|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
ja dużo opini złych i dobrych słyszałam o Polnej i gdyby nie to że jak poroniłam tam mnie czyścili to bym nie miała swojego zdania ale jak tam trafiłam po poronieniu i potraktowali mnie jak przedmiot to byłam strasznie zrażona do Polnej za nic nie chciałam tam rodzić nooo ale że moja druga ciąża była zagrożona i już na końcu nie ciekawie to wyglądało spore rozwarcie to mój lekarz zadecydował że jak coś się zacznie dziać to odrazu mam jechać na Polną i tylko dlatego na Polnej rodziłam bo tam miałam najbliżej gdy mi wody odeszły no a wody już miałam zielone a najlepsze jest to że tydz wcześniej jakoś chyba byłam u lekarza i sprawdzał rozwarcie i mówi wody czyściutkie wszystko ok tylko to rozwarcie spore wiec niewiem jakim cudem te wody w tydzień zrobiły się zielone nie wiem czy to możliwe? aha jeszcze co do porodówki na polnej to tak jak pisałam wcześniej porodówka rewelacja położne super wiec byłam bardzo zadowolona ale poporodowy to już brak słow tak mnie naszło na plendze że normalnie poleciałam se zrobić udało się bo mały wykąpany nakarmiony piuchna sobie teraz grzecznie a ja mam chwile dla siebie
|
|
#3992 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
dobry wieczór!!
Moja Emilka dzisiaj skończyła tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się, że u Ciebie Agatku lepiej ![]() Cytat:
(Z mężem łaskotaliśmy ją w stopy, pocierałam jej ciałko mokrymi chusteczkami, by tylko ją wybudzić) Cytat:
|
||||
|
|
|
#3993 |
|
Wtajemniczenie
|
kasik tam na pierwszeej stronie jest mała jakaś pomyłka bo natisska jest dwa razy wpisana jako rozpakowana i jako mama lutowa nierozpakowana
chyba że ja o czymś nie wiem - blizniaki miały byc i pierwszy wyskoczył szybciej a drugi bobo czeka na swój termin
|
#3994 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś byłam na wizycie i nawet nic mnie nie zbadał ani szyjki ani rozwarcia... dziwny ten mój lekarz calkiem.
twardnienia brzucha wcześniej też często miałam ale raczej bezbolesne ... kość łonowa też od jakiegoś czasu nie daje mi spokoju i boli i chodzę czasem jak pokraka no nic zobaczymy czy coś sie przez noc rozwinie jakby co rano dam znać miłej nocki
|
#3995 | |
|
Rozeznanie
|
http://erycze.wrzuta.pl/film/9xx8kCr..._slodka_milosc - SŁODKIE :P ale trochę bym miała stracha jednak...
![]() http://mega.kot.wrzuta.pl/film/7Mks0...olnie_czolgaja - PADŁAM ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
MMONIKA a jak lekarz na wizycie sprawdzał ci wody??
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-02-21 o 21:38 |
|
|
|
|
#3996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wnikałam zbytnio w to
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mogą z dnia na dzień zrobić się zielone. Ja miałam w sobotę rano czyściutkie a już w niedzielę nad ranem sączyły mi się zielonkawe bo mała smołke wydalila. lucy pocieszylas mnie swoim postem mała jadła przez 10 min z jednego cyca i przez 10 z drugiego potem trochę ulala więc jej nie przystawiałam. Pokrecila trochę głową i zasnęła |
|
|
|
|
#3998 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3999 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My jutro idziemy na bioderka. Gad ma hodowlę potówek od kilku dni (nie jest przegrzewany, tempka w domu 22 stopnie, ubrany w bawełniane body i pajac). Więc.. zrobiłam szklaneczkę krochmalu i już po jednym nakrochmaleniu potówy zaczęły znikać! Po kąpieli miał drugie smarowanie. Zobaczymy rano jak wygląda. Poczytam forum i spadam lulu. Słodkich snów. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Nie mówię, że jest to lepszy sposób karmienia, ale każdy ma prawo wyboru. Alan przez pierwsze 2 tyg umiał ssać i z cyca i butli, ale mi karmienie cycem po prostu nie leży. Po pierwsze tak zwane "wiszenie na cycu cały dzień" to dla mnie jakiś koszmar, a po drugie dzięki odciąganiu nie jestem uwiązana do dziecka. Zostawiam butelkę z pokarmem, opycham dzidzie dziadkom i idę np. z Tż na randkę wszyscy są zadowoleni i mogą nacieszyć się dzidziusiem. A Alan jest zrelaksowany, spokojny, wyspany (ja również) i chyba nie odczuwa bardzo braku cyca. Dużo go przytulam, pieszczę, całuje, masuje ..a od 3 dni jak go zacałowuje w szyjkę to się tak cudaśnie bezzębnie uśmiecha
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy
Co do butli to ja bym tak robiła jak mi jest wygodnie ważne, że dostaje mleko matki tak? A to jakim sposobem to Twoja sprawa!
|
#4001 |
|
Raczkowanie
|
u mnie jednak fałszywy alarm bo wszystkie skurcze minęły. Za to obudził mnie głód i nie mogłam zasnąć wstałam zjadłam 2 kanapeczki a teraz dopijam herbatkę
nie ma to jak śniadanie o 4
|
#4002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
termin mialaś na 26 ja 29...ale mnie nic nie rusza jeszcze. Pewnie się zastanawiasz co robie o tej porze na wizażu. Sama się zastanawiam co mi jest. Obudziłam się bo coś mi się śnilo a dokladnie śniło mi się ,że nasz maly Hubert urodzil się w moim śnie. Tzn. spałam i go urodziłam, otworzyłam oczy a on obok mnie leżał. Nie wiedziałam co zrobić i dzwoniłam po mamę. Hm... tylko ,że ja jestem w Poznaniu a mama jakieś 75 km stąd..... szok. zanim ogarnęłam ,że to mi się śniło tylko to trochę minęło..... patrze na zegarek a to 3.27.... no to połaziłam trochę, ciastka zjadłam i teraz czytam co napisałyście ciekawego bo zasnąć nie mogę. Czy Wy też macie takie obawy? Ja starsznie się boje ,że nie zdąrze do szpitala. Bo muszę dzwonić aby mąż przyjechał bo on jest w domu a ja w Poznaniu siedzę i czekam na poród i chodzę na uczelnię jak trzeba. Ciągle mi się wydaje ,że to będzie szybko i będę musiała jechać sama lub prosić kogoś ze znajomych czy wspólokatorów z którymi mieszkam. Ogólnie ma kto mnie zawieść bo w Poznaniu jest moja cała rodzina - tzn ciotki, kuzynki, męża rodzeństwo... moi znajomi , mój brat z żona - wszyscy chcą ze mną jechać.... a ja tak i tak się boje. Nie boję się porodu tylko właśnie tej decyzji czy to już i że muszę do szpitala....a ja chyba szpitala się boje najbardziej....nie znam tej polityki całej... gdzie izba przyjeć itp. a strasznie nie znoszę niemiłych ludzi... i boję się , że akurat trafie na taką dyżurkę ![]() Tak więc 4 nad ranem...ja nie śpie i co tu robić? Nie wiem co to skurcze.... twardnienie brzucha też nie... termin na 29-1... szyjki nie mam wcale po ostatniej wizycie mi powiedziała moja p. ginekolog. Kolejna wizyta 28 luty i mam zamiar do niej wytrwać. Tylko, że już sobie zaplanowałam, że w ten wtorek - 28 to pójdę na długi spacer przed wizytą, trochę poskaczę itp. i jak pójdę na wizytę na godzinę 20 to babka mi powie ze mam jakieś rozwarcie i może się zacząć.... tylko plany... planami.... zobaczymy jak to będzie. Nie mam szyjki wcale ,ale podobno tam wszystko mocno trzyma. dobra już nie marudzę... każda z Was to przeszla i zyje... nie jestem sama... ale czekanie w moim przypadku objawia się lękiem.. i jakoś boje się... chciałabym aby mąż spał kolo mnie, na pewno czuła bym się bezpieczniej. No ale on nie może... praca... mam dzwonić to przyjedzie... ale czy dobrze wyczuje ,że to już???? Ania 1988 tak spokojnie pisała ,że idzie spać a już skurcze miała... chciałabym mieć taki spokój. |
|
|
|
|
#4003 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i trzymam kciuki zeby maz zdazyl dojechac!
|
|
|
#4004 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczny jestem przerażona jestem od 4 dni w domu i właśnie zmierzył temperaturę i mam gorączkę 37,9 mogę karmić piersią ?
|
#4005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak ja jeszcze się zaliczam do tych , które nie urodziły. Termin z USG minął wczoraj i nic. Termin z OM to 27 luty. Byłam w poniedziałek u lekarza i nic się nie dzieje, zero rozwarcia, szyjka długa i zamknięta, dzidzia wysoko. Lekarz powiedział , że daje mi jeszcze 7-10 dni. Wcześniej raczej nie urodzę. Z jednej strony to pasuje bo w sobotę mam ostatni egzamin w szkole Ale chyba już za bardzo myślę o dziecku, śni mi się codziennie malutki bobasek. |
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski czy uzywała któraś z Was chusteczki ze schleckera? Dokladnie chodzi mi o firme babysmile, bo są w dosc fajnej promocji i nie wiem czy sie skusic
![]() http://www4.schlecker.com/htdocs/cms...Polen_1302.pdf |
|
|
|
#4007 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
Dph czytałam kiedys na ten temat i ponoc jak nie przekracza 39 to mozna karmic. Ja bym wzieła paracetamol na zbicie goraczki i bym karmiła
|
#4009 |
|
Rozeznanie
|
Witam
My czekamy na położną. Dziewczyny u mojego bobasa pojawiła się w brwiach taka sucha skórka jakby strupki,czy to moze ciemieniucha????? |
|
|
|
#4010 | |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuski
U nas juz dzisiaj gorzej ze spaniem i karmieniem, Mili od 3:30 do 5:30 wisiała na cycu, a o 7 juz pobudka ....na kupsztala.....znowu body osrane Teraz znowu ciamka, a mi pozostaje 1 reka pisac ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
|
#4011 |
|
Raczkowanie
|
Nici z rodzenia wszystko przeszło na dobre chociaż w nocy jeszcze coś tam ćmiło. już ponad 4000 postów a przecież wszystkie w tym wątku już miałyśmy się rozpakować
![]() Anulka_86 nie mart się tak. ja tez mam koszmary ale bardziej tego typu że urodziłąm a nie mogę karmić bo dzidzia mnie gryzie albo sutki mnie bardzo bolą albo że mąż mi nie chce w niczym pomóc a dzidziuś cały czas płacze....
|
#4012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4013 |
|
BAN stały
|
Aaaaaa wezcie tego wyjca ode mnie! Cala noc nie spal. Spal po 5 minut i 1,5 godziny marudzenia. Jz chce spaaaac
Zbieramy sie na szczepienie. |
|
|
|
#4014 | |||
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki zeby to była tylko wysypka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
za wizyteCytat:
![]() ![]()
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-02-22 o 10:23 |
|||
|
|
|
#4015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4016 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki, zaraz poprawie Cytat:
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-02-22 o 10:39 |
|||
|
|
|
#4017 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj kąpałam Maluszka z mamą,stwierdziła,że chyba zadlugo to trwa i małemu bedzie zimno,no ale przeciez muszę go wytrzec,wysmarowac ,wypudrowac. Bartusiowi czasmi rączki zdążą się zrobic zimne,ile czasu to Wam zajmuje?bo ja juz sama niewiem.
Acha i jeszcze stwierdziła ,że nie mozna zamoczyc uszków dzidziola. Czy Wy ciągle macie te same chusteczki nawilżające?które według Was są najlepsze??? Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-02-22 o 10:44 |
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj pisałam
![]() odpowiedź dla Pauli. klik
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-02-22 o 10:47 |
|
|
|
#4019 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jw?? Cytat:
![]() Lilka zasypia od razu a czasami tak lekko ze sie boje jej ruszac...pol godz to ona chyba nigdy sie sypia zawsze dluzej... Cytat:
![]() Cytat:
kurcze martwie się czy ona dobrze przybiera na wadze a jeszcze popołudniami jest taka nieznośna spac mi nie chce od 13 nie śpi juz do 21(tyle co na spacerze się zdrzemnie jakies pol godz) i myslę czy może mam za mało pokarmu popołudniu i ona sie nie najada... jest wtedy wściekła płacze ale to na bank nie kolka a na cycku by wisiala caly czas...mam plan dzisiaj że odciągnę popoludniu tyle ile będę mogła i zobacze ile tam jest a jak się nie naje to wyciągnę moje zapasy z zamrażarki mamy jeszcze problem z opiekunką od przyszłego tyg wracam na studia i szukamy i szukamy...dzisiaj jakaś pani powiedziala że da nam odpowiedz do 2 dni oby chciala bo to sprawdzona kobieta ![]() ehh no i nie nadążam z niczym a w przyszły czwartek egzamin i zaliczenia i w ogóle armagedon ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- NataliaM moja ma często zimne rączki ale karczek ciepły chyba ma krążenie po mamusi słabe a nie jest chora ani nic z tych rzeczy więc chyba ok.ja używam różnych chusteczek z tych tanich to dady są fajne a z tych droższych to najbardziej mi się podobają pampersa takie pomarańczowe odebrałam wyniki badań z niedoczynności tarczycy zrobiła mi się nadczynność buuuu dzisiaj musze pędzić do endokrynologa znowu
|
|
#4020 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
u mnie nocka znowu zarwana - od 1 do 6 rano i tak dobrze, ze o tej 6 udało jej się usnąć, bo wcześniej to usypiała dopiero o 9 ![]() mogę się w końcu ogarnąc sama, choć już jestem zmeczona ![]() Cytat:
pozdrowka dla pearl a teściowa juz chciala zostawac do soboty, ale wczoraj tz zaprotestował i powiedział, że jedzie w piątek Cytat:
dzisiaj znowu mała nie spała od 1 w nocy do 6 rano i teraz znowu od 10 szaleje ![]() Cytat:
Cytat:
i co 3 godziny wybudzałam ją. Tyle, że moja jeszcze miała zółtaczkę i musiała dostawac mleko jak najczęściej ale pamiętam, że nie dopuszczałam, żeby mała spała więcej niż 4 godziny.Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

odciągasz pokarm i dajesz z butli, karmisz szybciej i rzadziej. Ale to tylko dla tych co nie lubią karmić cycem , czyli np. mnie
Mój Gad w dzień je co 3-4 h po 140-160 ml, a w nocy co 5-6h. Dlatego jestem wyspana i zadowolona 
wszystko przy nim robi, zakochany po uszy, a Pearl tylko karmi
i że to za dużo spania jak na takiego maluszka

bo moje od wczoraj jakby zmiekły ale pokarmu mam tyle co zawsze wiec zastanawiam sie czy to nie to ze juz mi sie normuje laktacja 
Nie mówię, że jest to lepszy sposób karmienia, ale każdy ma prawo wyboru. Alan przez pierwsze 2 tyg umiał ssać i z cyca i butli, ale mi karmienie cycem po prostu nie leży. Po pierwsze tak zwane "wiszenie na cycu cały dzień" to dla mnie jakiś koszmar, a po drugie dzięki odciąganiu nie jestem uwiązana do dziecka. Zostawiam butelkę z pokarmem, opycham dzidzie dziadkom i idę np. z Tż na randkę

bo przecież jeśli wszystko będzie ok to normalnie 2 tygodnie jeszcze można przenosić... czyli to by wychodziły okolice 6 marca 
najpierw moi rodzice- tzn mama tylko była i babcia i brat na sekundę wszedł i wyszedł, a potem do babci A. byłam, bo tam teściowa czekała już na mnie