bo autem byłam.
Nie ma to, jak zrozumienie, ze te kasjerki tak nie z wlasnej woli.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Oczywiście że jest ale powiedzieć to dla kogoś, dać dla kogoś, jest charakterystyczne dla gwary około Suwałk, co raczej łączy się z sąsiedztwem Litwy

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Poza tym rosyjski celownik to raczej nie to bo normalnie daj to; komu czemu? (albo skolka komu liet) mnie, tiebie, jemu, jej, nam, wam, im itp.
Wg mnie to raczej charakterystyczne dla Podlasia, a nie jakiegos drobnego fragmentu regionu

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Ja nie bardzo rozumiem, ze sie komus chce w zycie gwiazdek wnikac

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:01   #1464
201604181004
Konto usunięte

To nie jest kwestia według mnie tylko po prostu tak jest. gwara podlaska czerpie z Ukrainy i to znowu nie ta konstrukcja gramatyczna. Poza tym Suwalszczyzna nie jest znowu taka mała i po prostu ręczę że daj to dla kogoś, powiedz to dla lekarza pochodzi z gwary suwalskiej i tutaj doszukujemy się głównie oddziaływania litewskiego ewentualnie białoruskiego (ale to przejawia się raczej w leksyce). Nie ma to związku z rusycyzmami.

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2012-02-21 o 21:06
Stary 2012-02-21, 21:10   #1465
37celina
Raczkowanie

[QUOTE=Wyrak;32459156] Nie ma to, jak zrozumienie, ze te kasjerki tak nie z wlasnej woli.

Niby mam zrozumienie ale nie do końca. Nigdy nikt o dowód mnie nie prosił a mało tego bo ta sama kasjerka wiele razy alkohol mi kasowała i jakoś na nieletnią jej nie wyglądałam. Mam w końcu prawie 40 lat a nie 25 i mogę być z lekka oburzona.
37celina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:13   #1466
agniesikk
Zakorzenienie

[QUOTE=37celina;32460029]
Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Nie ma to, jak zrozumienie, ze te kasjerki tak nie z wlasnej woli.

Niby mam zrozumienie ale nie do końca. Nigdy nikt o dowód mnie nie prosił a mało tego bo ta sama kasjerka wiele razy alkohol mi kasowała i jakoś na nieletnią jej nie wyglądałam. Mam w końcu prawie 40 lat a nie 25 i mogę być z lekka oburzona.
Mojej mamy koleżankę, bodajże rówieśniczkę (czyli 48 lat) poproszono o dowód- paranoja. Nie wiem jaki poziom inteligencji i wzrok musiał mieć kasjer Kobieta filigranowa- mała, chuda, no ale kurczę, jednak na te ponad 40 lat wyglądała. Też mi się to dziwne wydaje, już niektórzy chyba sprawdzają te dowody tak dla zasady, bez żadnego zastanowienia. Jeszcze o ile potrafię zrozumieć sprawdzanie dowodu dziewczynie po dwudziestce, to już jednak po 30 roku życia twarz wygląda poważnie (nie mylić ze zmarszczkami, po prostu już wtedy ma się rysy dorosłej kobiety, a nie podlotka).

Edytowane przez agniesikk
Czas edycji: 2012-02-21 o 21:14
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:15   #1467
201604181004
Konto usunięte

Nie no spoko ja kiedyś akurat zostawilam dowód w drugim portfelu i pokazałam prawo jazdy to się kobieta głowiła i aż kierowniczkę sklepu zawołała (lokalny sklep osiedlowy) czy to może być i czy napewno jestem pełnoletnia.
Stary 2012-02-21, 21:28   #1468
Candy_lips
Zakorzenienie

Hehe, u mnie podobnie, z tym, że niska nie jestem- 170 cm wzrostu i mam 20 lat.. ale oby jak najdłużej o dowód pytali, będę wiedziała, że dobrze się trzymam, hehe . Ja jak raz byłam pytana o dowód w sklepie i miałam pokazać, to naprwdę, przecierali oczy ze zdziwienia, a wcześniej babka mówi "na pewno nie masz 18 lat" hehe Ale to może była jedna sytuacja, gdy kupowałam dowód na Sylwestra, bo ogólnie nie piję i nie palę, gdyby jednak tak było, to takich akcji na pewno byłoby więcej . . A dla odmiany miałam wyklładowcę na uczelni, który jak się okazało miał 42 lata, a każdy myślał, że 28-30 lat, tak wyglądał i potem mówią do niego : "Chyba pana tak dobrze te papierosy , które pan pali zakonserwowały"

A mnie też dziwi przejmowanie się życiem gwiazd, po co to komu? Oczywiście, niech nikt nie przyjmuje tego do siebie, ale po prostu te wszystkie informacje z gazet o "gwiazdach" to zazwyczaj wyssane z palca plotki, ktoś sobie jakąś teorię dorabia, żeby ludzie się "podniecali". Ja nie widzę w tym nic ekscytującego.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 21:39   #1469
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
A mnie też dziwi przejmowanie się życiem gwiazd, po co to komu? Oczywiście, niech nikt nie przyjmuje tego do siebie, ale po prostu te wszystkie informacje z gazet o "gwiazdach" to zazwyczaj wyssane z palca plotki, ktoś sobie jakąś teorię dorabia, żeby ludzie się "podniecali". Ja nie widzę w tym nic ekscytującego.
Też mnie to dziwi.
Stary 2012-02-21, 21:49   #1470
Ejniacz
Zadomowienie

Zdziwiło i zdenerwowało mnie ostatnio zachowanie pewnej babki w ciąży. Stałam na kasie, kolejka długa, blat jest dość wysoko, w dodatku stoją na nim stojaki z zakładkami i gablota z Parkera, co dość skutecznie zasłania mi widok na 'ogonek' z kolejki. No i pani w ciąży stała w kolejce, jak już doszła do kasy to wyraziła swoje oburzenie, 'że jeszcze nigdy w kolejce stać nie musiała, brak mi kultury i ona skargę chce złożyć'. Przyszła kierowniczka, wyjaśniła kobicie jak sprawa wygląda i że jeśli źle się czuła to wystarczyło żeby podeszła do kasy z przodu i zostałaby od razu skasowana. Niestety to babki nie dotarło i sapiąc ze złości wyszła ze sklepu

Ja jej naprawdę nie widziałam i bez przesady, ale nie będę wychodzić co 5 minut zza lady żeby zobaczyć czy przypadkiem w kolejce nie stoi kobieta w ciąży. Drażni mnie takie robienie z siebie świętej krowy, że wszyscy muszą komuś nadskakiwać, a jeśli źle się czuła to wystarczyło podejść do kasy od przodu.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości